Ρόδος: Ένταση και βανδαλισμοί για τον ερχομό της Uber - Ξυλοκόπησαν εργαζομένους και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα!

29 Apr 2023, 22:55 | RENT A CAR

TornosNews.gr

Ρόδος: Ένταση και βανδαλισμοί για τον ερχομό της Uber - Ξυλοκόπησαν εργαζομένους και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οδηγοί ταξί στη Ρόδο φαίνεται πως βανδάλισαν οχήματα ενοικίασης τοπικού συνεργάτη της Uber την Πέμπτη, 27 Απριλίου. Για το περιστατικό έγινε παρέμβαση Εισαγγελέα και η Αστυνομία αναζητεί τους δράστες. Όπως μεταδίδει το Έθνος, εκτός από τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στα οχήματα, εργαζόμενοι της εταιρίας που συνεργάζεται με την Uber φαίνεται ότι δέχθηκαν επίθεση, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι.

Επεισόδια σημειώθηκαν και την Πέμπτη, 27 Απριλίου, όταν άγνωστοι αναποδογύρισαν αυτοκίνητα της εταιρίας και άσκησαν βία σε υπαλλήλους της.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή τους μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί ανέφεραν ότι θα αποτρέψουν την παραμονή της Uber στο νησί κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ιδιοκτήτων ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης, με την πληροφορία έναρξης της λειτουργίας της εταιρείας - συνεργάτη της Uber, φέρεται να απείλησε συγκεκριμένο στέλεχος ότι εάν λειτουργήσει κανονικά η εταιρία, θα προβεί στην καταστροφή των αυτοκινήτων.

Η Uber σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: "Καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας στην Ρόδο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός», δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece.

Η εταιρείας - συνεργάτης της Uber στη Ρόδο ανακοίνωσε τα ακόλουθα: "Τα τελευταία 24ωρα, έχουν συμβεί στο νησί της Ρόδου αδιανόητες πράξεις απειλών, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και δολιοφθορών από οργανωμένη και καθοδηγούμενη ομάδα, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και νόμιμης οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν θα ανεχθούμε τις έκνομες ενέργειες τρίτων κατά των ανθρώπων και της περιουσίας της εταιρείας μας. Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους, οι οποίες θυμίζουν εκείνες που τον Μάρτιο του 2023 έλαβαν χώρα στο νησί της Μυκόνου.

Έχουμε ήδη προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και με εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία, στις δημοτικές, αστυνομικές και πολιτειακές αρχές ότι θα πράξουν το αυτονόητο, ήτοι να προστατέψουν την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων μας, την περιουσία μας και την συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας μας. Καταγγέλλουμε τις έκνομες ενέργειες που δεν συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές, που έχουν προβεί σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, διασπείρουν στα ΜΜΕ ψευδείς ειδήσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα λειτουργίας της εταιρείας μας «CoolRhodes ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Ρόδο.

Τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι: Η εταιρεία μας είναι νομίμως αδειοδοτημένη και τηρεί στο ακέραιο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα