Μη έγκριση μελέτης για ξενοδοχείο στο Χρυσογιάλι Πάργας - Πρόταση για νέα τροποποιημένη μελέτη

18-10-23 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Τη μη έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για νέο συγκρότημα ξενοδοχείου 4 αστέρων, 110 κλινών με 7 πισίνες και μεταφύτευση 15 δένδρων, προσθήκη σε υφιστάμενο κτήριο κατοικίας και αλλαγή χρήσης του σε ξενοδοχείο στον οικισμό Χρυσογιάλι Πάργας, αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού. 

Ως αιτία αναφέρεται στην απόφαση ότι η έκταση του προτεινόμενου από την υποβληθείσα μελέτη υπό ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος θα προκαλέσει έμμεση αισθητική βλάβη στο Κάστρο της Πάργας, στα λοιπά προστατευόμενα μνημεία της περιοχής και στον ιστορικό τόπο της χερσονήσου της Βλαχέρνας.

Στην απόφαση προτείνεται η υποβολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού  προκειμένου να διαβιβαστεί στο ΚΑΣ για εξέταση, νέας τροποποιημένης αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανέγερση νέου συγκροτήματος ξενοδοχείου 4 αστέρων.

Μεταξύ των όρων που αναφέρονται ότι θα πρέπει να τηρηθούν κατά την εκπόνηση της μελέτης είναι να προβλέπεται ο περιορισμός της δόμησης, με μικρή ενδεχομένως αύξηση της κάλυψης, προκειμένου να μειωθεί η έκταση του υπό ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος, ώστε να μην προξενείται έμμεση αισθητική βλάβη στο Κάστρο της Πάργας, στα λοιπά προστατευόμενα μνημεία της περιοχής και στον ιστορικό τόπο της χερσονήσου της Βλαχέρνας.

Επίσης, σημειώνεται ότι πρέπει να παρεμβάλλεται βλάστηση ανάμεσα στα επιμέρους κτήρια του συγκροτήματος και να διαμορφωθεί ελεύθερος χώρος ζώνης πλάτους 20 μ. πέριξ του ερειπιώδους ναού, που σώζεται εντός του οικοπέδου, με σκοπό την προστασία του.

Εξάλλου υπογραμμίζεται ότι πρέπει να διατηρηθεί αλώβητο το φυσικό περιβάλλον, με διατήρηση και των 45 δέντρων που υπάρχουν στο οικόπεδο στη θέση τους ή, εάν απαιτηθεί, η μεταφύτευση ορισμένων εξ’αυτών, αυτή να γίνει σε κατάλληλες θέσεις εντός του οικοπέδου.

 

διαβάστε ακόμα

Το εμβληματικό Κυβερνείο στην Καλαμαριά αλλάζει σελίδα
Πτώχευση FTI | TUI και Dertour ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών- H TUI έχει και την Ελλάδα
Τουρισμός | Axel Bierbach, διαχειριστής FTI: Προτεραιότητα στους 60.000 παραθεριστές, τι θα συμβεί με τις κρατήσεις
Ryanair: 24ωρη προσφορά πτήσεων από 16,99 ευρώ
TUI Γερμανίας: Ειδικές προσφορές για τους πελάτες του FTI με προορισμό την Ισπανία
Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους στα Ποσειδώνια 2024
Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση ITB China 2024 στη Σαγκάη
Φέσι 1,2 εκατ. ευρώ στην ξενοδοχειακή αγορά των Καναρίων λόγω κατάρρευσης FTI
Διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις στον Coral Travel μετά την κατάρρευση του FTI
Πτώχευση FTI | Ψυχραιμία στην Ελλάδα, ανησυχία στην Τουρκία