Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες

Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές ΜαρίνεςΣτη φωτογραφία (από αριστερά) οι Ιωάννης Τρεπεκλής Σταύρος Κατσικάδης Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος
 • “Δεν πρέπει να χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την απορρόφηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για έργα αναβάθμισης των Ελληνικών Τουριστικών Λιμένων”.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας κ. Σταύρος Κατσικάδης, μιλώντας στην 22η Γενική Συνέλευση της Ένωσης , που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του ν.2160/93 για τη δημιουργία και λειτουργία τουριστικών λιμένων σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να μην αποτρέπονται οι επενδύσεις σε μαρίνες στη χώρα μας. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη βελτίωσης των όρων χρηματοδότησης του Προγράμματος Αναβάθμισης Τουριστικών Λιμένων που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υπουργείου Τουρισμού.

O Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας κ. Σταύρος Κατσικάδης

O Πρόεδρος της ΕΜΑΕ αναφέρθηκε επίσης στην μελέτη που θα συντάξει ερευνητική ομάδα υπό τον συντονισμό των Καθηγητών κ.κ. Θ. Πάλλη (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και Γ. Βαγγέλα (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για λογαριασμό της διαΝΕΟσις κατόπιν πρωτοβουλίας και χρηματοδότησης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, με τη σύμφωνη γνώμη και τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Τουρισμού.

Στις εργασίες της συνέλευσης έδωσαν δυναμικό «παρών» τα μέλη της Ε.ΜΑ.Ε. από όλη τη χώρα, αποδεικνύοντας με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο το ενδιαφέρον, τις δυνατότητες αλλά και τη γεωμετρικά αυξανόμενη δυναμική του yachting στη χώρα μας.

Τα μέλη της Ε.ΜΑ.Ε. χαιρέτισαν ο Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Στέφανος Γκίκας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Τρεπεκλής  και ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης έγινε απολογισμός του έργου της Ένωσης, της πορείας του κλάδου και των προοπτικών ανάπτυξης.

Ο κ.Κατσικάδης καλωσόρισε δύο νέα μέλη-μαρίνες στην ΕΜΑΕ, την  Miraggio Marina και τη Χίο Μαρίνα και στη συνέχει είπε:

“Αποφασίσαμε για πρώτη φορά να συνεδριάσουμε στην Κέρκυρα, το πανέμορφο ελληνικό νησί που αποτελεί σημαντικότατο τουριστικό προορισμό για μικρά και μεγάλα σκάφη αναψυχής. Η αυξανόμενη ζήτηση σε θέσεις ελλιμενισμού στην Κέρκυρα και γενικότερα στο Ιόνιο, υποδεικνύουν την ανάγκη τόσο για την δημιουργία νέων όσο και για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών. Οι νέες υποδομές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και θα φέρουν σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Ωστόσο, ο σκληρός ανταγωνισμός από τις χώρες της Αδριατικής επιβάλλει εγρήγορση και αποτελεσματικές ενέργειες βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου καθώς και χάραξη εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης από την Ελληνική Πολιτεία σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς Φορείς και Ενώσεις”.

 • Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Στέφανος Γκίκας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΜΑΕ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Marinas, Σταύρο Κατσικάδη για την επιλογή της Κέρκυρας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Κέρκυρα συνεχίζει δυναμικά στον χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού με την κατασκευή 5 νέων μαρινών, εκ των οποίων η μία mega yachts και υπογράμμισε ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η περαιτέρω ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού. Εξήρε δε την πρωτοβουλία της ΕΜΑΕ να χρηματοδοτήσει νέα μελέτη για τον χωροταξικό Σχεδιασμό του συστήματος μαρινών στην Ελλάδα.
 • Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, μεταξύ άλλων,  τόνισε: «Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο επιλέγουν το Ιόνιο Πέλαγος για ν’ απολαύσουν το μοναδικό φυσικό κάλλος των νησιών μας. Η κομβική θέση των Ιονίων Νήσων, αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για μας, πάνω στο οποίο οφείλουμε να επενδύσουμε. Σήμερα, δύο από τις καλύτερες μαρίνες που υπάρχουν στη χώρα μας, βρίσκονται εντός των ορίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αναφέρομαι, φυσικά, στη μαρίνα των Γουβιών, την πρώτη - όπως πολύ καλά γνωρίζετε - ιδιωτική μαρίνα στην Ελλάδα, όπως και σ' εκείνη της Λευκάδας, η οποία είναι μια από τις πλέον σύγχρονες μαρίνες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Το πόση προστιθέμενη αξία προσδίδει σε έναν τόπο η ύπαρξη μιας σύγχρονης μαρίνας, είναι αυταπόδεικτο. Στη βάση αυτού του συλλογισμού βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του έργου του τουριστικού καταφυγίου σκαφών αναψυχής στο Καφέ Γυαλί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη δημιουργία της μαρίνας των MegaYacht δίπλα στο λιμάνι της Κέρκυρας. Υπάρχει βεβαίως ακόμα η Λευκάδα, με τα τουριστικά καταφύγια στη Βασιλική και στο Νυδρί, αλλά και στο Μεγανήσι, υπάρχει η μαρίνα του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά και η μαρίνα της Ζακύνθου, που πρέπει να αξιοποιηθούν.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει ανεβάσει τον πήχη. Αυτό που πρέπει ν’ ακολουθήσει είναι ανάλογες κινήσεις από την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα των δημόσιων υποδομών, ώστε να συνεχίσουν τα Ιόνια Νησιά ν’ αποτελούν εγγύηση για όλους τους επισκέπτες τους.»

 • Ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος χαιρετίζοντας τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση της Κέρκυρας με το θαλάσσιο τουρισμό και επεσήμανε την αξία της ίδρυσης και λειτουργίας μαρινών  για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, τα πληρώματα και τους επιβάτες τους.

«Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένας σημαντικός κλάδος της τουριστικής οικονομίας του νησιού που υπηρετείται από μία μεγάλη μαρίνα, αυτή των Γουβιών, μία από τις μεγαλύτερες της χώρας  μας ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες  στο θαλάσσιο τουρισμό συμπληρωματικά εξυπηρετούνται και από δύο καταφύγια τουριστικών σκαφών αυτά της Μπενίτσας και της Παλαιοκαστρίτσας, με το πρώτο,  να σημειώσουμε, έχω και άμεση προσωπική σχέση καθώς κατασκευάστηκε από το Δήμο Αχιλλείων την περίοδο του 2003 -2006 όταν ήμουν Δήμαρχος στην περιοχή.

Να σημειώσω ακόμη ότι στην πόλη της Κέρκυρας ολοκληρώνεται το καταφύγιο  τουριστικών σκαφών στη Σπηλιά, που ανήκει στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας ενώ επίκειται και η κατασκευή μαρίνας MEGA YAGHTS στην περιοχή των Καρνάγιων της Κέρκυρας.

Από τη θέση του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων χαιρετίζω τις εργασίες της συνέλευσης, εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτές και καλή διαμονή στο νησί μας.»

Στο περιθώριο της ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης συζητήθηκαν οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που παρουσιάζει το yachting στη χώρα μας και τονίστηκε ειδικότερα η ανάγκη για την άμεση νομοθετική διευθέτηση των πρακτικών ζητημάτων χωροθέτησης.

Η ΕΜΑΕ

Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας αποτελείται σήμερα από 24 τουριστικούς λιμένες/μαρίνες με συνολικά 8.500 θέσεις ελλιμενισμού για πλοία αναψυχής και εκπροσωπεί το 77% περίπου των οργανωμένων θέσεων ελλιμενισμού στη χώρα μας.

Ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την εκπροσώπηση των τουριστικών λιμένων της ελληνικής επικράτειας, την αναβάθμιση, ανάπτυξη και προβολή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων που αφορούν στη δημιουργία και λειτουργία των τουριστικών λιμένων.

ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΜΑΡΙΝΩΝ

 • 6 άμεσες και 100 έμμεσες θέσεις εργασίας για κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού.
 • Για κάθε 1 ευρώ που ξοδεύεται για τέλη ελλιμενισμού, επιπλέον 5 έως 10 ευρώ ξοδεύονται για γενικές προμήθειες, καύσιμα, επισκευές, συντήρηση, φορολογία, μισθοδοσία, έξοδα πρακτόρων, κλπ.
 • Η μέση τουριστική δαπάνη των επισκεπτών ανά άφιξη στις μαρίνες είναι περίπου 5 φορές μεγαλύτερη από τη μέση τουριστική δαπάνη των επισκεπτών του ξενοδοχειακού τουρισμού
 • Το ΦΠΑ και τα ενοίκια που αποδίδονται στο Δημόσιο ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ.
 • Αρχιτεκτονική αναβάθμιση, ελεγχόμενη δόμηση, τάξη κ’ ασφάλεια στη χερσαία ζώνη, αισθη- τική και πολιτισμός.
 • Ελεύθερη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.
 • Ναυταθλητικές δραστηριότητες, Σχολές ιστιοπλοΐας.
 • Καθαριότητα, αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι, διαχείριση αποβλήτων, σχέδια αντιρ- ρύπανσης, ηλεκτροδότηση σκαφών (χωρίς καυσαέρια πλοίων).
   

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 25/05 11:15

  Προβολή της Κρήτης στην Ολλανδία | φιλοξενία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Corendon

 2. 25/05 10:47

  Domes Resorts | Ταξίδια γνωριμίας με τα ξενοδοχεία της από 260 Βρετανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

 3. 25/05 10:21

  Δήμος Θερμαϊκού: Πρόταση για 3 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπ. Τουρισμού

 4. 25/05 10:16

  Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού Zygaktis Trail στη Δράμα

 5. 24/05 21:25

  Ποιοτικός τουρισμός στην Αρκαδία - ποιο μοντέλο ταιριάζει στην περιοχή

 6. 24/05 18:53

  Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει από το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά- Φεστιβάλ φιλάθλων

 7. 24/05 15:51

  RND: «Το εφετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα μπορεί να είναι ακόμη πιο ακραίο από το 2023»

 8. 24/05 15:21

  Ηρώ Χατζηγεωργίου | Ο τρόπος αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ θα μεταμορφώσει ολόκληρες περιοχές

 9. 24/05 14:10

  United Airlines | Νέα καθημερινή απευθείας πτήση από την Αθήνα προς το Σικάγο O’Hare

 10. 24/05 13:37

  Γαλάζια Σημαία 2024: 2η η Ελλάδα παγκοσμίως με 652 βραβευμένα σημεία

 11. 24/05 13:10

  Κυριαρχία της Jet2 στις αεροπορικές θέσεις με προστασία ATOL στο Ην. Βασίλειο

 12. 24/05 11:56

  Τουρισμός: Ιστορικό ρεκόρ στις δαπάνες των Αμερικανών για καλοκαιρινές διακοπές το 2024

 13. 24/05 11:24

  McAfee: Πάνω από 25% των Αμερικανών έχουν πέσει θύμα απάτης στα ταξίδια

 14. 24/05 10:49

  FΑΜ Trips: Προβολή της Χαλκιδικής σε Ιταλούς και Αρμένιους επαγγελματίες του τουρισμού

 15. 24/05 10:28

  Ο ΕΟΤ στην ΙΜΕΧ 2024: Αυξημένο ενδιαφέρον για συνέδρια στην Ελλάδα

 16. 24/05 10:13

  AEGEAN | Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 17% το α΄τρίμηνο, 11% περισσότεροι επιβάτες

 17. 24/05 10:01

  Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας | Ο Απρίλιος βελτίωσε τις επιδόσεις των ξενοδοχείων το α΄4μηνο

 18. 24/05 07:46

  Θετική γνωμοδότηση για λιμενικά έργα μπροστά από το Divani Apollon Palace & Thalasso

 19. 24/05 07:44

  Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 20. 24/05 07:42

  Ισπανία: Αύξηση του πληθωρισμού στο 3,3% τον Απρίλιο

 21. 24/05 07:40

  Διεθνής Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Rock Solid 2024 στο Καστελλόριζο

 22. 24/05 07:39

  Ημερίδα «Λάρισα. Πόλη στο μέλλον»

 23. 23/05 17:24

  Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό | Ενημέρωση των μελών της Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης

 24. 23/05 17:15

  Επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε προσβάσιμη για ΑΜΕΑ παραλία της Γλυφάδας

 25. 23/05 16:44

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναβαθμίζει την ψηφιακή της παρουσία

 26. 23/05 16:33

  Airbnb | Τι ζητούν Έλληνες και ξένοι το καλοκαίρι - Μαρούσι (!), Χαλάνδρι (!), παραθαλάσσιοι και βιωματικοί προορισμοί...

 27. 23/05 14:58

  Focus Bari | 1 στους 3 Έλληνες παίζουν τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

 28. 23/05 14:26

  Σε τιμές... Μονακό οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

 29. 23/05 11:55

  Γερμανικός τουρισμός: Σε υψηλά πενταετίας η διάθεση για διακοπές αυτό το καλοκαίρι

 30. 23/05 11:51

  Διεθνείς εκδηλώσεις του Μαΐου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 31. 23/05 11:35

  Κρήτη | Υψηλές προσδοκίες για τις τουριστικές ροές από τις Αραβικές Χώρες

 32. 23/05 11:17

  Jet2.com και Jet2holidays | Άνοιξε το χειμερινό πρόγραμμα 2025-2026 σε ηλιόλουστους προορισμούς

 33. 23/05 11:08

  Γιατί ο καφές ακριβαίνει συνεχώς

 34. 23/05 10:51

  HOTREC: Η πρόταση της Κομισιόν πλήττει την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών πακέτων διακοπών

 35. 23/05 10:02

  Booking.com: Αυτές είναι οι τάσεις στις παγκόσμιες ταξιδιωτικές αναζητήσεις – Συμβουλές στις επιχειρήσεις

 36. 23/05 09:12

  TRYP by Wyndham | Νέα εμφάνιση και αισθητική στα ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική

 37. 23/05 07:59

  Heraklion Swimming Challenge 2024 στο Ηράκλειο Κρήτης

 38. 23/05 07:55

  Ορεινός Αγώνας Karya Olympus Trail 2024

 39. 23/05 07:50

  Οι τιμές σε παραλίες του Μαλεβιζίου για το 2024

 40. 23/05 07:40

  Γαστρονομία Χωρίς Σύνορα στην Τσαγκαράδα Πηλίου

 41. 23/05 07:35

  Δήμος Πάργας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 42. 22/05 19:25

  Βράβευση του ιδρυτή και προέδρου της Grecotel Νίκου Δασκαλαντωνάκη

 43. 22/05 18:12

  H δωρεά οργάνων σώζει ζωές | Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στο Μαρούσι

 44. 22/05 17:41

  ΣΕΤΚΕ | Προβληματίζουν οι χαμηλές πληρότητες στα μικρά τουριστικά καταλύματα

 45. 22/05 16:36

  NJV Athens Plaza | 33 πλήρως ανακαινισμένα Classic Business δωμάτια

 46. 22/05 16:32

  Oι πολιτιστικές εμπειρίες συνεχίζονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Επόμενος προορισμός: Κίνα!

 47. 22/05 15:48

  Deloitte: Αυξημένος ο προϋπολογισμός διακοπών των Αμερικανών αυτό το καλοκαίρι

 48. 22/05 14:08

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | 942 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις, 2,3 εκατ. οι αφίξεις το α' τρίμηνο

 49. 22/05 14:03

  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ΙΜΕΧ 2024 - Η θέση της Θεσσαλονίκης στον συνεδριακό τουρισμό

 50. 22/05 13:51

  Αναβιώνει το ιστορικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Mediterranean

 51. 22/05 13:23

  Αμερικανικός τουρισμός: Το 61% θα ταξιδέψει για αναψυχή μέσα στο ερχόμενο 4μηνο - Πόσοι επιλέγουν διαμονή σε ξενοδοχείο

 52. 22/05 12:08

  Booking.com: Το 54% των Αυστραλών θεωρούν σημαντικά τα αειφόρα ταξίδια αλλά όχι προτεραιότητα στην κράτηση

 53. 22/05 11:45

  Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour με συμμετοχές από 12 χώρες

 54. 22/05 11:10

  Τουρισμός | 15% πάνω από τον πληθωρισμό οι αεροπορικοί ναύλοι - γιατί θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν

 55. 22/05 10:33

  Ισπανικός τουρισμός | +13,6% οι αφίξεις το α' 4μηνο - Μεγάλη αύξηση από τις μακρινές αγορές

 56. 22/05 10:15

  Πιερία | Εύσημα από την τουριστική ηγεσία για τις δράσεις τουριστικής προβολής

 57. 22/05 10:10

  Προβολή της Κρήτης και της Χίου στη Νότια Ιταλία - εκδήλωση στη Νάπολη

 58. 22/05 07:20

  ΕΟΤ | Πρόσκληση για Προϊστάμενο στο Γραφείο Αυστραλίας

 59. 22/05 07:16

  Συνέδριο Πάρος-Αντίπαρος-Δεσποτικό στην Πάρο

 60. 22/05 07:13

  «Φόρουμ Εθελοντών 2024: Ενωμένες Καρδιές, Δυναμική Δράση» στην Πάτρα

 61. 22/05 07:03

  Υπ. Τουρισμού | Έκθεση φωτογραφίας με υλικό του Φιλέλληνα Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe

 62. 21/05 22:18

  Δήμος Ρεθύμνης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 63. 21/05 18:46

  Η Ryannair δεν ενδιαφέρεται για τα πακέτα διακοπών - Κοντά σε συμφωνία με 10 από τους 11 μεγαλύτερους OTAs

 64. 21/05 15:42

  Παράταση έως 25 Ιουνίου στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ

 65. 21/05 14:45

  ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο

 66. 21/05 14:26

  UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο

 67. 21/05 14:11

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας

 68. 21/05 14:03

  Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!

 69. 21/05 13:56

  ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία

 70. 21/05 12:54

  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός

 71. 21/05 12:11

  RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου

 72. 21/05 11:52

  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο | Αμφισβητείται η αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης λόγω έλλειψης προσωπικού στο αεροδρόμιο

 73. 21/05 11:46

  Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη του Ιράκ και την Πρέσβη της Σλοβακίας

 74. 21/05 11:33

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | +28,2% οι εισπράξεις, +24,5% οι αφίξεις το α΄τρίμηνο

 75. 21/05 10:39

  Μεσογειακός τουρισμός | Ελλάδα και Πορτογαλία οι πιο ανθεκτικοί προορισμοί στην κλιματική αλλαγή - η αντίληψη των τουριστών

 76. 21/05 09:50

  ΣΕΒΤ | Η βιομηχανία τροφίμων δεν τροφοδοτεί τον πληθωρισμό

 77. 21/05 09:42

  Domus Blanc Boutique Hotel | Το Γαλλικό Προξενείο των Χανίων έγινε 5αστερο ξενοδοχείο

 78. 21/05 09:38

  Η Όλ. Κεφαλογιάννη κεντρική ομιλήτρια στην τιμητική εκδήλωση για τον ιδρυτή της Grecotel Νίκο Δασκαλαντωνάκη

 79. 21/05 07:40

  Ταξιδιωτικά πακέτα για Ελλάδα προσφέρουν 2 μεγάλα τουριστικά γραφεία στην Ιαπωνία

 80. 21/05 07:38

  Τουριστική προβολή | Βρετανοί αρθρογράφοι στην Ήπειρο - Σέρβοι δημοσιογράφοι σε Πρέβεζα και Μετέωρα

 81. 21/05 07:37

  Δήμος Δυτικής Λέσβου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 82. 21/05 07:29

  Συναυλία Έντεχνου Ωδείου και String Demons στο Ηράκλειο

 83. 20/05 19:44

  «Ημέρες Θάλασσας 2024» στον Πειραιά | 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου

 84. 20/05 19:33

  Δημοπρασία για την μίσθωση του κάμπινγκ Καψαλίου Κυθήρων

 85. 20/05 19:21

  Στα Χανιά, για πρώτη φορά, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

 86. 20/05 19:15

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ποια θέματα συζητήθηκαν με τη νέα Γενική Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα

 87. 20/05 16:03

  Έτσι θα είναι το νέο 91 Athens Riviera στη Βούλα - Το υβριδικό μοντέλο Private Members Club και Glamping

 88. 20/05 15:53

  SKY express: Στρατηγική συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και Etihad

 89. 20/05 15:50

  UN Tourism: Νέο πρωτοποριακό εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών

 90. 20/05 14:56

  Μαγιόρκα: Αναβρασμός για τον υπερτουρισμό – Τοπικές οργανώσεις απειλούν με κατάληψη του αεροδρομίου

 91. 20/05 14:08

  Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν

 92. 20/05 13:27

  Corendon: 3 εκατ. θέσεις προς Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Μαρόκο και Αίγυπτο αυτό το καλοκαίρι

 93. 20/05 12:37

  Μεγάλη ανταπόκριση στο JOBmatch της ΔΥΠΑ για εργασία σε τουρισμό και εστίαση

 94. 20/05 12:08

  H Aegean γιορτάζει τα 25α γενέθλια της - Σε επίπεδα 2019 η συχνότητα κρατήσεων

 95. 20/05 11:51

  ΕΟΤ Σκανδιναβίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Ελλάδα

 96. 20/05 11:27

  Βρετανικός τουρισμός/ ΑΒΤΑ: Αύξηση των δαπανών στα ταξίδια στο εξωτερικό

 97. 20/05 11:19

  21 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 - 446 περιοχές Νatura στην Ελλάδα

 98. 20/05 10:21

  260 χωριά από 60 χώρες υπέβαλαν αίτηση για τα Best Tourism Villages 2024

 99. 20/05 09:46

  Ταξίδι εξοικείωσης με Βέλγους και Ολλανδούς τουριστικούς πράκτορες στην Αρκαδία

 100. 20/05 07:16

  Διαδικασίες ένταξης του Ζαγορίου στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO