Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους στα Ποσειδώνια 2024

Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους στα Ποσειδώνια 2024

Δεκαέξι νηολόγια από όλον τον κόσμο συμμετέχουν στα Ποσειδώνια 2024 και παρουσιάζουν τις καινοτομίες και τις ανταγωνιστικές στρατηγικές τους, με στόχο να συμβάλουν στην ευκολότερη πλοήγηση μέσα στο περίπλοκο και μεταβαλλόμενο τοπίο της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, απαντώντας σε προκλήσεις που σχετίζονται με κυρώσεις, οικονομικές πιέσεις, ασφάλεια και νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

«Η συμμόρφωση με τις κυρώσεις, η παρακολούθηση του στόλου και η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων του ΙΜΟ είναι οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Gianluca Tucci, Γενικός Διευθυντής του Νηολογίου του Σαν Μαρίνο, ένας ολοκαίνουργιος παίκτης που επέλεξε τα Ποσειδώνια 2024 για να παρουσιάσει για πρώτη φορά τις υπηρεσίες που προσφέρει σε εμπορικά πλοία.

Τα τελευταία χρόνια, οι αυξημένες κυρώσεις έχουν επιβαρύνει όλο και περισσότερο τα νηολόγια πλοίων. Οι σημαίες και οι νηογνώμονες αντέδρασαν, αποβάλλοντας από τις τάξεις τους και αφαιρώντας σημαίες από περισσότερα πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι αλλεπάλληλες αλλαγές σημαίας (flag hopping) και άλλες παραπλανητικές πρακτικές, κορυφαίες διεθνείς σημαίες, όπως του Παναμά, της Λιβερίας και των Νήσων Μάρσαλ, έχουν συνάψει συμφωνίες για ανταλλαγή πληροφοριών.

«Τα πλοία αλλάζουν σημαίες για διάφορους λόγους, επομένως είναι σημαντικό για τα νηολόγια όπως εμείς να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πλοιοκτήτες με τους οποίους έχουμε να κάνουμε είναι αξιόπιστοι και υψηλού επιπέδου. Αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά μετά τον πολλαπλασιασμό του σκοτεινού στόλου», δήλωσε η Carla Elena Peralta, εκπρόσωπος της Ναυτιλιακής Αρχής του Παναμά.

Επιπλέον, η αστάθεια στις αγορές και στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν αυξήσει τις οικονομικές πιέσεις στις ναυτιλιακές εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, έχει σημειωθεί αύξηση των εγκαταλείψεων και της χαλαρής συμμόρφωσης με τους κανονισμούς ασφαλείας.

«Η δυναμική φύση της νηολόγησης πλοίων καθιστά την αναγκαιότητα για αναβάθμιση, βελτίωση και ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς, αναγκαιότητα για επιβίωση», δήλωσε ο Δρ. Ivan Tabone, Γενικός Γραμματέας του Νηολογίου της Μάλτας.

Επιπρόσθετα, ορισμένοι υποστηρίζουν την εξάλειψη της έννοιας της εθνικότητας του πλοίου εντελώς, κάτι που θα αφαιρούσε την ευθύνη της εποπτείας και της επιβολής από τα νηολόγια σημαίας.

Για να παραμείνουν μπροστά από τις εξελίξεις και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, τα νηολόγια εισάγουν διάφορες πρωτοβουλίες στους τομείς της Ψηφιοποίησης και του Blockchain, με στόχο τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, τη βελτίωση της διαφάνειας και την ενίσχυση της ασφάλειας.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τη χρήση νέων τεχνολογιών εφαρμόζοντας ψηφιοποιημένες υπηρεσίες πέρα από την εφαρμογή των καλύτερων συνθηκών εργασίας για όλους τους ναυτικούς, χωρίς να ξεχνάμε το περιβάλλον και τον στόχο της απαλλαγής της ναυτιλίας από τις εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Richard Medawar, Αναπληρωτής Επικεφαλής του Νηολογίου της Guinea Bissau. Το συγκεκριμένο νηολόγιο κάνει φέτος το ντεμπούτο του στα Ποσειδώνια ως εκθέτης για να προωθήσει το brand και τις υπηρεσίες του, να παρουσιάσει τα δυνατά του σημεία και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει σε ένα ευρύτερο κοινό επαγγελματιών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, και να δικτυωθεί με υπάρχοντες και δυνητικούς νέους πελάτες.

Το κύμα ψηφιακού μετασχηματισμού καθοδηγεί τις προσπάθειες των νηολογίων να μειώσουν τη γραφειοκρατία ώστε να πετύχουν μια πιο απρόσκοπτη διαδικασία καταχώρισης πλοίων. Το Ελληνικό Νηολόγιο παρουσίασε στα Ποσειδώνια 2024 μια νέα εφαρμογή για την ψηφιοποίηση της αίτησης εγγραφής και χορήγησης εγγράφου εθνικότητας ελληνικών ποντοπόρων πλοίων, το niologio.gov.gr. Η νέα εφαρμογή, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, μειώνει τη γραφειοκρατία και επιταχύνει τις διαδικασίες καταχώρισης, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής σημαίας. Χάρη στην ψηφιοποίηση της όλης διαδικασίας, το έγγραφο ιθαγένειας του πλοίου, το οποίο φέρει έναν μοναδικό κωδικό QR για άμεση επαλήθευση της γνησιότητάς του από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή σε όλο τον κόσμο, δημιουργείται αυτόματα και χορηγείται απευθείας στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το Νηολόγιο του Παναμά έχει επίσης δρομολογήσει τη λειτουργία πλατφόρμας και εφαρμογής για τη διευκόλυνση της ηλεκτρονικής διαδικασίας εγγραφής πλοίων, σύμφωνα με την κα Peralta.

Από την πλευρά του, το Νηολόγιο του Palau (PISR) έχει ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες εγγραφής ήδη πριν από την πανδημία και πλέον προσφέρει ένα πλήρες φάσμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών, μαζί με πλήρη ηλεκτρονική πιστοποίηση, που του επιτρέπει να παρέχει εύκολες, ταχύτερες, πιο αποτελεσματικές και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του PISR, Πάνος Κυρνίδης, δήλωσε: «Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του PISR είναι το εσωτερικό μας Σύστημα Πρόληψης Ανεπαρκειών (Deficiency Prevention System - DPS), το οποίο διασφαλίζει ότι τα πλοία συμμορφώνονται με διεθνείς συμβάσεις, ρυθμίσεις και κανονισμούς. Το PISR διαχειρίζεται πλήρως το Σύστημα, με κύριο στόχο να εισαγάγει μια πιο προδραστική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την εκτίμηση κινδύνου για επιθεωρήσεις σε στοχευμένα πλοία, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα των νηολογημένων στο PISR πλοίων.

Τα νηολόγια εστιάζουν, επίσης, σε πράσινα ζητήματα, δίνοντας έμφαση στις στρατηγικές περιβαλλοντικής συμμόρφωσης και βιωσιμότητας και προσφέροντας κίνητρα για πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όπως μειωμένα τέλη για πλοία που πληρούν τα πρότυπα εκπομπών ή χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.

Για παράδειγμα, το Νηολόγιο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων (BVI), που απευθύνεται περισσότερο σε σκάφη αναψυχής, αναπτύσσει, μέσα από τη συνεργασία συναρμόδιων υπουργείων, μια ολοκληρωμένη πολιτική για να ενθαρρύνει τις πράσινες πρακτικές ναυτιλίας, προς όφελος της καταχώρισης πλοίων, των επισκέψεων σε λιμάνια –και όχι μόνο. Το εξωτικό Νηολόγιο επεκτείνει στρατηγικά την παγκόσμια παρουσία του και σχεδιάζει να ιδρύσει γραφεία στη Μεσόγειο, στο Ντουμπάι, στη Σιγκαπούρη και στην Φλόριντα, ενώ είναι πρόθυμο να συνάψει συνεργασίες με τη βιομηχανία πράσινης τεχνολογίας πρόωσης, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για την προώθηση καθαρότερων θαλασσών μέσω αμοιβαία επωφελών συνεργασιών. Ο John Samuel, Διευθυντής του Νηολογίου, δήλωσε: «Επιστρέφουμε στα Ποσειδώνια για ένατη φορά αυτό το καλοκαίρι, για να συναντήσουμε πιθανούς πελάτες από την κοινότητα των εμπορικών πλοίων και να προωθήσουμε τη δέσμευση της σημαίας μας στην πράσινη ναυτιλία».

Η διεθνής συνεργασία με λιμενικές αρχές και άλλους ναυτιλιακούς φορείς είναι ένας ακόμα τομέας στον οποίο εστιάζουν τα νηολόγια, ως μέρος της συμβολής τους σε ένα πιο συνεκτικό και ανταγωνιστικό παγκόσμιο θαλάσσιο οικοσύστημα.

«Παρόλο που τα θέματα κόστους βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσοχής των πελατών, η επιλογή σημαίας υπερβαίνει κατά πολύ αυτόν τον περιορισμό», πρόσθεσε ο Δρ. Ivan Tabone. «Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις όλων των μεγάλων διεθνών νηολογίων είναι η ικανότητα να πετύχουμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ αφενός της αντιμετώπισης των αναγκών των πελατών μας χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας και αφετέρου της συμμόρφωσης με τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τελών νηολόγησης πλοίων και του ετήσιου τέλους χωρητικότητας (ATC), το Νηολόγιο του Χονγκ Κονγκ (HKSR) προσφέρει απαλλαγές για το πρώτο έτος νηολόγησης πλοίων που έχουν νηολογηθεί πρόσφατα στο HKSR. «Για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του HKSR και να παρέχουμε πρόσθετη διευκόλυνση στους πλοιοκτήτες, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας για νηολόγηση πλοίων και να χρησιμοποιούμε κατάλληλα την ψηφιοποίηση ώστε να διευκολύνουμε τη διαδικασία εγγραφής πλοίων», δήλωσε ο S.F. Wong, Διευθυντής του Τομέα Ναυτιλίας. «Η πολιτική μας, ως ειδική διοικητική περιοχή, είναι να μην επιδιώκουμε κανένα κέρδος από τα τέλη νηολόγησης πλοίων και οι περισσότερες υπηρεσίες παρέχονται με τιμολόγηση βάσει κόστους».

Στα φετινά Ποσειδώνια συμμετέχουν ως εκθέτες τα ακόλουθα νηολόγια: Bahamas Maritime Authority, Barbados Maritime Ship Registry, Cayman Registry, Croatian Register of Shipping, Cyprus Shipping Ministry, Hong Kong Shipping Registry, International Merchant Marine Registry of Belize (IMMARBE), IRI / The Marshall Islands Registry, Liberian Registry, Maritime Malta, Guinea Bissau, Palau International Ship Registry, Panama Maritime Authority, San Marino Ship Register, Sierra Leone Maritime Administration, St. Kitts & Nevis International Ship Registry και Virgin Islands Shipping Registry.

Τα Ποσειδώνια 2024 διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Επιτροπής Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 15/06 12:02

  Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών

 2. 14/06 16:47

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Κρυπτόγαμα του Μιχάλη Αλμπάτη | 17 & 18 Ιουνίου - Πειραιώς 260

 3. 14/06 14:50

  Περιορισμοί στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2025

 4. 14/06 14:16

  Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι σήμερα κλειστοί

 5. 14/06 14:16

  Υπ. Τουρισμού | Σε διαβούλευση σ/ν με ρυθμίσεις για πολεοδομικά, αδειοδοτήσεις, ειδικές μορφές, ξεναγούς, κ.ά.

 6. 14/06 14:10

  4.000 πτήσεις από το Ην. Βασίλειο στην Ελλάδα τον Ιούνιο

 7. 14/06 13:56

  Γερμανία: Είναι έτοιμες οι αεροπορικές για το καλοκαίρι

 8. 14/06 13:46

  Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, με αλλαγές στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας, Γεωργίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής

 9. 14/06 12:47

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιουνίου

 10. 14/06 12:37

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | EXIT ABOVE – After the tempest

 11. 14/06 11:48

  Πτώχευση FTI: Φόβοι των τουρ οπερέιτορ για αμαύρωση της φήμης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

 12. 14/06 11:13

  Αμερικανικός τουρισμός 2024: Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις που διαμορφώνονται στα ταξίδια

 13. 14/06 10:52

  Ι. Χατζής: Συνάντηση με νέους ξενοδόχους για το μέλλον της φιλοξενίας

 14. 14/06 07:32

  Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 15. 14/06 07:15

  Πρώτο Αμοργιανό Φεστιβάλ

 16. 14/06 06:28

  Προώθηση της Αττικής ως προορισμός κρουαζιέρας στην Αυστρία

 17. 14/06 06:25

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Συζητούνται οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για δύο ξενοδοχεία

 18. 14/06 06:17

  Εκδήλωση Σαμπαλιώτικα Μπλουγούρια στην Καρδίτσα

 19. 14/06 00:54

  ΣΕΤΕ | Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ξεχωριστές εμπειρίες

 20. 13/06 20:44

  ΣΕΤΕ | Κ. Μητσοτάκης: Εργαζόμενοι στον τουρισμό καλά αμειβόμενοι- τοπικά πολεοδομικά σχέδια- Αirbnb | η τοποθέτηση Παράσχη

 21. 13/06 17:14

  Τρεις προσφορές για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

 22. 13/06 16:27

  Η Ελλάδα δεν έχει υπερτουρισμό | Χρειαζόμαστε μαζικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές

 23. 13/06 16:23

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ | Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee / Ένας υπάλληλος αγνοείται | Πειραιώς 260 - 17 & 18 Ιουνίου

 24. 13/06 16:10

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee

 25. 13/06 15:40

  Πτώση της ζήτησης και των κρατήσεων στη Μύκονο το 2024 - Ανάλυση της Panadvert

 26. 13/06 15:38

  Premier Inn: 2 στους 5 Βρετανούς τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό διακοπών

 27. 13/06 15:11

  Αυτές είναι οι αεροπορικές εταιρίες με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις

 28. 13/06 14:01

  Συνήγορος του Πολίτη: Σοβαροί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από τον τουρισμό – Καμπανάκι για επείγουσες μεταρρυθμίσεις

 29. 13/06 13:15

  Ποσειδώνια 2024: Ρεκόρ συμμετοχών με 2.038 εκθέτες από 81 χώρες

 30. 13/06 12:43

  Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | Όχι σε νέες επιβαρύνσεις στα ξενοδοχεία- 5,1 δισ. ευρώ τουριστικές επενδύσεις το 2023

 31. 13/06 11:47

  WTTC | Τουρκικός τουρισμός: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023- αισιόδοξες προοπτικές για την επόμενη 10ετία

 32. 13/06 11:43

  Μνημόνιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

 33. 13/06 11:10

  2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου στο Ηράκλειο

 34. 13/06 10:39

  Διακοπή λειτουργίας όλων των Αρχαιολογικών Χώρων ενιαίου εισιτηρίου Αθηνών

 35. 13/06 10:37

  Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τη δήμαρχο Σπετσών

 36. 13/06 10:30

  Aκρόπολη | Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος και σήμερα το μεσημέρι (12.00 - 17.00) - Μετά τις 17.00 όσοι έχουν εισιτήρια

 37. 13/06 10:10

  Βόμβα για τον ελληνικό τουρισμό | Γιατί tour operators απείλησαν να αποσύρουν τουρίστες από περιοχή της Ρόδου

 38. 13/06 10:03

  Εγκρίθηκε η σύσταση του κοινωφελούς ιδρύματος Σπύρου και Ελιάνας Κοκοτού

 39. 13/06 07:53

  Δήμος Λεβαδέων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 40. 13/06 07:49

  Καραγκούνικες γεύσεις στην Κυψέλη Καρδίτσας

 41. 13/06 07:47

  Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών 2024 στη Λέρο

 42. 13/06 07:43

  Πέμπτο Μαστίχαθλον στη Χίο

 43. 13/06 07:00

  Φιλοξενία Ιταλού δημοσιογράφου στη Σίφνο

 44. 12/06 18:35

  Αυτές είναι οι 19 νέες εγγραφές στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

 45. 12/06 18:08

  Η TUI λανσάρει τη νέα ξενοδοχειακή μάρκα "The Mora" | Χαλαρή πολυτέλεια: «Όλα μπορούν, τίποτα δεν πρέπει»

 46. 12/06 16:02

  O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero

 47. 12/06 14:45

  Institute of Travel & Tourism 2024: Στην Ελλάδα και την Χαλκιδική το κορυφαίο βρετανικό τουριστικό συνέδριο

 48. 12/06 14:13

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ | Emanuel Ax – Λεωνίδας Καβάκος – Yo-Yo Ma | 15 Ιουνίου Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 49. 12/06 13:45

  Η Greek Meetings Alliance στην IMEX 2024 της Φρανκφούρτης | Κορυφαίος συνεδριακός προορισμός η Ελλάδα

 50. 12/06 13:33

  Ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμού κρουαζιέρας στην Αυστριακή αγορά

 51. 12/06 13:32

  Η Χαλκιδική «μάγεψε» τους 270 συμμετέχοντες στο συνέδριο του Institute of Travel & Tourism (IT

 52. 12/06 13:25

  King Jason Zante | Ένα ξενοδοχείο - "πλωτή όαση" ανοίγει η Louis Hotels στη Ζάκυνθο

 53. 12/06 12:48

  Προς διμερή συμφωνία με τις Φιλιππίνες μέχρι τις αρχές του 2025 για εργαζόμενους στον τουρισμό

 54. 12/06 12:35

  Τουρισμός: Ποιες ευρωπαϊκές αγορές πραγματοποίησαν τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές δαπάνες το 2023 - Οι κορυφαίοι προορισμοί

 55. 12/06 12:00

  Νέο ξενοδοχείο στο Κουφονήσι από SWOT Hospitality και Intracom Holdings

 56. 12/06 11:39

  Κοινωνικός τουρισμός | 16.000 έκαναν διακοπές το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου με voucher της ΔΥΠΑ

 57. 12/06 11:26

  Η Τουρκία στηρίζει την Ελλάδα για την επιστροφή των Μαρμάρων

 58. 12/06 10:53

  Μοναδικά supercars «πλημμυρίζουν» την Αθήνα στις 14 Ιουνίου -Έκθεση στο Ζάππειο

 59. 12/06 10:12

  ΥΠΠΟ | Κλειστός σήμερα το μεσημέρι ο αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως - τι θα γίνει με όσους έχουν εισιτήριο

 60. 12/06 09:51

  Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης | Διευρυμένο Συμβούλιο στο Ρέθυμνο

 61. 12/06 07:21

  ‘Αρωμα Χίου στην «καρδιά» της Αθήνας

 62. 12/06 07:17

  Σαντορίνη- Θηρασιά | Η νέα απόφαση για την αποφυγή έκθεσης σε κατολισθητικό κίνδυνο

 63. 12/06 07:15

  Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Europride 2024 Θεσσαλονίκη

 64. 12/06 07:10

  Παραδοσιακή Στράτα 2024 στα Χανιά

 65. 11/06 22:23

  Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 66. 11/06 18:29

  ΑΑΔΕ | Χιλιάδες ευρώ και δολάρια κατασχέθηκαν από επιβάτες στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

 67. 11/06 18:17

  Η παρέμβαση Κεφαλογιάννη στη σύνοδο του UN Tourism

 68. 11/06 18:16

  Κοινωνικός τουρισμός: Πάνω από 535.000 αιτήσεις για 900.000 voucher – Ανοικτή η πλατφόρμα για παρόχους

 69. 11/06 18:14

  SKY express | Στρατηγικές συμμαχίες με 18 κορυφαίους αερομεταφορείς

 70. 11/06 18:03

  Στην εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ τα ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ έναντι 40 εκατ. ευρώ

 71. 11/06 15:38

  Περιφέρεια Κρήτης: Φιλοξενία Γερμανών τουριστικών πρακτόρων και blogger από τη Βραζιλία

 72. 11/06 15:27

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Aυτό το Σαββατοκύριακο στην Πειραιώς 260: Hip hop battles - Βαλέρια Δημητριάδου - Γιάννης Σκουρλέτης

 73. 11/06 15:22

  Aκρόπολη | Κλειστός ο Αρχαιολογικός Χώρος από τις 12:00 έως τις 17:00 τις επόμενες ημέρες

 74. 11/06 14:52

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Παράσταση "Ενενήντα" της Βαλέριας Δημητριάδου

 75. 11/06 14:49

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Τραγούδια του ελληνικού λαού – Drag ορατόριο

 76. 11/06 14:46

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: AEF Urban Dance Contest στις 15 & 16 Ιουνίου

 77. 11/06 14:35

  Τουρισμός: Το 80% των Ευρωπαίων θα ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι – Η "παρακμή" των Workations

 78. 11/06 13:16

  FedHATTA: "Six  Women in Greek Tragedy" – Μια παράσταση κάτω από την Ακρόπολη, στα Αγγλικά!

 79. 11/06 12:59

  Booking.com: Το 60% των ταξιδιωτών LGBTQ+ έχουν βιώσει διακρίσεις στα ταξίδια – Πώς επιλέγουν διακοπές

 80. 11/06 12:09

  ΗΠΑ | Η πλειονότητα των ξενοδοχείων δεν βρίσκει προσωπικό- ελλείψεις στην καθαριότητα στο 50%

 81. 11/06 11:56

  Πτώχευση FTI: Ελεγχόμενη η κατάσταση στον Τουρκικό τουρισμό - Πώς θα αντιμετωπιστούν οι απώλειες

 82. 11/06 11:27

  ΥΠΑ: Σε επιχειρησιακή εφαρμογή οι διαδικασίες πλοήγησης αεροσκαφών μέσω Δορυφόρων

 83. 11/06 11:11

  Travel+Leisure: 2 Ελληνικά ξενοδοχεία στα πιο προσιτά all in για το 2024

 84. 11/06 10:43

  Πτώχευση FTI | Με εταιρία της οικογένειας Ρίζου συνεχίζουν τα ξενοδοχεία της Meeting point στην Κέρκυρα

 85. 11/06 10:11

  Αρμένιοι τουριστικοί πράκτορες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τις πτήσεις της AEGEAN

 86. 11/06 09:46

  Πτώχευση FTI | Έφοδος δικαστικών επιμελητών σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα για ανεξόφλητα εμπορεύματα

 87. 11/06 07:21

  Δήμος Κομοτηνής: Δημοπρασία για τη μίσθωση 6 bungalows στην Τουριστική Ακτή Φαναρίου

 88. 11/06 07:16

  Εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα

 89. 11/06 07:14

  Η λειτουργία του Συμβουλίου Οινοτουρισμού και η διασύνδεσή του με τους φορείς

 90. 11/06 07:12

  Δήμος Χίου: Τεχνικός Σύμβουλος για τη βελτίωση των τουριστικών δομών του

 91. 11/06 07:08

  Δράμα | Μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

 92. 10/06 16:49

  Ταξίδι εξοικείωσης ΕΟΤ-Δήμου Σύρου: Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων γοητεύει Τούρκους influencers

 93. 10/06 16:45

  mAiGreece: Διαθέσιμος από σήμερα ο Ψηφιακός Βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης για τις διακοπές στην Ελλάδα

 94. 10/06 16:24

  Πτώχευση FTI: Βέλη του Γερμανικού Ταμείου DRSF κατά ξενοδόχων που ζήτησαν χρήματα από τους ταξιδιώτες

 95. 10/06 14:30

  Πάνω από 12.000 εγγραφές και 5.000 συνεντεύξεις σε τουρισμό και εστίαση μέσω του JOBmatch της ΔΥΠΑ

 96. 10/06 14:10

  Αυτά είναι τα τρία κορυφαία Ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των Γάλλων ταξιδιωτών

 97. 10/06 13:28

  Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης το Μάιο για το αεροδρόμιο Σητείας

 98. 10/06 13:24

  CV Villas | Η Λευκάδα ο πιο «καυτός» προορισμός για γαμήλιο ταξίδι στην Ευρώπη το 2024 - Άλλα 6 Ελληνικά νησιά στο Top 20

 99. 10/06 12:58

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Με δυο σπουδαίες διεθνείς παραστάσεις θεάτρου και χορού συνεχίζεται δυναμικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Πειραιώς 260!

 100. 10/06 12:32

  Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στα Ελληνικά νησιά για το 2024