Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

26 Mar 2024, 11:22 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ταξιδιωτική σύσταση για αυξημένη επαγρύπνηση στους Βρετανούς, που επισκέπτονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξέδωσε το Foreign Office, καθώς τρομοκράτες «είναι πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στα ΗΑΕ».

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις μπορεί να γίνουν σε οποιοδήποτε μέρος, ακόμη και σε μέρη που επισκέπτονται ξένοι. Στις ανακοινώσεις των τρομοκρατών, όπως τονίζεται, γίνονται αναφορές σε επιθέσεις σε δυτικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και, επομένως, των πολιτών του.

Μια λίστα στόχων «μπορεί να περιλαμβάνει» ξενοδοχεία, παραλίες, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, μέρη με πολύ κόσμο, μεταφορές, αεροδρόμια, τόπους λατρείας, κατοικίες και στρατιωτικούς χώρους, σύμφωνα με την FCDO.

Το Foreign Office συμβουλεύει τους Βρετανούς που βρίσκονται στα Εμιράτα να προσέχουν ιδιαίτερα την ασφάλειά τους σε δημόσιους χώρους και σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Η νέα ταξιδιωτική σύσταση για τα ΗΑΕ συνδέεται επίσης με τις επιθέσεις κατά της ναυτιλίας από τους μαχητές των Χούθι, προκειμένου να εμποδίσουν τη μετακίνηση διεθνών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Foreign Office προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν οι ταξιδιωτικές συστάσεις και για τις κοντινές χώρες σε σύντομο χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πρέπει να παρακολουθούν τις ενημερώσεις για να γνωρίζουν τις νέες οδηγίες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα