Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το ξενοδοχείο Myconian Imperial στη Μύκονο

20 Mar 2024, 07:11 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το ξενοδοχείο Myconian Imperial στη Μύκονο

Facebook Twitter Linkedin

Η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του υφιστάμενου ξενοδοχείου Myconian Imperial κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 236 κλινών, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΩΚΕΑΝΙΔΑ Α.Ε. το οποίο βρίσκεται σε γήπεδο επιφάνειας 22.117,16 τ.μ., στη θέση Παραλία Ελιάς Άνω Μεράς της Μυκόνου.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, κέντρο υπηρεσιών αναζωογόνησης, 19 κοινόχρηστες και ιδιωτικές πισίνες, δίκτυα υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, χώρους στάθμευσης και άλλα.

Τα δωμάτια και τα διαμερίσματα διαμονής κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες βάσει δυναμικότητας, μεγέθους και διαβάθμισης παροχών: Δωμάτια Classic, Δωμάτια Premium, Δωμάτια Superior, Junior Suites, Executive Suites με ιδιωτική πισίνα και Grand Executive Suites, επίσης με ιδιωτική πισίνα.

Η ήδη κατασκευασμένη και λειτουργούσα ξενοδοχειακή μονάδα ακολουθεί την τοπογραφία του γηπέδου. Η χάραξη των διελεύσεων κυκλοφορίας έγινε με βάση τις υπάρχουσες υψομετρικές καμπύλες του εδάφους. Με βάση τις υψομετρικές καμπύλες έγινε και η ανάπτυξη των ενοτήτων στις οποίες είναι χωροθετημένες οι διάφορες χρήσεις, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη θέα προς τη θάλασσα και ο κατάλληλος προσανατολισμός για εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και αερισμού.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα