Αμερικανικός τουρισμός 2024: Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις που διαμορφώνονται στα ταξίδια

Αμερικανικός τουρισμός 2024: Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις που διαμορφώνονται στα ταξίδιαΠηγή φωτό: Pexels

Τις σημαντικότερες ταξιδιωτικές τάσεις των Αμερικανών παρουσιάζει νέα έρευνα του Washington State University, σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί αναφέρουν το αυξανόμενο κόστος των ταξιδιών ως παράγοντα επηρεασμού των σχεδίων τους.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Απριλίου του 2024 σε δείγμα 1.020 Αμερικανών, έδειξε τα ακόλουθα...

-Γιατί ταξιδεύουν οι Αμερικανοί – Τα βασικότερα κίνητρα | Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς (76%) λένε ότι θα ταξιδέψουν τους επόμενους 12 μήνες. Από αυτούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, το 95% θα ταξιδέψει στο εσωτερικό και το 37% στο εξωτερικό. Από όλους αυτούς τους δυνητικούς ταξιδιώτες, το 78% θα ταξιδέψει για διακοπές, το 68% θα ταξιδέψει για να επισκεφτεί την οικογένεια ή φίλους και το 23% θα ταξιδέψει για δουλειά ή επαγγελματικούς λόγους.

Οι εμπειρίες από όμορφα τοπία και ευεξίας είναι δύο κορυφαία κίνητρα για τον καθορισμό των ταξιδιωτικών σχεδίων. Από τα 16 πιθανά κίνητρα για την επιλογή προορισμών και σχεδίων στα ταξίδια, οι Αμερικανοί συχνά αναφέρουν ότι η εμπειρία ενός όμορφου περιβάλλοντος (37%) και η έμφαση στη χαλάρωση ή την ευεξία (33%) είναι μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων. Στην πραγματικότητα, το 80% των Αμερικανών συμφωνεί ότι τα ταξίδια είναι ένας σημαντικός τρόπος για να βελτιώσουν τη συνολική τους ευημερία.

Άλλα αρκετά διαδεδομένα ταξιδιωτικά κίνητρα περιλαμβάνουν εμπειρίες φιλικές προς την οικογένεια (30%), απόλαυση διαφορετικών κουζινών (22%), περιπέτεια (21%) και συμμετοχή σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες (17%). Μερικά πιο βαθιά κίνητρα είναι λιγότερο διαδεδομένα, αλλά εξακολουθούν να είναι κορυφαίοι παράγοντες για τουλάχιστον έναν στους δέκα Αμερικανούς, όπως η βαθιές εμπειρίες σε μια άλλη κουλτούρα ή άλλους ανθρώπους (12%), η έξοδος από τη ζώνη άνεσης (11%), η εξερεύνηση και μάθηση νέων πραγμάτων ή οι εκπαιδευτικές εμπειρίες (11%) και η γνωριμία με νέους ανθρώπους και η απόκτηση φίλων (9%).

-Ευαλωτότητα στον πληθωρισμό και τον ταξιδιωτικό προϋπολογισμό | Σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί (93%) σκοπεύουν να αφιερώσουν τουλάχιστον λίγο χρόνο στον προϋπολογισμό, στην αναζήτηση προσφορών και στη σύγκριση κόστους την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν. Στην πραγματικότητα, περισσότερα από τα δύο τρίτα σχεδιάζουν να ξοδέψουν «πολύ» ή «μέτριο χρονικό διάστημα» στον προγραμματισμό ενός προϋπολογισμού ταξιδιού (68%), στην αναζήτηση ταξιδιωτικών προσφορών και ευκαιριών (68%) ή στη σύγκριση κόστους για να επιλέξουν μεταξύ προορισμών ή δραστηριοτήτων (69%).

Σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα επηρεάσει τουλάχιστον μια πτυχή του μελλοντικού ταξιδιού τους. Το 96% αναμένει ότι το τρέχον ή το ενδεχόμενο αυξανόμενο κόστος – είτε στο σπίτι είτε στον ταξιδιωτικό προορισμό– θα έχει τουλάχιστον μικρή επιρροή στον ταξιδιωτικό τους προγραμματισμό. Σε πολλές περιπτώσεις, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι σημαντικός – περισσότεροι από 4 στους 10 λένε ότι το τρέχον ή δυνητικό αυξανόμενο κόστος πιθανότατα θα έχει «μεγάλη επιρροή» στην επιλογή του ταξιδιωτικού προορισμού (47%) ή στην επιλογή καταλύματος (43%). Λίγο λιγότεροι από 4 στους 10 λένε το ίδιο για την προγραμματισμένη διάρκεια του ταξιδιού (39%) και τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί (37%).

Εάν ο πληθωρισμός αναγκάσει τους Αμερικανούς να μειώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, το κόστος αγορών (63%), το κόστος φαγητού και ποτού (52%) και το κόστος δραστηριότητας (57%) θα ήταν από τους πιο συνηθισμένους τρόπους μείωσης των δαπανών. Σχεδόν οι μισοί πιθανότατα θα μείωναν τις δαπάνες τους περικόπτοντας το κόστος ταξιδιού (48%) - για να ταξιδέψουν πιο κοντά στο σπίτι ή ταξιδεύοντας σε μια φθηνότερη περίοδο - ή με τη μείωση των δαπανών στα καταλύματα (44%).

-Προτεραιότητα η αειφορία | 3 στους 4 Αμερικανούς θεωρούν την αεφορία προτεραιότητα κατά τον σχεδιασμό του ταξιδιού. Στο επόμενο ταξίδι, το 75% των Αμερικανών λέει ότι η βιωσιμότητα θα είναι τουλάχιστον κορυφαία, σημαντική ή δευτερεύουσα προτεραιότητα στον προγραμματισμό του προορισμού, της διαμονής και των γευμάτων, των δραστηριοτήτων ή των μετακινήσεων. Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (46%) λένε ότι η βιωσιμότητα θα είναι «κορυφαία» ή «σημαντική προτεραιότητα» (46%) στον ταξιδιωτικό σχεδιασμό.

Αντίθετα, μόνο ένας στους 4 (25%) λέει ότι η βιωσιμότητα δεν αποτελεί προτεραιότητα και έχει μικρή ή καθόλου επιρροή στα ταξιδιωτικά του σχέδια.

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των Αμερικανών δίνει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, περισσότεροι από τους μισούς (56%) δεν συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να επισκέπτονται ή να παραμένουν σε ρουστίκ τοποθεσίες χωρίς τεχνολογικούς ή ηλεκτρονικούς περισπασμούς όταν ταξιδεύουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους Baby Boomers, το 65% των οποίων διαφωνεί με αυτή τη δήλωση.

Τρεις στους 4 Αμερικανούς (74%) δηλώνουν ότι νιώθουν την ευθύνη να σχεδιάζουν και να ενεργούν με βιώσιμο τρόπο όταν ταξιδεύουν. Αλλά δεν είναι όλες οι βιώσιμες ταξιδιωτικές δράσεις εξίσου δημοφιλείς.

Όταν ρωτήθηκαν ποιες δύο κορυφαίες από τις επτά βιώσιμες ταξιδιωτικές πρακτικές είναι πιθανό να είναι πιο σημαντικές την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν, οι Αμερικανοί είναι πολύ πιο πιθανό να πουν ενέργειες που σχετίζονται με το πού πηγαίνουν, τι κάνουν ή πού ψωνίζουν ή δειπνούν. Σπανιότερα δίνουν προτεραιότητα στις βιώσιμες μεταφορές και τη στέγαση—δηλαδή τους σημαντικότερους παράγοντες στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι «δύο πιο σημαντικές» πρακτικές περιλαμβάνουν την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών από τοπικές επιχειρήσεις ή τοπικούς πωλητές (42%), την αποφυγή τουριστικών δραστηριοτήτων ή συμπεριφορών που μπορεί να βλάψουν την άγρια ​​ζωή ή το φυσικό ή πολιτιστικό περιβάλλον (35%), το φαγητό σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν υλικά από περιφερειακούς αγρότες και παραγωγούς (22%) και κάνοντας ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να συμβάλουν στον υπερτουρισμό δημοφιλών τοποθεσιών (19%).

Λιγότερο συχνές: πτήσεις με αεροπορικές εταιρείες που έχουν δεσμευτεί για πιο οικολογικές δραστηριότητες (14%), χρήση τοπικών συγκοινωνιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα (10%) και διαμονή σε καταλύματα με πράσινη πιστοποίηση (8%). Το 16% των Αμερικανών λέει ότι καμία από τις επτά ενέργειες δεν είναι σημαντική.

-Η τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο ταξιδιωτικού σχεδιασμού | Το 51% των Αμερικανών λέει ότι έχει χρησιμοποιήσει εργαλεία AI για να πάρει ιδέες σχετικά με ταξιδιωτικές προτάσεις, κρατήσεις, δρομολόγια, επικοινωνία ή υποστήριξη πελατών στα ταξίδια.

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στα ταξίδια είναι: για προτάσεις διαμονής ή φαγητού (31%), για το σχεδιασμό εξατομικευμένων δρομολογίων με βάση δηλωμένα κριτήρια ή με βάση όσα είναι γνωστά για τα ενδιαφέροντά τους (28%), για αναζήτηση και κράτηση ταξιδιών μέσω του Διαδικτύου (21%) και για την επικοινωνία και τη μετακίνηση (19%).

Οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν θετική άποψη για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια και τη φιλοξενία. Το 63% συμφωνεί ότι «ο συνολικός αντίκτυπος που μπορεί να έχει η τεχνητή νοημοσύνη στην ταξιδιωτική μου εμπειρία είναι πιθανόν περισσότερο θετικός παρά αρνητικός» και λίγο περισσότεροι από τους μισούς (55%) συμφωνούν ότι «φαίνεται πιθανό ότι τα εργαλεία με τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να με βοηθήσουν ώστε να τα ταξίδια να είναι πιο ουσιαστικά».

-Οι γονείς ταξιδεύουν περισσότερο από τους Αμερικανούς χωρίς παιδιά | Περισσότεροι γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τους επόμενους 12 μήνες από ότι οι Αμερικανοί χωρίς παιδιά και πολύ περισσότεροι σχεδιάζουν να πάνε διακοπές. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλοί γονείς με παιδιά βρίσκονται στην πιο παραγωγική περίοδο εργασίας – το 30% των γονέων θα ταξιδέψει για δουλειά, σε σύγκριση με το 12% των μη γονέων.

Ωστόσο, οι γονείς είναι επίσης πιο πιθανό να προγραμματίσουν να ταξιδέψουν για διακοπές το επόμενο έτος (70% έναντι 55% των μη γονέων). Οι γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών έχουν ιδιαίτερη συνείδηση ​​του κόστους μετακίνησης. Το 91% των γονέων σκοπεύει να αφιερώσει πολύ ή μέτριο χρόνο για τον προϋπολογισμό, την αναζήτηση προσφορών και τη σύγκριση του κόστους, σε σύγκριση με το 79% των μη γονέων. Οι γονείς αναφέρουν επίσης συχνότερα ότι το τρέχον ή το ενδεχόμενο αυξανόμενο κόστος θα έχει μέτρια ή μεγάλη επιρροή στον προορισμό του ταξιδιού (86% έναντι 75%), στις προγραμματισμένες δραστηριότητες (82%) και στην επιλογή διαμονής (87% έναντι 77%).

Οι γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στη βιωσιμότητα στα ταξίδια σε σχέση με όσους δεν έχουν παιδιά. Σε κάθε περίπτωση, το 59% των Αμερικανών γονέων λέει ότι η βιωσιμότητα είναι κορυφαία ή σημαντική προτεραιότητα κατά την πραγματοποίηση ταξιδιωτικών σχεδίων, σε σύγκριση με το 41% ​​των υπόλοιπων Αμερικανών.

Οι γονείς είναι πιο πιθανό να αισθάνονται την ευθύνη να σχεδιάζουν και να ενεργούν με βιώσιμο τρόπο όταν ταξιδεύουν (79% έναντι 72%). Είναι πιο πιθανό να θεωρούν σημαντικές τις «πράσινες» αεροπορικές εταιρείες (21%), τα «πράσινα» καταλύματα (12%) και τις επιλογές μεταφοράς με χαμηλές εκπομπές άνθρακα (16%).

-Διαφορές γενεών στη συμπεριφορά κατά τον ταξιδιωτικό σχεδιασμό | Στα ταξίδια, οι νεότερες γενιές έχουν διαφορετικές σκέψεις από τα τους Gen X και Baby Boomers. Οι καταναλωτές της Gen Z τείνουν να είναι πιο ανοιχτοί στη χρήση εργαλείων που τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη για τον προγραμματισμό των ταξιδιών τους. Οι Gen Z και Millennials ανησυχούν για τον προϋπολογισμό και τον πληθωρισμό, και σε σύγκριση με τους Gen X και Baby Boomers, είναι πολύ πιο πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 24/07 17:14

  ΥΠΑ: Σε εξέλιξη σχέδια αναβάθμισης υποδομών στο αεροδρόμιο Καρπάθου

 2. 24/07 14:16

  Korean Air: Πτήσεις τσάρτερ Σεούλ – Αθήνα για Αύγουστο και Σεπτέμβριο

 3. 24/07 14:04

  Ρωσικός τουρισμός: Διπλάσια ζήτηση για Ελλάδα από πέρυσι – Πόλος έλξης τα πολυτελή ξενοδοχεία

 4. 24/07 13:21

  «Πάμε Ελλάδα», το μήνυμα της AEGEAN για το ταξίδι της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι που μόλις ξεκίνησε

 5. 24/07 11:59

  Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων την Πέμπτη στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία με ηλεκτρονικό εισιτήριο

 6. 24/07 11:41

  Handelsblatt | Οι μικροεπιχειρήσεις «φρενάρουν» την ελληνική οικονομία

 7. 24/07 11:40

  Πώς οι αρωματικές ξενοδοχειακές σειρές αναβαθμίζουν την εμπειρία φιλοξενίας

 8. 24/07 11:26

  Ryanair: Νέα συνεργασία «εγκεκριμένου ΟΤΑ» με την σκανδιναβική Braganza και τις θυγατρικές Ticket και Escapeaway

 9. 24/07 10:52

  Κέρκυρα: Χωρίς νερό ο Άγιος Γόρδιος – Πρόβλημα με τις γεωτρήσεις

 10. 24/07 10:21

  Υπερτουρισμός | Μαγιόρκα: Τι μέτρα ζήτησαν οι διαδηλωτές - "Καμία επένδυση δημοσίου χρήματος για την επέκταση των υποδομών"

 11. 24/07 07:18

  Air Haifa: Νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στο Ισραήλ, με πτήσεις για Ελλάδα και Κύπρο

 12. 24/07 07:15

  210 κιλά χταπόδι στις Γιορτές Ψαρά, Χταποδιού και Θάλασσας στη Λέσβο

 13. 24/07 07:10

  Γιατί συγκεντρώθηκε υπερβολικός όγκος παλαιών στρωμάτων σε κοινόχρηστους χώρους της Σίφνου

 14. 24/07 07:05

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση οικοπέδου στο Βόλο όπου βρίσκονται το ιστορικό καφενείο «Συνάντηση» και το π. ξενοδοχείο «Γαλλίας»

 15. 24/07 07:02

  Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 16. 23/07 20:39

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | Ιταλοί και Αμερικανοί ηγούνται στις αυξητικές επιδόσεις του α΄πενταμήνου

 17. 23/07 17:08

  Ευρωκοινοβούλιο: H Ελισάβετ Βόζενμπεργκ-Βρυωνίδη εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού

 18. 23/07 15:06

  Έρευνα: 9 στους 10 ταξιδιώτες επιλέγουν ξενοδοχείο με κριτήριο την αειφορία

 19. 23/07 14:36

  Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «συμμαχούν» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

 20. 23/07 13:38

  Heraklion Flavors: Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «βεγγέρισε» στους Κάτω Ασίτες 

 21. 23/07 13:36

  Resort for a Day: Δραστηριότητες για επιβάτες κρουαζιέρας σε resort της Κέρκυρας, Ρόδου, Σαντορίνης και Μυκόνου

 22. 23/07 12:40

  easyJet: Στις 18 Ιουλίου κορυφώθηκαν τα ταξίδια των Βρετανών – Αύξηση της ζήτησης για Σκιάθο

 23. 23/07 12:22

  Ethiopian Airlines: 3 οι εβδομαδιαίες συνδέσεις Αθήνα - Αντίς Αμπέμπα το α’ 3μηνο του 2025

 24. 23/07 12:04

  Χορηγία drones προς την Περιφέρεια Ανατολικής Mακεδονίας Θράκης για αντιπυρική προστασία 

 25. 23/07 11:07

  ΤΑΙΠΕΔ | 10 εκατ. ευρώ για να γίνουν πιο "πράσινα" τα λιμάνια Ραφήνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας

 26. 23/07 10:35

  ΕΕ | Μεγαλύτερη σαφήνεια στα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών

 27. 23/07 09:46

  Υπερτουρισμός | 20.000 διαδηλωτές στη Μαγιόρκα την Κυριακή- "1.232.014 κάτοικοι, 18 εκατομμύρια τουρίστες" 

 28. 23/07 07:40

  Διαγωνισμός μίσθωσης ακινήτου στην Iσθμία για εστιατόριο

 29. 23/07 07:38

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ρυθμός ανάπτυξης υψηλότερος του αναμενόμενου

 30. 23/07 07:30

  Θεατρική παράσταση Ερωτόκριτος στο Αρκαλοχώρι

 31. 23/07 07:29

  Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού με Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την τουριστική εκπαίδευση

 32. 23/07 07:27

  Δήμος Φαιστού: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 33. 22/07 22:50

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Ενισχύσεις για αναβάθμιση ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού

 34. 22/07 19:45

  ΕΠΟΤ | Εκδήλωση στη Ρόδο: «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία»

 35. 22/07 19:41

  Θρησκευτικός τουρισμός | Ενίσχυση της συνεργασίας ΕΟΤ - Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την προώθησή του

 36. 22/07 16:43

  Καλοκαίρι στον Λίβανο: Πάρτι και ρουκέτες

 37. 22/07 14:55

  Σε εξέλιξη μέτρα αναβάθμισης του αεροδρομίου Νάξου και η τεχνική μελέτη για τον νέο αεροσταθμό

 38. 22/07 13:55

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Timofei Kulyabin - Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη | 9 & 10 Σεπτεμβρίου Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 39. 22/07 13:05

  ΥΠΑ: Σε επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός πτήσεων στο F.I.R Αθηνών

 40. 22/07 12:17

  Τουρισμός 2024: Ανερχόμενη τάση τα μοναχικά ταξίδια των γυναικών – Οι 5 κορυφαίες τάσεις για το καλοκαίρι

 41. 22/07 11:52

  Επίσημη παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας «loveHER | 5 Senses | 365 Days» του Δήμου Ηρακλείου

 42. 22/07 11:42

  Ελληνικός τουρισμός 2024: 531 εκατ. περισσότες εισπράξεις από πέρυσι το α’ 5μηνο

 43. 22/07 11:10

  ΕΟΤ | Ύμνοι γερμανικού περιοδικού στην ελληνική κουζίνα

 44. 22/07 10:39

  Aegean: Νέες χειμερινές συνδέσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με Άμπου Ντάμπι, Γκραν Κανάρια και Άμστερνταμ

 45. 22/07 10:39

  Sani/Ikos | Άντληση 350 εκατ. ευρώ από έκδοση ομολόγου - Ξένοι θεσμικοί υπερκάλυψαν 3 φορές το ποσό

 46. 22/07 10:22

  Ryanair: Κέρδισε δίκη κατά της Booking.com για παραπλανητικές πρακτικές

 47. 22/07 10:06

  Τουρισμός | Διακοπές στο εξωτερικό επιλέγει το 68% των βρετανικών οικογενειών - Οι τιμές σε Ρόδο, Κω, Κέρκυρα και Κρήτη

 48. 22/07 09:57

  Condor | Νέες πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2025

 49. 22/07 07:57

  Γιορτή Αμυγδάλου στις Μικροθήβες

 50. 22/07 07:05

  Δήμος Μεγανησίου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 51. 22/07 07:02

  5 σημεία υδάτινων πεδίων στη Φθιώτιδα

 52. 22/07 07:00

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

 53. 22/07 06:07

  Πράσινο φως για επενδύσεις στο Ξενία και την Ιαματική Πηγή στα Λουτρά Κύθνου

 54. 21/07 12:39

  Τουρισμός | Ποιες εθνικότητες "καίει" περισσότερο ο καύσωνας - τι δείχνουν οι δαπάνες με πιστωτικές κάρτες στην Ισπανία

 55. 21/07 12:16

  +14,8% o τζίρος σε καταλύματα και εστίαση τον Μάιο - μεγαλύτερη αύξηση στο Ηράκλειο και μείωση στην Αχαΐα

 56. 21/07 11:56

  Δήμος Επιδαύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 57. 21/07 11:55

  ‘Εκθεση Τοπικών Προϊόντων στη Μακρυρράχη Πηλίου

 58. 20/07 22:18

  Ε. Ξ. Σαντορίνης | Συνάντηση με τον Γιάννη Βρούτση- “Στρατηγικός Σχεδιασμός” και χωροταξικό- νέο λιμάνι στο Μονόλιθο

 59. 20/07 13:16

  Κυπριακός τουρισμός | «Έξυπνος» προορισμός η Πάφος με την τοποθέτηση ψηφιακών πινακίδων

 60. 20/07 13:03

  Ο πλανήτης αιχμάλωτος ενός μικρού ψηφιακού λάθους

 61. 20/07 12:58

  Μ. Κόνσολας | «Νέα δέσμη κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νοσοκομεία των νησιών»

 62. 20/07 12:50

  O Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης καταδικάζει περιστατικό ξυλοδαρμού τουριστών - προσφορά δωρεάν διακοπών

 63. 20/07 12:39

  Ε.Ξ. Ρόδου | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων Φαληρακίου & Καλλιθέας

 64. 20/07 12:36

  Γιορτή Ροδάκινου στο Βελβεντό Κοζάνης

 65. 20/07 12:34

  Ισπανία: Η αύξηση των τουριστικών μεγεθών αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης

 66. 19/07 17:55

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 | grape - Greek Agora of Performance, 21 – 25 Ιουλίου

 67. 19/07 16:05

  LoveHER | Τουριστική προβολή του Ηρακλείου: Επίσημη προβολή του σποτ, εμπνευσμένο από τα γράμματα HER της λέξης HERAKLION

 68. 19/07 14:48

  Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου

 69. 19/07 14:42

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Αναψυκτήριο, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Δ | 23 Ιουλίου - 21:00, 24 & 25 Ιουλίου - 21:30

 70. 19/07 11:14

  Χάος σε όλο τον κόσμο από τεχνικό πρόβλημα | Παρέλυσαν πτήσεις- τι λένε Aegean Airlines και ΔΑΑ

 71. 19/07 10:26

  Σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης και Προβολής Προορισμών στο Ρέθυμνο | Συνάντηση Κεφαλογιάννη- Δημάρχου

 72. 19/07 10:14

  Βρετανικός τουρισμός | Σήμερα Παρασκευή ήταν προγραμματισμένες οι περισσότερες πτήσεις από τον Οκτώβριο του 2019

 73. 19/07 07:33

  Δήμος Βιάννου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 74. 19/07 07:32

  Δράσεις αναβάθμισης υποδομών Δικταίου Άντρου

 75. 19/07 07:29

  Φεστιβάλ Χορωδιών στα Τζουμέρκα

 76. 19/07 07:00

  Στρατηγικός σχεδιασμός Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Ερέτρια

 77. 19/07 07:00

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δράση ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού

 78. 18/07 22:40

  Υπερ-τουρισμός | Ποιες δράσεις προτείνει το WTTC για τη συνύπαρξη ντόπιων και τουριστών

 79. 18/07 21:55

  Υπερτουρισμός | Νέα διαδήλωση στη Μαγιόρκα την Κυριακή- έκκληση της τοπικής κυβέρνησης για ειρηνική διαμαρτυρία

 80. 18/07 14:20

  Γ. Χατζημάρκος | Αύξηση του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων μέσω του Αναπτυξιακού

 81. 18/07 14:11

  Focus Bari | Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της Ελληνικής ναυτιλίας- Μόνο 1% των νέων...

 82. 18/07 13:46

  Οι επιδόσεις των ελληνικών καταλυμάτων το 2023 με τα ...μάτια της ΕΛΣΤΑΤ | Ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα

 83. 18/07 13:33

  ΕΕ | 7 δισ. ευρώ σε υποδομές βιώσιμων, ασφαλών και έξυπνων μεταφορών- ενισχύονται λιμένες στην Ελλάδα

 84. 18/07 13:22

  Έκρηξη παρουσιάζουν οι ταξιδιωτικές απάτες | 12 συμβουλές στις κρατήσεις μέσω Booking

 85. 18/07 11:29

  Ισχυρή άνοδος στις συναλλαγές πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα στο α' εξάμηνο του 2024

 86. 18/07 11:19

  Ryanair: Νέα συνεργασία «εγκεκριμένου ΟΤΑ» με τον όμιλο Expedia

 87. 18/07 10:42

  Υπερ-τουρισμός | "Και όμως οι διαδηλώσεις θα πετύχουν τον στόχο για μείωση των αφίξεων σε αυτές τις περιοχές"

 88. 18/07 07:00

  Τήλος: Παγκόσμια πρωτιά ως πιστοποιημένο νησί μηδενικών αποβλήτων ενεργειακής αυτονομίας

 89. 18/07 07:00

  Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: 2 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 90. 18/07 07:00

  Αλγερία: Σχέδιο δράσης για τουριστική ανάπτυξη

 91. 18/07 07:00

  Τσεχία: Συνεχώς αυξανόμενα τα έσοδα από τον τουρισμό

 92. 18/07 07:00

  Το Σινεμά στον Κήπο του Φεστιβάλ στο Χόρτο Πηλίου

 93. 17/07 18:14

  "Όχι" και από την Περιφέρεια στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για υπερδόμηση της Μαρίνας της Αρετσούς

 94. 17/07 16:16

  Ξενοδοχεία | Το The Lynx Mountain Resort στη Φλώρινα στα 50 καλύτερα του National Geographic «Lakes & Mountains 2024»

 95. 17/07 16:09

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση ‘‘Η χαρά της ζωής’’ στο Ρέθυμνο με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

 96. 17/07 15:00

  Κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Σαντορίνη και τουρνουά μπάσκετ στη Λήμνο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 97. 17/07 14:40

  Η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου - ADAC αγόρασε 70 ταξιδιωτικά γραφεία της Galeria

 98. 17/07 13:55

  Jet2.com: 11 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

 99. 17/07 13:09

  Άμστερνταμ εναντίον υπερτουρισμού: Τι κάνει ο δήμος για να επαναφέρει την ισορροπία

 100. 17/07 12:36

  ΥΠΑ | +11,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' εξάμηνο του 2024