Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

22 Mar 2024, 11:07 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια αυξανόμενη διάθεση για σόλο ταξίδια των Βρετανών αποκαλύπτει έρευνα της Ένωσης Βρετανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΑΒΤΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία: 

Το 12μηνο έως τον Αύγουστο του 2023, το 16% Βρετανών πήγαν μόνοι τους διακοπές, έναντι του 11% τους προηγούμενους 12 μήνες.

Το τελευταίο ποσοστό είναι υψηλότερο και σε σύγκριση με τα στοιχεία πριν από την πανδημία του 2019, όταν το 13% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι είχαν κάνει σόλο διακοπές τους 12 μήνες έως τον Ιούλιο του 2019.

Σχεδόν ένας στους πέντε (19%), ηλικίας 25-34 ετών, δήλωσε ότι είχε ταξιδέψει μόνος του. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. 

Η μεγαλύτερη αύξηση, ωστόσο, από έτος σε έτος σημειώθηκε μεταξύ των ατόμων ηλικίας 35-44 ετών. Εδώ, ο αριθμός των μεμονωμένων ταξιδιωτών υπερδιπλασιάστηκε σε 13% το 2023 από μόλις 6% το 2022.

Τα δεδομένα αυτά πρόκειται να συζητηθούν σε συνέδριο για ταξίδια περιπέτειας που θα έχει συντονιστή τον διευθύνοντα σύμβουλο της G Adventures, Brian Young, στις 18 Απριλίου στο Λονδίνο.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της AΒΤΑ, Graeme Buck, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ότι ο κόσμος αναζητεί ολοένα και περισσότερο ατομικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, επομένως η Ένωση είναι ενθουσιασμένη για το συνέδριο, καθώς οι μετέχοντες θα εξερευνήσουν γιατί αυτό το στυλ ταξιδιού αυξάνεται.

Διαβάστε επίσης

Mark Tanzer: Tουρισμός όλο το χρόνο στην Ελλάδα | Στο Costa Navarino τον Οκτώβριο το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα