In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη

29 Apr 2024, 07:56 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 13 έως τις 19 Μαΐου στην Αποθήκη Δ’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών In-Edit.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, το οποίο γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια παρουσίας του, ενώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από το 2014.

Στο In-Edit, τα ντοκιμαντέρ μιλούν με μουσική, αποκαλύπτοντας τις πιο συναρπαστικές ιστορίες από τα παρασκήνια του μουσικού κόσμου. Αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις των ίδιων των πρωταγωνιστών, μαρτυρίες των πιο κοντινών τους ανθρώπων και πολλή μουσική, συνθέτουν μερικές από τις πιο δυνατές μουσικές ιστορίες που έχει επιλέξει το In-Edit Greece.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικά αφιερώματα, soundcheck parties, workshops, συναυλίες και dj sets που συμπληρώνουν την αφήγηση των πιο συγκλονιστικών ιστοριών καλλιτεχνών που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία της μουσικής.

Τέλος, το Φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό κατοίκων και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα