Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

24 Mar 2024, 07:21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 6 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα L’ Etape Greece by Tour de France.

Ερασιτέχνες ποδηλάτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα μοιραστούν τα ίδια συναισθήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες του Tour de France, καθώς διασχίζουν τα ορεινά ετάπ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να απολαύσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας σε κλειστές διαδρομές, και να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη.

Η οργάνωση θα είναι κατά τα παγκοσμίου κύρους πρότυπα του Tour de France, ούτως ώστε οι ποδηλάτες να βυθιστούν στη συναρπαστική ατμόσφαιρα του γαλλικού ποδηλατικού αγώνα και να βιώσουν τις ίδιες συνθήκες που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες ενός πελοτόν. Οι δυο αγωνιστικές επιλογές διαδρομών που παρέχει το L’Étape είναι κατάλληλες για ερασιτέχνες ποδηλάτες, οι οποίοι θέλουν να αγωνιστούν για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν μια μοναδικής ομορφιάς κυκλική διαδρομή γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία.

Οι διαδρομές που έχουν προγραμματιστεί, ξεκινούν από το δημαρχείο, επί της κεντρικής οδού Πραξιτέλους Κονδύλη, με κατεύθυνση προς Λάλα, Πέρσαινα, Αγία Άννα, Μουζάκι, Καράτουλα, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο, Πλάτανο και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία.

Σκοπός του αγώνα, είναι η ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος αναμένεται να τονώσει την επισκεψιμότητα της περιοχής.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα