Τουρισμός | Πώς θα είναι οι διακοπές στο μέλλον

Τουρισμός | Πώς θα είναι οι διακοπές στο μέλλον

Πώς θα είναι οι διακοπές τις επόμενες δεκαετίες;

Λαμβάνοντας υπόψη τις εκθέσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως αυτή της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με  τίτλο «Regional Impact of Climate Change on European Tourism Demand», την ¨επέλαση" της τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το φάσμα των τουριστικών δραστηριοτήτων και τις τάσεις, που διαμορφώνονται μετά την πανδημία, αναδεικνύονται τα ακόλουθα 8 σενάρια για τις διακοπές στο μέλλον.

1. Το κλίμα αναδιατάσσει τους τουριστικούς προορισμούς

Οι διακοπές θα εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες, που θα διαμορφώνονται.

Πολύ ενδεικτικό στοιχείο, σύμφωνα με τη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Ιούλιος είναι πιθανό να εξελιχθεί στον χειρότερο μήνα του χρόνου για να επισκεφτεί κανείς την Μεσόγειο και ο Απρίλιος να είναι η καλύτερη εποχή.

Όπως τονίζεται, ο Απρίλιος θα γίνει η πιο δημοφιλής εποχή για ταξίδια, με τον αριθμό των ταξιδιών να αυξάνεται κατά 8,89%, ενώ τον Ιούλιο τα ταξίδια θα μειωθούν, κατά μέσο όρο, κατά 5,72%.

Έτσι, ενώ μέχρι τώρα ο ήλιος και η θάλασσα ήταν το σήμα κατατεθέν των καλοκαιρινών διακοπών στην Ευρώπη, η άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει δραματικές επιπτώσεις στα παραδοσιακά θέρετρα του νότου της Ευρώπης, από τα επόμενα κιόλας χρόνια.

Γενικά, οι μεγάλοι χαμένοι της κλιματικής κρίσης εκτιμάται ότι θα είναι οι παραδοσιακοί θερινοί προορισμοί της Μεσογείου στην Ιταλία, Γαλλία,  Πορτογαλία, Κύπρος και η Ελλάδα.

Αντίθετα, τα υψηλότερα κέρδη –πάνω από 5% σε αφίξεις– κατανέμονται σε Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπτώσεις και στις αερομεταφορές

Η κλιματική αλλαγή, εξάλλου, η οποία επιφέρει ήδη πλημμύρες, τυφώνες και ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, θα οδηγήσει σε περισσότερες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα.

Οι διαταραχές στον κλάδο των αερομεταφορών θα προκαλέσουν χρεοκοπία αρκετών αεροπορικών εταιρειών και υψηλότερες τιμές για τα αεροπορικά εισιτήρια τα επόμενα δέκα χρόνια. Η ταξιδιωτική ασφάλιση θα γίνει επίσης πιο ακριβή, καθώς οι ταξιδιώτες θα απαιτούν συχνότερα μεγαλύτερη αποζημίωση για τις επιπτώσεις από τις αλλαγές ή τις καθυστερήσεις πτήσεων.

2. Ασφάλιση για εκκενώσεις έκτακτης ανάγκης

Οι καύσωνες στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη νότια Γαλλία, πιθανότατα θα προκαλούν έντονες τοπικές πυρκαγιές. Επομένως, οι τουρ οπερέιτορ και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την επείγουσα εκκένωση των τουριστών τους από «καυτά σημεία», όπως συνέβη, για παράδειγμα, φέτος λόγω πυρκαγιών στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τουριστικοί πράκτορες θα αναγκαστούν να συμπεριλάβουν τέτοιους κινδύνους στο κόστος του τουριστικού προϊόντος, πράγμα που σημαίνει ότι οι οργανωμένες εκδρομές ενδέχεται να αυξηθούν στην τιμή κατά 10-20%.

3.  Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα συρρικνωθούν

Τα επόμενα 10-15 χρόνια τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα γίνουν σημαντικά ακριβότερα λόγω του κόστους των πτήσεων, ενώ ένας στους πέντε ταξιδιώτες θα σταματήσει να πετά για ιδεολογικούς λόγους, θέλοντας να να μειώσουν το προσωπικό τους «αποτύπωμα άνθρακα». Έτσι, τα μακρινά ταξίδια αναμένεται να μειωθούν σημαντικά.

Η τάση θα είναι για ταξίδια μικρών αποστάσεων με ιδιωτικά αυτοκίνητα και τρένα. 

4. Μέγιστη άνεση στα δωμάτια των ξενοδοχείων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Τα ξενοδοχεία θα προσαρμοστούν στις ψυχοσυναισθηματικές και διατροφικές συνήθειες των ταξιδιωτών. Η τεχνητή νοημοσύνη θα τους βοηθήσει σε αυτό: θα ρυθμίζει την θερμοκρασία, που επιθυμούν οι επισκέπτες μέρα και νύχτα, το προτιμώμενο επίπεδο φωτισμού, θα προσαρμόζει αυτόματα το σύστημα ψυχαγωγίας λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά αιτήματα των επισκεπτών, θα καλεί το ασανσέρ, θα παραγγέλνει τον καθαρισμό δωματίου ή θα καλεί μια καμαριέρα. για να απομακρύνει τα σκουπίδια και γενικά θα εγγυάται την απόλυτη άνεση στο δωμάτιο.

Στο μέλλον, εξάλλου, η υπηρεσία δωματίου του ξενοδοχείου μπορεί να περιλαμβάνει τρισδιάστατη εκτύπωση τόσο γνωστών πιάτων όσο και τοπικών λιχουδιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι απίθανο τα «ξενοδοχεία του μέλλοντος» να αποτελούνται αποκλειστικά από έξυπνες τεχνολογίες που θα μετατρέψουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σε αντικείμενο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των ταξιδιωτών θα προτιμήσει τα κλασικά δωμάτια, τα οποία θα διαθέτουν ακόμη και τηλεχειριστήριο τηλεόρασης.

Γενικά, εκτιμάται ότι τα ταξίδια χαμηλής τεχνολογίας θα παραμείνουν ελκυστικά στον 21ο αιώνα, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν εμπειρίες σε μέρη και δραστηριότητες που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις - όραση, ακοή, αφή, όσφρηση, γεύση. Ίσως, ακολουθώντας αυτή την τάση, οι ζώνες χωρίς τεχνολογία και καινοτομία να παραμείνουν σε τουριστικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων.

5. Ταξίδια στο διάστημα

Τα ταξίδια στο διάστημα θα γίνουν δημοφιλή για όσους θα έχουν την οικονομική δυνατότητα όχι μόνο για να δουν τα αστέρια και να φωτογραφίσουν την Γη από το φινιστρίνι, αλλά και για νέες αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της γεύσης. Είναι γνωστό ότι το φαγητό έχει διαφορετική γεύση σε ένα αεροπλάνο, αλλά στο διάστημα αυτές οι αλλαγές θα είναι ακόμα πιο έντονες. 

Οι διαστημικές γκουρμέ περιηγήσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ταξιδιωτικής επικαιρότητας στο μέλλον: θα υπάρξουν εκκεντρικοί που θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να καταλάβουν πώς η γεύση ενός χάμπουργκερ στη γη διαφέρει από αυτή στο διάστημα.

6. Άλλη διάσταση στις γεύσεις από την τεχνητή νοημοσύνη

Για ταξιδιώτες με αλλεργίες και διατροφικές ευαισθησίες, το μέλλον είναι λαμπρό. Σύμφωνα με προβλέψεις, σε 10-15 χρόνια, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, ένας επισκέπτης εστιατορίου θα μπορεί να αποκτήσει το επιθυμητό επίπεδο πικάντικου και αλμυρού του πιάτου που έχει παραγγείλει, να έχει μια μπριζόλα ιδανικά ψημένη ή να αποκλείσει εκ των προτέρων τα τρόφιμα που προκαλούν αλλεργίες. .

7. Τα καταλύματα του μέλλοντος

Στο μέλλον, τα καταλύματα θα προσφέρουν όλο και περισσότερο εμπειρίες που επιτρέπουν στους πελάτες τους να αναπτυχθούν πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εργαστήρια, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις.

Στο μέλλον, όλο και περισσότερα ξενοδοχεία είναι πιθανό να περιλαμβάνουν γιόγκα, πιλάτες και άλλες δραστηριότητες που προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής στην τιμή της διαμονής τους.

Οι ειδικοί προβλέπουν επίσης αύξηση της δημοτικότητας των εκδηλώσεων για εταιρείες, φίλους και οικογένειες. Αυτές οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν στην ποιότητα και όχι στο μέγεθος της εκδήλωσης, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να έχουν καλή παρέα και να περάσουν καλά.

8. Εικονική πραγματικότητα με φανταστικά ταξίδια

Τα ταξίδια με επαυξημένη πραγματικότητα θα αποκτήσουν επίσης δημοτικότητα. Τα οφέλη τέτοιων «ταξιδιών»: θα "αφήνουν" πολύ μικρότερο προσωπικό αποτύπωμα άνθρακα, ενώ θα προσφέρουν απεριόριστη πρόσβαση σε πολιτιστικά αξιοθέατα - ακόμη και σε περίπτωση παγκόσμιων περιορισμών, όπως μια πανδημία.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των «εικονικών» περιηγήσεων που χρησιμοποιούν γυαλιά VR και στολές αφής είναι η ευκαιρία να δει κανείς χαμένα πολιτιστικά αντικείμενα, να συμμετέχει σε ιστορικά γεγονότα ή να βρεθεί σε δυσπρόσιτα φυσικά μέρη, για παράδειγμα, στην κορυφή ενός παγόβουνου ή στο στόμιο ενός ενεργού ηφαιστείου.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 26/09 16:43

  Η Ρόδος τιμά τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της

 2. 26/09 16:02

  Τα Aria Hotels ενισχύουν την παρουσία τους στην Πελοπόννησο με 12ο κατάλυμα στη Μάνη

 3. 26/09 15:55

  ΠΑΣΥΞΕ: Επαναπροσδιορισμός του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου σε κατεύθυνση αειφορίας και ολόχρονου προορισμού

 4. 26/09 15:40

  Δύο νέα στελέχη στην ομάδα της Brown Hotels

 5. 26/09 15:22

  Έρευνα | Μόλις το 4% των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας είναι τουριστικές - Κλειστό 1 στα 4 ακίνητα!

 6. 26/09 14:42

  Ξενοδοχεία | Τέλος το room service όπως το γνωρίζαμε

 7. 26/09 14:00

  Το ψηφιακό έγκλημα στοχοποιεί τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων

 8. 26/09 13:45

  Εισήγηση Ε. Ράπτη για νομοσχέδιο του υπ. Τουρισμού με τροποποιήσεις του Καταστατικού του ΠΟΤ

 9. 26/09 13:25

  HOTREC: Οι Ευρωπαίοι ξενοδόχοι χαιρετίζουν το "ΣΤΟΠ" της Κομισιόν στη συγχώνευση των Booking Holdings και Etraveli

 10. 26/09 12:41

  Οι Πράσινες Επενδύσεις στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

 11. 26/09 11:39

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Πού οφείλεται η δραματική διαφορά επιδόσεων των ξενοδοχείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης

 12. 26/09 11:31

  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης | Οι νέες τάσεις στην εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

 13. 26/09 11:01

  Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Οι φιναλίστ για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2024

 14. 26/09 10:03

  Εργασιακό νομοσχέδιο | Τι ισχύει για το ημερομίσθιο της 6ης ημέρας σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις

 15. 26/09 07:57

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Κονδύλια σε TUI και άλλες εταιρείες για την τουριστική προώθηση της Ρόδου

 16. 26/09 07:55

  Κέρκυρα: Διαγωνισμός για τη μίσθωση 3όροφου ακινήτου στο ιστορικό κέντρο της πόλης

 17. 26/09 07:53

  Γαλλία | O τουρισμός μεταξύ των κλάδων με τις καλύτερες επιδόσεις το α΄ εξάμηνο

 18. 26/09 07:50

  Ισπανία: Μικρή μείωση της απασχόλησης σε ξενοδοχεία και εστίαση τον Αύγουστο

 19. 26/09 07:44

  Τουρνουά Τένις Ace Open 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης

 20. 25/09 18:00

  Φρένο της Κομισιόν στην εξαγορά της Etraveli από τη Booking.com

 21. 25/09 17:37

  Υβριδικό Πανεπιστήμιο Αστερουσίων | Διαχείριση Υδάτων στα Αποθέματα Βιόσφαιρας της Μεσογείου

 22. 25/09 17:33

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο ρουμανικό κοινό

 23. 25/09 15:38

  Ο όμιλος FTI αναζητά επενδυτές

 24. 25/09 13:57

  Delta: Αυξημένες συνδέσεις με Αθήνα το καλοκαίρι του 2024 – Ενισχυμένο πρόγραμμα πτήσεων για Ευρώπη

 25. 25/09 12:42

  ITA Airways | 26 πτήσεις την εβδομάδα από Αθήνα για Ρώμη

 26. 25/09 12:37

  Πρωτιά της Ελλάδος στα βρετανικά News UK Travel Awards 2023

 27. 25/09 12:36

  Έρχεται το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στην ιστορία της ανθρωπότητας – Θα φιλοξενεί 24 άτομα για 4 ημέρες

 28. 25/09 11:37

  1.200 επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για τον Κρητικό Αμπελώνα

 29. 25/09 10:29

  Τουρκικός τουρισμός | 33,5 εκατ. ξένοι τουρίστες το 8μηνο, +14% έναντι του 2022

 30. 25/09 10:09

  Η κλιματική αλλαγή ευκαιρία για επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα

 31. 25/09 09:54

  Κ. Μαρινάκος | Ο αγροτουρισμός ως αειφόρος εναλλακτική προοπτική ανάπτυξης των προορισμών

 32. 25/09 09:43

  Οι top 10 προορισμοί του εξωτερικού που αναζήτησαν οι Έλληνες για το καλοκαίρι

 33. 25/09 07:32

  Greece Rally 2023 στα Ιωάννινα

 34. 25/09 07:31

  Οι πτήσεις προς την Αλβανία έχουν σημειώσει αύξηση 80% από το 2019 έως το 2023

 35. 25/09 07:28

  Πώς θα επιδράσει η ηπιότερη δυναμική του τουρισμού το 2024 την ισπανική οικονομία

 36. 24/09 12:37

  Προσωρινός ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ για τη «Μετατροπή του κτιρίου ”SILO” σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων»

 37. 24/09 12:14

  Έρχεται η νέα κακοκαιρία- Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η "ψυχρή λίμνη"

 38. 24/09 07:28

  Λίβανος: Σημαντική αύξηση της αεροπορικής κίνησης στο οκτάμηνο

 39. 24/09 07:19

  Κέρκυρα | Νέος διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου - φιλέτου στο κέντρο της παλαιάς πόλης

 40. 23/09 22:15

  Καλλιτεχνική δράση Εκεί που Ζω στη Χίο

 41. 23/09 22:09

  Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων Animasyros στη Σύρο

 42. 23/09 22:05

  Mουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική ιστορία και στη σημασία του Φωτός στη Δήλο

 43. 23/09 12:43

  Καταστροφική η αύξηση του Φόρου Διαμονής - Ναι σε ένα τοπικό "Πράσινο Τέλος" επί του τζίρου

 44. 22/09 17:15

  ΞΕΕ | Το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής Νέα Θεσμοφόρια

 45. 22/09 17:10

  «Στοίχημα για εμάς το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο να είναι έτοιμο το 2030»

 46. 22/09 17:05

  Τουρισμός: Ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας-Ταϊλάνδης

 47. 22/09 16:00

  Dusit International: Σε αναζήτηση ξενοδοχείων στην Ευρώπη και τον κόσμο για τα 2 νέα brand Dusit Collection & Devarana

 48. 22/09 15:16

  1,3 εκατ. οι επισκέπτες της Ακρόπολης το α’ 5μηνο – Αύξηση 54,5% στα Μουσεία της χώρας

 49. 22/09 14:51

  Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων στη Θεσσαλία

 50. 22/09 14:20

  KAYAK: Αυτοί είναι οι Ελληνικοί προορισμοί με τα φθηνότερα πεντάστερα ξενοδοχεία για το φθινόπωρο

 51. 22/09 13:34

  HATTA - FedHATTA: Νέα ψηφιακή έκδοση iGreece για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

 52. 22/09 13:23

  Η Marketing Greece και τα Ikos Resorts αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας

 53. 22/09 13:06

  Κυριαρχία της Booking.com στις online ταξιδιωτικές κριτικές, αλλά χάνει έδαφος από τη Google

 54. 22/09 12:47

  Ανανεωμένη η ΙΤΒ 2024: Αλλαγές στην αισθητική των περιπτέρων – Επιμένει στο κόνσεπτ b2b

 55. 22/09 12:47

  ΕΞΑΑΑ | «Οι Πέτρες Μιλούν 2023» στην Ακαδημία Πλάτωνος

 56. 22/09 12:35

  Ομοσπονδία φοροτεχνικών | Προσοχή: Απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων

 57. 22/09 12:23

  Επενδύσεις | Σε διαβούλευση η ΣΜΠΕ για το ακίνητο Ακτή και Camping Ποσειδίου Καλάνδρας

 58. 22/09 12:20

  Ευρωκοινοβούλιο: Πρόταση για δωρεάν χειραποσκευή σε όλες τις Ευρωπαϊκές πτήσεις

 59. 22/09 12:07

  Τουρισμός | Η EasyJet προσθέτει τη Σκιάθο στο πρόγραμμα διακοπών στην Ελλάδα το 2024

 60. 22/09 11:22

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Ποιες αγορές πρωτοστάτησαν το 7μηνο - εντυπωσιακές οι επιδόσεις των Αμερικανών

 61. 22/09 11:10

  Accor | Η Julie White Chief Commercial Officer για την Ευρώπη και Β.Αφρική

 62. 22/09 11:03

  Μύκονος | Πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης για καταλύματα, εστιατόρια και δραστηριότητες

 63. 22/09 10:54

  Το Four Seasons Astir Palace στην 35η θέση των 50 καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο

 64. 22/09 10:40

  Ρόδος | Την παρέμβαση των τοπικών βουλευτών ζητούν οι φορείς για τον Φόρο Διαμονής

 65. 22/09 10:34

  Αλιευτικός Τουρισμός | Πρότυπο ανάπτυξης η Ιταλία

 66. 22/09 10:30

  Kοινές δράσεις μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και ΕΣΕΕ για την προβολή των τοπικών αγορών

 67. 21/09 17:13

  Η Selected Hideaways συμμετέχει στην IFTM Διεθνής & Γαλλική αγορά

 68. 21/09 17:05

  Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με τον ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

 69. 21/09 16:13

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Πρόσθετος φόρος διαμονής: νομοθέτηση στο πόδι ή συνειδητή επιλογή;

 70. 21/09 16:10

  ΙΝΣΕΤΕ: 9η Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τον σύγχρονο επαγγελματία του τουρισμού

 71. 21/09 16:04

  Έλενα Ράπτη | Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό

 72. 21/09 15:16

  Η Google αυξάνει της λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια

 73. 21/09 14:27

  Απειλή για τον Ελληνικό τουρισμό το «πράσινο» τέλος στα καταλύματα

 74. 21/09 13:42

  Γερμανικός τουρισμός: Κυριαρχία του all inclusive στις διαδικτυακές κρατήσεις διακοπών

 75. 21/09 13:28

  Τουρκικός τουρισμός | Τα ξενοδοχεία στην Αλικαρνασσό μείωσαν τις τιμές και αύξησαν τις πληρότητες

 76. 21/09 12:37

  Τουρισμός | Παρουσίαση ελληνικών προορισμών στην αγορά της Νότιας Αφρικής

 77. 21/09 12:22

  ΠΟΤ | Παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της βιωσιμότητας του τουρισμού

 78. 21/09 12:08

  ΣΔΟΕ: Παράνομες επιχορηγήσεις ύψους 2,6 εκατ. ευρώ σε 3 ξενοδοχεία στην Κω, τη Ρόδο και τα Τρίκαλα

 79. 21/09 11:23

  EasyJet holidays: Για πρώτη φορά επέκταση της σεζόν μέχρι το Νοέμβριο

 80. 21/09 11:11

  Transavia: Νέα καλοκαιρινή σύνδεση με Θεσσαλονίκη από τις Βρυξέλλες το 2024

 81. 21/09 10:54

  Εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050 εξαιτίας της κλιματικής κρίσης

 82. 21/09 10:50

  ΠΟΤ: Ανάκαμψη στο 80% έως 95% των επιπέδων 2019 στον παγκόσμιο τουρισμό το 2023

 83. 21/09 10:40

  Να μην χαθεί η ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων | Μανώλης Γιαννούλης

 84. 21/09 10:26

  Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

 85. 21/09 10:14

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις | Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες στην ΕΕ- Χαιρετίζει η Airbnb

 86. 21/09 09:53

  Κανονικά σήμερα οι πτήσεις - "Δεμένα" τα πλοία στον Πειραιά

 87. 20/09 17:03

  Διαχείριση Βιοαποβλήτων στα ξενοδοχεία του Δήμου Αθηναίων

 88. 20/09 15:26

  Η Μαγιόρκα θα εντοπίζει τις παράνομες μισθώσεις μέσω του οικολογικού φόρου

 89. 20/09 14:24

  Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου | Ζημιογόνα τα περισσότερα ξενοδοχεία - δεν αντέχουν άλλα βάρη!

 90. 20/09 13:41

  Αυτά είναι τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2023 – Ένα είναι Ελληνικό!

 91. 20/09 13:06

  IPK / ITB | Κινεζικός τουρισμός: Ανάκαμψη των εξερχόμενων ταξιδιών το 2024

 92. 20/09 12:41

  «Πολιτισμός - Τουρισμός: Ένα βήμα πιο κοντά» | Συζήτηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Marketing Greece

 93. 20/09 12:34

  Cunard: Νέα κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά το 2025

 94. 20/09 12:29

  Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

 95. 20/09 12:17

  Contiki: Νέα προγράμματα διακοπών στην Ελλάδα το 2024 για νέους και LGBTQIA+

 96. 20/09 12:02

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Στα 10,3 δισ. ευρώ οι εισπράξεις το 7μηνο, +13,2% έναντι του 2019

 97. 20/09 11:38

  Ηράκλειο: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ οι «Μέρες Γαστρονομίας 2023

 98. 20/09 11:19

  ΤΑΙΠΕΔ: Ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ακινήτων σε Ιεράπετρα και Θεσσαλονίκη

 99. 20/09 10:52

  JG Travel Group | Χειμερινές διακοπές 15, 22 και 29 ημερών σε ελκυστικές τιμές σε Κύπρο και Τουρκία

 100. 20/09 10:49

  Το Skiathos Palace Hotel φιλοξενεί το 6o Παγκόσμιο Συνέδριο Ογκολογίας ACTC2023