Αναγνώριση Ιαματικής Πηγής στη Φλώρινα - Νέα έργα στο Χ.Κ. Φαλακρού

14 Aug 2016, 09:20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Αναγνώριση Ιαματικής Πηγής στη Φλώρινα - Νέα έργα στο Χ.Κ. Φαλακρού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά αναγνωρίσθηκε ως ιαματικός, ο φυσικός πόρος «νερό γεώτρησης Αγραπιδιάς -Λιμνοχωρίου ΑΓ1 » που βρίσκεται στηv τ.κ. Αγραπιδιάς - τ.κ. Λιμνοχωρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. 

Ως τρόπος χρήσεως αναφέρεται η λουτροθεραπεία. Ενδείκνυται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, δερματικές παθήσεις. Αντενδείκνυται για ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και κακοήθη νοσήματα. Επίσης, η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αποφάσισε υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων επί της Mελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), του έργου «Λειτουργίας και εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναπτύσσεται σήμερα σε συγκεκριμένες εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί από το Δημόσιο στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Σε αυτές τις εκτάσεις, επιφάνειας 732,6 στρεμμάτων χωροθετούνται οι υποδομές του Κέντρου. Καθώς όμως η λειτουργία της χιονοδρομίας δεν περιορίζεται μόνο στις παραχωρημένες εκτάσεις αλλά αξιοποιεί τον ευρύτερο χώρο (π.χ. πίστες κίνησης των χιονοδρόμων), η έκταση το Κέντρου περιλαμβάνει την ευρύτερη ζώνη ανάπτυξης αυτών των δραστηριοτήτων - όπως προσδιορίζεται από την υφιστάμενη πραγματική χρήση του χώρου αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της όλης δραστηριότητας. Αυτή η ζώνη διαμορφώνει πλέον την έκταση του ΧΚ η οποία καθορίζεται στα 6,63 χιλ. στρέμματα.

Αναφορικά με το αντικείμενο της επέκτασης και εκσυγχρονισμό του ΧΚ Φαλακρού, συνοπτικά σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται τα εξής:

-Η αντικατάσταση του παλαιού αναβατήρα ΣΑΥ

-Η διαμόρφωση των υφιστάμενων πιστών και τη σήμανση

-Παρεμβάσεις προσβασιμότητας

-Εγκαταστάσεις Διαχείρισης λυμάτων

-Η εγκατάσταση 4 νέων αναβατήρων

-Η διαμόρφωση 4 νέων πιστών

-Η κατασκευή σταθμού κορυφής χιονοστρωτήρα

-Η κατασκευή σαλέ - κέντρου διημέρευσης

-Η τοποθέτηση 4 οικίσκων - απομακρυσμένων σταθμών ξεκούρασης

-Η διαμόρφωση χώρου υποδοχής τροχόσπιτων

-Η διαμόρφωση χώρου αθλητικών δραστηριοτήτων

-Η εφαρμογή τεχνητής χιόνωσης

-Η ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων που δεν θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μόνιμων υποδομών αλλά ίσως κάποιες πολύ μικρές διαμορφώσεις τοπικά για την υποστήριξη του δίαθλου, της χιονοσανίδας(snowboard), του αλεξίπτωτου πλαγιάς και ενός παιδότοπου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα