WTM: Oδηγίες για όσους ταξιδέψουν στην έκθεση του Λονδίνου με Brexit χωρίς συμφωνία

WTM: Oδηγίες για όσους ταξιδέψουν στην έκθεση του Λονδίνου με Brexit χωρίς συμφωνία

Με αφορμή την εκπνοή της προθεσμίας του Brexit στις 31 Οκτωβρίου και την επερχόμενη World Travel Market, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, οι διοργανωτές απαντούν σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στους συμμετέχοντες από το εξωτερικό.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι υφίστανται ακόμη αρκετές ασάφειες, συνεπώς για λόγους ασφαλείας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις επίσημες ανανεώσεις των κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Μετακινήσεις

Πτήσεις:

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς συμφωνία, δεν θα επηρεάσει τις πτήσεις προς και από την ΕΕ. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν σε συμφωνία που διασφαλίζει ότι οι πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ δεν θα διαταραχθούν σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Ο παρών κανονισμός θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2020, αλλά μπορεί να αντικατασταθεί από μια μακροπρόθεσμη ρύθμιση πριν τη λήξη του ανωτέρω διαστήματος.

Σιδηρόδρομος και Λεωφορεία

Δεν θα υπάρξουν σημαντικές μεταβολές στα ταξίδια με τρένο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Οι υπηρεσίες Eurostar και Eurotunnel Le Shuttle μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, δεν θα επηρεαστούν από το No Deal Brexit.

Για τα πούλμαν και τα λεωφορεία, οι τακτικές γραμμές προς τις χώρες της ΕΕ θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου της ΕΕ που θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 , ενώ οι μη τακτικές υπηρεσίες (π.χ. περιηγήσεις με πούλμαν) θα ρυθμίζονται από μία συμφωνία την οποία θα υπογράψουν η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες άλλες χώρες, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εξαχθεί εκ της ΕΕ.

Ωστόσο, τα εν λόγω  μέσα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μπορούν να εκτελούν τακτικά ή έκτακτα δρομολόγια μέσω της ΕΕ σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ, όπως η Ελβετία, το Μονακό και η Ανδόρα.

Διαβατήρια και visa

Δεν θα απαιτείται η έκδοση visa για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν στην Ευρώπη ή για τους υπηκόους της ΕΕ που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για διακοπές, υπό τον όρο ότι η παραμονή τους δεν θα υπερβαίνει τις 90 ημέρες εντός 180 ημερών και ότι το διαβατήριό τους θα ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία εισόδου τους στη χώρα.

Οι υπήκοοι της ΕΕ που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο, θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τις πύλες ηλεκτρονικού διαβατηρίου και επίσης θα μπορούν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ταυτότητά τους και όχι με διαβατήριο, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στα μακροπρόθεσμα σχέδια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι να απαιτήσει από όλους τους υπηκόους της ΕΕ να χρησιμοποιούν διαβατήριο για να εισέλθουν στη χώρα. Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τη δίοδο της ΕΕ στα λιμάνια εισόδου, αλλά ορισμένοι προορισμοί της ΕΕ προβλέπουν την ύπαρξη διόδου μόνο για εκείνους που εισέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μην καθυστερούν οι διαδικασίες.

Δίπλωμα οδήγησης

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου 2019, η αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων οδήγησης θα λήξει.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να αναγνωρίζει τα διπλώματα οδήγησης για πολίτες της ΕΕ που οδηγούν ή ενοικιάζουν αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν στην ΕΕ θα πρέπει να ελέγχουν τις ατομικές απαιτήσεις άδειας οδήγησης κάθε χώρας που επισκέπτονται. Για τις περισσότερες χώρες της ΕΕ,  οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βρετανικό τους δίπλωμα και δεν θα χρειάζονται το διεθνές δίπλωμα οδήγησης (IDP), υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκεια της παραμονής τους είναι μικρότερη των 90 ημερών. Ωστόσο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, από 1η Νοεμβρίου ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες, θα απαιτήσουν από όλους τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδώσουν διεθνές δίπλωμα οδήγησης.  

Ασφάλιση

Σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αμφότεροι οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της εκάστοτε χώρας μέλους της ΕΕ θα χρειαστούν Πράσινη Κάρτα ως απόδειξη ότι είναι ασφαλισμένοι.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Επί του παρόντος, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ δικαιούνται Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (EHIC), η οποία δίνει τη δυνατότητα παροχής κρατικής ιατρικής περίθαλψης εάν ο επισκέπτης ασθενήσει ή εμπλακεί σε ατύχημα ενώ βρίσκεται σε διακοπές, σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, οι κάρτες EHIC των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα ισχύουν πλέον στις χώρες της ΕΕ. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιδιώκει συμφωνία με την ΕΕ για αμοιβαία υγειονομική περίθαλψη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

Συνεπώς, τα άτομα που ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ μετά την 31η Οκτωβρίου 2019, θα πρέπει να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση που περιλαμβάνει την υγειονομική περίθαλψη με τον ίδιο τρόπο που θα είχαν εάν επισκέπτονταν και οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η ασφάλεια μπορεί να ζητηθεί στο σημείο εισόδου ή όταν απαιτείται ιατρική περίθαλψη.

Χρεώσεις περιαγωγής

Επί του παρόντος, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν τους υπηκόους της ΕΕ την ίδια τιμή για κλήσεις και sms, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται εντός της ΕΕ.

Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν δεσμεύονται πλέον από την απαίτηση αυτή και θα μπορούσαν να επαναφέρουν τις χρεώσεις περιαγωγής. Ενώ ορισμένες εταιρείες δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν προς το παρόν να επαναφέρουν τα τέλη περιαγωγής, τίποτα δεν τις εμποδίζει την επιβολή των εν λόγω επιβαρύνσεων.

Αφορολόγητα είδη και τελωνειακά τέλη

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τελωνειακές επιβαρύνσεις για προϊόντα που αγοράζονται από επισκέπτες της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιστρόφως.  

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, τότε θα εισαχθούν εκ νέου αφορολόγητα δικαιώματα για είδη όπως το αλκοόλ και ο καπνός, ενώ τα τελωνειακά τέλη θα επανεισαχθούν για αγαθά που έχουν αγοραστεί πάνω από μια ορισμένη τιμή.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από την ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ένα λίτρο οινοπνευματωδών ποτών ή δύο λίτρα αφρώδους οίνου ή λικέρ, τέσσερα λίτρα κρασί, 16 λίτρα μπύρας και μέχρι 200 τσιγάρα ή 250 γραμμάρια καπνό. Επιπλέον, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να εισάγουν άλλα αγαθά αξίας μέχρι 390 λιρών Αγγλίας.

Το αφορολόγητο αλκοόλ για τους επισκέπτες της ΕΕ θα είναι το ίδιο, ωστόσο ορισμένες χώρες της ΕΕ επιτρέπουν 200 τσιγάρα, ενώ άλλες επιτρέπουν έως 40 τσιγάρα. Η αξία των εμπορευμάτων που μπορούν να πάρουν οι υπήκοοι της ΕΕ από το σπίτι τους θα ανέλθει σε 430 ευρώ.

Μεταφορά απαγορευμένων προϊόντων

Η ΕΕ θεωρείται ένας μεγάλος χώρος βιοασφάλειας, γεγονός που σημαίνει ότι τα περισσότερα ζωικά ή φυτικά προϊόντα μπορούν να μεταφερθούν ελεύθερα από τη μια χώρα στην άλλη.

Ωστόσο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ θα καταστούν χωριστές περιοχές βιοασφάλειας, που σημαίνει ότι θα απαγορευθεί η μεταφορά των περισσότερων ζωικών και φυτικών προϊόντων, όπως το ζαμπόν και το τυρί εκτός συνόρων. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις για παιδικές τροφές ή τρόφιμα που απαιτούνται για ιατρικούς λόγους.

Διαβατήρια για τα κατοικίδια

Τα διαβατήρια για τα κατοικίδια ανήκουν σε ένα σύστημα καταχώρησης μικρών ζώων συντροφιάς,  το οποίο τους επιτρέπει να ταξιδεύουν μεταξύ του ΗΒ και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αυτό το καθεστώς θα λήξει και η διαδικασία λήψης κατοικίδιου ζώου στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ ταξινομεί ζώα που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν τρεις επιλογές:

1η επιλογή

Εάν η ΕΕ ταξινομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως χώρα που είναι εισηγμένη στο Μέρος 1, οι κανόνες για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα θα είναι ουσιαστικά οι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν σήμερα, με τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα και τα εμβόλια να παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητα.

2η επιλογή

Εάν η ΕΕ ταξινομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως χώρα που έχει καταχωρηθεί στο Μέρος 2, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να πληρούν ορισμένες επιπλέον απαιτήσεις προκειμένου να μεταφέρουν κατοικίδια ζώα στην ΕΕ.

3η επιλογή

Εάν η ΕΕ ταξινομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως μη καταχωρημένη χώρα, οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πάρουν μαζί τους τα κατοικίδια ζώα τους στην ΕΕ θα πρέπει να ενημερωθούν από τον κτηνίατρό τους για το ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληρούν, τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία ταξιδιού.

Δεδομένης της αβεβαιότητας για τη μελλοντική ταξινόμηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι κυβερνητικές συμβουλές προς το παρόν είναι ότι θα μπορούσε να υπάρξει τετράμηνη καθυστέρηση στην εισαγωγή κατοικίδιων ζώων στην ΕΕ, τη στιγμή που καθορίζεται η ταξινόμηση του Ηνωμένου Βασιλείου και οι ιδιοκτήτες πληρούν τις απαιτήσεις της νέας ταξινόμησης.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/03 19:31

    Γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις για ισραηλινά ντοκιμαντέρ με θέμα τους Ρωμανιώτες Εβραίους

  2. 18/03 19:28

    Δήμος Νισύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  3. 18/03 19:25

    Σύνδεση της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες

  4. 18/03 11:46

    ΕΕ | Μεταναστευτική συμφωνία με την Αίγυπτο με οικονομική ενίσχυση 7,4 δισ. ευρώ

  5. 18/03 07:29

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Σύβοτα

  6. 18/03 07:26

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Άννας

  7. 18/03 07:13

    Ταξίδι εξοικείωσης Σουηδού δημοσιογράφου στην Αθήνα

  8. 17/03 20:43

    Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

  9. 17/03 12:17

    Περιφέρεια Κρήτης | To αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού και παραλιών να ξεκινά από τον Ιούνιο

  10. 17/03 12:09

    Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Οι μαθητές των Γαλλικών Σχολείων στο δρόμο για το Παρίσι

  11. 17/03 12:05

    Η Πιερία στην έκθεση «Holiday World & Region World» στην Πράγα

  12. 17/03 07:23

    Η συμβολή του ΕΟΤ στη διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου Κορυφής 2024 Women Political Leaders

  13. 17/03 06:20

    Μύκονος | Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών

  14. 16/03 22:48

    Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023

  15. 16/03 15:47

    Τουρισμός | Όλο και περισσότερα Airbnb στην Ελλάδα - ΙΝΣΕΤΕ: 212.000 καταλύματα τον Ιούλιο του 2023

  16. 16/03 12:21

    Γερμανικός Τύπος | «Ανεπαρκή» τα μέτρα της Ελλάδας για τις φυσικές καταστροφές

  17. 16/03 12:16

    ΕΕ | Κρατική ενίσχυση ύψους 8,48 εκατ. ευρώ στην Sky express για τις ζημιές από τον κορωνοϊό

  18. 16/03 12:08

    Πάνω από μισό εκατ. οι Ούγγροι τουρίστες στην Ελλάδα

  19. 15/03 19:48

    Κορυφαία θέρετρα της Ευρώπης το Sani Resort και τα Ikos Resorts | Νέες σουίτες στο Sani Asterias

  20. 15/03 19:46

    Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία

  21. 15/03 14:11

    Το Ελληνικό γιώτινγκ στην 20η έκθεση East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο - Και δεύτερο Yacht Show τον Οκτώβριο

  22. 15/03 14:06

    Ελληνικό: Lamda και Brook Lane προχωρούν στην κατασκευή του δεύτερου πύργου – Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο

  23. 15/03 12:40

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: «Μπίζνες πολλών δις με “Χρυσές Βίζες“»

  24. 15/03 12:37

    FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας πτήση Σανγκάη – Αθήνα

  25. 15/03 12:24

    Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην έκθεση κρασιού PROWEIN

  26. 15/03 11:56

    Ξενοδοχεία | Ανακαινισμένο και 5άστερο επαναλειτουργεί το Iberostar Selection Creta Marine

  27. 15/03 11:43

    Αθλητικές διοργανώσεις σε Αθήνα και Αρκαδία υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  28. 15/03 10:46

    Tουρισμός όλο το χρόνο στην Ελλάδα | Στο Costa Navarino τον Οκτώβριο το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

  29. 15/03 10:27

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί City Break προορισμός όλο το έτος

  30. 15/03 10:16

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Eurowings προς Ελληνικούς προορισμούς

  31. 15/03 10:09

    TAROM: Νέα εποχική σύνδεση Βουκουρέστι – Ηράκλειο

  32. 15/03 10:04

    El Al: Περισσότερες πτήσεις Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2024

  33. 15/03 06:41

    Δήμος Χερσονήσου: Παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

  34. 15/03 06:40

    Απευθείας πτήσεις από Τίρανα για Άμστερνταμ και Κολωνία

  35. 15/03 06:38

    Ρόδος: Διαγωνισμός για την υποστήριξη λειτουργίας των Ι. Π. Καλλιθέας και Κοιλάδας των πεταλούδων

  36. 15/03 06:34

    Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

  37. 15/03 06:28

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστική προβολή στην ολλανδική αγορά

  38. 14/03 19:44

    Κοινή δήλωση μελών ΠΟΞ: Θα αμφισβητήσουμε δικαστικά την ποσόστωση της μουσικής στα ξενοδοχεία

  39. 14/03 15:17

    To 4 αστέρων ξενοδοχείο “Elite” στη Ρόδο απέκτησε η Interlife

  40. 14/03 15:00

    Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό

  41. 14/03 14:25

    "Επιχειρηματίας της χρονιάς" ο CEO του Ομίλου Βασιλάκη

  42. 14/03 13:55

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου

  43. 14/03 12:49

    H πρώτη Ελληνίδα στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων

  44. 14/03 12:26

    Marketing Greece: Το ταξίδι του “Travel Reimagined | Tomorrow’s Content Today” για το 2023 ολοκληρώθηκε

  45. 14/03 11:15

    Τουρισμός | American Express Travel: Οι κορυφαίες τάσεις που καθοδηγούν τα ταξίδια το 2024

  46. 14/03 10:59

    TUI: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για τους Αυστριακούς το καλοκαίρι

  47. 14/03 10:57

    Προσβάσιμος τουρισμός στην Πιερία

  48. 14/03 10:39

    Costa Cruises | Εαρινές εκπτώσεις σε κρουαζιέρες της στη Μεσόγειο το 2024 (και με ελληνικά λιμάνια)

  49. 14/03 06:51

    Ταξίδι εξοικείωσης στη Μακεδονία για τουριστική προβολή στην ισπανική αγορά

  50. 14/03 06:47

    Βαλκανικά Χοροχρώματα στους Σοφάδες Καρδίτσας

  51. 14/03 06:09

    ΤΕΕ | Διαγωνισμός για πλατφόρμα και ιστότοπο Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

  52. 14/03 06:07

    Μη έγκριση προσθήκης πισίνας σε ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

  53. 14/03 06:03

    Κύπρος | Η αγορά ακινήτων το 2023- οι μεταβιβάσεις και τα πωλητήρια

  54. 13/03 18:06

    Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης | Νέος πρόεδρος ο Δήμαρχος Στ. Αγγελούδης, που απευθύνει κάλεσμα ενότητας

  55. 13/03 16:34

    Το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906” στο Μουσείο του Λούβρου

  56. 13/03 15:56

    Υπουργείο Τουρισμού | Τα ΔΙΕΚ μετατρέπονται σε ΣΑΕΚ - Οι έξι ειδικότητες σπουδών

  57. 13/03 15:35

    Έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο JW Marriott στην Ελλάδα | Ανοίγει το 2025 το JW Marriott Crete Resort & Spa

  58. 13/03 15:13

    Κρουαζιέρα | Οι παγκόσμιοι ηγέτες του κλάδου καλούν για παραγωγή βιώσιμων καυσίμων

  59. 13/03 15:08

    Norse Atlantic: Στις 30 Μαΐου η πρώτη πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

  60. 13/03 14:19

    Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  61. 13/03 14:01

    Τεχνητή νοημοσύνη | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό-ορόσημο

  62. 13/03 13:27

    Συνεργασία ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» για την ισότιμη προσβασιμότητα στο Χ. Κ. Παρνασσού

  63. 13/03 12:55

    Τουρισμός | GetYourGuide: Συνεργασία με την Primer για καινοτόμες πληρωμές στην αγορά εμπειριών

  64. 13/03 12:51

    Dertour | Βραβείο Red Star Quality Award στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach Kos

  65. 13/03 12:31

    Συνάντηση Ε.Ξ. Σαντορίνης με τον Δήμαρχο Ν. Ζώρζο | Κοινές θέσεις για τη διαχείριση του προορισμού και τις υποδομές

  66. 13/03 11:46

    Η Αθήνα στις 100 καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για το 2024

  67. 13/03 11:35

    Η Κρήτη στην ΙΤΒ | Θετικά μηνύματα, όμως θα χρειαστεί δουλειά για νέο ρεκόρ το 2024

  68. 13/03 11:31

    Στην Αθήνα το μεγάλο Διεθνές Συνέδριο IAPCO 2026

  69. 13/03 11:17

    Λιγότερα εμπόδια στα ταξίδια | Μειώνονται παγκοσμίως οι απαιτήσεις για visa

  70. 13/03 11:07

    UN Tourism | Αστικός τουρισμός: Προωθείται η παγκόσμια βάση δεδομένων στον τουρισμό πόλεων

  71. 13/03 10:55

    Τουρισμός | Κορυφώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για Αθήνα - Άνοδος-ρεκόρ της αξίας των ξενοδοχείων της το 2023

  72. 13/03 10:37

    Κ. Μητσοτάκης | Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb

  73. 13/03 10:30

    Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία και εστίαση τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

  74. 13/03 10:24

    Fred. Olsen Cruise Lines: Δύο νέα δρομολόγια κρουαζιέρας με Ελληνικά λιμάνια το 2025

  75. 13/03 10:12

    AEGEAN | Ισχυρές επιδόσεις το 2023 - 19,5 εκατ. θέσεις το 2024

  76. 13/03 10:01

    Τουρισμός | Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση: Ψηφιακή η υποβολή της δήλωσης απόδοσης

  77. 13/03 06:57

    Προβολή της Σκιάθου στο μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού και στο τραμ στο Βερολίνο

  78. 13/03 06:56

    Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

  79. 13/03 06:54

    Δήμος Σουφλίου: Ψήφισμα κατά της εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων σε χωριό της Βουλγαρίας

  80. 13/03 06:51

    Φιλοξενία μελών 10 ομίλων φουσκωτών σκαφών στη Χίο

  81. 13/03 06:45

    Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δασοχώρι Καρδίτσας

  82. 12/03 17:03

    Βρετανικός τουρισμός | ΤUI UK: 1.000 επιπλέον ξενοδοχεία προς κράτηση για το 2025 - και στην Ελλάδα

  83. 12/03 16:45

    123 άδειες στα Δωδεκάνησα για ταξί έξι έως εννέα θέσεων

  84. 12/03 15:13

    «Pierra Creta 2024» | Aθλητές από όλο τον κόσμο στον κρητικό αγώνα ορειβατικού σκι

  85. 12/03 14:57

    Η Γερμανία επιστρατεύει influencer τεχνητής νοημοσύνης για να προσελκύσει ταξιδιώτες

  86. 12/03 14:38

    Από τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024"- οι δικαιούχοι

  87. 12/03 11:53

    Τα θεαματικά φεστιβάλ λουλουδιών και οι πολιτιστικοί θησαυροί της Κορέας προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες

  88. 12/03 11:23

    Τουρκικός τουρισμός | 60 εκατ. τουρίστες, 60 δισ. δολ. έσοδα ο στόχος για το 2024

  89. 12/03 11:10

    Ο ΠΟΤ έρχεται στη Θάσο | Πρότζεκτ με συμμετοχή των κατοίκων για την τουριστική ανάκαμψη

  90. 12/03 11:10

    ΤΑΙΠΕΔ | Διαγωνισμός για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

  91. 12/03 10:39

    Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

  92. 12/03 10:32

    Airbnb: Τέλος οι κάμερες ασφαλείας στους εσωτερικούς χώρους

  93. 12/03 10:27

    Αντώνης Παγώνης - ΙΤΒ | Αυξημένη ζήτηση 7-10% για Ελλάδα φέτος- η Σαντορίνη χρειάζεται βοήθεια

  94. 12/03 10:02

    Amadeus: Αναβαθμισμένη εμπειρία πληρωμών με την εξαγορά της Voxel

  95. 12/03 07:14

    Αρνητική γνωμοδότηση για ΜΠΕ επένδυσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

  96. 12/03 07:12

    Συνέδριο | Στρατηγικές μετάβασης σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Πάρο και στις Κυκλάδες

  97. 12/03 07:10

    Στην Αίγινα τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Χαρούλα Αλεξίου

  98. 12/03 07:07

    Προβολή της Ρόδου ως γαστρονομικού προορισμού στην ολλανδική αγορά

  99. 12/03 07:04

    Εθνική Λυρική Σκηνή: Διαγωνισμός για υπηρεσίες μεταφοράς και φιλοξενίας

  100. 11/03 22:18

    Απεργίες στη Γερμανία μέχρι το Πάσχα;