Παρίσι: Επιχείρηση-σκούπα με επίκεντρο τους αστέγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

13 May 2024, 11:57 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Παρίσι: Επιχείρηση-σκούπα με επίκεντρο τους αστέγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επιχείρηση σκούπα για τους άστεγους και τους καταληψίες στους δρόμους των περιοχών Ile-de-France και Seine-Saint-Denis αποφάσισαν να ξεκινήσουν ο δήμος του Παρισιού και η Γαλλική κυβέρνηση ενόψει των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλική πρωτεύουσα από τις 26 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Le revers de la médaille, πρόκειται για μια προσπάθεια «κοινωνικής καθαριότητας» των περιοχών αυτών. Περιπολίες αστυνομικών θα διώχνουν τους αστέγους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μετανάστες, από περιοχές όπως οι όχθες του Σηκουάνα όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Αγώνων, όπως μεταδίδει η Le Monde.

Όσοι εκδιωχθούν θα μεταφέρονται σε προσωρινές τοπικές περιοχές υποδοχής στο Στρασβούργο ή στην Ορλεάνη, ενώ τα στρατόπεδα γύρω από τον Σηκουάνα είναι περιφραγμένα για να αποτραπούν νέοι οικισμοί.

Οι προβλέψεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κάνουν λόγο για ρεκόρ επισκεψιμότητας, δηλαδή 1,5 εκατ. διεθνείς τουρίστες κατά την περίοδο από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την πλειονότητα να προέρχεται από το Ην. Βασίλειο, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, ενώ αν προστεθούν και επισκέπτες από άλλες περιοχές της Γαλλίας ο συνολικός αριθμός επισκεπτών φτάνει τα 11,3 εκατ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα