Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

21 Mar 2024, 16:18 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αν και η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται, η τελευταία προετοιμάζεται από τώρα για την επαναφορά της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, μόλις οι εχθροπραξίες σταματήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εθνικός οργανισμός Τουρισμού της Ουκρανίας δημιούργησε μια καμπάνια προώθησης της χώρας ως τουριστικού προορισμού με τίτλο «Είμαστε εδώ: Οι Ηρωικές Καρδιές της Ουκρανίας», στην οποία απεικονίζονται πολίτες της που εργάζονταν στον τουριστικό κλάδο και πλέον βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Το συγκινητικό μήνυμα της καμπάνιας είναι ότι η Ουκρανία είναι ακόμα εδώ και περιμένει να ανακαλυφθεί ξανά από τον κόσμο, μόλις οι ταξιδιώτες μπορέσουν να ταξιδέψουν και πάλι με ασφάλεια στα εδάφη της.

Ωστόσο, η χώρα δεν επιθυμεί να σβήσει τον πόλεμο από την ιστορία της αλλά ούτε και από το τουριστικό προϊόν της, και σκοπεύει να δημιουργήσει τουριστικές διαδρομές που θα παραπέμπουν στον πόλεμο. Η επικεφαλής του οργανισμού Τουρισμού της χώρας, Mariana Oleskiw, δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των υποδομών, των ξενοδοχείων και των αξιοθέατων.

Το 2019, η Ουκρανία υποδέχθηκε 14 εκατ. διεθνείς ταξιδιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονταν από την Πολωνία, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, ο τουρισμός είναι ανεπιθύμητος από τον Οργανισμό, όμως συνεχίζουν να υπάρχουν ευκαιρίες για αυτόν, όπως με ξεναγήσεις λεωφορείου από την Πολωνία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα