Oι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ στο μέτωπο καταπολέμησης εξάπλωσης του κορωνοϊού

04-03-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ προσφέρθηκαν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο για τη συλλογή πληροφοριών που αφορούν στους επιβάτες, ώστε να βοηθήσουν στην καταπολέμηση εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Καθώς οι διευθύνοντες σύμβουλοι αεροπορικών εταιρειών έχουν σήμερα συνάντηση σχετικά με τον κορωνοϊό με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Mike Pence, κάνουν την  εν λόγω προσφορά στην κυβέρνηση, η οποία και έχει δηλώσει ότι θέλει από τις αεροπορικές εταιρείες να συλλέξουν και να παραδώσουν λεπτομερέστερες πληροφορίες επικοινωνίας με διεθνείς ταξιδιώτες.

Η Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών Αμερικής, Airlines for America, δήλωσε ότι «προσφέρεται να καταβάλλει το αντίτιμο για την υλοποίηση ενός δικτυακού τόπου και μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα» όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να υποβάλλουν στοιχεία επικοινωνίας.

Το CNN ανέφερε προηγουμένως ότι η κυβέρνηση ζητά από τις αεροπορικές εταιρείες να συλλέγουν στοιχεία επικοινωνίας που θα βοηθήσουν τους υπαλλήλους της υγειονομικής περίθαλψης να παρακολουθήσουν τους πιθανούς μεταφορείς του κορωνοϊού ή άλλους ταξιδιώτες που ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς. Το αίτημα είναι περίπλοκο για την ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς συνεπάγεται αλλαγές στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών προμηθευτών και τρίτων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών ιστοτόπων μηχανών αναζήτησης από τους οποίους πολλοί ταξιδιώτες αγοράζουν εισιτήρια.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ξεκινήσουν τη συλλογή και την υποβολή της "διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε επιβάτη ενώ θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες", καθώς και πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αριθμό τηλεφώνου, όπως και άλλες πληροφορίες που ήδη συλλέγονται.

Τέλος, η Airlines for America δήλωσε ότι «ελπίζει ότι έτσι η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει με αποτελεσματικότερο τρόπο στον εντοπισμό».

διαβάστε ακόμα

Δήμος Κορίνθου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση Τουριστικού Περιπτέρου – Αναψυκτηρίου - Ξενώνα
Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Δήμος Αγίου Νικολάου: Παράταση ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων τη θερινή περίοδο
Στρατηγικός σχεδιασμός με ορίζοντα 10ετίας - αυτό χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός
Μονόδρομος ένα βιώσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τουριστικό προϊόν
Αμερικανικός τουρισμός: Δεύτερη υψηλότερη ταξιδιωτική δαπάνη στον κόσμο για το καλοκαίρι του 2024
Συνεχίζεται με ελεύθερη είσοδο έως 2 Ιουνίου το 12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»
Άνοιξαν οι εγγραφές για το Navarino Challenge 2024
Κοινωνικός/ ιαματικός τουρισμός ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Επιχειρηματιών
Eurowings: Νέα χειμερινή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη