Τουρισμός | Πώς θα είναι οι διακοπές στο μέλλον

Τουρισμός | Πώς θα είναι οι διακοπές στο μέλλον

Πώς θα είναι οι διακοπές τις επόμενες δεκαετίες;

Λαμβάνοντας υπόψη τις εκθέσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως αυτή της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με  τίτλο «Regional Impact of Climate Change on European Tourism Demand», την ¨επέλαση" της τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το φάσμα των τουριστικών δραστηριοτήτων και τις τάσεις, που διαμορφώνονται μετά την πανδημία, αναδεικνύονται τα ακόλουθα 8 σενάρια για τις διακοπές στο μέλλον.

1. Το κλίμα αναδιατάσσει τους τουριστικούς προορισμούς

Οι διακοπές θα εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες, που θα διαμορφώνονται.

Πολύ ενδεικτικό στοιχείο, σύμφωνα με τη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Ιούλιος είναι πιθανό να εξελιχθεί στον χειρότερο μήνα του χρόνου για να επισκεφτεί κανείς την Μεσόγειο και ο Απρίλιος να είναι η καλύτερη εποχή.

Όπως τονίζεται, ο Απρίλιος θα γίνει η πιο δημοφιλής εποχή για ταξίδια, με τον αριθμό των ταξιδιών να αυξάνεται κατά 8,89%, ενώ τον Ιούλιο τα ταξίδια θα μειωθούν, κατά μέσο όρο, κατά 5,72%.

Έτσι, ενώ μέχρι τώρα ο ήλιος και η θάλασσα ήταν το σήμα κατατεθέν των καλοκαιρινών διακοπών στην Ευρώπη, η άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει δραματικές επιπτώσεις στα παραδοσιακά θέρετρα του νότου της Ευρώπης, από τα επόμενα κιόλας χρόνια.

Γενικά, οι μεγάλοι χαμένοι της κλιματικής κρίσης εκτιμάται ότι θα είναι οι παραδοσιακοί θερινοί προορισμοί της Μεσογείου στην Ιταλία, Γαλλία,  Πορτογαλία, Κύπρος και η Ελλάδα.

Αντίθετα, τα υψηλότερα κέρδη –πάνω από 5% σε αφίξεις– κατανέμονται σε Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπτώσεις και στις αερομεταφορές

Η κλιματική αλλαγή, εξάλλου, η οποία επιφέρει ήδη πλημμύρες, τυφώνες και ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, θα οδηγήσει σε περισσότερες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα.

Οι διαταραχές στον κλάδο των αερομεταφορών θα προκαλέσουν χρεοκοπία αρκετών αεροπορικών εταιρειών και υψηλότερες τιμές για τα αεροπορικά εισιτήρια τα επόμενα δέκα χρόνια. Η ταξιδιωτική ασφάλιση θα γίνει επίσης πιο ακριβή, καθώς οι ταξιδιώτες θα απαιτούν συχνότερα μεγαλύτερη αποζημίωση για τις επιπτώσεις από τις αλλαγές ή τις καθυστερήσεις πτήσεων.

2. Ασφάλιση για εκκενώσεις έκτακτης ανάγκης

Οι καύσωνες στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη νότια Γαλλία, πιθανότατα θα προκαλούν έντονες τοπικές πυρκαγιές. Επομένως, οι τουρ οπερέιτορ και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την επείγουσα εκκένωση των τουριστών τους από «καυτά σημεία», όπως συνέβη, για παράδειγμα, φέτος λόγω πυρκαγιών στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τουριστικοί πράκτορες θα αναγκαστούν να συμπεριλάβουν τέτοιους κινδύνους στο κόστος του τουριστικού προϊόντος, πράγμα που σημαίνει ότι οι οργανωμένες εκδρομές ενδέχεται να αυξηθούν στην τιμή κατά 10-20%.

3.  Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα συρρικνωθούν

Τα επόμενα 10-15 χρόνια τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα γίνουν σημαντικά ακριβότερα λόγω του κόστους των πτήσεων, ενώ ένας στους πέντε ταξιδιώτες θα σταματήσει να πετά για ιδεολογικούς λόγους, θέλοντας να να μειώσουν το προσωπικό τους «αποτύπωμα άνθρακα». Έτσι, τα μακρινά ταξίδια αναμένεται να μειωθούν σημαντικά.

Η τάση θα είναι για ταξίδια μικρών αποστάσεων με ιδιωτικά αυτοκίνητα και τρένα. 

4. Μέγιστη άνεση στα δωμάτια των ξενοδοχείων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Τα ξενοδοχεία θα προσαρμοστούν στις ψυχοσυναισθηματικές και διατροφικές συνήθειες των ταξιδιωτών. Η τεχνητή νοημοσύνη θα τους βοηθήσει σε αυτό: θα ρυθμίζει την θερμοκρασία, που επιθυμούν οι επισκέπτες μέρα και νύχτα, το προτιμώμενο επίπεδο φωτισμού, θα προσαρμόζει αυτόματα το σύστημα ψυχαγωγίας λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά αιτήματα των επισκεπτών, θα καλεί το ασανσέρ, θα παραγγέλνει τον καθαρισμό δωματίου ή θα καλεί μια καμαριέρα. για να απομακρύνει τα σκουπίδια και γενικά θα εγγυάται την απόλυτη άνεση στο δωμάτιο.

Στο μέλλον, εξάλλου, η υπηρεσία δωματίου του ξενοδοχείου μπορεί να περιλαμβάνει τρισδιάστατη εκτύπωση τόσο γνωστών πιάτων όσο και τοπικών λιχουδιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι απίθανο τα «ξενοδοχεία του μέλλοντος» να αποτελούνται αποκλειστικά από έξυπνες τεχνολογίες που θα μετατρέψουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σε αντικείμενο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των ταξιδιωτών θα προτιμήσει τα κλασικά δωμάτια, τα οποία θα διαθέτουν ακόμη και τηλεχειριστήριο τηλεόρασης.

Γενικά, εκτιμάται ότι τα ταξίδια χαμηλής τεχνολογίας θα παραμείνουν ελκυστικά στον 21ο αιώνα, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν εμπειρίες σε μέρη και δραστηριότητες που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις - όραση, ακοή, αφή, όσφρηση, γεύση. Ίσως, ακολουθώντας αυτή την τάση, οι ζώνες χωρίς τεχνολογία και καινοτομία να παραμείνουν σε τουριστικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων.

5. Ταξίδια στο διάστημα

Τα ταξίδια στο διάστημα θα γίνουν δημοφιλή για όσους θα έχουν την οικονομική δυνατότητα όχι μόνο για να δουν τα αστέρια και να φωτογραφίσουν την Γη από το φινιστρίνι, αλλά και για νέες αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της γεύσης. Είναι γνωστό ότι το φαγητό έχει διαφορετική γεύση σε ένα αεροπλάνο, αλλά στο διάστημα αυτές οι αλλαγές θα είναι ακόμα πιο έντονες. 

Οι διαστημικές γκουρμέ περιηγήσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ταξιδιωτικής επικαιρότητας στο μέλλον: θα υπάρξουν εκκεντρικοί που θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να καταλάβουν πώς η γεύση ενός χάμπουργκερ στη γη διαφέρει από αυτή στο διάστημα.

6. Άλλη διάσταση στις γεύσεις από την τεχνητή νοημοσύνη

Για ταξιδιώτες με αλλεργίες και διατροφικές ευαισθησίες, το μέλλον είναι λαμπρό. Σύμφωνα με προβλέψεις, σε 10-15 χρόνια, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, ένας επισκέπτης εστιατορίου θα μπορεί να αποκτήσει το επιθυμητό επίπεδο πικάντικου και αλμυρού του πιάτου που έχει παραγγείλει, να έχει μια μπριζόλα ιδανικά ψημένη ή να αποκλείσει εκ των προτέρων τα τρόφιμα που προκαλούν αλλεργίες. .

7. Τα καταλύματα του μέλλοντος

Στο μέλλον, τα καταλύματα θα προσφέρουν όλο και περισσότερο εμπειρίες που επιτρέπουν στους πελάτες τους να αναπτυχθούν πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εργαστήρια, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις.

Στο μέλλον, όλο και περισσότερα ξενοδοχεία είναι πιθανό να περιλαμβάνουν γιόγκα, πιλάτες και άλλες δραστηριότητες που προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής στην τιμή της διαμονής τους.

Οι ειδικοί προβλέπουν επίσης αύξηση της δημοτικότητας των εκδηλώσεων για εταιρείες, φίλους και οικογένειες. Αυτές οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν στην ποιότητα και όχι στο μέγεθος της εκδήλωσης, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να έχουν καλή παρέα και να περάσουν καλά.

8. Εικονική πραγματικότητα με φανταστικά ταξίδια

Τα ταξίδια με επαυξημένη πραγματικότητα θα αποκτήσουν επίσης δημοτικότητα. Τα οφέλη τέτοιων «ταξιδιών»: θα "αφήνουν" πολύ μικρότερο προσωπικό αποτύπωμα άνθρακα, ενώ θα προσφέρουν απεριόριστη πρόσβαση σε πολιτιστικά αξιοθέατα - ακόμη και σε περίπτωση παγκόσμιων περιορισμών, όπως μια πανδημία.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των «εικονικών» περιηγήσεων που χρησιμοποιούν γυαλιά VR και στολές αφής είναι η ευκαιρία να δει κανείς χαμένα πολιτιστικά αντικείμενα, να συμμετέχει σε ιστορικά γεγονότα ή να βρεθεί σε δυσπρόσιτα φυσικά μέρη, για παράδειγμα, στην κορυφή ενός παγόβουνου ή στο στόμιο ενός ενεργού ηφαιστείου.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 18/06 18:31

  Διαγωνισμός για εκμίσθωση αναψυκτηρίου στη Νέα Επίδαυρο

 2. 18/06 18:10

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Κατάλληλα για κολύμβηση τα νερά στις ακτές της περιοχής

 3. 18/06 17:04

  Προβλήματα με την έκδοση βίζας σε Τούρκους επισκέπτες στη Ρόδο

 4. 18/06 15:47

  TUI: 300.000 επιπλέον θέσεις για Τουρκία, Αίγυπτο, Ελλάδα και Ισπανία

 5. 18/06 15:15

  +9% o τζίρος σε καταλύματα και εστίαση τον Απρίλιο - μεγαλύτερη αύξηση στη Ζάκυνθο και μείωση στην Κέρκυρα

 6. 18/06 14:42

  Ευεξία, Μακροζωία, Γαστρονομία στο Navarino Challenge 2024 | Το μεγαλύτερο multi-sport event παρουσίασε τις φετινές του δράσεις

 7. 18/06 14:19

  Το Utopia of the Seas εντάσσεται επίσημα στον στόλο της Royal Caribbean

 8. 18/06 14:08

  Vision Omonia: Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας VISION Greece που θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο

 9. 18/06 12:27

  Αυξημένη κατά 44% η επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων τον Φεβρουάριο

 10. 18/06 12:12

  Η Meliá Hotels επεκτείνει το ελληνικό χαρτοφυλάκιo με το νέο INNSiDE by Meliá στην Ελούντα

 11. 18/06 11:57

  Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Προβολή στην Αγγλική αγορά σε συνεργασία με την Jet2

 12. 18/06 11:37

  Nέο πολυτελές ξενοδοχείο της Bulgari Hotels & Resorts στην Αλικαρνασσό

 13. 18/06 11:30

  «Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής»

 14. 18/06 11:18

  Meliá και Ναδάλ ανακοινώνουν νέο ξενοδοχείο στην Αλβανία

 15. 18/06 11:12

  ΞΕΕ | 23 διεθνείς επαγγελματίες του ψηφιακού περιεχομένου στο πρόγραμμα Boutique Hotel

 16. 18/06 10:52

  easyJet: Νέα σύνδεση Λονδίνο – Αθήνα στο χειμερινό πρόγραμμα

 17. 18/06 10:37

  Παγκόσμιος τουρισμός | Google και Deloitte: Ποιες θα είναι οι μεγάλες δυνάμεις το 2040- οι τάσεις και οι προορισμοί

 18. 18/06 10:00

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών | Το υπουργείο Τουρισμού απαξιώνει το επάγγελμα του ξεναγού

 19. 18/06 09:21

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Philharmonia Orchestra – Santtu-Matias Rouvali – Patricia Kopatchinskaja | Ηρώδειο - 18 Ιουνίου

 20. 18/06 07:34

  Διαγωνισμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΟΤ

 21. 18/06 07:28

  Άνδρος: Παλιά σεντόνια καταλυμάτων μετατρέπονται σε πάνινες τσάντες

 22. 18/06 07:24

  Μύκονος: Πώς απορρίφθηκε η παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής έως τις 1.30 π.μ, σε κατάστημα

 23. 18/06 07:23

  Απόρριψη απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε 2 ξενοδοχεία στη Ρόδο

 24. 17/06 17:20

  Accor: Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες διαβάζουν κριτικές επισκεπτών πριν από την κράτηση σε ξενοδοχείο

 25. 17/06 16:30

  Γαλλία: Ανησυχία για την οικονομία, ανεβαίνουν τα σπρεντ

 26. 17/06 16:20

  Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο

 27. 17/06 16:17

  Άνοιξε το InterContinental Crete

 28. 17/06 15:01

  Κυπριακός τουρισμός | Οριακή αύξηση αφίξεων το α' πεντάμηνο- Αυξημένα τα ταξίδια Κυπρίων στην Ελλάδα τον Μάιο

 29. 17/06 14:41

  Ξενοδοχείο St. George Lycabettus | Διαχείριση Εσόδων μέσω της ενσωμάτωσης Τεχνητής Νοημοσύνης

 30. 17/06 13:34

  Lamda Development | Σε εταιρεία της οικογένειας του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου το 2% των μετοχών

 31. 17/06 13:19

  13 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες μυήθηκαν στα μυστικά της Χαλκιδικής

 32. 17/06 12:40

  Ελλάδα: Θα αποδώσει η εξαήμερη εργασία;

 33. 17/06 11:45

  Πτώχευση FTI | Τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία Meeting Point Hotels στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα

 34. 17/06 10:49

  Lonely Planet: Ένα Ελληνικό νησί στα 12 καλύτερα στην Ευρώπη για ονειρικές διακοπές το 2024

 35. 17/06 10:10

  ΕΕ | Προς έγκριση η εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa

 36. 17/06 09:45

  Δράση ΕΟΤ Γερμανίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Θεσσαλονίκη- Χαλκιδική

 37. 17/06 07:18

  Δήμος Κιμώλου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 38. 17/06 07:17

  Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για προβολή σε δημοφιλές έντυπο και site LGBTQI+ στη Γαλλία

 39. 17/06 07:13

  Μουσικά Μαϊστράλια στην Πρέβεζα

 40. 17/06 07:10

  Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσικλετιστών στο Στόμιο Λάρισας

 41. 17/06 07:07

  17ος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου Αλοννήσου Alonissos Challenge 2024

 42. 16/06 19:12

  Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Δωρεά στη μνήμη του π.προέδρου Νίκου Χριστοδούλου

 43. 16/06 07:56

  Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια στην Καρδίτσα

 44. 15/06 19:58

  Έκτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

 45. 15/06 19:48

  To νέο Δ.Σ. του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

 46. 15/06 19:45

  Έκθεση Κρητικού Οίνου Wines@Fortezza 2024 στο Ρέθυμνο

 47. 15/06 19:42

  Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου Θόδωρος Αγγελόπουλος

 48. 15/06 12:02

  Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών

 49. 14/06 16:47

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Κρυπτόγαμα του Μιχάλη Αλμπάτη | 17 & 18 Ιουνίου - Πειραιώς 260

 50. 14/06 14:50

  Περιορισμοί στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2025- Σαντορίνη και Μύκονος στο επίκεντρο

 51. 14/06 14:16

  Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι σήμερα κλειστοί

 52. 14/06 14:16

  Υπ. Τουρισμού | Σε διαβούλευση σ/ν με ρυθμίσεις για πολεοδομικά, αδειοδοτήσεις, ειδικές μορφές, ξεναγούς, κ.ά.

 53. 14/06 14:10

  4.000 πτήσεις από το Ην. Βασίλειο στην Ελλάδα τον Ιούνιο

 54. 14/06 13:56

  Γερμανία: Είναι έτοιμες οι αεροπορικές για το καλοκαίρι

 55. 14/06 13:46

  Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, με αλλαγές στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας, Γεωργίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής

 56. 14/06 12:47

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιουνίου

 57. 14/06 12:37

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | EXIT ABOVE – After the tempest

 58. 14/06 11:48

  Πτώχευση FTI: Φόβοι των τουρ οπερέιτορ για αμαύρωση της φήμης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

 59. 14/06 11:13

  Αμερικανικός τουρισμός 2024: Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις που διαμορφώνονται στα ταξίδια

 60. 14/06 10:52

  Ι. Χατζής: Συνάντηση με νέους ξενοδόχους για το μέλλον της φιλοξενίας

 61. 14/06 07:32

  Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 62. 14/06 07:15

  Πρώτο Αμοργιανό Φεστιβάλ

 63. 14/06 06:28

  Προώθηση της Αττικής ως προορισμός κρουαζιέρας στην Αυστρία

 64. 14/06 06:25

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Συζητούνται οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για δύο ξενοδοχεία

 65. 14/06 06:17

  Εκδήλωση Σαμπαλιώτικα Μπλουγούρια στην Καρδίτσα

 66. 14/06 00:54

  ΣΕΤΕ | Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ξεχωριστές εμπειρίες

 67. 13/06 20:44

  ΣΕΤΕ | Κ. Μητσοτάκης: Εργαζόμενοι στον τουρισμό καλά αμειβόμενοι- τοπικά πολεοδομικά σχέδια- Αirbnb | η τοποθέτηση Παράσχη

 68. 13/06 17:14

  Τρεις προσφορές για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

 69. 13/06 16:27

  Η Ελλάδα δεν έχει υπερτουρισμό | Χρειαζόμαστε μαζικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές

 70. 13/06 16:23

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ | Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee / Ένας υπάλληλος αγνοείται | Πειραιώς 260 - 17 & 18 Ιουνίου

 71. 13/06 16:10

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee

 72. 13/06 15:40

  Πτώση της ζήτησης και των κρατήσεων στη Μύκονο το 2024 - Ανάλυση της Panadvert

 73. 13/06 15:38

  Premier Inn: 2 στους 5 Βρετανούς τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό διακοπών

 74. 13/06 15:11

  Αυτές είναι οι αεροπορικές εταιρίες με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις

 75. 13/06 14:01

  Συνήγορος του Πολίτη: Σοβαροί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από τον τουρισμό – Καμπανάκι για επείγουσες μεταρρυθμίσεις

 76. 13/06 13:15

  Ποσειδώνια 2024: Ρεκόρ συμμετοχών με 2.038 εκθέτες από 81 χώρες

 77. 13/06 12:43

  Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | Όχι σε νέες επιβαρύνσεις στα ξενοδοχεία- 5,1 δισ. ευρώ τουριστικές επενδύσεις το 2023

 78. 13/06 11:47

  WTTC | Τουρκικός τουρισμός: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023- αισιόδοξες προοπτικές για την επόμενη 10ετία

 79. 13/06 11:43

  Μνημόνιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

 80. 13/06 11:10

  2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου στο Ηράκλειο

 81. 13/06 10:39

  Διακοπή λειτουργίας όλων των Αρχαιολογικών Χώρων ενιαίου εισιτηρίου Αθηνών

 82. 13/06 10:37

  Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τη δήμαρχο Σπετσών

 83. 13/06 10:30

  Aκρόπολη | Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος και σήμερα το μεσημέρι (12.00 - 17.00) - Μετά τις 17.00 όσοι έχουν εισιτήρια

 84. 13/06 10:10

  Βόμβα για τον ελληνικό τουρισμό | Γιατί tour operators απείλησαν να αποσύρουν τουρίστες από περιοχή της Ρόδου

 85. 13/06 10:03

  Εγκρίθηκε η σύσταση του κοινωφελούς ιδρύματος Σπύρου και Ελιάνας Κοκοτού

 86. 13/06 07:53

  Δήμος Λεβαδέων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 87. 13/06 07:49

  Καραγκούνικες γεύσεις στην Κυψέλη Καρδίτσας

 88. 13/06 07:47

  Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών 2024 στη Λέρο

 89. 13/06 07:43

  Πέμπτο Μαστίχαθλον στη Χίο

 90. 13/06 07:00

  Φιλοξενία Ιταλού δημοσιογράφου στη Σίφνο

 91. 12/06 18:35

  Αυτές είναι οι 19 νέες εγγραφές στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

 92. 12/06 18:08

  Η TUI λανσάρει τη νέα ξενοδοχειακή μάρκα "The Mora" | Χαλαρή πολυτέλεια: «Όλα μπορούν, τίποτα δεν πρέπει»

 93. 12/06 16:02

  O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero

 94. 12/06 14:45

  Institute of Travel & Tourism 2024: Στην Ελλάδα και την Χαλκιδική το κορυφαίο βρετανικό τουριστικό συνέδριο

 95. 12/06 14:13

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ | Emanuel Ax – Λεωνίδας Καβάκος – Yo-Yo Ma | 15 Ιουνίου Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 96. 12/06 13:45

  Η Greek Meetings Alliance στην IMEX 2024 της Φρανκφούρτης | Κορυφαίος συνεδριακός προορισμός η Ελλάδα

 97. 12/06 13:33

  Ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμού κρουαζιέρας στην Αυστριακή αγορά

 98. 12/06 13:32

  Η Χαλκιδική «μάγεψε» τους 270 συμμετέχοντες στο συνέδριο του Institute of Travel & Tourism (IT

 99. 12/06 13:25

  King Jason Zante | Ένα ξενοδοχείο - "πλωτή όαση" ανοίγει η Louis Hotels στη Ζάκυνθο

 100. 12/06 12:48

  Προς διμερή συμφωνία με τις Φιλιππίνες μέχρι τις αρχές του 2025 για εργαζόμενους στον τουρισμό