Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Ρόδο και Αγίους Θεοδώρους

07-10-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Ρόδου και των Αγίων Θεοδώρων.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφάνειας 55,63 τ.μ., στην παραλία Ιξιάς της Ρόδου,  για λογαριασμό της επιχείρησης ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με σκοπό την πρόσβαση λουόμενων σε δύσβατες παραλίες ή δύσβατες θαλάσσιες περιοχές κοντά στην ακτή. Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης στην πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με την τοποθέτηση και χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης συνολικών διαστάσεων 6,32 τ.μ. με απλή έδραση στον βυθό. Η εν λόγω πλωτή εξέδρα, προορίζεται για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μηνών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας συνολικής επιφάνειας 128,70 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Αγίων Θεοδώρων, μπροστά από το ξενοδοχείο BROWN BEACH CORINTHIA, για λογαριασμό της εταιρείας BEACH HOUSE CORINTHIA Μονοπρόσωπη Α.Ε., με σκοπό την χρήση της ως σημείο εκκίνησης και στάθμευσης, μηχανοκίνητων και μη, θαλασσίων μέσων αναψυχής και για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μηνών. Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης στην πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με την τοποθέτηση και χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης συνολικών διαστάσεων 3,83 τ.μ. με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

TRYP by Wyndham | Νέα εμφάνιση και αισθητική στα ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική
Heraklion Swimming Challenge 2024 στο Ηράκλειο Κρήτης
Ορεινός Αγώνας Karya Olympus Trail 2024
Οι τιμές σε παραλίες του Μαλεβιζίου για το 2024
Γαστρονομία Χωρίς Σύνορα στην Τσαγκαράδα Πηλίου
Δήμος Πάργας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Βράβευση του ιδρυτή και προέδρου της Grecotel Νίκου Δασκαλαντωνάκη
H δωρεά οργάνων σώζει ζωές | Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στο Μαρούσι
ΣΕΤΚΕ | Προβληματίζουν οι χαμηλές πληρότητες στα μικρά τουριστικά καταλύματα
NJV Athens Plaza | 33 πλήρως ανακαινισμένα Classic Business δωμάτια