WTM: Oδηγίες για όσους ταξιδέψουν στην έκθεση του Λονδίνου με Brexit χωρίς συμφωνία

Α Decrease font Enlarge font
WTM: Oδηγίες για όσους ταξιδέψουν στην έκθεση του Λονδίνου με Brexit χωρίς συμφωνία

Με αφορμή την εκπνοή της προθεσμίας του Brexit στις 31 Οκτωβρίου και την επερχόμενη World Travel Market, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, οι διοργανωτές απαντούν σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στους συμμετέχοντες από το εξωτερικό.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι υφίστανται ακόμη αρκετές ασάφειες, συνεπώς για λόγους ασφαλείας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις επίσημες ανανεώσεις των κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Μετακινήσεις

Πτήσεις:

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς συμφωνία, δεν θα επηρεάσει τις πτήσεις προς και από την ΕΕ. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν σε συμφωνία που διασφαλίζει ότι οι πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ δεν θα διαταραχθούν σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Ο παρών κανονισμός θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2020, αλλά μπορεί να αντικατασταθεί από μια μακροπρόθεσμη ρύθμιση πριν τη λήξη του ανωτέρω διαστήματος.

Σιδηρόδρομος και Λεωφορεία

Δεν θα υπάρξουν σημαντικές μεταβολές στα ταξίδια με τρένο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Οι υπηρεσίες Eurostar και Eurotunnel Le Shuttle μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, δεν θα επηρεαστούν από το No Deal Brexit.

Για τα πούλμαν και τα λεωφορεία, οι τακτικές γραμμές προς τις χώρες της ΕΕ θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου της ΕΕ που θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 , ενώ οι μη τακτικές υπηρεσίες (π.χ. περιηγήσεις με πούλμαν) θα ρυθμίζονται από μία συμφωνία την οποία θα υπογράψουν η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες άλλες χώρες, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εξαχθεί εκ της ΕΕ.

Ωστόσο, τα εν λόγω  μέσα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μπορούν να εκτελούν τακτικά ή έκτακτα δρομολόγια μέσω της ΕΕ σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ, όπως η Ελβετία, το Μονακό και η Ανδόρα.

Διαβατήρια και visa

Δεν θα απαιτείται η έκδοση visa για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν στην Ευρώπη ή για τους υπηκόους της ΕΕ που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για διακοπές, υπό τον όρο ότι η παραμονή τους δεν θα υπερβαίνει τις 90 ημέρες εντός 180 ημερών και ότι το διαβατήριό τους θα ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία εισόδου τους στη χώρα.

Οι υπήκοοι της ΕΕ που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο, θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τις πύλες ηλεκτρονικού διαβατηρίου και επίσης θα μπορούν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ταυτότητά τους και όχι με διαβατήριο, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στα μακροπρόθεσμα σχέδια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι να απαιτήσει από όλους τους υπηκόους της ΕΕ να χρησιμοποιούν διαβατήριο για να εισέλθουν στη χώρα. Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τη δίοδο της ΕΕ στα λιμάνια εισόδου, αλλά ορισμένοι προορισμοί της ΕΕ προβλέπουν την ύπαρξη διόδου μόνο για εκείνους που εισέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μην καθυστερούν οι διαδικασίες.

Δίπλωμα οδήγησης

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου 2019, η αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων οδήγησης θα λήξει.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να αναγνωρίζει τα διπλώματα οδήγησης για πολίτες της ΕΕ που οδηγούν ή ενοικιάζουν αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν στην ΕΕ θα πρέπει να ελέγχουν τις ατομικές απαιτήσεις άδειας οδήγησης κάθε χώρας που επισκέπτονται. Για τις περισσότερες χώρες της ΕΕ,  οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βρετανικό τους δίπλωμα και δεν θα χρειάζονται το διεθνές δίπλωμα οδήγησης (IDP), υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκεια της παραμονής τους είναι μικρότερη των 90 ημερών. Ωστόσο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, από 1η Νοεμβρίου ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες, θα απαιτήσουν από όλους τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδώσουν διεθνές δίπλωμα οδήγησης.  

Ασφάλιση

Σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αμφότεροι οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της εκάστοτε χώρας μέλους της ΕΕ θα χρειαστούν Πράσινη Κάρτα ως απόδειξη ότι είναι ασφαλισμένοι.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Επί του παρόντος, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ δικαιούνται Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (EHIC), η οποία δίνει τη δυνατότητα παροχής κρατικής ιατρικής περίθαλψης εάν ο επισκέπτης ασθενήσει ή εμπλακεί σε ατύχημα ενώ βρίσκεται σε διακοπές, σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, οι κάρτες EHIC των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα ισχύουν πλέον στις χώρες της ΕΕ. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιδιώκει συμφωνία με την ΕΕ για αμοιβαία υγειονομική περίθαλψη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

Συνεπώς, τα άτομα που ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ μετά την 31η Οκτωβρίου 2019, θα πρέπει να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση που περιλαμβάνει την υγειονομική περίθαλψη με τον ίδιο τρόπο που θα είχαν εάν επισκέπτονταν και οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η ασφάλεια μπορεί να ζητηθεί στο σημείο εισόδου ή όταν απαιτείται ιατρική περίθαλψη.

Χρεώσεις περιαγωγής

Επί του παρόντος, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν τους υπηκόους της ΕΕ την ίδια τιμή για κλήσεις και sms, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται εντός της ΕΕ.

Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν δεσμεύονται πλέον από την απαίτηση αυτή και θα μπορούσαν να επαναφέρουν τις χρεώσεις περιαγωγής. Ενώ ορισμένες εταιρείες δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν προς το παρόν να επαναφέρουν τα τέλη περιαγωγής, τίποτα δεν τις εμποδίζει την επιβολή των εν λόγω επιβαρύνσεων.

Αφορολόγητα είδη και τελωνειακά τέλη

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τελωνειακές επιβαρύνσεις για προϊόντα που αγοράζονται από επισκέπτες της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιστρόφως.  

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, τότε θα εισαχθούν εκ νέου αφορολόγητα δικαιώματα για είδη όπως το αλκοόλ και ο καπνός, ενώ τα τελωνειακά τέλη θα επανεισαχθούν για αγαθά που έχουν αγοραστεί πάνω από μια ορισμένη τιμή.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από την ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ένα λίτρο οινοπνευματωδών ποτών ή δύο λίτρα αφρώδους οίνου ή λικέρ, τέσσερα λίτρα κρασί, 16 λίτρα μπύρας και μέχρι 200 τσιγάρα ή 250 γραμμάρια καπνό. Επιπλέον, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να εισάγουν άλλα αγαθά αξίας μέχρι 390 λιρών Αγγλίας.

Το αφορολόγητο αλκοόλ για τους επισκέπτες της ΕΕ θα είναι το ίδιο, ωστόσο ορισμένες χώρες της ΕΕ επιτρέπουν 200 τσιγάρα, ενώ άλλες επιτρέπουν έως 40 τσιγάρα. Η αξία των εμπορευμάτων που μπορούν να πάρουν οι υπήκοοι της ΕΕ από το σπίτι τους θα ανέλθει σε 430 ευρώ.

Μεταφορά απαγορευμένων προϊόντων

Η ΕΕ θεωρείται ένας μεγάλος χώρος βιοασφάλειας, γεγονός που σημαίνει ότι τα περισσότερα ζωικά ή φυτικά προϊόντα μπορούν να μεταφερθούν ελεύθερα από τη μια χώρα στην άλλη.

Ωστόσο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ θα καταστούν χωριστές περιοχές βιοασφάλειας, που σημαίνει ότι θα απαγορευθεί η μεταφορά των περισσότερων ζωικών και φυτικών προϊόντων, όπως το ζαμπόν και το τυρί εκτός συνόρων. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις για παιδικές τροφές ή τρόφιμα που απαιτούνται για ιατρικούς λόγους.

Διαβατήρια για τα κατοικίδια

Τα διαβατήρια για τα κατοικίδια ανήκουν σε ένα σύστημα καταχώρησης μικρών ζώων συντροφιάς,  το οποίο τους επιτρέπει να ταξιδεύουν μεταξύ του ΗΒ και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αυτό το καθεστώς θα λήξει και η διαδικασία λήψης κατοικίδιου ζώου στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ ταξινομεί ζώα που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν τρεις επιλογές:

1η επιλογή

Εάν η ΕΕ ταξινομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως χώρα που είναι εισηγμένη στο Μέρος 1, οι κανόνες για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα θα είναι ουσιαστικά οι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν σήμερα, με τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα και τα εμβόλια να παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητα.

2η επιλογή

Εάν η ΕΕ ταξινομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως χώρα που έχει καταχωρηθεί στο Μέρος 2, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να πληρούν ορισμένες επιπλέον απαιτήσεις προκειμένου να μεταφέρουν κατοικίδια ζώα στην ΕΕ.

3η επιλογή

Εάν η ΕΕ ταξινομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως μη καταχωρημένη χώρα, οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πάρουν μαζί τους τα κατοικίδια ζώα τους στην ΕΕ θα πρέπει να ενημερωθούν από τον κτηνίατρό τους για το ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληρούν, τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία ταξιδιού.

Δεδομένης της αβεβαιότητας για τη μελλοντική ταξινόμηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι κυβερνητικές συμβουλές προς το παρόν είναι ότι θα μπορούσε να υπάρξει τετράμηνη καθυστέρηση στην εισαγωγή κατοικίδιων ζώων στην ΕΕ, τη στιγμή που καθορίζεται η ταξινόμηση του Ηνωμένου Βασιλείου και οι ιδιοκτήτες πληρούν τις απαιτήσεις της νέας ταξινόμησης.

 

 

 

 1. 16/11 11:32

  Η νέα Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ρόδου

 2. 16/11 11:25

  Οι τουρκικές επενδύσεις στα αεροδρόμια της Βόρειας Μακεδονίας

 3. 16/11 11:21

  O Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας σε έκθεση τεχνολογίας στο Λος Άντζελες

 4. 15/11 17:05

  K. Mητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η σύνδεση τουρισμού με αγροδιατροφικό τομέα και πολιτισμό

 5. 15/11 16:16

  Συνάντηση Χάρη Θεοχάρη με τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη

 6. 15/11 16:15

  Στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ η μάχη της Booking.com για το εμπορικό της σήμα

 7. 15/11 16:02

  Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ

 8. 15/11 15:58

  Μ.Κόνσολας: Σύγχρονο μοντέλο τουριστικής εκπαίδευσης

 9. 15/11 14:31

  Πώς θα λειτουργήσουν τα μουσεία της Αθήνας την 17η Νοεμβρίου

 10. 15/11 14:26

  Η Ακρόπολη φωταγωγείται στα χρώματα της UNICEF

 11. 15/11 13:23

  Έρχεται η Ιαπωνική εβδομάδα στην Αθήνα

 12. 15/11 13:20

  Τήνος: Βρέθηκαν γλυπτά μοναδικής αρχαιολογικής αξίας

 13. 15/11 12:33

  IPK/ Τουρισμός | Μικρότερη ανάπτυξη στα διεθνή ταξίδια το 2019- Οι προβλέψεις για το 2020

 14. 15/11 12:12

  Στην ANEX Tour ο ιστορικός τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας Intourist

 15. 15/11 12:03

  Οι Millennial και οι Gen Z στο στόχαστρο των επαγγελματιών του τουρισμού το 2020

 16. 15/11 11:51

  Γερμανικός τουρισμός: Η LMX προσφέρει ξενοδοχεία της Thomas Cook

 17. 15/11 11:51

  Άνοιγμα της Τήνου στην κινεζική αγορά

 18. 15/11 11:32

  Χ.Μαμουλάκης: Ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τρίτεκνους και πολύτεκνους

 19. 15/11 11:10

  Έρχεται πρόγραμμα δανειοδότησης για τα «θύματα» της Thomas Cook

 20. 15/11 11:01

  Μέλη της ΠΟΞ τρεις ξενοδοχειακές ενώσεις

 21. 15/11 10:33

  Βρετανική διάκριση για την Ελλάδα: Τα παιδιά ψηφίζουν την Ακρόπολη ως συναρπαστική εμπειρία!

 22. 15/11 10:18

  Εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα

 23. 15/11 09:57

  Προσφορές σε πτήσεις της Aegean και της Olympic Air στο εσωτερικό και εξωτερικό

 24. 15/11 09:42

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχείο στη Ναύπακτο και σε τουριστικές κατοικίες στη Δ. Μάνη

 25. 15/11 09:40

  Δήμος Αγίου Νικολάου: Διαγωνισμός για έκδοση εντύπων τουριστικής προβολής

 26. 15/11 09:36

  Σύστημα διαχείρισης τουριστικού προορισμού στη Δυτική Μακεδονία

 27. 15/11 09:34

  Συγχωνεύσεις ξενοδοχειακών εταιρειών

 28. 15/11 09:33

  Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιου Καγιάκ στη Νάξο

 29. 15/11 09:25

  Υγραέριο: Λύση εξοικονόμησης για κάθε χρήση από την Coral Gas

 30. 15/11 09:21

  Μαξιλάρια Ύπνου: Συμβουλές από την Vesta Home για το τι πρέπει να προσέξει ένα ξενοδοχείο

 31. 15/11 09:17

  LG Business Solutions: Ολοκληρωμένες λύσεις για το ξενοδοχείο

 32. 14/11 23:57

  Μιλήστε εύκολα όταν ταξιδεύετε, με το Google Maps

 33. 14/11 23:51

  Το πιο νόστιμο φαγητό … το κολατσιό στο λιομάζωμα- Γράφει ο Δημήτρης Ρουκάς (*)

 34. 14/11 23:27

  Χ.Θεοχάρης: Πώς θα γίνεται η κατάταξη των ξενοδοχείων και η αναγνώριση των ιαματικών πόρων- οι συνέπειες Thomas Cook

 35. 14/11 19:22

  Κάρπαθος: Ο δήμαρχος ζητεί την ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

 36. 14/11 15:49

  Αύξηση 26,4% των εισπράξεων στα μουσεία της χώρας τον Ιούλιο

 37. 14/11 15:40

  Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Philoxenia

 38. 14/11 15:20

  Μεγάλοι επιχειρηματίες στα «Αττικά Πολυκαταστήματα»

 39. 14/11 14:44

  ΞΕΕ: Οι τελευταίες τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς στο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας στην Xenia

 40. 14/11 14:33

  Τεχνική Ολυμπιακή: Συζητήσεις με Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του Πόρτο Καρράς

 41. 14/11 13:57

  Υπουργείο Τουρισμού: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρώτες βοήθειες στα απομακρυσμένα νησιά

 42. 14/11 13:45

  Περισσότερες πτήσεις προς Ελλάδα το 2020 από Condor, Eurowings και TUIfly

 43. 14/11 12:50

  Κύκλωμα παράνομων λογισμικών που αλλοιώνουν τις συναλλαγές εντόπισε η ΑΑΔΕ

 44. 14/11 12:44

  Σεμινάριο για νέους στην Αθήνα στον τομέα της φιλοξενίας από το Cesar Ritz Carlton Switzerland

 45. 14/11 12:27

  FedHATTA: Τιμητική διάκριση σε δύο προσωπικότητες του τουρισμού Β. Ελλάδας στη Piloxenia 2019

 46. 14/11 12:11

  Ν.Χαλκιαδάκης: Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει καλυφθεί το κενό της Thomas Cook στην Κρήτη

 47. 14/11 11:22

  ΥΠΑ: 3 εκατ, επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο

 48. 14/11 11:19

  Ενδιαφέρον ταξιδιωτικών γραφείων της Β.Ελλάδας για την Πάρο

 49. 14/11 11:08

  Οι 6 κυρίαρχες τάσεις στα ξενοδοχεία το 2020

 50. 14/11 11:04

  10 ξενοδοχεία στην Ομόνοια τους επόμενους μήνες

 51. 14/11 10:47

  Ε.Ξ.Μαγνησίας: Εκδήλωση για τον γαστρονομικό τουρισμό

 52. 14/11 10:42

  Ερώτηση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης από την πτώχευση του Thomas Cook

 53. 14/11 10:38

  H Αλβανία προχωρεί τις διαδικασίες για νέο αεροδρόμιο στον Αυλώνα

 54. 14/11 10:36

  Η πορεία της βρετανικής οικονομίας θα καθορίσει τον εξερχόμενο τουρισμό

 55. 14/11 10:34

  H Ιberia αγόρασε την Air Europa- Ενισχύεται ο ισπανικός τουρισμός

 56. 14/11 10:33

  Πράσινο φως για νέο λιμάνι στη Σαντορίνη

 57. 14/11 10:21

  Δείτε πως θα είναι το ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει στο ιστορικό κτίριο της Απογευματινής

 58. 14/11 10:14

  Κατερίνα Νοτοπούλου: Οι σύγχρονες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό

 59. 14/11 10:13

  Συνάντηση Κόνσολα για τα προβλήματα εμπορίου στις τουριστικές και νησιωτικές περιοχές

 60. 14/11 10:03

  GREEK PANORAMA: Ο εναλλακτικός τουρισμός της Ελλάδας στο Ζάππειο, 15-16 Νοεμβρίου 2019

 61. 13/11 20:03

  Συνάντηση Θεοχάρη- Αρναουτάκη | Δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού της Κρήτης

 62. 13/11 17:38

  6η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού - Κατεβάστε την πρόσκληση

 63. 13/11 16:41

  Ρωσία: Τέλος στις ρήτρες χαμηλότερης τιμής της Booking.com στα συμβόλαια με ξενοδοχεία

 64. 13/11 15:44

  Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας

 65. 13/11 15:34

  TUI Fly: 200.000 θέσεις από Νυρεμβέργη το 2020- πτήσεις προς Κέρκυρα, Κρήτη και Ρόδο

 66. 13/11 14:57

  Στον αέρα η Preview Edition 2019 της Xenia News

 67. 13/11 14:06

  EOT: Προώθηση στη Γερμανία της Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής ως χειμερινών προορισμών

 68. 13/11 14:02

  Μαχαραγιάς δίνει το παλάτι του στην Airbnb! (video)

 69. 13/11 13:50

  Ο γαστρονομικός τουρισμός της Αττικής στην Philoxenia 2019

 70. 13/11 13:49

  Αμερικανικός τουρισμός: Αυτοί ήταν οι 5 πιο καυτοί προορισμοί του 2019

 71. 13/11 13:39

  Προβολή της Ρόδου στους Έλληνες τουρίστες στην Philoxenia 2019

 72. 13/11 13:19

  Τήνος: Συμμετοχή στις εκθέσεις με άξονα το marketing plan

 73. 13/11 12:53

  Τεράστιο κύμα προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη Βενετία

 74. 13/11 12:52

  Βρετανικός τουρισμός: Η κατάρρευση του Thomas Cook οδηγεί σε δυναμικά πακέτα υψηλού κινδύνου

 75. 13/11 12:20

  Αγωνία για το μέλλον της Astra Airlines

 76. 13/11 12:00

  T.O. Πελοποννήσου, Ε.Ξ. Αρκαδίας και δήμος Τρίπολης προωθούν από κοινού το τουριστικό προϊόν τους

 77. 13/11 11:52

  Οι περιβαλλοντικές πρακτικές του Hyatt Regency Hotel Thessaloniki στην Philoxenia 2019

 78. 13/11 11:35

  Ο συνεδριακός τουρισμός έχει πεδίο δόξης λαμπρό στην Ελλάδα, αρκεί να θέσουμε σωστές βάσεις

 79. 13/11 11:32

  340 εκατ.ευρώ έσοδα έφερε ο τουριστικός φόρος στις Βαλεαρίδες Νήσους- Πού διατίθενται

 80. 13/11 11:21

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης: Επανεξελέγη πρόεδρος ο κ.Α.Μανδρίνος- το νέο Δ.Σ.

 81. 13/11 11:15

  Τίτλοι τέλους και για τη γερμανική Thomas Cook

 82. 13/11 10:41

  Αειφόρος τουρισμός | Προκλήσεις και εμπόδια: Συμπεράσματα από το πρώτο Go Green! Hotel Seminar

 83. 13/11 10:19

  Στρατηγικό λάθος ο όρος υπερ-τουρισμός για δημοφιλείς προορισμούς- Γράφει ο κ.Νότης Μαρτάκης (*)

 84. 13/11 10:16

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Χανιά, Ρέθυμνο και Κεφαλονιά

 85. 13/11 10:14

  Αναγνωρίστηκαν άλλες 2 Πηγές ως ιαματικές σε Ικαρία και Χαλκιδική

 86. 13/11 10:11

  Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής ύψους 4,5 εκατ.ευρώ μέχρι το 2022

 87. 13/11 10:08

  Μαθαίνοντας τους Ιάπωνες να τρώνε γιαούρτι με ελληνικό μέλι

 88. 13/11 10:04

  ΕΟΤ: Διαγωνισμός για παραγωγή και προμήθεια διαφημιστικών δώρων

 89. 12/11 20:10

  Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας καλεί τα καταστήματα να αποκτήσουν καταλόγους για τυφλούς

 90. 12/11 16:18

  Κίνδυνος για χάος στις πτήσεις στη Γαλλία στις 5 Δεκεμβρίου

 91. 12/11 16:09

  Aegean: Νέα δρομολόγια Πάφος-Αθήνα και Λάρνακα-Βυρητός

 92. 12/11 15:59

  Η χειμερινή Χαλκιδική στην 35η Philoxenia

 93. 12/11 15:41

  M. Κόνσολας: Η αειφορία βασικό στοιχείο του νέου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό

 94. 12/11 15:04

  Προβολή των Λειψών σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο

 95. 12/11 14:33

  15 εκατ. ευρώ επιπλέον για νέες μικρομεσαίες τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη

 96. 12/11 14:15

  Τουρισμός: Προειδοποίηση για «παραπλανητικές» ταξιδιωτικές προσφορές την Black Friday

 97. 12/11 13:46

  Πρώτη πιστοποίηση Green Flag Trails στην Ευρώπη στα Μονοπάτια Κυθήρων

 98. 12/11 13:32

  ΣΕΤΚΕ: Οι προκλήσεις των μικρών τουριστικών καταλυμάτων σε Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κρήτη

 99. 12/11 13:10

  Το μέλλον του τουρισμού απαιτεί συγκεκριμένη στρατηγική, και όχι πειραματισμούς και εύκολες λύσεις

 100. 12/11 12:57

  Thomas Cook: Ακυρώνονται και επισήμως όλα τα ταξίδια από την 1η Ιανουαρίου