Το γαλάζιο ηφαίστειο της Ινδονησίας (video)

30-04-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Το Kawah Ijen είναι ένα ήσυχο, αλλά ενεργό ηφαίστειο της Ανατολικής Ιάβας , που προσελκύει ετησίως  χιλιάδες επιζητούντες του διαφορετικού,  αποτελώντας παράλληλα και μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση εξόρυξης θείου και καθαρών μεταλλευμάτων γεγονός το οποίο δίνει τεράστια ώθηση στην οικονομία της περιοχής.

Το τρίπτυχο των ηφαιστείων Ijen, Merapi και Raung με υψόμετρο που φτάνει τα 3.332 μέτρα και κρατήρα των 20 χιλιομέτρων, περιέχει  τη μεγαλύτερη όξινη  λίμνη του κόσμου, μοναδική για το τυρκουάζ χρώμα της.

Η εκτυφλωτική γαλάζια λάβα, συνθέτει ένα τοπίο εντελώς σουρεαλιστικό, μην αφήνοντας τη ματιά να εκλογικέψει το θέαμα, που δεν είναι τίποτα άλλο, από την καύση των θειικών αερίων και τη συμπύκνωσή τους σε υγρό θείο, δίνοντας την αίσθηση της λάβας που ρέει.

Η συνύπαρξη των μεταλλωρύχων που εργάζονται ακατάπαυστα μεταφέροντας μέχρι και 90 κιλά θείο στους ώμους τους και των συνεπαρμένων επισκεπτών, είναι ένα ακόμη στοιχείο ενδιαφέρουσας αντίφασης.

Για την αναρρίχηση στο ηφαίστειο δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ορειβατικές γνώσεις. Αντίθετα, άκρως απαραίτητος θεωρείται ο ντόπιος οδηγός, αφού η εντυπωσιακή γαλάζια λάβα είναι εμφανής μόνο τη νύχτα , ενώ απέχει 4 χιλιόμετρα περίπου από την κοντινότερη κατασκήνωση.

Η εμπειρία είναι πράγματι ασυνήθιστη και απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αγαπούν τη φύση, δεν φοβούνται το απρόβλεπτο και δεν αποζητούν τις ανέσεις.

Οι καταλληλότερες εποχές  για την εξόρμηση στη… μαγεία, θεωρούνται η άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ μπορεί εύκολα  να συνδυαστεί με ένα ταξίδι στο Μπαλί, ή την Ιάβα , όπου και οι δύο κύριες οδοί για να φτάσει κανείς στην κατασκήνωση της βάσης.

διαβάστε ακόμα

Το εμβληματικό Κυβερνείο στην Καλαμαριά αλλάζει σελίδα
Πτώχευση FTI | TUI και Dertour ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών- H TUI έχει και την Ελλάδα
Τουρισμός | Axel Bierbach, διαχειριστής FTI: Προτεραιότητα στους 60.000 παραθεριστές, τι θα συμβεί με τις κρατήσεις
Ryanair: 24ωρη προσφορά πτήσεων από 16,99 ευρώ
TUI Γερμανίας: Ειδικές προσφορές για τους πελάτες του FTI με προορισμό την Ισπανία
Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους στα Ποσειδώνια 2024
Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση ITB China 2024 στη Σαγκάη
Φέσι 1,2 εκατ. ευρώ στην ξενοδοχειακή αγορά των Καναρίων λόγω κατάρρευσης FTI
Διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις στον Coral Travel μετά την κατάρρευση του FTI
Πτώχευση FTI | Ψυχραιμία στην Ελλάδα, ανησυχία στην Τουρκία