Δυναμική ελληνική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση HOST Milan 2023

25-10-23 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Δυναμική ήταν η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση HOST Milan 2023, μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας η οποία καλύπτει τις ανάγκες μιας αγοράς που εκτιμάται, σε αξία, 178 δισ. ευρώ.

Η φετινή έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Μιλάνου επέστρεψε με αριθμούς συγκρίσιμους με εκείνους του 2019, προ της πανδημίας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στις 24 πτέρυγες συνολικής επιφάνειας 38.000 τ.μ., ο φετινός αριθμός των εκθετών ξεπέρασε τους 2.100, εκ των οποίων το 40% ήταν από 50 χώρες.

Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 700 κορυφαίοι αγοραστές από 75 χώρες. Σε σύγκριση με την τελευταία έκδοση της HOST το 2021, εκτιμάται ότι οι φετινοί επισκέπτες ήταν περισσότεροι και ξεπέρασαν σε αριθμό τους 180.000. Εκτός από την Ιταλία, οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό εκθετών περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες από την Ελβετία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία, καθώς και την Τουρκία και την Κίνα.

Η ελληνική συμμετοχή στην φετινή έκθεση HOST Milan υποστηρίχθηκε από τον ENTERPRISE GREECE και αρίθμησε συνολικά 23 ανεξάρτητες συμμετοχές επιχειρήσεων, οι περισσότερες υψηλών προδιαγραφών από το χώρο της κατασκευής επαγγελματικού εξοπλισμού για υπηρεσίες εστίασης.

Οι Έλληνες εκθέτες έμειναν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στην έκθεση και από τις επαφές που πραγματοποίησαν στην διάρκεια της, ενώ εξέφρασαν την διάθεση να επιδιώξουν την καθιέρωση του ελληνικού brand, διεθνώς. Σημειώνεται ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο του εξοπλισμού της επαγγελματικής εστίασης έχουν καταφέρει, παρά τις κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας και τον σκληρό ανταγωνισμό, να κρατήσουν τη θέση τους στη διεθνή αγορά.

Η εν λόγω έκθεση, η οποία διοργανώνεται ανά δύο έτη, αποτελεί διεθνή κόμβο για τον κλάδο και έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια πλατφόρμα B2B για την επαγγελματική φιλοξενία και την επαγγελματική εστίαση, ενώ παράλληλα στο πλαίσιο αυτής παρουσιάζονται βέλτιστες πρακτικές και παράγονται ειδήσεις και παγκόσμια παρατηρητήρια. Η επόμενη έκθεση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 17-21 Οκτωβρίου 2025.

 

διαβάστε ακόμα

Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα
Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο
4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού
Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024