Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell

16 May 2024, 14:33 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

 Ο Όμιλος Sani/Ikos, πρωτοπόρος στον πολυτελή τουρισμό της Μεσογείου, ανακοινώνει τη συνεργασία του με το eCornell, το τμήμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Cornell, που ανήκει στα κορυφαία πανεπιστήμια με ιδιαίτερη διάκριση στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης παγκοσμίως, με στόχο να προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης στους εργαζομένους του.

Με τη στρατηγική αυτή συνεργασία -μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα- ο Όμιλος επιβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευσή του για ένα εργασιακό περιβάλλον που στηρίζει το ανθρώπινο δυναμικό του και προάγει τη συνεχή -δια βίου- μάθηση και την επαγγελματική ενδυνάμωση.   

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Cornell, ο Όμιλος Sani/Ikos προχώρησε σε μία σημαντική επένδυση προκειμένου να εξασφαλίσει για τους εργαζομένους του εκπαιδευτικά προγράμματα που συμβάλλουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ενδυνάμωση και ενισχύουν τις ευκαιρίες εξέλιξης και σταδιοδρομίας μέσα στον Όμιλο. Επιπρόσθετα, όλοι οι εργαζόμενοι τόσο από τις διοικητικές ομάδες όσο και από τις υπόλοιπες λειτουργίες των ξενοδοχείων, έχουν την  ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς και ευέλικτους όρους όσα εκπαιδευτικά προγράμματα επιθυμούν επιλέγοντας μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεματικών και μαθημάτων.

Όλα τα  προγράμματα έχουν σχεδιάσει και επιμεληθεί οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Cornell, πάνω σε τομείς που σχετίζονται με τον κλάδο της φιλοξενίας, όπως Hospitality & Food Service Management, Leadership, Marketing, Data Science & Analytics, Project Management, Human Resources, Business Performance, αλλά και σε τομείς που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, όπως Εnvironmental, Social and Governance  (ESG), Diversity, Equity and Inclusion κ.ά. ενώ η πρόσβαση σε αυτά γίνεται μέσω ειδικής  εκπαιδευτικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Sani/Ikos με το eCornell. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, όλοι οι απόφοιτοι θα είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού Παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Cornell, έχοντας παράλληλα  αποκτήσει μια μοναδική εμπειρία δικτύωσης με επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο.

«Στον Όμιλο Sani/Ikos πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι η καρδιά και η κινητήριος δύναμη της απαράμιλλης φιλοξενίας που προσφέρουμε στους επισκέπτες», σημειώνει ο Chief HR Officer του Ομίλου, Juan de Hoces. «Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Cornell πιστοποιεί τη δέσμευσή μας να επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη των εργαζομένων μας, προσφέροντάς τους συνεχώς νέες προοπτικές για μία συναρπαστική καριέρα στον κλάδο της φιλοξενίας. Ενθαρρύνουμε όλες τις ομάδες μας να αξιοποιήσουν τη μοναδική αυτή ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο, ακολουθώντας τον δρόμο της δια βίου μάθησης και της προσωπικής ενδυνάμωσης».  

Το Πανεπιστήμιο Cornell ιδρύθηκε το 1865 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και, εδώ και 150 χρόνια, πρωτοπορεί στην εκπαίδευση, την καινοτομία και την προσφορά στην κοινωνία. Καταλαμβάνοντας σταθερά μία από τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, το Πανεπιστήμιο Cornell διακρίνεται για την ακαδημαϊκή αριστεία, αλλά και τη δέσμευσή του να διαμορφώνει τους ηγέτες του αύριο και να συμβάλει σε σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις. Το Cornell είναι κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα για τον τουρισμό, εξελίσσοντας την εκπαίδευση γύρω από τον κλάδο για πάνω από έναν αιώνα.   

O Όμιλος Sani/Ikos, πρωτοπόρος σε θέματα αειφορίας και εταιρικής διακυβέρνησης, όπως υπογραμμίζεται, σταθερά επενδύει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων του, ενώ συνεργάζεται με επιστημονικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικούς φορείς, αλλά και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την προώθηση της αριστείας και την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας στον τουριστικό κλάδο. Σήμερα, ο Όμιλος Sani/Ikos απασχολεί 7.000 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 5.500 εργάζονται στην Ελλάδα.

Σχετικά με τον Όμιλο Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου.  Μέσω των εμπορικών σημάτων του Sani Resort και Ikos Resorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει νέα επενδυτικά έργα δυναμικότητας σχεδόν 1,000 δωματίων, σουιτών και βιλών για την επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), ενώ νέοι προορισμοί βρίσκονται στα σχέδια. Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων Sani Resort and Ikos Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία στους επισκέπτες του και δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του, αλλά και αξία για τους μετόχους του. Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, ο Όμιλος έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο αειφορίας (ESG), ενώ είναι μέλος του  Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact). 

Σχετικά με το eCornell  

Το eCornell είναι η ξεχωριστή εκπαιδευτική μονάδα του Πανεπιστημίου Cornell, η οποία προσφέρει μαθήματα επαγγελματικής ανάπτυξης σε ιδιώτες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Τα μαθήματα σχεδιάζονται από το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Cornell, με ειδίκευση σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, όπως ο τουρισμός, η ηγεσία και η διοίκηση επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ, το ανθρώπινο δυναμικό, η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση δεδομένων. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν με διαδραστικό τρόπο, σε μικρές ομάδες, με στόχο να αποκτήσουν δεξιότητες τις οποίες μπορούν άμεσα να εφαρμόσουν στους οργανισμούς όπου εργάζονται. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα