Αποφάσεις για πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα, Μύκονο και Ελευσίνα
19 Aug 2025, 07:07 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σοφία Κοντογιάννη
Τρεις αποφάσεις για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας, της Μυκόνου και του λιμένα Νέας Περάμου στην Ελευσίνα.
Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την εκ νέου τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 29,71 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Ιωάννης Περιστερών Στρογγυλής, μπροστά από το ξενοδοχείο MARBELLA CORFU, με σκοπό την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό της εταιρείας MARBELLA Α.Ε. και για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μήνες.
Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων διασκέδασης, ούτε μπορεί να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς. Επίσης, σε περίπτωση εύρεσης αρχαίων ή και αντικειμένων πολιτιστικής φύσης κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας, οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να τις διακόψουν και να ειδοποιήσουν άμεσα την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Περαιτέρω, η πλωτή εξέδρα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους, ιδίως ναυάγια, περιοχές όπου παρατηρούνται παλίρροιες κ.α. Επιπρόσθετα, η πλωτή εξέδρα δεν θα πρέπει να παρεμποδίζει την ασφαλή ναυσιπλοΐα ή να βρίσκεται εντός πλεύσιμων διαύλων και θαλάσσιων συγκοινωνιακών οδών, καθώς και σε περιοχές πόντισης υποθαλάσσιων καλωδίων και αγωγών.
Παράλληλα, ο δήμος Μυκόνου γνωμοδότησε θετικά για την εκ νέου τοποθέτηση πλωτής συναρμολογούμενης εξέδρας, στη θαλάσσια ζώνη Άγιος Ιωάννης Διακόφτης, μετά από αίτημα της εταιρείας ΔΙΑΚΟΦΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Τέλος, ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) Α.Ε. ενέκρινε την παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης Θαλάσσιας Ζώνης Λιμένα για την εγκατάσταση πλωτής εξέδρας εποχιακής χρήσης, με σκοπό την πρόσδεση σκαφών, στην λιμενική εγκατάσταση Νέας Περάμου δικαιοδοσίας Ο.Λ.Ε. Α.Ε., για λογαριασμό της εταιρείας GK YACHTING & MORE E.E., όπως αυτό επιτρέπεται έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, μετά την έκδοση απόφασης τοποθέτησης του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
διαβάστε ακόμα
-
Ηρώ Χατζηγεωργίου | Η δημόσια περιουσία μετατρέπεται σε καταλύτη ανάπτυξης 03/10 | 18:44
-
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2025 | Οι φρουροί της Ομόνοιας: Τρεις επιχειρήσεις που αψηφούν τον χρόνο 26/09 | 06:15
-
ΔΥΠΑ: 100% επιδότηση μισθών για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους 23/09 | 14:23
-
H Αναστασία Σουλιώτη Chief Operating Officer στην ΕΤΑΔ 03/09 | 15:45
-
ΕΤΑΔ: Νέος Πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Πολίτης 01/09 | 12:38
-
Νέα εμπορική ηγεσία στη Vavoulas Group – Ο Γιάννης Βασιλάκης αναλαμβάνει Commercial Director 26/08 | 12:25
-
ΑΑΔΕ | Πρόστιμα και λουκέτα σε τουριστικούς προορισμούς 20/08 | 11:28
-
ΠΑΣΚΕΔΙ: Τα παράνομα πανηγύρια στερούν 2 δισ. ευρώ από την εστίαση 31/08 | 12:10
-
Ο Όμιλος ΒΑΒΟΥΛΑ καλωσορίζει τον Μάνο Χισκάκη στη θέση του Γενικού Διευθυντή 05/08 | 07:10
-
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προς ριζική αναμόρφωση του ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο 30/07 | 06:13
δημοφιλέστερα
- 1 Κοζάνη: Η Αθήνα της Δυτικής Μακεδονίας αποκαλύπτει τα μυστικά της 02.10.2025 | ΤΑΞΙΔΙ
- 2 Ανακλήθηκε η επιδότηση για το Grecotel Mykonos Blu 04.10.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι έδειξε η πρώτη σεζόν στα ξενοδοχεία 03.10.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 4 Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26 04.10.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 5 Φθινόπωρο στην Πάτρα με αθλητισμό και μουσική 04.10.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια 04.10.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 7 Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού 04.10.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Ορόσημο για τον Άγιο Νικόλαο: Κατέπλευσε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει δεχθεί ποτέ μετά τις αναβαθμίσεις υποδομών 01.10.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Ηράκλειο | +4% οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Σεπτέμβριο 03.10.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Το νέο κύμα των αθηναϊκών micro-bakery 04.10.2025 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ