Γιάννης Χατζής: Στρατηγικός σχεδιασμός με ορίζοντα 10ετίας - αυτό χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός

Στρατηγικός σχεδιασμός με ορίζοντα 10ετίας - αυτό χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός

Το μοντέλου του ήλιου και της θάλασσας παραμένει ελκυστικό στις βασικές αγορές του ελληνικού τουρισμού με το 50% των Γερμανών και το 40% των Βρετανών να επιλέγει τη χώρα μας ακριβώς για διακοπές στον ήλιο και τη θάλασσα. 

Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Χατζής, μιλώντας στο 2ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ στο Ηράκλειο.

"Οφείλουμε ως κλάδος και ως κοινωνία να εμπλουτίσουμε και ενισχύσουμε το ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ προϊόν μας και όχι να το υποτιμάμε. Στην Κρήτη, στο Νότιο Αιγαίο και στα Ιόνια, που κατά βάση οι πελάτες επισκέπτονται με αυτή την λογική, παράγονται πάνω από 2 στα 3 ευρώ τουριστικού άμεσου ΑΕΠ", είπε ο κ.Χατζής, τονίζοντας την ανάγκη για στρατηγικό σχεδιασμό με ορίζοντα 10ετίας τώρα.

Αναλυτικά η ομιλία του κ.Χατζή:

Είναι χαρά μου να βρίσκομαι μαζί σας σήμερα στην Κρήτη και θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία, δύναμη και μια καλή σεζόν για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους μας.

Το δεύτερο περιφερειακό μας συνέδριο επιβεβαιώνει τη βούλησή μας, η ΠΟΞ να είναι ακόμη πιο κοντά στις Ενώσεις, ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα ξενοδόχο σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας. Τον Έλληνα Ξενοδόχο που έχει προσφέρει πολλά και μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Τίποτα μεγάλο και σημαντικό όμως δεν συμβαίνει αυτόματα. Το να καταγράφουμε αφίξεις και έσοδα από χρονιά σε χρονιά, έχει μικρή σημασία. Ενίοτε και παραπλανητική. Στην χώρα μας το 2023 η Μέση κατά Κεφαλήν Δαπάνη μειώθηκε κατά 2,3% ενώ η Μέση Διάρκεια Παραμονής μειώθηκε από 7,8 σε 7 διανυκτερεύσεις.

Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού οδηγεί την κοινωνία σε λανθασμένες αντιλήψεις για την πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα πολλών εξ ημών. Είμαι σίγουρος ότι ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΗΛΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ στους περισσότερους συμπολίτες της χώρας δεν έχει την θετικότερη χροιά.

Στη θεωρία μπορεί να λέγονται και να γράφονται πολλά, όμως τα πραγματικά δεδομένα είναι αυτά που πρέπει να οδηγούν τις αποφάσεις μας και όχι οι επιθυμίες ή οι ευχές. Η ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών εμπειριών είναι εξαιρετικά χρήσιμη και αναγκαία για την διεύρυνση των υπηρεσιών μας ΚΑΙ την διάχυση του τουριστικού ΑΕΠ στην υπόλοιπη χώρα, ΑΛΛΑ σε έρευνα γνώμης στις κλασσικές αγορές μας, οι Γερμανοί (50%) και οι Βρετανοί (40%) επιλέγουν με βάση το κλασσικό μοντέλο θάλασσα/ήλιος.

Συνεπώς, στο επίκεντρο κάθε συζήτησης δεν πρέπει να ξεχνάμε τον βασικότερο τροφοδότη του Τουριστικού μας ΑΕΠ που προκύπτει από το βασικότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα:  Κλασσικός Τουρισμός Ήλιος Θάλασσα. Συνάδελφοι είμαστε τυχεροί που ζούμε εδώ. Οφείλουμε ως κλάδος και ως κοινωνία να εμπλουτίσουμε και ενισχύσουμε το ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ προϊόν μας και όχι να το υποτιμάμε. Στην Κρήτη, στο Νότιο Αιγαίο και στα Ιόνια, που κατά βάση οι πελάτες επισκέπτονται με αυτή την λογική, παράγονται πάνω από 2 στα 3 ευρώ τουριστικού άμεσου ΑΕΠ.

Η έλλειψη του στρατηγικού σχεδιασμού όμως έχει και άλλα προβλήματα καθώς φέρνει στο προσκήνιο τη συζήτηση περί δήθεν υπερτουρισμού.

Δεν γενικεύω ισοπεδωτικά, όλοι καταλαβαίνουμε ότι εάν βάλουμε όλους τους πελάτες της Κρήτης σήμερα σε λεωφορεία, μπορεί να χρειαστούμε 10,000 μεγάλα λεωφορεία. Πως θα αισθάνονται οι κάτοικοι αν βγουν τα λεωφορεία ταυτόχρονα στους δρόμους; Θα δυσανασχετούν με την τουριστική κίνηση. Είναι λογικό και είναι αποτέλεσμα κακής διαχείρισης ροών. Είναι επίσης λογικό, όταν κάποιος δεν βρίσκει σπίτι να μείνει ή όταν τα ενοίκια εκτοξεύονται στα ύψη, να δυσανασχετεί με την υψηλή τουριστική κίνηση. Ωστόσο, αυτό είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης επέκτασης της βραχυχρόνιας μίσθωσης που δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ζητήματα. Στην Κρήτη τα καταλύματα βραχυχρόνιας έχουν ξεπεράσει τις 150,000 κλίνες.

Αυτά όμως δεν είναι πρόβλημα υπερβολικού αριθμού πελατών πολύ απλά γιατί η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα υπερβολικού αριθμού πελατών.

Φανταστείτε ένα παιδικό αυτοκινητάκι και δίπλα του ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Αυτή είναι η διαφορά μεγέθους της Μάλτας με την Κρήτη. Και όμως έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό και τουρισμό.

Η Μαγιόρκα είναι 2,3 φορές μικρότερη από την Κρήτη και έχει διπλάσιο πληθυσμό και όσες αφίξεις έχουν η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο μαζί.

Δεν μπορεί να παραπονιόμαστε επειδή ο τουρισμός πετυχαίνει. Δεν είναι σοβαρό να διαπραγματευόμαστε τον περιορισμό της ζήτησης, αντί για την βελτίωση της προσφοράς

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη την θεωρία.  Όλα τα δεδομένα να μπουν στο τραπέζι στην πραγματική διάστασή τους. Ο τουρισμός διογκώνει τον εθνικό πλούτο κι αν θέλουμε να συνεχίσει να το κάνει, πρέπει ένα μεγάλο μέρος αυτού του πλούτου να επιστρέφει στην κοινωνία με τη μορφή ανθεκτικών και σύγχρονων υποδομών σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας.

Στρατηγικός σχεδιασμός είναι η μόνη σωστή απάντηση. Στον στρατηγικό σχεδιασμό πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η Κρήτη.

Η Κρήτη είναι το απόλυτο case study και πρέπει να ηγηθεί του οράματος μιας νέας τουριστικής εποχής. Με δύο εμβληματικές υποδομές, το Καστέλι και τον ΒΟΑΚ, μπορεί και πρέπει να σχεδιάσει τουριστική απογείωσή. Επενδύοντας στην ποιότητα των ξενοδοχείων. Ενισχύοντας τον Τουρισμό με διασύνδεση στην πολιτιστική και γαστρονομική μας ταυτότητας. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Κάνοντας τεράστια άλματα βασισμένη στο κλασσικό μας προϊόν. Αλλά κυρίως, αποδεικνύοντας ότι ο τουρισμός δεν οδηγεί οικονομίες σε μονοκαλλιέργεια αλλά κάνει ακριβώς αντίθετο. Ο Τουρισμός δημιουργεί αξία σε όλο το φάσμα της οικονομίας.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, το μέλλον κερδίζεται από αυτούς που το δημιουργούν.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός με ορίζοντα 10ετίας πρέπει να γίνει τώρα. Το momentum είναι θετικό και δεν πρέπει να χαθεί. Σχεδιασμός που θα απαντάει στο τι θέλουμε ως χώρα συνολικά αλλά και ως επιμέρους προορισμοί. Λαμβάνοντας υπόψη τα δυνατά μας σημεία αλλά και τις αδυναμίες μας, τους δυνατούς προορισμούς αλλά και τους αδύναμους, τις κλασσικές αγορές μας αλλά και τις νέες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων είναι πάντα ΥΠΕΡ της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Με το κεντρικό κράτος, με την αυτοδιοίκηση και με όσους οραματίζονται ένα λαμπρότερο μέλλον. Ο Ξενοδόχος παράγει το 50% του άμεσου τουριστικού ΑΕΠ. Για μια ουσιαστική εθνική στρατηγική του κλάδου δεν επιτρέπεται να απουσιάζουμε από εμπρόθεσμη και ουσιαστική διαβούλευση.

Να χτυπήσουμε προειδοποιητικό καμπανάκι και να το ακούσουμε πρώτοι εμείς. Το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι να συζητάμε το πως πάει σε αφίξεις το 2024 αλλά το πως οραματιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι τον τουρισμό μας σε 10 χρόνια από σήμερα.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 20/06 07:13

  Νέα δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη

 2. 20/06 07:10

  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 3. 20/06 07:06

  Εκδήλωση Συρράκο και Λέρος – Αιγαίο και Τζουμέρκα. Μια Ελλάδα Πολιτισμός

 4. 20/06 07:02

  Γεύσεις Αμβρακικού στην Αμφιλοχία

 5. 20/06 07:00

  Σε ποιο σημείο θα σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία στην Αθήνα τους επόμενους μήνες

 6. 19/06 17:33

  Foreign Office | "Κόκκινος συναγερμός" για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισπανία

 7. 19/06 17:20

  HAPCO & DES: Εκτόξευση του τζίρου στον τουρισμό MICE στην Ελλάδα εάν ο κλάδος στηριχθεί – Χάνονται πάνω από 120 εκδηλώσεις το χρόνο

 8. 19/06 16:06

  FedHATTA/ ΗΑΤΤΑ: Νέες προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

 9. 19/06 15:14

  AEGEAN | Νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

 10. 19/06 15:08

  Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτή συζήτηση για τη Μελέτη Τουριστικής Φέρουσας Ικανότητας της πόλης

 11. 19/06 13:27

  Τουρισμός | Υπερπόντιες αγορές: Ασφάλεια και οικονομική προσιτότητα τα κριτήρια επιλογής προορισμών στην Ευρώπη

 12. 19/06 12:14

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή | Προβολή της παράστασης Αντιγόνη

 13. 19/06 11:44

  ΙΝΣΕΤΕ | Αυστραλία, Καναδάς και ΗΠΑ οι 3 πλέον υποσχόμενες long-haul αγορές για τον ελληνικό τουρισμό

 14. 19/06 11:36

  Ελλάδα: Γιατί χάνουν τη ζωή τους τόσοι τουρίστες;

 15. 19/06 11:04

  Ρωσικός τουρισμός | Τριπλάσια ζήτηση για οργανωμένες διακοπές στην Κύπρο από τη Russian Express

 16. 19/06 10:01

  Τουρισμός | Αποχωρεί ο ιδρυτής και CEO της Alltours - Μέτοχος το Alltours Foundation

 17. 19/06 07:04

  Υπουργείο Πολιτισμού: Stop σε ανέγερση ξενοδοχείου στην Καλαμπάκα

 18. 19/06 07:03

  ΕΟΤ Αυστρίας: Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για προβολή στο cult LGBTQ περιοδικό Vangardist

 19. 19/06 07:02

  Δήμος Καρύστου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 20. 19/06 07:00

  Πάτρα | Ημερίδα: Η Άγνωστη Μυθολογική Παράδοση του τόπου -Σπήλαιο Λιμνών και Ναός της Αρτέμιδος Ημερασίας

 21. 19/06 07:00

  Παραδοσιακό Τσιγγάνικο Γλέντι στον Νέο Οικισμό Ρομά στους Σοφάδες

 22. 18/06 18:31

  Διαγωνισμός για εκμίσθωση αναψυκτηρίου στη Νέα Επίδαυρο

 23. 18/06 18:10

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Κατάλληλα για κολύμβηση τα νερά στις ακτές της περιοχής

 24. 18/06 17:04

  Προβλήματα με την έκδοση βίζας σε Τούρκους επισκέπτες στη Ρόδο

 25. 18/06 15:47

  TUI: 300.000 επιπλέον θέσεις για Τουρκία, Αίγυπτο, Ελλάδα και Ισπανία

 26. 18/06 15:15

  +9% o τζίρος σε καταλύματα και εστίαση τον Απρίλιο - μεγαλύτερη αύξηση στη Ζάκυνθο και μείωση στην Κέρκυρα

 27. 18/06 14:42

  Ευεξία, Μακροζωία, Γαστρονομία στο Navarino Challenge 2024 | Το μεγαλύτερο multi-sport event παρουσίασε τις φετινές του δράσεις

 28. 18/06 14:19

  Το Utopia of the Seas εντάσσεται επίσημα στον στόλο της Royal Caribbean

 29. 18/06 14:08

  Vision Omonia: Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας VISION Greece που θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο

 30. 18/06 12:27

  Αυξημένη κατά 44% η επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων τον Φεβρουάριο

 31. 18/06 12:12

  Η Meliá Hotels επεκτείνει το ελληνικό χαρτοφυλάκιo με το νέο INNSiDE by Meliá στην Ελούντα

 32. 18/06 11:57

  Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Προβολή στην Αγγλική αγορά σε συνεργασία με την Jet2

 33. 18/06 11:37

  Nέο πολυτελές ξενοδοχείο της Bulgari Hotels & Resorts στην Αλικαρνασσό

 34. 18/06 11:30

  «Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής»

 35. 18/06 11:18

  Meliá και Ναδάλ ανακοινώνουν νέο ξενοδοχείο στην Αλβανία

 36. 18/06 11:12

  ΞΕΕ | 23 διεθνείς επαγγελματίες του ψηφιακού περιεχομένου στο πρόγραμμα Boutique Hotel

 37. 18/06 10:52

  easyJet: Νέα σύνδεση Λονδίνο – Αθήνα στο χειμερινό πρόγραμμα

 38. 18/06 10:37

  Παγκόσμιος τουρισμός | Google και Deloitte: Ποιες θα είναι οι μεγάλες δυνάμεις το 2040- οι τάσεις και οι προορισμοί

 39. 18/06 10:00

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών | Το υπουργείο Τουρισμού απαξιώνει το επάγγελμα του ξεναγού

 40. 18/06 09:21

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Philharmonia Orchestra – Santtu-Matias Rouvali – Patricia Kopatchinskaja | Ηρώδειο - 18 Ιουνίου

 41. 18/06 07:34

  Διαγωνισμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΟΤ

 42. 18/06 07:28

  Άνδρος: Παλιά σεντόνια καταλυμάτων μετατρέπονται σε πάνινες τσάντες

 43. 18/06 07:24

  Μύκονος: Πώς απορρίφθηκε η παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής έως τις 1.30 π.μ, σε κατάστημα

 44. 18/06 07:23

  Απόρριψη απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε 2 ξενοδοχεία στη Ρόδο

 45. 17/06 17:20

  Accor: Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες διαβάζουν κριτικές επισκεπτών πριν από την κράτηση σε ξενοδοχείο

 46. 17/06 16:30

  Γαλλία: Ανησυχία για την οικονομία, ανεβαίνουν τα σπρεντ

 47. 17/06 16:20

  Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο

 48. 17/06 16:17

  Άνοιξε το InterContinental Crete

 49. 17/06 15:01

  Κυπριακός τουρισμός | Οριακή αύξηση αφίξεων το α' πεντάμηνο- Αυξημένα τα ταξίδια Κυπρίων στην Ελλάδα τον Μάιο

 50. 17/06 14:41

  Ξενοδοχείο St. George Lycabettus | Διαχείριση Εσόδων μέσω της ενσωμάτωσης Τεχνητής Νοημοσύνης

 51. 17/06 13:34

  Lamda Development | Σε εταιρεία της οικογένειας του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου το 2% των μετοχών

 52. 17/06 13:19

  13 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες μυήθηκαν στα μυστικά της Χαλκιδικής

 53. 17/06 12:40

  Ελλάδα: Θα αποδώσει η εξαήμερη εργασία;

 54. 17/06 11:45

  Πτώχευση FTI | Τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία Meeting Point Hotels στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα

 55. 17/06 10:49

  Lonely Planet: Ένα Ελληνικό νησί στα 12 καλύτερα στην Ευρώπη για ονειρικές διακοπές το 2024

 56. 17/06 10:10

  ΕΕ | Προς έγκριση η εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa

 57. 17/06 09:45

  Δράση ΕΟΤ Γερμανίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Θεσσαλονίκη- Χαλκιδική

 58. 17/06 07:18

  Δήμος Κιμώλου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 59. 17/06 07:17

  Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για προβολή σε δημοφιλές έντυπο και site LGBTQI+ στη Γαλλία

 60. 17/06 07:13

  Μουσικά Μαϊστράλια στην Πρέβεζα

 61. 17/06 07:10

  Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσικλετιστών στο Στόμιο Λάρισας

 62. 17/06 07:07

  17ος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου Αλοννήσου Alonissos Challenge 2024

 63. 16/06 19:12

  Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Δωρεά στη μνήμη του π.προέδρου Νίκου Χριστοδούλου

 64. 16/06 07:56

  Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια στην Καρδίτσα

 65. 15/06 19:58

  Έκτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

 66. 15/06 19:48

  To νέο Δ.Σ. του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

 67. 15/06 19:45

  Έκθεση Κρητικού Οίνου Wines@Fortezza 2024 στο Ρέθυμνο

 68. 15/06 19:42

  Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου Θόδωρος Αγγελόπουλος

 69. 15/06 12:02

  Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών

 70. 14/06 16:47

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Κρυπτόγαμα του Μιχάλη Αλμπάτη | 17 & 18 Ιουνίου - Πειραιώς 260

 71. 14/06 14:50

  Περιορισμοί στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2025- Σαντορίνη και Μύκονος στο επίκεντρο

 72. 14/06 14:16

  Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι σήμερα κλειστοί

 73. 14/06 14:16

  Υπ. Τουρισμού | Σε διαβούλευση σ/ν με ρυθμίσεις για πολεοδομικά, αδειοδοτήσεις, ειδικές μορφές, ξεναγούς, κ.ά.

 74. 14/06 14:10

  4.000 πτήσεις από το Ην. Βασίλειο στην Ελλάδα τον Ιούνιο

 75. 14/06 13:56

  Γερμανία: Είναι έτοιμες οι αεροπορικές για το καλοκαίρι

 76. 14/06 13:46

  Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, με αλλαγές στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας, Γεωργίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής

 77. 14/06 12:47

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιουνίου

 78. 14/06 12:37

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | EXIT ABOVE – After the tempest

 79. 14/06 11:48

  Πτώχευση FTI: Φόβοι των τουρ οπερέιτορ για αμαύρωση της φήμης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

 80. 14/06 11:13

  Αμερικανικός τουρισμός 2024: Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις που διαμορφώνονται στα ταξίδια

 81. 14/06 10:52

  Ι. Χατζής: Συνάντηση με νέους ξενοδόχους για το μέλλον της φιλοξενίας

 82. 14/06 07:32

  Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 83. 14/06 07:15

  Πρώτο Αμοργιανό Φεστιβάλ

 84. 14/06 06:28

  Προώθηση της Αττικής ως προορισμός κρουαζιέρας στην Αυστρία

 85. 14/06 06:25

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Συζητούνται οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για δύο ξενοδοχεία

 86. 14/06 06:17

  Εκδήλωση Σαμπαλιώτικα Μπλουγούρια στην Καρδίτσα

 87. 14/06 00:54

  ΣΕΤΕ | Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ξεχωριστές εμπειρίες

 88. 13/06 20:44

  ΣΕΤΕ | Κ. Μητσοτάκης: Εργαζόμενοι στον τουρισμό καλά αμειβόμενοι- τοπικά πολεοδομικά σχέδια- Αirbnb | η τοποθέτηση Παράσχη

 89. 13/06 17:14

  Τρεις προσφορές για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

 90. 13/06 16:27

  Η Ελλάδα δεν έχει υπερτουρισμό | Χρειαζόμαστε μαζικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές

 91. 13/06 16:23

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ | Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee / Ένας υπάλληλος αγνοείται | Πειραιώς 260 - 17 & 18 Ιουνίου

 92. 13/06 16:10

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee

 93. 13/06 15:40

  Πτώση της ζήτησης και των κρατήσεων στη Μύκονο το 2024 - Ανάλυση της Panadvert

 94. 13/06 15:38

  Premier Inn: 2 στους 5 Βρετανούς τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό διακοπών

 95. 13/06 15:11

  Αυτές είναι οι αεροπορικές εταιρίες με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις

 96. 13/06 14:01

  Συνήγορος του Πολίτη: Σοβαροί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από τον τουρισμό – Καμπανάκι για επείγουσες μεταρρυθμίσεις

 97. 13/06 13:15

  Ποσειδώνια 2024: Ρεκόρ συμμετοχών με 2.038 εκθέτες από 81 χώρες

 98. 13/06 12:43

  Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | Όχι σε νέες επιβαρύνσεις στα ξενοδοχεία- 5,1 δισ. ευρώ τουριστικές επενδύσεις το 2023

 99. 13/06 11:47

  WTTC | Τουρκικός τουρισμός: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023- αισιόδοξες προοπτικές για την επόμενη 10ετία

 100. 13/06 11:43

  Μνημόνιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό