Η μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας στην Ελλάδα έσπασε ρεκόρ προσέλευσης
02 Oct 2025, 22:58 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
TornosNews.gr
Η 6η διοργάνωση της μεγαλύτερης γιορτής μπύρας στη χώρα μας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη προσδοκία. Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, οι πόρτες των ζυθοποιείων-μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών άνοιξαν διάπλατα, καλωσορίζοντας εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που θέλησαν να ζήσουν από κοντά τη μαγεία της ζυθοποίησης.
Η φετινή προσέλευση ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του θεσμού, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη δυναμική της ελληνικής μπύρας. Οι λάτρεις του ζύθου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τις αγαπημένες τους ετικέτες, να περιηγηθούν στους χώρους παραγωγής και να ανακαλύψουν τα μυστικά των πρώτων υλών και των διαφορετικών στυλ μπύρας.
Η πρωτοβουλία της Ένωσης έχει ως στόχο να φέρει το κοινό πιο κοντά στον κόσμο της μπύρας, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία «από το χωράφι μέχρι το ποτήρι», με ξεναγούς τους ίδιους τους ζυθοποιούς.
Συνολικά 12 ζυθοποιεία, μεγάλες μονάδες αλλά και μικροζυθοποιίες, συμμετείχαν στη φετινή γιορτή:
Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη)
Ζυθοποιία Πηνειού ΑΕ (Λάρισα)
Ικαριακή Ζυθοποιία (Ικαρία)
Κρητικές Ζυθοποιίες – Ζηδιανάκης (Ηράκλειο Κρήτης)
Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά)
Μικροζυθοποιία Κυκλάδων (Τήνος)
Local Streets Beer (Βόλος)
Μικροζυθοποιία Μυκόνου (Μύκονος)
Septem (Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Εύβοια)
Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Ριτσώνα, Εύβοια)
Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)
Siris Craft Brewery (Σέρρες)
διαβάστε ακόμα
-
TASTE ZAKYNTHOS – Η Ζάκυνθος ανέδειξε τον γαστρονομικό και διατροφικό πλούτο της 02/10 | 15:49
-
Ο τουρισμός στηρίζει τα προϊόντα της ελληνικής γαστρονομίας στην αγορά του Βελγίου 03/10 | 06:52
-
Από το Αιγαίο στο Μανχάταν: Η άνοδος της ελληνικής κουζίνας 02/10 | 07:05
-
Orbis Vini Η πρώτη ελληνική έκθεση εισαγόμενων κρασιών που γίνεται εργαλείο για τη φιλοξενία 02/10 | 06:25
-
Η τροφή αναγνωρίζεται ως πολιτιστικός πόρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας του IGCAT 01/10 | 10:38
-
Η γαστρονομία της θάλασσας στο επίκεντρο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στον Πειραιά 29/09 | 20:17
-
Tripadvisor | 9 Ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα στον κόσμο για το 2025 - Ποια είναι τα καλύτερα στην Ελλάδα 25/09 | 06:45
-
Γ.Πελεκανάκης: Τα κρητικά κρασιά απουσιάζουν από τα ξενοδοχεία και εστιατόρια του νησιού 25/09 | 12:07
-
Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά: Με Θάνο Φέσκο, Γιορτή Τσικουδιάς και γεύσεις δίπλα στο κύμα 25/09 | 06:48
-
Αυτά είναι τα καινούργια εστιατόρια της Αθήνας 24/09 | 06:22
δημοφιλέστερα
- 1 Ηράκλειο | +4% οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Σεπτέμβριο 03.10.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Κοζάνη: Η Αθήνα της Δυτικής Μακεδονίας αποκαλύπτει τα μυστικά της 02.10.2025 | ΤΑΞΙΔΙ
- 3 Ryanair | Νέα επίθεση στην ΕΕ για τις καθυστερήσεις στην εναέρια κυκλοφορία - η θέση της Ελλάδας 03.10.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 4 Η Ryanair ζητεί προστασία των υπερπτήσεων όταν απεργούν οι ελεγκτές – Πυρά κατά της Κομισιόν 03.10.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 5 Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι έδειξε η πρώτη σεζόν στα ξενοδοχεία 03.10.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Air Serbia | Νέα οπτική ταυτότητα με την Παράδοση στο επίκεντρο 03.10.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 7 Μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση | Αναβιώνει το ξενοδοχείο - εκπαιδευτήριο με σύγχρονα μέσα 03.10.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 8 Σφακιά | Στο παγκόσμιο προσκήνιο θεματικού τουρισμού για την ηλιακή έκλειψη του 2027 03.10.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης (Ηράκλειο) | Νέο Τμήμα -Έναρξη 11/11/2025 03.10.2025 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 10 Ηρώ Χατζηγεωργίου | Η δημόσια περιουσία μετατρέπεται σε καταλύτη ανάπτυξης 03.10.2025 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ