Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου: Παραμένουν πρέσβειρες του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα οι @greek_twins

07 Feb 2023, 00:05 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Παραμένουν πρέσβειρες του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα οι @greek_twins

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με απόφαση του υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια ανανεώθηκε ο τίτλος του «Πρεσβευτή Ελληνικού Τουρισμού» για την αγορά της Κίνας, στις κυρίες Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου του Ανδρέα, για το έργο που πραγματοποιούν στα ψηφιακά μέσα της Κίνας για την προώθηση της χώρας.

Ο τίτλος ανανεώνεται για χρονικό διάστημα 2 ετών και δύναται να αρθεί με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, οποτεδήποτε εντός της διετούς διάρκειάς του.

Το πλαίσιο συνεργασίας, από το οποίο απορρέουν οι κάτωθι στόχοι, υποχρεώσεις και οφέλη των «Πρεσβευτών Ελληνικού Τουρισμού» για την αγορά της Κίνας, παραμένει και συμπληρώνεται ως ακολούθως:

  • Προώθηση θεματικών μορφών τουρισμού, ιδίως εκείνων που προβλέπονται για την κινεζική αγορά στο Σχέδιο Μάρκετινγκ Ελληνικού Τουρισμού 2023-2024, μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) και άλλων ψηφιακών μέσων, σε τακτική βάση
  • Έμφαση στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως η γαστρονομία, ο πολιτισμός, City breaks (με εστίαση και σε μικρότερες πόλεις εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης), με αναρτήσεις σε τακτική βάση
  • Εκπροσώπηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε events που αφορούν την κινεζική αγορά.
  • Στόχευση σε συγκεκριμένα τμήματα της κινεζικής αγοράς και κυρίως σε:
    α) Έμπειρους ταξιδιώτες/free independent ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για κρατήσεις, συνήθως ταξιδεύουν μόνοι τους και λιγότερο σε γκρουπ και επιζητούν να δουν τα αξιοθέατα, να ξεκουραστούν και να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες.
    β) Έμπειρους high-end ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για χαλάρωση και αναψυχή, επιζητούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προϊόντα πολυτελείας και κριτήριο τους είναι η ποιότητα.
  • Αναφορά πεπραγμένων σε εξαμηνιαία βάση προς τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού
  • Δυνατότητα επικοινωνίας με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, για παροχή κατευθύνσεων σχετικά με τη στοχευμένη προβολή θεματικών και γεωγραφικών τουριστικών προϊόντων και συνεργασία με την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Κίνας.

Ποιες είναι οι "πρέσβειρες" 

Οι Κύπριες δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου βρέθηκαν στο Πεκίνο για να σπουδάσουν διεθνές εμπόριο και Οικονομικά στην κινεζική γλώσσα. 

Ιδού πώς εξιστορούν την ιστορία τους οι ίδιες:

"...Τελειώνοντας το Λύκειο, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε έναν κάπως πιο δύσκολο και άγνωστο δρόμο για την περαιτέρω εκπαίδευσή μας, από τους συμμαθητές μας. Με την ενθάρρυνση του πατέρα μας, επιλέξαμε να σπουδάσουμε στην Κίνα και ιδιαίτερα στην κινεζική γλώσσα. Τον Σεπτέμβριο του 2013, φτάσαμε στην Κίνα για ένα εντατικό μάθημα γλώσσας ενός έτους στο Πανεπιστήμιο Nanjing Norma στη Νότια Κίνα. Παρά τις αρχικές δυσκολίες και προκλήσεις, που σχετίζονται κυρίως με γλωσσικούς περιορισμούς, πολύ γρήγορα προσαρμοστήκαμε στις τοπικές συνθήκες, τον πολιτισμό και τον κινεζικό τρόπο ζωής.

Το 2014 μετακομίσαμε στο Πεκίνο όπου ενταχθήκαμε στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Επιχειρήσεων και Οικονομικών, με ειδικότητα στα Οικονομικά και το Εμπόριο, από όπου αποφοιτήσαμε το 2018, με διάκριση".

Τον Ιούνιο του 2022 πήραν το πτυχίο MBA από το ίδιο Πανεπιστήμιο. "Οι σπουδές μας ήταν απλώς το τέλος της αρχής...¨, υπογραμμίζουν.

Με καταγωγή από τη Λεμεσό, οι δίδυμες επέλεξαν μια διαδρομή ασυνήθιστη και τώρα προωθούν την Ελλάδα (και την Κύπρο) μέσω του διαδικτύου στην αγορά της Κίνας.

«Από την πρώτη ημέρα που φτάσαμε στη χώρα, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό γνώσης για την Ελλάδα και την Κύπρο. Στο πρώτο μας Πανεπιστήμιο, στην πόλη Ναντζίνγκ στην Νοτιοδυτική Κίνα, ήμασταν οι πρώτες Ελληνίδες που είχαν εγγραφεί ποτέ. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάποια βίντεο, ώστε να μπορέσουν οι Κινέζοι να μάθουν για την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα βίντεο ήταν στα Κινέζικα, γιατί πολύ λίγοι μιλάνε Αγγλικά», δήλωσαν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Οι δύο αδελφές παραδέχονται ότι οι Κινέζοι έχουν προτίμηση να ακούνε ξένους να μιλάνε Κινεζικά:

«Γενικά στους Κινέζους αρέσει πολύ να βλέπουν ξένους να μιλάνε Κινεζικά –το βρίσκουν πολύ ενδιαφέρον– πόσο μάλλον δίδυμες, καθώς θεωρούν μεγάλη τύχη και ευλογία το να είναι κάποιος δίδυμος. Τους άρεσε καταρχάς πολύ ότι μιλούσαμε στη γλώσσα τους και δεύτερον ότι τους συστήναμε κάποια μέρη που δεν τα γνώριζαν. Επίσης τα βίντεο περιείχαν κάποια ιστορικά και πολιτιστικά θέματα για τα οποία δεν είχαν ξανακούσει».

Τα βίντεό τους στο Κινέζικο YouTube έχουν τεράστια απήχηση. Η Ύδρα, η Νάξος και η Πάρος είναι μόνο μερικά από τα νησιά που προβάλλουν. Το αφιέρωμά τους για τη Σαντορίνη και την Αθήνα έχουν ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές.

Παραδίδουν μικρής διάρκειας μαθήματα Ελληνικών μέσω διαδικτύου με περισσότερους από 2.000 online φοιτητές. 

Οι @greek_twins ως influencers με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα social media της Κίνας, δημιουργούν αυθεντικά βίντεο με στιγμές καθημερινότητας από την Ελλάδα και του τρόπου ζωής των κατοίκων της, καθώς και θεματικά βίντεο από κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, κάτι το οποίο αξιοποιεί ο ΕΟΤ.

Το 2021 ο τότε υπουργός Τουρισμού έχρισε τις δυο αδελφές "Πρέσβειρες του ελληνικού τουρισμού για την αγορά της Κίνας" και τώρα ο κ.Κικίλιας ανανέωσε τον τίτλο τους. Ο τίτλος του «Πρεσβευτή του Ελληνικού Τουρισμού» είναι τιμητικός και δεν καταβάλλεται οποιαδήποτε αμοιβή.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα