Vavoulas.com

Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους στα Ποσειδώνια 2024

Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους στα Ποσειδώνια 2024

Δεκαέξι νηολόγια από όλον τον κόσμο συμμετέχουν στα Ποσειδώνια 2024 και παρουσιάζουν τις καινοτομίες και τις ανταγωνιστικές στρατηγικές τους, με στόχο να συμβάλουν στην ευκολότερη πλοήγηση μέσα στο περίπλοκο και μεταβαλλόμενο τοπίο της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, απαντώντας σε προκλήσεις που σχετίζονται με κυρώσεις, οικονομικές πιέσεις, ασφάλεια και νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

«Η συμμόρφωση με τις κυρώσεις, η παρακολούθηση του στόλου και η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων του ΙΜΟ είναι οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Gianluca Tucci, Γενικός Διευθυντής του Νηολογίου του Σαν Μαρίνο, ένας ολοκαίνουργιος παίκτης που επέλεξε τα Ποσειδώνια 2024 για να παρουσιάσει για πρώτη φορά τις υπηρεσίες που προσφέρει σε εμπορικά πλοία.

Τα τελευταία χρόνια, οι αυξημένες κυρώσεις έχουν επιβαρύνει όλο και περισσότερο τα νηολόγια πλοίων. Οι σημαίες και οι νηογνώμονες αντέδρασαν, αποβάλλοντας από τις τάξεις τους και αφαιρώντας σημαίες από περισσότερα πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι αλλεπάλληλες αλλαγές σημαίας (flag hopping) και άλλες παραπλανητικές πρακτικές, κορυφαίες διεθνείς σημαίες, όπως του Παναμά, της Λιβερίας και των Νήσων Μάρσαλ, έχουν συνάψει συμφωνίες για ανταλλαγή πληροφοριών.

«Τα πλοία αλλάζουν σημαίες για διάφορους λόγους, επομένως είναι σημαντικό για τα νηολόγια όπως εμείς να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πλοιοκτήτες με τους οποίους έχουμε να κάνουμε είναι αξιόπιστοι και υψηλού επιπέδου. Αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά μετά τον πολλαπλασιασμό του σκοτεινού στόλου», δήλωσε η Carla Elena Peralta, εκπρόσωπος της Ναυτιλιακής Αρχής του Παναμά.

Επιπλέον, η αστάθεια στις αγορές και στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν αυξήσει τις οικονομικές πιέσεις στις ναυτιλιακές εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, έχει σημειωθεί αύξηση των εγκαταλείψεων και της χαλαρής συμμόρφωσης με τους κανονισμούς ασφαλείας.

«Η δυναμική φύση της νηολόγησης πλοίων καθιστά την αναγκαιότητα για αναβάθμιση, βελτίωση και ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς, αναγκαιότητα για επιβίωση», δήλωσε ο Δρ. Ivan Tabone, Γενικός Γραμματέας του Νηολογίου της Μάλτας.

Επιπρόσθετα, ορισμένοι υποστηρίζουν την εξάλειψη της έννοιας της εθνικότητας του πλοίου εντελώς, κάτι που θα αφαιρούσε την ευθύνη της εποπτείας και της επιβολής από τα νηολόγια σημαίας.

Για να παραμείνουν μπροστά από τις εξελίξεις και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, τα νηολόγια εισάγουν διάφορες πρωτοβουλίες στους τομείς της Ψηφιοποίησης και του Blockchain, με στόχο τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, τη βελτίωση της διαφάνειας και την ενίσχυση της ασφάλειας.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τη χρήση νέων τεχνολογιών εφαρμόζοντας ψηφιοποιημένες υπηρεσίες πέρα από την εφαρμογή των καλύτερων συνθηκών εργασίας για όλους τους ναυτικούς, χωρίς να ξεχνάμε το περιβάλλον και τον στόχο της απαλλαγής της ναυτιλίας από τις εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Richard Medawar, Αναπληρωτής Επικεφαλής του Νηολογίου της Guinea Bissau. Το συγκεκριμένο νηολόγιο κάνει φέτος το ντεμπούτο του στα Ποσειδώνια ως εκθέτης για να προωθήσει το brand και τις υπηρεσίες του, να παρουσιάσει τα δυνατά του σημεία και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει σε ένα ευρύτερο κοινό επαγγελματιών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, και να δικτυωθεί με υπάρχοντες και δυνητικούς νέους πελάτες.

Το κύμα ψηφιακού μετασχηματισμού καθοδηγεί τις προσπάθειες των νηολογίων να μειώσουν τη γραφειοκρατία ώστε να πετύχουν μια πιο απρόσκοπτη διαδικασία καταχώρισης πλοίων. Το Ελληνικό Νηολόγιο παρουσίασε στα Ποσειδώνια 2024 μια νέα εφαρμογή για την ψηφιοποίηση της αίτησης εγγραφής και χορήγησης εγγράφου εθνικότητας ελληνικών ποντοπόρων πλοίων, το niologio.gov.gr. Η νέα εφαρμογή, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, μειώνει τη γραφειοκρατία και επιταχύνει τις διαδικασίες καταχώρισης, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής σημαίας. Χάρη στην ψηφιοποίηση της όλης διαδικασίας, το έγγραφο ιθαγένειας του πλοίου, το οποίο φέρει έναν μοναδικό κωδικό QR για άμεση επαλήθευση της γνησιότητάς του από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή σε όλο τον κόσμο, δημιουργείται αυτόματα και χορηγείται απευθείας στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το Νηολόγιο του Παναμά έχει επίσης δρομολογήσει τη λειτουργία πλατφόρμας και εφαρμογής για τη διευκόλυνση της ηλεκτρονικής διαδικασίας εγγραφής πλοίων, σύμφωνα με την κα Peralta.

Από την πλευρά του, το Νηολόγιο του Palau (PISR) έχει ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες εγγραφής ήδη πριν από την πανδημία και πλέον προσφέρει ένα πλήρες φάσμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών, μαζί με πλήρη ηλεκτρονική πιστοποίηση, που του επιτρέπει να παρέχει εύκολες, ταχύτερες, πιο αποτελεσματικές και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του PISR, Πάνος Κυρνίδης, δήλωσε: «Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του PISR είναι το εσωτερικό μας Σύστημα Πρόληψης Ανεπαρκειών (Deficiency Prevention System - DPS), το οποίο διασφαλίζει ότι τα πλοία συμμορφώνονται με διεθνείς συμβάσεις, ρυθμίσεις και κανονισμούς. Το PISR διαχειρίζεται πλήρως το Σύστημα, με κύριο στόχο να εισαγάγει μια πιο προδραστική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την εκτίμηση κινδύνου για επιθεωρήσεις σε στοχευμένα πλοία, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα των νηολογημένων στο PISR πλοίων.

Τα νηολόγια εστιάζουν, επίσης, σε πράσινα ζητήματα, δίνοντας έμφαση στις στρατηγικές περιβαλλοντικής συμμόρφωσης και βιωσιμότητας και προσφέροντας κίνητρα για πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όπως μειωμένα τέλη για πλοία που πληρούν τα πρότυπα εκπομπών ή χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.

Για παράδειγμα, το Νηολόγιο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων (BVI), που απευθύνεται περισσότερο σε σκάφη αναψυχής, αναπτύσσει, μέσα από τη συνεργασία συναρμόδιων υπουργείων, μια ολοκληρωμένη πολιτική για να ενθαρρύνει τις πράσινες πρακτικές ναυτιλίας, προς όφελος της καταχώρισης πλοίων, των επισκέψεων σε λιμάνια –και όχι μόνο. Το εξωτικό Νηολόγιο επεκτείνει στρατηγικά την παγκόσμια παρουσία του και σχεδιάζει να ιδρύσει γραφεία στη Μεσόγειο, στο Ντουμπάι, στη Σιγκαπούρη και στην Φλόριντα, ενώ είναι πρόθυμο να συνάψει συνεργασίες με τη βιομηχανία πράσινης τεχνολογίας πρόωσης, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για την προώθηση καθαρότερων θαλασσών μέσω αμοιβαία επωφελών συνεργασιών. Ο John Samuel, Διευθυντής του Νηολογίου, δήλωσε: «Επιστρέφουμε στα Ποσειδώνια για ένατη φορά αυτό το καλοκαίρι, για να συναντήσουμε πιθανούς πελάτες από την κοινότητα των εμπορικών πλοίων και να προωθήσουμε τη δέσμευση της σημαίας μας στην πράσινη ναυτιλία».

Η διεθνής συνεργασία με λιμενικές αρχές και άλλους ναυτιλιακούς φορείς είναι ένας ακόμα τομέας στον οποίο εστιάζουν τα νηολόγια, ως μέρος της συμβολής τους σε ένα πιο συνεκτικό και ανταγωνιστικό παγκόσμιο θαλάσσιο οικοσύστημα.

«Παρόλο που τα θέματα κόστους βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσοχής των πελατών, η επιλογή σημαίας υπερβαίνει κατά πολύ αυτόν τον περιορισμό», πρόσθεσε ο Δρ. Ivan Tabone. «Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις όλων των μεγάλων διεθνών νηολογίων είναι η ικανότητα να πετύχουμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ αφενός της αντιμετώπισης των αναγκών των πελατών μας χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας και αφετέρου της συμμόρφωσης με τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τελών νηολόγησης πλοίων και του ετήσιου τέλους χωρητικότητας (ATC), το Νηολόγιο του Χονγκ Κονγκ (HKSR) προσφέρει απαλλαγές για το πρώτο έτος νηολόγησης πλοίων που έχουν νηολογηθεί πρόσφατα στο HKSR. «Για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του HKSR και να παρέχουμε πρόσθετη διευκόλυνση στους πλοιοκτήτες, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας για νηολόγηση πλοίων και να χρησιμοποιούμε κατάλληλα την ψηφιοποίηση ώστε να διευκολύνουμε τη διαδικασία εγγραφής πλοίων», δήλωσε ο S.F. Wong, Διευθυντής του Τομέα Ναυτιλίας. «Η πολιτική μας, ως ειδική διοικητική περιοχή, είναι να μην επιδιώκουμε κανένα κέρδος από τα τέλη νηολόγησης πλοίων και οι περισσότερες υπηρεσίες παρέχονται με τιμολόγηση βάσει κόστους».

Στα φετινά Ποσειδώνια συμμετέχουν ως εκθέτες τα ακόλουθα νηολόγια: Bahamas Maritime Authority, Barbados Maritime Ship Registry, Cayman Registry, Croatian Register of Shipping, Cyprus Shipping Ministry, Hong Kong Shipping Registry, International Merchant Marine Registry of Belize (IMMARBE), IRI / The Marshall Islands Registry, Liberian Registry, Maritime Malta, Guinea Bissau, Palau International Ship Registry, Panama Maritime Authority, San Marino Ship Register, Sierra Leone Maritime Administration, St. Kitts & Nevis International Ship Registry και Virgin Islands Shipping Registry.

Τα Ποσειδώνια 2024 διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Επιτροπής Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

  1. 04/10 20:31

    Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές

  2. 04/10 06:52

    Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού

  3. 04/10 06:33

    Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης

  4. 04/10 06:17

    Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26

  5. 04/10 06:13

    Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια

  6. 04/10 06:13

    Φθινόπωρο στην Πάτρα με αθλητισμό και μουσική

  7. 04/10 04:25

    Το καλοκαίρι φεύγει. Η μαγεία της Ελλάδας παραμένει

  8. 04/10 04:23

    Το νέο κύμα των αθηναϊκών micro-bakery

  9. 04/10 04:15

    Ανακλήθηκε η επιδότηση για το Grecotel Mykonos Blu

  10. 03/10 18:44

    Ηρώ Χατζηγεωργίου | Η δημόσια περιουσία μετατρέπεται σε καταλύτη ανάπτυξης

  11. 03/10 16:18

    Η Ryanair ζητεί προστασία των υπερπτήσεων όταν απεργούν οι ελεγκτές – Πυρά κατά της Κομισιόν

  12. 03/10 16:11

    Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης (Ηράκλειο) | Νέο Τμήμα -Έναρξη 11/11/2025

  13. 03/10 15:53

    Air Serbia | Νέα οπτική ταυτότητα με την Παράδοση στο επίκεντρο

  14. 03/10 15:49

    Ηράκλειο | +4% οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Σεπτέμβριο

  15. 03/10 15:43

    Μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση | Αναβιώνει το ξενοδοχείο - εκπαιδευτήριο με σύγχρονα μέσα

  16. 03/10 14:27

    Νέα βραβεία UN Tourism και FIA για βιώσιμη ανάπτυξη στον αθλητικό τουρισμό

  17. 03/10 14:01

    ΕΟΤ: Προβολή «άγνωστων» ελληνικών προορισμών στη γαλλική τουριστική αγορά

  18. 03/10 13:31

    Ryanair | Νέα επίθεση στην ΕΕ για τις καθυστερήσεις στην εναέρια κυκλοφορία - η θέση της Ελλάδας

  19. 03/10 13:07

    Σφακιά | Στο παγκόσμιο προσκήνιο θεματικού τουρισμού για την ηλιακή έκλειψη του 2027

  20. 03/10 10:43

    Βρετανικός τουρισμός | Πακέτα διακοπών: EasyJet holidays και TUI αυξάνουν τις άδειες Atol – Σταθερή η Jet2holidays

  21. 03/10 10:03

    Ενισχύεται το μερίδιο αγοράς της Ελλάδας στην Ιαπωνία

  22. 03/10 08:18

    Πέντε νησιά για Σαββατοκύριακα που μένουν αξέχαστα

  23. 03/10 07:38

    Μήνυμα Airbnb προς τους οικοδεσπότες: Λάβετε μέρος στη διαβούλευση της ΕΕ για τη στέγη

  24. 03/10 07:15

    Λέσβος: Σταυροδρόμι εθελοντισμού και τουρισμού μέσα από τη Συνάντηση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

  25. 03/10 07:05

    Ο ξενοδοχειακός Όμιλος Μουσαμά καταγράφει θετικά αποτελέσματα το 2024

  26. 03/10 06:53

    Βραχυχρόνιες μισθώσεις | Εκατοντάδες ακίνητα εκτός - Οι νέες προδιαγραφές και τα... γκρίζα σημεία

  27. 03/10 06:52

    Ο τουρισμός στηρίζει τα προϊόντα της ελληνικής γαστρονομίας στην αγορά του Βελγίου

  28. 03/10 06:35

    Τι να κάνεις αυτήν την εβδομάδα (3-10 Οκτωβρίου)

  29. 03/10 06:15

    Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι έδειξε η πρώτη σεζόν στα ξενοδοχεία

  30. 03/10 06:15

    Το μεγάλο «στοίχημα» της Ελλάδας: Η σύνδεση των ανανεώσιμων πηγών με τις θαλάσσιες μεταφορές | Ο Γ. Βάλης στο Τ.Ν.

  31. 03/10 06:12

    Γυρίσματα πολωνικής εκπομπής σε Κάλυμνο, Ψέριμο και Κω

  32. 03/10 06:10

    Άδειες για πλωτές εξέδρες σε Σούνιο και Λευκάδα

  33. 03/10 06:09

    Οι διμερείς τουριστικές σχέσεις Ελλάδας - Βοσνίας και Ερζεγοβίνης

  34. 02/10 22:58

    Η μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας στην Ελλάδα έσπασε ρεκόρ προσέλευσης

  35. 02/10 20:15

    6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης “FOLKWAY” στον Δήμο Χερσονήσου

  36. 02/10 20:12

    Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη της Αρμενίας – Ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας

  37. 02/10 18:03

    Να σωθεί η ισορροπία της Αθήνας – Όχι τουριστικό mall γύρω από την Ακρόπολη

  38. 02/10 16:13

    Οι ξενοδοχειακές επενδύσεις ο μεγάλος κερδισμένος της ελληνικής κτηματαγοράς

  39. 02/10 15:55

    FORUM Πολωνικού Επιμελητηρίου Τουρισμού | Γνωριμία με τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης

  40. 02/10 15:49

    TASTE ZAKYNTHOS – Η Ζάκυνθος ανέδειξε τον γαστρονομικό και διατροφικό πλούτο της

  41. 02/10 15:46

    Το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών αναγεννάται

  42. 02/10 15:36

    Έρευνα Yougov | Πώς οι «τσιμπημένες» τιμές αλλάζουν τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Γερμανών

  43. 02/10 15:20

    10ο Παγκόσμιο Κύπελλο Γκολφ της Turkish Airlines στο Γκολφ Γλυφάδας

  44. 02/10 15:10

    Selene Vedema 2025: Η Σαντορίνη στο επίκεντρο του παγκόσμιου οινικού στερεώματος

  45. 02/10 14:12

    TUI | Φθινοπωρινή "τρέλα" των Γερμανών για την Κρήτη – Ποιοι Ελληνικοί προορισμοί είναι περιζήτητοι

  46. 02/10 13:46

    Η Κέρκυρα τιμά την τουριστική της ιστορία

  47. 02/10 13:43

    Η Μούσα Καλλιόπη «ξεναγεί» στην Πιερία με 2D και 3D animation

  48. 02/10 13:40

    Η DKG Development παραδίδει Safe House για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στον Πειραιά

  49. 02/10 13:38

    ΟΛΠ: Τριπλή διάκριση στα Compliance Awards 2025

  50. 02/10 10:37

    Ανεβαίνει η εμπιστοσύνη των Βρετανών για ταξίδια στο εξωτερικό – Πρωταγωνιστούν οι νεότερες ηλικίες

  51. 02/10 10:34

    Jet2.com και Jet2holidays: Επεκτείνουν τη θερινή σεζόν στην Κεφαλονιά έως το τέλος Οκτωβρίου 2026

  52. 02/10 10:24

    Συνεργασία SΤΑΜΑ – MOBIAK για την πυρασφάλεια στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

  53. 02/10 10:17

    Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας: Αίτημα για «πάγωμα» νέων αδειών βραχυχρόνιων μισθώσεων στο νησί

  54. 02/10 10:11

    Η Wyndham ενισχύει την παρουσία της στην Κωνσταντινούπολη με ακόμη 2 ξενοδοχεία

  55. 02/10 08:15

    Κοζάνη: Η Αθήνα της Δυτικής Μακεδονίας αποκαλύπτει τα μυστικά της

  56. 02/10 07:15

    Ενισχύσεις για προσβάσιμες παραλίες σε Κόρινθο, Κύμη και Ρέθυμνο

  57. 02/10 07:12

    Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Προώθηση του εναλλακτικού και πολιτιστικού τουρισμού

  58. 02/10 07:10

    Η ακτινογραφία του τουρισμού σε Μιλάνο και Βόρεια Ιταλία

  59. 02/10 07:08

    Air Arabia | Με το ολοκαίνουριο Airbus A320neo οι πτήσεις Σάρτζα - Αθήνα

  60. 02/10 07:05

    Grivalia Hospitality: Η αναμονή για το Six Senses στους Πεταλιούς και οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα

  61. 02/10 07:05

    Από το Αιγαίο στο Μανχάταν: Η άνοδος της ελληνικής κουζίνας

  62. 02/10 07:02

    Δήμος Μαλεβιζίου: Aγορά για την αξιοποίηση ακινήτου που ήταν το 1900 ξενοδοχείο

  63. 02/10 07:02

    Στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά του master plan της COSCO - Γίνεται λόγος για παραλείψεις και κινδύνους

  64. 02/10 07:00

    Συνέδριο ΠΟΞ | Τουρισμός τεσσάρων εποχών και slow tourism το στοίχημα για Λέσβο και Χίο

  65. 02/10 06:56

    Περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης σε Αρχαία Κόρινθο, Σπάρτη και Ναύπλιο

  66. 02/10 06:45

    Βραχυχρόνια μίσθωση | Άλμα στις διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα την τελευταία τριετία

  67. 02/10 06:30

    Cine Πολεμικό Μουσείο | Το 30% των θεατών είναι τουρίστες - Τι λέει ο υπεύθυνος του χώρου Τ. Τζαρίμας στο Τ.Ν.

  68. 02/10 06:25

    Orbis Vini Η πρώτη ελληνική έκθεση εισαγόμενων κρασιών που γίνεται εργαλείο για τη φιλοξενία

  69. 02/10 06:24

    Το Αιγαίο στο Art Explora Festival του Πειραιά

  70. 02/10 06:15

    Οι κορυφαίοι αναρριχητές του κόσμου στην Κάλυμνο για το Διεθνές Φεστιβάλ | Τι λέει στο ΤΝ ο δήμαρχος Ι. Μαστροκούκος

  71. 02/10 06:11

    Συνέδριο της ΠΟΞ στη Μυτιλήνη | Γ. Χατζής: «Η πρόοδος δεν θα έρθει με το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών»

  72. 01/10 17:53

    A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές

  73. 01/10 15:54

    Προβολή της Πάρου, της Σύρου και της Κιμώλου στην Ολλανδία

  74. 01/10 15:45

    Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»

  75. 01/10 15:34

    2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου

  76. 01/10 15:29

    SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο

  77. 01/10 13:40

    Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων

  78. 01/10 13:36

    WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035

  79. 01/10 13:29

    Ο «Φάρος» ρίχνει... φως στον πρώτο εθνικό super-computer

  80. 01/10 13:13

    British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο

  81. 01/10 11:00

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι

  82. 01/10 10:38

    Η τροφή αναγνωρίζεται ως πολιτιστικός πόρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας του IGCAT

  83. 01/10 10:29

    Η Aegean Airlines απογειώνει την Χίο

  84. 01/10 10:19

    Πώς επηρεάζει ένα κυβερνητικό shutdown τον τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες;

  85. 01/10 10:13

    Αξιολόγηση του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO

  86. 01/10 10:05

    Ορόσημο για τον Άγιο Νικόλαο: Κατέπλευσε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει δεχθεί ποτέ μετά τις αναβαθμίσεις υποδομών

  87. 01/10 08:26

    Ρέθυμνο: Η Κρητική πόλη που σταμάτησε το χρόνο

  88. 01/10 07:33

    10 Παραστάσεις που θα συζητηθούν τη σεζόν 2025–2026

  89. 01/10 07:05

    Μαρίνα Αλίμου: Ανοίγει ο δρόμος της ανάπλασης 100 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό και το yachting

  90. 01/10 07:00

    Καθυστερήσεις, τριγμοί και αερομαχίες υπουργείου-ελεγκτών στα αεροδρόμια

  91. 01/10 06:52

    Ο Μ. Βλατάκης στο Τ.Ν.: Οι καθυστερήσεις πτήσεων αναχαιτίζουν τα last minute – Να συζητηθεί το σ.ν. μετά τη σεζόν

  92. 01/10 06:45

    Νέο μοντέλο αγοράς κατοικίας στην Κέρκυρα – Στέγη και επένδυση σε fast track διαδικασία | Η Ρούλα Ρουβά στο TN

  93. 01/10 06:26

    Αθλητικές διοργανώσεις σε Ωρωπό, Βριλήσσια, Ύδρα και Σούνιο

  94. 01/10 06:24

    Δύο κοινωφελή Ιδρύματα με ξενοδοχειακή περιουσία

  95. 01/10 06:21

    Καρέτα-Καρέτα και βιώσιμος τουρισμός: Όροι για τη νέα κατασκήνωση Camping Thelia

  96. 01/10 06:16

    Ο Ν. Χαραλάμπους στο ΤΝ | Το 2026 ξεκινούν τα υδροπλάνα - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο

  97. 01/10 06:15

    ​Ο Παλμός της Ημέρας: Εκθέσεις ή εκδρομές;

  98. 01/10 06:10

    Γιορτή μανιταριού στην Αγιά της Λάρισας

  99. 30/09 20:33

    H Όλγα Κεφαλογιάνη στη σύνοδο του WTTC | Έμφαση στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού

  100. 30/09 20:25

    Ενισχύεται η συνεργασία του ΕΟΤ με την British Airways

Amaronda

Buka

Messina