Διευθυντές Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου | Ημερίδα για τη διαχείριση πιστοποιήσεων και τροφίμων αποβλήτων

20-03-24 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

H Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού και το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου και με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Σύλλογο Εστιατόρων Ρόδου, πραγματοποίησε ημερίδα-σεμινάριο με Θέμα: “Αειφορία 2024+, νέα εργαλεία διαχείρισης πιστοποιήσεων και τροφίμων αποβλήτων”.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ Τουρισμού (Θέρμαι), την Παρασκευή 15/03/2024 και εισηγητής ήταν ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς, σύμβουλος αειφορίας και επιθεωρητής Travelife.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έκανε παρέμβαση ο Γεν. Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης στερεών αποβλήτων, κος Χρήστος Γαμβρούδης. αλλά και ο εκπρόσωπος της TUI και υπεύθυνος για τέτοια ζητήματα, κος. Βαγγέλης Γεωργίου.

Οι εισηγητές ανέλυσαν πλήθος δεδομένων σχετικά με την επικαιροποιημένη νομοθεσία αλλά και τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, επιδεικνύοντας στατιστικούς πίνακες με την οικονομία που επιτυγχάνεται στη διαχείρηση και αποφυγή της σπατάλη των τροφίμων (Food waste)

Η εκδήλωση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη καθώς την παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων, στελέχη ξενοδοχείων, Σεφ και εστιάτορες και κατά την διάρκεια της, υπήρξαν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες

διαβάστε ακόμα

67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια
Φθινόπωρο στην Πάτρα με αθλητισμό και μουσική
Το καλοκαίρι φεύγει. Η μαγεία της Ελλάδας παραμένει
Το νέο κύμα των αθηναϊκών micro-bakery