WTM: Oδηγίες για όσους ταξιδέψουν στην έκθεση του Λονδίνου με Brexit χωρίς συμφωνία

Α Decrease font Enlarge font
WTM: Oδηγίες για όσους ταξιδέψουν στην έκθεση του Λονδίνου με Brexit χωρίς συμφωνία

Με αφορμή την εκπνοή της προθεσμίας του Brexit στις 31 Οκτωβρίου και την επερχόμενη World Travel Market, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, οι διοργανωτές απαντούν σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στους συμμετέχοντες από το εξωτερικό.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι υφίστανται ακόμη αρκετές ασάφειες, συνεπώς για λόγους ασφαλείας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις επίσημες ανανεώσεις των κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Μετακινήσεις

Πτήσεις:

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς συμφωνία, δεν θα επηρεάσει τις πτήσεις προς και από την ΕΕ. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν σε συμφωνία που διασφαλίζει ότι οι πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ δεν θα διαταραχθούν σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Ο παρών κανονισμός θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2020, αλλά μπορεί να αντικατασταθεί από μια μακροπρόθεσμη ρύθμιση πριν τη λήξη του ανωτέρω διαστήματος.

Σιδηρόδρομος και Λεωφορεία

Δεν θα υπάρξουν σημαντικές μεταβολές στα ταξίδια με τρένο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Οι υπηρεσίες Eurostar και Eurotunnel Le Shuttle μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, δεν θα επηρεαστούν από το No Deal Brexit.

Για τα πούλμαν και τα λεωφορεία, οι τακτικές γραμμές προς τις χώρες της ΕΕ θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου της ΕΕ που θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 , ενώ οι μη τακτικές υπηρεσίες (π.χ. περιηγήσεις με πούλμαν) θα ρυθμίζονται από μία συμφωνία την οποία θα υπογράψουν η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες άλλες χώρες, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εξαχθεί εκ της ΕΕ.

Ωστόσο, τα εν λόγω  μέσα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μπορούν να εκτελούν τακτικά ή έκτακτα δρομολόγια μέσω της ΕΕ σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ, όπως η Ελβετία, το Μονακό και η Ανδόρα.

Διαβατήρια και visa

Δεν θα απαιτείται η έκδοση visa για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν στην Ευρώπη ή για τους υπηκόους της ΕΕ που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για διακοπές, υπό τον όρο ότι η παραμονή τους δεν θα υπερβαίνει τις 90 ημέρες εντός 180 ημερών και ότι το διαβατήριό τους θα ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία εισόδου τους στη χώρα.

Οι υπήκοοι της ΕΕ που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο, θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τις πύλες ηλεκτρονικού διαβατηρίου και επίσης θα μπορούν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ταυτότητά τους και όχι με διαβατήριο, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στα μακροπρόθεσμα σχέδια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι να απαιτήσει από όλους τους υπηκόους της ΕΕ να χρησιμοποιούν διαβατήριο για να εισέλθουν στη χώρα. Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τη δίοδο της ΕΕ στα λιμάνια εισόδου, αλλά ορισμένοι προορισμοί της ΕΕ προβλέπουν την ύπαρξη διόδου μόνο για εκείνους που εισέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μην καθυστερούν οι διαδικασίες.

Δίπλωμα οδήγησης

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου 2019, η αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων οδήγησης θα λήξει.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να αναγνωρίζει τα διπλώματα οδήγησης για πολίτες της ΕΕ που οδηγούν ή ενοικιάζουν αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν στην ΕΕ θα πρέπει να ελέγχουν τις ατομικές απαιτήσεις άδειας οδήγησης κάθε χώρας που επισκέπτονται. Για τις περισσότερες χώρες της ΕΕ,  οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βρετανικό τους δίπλωμα και δεν θα χρειάζονται το διεθνές δίπλωμα οδήγησης (IDP), υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκεια της παραμονής τους είναι μικρότερη των 90 ημερών. Ωστόσο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, από 1η Νοεμβρίου ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες, θα απαιτήσουν από όλους τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδώσουν διεθνές δίπλωμα οδήγησης.  

Ασφάλιση

Σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αμφότεροι οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της εκάστοτε χώρας μέλους της ΕΕ θα χρειαστούν Πράσινη Κάρτα ως απόδειξη ότι είναι ασφαλισμένοι.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Επί του παρόντος, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ δικαιούνται Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (EHIC), η οποία δίνει τη δυνατότητα παροχής κρατικής ιατρικής περίθαλψης εάν ο επισκέπτης ασθενήσει ή εμπλακεί σε ατύχημα ενώ βρίσκεται σε διακοπές, σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, οι κάρτες EHIC των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα ισχύουν πλέον στις χώρες της ΕΕ. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιδιώκει συμφωνία με την ΕΕ για αμοιβαία υγειονομική περίθαλψη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

Συνεπώς, τα άτομα που ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ μετά την 31η Οκτωβρίου 2019, θα πρέπει να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση που περιλαμβάνει την υγειονομική περίθαλψη με τον ίδιο τρόπο που θα είχαν εάν επισκέπτονταν και οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η ασφάλεια μπορεί να ζητηθεί στο σημείο εισόδου ή όταν απαιτείται ιατρική περίθαλψη.

Χρεώσεις περιαγωγής

Επί του παρόντος, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν τους υπηκόους της ΕΕ την ίδια τιμή για κλήσεις και sms, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται εντός της ΕΕ.

Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν δεσμεύονται πλέον από την απαίτηση αυτή και θα μπορούσαν να επαναφέρουν τις χρεώσεις περιαγωγής. Ενώ ορισμένες εταιρείες δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν προς το παρόν να επαναφέρουν τα τέλη περιαγωγής, τίποτα δεν τις εμποδίζει την επιβολή των εν λόγω επιβαρύνσεων.

Αφορολόγητα είδη και τελωνειακά τέλη

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τελωνειακές επιβαρύνσεις για προϊόντα που αγοράζονται από επισκέπτες της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιστρόφως.  

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, τότε θα εισαχθούν εκ νέου αφορολόγητα δικαιώματα για είδη όπως το αλκοόλ και ο καπνός, ενώ τα τελωνειακά τέλη θα επανεισαχθούν για αγαθά που έχουν αγοραστεί πάνω από μια ορισμένη τιμή.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από την ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ένα λίτρο οινοπνευματωδών ποτών ή δύο λίτρα αφρώδους οίνου ή λικέρ, τέσσερα λίτρα κρασί, 16 λίτρα μπύρας και μέχρι 200 τσιγάρα ή 250 γραμμάρια καπνό. Επιπλέον, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να εισάγουν άλλα αγαθά αξίας μέχρι 390 λιρών Αγγλίας.

Το αφορολόγητο αλκοόλ για τους επισκέπτες της ΕΕ θα είναι το ίδιο, ωστόσο ορισμένες χώρες της ΕΕ επιτρέπουν 200 τσιγάρα, ενώ άλλες επιτρέπουν έως 40 τσιγάρα. Η αξία των εμπορευμάτων που μπορούν να πάρουν οι υπήκοοι της ΕΕ από το σπίτι τους θα ανέλθει σε 430 ευρώ.

Μεταφορά απαγορευμένων προϊόντων

Η ΕΕ θεωρείται ένας μεγάλος χώρος βιοασφάλειας, γεγονός που σημαίνει ότι τα περισσότερα ζωικά ή φυτικά προϊόντα μπορούν να μεταφερθούν ελεύθερα από τη μια χώρα στην άλλη.

Ωστόσο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ θα καταστούν χωριστές περιοχές βιοασφάλειας, που σημαίνει ότι θα απαγορευθεί η μεταφορά των περισσότερων ζωικών και φυτικών προϊόντων, όπως το ζαμπόν και το τυρί εκτός συνόρων. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις για παιδικές τροφές ή τρόφιμα που απαιτούνται για ιατρικούς λόγους.

Διαβατήρια για τα κατοικίδια

Τα διαβατήρια για τα κατοικίδια ανήκουν σε ένα σύστημα καταχώρησης μικρών ζώων συντροφιάς,  το οποίο τους επιτρέπει να ταξιδεύουν μεταξύ του ΗΒ και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αυτό το καθεστώς θα λήξει και η διαδικασία λήψης κατοικίδιου ζώου στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ ταξινομεί ζώα που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν τρεις επιλογές:

1η επιλογή

Εάν η ΕΕ ταξινομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως χώρα που είναι εισηγμένη στο Μέρος 1, οι κανόνες για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα θα είναι ουσιαστικά οι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν σήμερα, με τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα και τα εμβόλια να παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητα.

2η επιλογή

Εάν η ΕΕ ταξινομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως χώρα που έχει καταχωρηθεί στο Μέρος 2, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να πληρούν ορισμένες επιπλέον απαιτήσεις προκειμένου να μεταφέρουν κατοικίδια ζώα στην ΕΕ.

3η επιλογή

Εάν η ΕΕ ταξινομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως μη καταχωρημένη χώρα, οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πάρουν μαζί τους τα κατοικίδια ζώα τους στην ΕΕ θα πρέπει να ενημερωθούν από τον κτηνίατρό τους για το ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληρούν, τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία ταξιδιού.

Δεδομένης της αβεβαιότητας για τη μελλοντική ταξινόμηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι κυβερνητικές συμβουλές προς το παρόν είναι ότι θα μπορούσε να υπάρξει τετράμηνη καθυστέρηση στην εισαγωγή κατοικίδιων ζώων στην ΕΕ, τη στιγμή που καθορίζεται η ταξινόμηση του Ηνωμένου Βασιλείου και οι ιδιοκτήτες πληρούν τις απαιτήσεις της νέας ταξινόμησης.

 

 

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

 1. 18/02 16:51

  100.000 επαγγελματίες από 40.000 επιχειρήσεις στην εφετινή HORECA

 2. 18/02 14:23

  Ιταλικό ενδιαφέρον για τη Σέριφο

 3. 18/02 13:30

  Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

 4. 18/02 13:13

  Το Σχολείο Τουρισμού OnTour στη Ρόδο

 5. 18/02 12:45

  Τουρισμός | Expedia και Tripadvisor κατηγορούν την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό

 6. 18/02 12:29

  Οδηγίες online μάρκετινγκ για ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

 7. 18/02 12:28

  Γερμανικός τουρισμός: Αύξηση των αναχωρήσεων για Ελλάδα το 2019

 8. 18/02 11:42

  Airbnb: Οι αφροαμερικανοί αναδυόμενη ταξιδιωτική αγορά – Ποιες οι προτιμήσεις τους

 9. 18/02 10:24

  Κορωνοϊός: Κλείνουν καταστήματα πολυεθνικών στην Κίνα

 10. 18/02 10:19

  Επιχορηγήσεις ξενοδοχείων στα Χανιά

 11. 18/02 10:15

  Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού: Διαγωνισμός για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών

 12. 18/02 10:11

  Πειραιάς: Παρατηρητήριο για την κλιματική αλλαγή

 13. 18/02 10:08

  Προβολή του Ν.Αιγαίου στα δορυφορικά κανάλια του Antenna- Συνδρομή της Κ.Μακεδονίας στον Ο.Τ.Θεσσαλονίκης

 14. 18/02 10:03

  Συνεργασία υπουργείου Τουρισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

 15. 18/02 09:58

  Η Ένωση Ξενοδοχείων Δελφών νέο μέλος της ΠΟΞ

 16. 17/02 19:48

  Βραβείο επιχειρηματικής αριστείας στον ξενοδοχειακό όμιλο Sani-Ikos - Στα 168 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2018

 17. 17/02 19:45

  Growth Awards 2020 | Η Eurobank & η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία

 18. 17/02 15:33

  Ryanair: Νέα σύνδεση Κέρκυρα - Βρότσλαβ

 19. 17/02 15:29

  Ο γ.γ. του ΠΟΤ στο υπουργείο Τουρισμού

 20. 17/02 15:11

  ΙΤΕΠ: Τα ξενοδοχεία στηρίζουν την απασχόληση – 2,9 δισ. ευρώ επενδύσεις την τριετία

 21. 17/02 14:25

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κύκλος": 'Εντονη διαφωνία για την αύξηση στα τέλη παρεπιδημούντων

 22. 17/02 12:33

  Κρήτη: Θετικά μηνύματα από το Ισραήλ

 23. 17/02 12:26

  Η Κάρπαθος σε διεθνείς εκθέσεις

 24. 17/02 12:17

  Ημέρα Καριέρας και Σεμινάριο στον Τουρισμό από τα “Xenos Hotels & Resorts”

 25. 17/02 12:00

  Ακρόπολη: Απαξίωση των τουριστών και αδυναμία λειτουργίας των τουριστικών γραφείων φέρνει το νέο σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων

 26. 17/02 11:52

  To INΣΕΤΕ φέρνει στην Αθήνα την ΕΗL Advisory Services της Ecole hôtelière de Lausanne

 27. 17/02 11:37

  Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού με το 10ο Κυνήγι Θησαυρού στην Αθήνα

 28. 17/02 11:34

  Συλλυπητήρια επιστολή AOCTA για τον Σπύρο Σαλβάνο

 29. 17/02 10:06

  Χιονοδρομικά Κέντρα και τουρισμός τεσσάρων εποχών- Γράφει ο Νίκος Χατζηαλέξης (*)

 30. 17/02 09:56

  Κορωνοϊός: Τσουνάμι ακυρώσεων εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο-Ακύρωσε και το Facebook

 31. 17/02 09:54

  Πράσινο φως για 2 νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη

 32. 17/02 09:52

  Έμφαση στη γαστρονομία στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης

 33. 17/02 09:50

  Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Σύρου

 34. 17/02 09:39

  ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

 35. 16/02 15:29

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Χανιά και Κέρκυρα

 36. 16/02 15:27

  Ψηφιακές πολιτιστικές και τουριστικές διαδρομές στη Χίο - Η περίπτωση του Κάμπου

 37. 16/02 15:22

  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Να μεταφερθούν οι επίγειες ανεμογεννήτριες των νησιών στην θάλασσα

 38. 15/02 16:33

  Επιχορηγήσεις ξενοδοχείων στο Ηράκλειο της Κρήτης

 39. 15/02 16:23

  Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

 40. 15/02 16:19

  Η Κρήτη στην Freskon 2020 στη Θεσσαλονίκη

 41. 15/02 16:14

  Ποδηλατικός αγώνας Κίσσαβος Road Tour

 42. 15/02 16:05

  Έκθεση Γελοιογραφίας στην Καπναποθήκη Καβάλας

 43. 15/02 16:03

  Νέα ποδηλατική διαδρομή στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

 44. 15/02 16:01

  Η νέα επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Σκοπέλου

 45. 14/02 19:43

  Γιώργος Βερνίκος: Αύξηση των ναυλώσεων στο γιώτινγκ το 2020

 46. 14/02 16:09

  Eρώτηση ΚΙΝΑΛ για τη διαδικασία κατάταξης καταλυμάτων

 47. 14/02 16:07

  Ρωσικά MME: Η Booking.com χάνει έδαφος στα ελληνικά ξενοδοχεία

 48. 14/02 15:17

  Πειραιάς: Συνέδριο για την προστασία του λιμανιού από τρομοκρατικές επιθέσεις

 49. 14/02 15:00

  Κορωνοϊός: Αρμοδιότητες σε κινεζικά Επιμελητήρια για την αντιμετώπιση προβλημάτων

 50. 14/02 14:58

  Επίσημη επίσκεψη του γ.γ. του ΠΟΤ Zurab Pololikashvili στην Αθήνα

 51. 14/02 12:41

  ΙΜΤΜ Ισραήλ: Επιτυχημένο το πρώτο Β2Β workshop του ΕΟΤ

 52. 14/02 12:35

  Υπουργείο Πολιτισμού: Παρεμβάσεις που αναδεικνύουν το πολιτιστικό τοπίο της χώρας

 53. 14/02 12:31

  Επιχορηγήσεις για νέα ξενοδοχεία σε Χίο και Σάμο

 54. 14/02 12:28

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Σαντορίνης το 2020

 55. 14/02 12:09

  Βαρκελώνη: Σοβαρές επιπτώσεις στα ξενοδοχεία από την ακύρωση του Mobile World Congress

 56. 14/02 11:53

  Στερεά Ελλάδα: Εντυπωσιακή αύξηση σε αφίξεις και εισπράξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 57. 14/02 11:50

  Δυτική Μακεδονία: Αύξηση αφίξεων, μείωση εισπράξεων τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 58. 14/02 11:44

  Discover Greece: Τρία νέα βίντεο για τη διαφημιστική προώθηση της Ρόδου

 59. 14/02 11:43

  FedHATTA: Στην Αθήνα η Περιφερειακή Συνάντηση της ECTAA

 60. 14/02 11:40

  Βόρειο Αιγαίο: +19% οι αφίξεις την περίοδο 2016-2018 (γράφημα)

 61. 14/02 11:31

  Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης: +42% οι αφίξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 62. 14/02 11:25

  Το 2% των αφίξεων και τουριστικών εισπράξεων της χώρας στη Θεσσαλία (γράφημα)

 63. 14/02 11:19

  Ήπειρος: Πώς κινήθηκε ο τουρισμός τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 64. 14/02 11:13

  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Υψηλή αύξηση σε αφίξεις και εισπράξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 65. 14/02 11:07

  Πελοπόννησος: +28% οι εισπράξεις, μόλις +5% οι αφίξεις στη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 66. 14/02 11:02

  Κεντρική Μακεδονία: Θεαματική αύξηση αφίξεων και εισπράξεων στη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 67. 14/02 10:55

  Ιόνια νησιά: +29% οι αφίξεις και +12% οι εισπράξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 68. 14/02 10:49

  Νότιο Αιγαίο: Πρωταθλητής σε αφίξεις και τουριστικές εισπράξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 69. 14/02 10:39

  Στην Κρήτη το 20% των τουριστικών εισπράξεων της χώρας το 2018 (γράφημα)

 70. 14/02 10:27

  Περιφέρεια Αττικής: +25% οι επισκέψεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 71. 14/02 10:16

  ΙΝΣΕΤΕ: H ακτινογραφία του τουριστικού τομέα στις 13 Περιφέρειες της χώρας

 72. 13/02 16:14

  ETC: Ο ευρωπαϊκός τουρισμός αντιστάθηκε στις κρίσεις το 2019- Χρειάζεται επαγρύπνιση για το 2020

 73. 13/02 15:28

  SiteMinder: Ποιά κανάλια φέρνουν τις περισσότερες κρατήσεις στα ξενοδοχεία

 74. 13/02 15:24

  Πάνω από 1 δισ. ευρώ για “πράσινες” επενδύσεις

 75. 13/02 14:57

  Corendon: Νέα σύνδεση με Ρόδο από τη Γερμανία το 2020

 76. 13/02 14:36

  Χάρης Θεοχάρης: Η εικόνα ασφάλειας πιο σημαντική από τις ακυρώσεις των Κινέζων

 77. 13/02 14:23

  ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση των επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το 10μηνο του 2019

 78. 13/02 14:00

  Μπουτίκ ξενοδοχεία σε Αθήνα και νησιά από την BriQ Properties ΑΕΕΑΠ του κ.Φέσσα, προέδρου του ΣΕΒ

 79. 13/02 13:53

  ForwardKeys: Λιγότεροι Κινέζοι στην Ευρώπη το Μάρτιο και Απρίλιο λόγω κορωνοϊού

 80. 13/02 13:15

  Έρευνα Four Seasons: Πρωτόγνωρες εμπειρίες αναζητούν οι ταξιδιώτες

 81. 13/02 12:40

  Υπ.Τουρισμού: Πρόσκληση για απασχόληση σπουδαστών σε τουριστικές επιχειρήσεις

 82. 13/02 12:31

  Οι Ιταλοί προτιμούν Ελλάδα και εναλλακτικούς προορισμούς το 2020

 83. 13/02 12:21

  Jet2holidays: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021- Στους προορισμούς και η Ελλάδα

 84. 13/02 12:04

  WTTC: Κορωνοϊός | Έκκληση να αποφευχθεί ο στιγματισμός των Κινέζων και Ασιατών επισκεπτών

 85. 13/02 12:04

  Το σήμα Thomas Cook επανέρχεται στα social media

 86. 13/02 11:02

  Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο GSMA στη Βαρκελώνη

 87. 13/02 10:46

  Η Hilton έκλεισε 150 ξενοδοχεία στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού

 88. 13/02 10:40

  Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού Thessaloniki Xmas Spirit (video)

 89. 13/02 10:02

  Προσθήκες κτιρίου ξενώνων στη Σύρο και κτιρίου σε ξενοδοχείο στη Νάξο

 90. 13/02 10:00

  Aegean: Πώς να μετατρέψετε τα μίλια σας σε γαστρονομία και τέχνη

 91. 13/02 09:45

  To παράδειγμα του Τελ Αβίβ στην καινοτομία: Μια Start-up ανά 118 κατοίκους

 92. 13/02 09:43

  Η νέα επιτροπή τουρισμού Λουτρακίου

 93. 13/02 09:40

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής των Λειψών το 2020

 94. 13/02 09:31

  Χάρης Θεοχάρης: Ανερχόμενη δύναμη οι Ισραηλινοί τουρίστες στη χώρα μας

 95. 12/02 19:34

  Νέα εποχή ανάπτυξης για την Aegean- Παρέλαβε τα 3 πρώτα Airbus A320neo (video)

 96. 12/02 17:23

  Μ. Κόνσολας: Η λαϊκή τέχνη αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού μας προϊόντος

 97. 12/02 16:08

  Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τον τουρισμό για τους δημότες της Κέας

 98. 12/02 14:41

  Air China: Ακυρώνονται μέχρι τέλη Μαρτίου οι πτήσεις Πεκίνο - Αθήνα

 99. 12/02 14:12

  Μαθητικός τουρισμός: Τι ισχύει στις εκπαιδευτικές εκδρομές- απόφαση

 100. 12/02 13:57

  Fraport Greece: Αύξηση 1,4% της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια τον Ιανουάριο