Τουρισμός | Τα ξενοδοχεία στη Γερμανία υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη στη δυναμική τιμολόγηση

09-11-23 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Οι σημερινές υψηλές τιμές των ξενοδοχείων δεν θα μειωθούν μεσοπρόθεσμα λόγω του αυξημένου κόστους ενέργειας και προσωπικού. 

Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν οι Γερμανοί ξενοδόχοι στο "German Accomodation Barometers“, που διαμορφώθηκε από έρευνα της Statista και της Booking.com.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα διαπίστωση του Βαρομέτρου είναι ότι όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στη Γερμανία υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη. Μόνο από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, το ποσοστό των ξενοδοχείων που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη έχει αυξηθεί από περίπου 9% σε 20%.

Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιείται κυρίως στη δυναμική τιμολόγηση, ενώ χρησιμοποιούνται chatbot για επικοινωνία με πελάτες.

Mέσα στους επόμενους μήνες, εξάλλου, το 62% των ξενοδόχων που ρωτήθηκαν ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή για την τεχνητή νοημοσύνη και θέλουν να την εφαρμόσουν μέσα στους επόμενους μήνες πρωτίστως για δυναμική τιμολόγηση. 

Η έρευνα επιβεβαίωσε επίσης την αίσθηση ότι οι μικροί και ανεξάρτητοι πάροχοι καταλυμάτων σε όλη την Ευρώπη χάνουν όλο και περισσότερο έδαφος από τις αλυσίδες ξενοδοχείων. Η κατηγορία αυτή καταλυμάτων έχει χαμηλότερες επιδόσεις από τα ξενοδοχεία των αλυσίδων σε πολλά κριτήρια, όπως πληρότητα, μέση ημερήσια τιμή, επιχειρηματικό κλίμα και πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Ως αποτέλεσμα, τα μικρότερα καταλύματα είναι πιο απρόθυμα να επενδύσουν στην τεχνητή νοημοσύνη έναντι των ξενοδοχειακών αλυσίδων.

Το ποσοστό πληρότητας των γερμανικών ξενοδοχείων ήταν κατά μέσο όρο 60% το καλοκαίρι και ήταν ελαφρώς χαμηλότερο στο 57%  το φθινόπωρο.  Σύμφωνα με το German Accomodation Barometers,  μόνο το ένα τρίτο των παρόχων καταλυμάτων εκτιμά ότι η επιχείρησή τους θα αναπτυχθεί θετικά τους επόμενους έξι μήνες. 

 Οι ξενοδόχοι ανησυχούν επίσης για τις υψηλές τιμές της ενέργειας καθώς και για την έλλειψη προσωπικού και το αυξανόμενο κόστος μισθοδοσίας

Διαβάστε επίσης

Andy Washington: Η τεχνητή νοημοσύνη απογειώνει τις κρατήσεις στην Trip.com

διαβάστε ακόμα

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου
Όλγα Κεφαλογιάννη | Το τέλος ανθεκτικότητας να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
Τουρισμός | Η εποχή των χίπις αναβιώνει και αυτό το καλοκαίρι στα Μάταλα | „Today is life. Tomorrow never comes“
Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες
Τουρισμός: Συνεργασία Eurowings Holidays με Dertour για δυναμικά πακέτα last-minute
Βαλεαρίδες: 16 εκατ. ευρώ ετησίως για την εξάλειψη των μεθυσμένων τουριστών
Σε λειτουργία η πλατφόρμα JOBmatch, που συνδέει εργοδότες και όσους αναζητούν εργασία σε Τουρισμό - Εστίαση
Παρίσι: Επιχείρηση-σκούπα με επίκεντρο τους αστέγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Τουρισμός | Νέες τακτικές συνδέσεις ζητούν οι τουριστικοί φορείς των Ιωαννίνων
WTTC | Ο τουρισμός της Πορτογαλίας ετοιμάζεται για ένα ιστορικό έτος