Οι τάσεις των κοκτέιλ για το 2025: Καινοτομία, παράδοση και ... mocktails

Οι τάσεις στα κοκτέιλ αντανακλούν την εποχή που ζούμε, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τους mixologists και τους λάτρεις των ποτών. Το 2025, η μιξολογία εστιάζει σε τολμηρές γεύσεις, την αναβίωση των κλασικών, τη χρήση νέων τεχνολογιών και την αυξανόμενη ζήτηση για mocktails. Είτε διαμορφώνετε το μενού του μπαρ ή του εστιατορίου σας είτε αναζητάτε νέες προτάσεις για το Σαββατοκύριακο, αυτές είναι οι κυρίαρχες τάσεις που θα μας απασχολήσουν τη χρονιά που έρχεται.
Αλμυρά & Πικάντικα Κοκτέιλ: Οι Νέοι Τολμηροί Γευστικοί Συνδυασμοί
Τα κοκτέιλ επεκτείνονται πέρα από τις γλυκές και ξινές νότες, με τις αλμυρές και πικάντικες επιλογές να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.
Αλμυρά κοκτέιλ: Συστατικά όπως miso, φύκια, μανιτάρια και άρτυμα γαύρου χαρίζουν πολυεπίπεδη γεύση. Το Dirty Martini αποκτά νέα διάσταση, ενώ δημιουργούνται και νέες συνταγές με umami επιρροές.
Πικάντικα κοκτέιλ: Το Picante και το Jalapeño Margarita παραμένουν σταθερές αξίες, ενώ η χρήση γουασάμπι και πιπεριών Σετσουάν ανεβάζει τον πήχη της γεύσης.
Συμβουλές:
- Ισορροπήστε τις έντονες γεύσεις με εσπεριδοειδή ή νότες βοτάνων.
- Δοκιμάστε infusions, όπως τεκίλα με πιπεριές τσίλι ή βότκα με λιαστή ντομάτα.
Η Αναγέννηση του Martini: Κλασικό με Μοντέρνα Πινελιά
Το μαρτίνι επιστρέφει δυναμικά, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες προτιμήσεις.
Espresso Martini Evolution: Αναβαθμίζεται με ποιοτικά cold brew, νότες βανίλιας και διαφορετικές βάσεις όπως σκοτσέζικο ουίσκι.
Apple Martini Comeback: Από τεχνητές γεύσεις σε φυσικό χυμό μήλου και ισορροπημένες όξινες νότες.
Συμβουλές:
- Πειραματιστείτε με παλαιωμένο τζιν ή infused βότκες.
- Δοκιμάστε μίνι μαρτίνι για περισσότερη ποικιλία.
Μινιμαλιστικά Κοκτέιλ: Επιστροφή στην Απλότητα
Η τάση του 2025 επικεντρώνεται στη φιλοσοφία «το λιγότερο είναι περισσότερο».
- Ελάχιστα αλλά ποιοτικά υλικά: Χρήση craft αποσταγμάτων, σπιτικών σιροπιών και φρέσκων εποχιακών προϊόντων.
- Τέλεια ισορροπία: Κάθε συστατικό έχει ρόλο και σημασία.
- High-Tech Mixology: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Μιξολογίας
- Η τεχνική switching, που επιτρέπει την αντικατάσταση του νερού ενός αποστάγματος με άλλο υγρό, κερδίζει έδαφος.
Συμβουλές:
- Χρησιμοποιήστε ultra-low καταψύκτες για ακριβή διαχείριση της υγρασίας.
- Δοκιμάστε την αντικατάσταση του νερού στο βερμούτ με πράσινο τσάι.
- Mocktails και Κοκτέιλ με Χαμηλό Αλκοόλ: Η Νέα Κατεύθυνση
- Η στροφή σε προσεκτική κατανάλωση φέρνει στο προσκήνιο τα mocktails.
Μη αλκοολούχα αποστάγματα: Μάρκες όπως Seedlip και Lyre's προσφέρουν γευστικές εναλλακτικές.
Δημιουργικά mocktails: Συνδυασμοί κρύου καφέ, αφεψήματα βοτάνων και ανθρακούχων στοιχείων.
Το 2025 φέρνει νέες γευστικές προκλήσεις, ενώ η μιξολογία εξελίσσεται με καινοτομία και σεβασμό στην παράδοση. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε αυτές τις τάσεις;
- Πηγή: EHL Group - Hospitality Business School. Με τεχνογνωσία που χρονολογείται από το 1893, ο Όμιλος EHL προσφέρει τώρα ένα ευρύ φάσμα κορυφαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων από μαθητεία έως μεταπτυχιακά, καθώς και επαγγελματική και εκτελεστική εκπαίδευση, σε τρεις πανεπιστημιουπόλεις στην Ελβετία και τη Σιγκαπούρη. Για το θέμα των κοκτέιλ, υπήρξαν συζητήσεις με τους mixologists του EHL και αναζήτηση στο διαδίκτυο για τις τάσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα το 2024.
Τι συμβαίνει στην Ελλάδα
Η αγορά των premium spirits γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη στον ελληνικό τουρισμό, με τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα all-inclusive bars να επενδύουν όλο και περισσότερο σε υψηλής ποιότητας ποτά. Οι επισκέπτες αναζητούν ολοκληρωμένες εμπειρίες φιλοξενίας, στις οποίες περιλαμβάνονται signature cocktails με premium πρώτες ύλες και μοναδικές γευστικές προτάσεις.
Οι ξενοδόχοι και οι υπεύθυνοι εστίασης στα luxury resorts έχουν αντιληφθεί πως η προσφορά επιλεγμένων premium και ultra-premium ετικετών μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα διαφοροποίησης και ενίσχυσης της εμπειρίας των επισκεπτών. Επιπλέον, η αυξημένη ζήτηση για tailor-made cocktail lists και curated tasting experiences έχει οδηγήσει στη συνεργασία με κορυφαίους mixologists και brands υψηλής ποιότητας.
Η τάση αυτή αποτυπώνεται και στην αυξανόμενη ενσωμάτωση premium spirits στα concept bars εντός των ξενοδοχείων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίες, προσαρμοσμένες στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Παράλληλα, η σύνδεση του luxury hospitality με τις κορυφαίες διεθνείς ετικέτες συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο ελκυστικής πρότασης για τον απαιτητικό ταξιδιώτη, ο οποίος αναζητά αυθεντικότητα και ανώτερη ποιότητα στις γευστικές του επιλογές.
Η επένδυση στα premium spirits αποτελεί, συνεπώς, στρατηγική επιλογή για τα ξενοδοχεία που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να προσφέρουν εμπειρίες υψηλών προδιαγραφών, ενισχύοντας παράλληλα την εικόνα τους στην παγκόσμια τουριστική αγορά.
- 1) ForwardKeys | Διακοπές τον Σεπτέμβριο: Κυριαρχούν τα ζευγάρια και οι solo ταξιδιώτες
- 2) Ένα εστιατόριο της Μάνης στον κατάλογο της Tripadvisor με τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια
- 3) Ο Ιούλιος είναι ο νέος Αύγουστος για τις Κυκλάδες - Πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες το καλοκαίρι
- 4) Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις λιγότερο προσιτές πόλεις της Ευρώπης για φαγητό έξω
01/10 17:53
A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
01/10 15:54
01/10 15:45
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
01/10 15:34
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
01/10 15:29
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
01/10 13:40
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
01/10 13:36
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
01/10 13:29
01/10 13:13
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
01/10 11:00
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι
01/10 10:38
Η τροφή αναγνωρίζεται ως πολιτιστικός πόρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας του IGCAT
01/10 10:29
01/10 10:19
Πώς επηρεάζει ένα κυβερνητικό shutdown τον τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες;
01/10 10:13
Αξιολόγηση του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO
01/10 10:05
01/10 08:26
01/10 07:33
01/10 07:05
Μαρίνα Αλίμου: Ανοίγει ο δρόμος της ανάπλασης 100 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό και το yachting
01/10 07:00
Καθυστερήσεις, τριγμοί και αερομαχίες υπουργείου-ελεγκτών στα αεροδρόμια
01/10 06:52
01/10 06:45
01/10 06:26
01/10 06:24
01/10 06:21
Καρέτα-Καρέτα και βιώσιμος τουρισμός: Όροι για τη νέα κατασκήνωση Camping Thelia
01/10 06:16
Ο Ν. Χαραλάμπους στο ΤΝ | Το 2026 ξεκινούν τα υδροπλάνα - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο
01/10 06:15
01/10 06:10
30/09 20:33
H Όλγα Κεφαλογιάνη στη σύνοδο του WTTC | Έμφαση στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού
30/09 20:25
30/09 20:11
Αύξηση-ρεκόρ στις παγκόσμιες αερομεταφορές τον Αύγουστο - Ποιες περιοχές "απογειώθηκαν"
30/09 20:03
TUI Magic Life Candia Maris | Η καρδιά του ευρωπαϊκού Beach Volley χτυπά στην Κρήτη
30/09 18:04
30/09 17:35
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου- Αίτημα για αεροπορική σύνδεση
30/09 16:30
30/09 15:51
Γιατί η Ryanair δεν επανεκκινεί τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
30/09 15:19
Η Αθήνα φιλοξενεί την «καρδιά» του διεθνούς κινηματογράφου και της τηλεόρασης (4 - 7 Οκτωβρίου)
30/09 12:22
Δυναμική παρουσία της Κρήτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TOP Resa 2025 στο Παρίσι
30/09 12:18
ΕΟΤ Σερβίας: Ισχυρό ενδιαφέρον από τη Βοσνία για τουρισμό στην Ελλάδα
30/09 11:55
ForwardKeys | Διακοπές τον Σεπτέμβριο: Κυριαρχούν τα ζευγάρια και οι solo ταξιδιώτες
30/09 11:37
Το Radisson Hotel Group διπλασιάζει την παρουσία του στην Ελλάδα με 5 νέα ξενοδοχεία
30/09 11:28
Emirates | Open Days για την πρόσληψη νέων μελών πληρώματος καμπίνας στην Ελλάδα
30/09 11:13
30/09 11:00
Πιερία | Συνάντηση Π.Ο.Τ.Α.Π. με στελέχη του tour operator «Grecos» της Πολωνίας
30/09 10:42
Χανιά: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιεροπλοίων και επιβατών στο πρώτο εννιάμηνο του 2025
30/09 10:37
Τιμή στη μνήμη του Σπύρου Κοκοτού στο 6ο Cretan Street Cooking Festival
30/09 10:35
30/09 10:20
Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο από την Hersonissos Group στην Κρήτη
30/09 08:26
Στην καρδιά της ελληνικής άγριας φύσης: Τα Γρεβενά αποκαλύπτουν τα μυστικά
30/09 08:00
Το TikTok μπαίνει δυναμικά στον τουρισμό με νέα εργαλεία διαφημίσεων και κρατήσεων
30/09 07:51
Άμστερνταμ: Αγωγή κατά του Δήμου από κατοίκους για τον υπερτουρισμό
30/09 07:10
Πράσινο φως για τριώροφο πεντάστερο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο
30/09 07:05
Transavia & Condor | Νέες συνδέσεις με Κάρπαθο, Μυτιλήνη, Σκιάθο, Καλαμάτα και Ζάκυνθο
30/09 07:05
Play Airlines: Αιφνίδιο «στοπ» σε όλες τις πτήσεις - η σύνδεση με την Αθήνα
30/09 07:00
Η Κίμωλος δείχνει να «κερδίζει πρώτη» το στοίχημα της επιμήκυνσης της σεζόν
30/09 07:00
WTTC | «Ατμομηχανή» του παγκόσμιου τουρισμού η Ευρώπη με συμβολή 1,7 τρισ. στο ΑΕΠ
30/09 06:54
Aναβάθμιση υποδομών προσβασιμότητας σε παραλίες της Καρπάθου
30/09 06:35
Ο Παλμός της Ημέρας: Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού... άργησε μια μέρα
30/09 06:30
5ος Ροδάνθειος Δρόμος στο Ηράκλειο: Τρέχοντας στη μνήμη της Ροδάνθης Σπετσωτάκη
30/09 06:30
Η Τιανζίν ανοίγει τις πόρτες της στην ελληνική επιχειρηματικότητα (και στον τουρισμό)
30/09 06:21
«Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: Το φθινοπωρινό Φεστιβάλ της Νάξου επιστρέφει
30/09 06:15
29/09 20:17
Η γαστρονομία της θάλασσας στο επίκεντρο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στον Πειραιά
29/09 18:18
Εταιρία Ευβοϊκών Σπουδών: Διάλεξη από την Ιστορικό - Συγγραφέα Λένα Διβάνη στο Αλιβέρι
29/09 17:40
Προσλήψεις 80 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π
29/09 17:38
Συνάντηση Ν. Κεραμέως με εκπροσώπους εταιρειών ενόψει του "Rebrain Greece" στη Νέα Υόρκη
29/09 17:28
Κ. Πιερρακάκης: Με συμβόλαια ακόμα και εξαμήνου τα ενοίκια για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων
29/09 16:34
H Καλαμαριά «ζωντανεύει» το παρελθόν της Θεσσαλονίκης μέσω τέχνης και Τεχνητής Νοημοσύνης
29/09 16:09
Ολοκληρώθηκε το 4o Chios Festival - Από την Αρχαιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη
29/09 15:52
29/09 15:20
Το Hotel Experience επιστρέφει στις 18 & 19 Οκτωβρίου - Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι ομιλητές
29/09 15:01
BEST WESTERN | Σύμπραξη γραφείων Ελλάδας-Ιταλίας με "δυναμική" 200 ξενοδοχείων σε 15 χώρες
29/09 14:58
29/09 14:04
29/09 13:39
O νέος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC)
29/09 13:25
29/09 13:01
Δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης, ύψους 600.000 ευρώ, χρηματοδοτεί ο ΕΟΤ
29/09 12:45
Ρεκόρ Κινέζων ταξιδιωτών στο εξωτερικό για την Golden Week του 2025
29/09 12:42
Ο π. Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, στο Athens Democracy Forum 2025
29/09 12:40
Η Πιερία «ταξίδεψε» στο Παρίσι με δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού Top Resa 2025
29/09 12:10
Σύνοδος WTTC στη Ρώμη: Κυβερνήσεις και κολοσσοί του τουρισμού χαράζουν τον παγκόσμιο οδικό χάρτη
29/09 12:01
WTTC Global Summit στη Ρώμη: Η Ευρώπη στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουρισμού
29/09 11:54
29/09 11:41
29/09 11:36
Λιμένας Κέρκυρας | Ξεκινά το έργο ARGONAUT για τον βιώσιμο θαλάσσιο τουρισμό
29/09 11:28
Γαμήλιος προορισμός η Ιταλία | 15.000 γάμοι το χρόνο, 1 δισ. ευρώ έσοδα
29/09 11:19
Η Ελλάδα πέμπτος πιο ακριβός ευρωπαϊκός προορισμός το 2025 | Έρευνα: το top10 της ακρίβειας
29/09 11:14
29/09 10:50
Η Grecotel "συστήνει" την Ελλάδα στην ινδική αγορά πολυτελούς τουρισμού
29/09 10:25
Όλγα Κεφαλογιάννη | Στρατηγική η σημασία του Ιατρικού Τουρισμού
29/09 07:00
29/09 07:00
Πώς μια κακή κριτική μπορεί να απογειώσει τη φήμη ενός ξενοδοχείου
29/09 06:55
29/09 06:37
29/09 06:25
Eπετειακή έκδοση | «Ο Τουρισμός Της Δωδεκανήσου στην περίοδο των μεγάλων κρίσεων 2015 – 2023».
29/09 06:15
Η Πάρος στο προσκήνιο της πολυτελούς κρουαζιέρας | Iωάννης Μπρας
29/09 06:10
Εγκρίσεις αλλά και αναβολές για ξενοδοχειακές επενδύσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
28/09 19:40
28/09 17:08
Ένα εστιατόριο της Μάνης στον κατάλογο της Tripadvisor με τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια
28/09 11:30
Αττάλεια: Ορατός ο στόχος - ρεκόρ των 18 εκατ. τουριστών το 2025
28/09 10:54
Γιώργος Πελεκανάκης: «Η βιώσιμη μεταμόρφωση του τουρισμού είναι στρατηγική, όχι σύνθημα»
Μαρίνα Αλίμου: Ανοίγει ο δρόμος της ανάπλασης 100 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό και το yachting
Καθυστερήσεις, τριγμοί και αερομαχίες υπουργείου-ελεγκτών στα αεροδρόμια
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι
Αξιολόγηση του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO
Ο Ν. Χαραλάμπους στο ΤΝ | Το 2026 ξεκινούν τα υδροπλάνα - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο
Καρέτα-Καρέτα και βιώσιμος τουρισμός: Όροι για τη νέα κατασκήνωση Camping Thelia
Πώς επηρεάζει ένα κυβερνητικό shutdown τον τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες;
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
H Όλγα Κεφαλογιάνη στη σύνοδο του WTTC | Έμφαση στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού
TUI Magic Life Candia Maris | Η καρδιά του ευρωπαϊκού Beach Volley χτυπά στην Κρήτη
Αύξηση-ρεκόρ στις παγκόσμιες αερομεταφορές τον Αύγουστο - Ποιες περιοχές "απογειώθηκαν"
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
Ένα εστιατόριο της Μάνης στον κατάλογο της Tripadvisor με τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
( 0 )