Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

22 Mar 2024, 22:39 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας μετρά αντίστροφα για το 2ο MESSINIA FORUM στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 13 & 14 Απριλίου, με επίκεντρο την Εστίαση, τη Γαστρονομία, τον Τουρισμό & την Επιχειρηματικότητα. Το Φόρουμ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των 6 Δήμων της Μεσσηνίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.  

Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους 40 ομιλητές, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις γύρω από 7 Θεματικούς Κύκλους, αφενός για να ανοίξουν το διάλογο για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αφετέρου για να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες γύρω από σημαντικά ζητήματα τρεχουσών αλλά και αναδυόμενων ψηφιακών προκλήσεων. Τα παραπάνω θα υποστηριχθούν από διαδραστικά πάνελ και ομάδες εργασίας.

Φέτος θα συμμετάσχουν 50 τοπικές επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα παρουσιάζοντας με δικά τους περίπτερα τα προϊόντα τους ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούν B2B συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες εμπορίας & διανομής τροφίμων με στόχο την προώθηση  και χρήση των τοπικών προϊόντων στην εστίαση.

Καταξιωμένοι chef έχουν προσκληθεί για να αναδείξουν τη μεσσηνιακή γαστρονομία με live cooking και προτάσεις συγκεκριμένων μενού με βάση τα μεσσηνιακά προϊόντα, σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Μεγάλη βάση θα δοθεί στην ανάδειξη του μεσσηνιακού οίνου, με ομιλίες για την εξέλιξη του μεσσηνιακού αμπελώνα και live οινογευσίες από διάσημους chaumelier σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθούν τα περίπτερα των οινοποιών και των αποσταγματοποιών. 

Για πρώτη φορά, 25 επιχειρήσεις από τον Νομό Μεσσηνίας, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, θα δώσουν ηχηρό παρόν στήνοντας ένα μεγάλο ενιαίο περίπτερο στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Χορού. Αυτές οι επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως εναλλακτικό, θεματικό προορισμό για όλο τον χρόνο, θα ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλες τις επιλογές θεματικού τουρισμού, όπως επισκέψιμα οινοποιεία και ελαιοτριβεία, θαλάσσια σπορ, μονοπάτια, καγιάκ, hiking και άλλα πολλά.

Οι διοργανωτές του Φόρουμ τονίζουν:

"Εφαλτήριο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αποτελεί η σημαντική απήχηση του 1ου MESSINIA FORUM. Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, έλαβαν μέρος πάνω από 4.000 επισκέπτες από το χώρο της εστίασης, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ευρύτερης τοπικής επιχειρηματικότητας, με συμμετοχή περισσότερων από 40 καταξιωμένων ομιλητών, 120 τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους. 

Είμαστε άνθρωποι που όραμά μας είναι η εξέλιξη και η ανάπτυξη (βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη) της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας,  παράλληλα με τις απαιτήσεις της εποχής. Βασική επιδίωξη του ΣΕΜ είναι η ανάπτυξη της εστίασης και του τουριστικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου καθώς και των συναφών επιχειρήσεων, μέσα από την ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης συνεργιών, συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών καθώς και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομιών. 

Το MESSINIA FORUM θέλουμε να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική εξέλιξης".

Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
ΚΥΚΛΟΣ Α’: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Τουρισμού 
Δημήτριος Μπούχαλης, Καθηγητής Τουριστικού Marketing
“Smart Tourism”
Σωτήρης Βαρελάς, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διευθυντής Εργαστηρίου Τουριστικής Αριστείας 
Δημήτριος Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, 
Δημήτριος Καφαντάρης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
Εύη Χριστοφιλοπούλου, Καθηγήτρια  Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών
Μίλτος Χρυσομάλλης, Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας
Ιωάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής
Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων 

ΚΥΚΛΟΣ Β’: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κωνσταντίνος Τσορώνης, Ελαιολόγος
Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, Καθηγήτρια Διευθύντρια ΠΜΣ  και Εργαστηρίου Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης ΠΑΠΕΙ)
Γιάννης Καρβέλας, olive oil Expert
ΛευτέρηςΛαζάρου, Chef
Ντίνα Νικολάου, Chef
Ελένη Ψυχούλη, Chef
Ιάκωβος Απέργης, Chef


ΚΥΚΛΟΣ Γ’  ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ: CYBER SECURITY – ARTIFICIAL INTELLIGENCE- BRANDING

Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder & CTO/CIO Crowdpolicy, 
Δημοσθένης Μπρούσαλης, Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας, Γενικός Διευθυντής DASC Branding
Φαίη Μίχου, Director Marketing/Creative Event Strategist at Fem 
Concepts - New York, USA
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Στρογγυλό Τραπέζι 6 Δημάρχων Ν. Μεσσηνίας,
Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κωνσταντάτος Ιωάννης Εκπρόσωπος ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού)
Περικλής Μαντάς, Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας 

Κυριακή 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Ελληνικό Μεσσηνιακό Πρωινό

ΚΥΚΛΟΣ Δ’  Οικονομοτεχνική Ανάλυση Επιχειρήσεων

Στελέχη – Οικονομολόγοι ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας
Εκπρόσωποι Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

ΚΥΚΛΟΣ Ε’   ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Κώστας Τριανταφύλλου, Καταδυτικός, Περ. Διευθυντής της PADI Ελλάδας
Στέφανος Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΤΕΥΔΑ & Πρόεδρος Trekking Hellas
Ιωακείμ Παπαδόπουλος - Ελισσάβετ Χαντζή, The Sports Footprint,Kalamata FC
Μιχάλης Ζαμπίδης,
Γιώργος Καραγκούνης, 
Φραγκίσκος Αλβέρτης

ΚΥΚΛΟΣ ΣΤ’ Επιχειρηματικότητα - Καλές Πρακτικές

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα , νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
Οικογένεια Στεργίου
Ολυμπιακή Ζυθοποιία
ILLY CAFÉ

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ιζαμπώ project

ΚΥΚΛΟΣ Ζ’ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Δημήτριος Πατριαρχέας, Γεν. Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας,
Δημήτριος Μπούχαλης, Καθηγητής Τουριστικού Marketing,
Αθανάσιος Μιχελόγγονας, Αντιπεφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου
Γιώργος Λαζαρίδης, Εκπρόσωπος  τουρισμού Δήμου Καλαμάτας, 
Βασίλης Τριγκιλίδας, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδος
Ιωάννα Κοψιάφτη, Travel Agent
Γιώργος Δημόπουλος, Travel Agent 

Γιώργος Λούκας,  Sommelier Οίνου

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Live cooking
Wine Tasting
Ομιλία Sommelier παρουσία των οινοποιών του Μεσσηνιακού Αμπελώνα
Δράσεις Ι.Σ.Α.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ 360
ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ
MESSINIA TERROIRS – ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ KAI ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα