Κέρκυρα: Διατήρηση αρχαιοτήτων σε κατάχωση σε ξενοδοχειακή μονάδα

21 Mar 2024, 07:34 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Κέρκυρα: Διατήρηση αρχαιοτήτων σε κατάχωση σε ξενοδοχειακή μονάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας χορήγησε έγκριση για τη διατήρηση αρχαιοτήτων σε κατάχωση και την αναβάθμιση και ανέγερση δύο νέων πτερύγων δωματίων και κτηρίου κεντρικών λειτουργιών του ξενοδοχείου «ΜΠΑΡΜΠΑΤΙ ΜΠΗΤΣ» σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της εταιρείας «BARBATI BEACH Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ» στο Μπαρμπάτι Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι αρχαιότητες θα καλυφθούν επιμελώς με γεωύφασμα και στη συνέχεια θα γίνει επίχωση με χαλίκι η οποία θα φθάσει τουλάχιστον έως και 0,50 μ. από την ανώτερη στάθμη των αρχαιοτήτων. Στον χώρο εντοπισμού των αρχαιοτήτων δε θα γίνει καμία οικοδομική εργασία χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Υπηρεσία και αφού κατατεθεί σχετικός φάκελος μελέτης. Το σύνολο των εκσκαφικών εργασιών που θα απαιτηθούν για την κατασκευή του έργου θα γίνει παρουσία υπαλλήλου της Υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που βρεθούν αρχαιότητες, οι εργασίες θα διακοπούν προσωρινά στο τμήμα εκείνο, το οποίο θα κρίνει απαραίτητο η Εφορεία για την προστασία των αρχαιοτήτων, και θα ακολουθήσει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πραγματοποίηση σωστικής ανασκαφικής έρευνας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα