HolidayCheck: Φθηνότερος προορισμός για rent a car τα ελληνικά νησιά αυτό το Πάσχα

14 Mar 2023, 13:11 | RENT A CAR

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

HolidayCheck: Φθηνότερος προορισμός για rent a car τα ελληνικά νησιά αυτό το Πάσχα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στους οικονομικότερους προορισμούς για ενοικίαση αυτοκινήτου συγκαταλέγονται τα Ελληνικά νησιά αυτό το Πάσχα.

Σύμφωνα με έρευνα τιμών ενοικίασης αυτοκινήτου που διενήργησε η πλατφόρμα HolidayCheck, χαμηλές τιμές αυτή την Πασχαλινή περίοδο εντοπίζονται επίσης στην Κροατία και στη Μάλτα, ενώ, στον αντίποδα βρίσκονται η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ (ιδιαίτερα το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι).

Η πλατφόρμα ανέλυσε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου σε 15 δημοφιλείς χώρες προορισμού κατά την Πασχαλινή περίοδο διακοπών, συγκρίνοντάς τις με προηγούμενα χρόνια. Η ανάλυση έδειξε ότι:

-Στα ελληνικά νησιά, για παράδειγμα στην Κρήτη και τη Ρόδο, οι ταξιδιώτες μπορούν να ενοικιάσουν αυτοκίνητο σε τιμές που ξεκινούν από 50-70 ευρώ την εβδομάδα.

-Στην Κροατία, από το αεροδρόμιο Pula προσφέρονται αυτοκίνητα προς ενοικίαση έναντι 92 ευρώ την εβδομάδα

-Στη Μάλτα οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ την εβδομάδα

-Στην Κύπρο ξεκινούν από 130 ευρώ

-Στη Ν. Αφρική, οι ταξιδιώτες από το αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν μπορούν να ενοικιάζουν αυτοκίνητο σε τιμές που ξεκινούν από 160 ευρώ την εβδομάδα.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου στην Ευρώπη αυτή τη χρονιά είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι, όμως συνεχίζουν να κινούνται σε  υψηλότερα επίπεδα έναντι του 2019. Η τάση αυτή προκαλείται από την υψηλή ζήτηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη αυτοκινήτων που εντοπίζεται σε ορισμένους προορισμούς.

Οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν τις ημέρες πριν το Πάσχα ενώ οι αναζητήσεις και οι κρατήσεις θα επιστρέψουν σε προπανδημικά επίπεδα, προβλέπει ο διευθυντής της HolidayCheck Mietwagen, Erik Weenink.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα