ΕΤΑΔ | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα»

ΕΤΑΔ | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα»

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα» στο Νομό Ηλείας απηύθηνε χθες 19 Ιανουαρίου η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ). Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό
φάκελο στα κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας (Πρωτόκολλο, 2ος όροφος) έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και μεταξύ 09.00-16.00.

Ο σκοπός της Πρόσκλησης, όπως αναφέρεται, είναι διττός:

Α) η ενημέρωση του ελληνικού και διεθνούς επενδυτικού κοινού για την πρόθεση της ΕΤΑΔ να προκηρύξει Διεθνή Διαγωνισμό για την μακροχρόνια αξιοποίηση του εν λόγω ακίνητου και
Β) η προσέλκυση καινοτόμων και αναλυτικών προτάσεων για την αναβάθμιση και ποιοτική αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Στόχος της αξιοποίησης θα είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του ακινήτου, και η μετατροπή του σε ένα νέο, διεθνούς ακτινοβολίας, «πράσινο» πόλο ανάπτυξης για όλη την περιοχή, με έμφαση στα μοναδικά του χαρακτηριστικά και λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες προστασίας του μοναδικού οικοσυστήματος.

Α. Εισαγωγή
Η ΕΤΑΔ έχει τη διοίκηση και διαχείριση του εν λόγω ακινήτου συμπεριλαμβανομένων: της έμπροσθεν αυτού παραλιακής ζώνης, της λίμνης Καϊάφα και της Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας (Υδροθεραπευτηρίου) Λουτρών Καϊάφα.

Η ΕΤΑΔ δρομολογεί τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την μακροχρόνια αξιοποίηση όλου ή μέρους του ακινήτου.
Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ποιοτική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ακινήτου, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και την παρούσα κατάσταση του ακινήτου.

Β. Περιγραφή ακινήτου και εγκαταστάσεων

Τοποθεσία

Το ακίνητο βρίσκεται στο Δήμο Ζαχάρως της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε απόσταση 270 χλμ. από την Αθήνα και εξυπηρετείται από την Εθνική οδό Πάτρας – Κυπαρισσίας (Ε55), η οποία διατρέχει το δυτικό τμήμα του ακινήτου. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. περίπου και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε απόσταση 85 χλμ. Τέλος, 44 χλμ. από το ακίνητο απέχει το λιμάνι του Κατάκολου, το οποίο κατέχει σημαντική θέση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα.

Σύντομη περιγραφή ακινήτου

Το εν λόγω ακίνητο, στο οποίο λειτουργεί υποκατάστημα της ΕΤΑΔ, καταλαμβάνει έκταση 5.210.342 τ.μ. και περιλαμβάνει:
α) τη Λίμνη Καϊάφα,
β) ιαματικές πηγές: των Ανιγρίδων Νυμφών και του Γερανίου ή Ατλαντίδων Νυμφών, οι οποίες έχουν αναγνωρισθεί (ΦΕΚ 1043/Β/2016 και ΦΕΚ 3323/Β/2019),
γ) εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας, με κεντρική αίθουσα υποδοχής, κυλικείο, ιατρείο, αποδυτήρια, γεώτρηση για την παροχή του ιαματικού νερού, πισίνα υδροθεραπείας που τροφοδοτείται απευθείας από την γεώτρηση, κ.λ.π.,
δ) το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης στο οποίο υπάρχουν: Κτήριο υποδοχής, το Ξενοδοχείο Γεράνιο, το Ξενοδοχείο Ολύμπια, το Ξενοδοχείο Αρήνη, τρία επιμήκη μονώροφα κτήρια (ξενώνες), το εκκλησάκι της Αγ.Αικατερίνης, αποθήκες, λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν ναυταθλητικές δραστηριότητες (θαλάσσιο σκι). Από τα Ξενοδοχεία, λειτουργεί μόνο το Ολύμπια (κατηγορίας 2*, με 18 δωμάτια – 34 κλίνες), ενώ τα υπόλοιπα δεν λειτουργούν,
ε) χερσαία έκταση περιμετρικά της λίμνης και εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής, μεταξύ της οδικής αρτηρίας Ε55 και του κόλπου Κυπαρισσίας που περιλαμβάνει και την παράκτια ζώνη δάσους και αμμοθινών.
Σημειώνεται ότι για εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στα όρια της ιδιοκτησίας έχουν εκδοθεί σχετικές Διαπιστωτικές Πράξεις του ΕΟΤ. Επιπλέον, με τη διαδικασία της τακτοποίησης βάσει του Ν. 4178/13 έχουν νομιμοποιηθεί κατασκευές/εγκαταστάσεις.

Ιαματικές Πηγές

Οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα είναι ονομαστά λουτρά από την αρχαιότητα, χωροθετημένα σε μια περιοχή με απαράμιλλη φυσική ομορφιά που αποτελεί συνέχεια του δάσους της Στροφιλιάς και βρίσκεται σε επαφή με τη θάλασσα.
Η παράκτια ζώνη του ακινήτου αποτελείται από αμμώδη παραλία με αμμοθίνες. Το ακίνητο εμπίπτει εξ ολοκλήρου σε περιοχή του δικτύου Natura με κωδικό GR2330005 (Θίνες και Παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφιλιά Κακόβατος) και βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την περιοχή του  δικτύου Natura με κωδικό GR2330008 (Θαλάσσια περιοχή κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρωτήριο Κατάκολο – Κυπαρισσία).
Η συστηματική λειτουργία των σύγχρονων λουτρών ξεκίνησε το 1907 οπότε και κατασκευάσθηκε η σιδηροδρομική γραμμή, η οποία σήμερα είναι ανενεργή, παράλληλα με τη σημερινή οδική αρτηρία Ε55 που συνδέει τον Πύργο με την Κυπαρισσία.

Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις

Στο νησάκι της Αγίας Αικατερίνης υπάρχουν οι εξής ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις:
• Το «Ξενοδοχείο Ολύμπια» 2*, δυναμικότητας 18 δωματίων - 34 κλινών (το οποίο είναι το μοναδικό που λειτουργεί).
• Το «Ξενοδοχείο Γεράνιο», δυναμικότητας 46 δωματίων -77 κλινών.
• Το «Ξενοδοχείο Αρήνη», δυναμικότητας 37 δωματίων - 101 κλινών.
• Το ξενοδοχείο «Παλαιά Λαϊκά-Ξενών Α’», δυναμικότητας 20 δωματίων - 56 κλινών.
• To ξενοδοχείο «Νέα Λαϊκά–Ξενών Β’», δυναμικότητας 19 δωματίων- 50 κλινών.
Συνολική δυναμικότητα: 140 δωμάτια / 318 κλίνες.
Για τον εκσυγχρονισμό/συντήρηση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων και δικτύων υποδομής του ακινήτου έχει εκδοθεί η
20229/29.01.2019 Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΔΑ: 75ΘΣΟΡ1ΦΞΗ6).

Γ. Θεσμικό πλαίσιο

Οι ζώνες προστασίας, οι χρήσεις, και οι όροι δόμησης καθορίζονται στο Π.Δ. «Χαρακτηρισμός του Κυπαρισσιακού κόλπου και της ευρύτερης περιοχής του ως «Περιοχή Προστασίας της Φύσης», καθορισμός ζωνών προστασίας, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης» (ΦΕΚ 391/Δ/03.10.2018).
Δασικό Καθεστώς – Πράξεις Χαρακτηρισμού:
 Σύμφωνα με τον αναρτημένο δασικό χάρτη της περιοχής στην Περιφερειακή Ενότητας Ηλείας στην ιδιοκτησία «Ι.Π. Καϊάφα»
καταγράφονται διάφορες μορφές δασικού χαρακτήρα (ΑΑ, ΑΔ, ΔΑ, Δ, ΧΑ, ΧΧ).
 Επιπρόσθετα έχουν χαρακτηριστεί δασικά και μη δασικά τμήματα του ακινήτου σύμφωνα με τις παρακάτω πράξεις χαρακτηρισμού/κηρύξεις Δασαρχείου και Περιφέρειας: Τις Υπ’ αριθμ. 3088/29.11.02 και  363/25.02.03, την Υπ’ αριθμ. 3/03/26.03.03 Απόφαση της Επιτροπής Δασικών Αμφισβητήσεων Ν. Ηλείας και την Υπ’ αριθμ. 38057/899/30.03.15. Η ΕΤΑΔ έχει προβεί σε ενέργειες για την ορθή απεικόνιση αυτών στον αναρτημένο δασικό χάρτη.
 Επίσης, υφίσταται η Υπ’ αριθμ. 3649/19.10.07 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας (ΦΕΚ 562/Δ/2007) «Κήρυξη ως αναδασωτέας έκτασης 210.000 στρ. σε διάφορες θέσεις των Δήμων Σκιλλούντος, Ζαχάρως, Φιγαλείας, Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας του Ν. Ηλείας».
Αρχαιολογικό καθεστώς
 Υπ. Απόφαση της 02.01.81 (ΦΕΚ 112/Β/24.02.81) «Περί κηρύξεως της περιοχής Καϊάφα Νομού Ηλείας ως αρχαιολογικού χώρου και τοπίου ιδιαίτερου φυσικού κάλους».
 ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/ΑΙ/Φ43/44661/2352 (ΦΕΚ 899/Β/1991) «Συμπλήρωση κήρυξης περιοχής Καϊάφα Ν. Ηλείας ως αρχαιολογικού χώρου».
 ΥΠΠΟ/ ΓΔΑ/ ΑΡΧ/Φ07/72127/4723/13.12.02 της Δ/νσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Τμήμα Αρχαιολογικών
Χώρων «Έγκριση ή μη χωροθέτησης υδροθεραπευτηρίου και εκσυγχρονισμού – επέκτασης ξενοδοχειακών μονάδων ιδιοκτησίας
ΕΟΤ στον Καϊάφα Νομού Ηλείας».
 ΥΠΠΟ/ ΓΔΑ/ ΑΡΧ /Α1/Ξ8/11907/790/06.03.03 «Περί έγκρισης χωροθέτησης υδροθεραπευτηρίου και εκσυγχρονισμού – επέκτασης
ξενοδοχειακών μονάδων ιδιοκτησίας ΕΟΤ στον Καϊάφα Νομού Ηλείας.
 ΥΠΠΕ/ΔΙΛΑΠ/Γ/1010–1028/28818/13.05.05 «Κήρυξη ως διατηρητέου μνημείου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καϊάφα».
Δ. Έργα ΕΣΠΑ
Σημειώνεται ότι ο εκσυγχρονισμός μέρους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών του ακινήτου έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».
Στο πλαίσιο του ενταγμένου έργου θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων, αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού μέρους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής Λίμνης Καϊάφα (κτηρίου υποδοχής, μετατροπή αποθήκης σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, ανακατασκευή υδατόπυργου & δεξαμενής νερού, εκσυγχρονισμός υποσταθμού μέσης τάσης, κατασκευή ενημερωτικού περιπτέρου στην είσοδο προς το νησάκι, ανακατασκευή της γέφυρας πρόσβασης στο νησάκι, κατασκευή πεζογέφυρας και έργα αντιστήριξης 
σκαμμάτων δικτύων Η/Μ), με στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών (αποχέτευσης, ύδρευσης, πυρόσβεσης, μεταφοράς ιαματικού νερού στο νησάκι, ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνιών-data), την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού (διαμόρφωση του υφιστάμενου υπαίθριου χώρου αναμονής και προσωρινής στάθμευσης οχημάτων επισκεπτών, δημιουργία ανοικτών υδάτινων επιφανειών, παρατηρητήριο πανίδας και
αποκλεισμός διόδων σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές).
Η όποια ανάπτυξη και αξιοποίηση του ακινήτου θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις εν λόγω παρεμβάσεις και τις πιθανές σχετικές δεσμεύσεις που αυτές δημιουργούν.
Ε. Στόχος της παρούσας πρόσκλησης
Στόχος της ΕΤΑΔ είναι η περαιτέρω ουσιαστική και ποιοτική αξιοποίηση του ακινήτου με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα το αναβαθμίσουν και θα το καταστήσουν ένα πόλο υποδειγματικής πράσινης και ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης, διεθνούς βεληνεκούς, λαμβάνοντας υπόψη το μοναδικό, ευαίσθητο και προστατευόμενο οικοσύστημα της περιοχής.
Με την παρούσα πρόσκληση η ΕΤΑΔ απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να υποβάλει μη δεσμευτικές προτάσεις για την ανάπτυξη είτε ολόκληρου του ακινήτου, είτε τμήματος αυτού. Η αξιοποίηση θα λάβει υπόψη τις υφιστάμενες χρήσεις, αλλά και την εν γένει ισχύουσα νομοθεσία για το ακίνητο.
Η ΕΤΑΔ θα αξιοποιήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν εντός του προαναφερόμενου πλαισίου, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να εξετάσει τον τρόπο ανάπτυξης/αξιοποίησης του ακινήτου.
Φάκελος συμμετοχής
Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλλουν:
 σύντομη παρουσίαση του ενδιαφερόμενου με στοιχεία υπεύθυνου επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
 στοιχεία για την εμπειρία του ενδιαφερόμενου στην υλοποίηση, διαχείριση και λειτουργία παρόμοιων με το προτεινόμενο έργο.
 μη δεσμευτικές προτάσεις, σε επίπεδο αρχικού σχεδιασμού (conceptual design), ανάλογα με το ενδιαφέρον τους, είτε για το
σύνολο του ακίνητου, είτε για τμήμα αυτού, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης.
 την επιλογή των χρήσεων που θα επιλέξουν για τα τμήματα του ακινήτου.
 χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πιθανές διακριτές φάσεις ανάπτυξης.
 επιθυμητό χρόνο διάρκειας μίσθωσης.
 το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης. στοιχεία για την βιωσιμότητα του επενδυτικού σχεδίου.


Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 28/05 11:52

  Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου | Καταγγελίες για λεκτική και σωματική βία σε βάρος εργαζομένων

 2. 28/05 11:13

  Σε άνοδο τα λειτουργικά ροφήματα στις καταναλωτικές προτιμήσεις

 3. 27/05 17:15

  Την Κυριακή η Σαντορίνη θα κατακλυστεί από Σαουδάραβες

 4. 27/05 14:55

  Πάνω από τα επίπεδα 2019 η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

 5. 27/05 14:01

  Συνάντηση Σ. Ζαχαράκη και Ο. Αναστασοπούλου με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Νοτίου Κορέας

 6. 27/05 13:35

  ForwardKeys | Ανεβαίνει ο Ισπανικός τουρισμός για την Ελλάδα – Στο +23% των επιπέδων 2019 αυτό το καλοκαίρι

 7. 27/05 13:11

  Το οικολογικό παραμύθι της Ελένης Ανδρεάδη συμπυκνώνει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

 8. 27/05 12:55

  Γ. Αμυράς: Το σύνθημα του νέου κλιματικού νόμου είναι ‘’Ηλεκτροκίνηση παντού»

 9. 27/05 12:00

  Βενετία: Αναβάλλεται για το 2023 η επιβολή χρέωσης εισόδου για τους τουρίστες χωρίς διανυκτέρευση

 10. 27/05 11:44

  Αμερικανικός τουρισμός | Το δολάριο επιστρέφει δυναμικά - Ξεπερνά το 2019 η ζήτηση για Ελλάδα

 11. 27/05 11:44

  Τουρισμός | O ποιοτικός χρόνος με τους δικούς τους και όχι ο προορισμός το ζητούμενο φέτος στις διακοπές των Αμερικανών

 12. 27/05 11:15

  Jet2: Νέες συνδέσεις από το Εδιμβούργο με Σαντορίνη, Σκιάθο, Πρέβεζα - «Ισχυρή ζήτηση για Ελλάδα»

 13. 27/05 10:56

  Lufthansa: Νέα θυγατρική για να μειωθεί το κόστος προσωπικού

 14. 27/05 10:31

  Δήμος Πάρου: 3 νέα video παρουσιάζoυν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του νησιού σε Ελλάδα και εξωτερικό

 15. 27/05 10:01

  Μπαμπινιώτης: Μείγμα παραφροσύνης και επαίσχυντης προπαγάνδας το τουριστικό video της Τουρκίας «Turkaegean»

 16. 27/05 10:00

  Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο ΚOSTA PALACE 820 κλινών στην Κω

 17. 27/05 09:42

  To νέο video τουριστικής προβολής του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

 18. 27/05 09:35

  Οι Moderat στη σκιά της Ακρόπολης! | ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

 19. 27/05 09:23

  Reactivate Music στην Πειραιώς 260 (Η) | 6 & 7 Ιουνίου, 20:00

 20. 27/05 09:14

  Μέτρα προστασίας των ακτών από πιθανή διάβρωση λόγω κατασκευής νέων υποδομών

 21. 27/05 09:05

  Φεστιβάλ Κερασιού στον ‘Ιασμο Ροδόπης

 22. 27/05 09:03

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μήλο και Μύκονο

 23. 27/05 09:02

  40.000 οι αφίξεις στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2021

 24. 26/05 18:09

  Επιμελητήριο Ελληνο – Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας | Η Κίνα παραμένει ένας ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα

 25. 26/05 17:40

  EasyJet: Πάνω από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω βλάβης ΙΤ - Επηρεάστηκαν δρομολόγια προς Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο

 26. 26/05 17:25

  Εγκαίνια για το Porto Myrina Palace στη Λήμνο | Δεύτερο ξενοδοχείο του Apollo στην Ελλάδα για αθλητικό τουρισμό

 27. 26/05 15:30

  ΕΟΤ: Fam trip για προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου στο κοινό της Ρουμανίας

 28. 26/05 14:43

  Θαλάσσιος τουρισμός/ ΣΙΤΕΣΑΠ: Ανάγκη για επενδύσεις σε πλωτούς τουριστικούς λιμένες - Στο 90% των επιπέδων 2019 η ζήτηση το 2022

 29. 26/05 14:14

  FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

 30. 26/05 13:27

  Μπορεί ακόμη να σωθεί η παγκοσμιοποίηση;

 31. 26/05 12:37

  Ισπανία: Η ευλογιά των πιθήκων απειλή για τον τουρισμό; Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

 32. 26/05 12:31

  Aπόφαση | Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα, πλην κάμπινγκ

 33. 26/05 12:09

  Tαξίδια με το τρένο | Σύντομα Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

 34. 26/05 11:42

  Hilton - Έρευνα: Πώς επιλέγουν διακοπές οι Βρετανικές οικογένειες το 2022

 35. 26/05 11:27

  Δ. Φραγκάκης: «Στόχος να διευρύνουμε τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες»

 36. 26/05 11:26

  Κικίλιας | «342% αυξημένα τα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι»

 37. 26/05 11:02

  ΕΞΑ-ΑΑ | Μακριά από τις επιδόσεις του 2019 η απόδοση των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' 4μηνο

 38. 26/05 10:40

  DW | Να γιατί η Ελλάδα είναι τόσο δημοφιλής στους τουρίστες

 39. 26/05 10:00

  Περιφέρεια Πελοποννήσου: Eπιχορηγήσεις για ξενοδοχείο και οινοποιείο σε Ναύπλιο και Ζευγολατιό

 40. 26/05 09:39

  Οι Οινοποιοί της Κρήτης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού - με την στήριξη της Περιφέρειας

 41. 26/05 09:30

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Πρώτο Φόρουμ βιώσιμης φιλοξενίας

 42. 26/05 09:21

  Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία

 43. 26/05 09:19

  Δήμος Κομοτηνής: Δημοπρασία για επανεκμίσθωση 5 μπάνγκαλόους στην Τουριστική Ακτή Φαναρίου

 44. 26/05 09:17

  Φυλάκιο στην ελληνοβουλγαρική Μεθόριο μετατρέπεται σε χώρος φιλοξενίας

 45. 26/05 09:15

  Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών ο πληθωρισμός στη Βρετανία

 46. 25/05 17:58

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για την μίσθωση του εμβληματικού τουριστικού ακινήτου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης

 47. 25/05 17:31

  Γιάννης Χουβαρδάς | Η άλλη πλευρά της Καταιγίδας | 1 - 7 Ιουνίου 2022

 48. 25/05 16:55

  Γιατί η Airbnb αποχωρεί από την Κίνα

 49. 25/05 15:58

  Fam trip ΕΟΤ | Απευθείας πτήσεις charter Σεούλ-Αθήνα το φθινόπωρο

 50. 25/05 15:35

  Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Βαρβακείου - Νέοι σύγχρονοι χώροι πώλησης παραδίδονται σε επαγγελματίες και καταναλωτές 

 51. 25/05 15:32

  Η Uber επεκτείνεται στη Σαντορίνη - Προοπτικές και για άλλα ελληνικά νησιά

 52. 25/05 15:20

  Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου "έπνιξε" στον καπνό την Πάλμα – Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων

 53. 25/05 14:10

  TUI: 12 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και Κέρκυρα από το Linz

 54. 25/05 13:42

  Air France-KLM | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,26 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας

 55. 25/05 13:23

  Η Ρόδος μέσα από το φακό της τηλεόρασης της Τουρκίας

 56. 25/05 13:16

  Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το 2023 εφαρμογή και στον Τουρισμό

 57. 25/05 13:14

  Το Hyatt Regency Thessaloniki βραβεύεται με το Travelers’ Choice Award για το 2022 από το Tripadvisor

 58. 25/05 13:09

  ΤUI: Διευρύνεται το τμήμα tour και δραστηριοτήτων – «Είναι για εμάς βασικός πυλώνας ανάπτυξης»

 59. 25/05 13:04

  Ναύπλιο | Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 η μεγάλη γιορτή της αγκινάρας Ιρίων

 60. 25/05 12:52

  Sabre: Οι 5 τάσεις που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε μετά την πανδημία

 61. 25/05 12:50

  Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Κρήτης | Ένα διήμερο γεμάτο Κρητικό κρασί (28 & 29 Μαΐου 2022)

 62. 25/05 12:35

  Επίσημη πρώτη από ΕΡΤ και ERTFLIX για το τουριστικό video της Σαντορίνης

 63. 25/05 12:21

  ETC/ Τουρισμός: Πώς σκοράρει η Eυρώπη και η Ελλάδα στις μακρινές αγορές το καλοκαίρι του 2022

 64. 25/05 11:35

  Jet2 | Αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2023 | Πτήσεις για Αθήνα από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου

 65. 25/05 11:21

  H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο τουριστικό εργαστήριο στη Ντόχα του Κατάρ

 66. 25/05 10:52

  Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη

 67. 25/05 10:49

  Τουρισμός | 390.000 εργαζόμενους αναζητεί η βιομηχανία φιλοξενίας στην Ιταλία

 68. 25/05 10:28

  Schauinsland Travel Partner | Ελλάδα και ισπανικά νησιά στο επίκεντρο της ζήτησης

 69. 25/05 10:00

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για νέο ξενοδοχείο στην Κορώνη και επέκταση οινοποιείου στη Νεμέα

 70. 25/05 08:13

  Nobu Hospitality: Συνέχεια στη στρατηγική ευρωπαϊκή επέκταση με το Nobu Hotel Madrid

 71. 25/05 08:11

  20.000 ξενοδοχεία συνδυάζονται για να υπολογίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των διαμονών

 72. 25/05 08:05

  Ξενοδοχεία | Συνεργασία του EverΕden Βeach Resort με την ισπανική αλυσίδα Vincci Hotels

 73. 25/05 08:00

  To 25o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών στα Τρίκαλα

 74. 24/05 20:33

  Διαφορετικές ταχύτητες μέχρι τώρα στις αφίξεις σε Νότια και Βόρεια Ελλάδα

 75. 24/05 19:53

  Β.Κικίλιας | Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το brand “Ελλάδα”

 76. 24/05 17:16

  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δεν υπάρχει ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων

 77. 24/05 16:37

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο διάσημο γυναικείο περιοδικό Vrouw

 78. 24/05 16:26

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | «Έξω από το κάδρο»

 79. 24/05 15:52

  TUI fly: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2023 – Πάνω από 1,5 εκατ. θέσεις στα ελληνικά νησιά

 80. 24/05 15:11

  Βαλεαρίδες | Σε απόγνωση για εργαζομένους τα ξενοδοχεία: Φέρτε έναν φίλο σας να εργασθεί και κερδίστε 200 ευρώ!

 81. 24/05 14:50

  Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για ταξίδια κατά την εθνική εορτή Platinum Jubilee

 82. 24/05 13:45

  Fedhatta: Ώθηση στην εξοικείωση των φοιτητών τουριστικών επαγγελμάτων με το πραγματικό τουριστικό περιβάλλον

 83. 24/05 13:37

  Πόλεμος ταλέντων: Το 1/3 των νέων αναζητά την επόμενη επαγγελματική «στέγη»

 84. 24/05 13:09

  Lufthansa και MSC ενδιαφέρονται για την εξαγορά του διαδόχου της Alitalia

 85. 24/05 12:34

  ACI Europe: Πιο κοντά στο "καλό σενάριο" η επιβατική κίνηση στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές το 2022

 86. 24/05 12:08

  Το WTTC παρουσιάζει ένα ενιαίο Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών

 87. 24/05 11:35

  Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο α' τριμήνου | Θεαματική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα

 88. 24/05 11:26

  ΕΤΑΔ | Ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 89. 24/05 10:42

  Ο τουρισμός πολυτελείας στην Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 500 δισ.ευρώ ετησίως

 90. 24/05 09:59

  Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

 91. 24/05 09:34

  Κομισιόν| Συμφωνία για την αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματικής ασθένειας

 92. 24/05 09:22

  Τουρισμός | Γερμανία: Εξαιρετικό καλοκαίρι, αλλά χωρίς προσφορές

 93. 24/05 09:12

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Νεμέα και Πολύγυρο

 94. 24/05 09:09

  Εγκρίσεις για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και νέο ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

 95. 24/05 09:06

  Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Τρίπολη και Γύθειο

 96. 24/05 09:00

  Το 72% των Αμερικανών αφαιρεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις διακοπών για να τα βγάλει πέρα

 97. 24/05 08:57

  Γιατί τα άτομα άνω των 50 ετών δεν προσλαμβάνονται στα ξενοδοχεία

 98. 24/05 08:53

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών με απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 99. 23/05 16:56

  5ος κύκλος επιτάχυνσης του CapsuleT | Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

 100. 23/05 16:24

  Συνάντηση Κικίλια - Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019