Vavoulas.com

Οι τάσεις των κοκτέιλ για το 2025: Καινοτομία, παράδοση και ... mocktails

Οι τάσεις των κοκτέιλ για το 2025: Καινοτομία, παράδοση και ... mocktailsΠηγή φωτο: pixabay.com

Οι τάσεις στα κοκτέιλ αντανακλούν την εποχή που ζούμε, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τους mixologists και τους λάτρεις των ποτών. Το 2025, η μιξολογία εστιάζει σε τολμηρές γεύσεις, την αναβίωση των κλασικών, τη χρήση νέων τεχνολογιών και την αυξανόμενη ζήτηση για mocktails. Είτε διαμορφώνετε το μενού του μπαρ ή του εστιατορίου σας είτε αναζητάτε νέες προτάσεις για το Σαββατοκύριακο, αυτές είναι οι κυρίαρχες τάσεις που θα μας απασχολήσουν τη χρονιά που έρχεται.

Αλμυρά & Πικάντικα Κοκτέιλ: Οι Νέοι Τολμηροί Γευστικοί Συνδυασμοί

Τα κοκτέιλ επεκτείνονται πέρα από τις γλυκές και ξινές νότες, με τις αλμυρές και πικάντικες επιλογές να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Αλμυρά κοκτέιλ: Συστατικά όπως miso, φύκια, μανιτάρια και άρτυμα γαύρου χαρίζουν πολυεπίπεδη γεύση. Το Dirty Martini αποκτά νέα διάσταση, ενώ δημιουργούνται και νέες συνταγές με umami επιρροές.

Πικάντικα κοκτέιλ: Το Picante και το Jalapeño Margarita παραμένουν σταθερές αξίες, ενώ η χρήση γουασάμπι και πιπεριών Σετσουάν ανεβάζει τον πήχη της γεύσης.

Συμβουλές:

  • Ισορροπήστε τις έντονες γεύσεις με εσπεριδοειδή ή νότες βοτάνων.
  • Δοκιμάστε infusions, όπως τεκίλα με πιπεριές τσίλι ή βότκα με λιαστή ντομάτα.

Η Αναγέννηση του Martini: Κλασικό με Μοντέρνα Πινελιά

Το μαρτίνι επιστρέφει δυναμικά, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες προτιμήσεις.

Espresso Martini Evolution: Αναβαθμίζεται με ποιοτικά cold brew, νότες βανίλιας και διαφορετικές βάσεις όπως σκοτσέζικο ουίσκι.

Apple Martini Comeback: Από τεχνητές γεύσεις σε φυσικό χυμό μήλου και ισορροπημένες όξινες νότες.

Συμβουλές:

  • Πειραματιστείτε με παλαιωμένο τζιν ή infused βότκες.
  • Δοκιμάστε μίνι μαρτίνι για περισσότερη ποικιλία.

Μινιμαλιστικά Κοκτέιλ: Επιστροφή στην Απλότητα

Η τάση του 2025 επικεντρώνεται στη φιλοσοφία «το λιγότερο είναι περισσότερο».

  • Ελάχιστα αλλά ποιοτικά υλικά: Χρήση craft αποσταγμάτων, σπιτικών σιροπιών και φρέσκων εποχιακών προϊόντων.
  • Τέλεια ισορροπία: Κάθε συστατικό έχει ρόλο και σημασία.
  • High-Tech Mixology: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Μιξολογίας
  • Η τεχνική switching, που επιτρέπει την αντικατάσταση του νερού ενός αποστάγματος με άλλο υγρό, κερδίζει έδαφος.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε ultra-low καταψύκτες για ακριβή διαχείριση της υγρασίας.
  • Δοκιμάστε την αντικατάσταση του νερού στο βερμούτ με πράσινο τσάι.
  • Mocktails και Κοκτέιλ με Χαμηλό Αλκοόλ: Η Νέα Κατεύθυνση
  • Η στροφή σε προσεκτική κατανάλωση φέρνει στο προσκήνιο τα mocktails.

Μη αλκοολούχα αποστάγματα: Μάρκες όπως Seedlip και Lyre's προσφέρουν γευστικές εναλλακτικές.

Δημιουργικά mocktails: Συνδυασμοί κρύου καφέ, αφεψήματα βοτάνων και ανθρακούχων στοιχείων.

Το 2025 φέρνει νέες γευστικές προκλήσεις, ενώ η μιξολογία εξελίσσεται με καινοτομία και σεβασμό στην παράδοση. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε αυτές τις τάσεις;

  • Πηγή: EHL Group - Hospitality Business School. Με τεχνογνωσία που χρονολογείται από το 1893, ο Όμιλος EHL προσφέρει τώρα ένα ευρύ φάσμα κορυφαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων από μαθητεία έως μεταπτυχιακά, καθώς και επαγγελματική και εκτελεστική εκπαίδευση, σε τρεις πανεπιστημιουπόλεις στην Ελβετία και τη Σιγκαπούρη. Για το θέμα των κοκτέιλ, υπήρξαν συζητήσεις με τους mixologists του EHL και αναζήτηση στο διαδίκτυο για τις τάσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα το 2024.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Η αγορά των premium spirits γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη στον ελληνικό τουρισμό, με τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα all-inclusive bars να επενδύουν όλο και περισσότερο σε υψηλής ποιότητας ποτά. Οι επισκέπτες αναζητούν ολοκληρωμένες εμπειρίες φιλοξενίας, στις οποίες περιλαμβάνονται signature cocktails με premium πρώτες ύλες και μοναδικές γευστικές προτάσεις.

Οι ξενοδόχοι και οι υπεύθυνοι εστίασης στα luxury resorts έχουν αντιληφθεί πως η προσφορά επιλεγμένων premium και ultra-premium ετικετών μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα διαφοροποίησης και ενίσχυσης της εμπειρίας των επισκεπτών. Επιπλέον, η αυξημένη ζήτηση για tailor-made cocktail lists και curated tasting experiences έχει οδηγήσει στη συνεργασία με κορυφαίους mixologists και brands υψηλής ποιότητας.

Η τάση αυτή αποτυπώνεται και στην αυξανόμενη ενσωμάτωση premium spirits στα concept bars εντός των ξενοδοχείων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίες, προσαρμοσμένες στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Παράλληλα, η σύνδεση του luxury hospitality με τις κορυφαίες διεθνείς ετικέτες συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο ελκυστικής πρότασης για τον απαιτητικό ταξιδιώτη, ο οποίος αναζητά αυθεντικότητα και ανώτερη ποιότητα στις γευστικές του επιλογές.

Η επένδυση στα premium spirits αποτελεί, συνεπώς, στρατηγική επιλογή για τα ξενοδοχεία που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να προσφέρουν εμπειρίες υψηλών προδιαγραφών, ενισχύοντας παράλληλα την εικόνα τους στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 25/04 07:57

    Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού Δήμου Λαμιέων

  2. 25/04 07:55

    Αρχαιολογικοί θησαυροί της Μακεδονίας στον φακό της Ιορδανίας

  3. 25/04 07:51

    Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή της Αθήνας και της Σαντορίνης

  4. 25/04 07:44

    If it's not made in Greece, it is not Feta Cheese

  5. 25/04 07:09

    Hyatt: Επιταχύνει την ανάπτυξή της σε Ελλάδα και Ευρώπη

  6. 25/04 07:05

    Schauinsland-Reisen | Φθηνότερο all inclusive στην Τουρκία χωρίς αλκοόλ

  7. 25/04 06:10

    Ξενοδοχεία | Σε φάση ανάπτυξης ο όμιλος Electra – Επενδύσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Κεφαλονιά

  8. 24/04 21:24

    TUI | Ισχυρό άνοιγμα στην ελληνική αγορά το 2026 με 380 νέα ξενοδοχεία

  9. 24/04 18:35

    Λέσβος: Έναρξη σεζόν με τουρίστες- παρατηρητές πουλιών

  10. 24/04 15:25

    MSC Cruises: Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με 6 κρουαζιερόπλοια

  11. 24/04 12:55

    Διεθνείς διακρίσεις για το One&Only Kéa Island

  12. 24/04 12:10

    Νέα πολυτελής άφιξη στην Κρήτη | Ανοίγει στις 2 Ιουνίου το JW Marriott Crete Resort & Spa

  13. 24/04 11:46

    Κνωσός: 125 χρόνια από τις ανασκαφές του Άρθουρ Έβανς

  14. 24/04 11:26

    Η ισπανική τηλεοπτική εκπομπή “Viajeros Cuatro” στην Κέρκυρα

  15. 24/04 11:15

    Εγκαινιάζεται σήμερα το "Peloponnese Trails": Νέο δίκτυο μονοπατιών για βιώσιμο τουρισμό

  16. 24/04 10:59

    Airbnb: Η τελική τιμή εμφανίζεται πλέον στις αναζητήσεις των καταλυμάτων

  17. 24/04 10:45

    Nammos Resort AMAALA: Η ελληνική πολυτέλεια ταξιδεύει στην Ερυθρά Θάλασσα

  18. 24/04 10:39

    Wyndham - Soliteight | 40 ξενοδοχεία Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία

  19. 24/04 07:32

    Έκθεση στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου από τη συλλογή του Αναστάσιου Λιάσκου

  20. 24/04 07:30

    Βαλεαρίδες: Πώς ο «πράσινος» φόρος μπορεί να φέρει πίσω τους εργαζόμενους στον τουρισμό

  21. 24/04 07:15

    Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Αργοστολίου, Ηγουμενίτσας και Κασσάνδρας

  22. 24/04 07:15

    Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Οι όροι παραχώρησης χώρων για εκδηλώσεις

  23. 24/04 07:10

    Αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Χαλκιδική, Κω, Ζάκυνθο και Κρήτη

  24. 24/04 07:05

    Οι επενδύσεις στις πλαζ της Αττικής Ριβιέρας

  25. 24/04 06:51

    O Δήμος Χανίων στο Φεστιβάλ «Από την Κρήτη στη Σίδη» στην Τουρκία

  26. 24/04 06:32

    Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας στο Ελαφονήσι

  27. 24/04 06:10

    Περιφέρεια Κρήτης | Διασύνδεση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων με τους αρχαιολογικούς χώρους

  28. 24/04 06:05

    Στην Τανζανία το Περιφερειακό Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού για την Αφρική

  29. 24/04 06:05

    Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Δράσεις τουριστικής προβολής σε Πολωνία και Μέση Ανατολή

  30. 24/04 06:05

    Ελληνικός τουρισμός | Forum HSMAI: Η διαφοροποίηση και οι νέες αγορές ασπίδα των ξενοδοχείων στις διεθνείς προκλήσεις

  31. 23/04 22:44

    Τουρκία: Πανικός από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ

  32. 23/04 19:20

    Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Ένας περίπατος πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας

  33. 23/04 18:20

    Ρεκόρ συμμετοχών στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ | Χανιά 8 - 10 Μαΐου

  34. 23/04 15:57

    Γαστρονομία με άρωμα Michelin στις πτήσεις Air France από ΗΠΑ

  35. 23/04 15:31

    WTTC | Το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει τουριστικά έσοδα λόγω κυβερνητικών πολιτικών

  36. 23/04 15:13

    Οι κοινότητες στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης

  37. 23/04 14:45

    Booking.com | Όχι στον περιορισμό των τουριστών, ναι σε επενδύσεις υποδομών

  38. 23/04 14:14

    Επιστροφή της P&O Cruises στην Αλβανία το 2027

  39. 23/04 13:55

    Στις τελευταίες θέσεις για Millennials η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Λευκωσία

  40. 23/04 13:49

    Δυναμική παρουσία της Θεσσαλονίκης στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Τουρισμού στο Χονγκ Κονγκ

  41. 23/04 12:16

    Αναπτυξιακός | τροποποίηση: 12 καθεστώτα κρατικών ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια

  42. 23/04 11:59

    Κρουαζιέρα | Διπλασιάζει το μερίδιό της η Τουρκία, νέες ευκαιρίες για ελληνικά λιμάνια

  43. 23/04 11:26

    easyJet | Άνοιξαν οι πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2026

  44. 23/04 10:47

    ΣτΕ: Δικαίωση των διαχειριστών για το τέλος επιτηδεύματος ανά ακίνητο Airbnb

  45. 23/04 08:31

    Από τα Φαλάσαρνα στο Ελαφονήσι: Ένας Μαγευτικός Δρόμος στη Δυτική Κρήτη

  46. 23/04 07:54

    Καζίνο Ρόδου: Έγκριση για ξύλινη πλατφόρμα στην παραλία μπροστά από το Grande Albergo delle Rose

  47. 23/04 07:37

    Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη στην Κροατία – Στο επίκεντρο ο βιώσιμος τουρισμός

  48. 23/04 07:05

    Πώς να κάνετε το ChatGPT... τον καλύτερο πωλητή του ξενοδοχείου σας

  49. 23/04 06:51

    Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των δήμων Πλατανιά, Ιεράπετρας και Αγίου Βασιλείου

  50. 23/04 06:47

    Η Phāea στους ιδρυτικούς εταίρους της πρωτοβουλίας για τη διαχείριση αποβλήτων

  51. 23/04 06:46

    Αδελφοποίηση του Δήμου Σφακίων με τον Δήμο Αγίας Νάπας

  52. 23/04 06:39

    Προετοιμασία του οικισμού Κιονίων για την τουριστική περίοδο: Ένα παράδειγμα προς μίμηση

  53. 23/04 06:25

    Ενισχύσεις για την αναβάθμιση της τουριστικού καταφυγίου Αστακού και της Μαρίνας Αλίμου

  54. 23/04 06:10

    Φρένο στα ακριβά ταξίδια των Αμερικανών: Ο φόβος ύφεσης αλλάζει τις συνήθειες

  55. 23/04 06:05

    Περιφέρεια Αττικής | Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο καταπολέμησης των κουνουπιών

  56. 23/04 06:05

    Η online φήμη καθορίζει την επιτυχία ενός ξενοδοχείου – Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε

  57. 22/04 18:16

    Oλοκληρώνεται η δράση της περιφέρειας Κρήτης «Πάμε για… Χόρτα»

  58. 22/04 18:10

    Ελληνικός τουρισμός: Μείωση των εισπράξεων από Γαλλία και Γερμανία το α’ δίμηνο

  59. 22/04 14:52

    Ο πιο συχνός εφιάλτης στον κόσμο: Να πέφτουν τα δόντια

  60. 22/04 14:26

    Τουρισμός | Η νοσταλγία καθοδηγεί τις ταξιδιωτικές επιλογές των Βρετανών

  61. 22/04 14:10

    «Η Τέχνη είναι η Γλώσσα μας»: Καμπάνια για τα 70 χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

  62. 22/04 13:48

    ΕOT Κίνας | Β2Β συναντήσεις με τους t.os της Chengdu - Πτήσεις προς την Αθήνα τον Ιούνιο

  63. 22/04 11:59

    Τουρισμός | Ρεκόρ στις πτήσεις με αερόστατο στην Τουρκία το 2024

  64. 22/04 11:47

    Yπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο στο Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο - επίσκεψη Κεφαλογιάννη

  65. 22/04 10:29

    Ταξίδια για όλα τα βαλάντια το 2025 | Οι 15 πιο φθηνές και οι 15 πιο ακριβές χώρες

  66. 22/04 09:32

    Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Μύκονο, Κω, Κάρυστο, Σύβοτα και Αμφιλοχία

  67. 22/04 09:28

    Δήμος Ζαγορίου: Συνεργασία με το Impact Hub Athens για βιώσιμο τουρισμό και καινοτομία στο Δεμάτι

  68. 22/04 07:21

    Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Ξάνθης, Τοπείρου και Κιλκίς

  69. 22/04 07:10

    Διπλό ντεμπούτο για τα πολυτελή brands της IHG στην Κρήτη

  70. 22/04 07:00

    Νέα ξενοδοχειακά openings για την DHR Services και την Domotel

  71. 22/04 06:50

    Πέντε κρουαζιερόπλοια στη Σούδα έως το Σάββατο

  72. 22/04 06:45

    Κως: Νέες διαφημιστικές καμπάνιες με Jet2 και National Geographic Traveller UK

  73. 22/04 06:42

    Πολιτιστικές Ημέρες και Διαδρομές Θάλασσας στον Πειραιά

  74. 22/04 06:19

    Imbros Trail Run & Hike 2025: Αθλητικός φόρος τιμής στην Ιστορία των Σφακίων

  75. 22/04 06:05

    Παγκόσμια αεροπορική κίνηση: Κοντά στο ορόσημο των 10 δισ. επιβατών

  76. 21/04 19:12

    Θρησκευτικός τουρισμός | Το πανεπιστήμιο του Παλέρμο έρχεται στην Παναγία τη Ναυπακτιώτισσα

  77. 21/04 12:15

    Πάπας Φραγκίσκος: «Στον Χριστιανισμό μετρούν οι πράξεις»

  78. 21/04 08:35

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο της Arabian Travel Market 2025

  79. 21/04 07:52

    Τι αλλαγές φέρνει ο νέος κανονισμός για τις αποζημιώσεις πτήσεων στην ΕΕ

  80. 21/04 07:35

    Μνημόνιο συνεργασίας Αναπτυξιακής Αθήνας με Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τον τουρισμό

  81. 21/04 07:28

    Ηχοπερίπατος στο γεωπάρκο της Σητείας: Μια διαφορετική εμπειρία εξερεύνησης στην Κρήτη

  82. 20/04 07:46

    Ευρωπαίοι εργοδότες υπέρ της δημιουργίας «Δεξαμενής Ταλέντων της ΕΕ»

  83. 20/04 07:24

    Ανάδειξη της Χίου και των ανθρώπων της μέσα από το "Ανάποδο Τάμα"

  84. 20/04 07:10

    Το μοντέλο της Καρπάθου δεν ευννοεί το all inclusive | Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και ο πρόεδρος των ξενοδόχων στο T.N.

  85. 20/04 07:05

    Βενετία: Ο φόρος δεν αποθαρρύνει τον υπερτουρισμό...

  86. 20/04 07:00

    Πάσχα στη Μαγιόρκα: Όλα στα ύψη! | Πληρότητες, πτήσεις και τιμές υψηλής σεζόν

  87. 20/04 06:46

    Η AEGEAN «απογειώνει» τη Λάρνακα με νέα απευθείας πτήση προς Ρώμη

  88. 19/04 21:21

    AEGEAN, Olympic Air και SKY express μεταφέρουν το Άγιο Φως σε όλη την Ελλάδα

  89. 19/04 11:38

    Longevity is the New Luxury: Όταν η φιλοξενία συναντά την επιστήμη της ζωής σε συνέδριο στη Λισαβόνα

  90. 19/04 07:04

    Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο T.Ν. | Υποδεχόμαστε την τουριστική σεζόν με αισιοδοξία και πασχαλινή ατμόσφαιρα

  91. 19/04 07:00

    Juneyao Airlines: Περισσότερες απευθείας πτήσεις από τη Σαγκάη στην Αθήνα το 2025

  92. 19/04 07:00

    Ο Δήμος Σίφνου αναζητεί 28 χώρους πάρκινγκ ενόψει της τουριστικής περιόδου

  93. 19/04 07:00

    Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου στο TN: Οι κρατήσεις για Πάσχα και καλοκαίρι προμηνύουν μια πολύ καλή σεζόν

  94. 19/04 00:05

    Το φαγητό ως μοχλός ευημερίας: 6 τάσεις που αναδιαμορφώνουν τη Φιλοξενία

  95. 18/04 18:12

    Το Nations Cup Beach Volleyball έρχεται στο TUI Magic Life Candia Maris

  96. 18/04 14:46

    Γερμανία: Ανοίγει ο δρόμος για απελάσεις στην Ελλάδα

  97. 18/04 14:28

    Παραδοσιακό Πάσχα στη Νάξο: Μοναδικά έθιμα και τοπική κουζίνα

  98. 18/04 11:57

    Αξέχαστο Πάσχα στη Σίφνο: Παράδοση, κατάνυξη και αυθεντικότητα

  99. 18/04 10:40

    Το Πάσχα στην Κάλυμνο και στους ναυτότοπους της Ελλάδας

  100. 18/04 08:42

    Πώς οι ευρωπαϊκές αεροπορικές χάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια όσο αυξάνονται οι επιβάτες