Ευρωπαϊκός τουρισμός | Τεκτονικές αλλαγές φέρνει η κλιματική κρίση και οι καύσωνες- Μετατόπιση στον Βορρά

Ευρωπαϊκός τουρισμός | Τεκτονικές αλλαγές φέρνει η κλιματική κρίση και οι καύσωνες- Μετατόπιση στον ΒορράΗ Σικελία- Πηγή φωτο: pixabay.com

Η κλιματική αλλαγή φαίνεται ότι σταδιακά θα αλλάξει άρδην τον τουρισμό στην Ευρώπη. Ας φανταστούμε μόνο τι θα συμβεί εάν επιβεβαιωθεί μελέτη του 2029, που προβλέπει ότι το κλίμα στη Μαδρίτη το 2050 θα μοιάζει με αυτό του Μαρακές, το Λονδίνο θα μοιάζει περισσότερο με τη Βαρκελώνη και η Στοκχόλμη με τη Βουδαπέστη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

H μετατόπιση των τουριστικών προορισμών, σε μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι τεκτονική, με προφανείς επιπτώσεις στη γενικότερη οικονομία της Νότιας Ευρώπης.

Η τουριστική βιομηχανία μάλλον δεν έχει αποδεχθεί αυτές τις εκτιμήσεις. «Υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο μέρος της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας που κυριολεκτικά μόλις ξυπνά», δήλωσε η κα Catharina Martinez-Pardo, συνεργάτης του Boston Consulting Group, που ειδικεύεται στο κλίμα και τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία. «Δεν νομίζω ότι είναι πραγματικά έτοιμοι», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν σθεναρά τη συμφωνία του Παρισιού και τον στόχο της για διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε ασφαλή επίπεδα. Η ΕΕ φιλοδοξεί να έχει γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος, στον οποίο έχουν συμφωνήσει οι κυβερνήσεις, είναι να συγκρατήσουν την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη πολύ κάτω από τους 2°C άνω των προβιομηχανικών επιπέδων και να συνεχίσουν τις προσπάθειες να την περιορίσουν στον 1,5°C.

Φέτος, το 2023, με αύξηση μόλις 1,2°C της θερμοκρασίας από τα προβιομηχανικά επίπεδα βλέπουμε τι γίνεται. Μόνο στη χώρα μας οι πυρκαγιές μαίνονται και δύσκολα αντιμετωπίζονται, η Ακρόπολη κλείνει τα μεσημέρια....Στη Σικελία οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 46 βαθμούς Κελσίου την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί κανένας στους δρόμους κατά τη διάρκεια της συνήθως κορυφαίας τουριστικής περιόδου.

Επομένως, ακόμη και εάν επιτευχθεί ο στόχος για άνοδο της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2050.πώς θα είναι ο τουρισμός στη χώρα μας;

«Θα πρέπει να αλλάξει ο κλάδος πριν από τη συμπεριφορά των πελατών;» αναρωτήθηκε ο Tom Jenkins, διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρ Οπερέιτορ (European Tour Operator Association) και απάντησε μόνος του ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ περίεργο να συμβεί.

Η υπερθέρμανση, πάντως, επηρεάζει ήδη τους ταξιδιώτες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, οι επιβάτες έμειναν καθισμένοι σε ένα αεροπλάνο της Delta για ώρες μέσα στην απίστευτη ζέστη καθώς περίμεναν να απογειωθούν από το Λας Βέγκας στην Ατλάντα. Και βέβαια οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες. Προφανώς, κανείς ταξιδιώτης δεν θέλει να βιώσει τέτοιες εμπειρίες....

Η νότια Ευρώπη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τουριστικός τομέας της Ευρώπης εκτιμάται ότι θα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 3,3% έως το 2032. Η συχνότητα, ωστόσο, ακραίων γεγονότων στη νότια Ευρώπη μπορεί να ωθήσει τους ταξιδιώτες σε προορισμούς στο βόρειο τμήμα της ηπείρου. Υπενθυμίζεται ότι η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης συνεισέφερε 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ στην περιφερειακή οικονομία πέρυσι.

Τα κύματα καύσωνα μπορεί «να μειώσουν την ελκυστικότητα της νότιας Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού μακροπρόθεσμα ή τουλάχιστον να μειώσουν τη ζήτηση το καλοκαίρι», ανέφερε τη Δευτέρα η Moody's Investors Service.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν διαμορφώσει κάποια μοντέλα μέτρησης των επιπτώσεων. Έτσι, δεν λείπουν τα ακραία σενάρια, τα οποία στην περίπτωση της χώρας μας κάνουν λόγο για απότομη πτώση άνω του 9% του τουρισμού στα νησιά του Ιονίου, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε φέτος.

Το ίδιο σενάριο θα έβλεπε αύξηση στον τουρισμό κατά περίπου 16% στη δυτική Ουαλία.

Η νότια Ευρώπη δεν έχει μέλλον, λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις, που προκάλεσε tweet του υπουργού Υγείας της Γερμανίας, που ήταν για διακοπές στην Ιταλία πριν από λίγες ημέρες, που εκτίμησε ότι, λόγω καύσωνα, η νότια Ευρώπη «δεν έχει μέλλον» ως τουριστικός προορισμός. Έγραψε σχετικά η DW:

"Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, προβεβλημένο στέλεχος του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), αποφάσισε φέτος να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ιταλία. Ως εδώ τίποτα το παράξενο. Φτάνοντας όμως στις 13 Ιουλίου στη Γένοβα, με τελικό προορισμό την Τοσκάνη, έπεσε πάνω σε ένα αφόρητο κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε μία μάλλον αυθόρμητη αντίδραση ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής και θεωρείται ιδιαίτερα σχολαστικός σε θέματα υγείας και ευεξίας, διεμήνυσε μέσω Twitter ότι «είναι εντυπωσιακό αυτό το κύμα καύσωνα. Αν συνεχίσουμε έτσι, μακροπρόθεσμα δεν θα έχουν μέλλον αυτοί οι τουριστικοί προορισμοί. Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τον Νότο της Ευρώπης. Τέλος εποχής».

Προς επιβεβαίωση ο Λάουτερμπαχ παρέθετε έναν μετεωρολογικό χάρτη με επίκαιρες προβλέψεις για θερμοκρασίες 48 βαθμών Κελσίου στη Σικελία και τη Σαρδηνία, αλλά και «κόκκινες ζώνες» με υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ιταλία, την Ελλάδα, τη γαλλική Κυανή Ακτή και την Ιβηρική Χερσόνησο.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) μετέφερε το μήνυμα Λάουτερμπαχ στο ιταλικό υπουργείο Τουρισμού, ζητώντας ένα εμπεριστατωμένο σχόλιο. Λίγο αργότερα απάντησε η ίδια η υπουργός Ντανιέλα Σαντανκέ, αρχικά με διακριτικές αιχμές: «Ευχαριστώ τον Γερμανό υπουργό Υγείας που επέλεξε για τις διακοπές του την Ιταλία, που άλλωστε ήταν πάντα ο πιο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός για τους συμπατριώτες του. Ασφαλώς θα χαρούμε να τον ξαναϋποδεχθούμε και στο μέλλον».

Στη συνέχεια η Ντανιέλα Σαντανκέ αναφέρει ότι η Ιταλία έχει «πλήρη συναίσθηση» του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και το υπουργείο της επεξεργάζεται «μία στρατηγική, που θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε το τουριστικό προϊόν της Ιταλίας με βιωσιμότητα και διάθεση φιλοξενίας, για 365 ημέρες τον χρόνο». Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η υπουργός, «είμαστε βέβαιοι ότι οι Γερμανοί θα εκτιμούν όλο και περισσότερο τη δυνατότητα να περάσουν τις διακοπές τους στην Ιταλία».

Μέσω της FAZ παρεμβαίνει στη συζήτηση και ο πρόεδρος του Ιταλικού Οργανισμού Τουρισμού, επισημαίνοντας: «Διαβεβαιώνουμε τον κύριο υπουργό Κάρλ Λάουτερμπαχ, ότι εάν συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Νότο, στη Σικελία, την Απουλία ή την Καλαβρία, δύσκολα θα βρει δωμάτιο, ακόμη και με αυτόν τον καύσωνα».

ΕΤC | Ευρωπαϊκοί προορισμοί θα υποφέρουν το καλοκαίρι

Ορισμένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί θα «υποφέρουν» τους καλοκαιρινούς μήνες όταν δεν μπορεί κάποιος «να γλυτώσει από τη ζέστη», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Eduardo Santander, εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών.

Για τους ταξιδιώτες, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα κινηθούν βόρεια αντί για νότια στην Ευρώπη ή θα ταξιδεύουν την άνοιξη ή το χειμώνα αντί για το καλοκαίρι, είπε.

Οι άνθρωποι πιθανότατα θα κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, με βάση το πώς αναμένεται να είναι ο καιρός στο προορισμό που επιλέγουν να επισκεφτούν.

Μία από τις προβλέψεις του Santander έχει ήδη επαληθευτεί: Οι αναζητήσεις για προορισμούς της βόρειας Ευρώπης από άτομα που ζουν στη νότια Ευρώπη αυξήθηκαν κατά την τελευταία εβδομάδα σε σύγκριση με τις ίδιες ημέρες του προηγούμενου μήνα, με την Ιρλανδία να καταγράφει αύξηση άνω του 1.000%, σύμφωνα με τον ιστότοπο ταξιδιωτικών κρατήσεων eDreams Odigeo.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 26/09 16:43

  Η Ρόδος τιμά τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της

 2. 26/09 16:02

  Τα Aria Hotels ενισχύουν την παρουσία τους στην Πελοπόννησο με 12ο κατάλυμα στη Μάνη

 3. 26/09 15:55

  ΠΑΣΥΞΕ: Επαναπροσδιορισμός του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου σε κατεύθυνση αειφορίας και ολόχρονου προορισμού

 4. 26/09 15:40

  Δύο νέα στελέχη στην ομάδα της Brown Hotels

 5. 26/09 15:22

  Έρευνα | Μόλις το 4% των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας είναι τουριστικές - Κλειστό 1 στα 4 ακίνητα!

 6. 26/09 14:42

  Ξενοδοχεία | Τέλος το room service όπως το γνωρίζαμε

 7. 26/09 14:00

  Το ψηφιακό έγκλημα στοχοποιεί τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων

 8. 26/09 13:45

  Εισήγηση Ε. Ράπτη για νομοσχέδιο του υπ. Τουρισμού με τροποποιήσεις του Καταστατικού του ΠΟΤ

 9. 26/09 13:25

  HOTREC: Οι Ευρωπαίοι ξενοδόχοι χαιρετίζουν το "ΣΤΟΠ" της Κομισιόν στη συγχώνευση των Booking Holdings και Etraveli

 10. 26/09 12:41

  Οι Πράσινες Επενδύσεις στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

 11. 26/09 11:39

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Πού οφείλεται η δραματική διαφορά επιδόσεων των ξενοδοχείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης

 12. 26/09 11:31

  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης | Οι νέες τάσεις στην εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

 13. 26/09 11:01

  Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Οι φιναλίστ για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2024

 14. 26/09 10:03

  Εργασιακό νομοσχέδιο | Τι ισχύει για το ημερομίσθιο της 6ης ημέρας σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις

 15. 26/09 07:57

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Κονδύλια σε TUI και άλλες εταιρείες για την τουριστική προώθηση της Ρόδου

 16. 26/09 07:55

  Κέρκυρα: Διαγωνισμός για τη μίσθωση 3όροφου ακινήτου στο ιστορικό κέντρο της πόλης

 17. 26/09 07:53

  Γαλλία | O τουρισμός μεταξύ των κλάδων με τις καλύτερες επιδόσεις το α΄ εξάμηνο

 18. 26/09 07:50

  Ισπανία: Μικρή μείωση της απασχόλησης σε ξενοδοχεία και εστίαση τον Αύγουστο

 19. 26/09 07:44

  Τουρνουά Τένις Ace Open 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης

 20. 25/09 18:00

  Φρένο της Κομισιόν στην εξαγορά της Etraveli από τη Booking.com

 21. 25/09 17:37

  Υβριδικό Πανεπιστήμιο Αστερουσίων | Διαχείριση Υδάτων στα Αποθέματα Βιόσφαιρας της Μεσογείου

 22. 25/09 17:33

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο ρουμανικό κοινό

 23. 25/09 15:38

  Ο όμιλος FTI αναζητά επενδυτές

 24. 25/09 13:57

  Delta: Αυξημένες συνδέσεις με Αθήνα το καλοκαίρι του 2024 – Ενισχυμένο πρόγραμμα πτήσεων για Ευρώπη

 25. 25/09 12:42

  ITA Airways | 26 πτήσεις την εβδομάδα από Αθήνα για Ρώμη

 26. 25/09 12:37

  Πρωτιά της Ελλάδος στα βρετανικά News UK Travel Awards 2023

 27. 25/09 12:36

  Έρχεται το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στην ιστορία της ανθρωπότητας – Θα φιλοξενεί 24 άτομα για 4 ημέρες

 28. 25/09 11:37

  1.200 επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για τον Κρητικό Αμπελώνα

 29. 25/09 10:29

  Τουρκικός τουρισμός | 33,5 εκατ. ξένοι τουρίστες το 8μηνο, +14% έναντι του 2022

 30. 25/09 10:09

  Η κλιματική αλλαγή ευκαιρία για επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα

 31. 25/09 09:54

  Κ. Μαρινάκος | Ο αγροτουρισμός ως αειφόρος εναλλακτική προοπτική ανάπτυξης των προορισμών

 32. 25/09 09:43

  Οι top 10 προορισμοί του εξωτερικού που αναζήτησαν οι Έλληνες για το καλοκαίρι

 33. 25/09 07:32

  Greece Rally 2023 στα Ιωάννινα

 34. 25/09 07:31

  Οι πτήσεις προς την Αλβανία έχουν σημειώσει αύξηση 80% από το 2019 έως το 2023

 35. 25/09 07:28

  Πώς θα επιδράσει η ηπιότερη δυναμική του τουρισμού το 2024 την ισπανική οικονομία

 36. 24/09 12:37

  Προσωρινός ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ για τη «Μετατροπή του κτιρίου ”SILO” σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων»

 37. 24/09 12:14

  Έρχεται η νέα κακοκαιρία- Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η "ψυχρή λίμνη"

 38. 24/09 07:28

  Λίβανος: Σημαντική αύξηση της αεροπορικής κίνησης στο οκτάμηνο

 39. 24/09 07:19

  Κέρκυρα | Νέος διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου - φιλέτου στο κέντρο της παλαιάς πόλης

 40. 23/09 22:15

  Καλλιτεχνική δράση Εκεί που Ζω στη Χίο

 41. 23/09 22:09

  Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων Animasyros στη Σύρο

 42. 23/09 22:05

  Mουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική ιστορία και στη σημασία του Φωτός στη Δήλο

 43. 23/09 12:43

  Καταστροφική η αύξηση του Φόρου Διαμονής - Ναι σε ένα τοπικό "Πράσινο Τέλος" επί του τζίρου

 44. 22/09 17:15

  ΞΕΕ | Το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής Νέα Θεσμοφόρια

 45. 22/09 17:10

  «Στοίχημα για εμάς το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο να είναι έτοιμο το 2030»

 46. 22/09 17:05

  Τουρισμός: Ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας-Ταϊλάνδης

 47. 22/09 16:00

  Dusit International: Σε αναζήτηση ξενοδοχείων στην Ευρώπη και τον κόσμο για τα 2 νέα brand Dusit Collection & Devarana

 48. 22/09 15:16

  1,3 εκατ. οι επισκέπτες της Ακρόπολης το α’ 5μηνο – Αύξηση 54,5% στα Μουσεία της χώρας

 49. 22/09 14:51

  Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων στη Θεσσαλία

 50. 22/09 14:20

  KAYAK: Αυτοί είναι οι Ελληνικοί προορισμοί με τα φθηνότερα πεντάστερα ξενοδοχεία για το φθινόπωρο

 51. 22/09 13:34

  HATTA - FedHATTA: Νέα ψηφιακή έκδοση iGreece για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

 52. 22/09 13:23

  Η Marketing Greece και τα Ikos Resorts αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας

 53. 22/09 13:06

  Κυριαρχία της Booking.com στις online ταξιδιωτικές κριτικές, αλλά χάνει έδαφος από τη Google

 54. 22/09 12:47

  Ανανεωμένη η ΙΤΒ 2024: Αλλαγές στην αισθητική των περιπτέρων – Επιμένει στο κόνσεπτ b2b

 55. 22/09 12:47

  ΕΞΑΑΑ | «Οι Πέτρες Μιλούν 2023» στην Ακαδημία Πλάτωνος

 56. 22/09 12:35

  Ομοσπονδία φοροτεχνικών | Προσοχή: Απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων

 57. 22/09 12:23

  Επενδύσεις | Σε διαβούλευση η ΣΜΠΕ για το ακίνητο Ακτή και Camping Ποσειδίου Καλάνδρας

 58. 22/09 12:20

  Ευρωκοινοβούλιο: Πρόταση για δωρεάν χειραποσκευή σε όλες τις Ευρωπαϊκές πτήσεις

 59. 22/09 12:07

  Τουρισμός | Η EasyJet προσθέτει τη Σκιάθο στο πρόγραμμα διακοπών στην Ελλάδα το 2024

 60. 22/09 11:22

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Ποιες αγορές πρωτοστάτησαν το 7μηνο - εντυπωσιακές οι επιδόσεις των Αμερικανών

 61. 22/09 11:10

  Accor | Η Julie White Chief Commercial Officer για την Ευρώπη και Β.Αφρική

 62. 22/09 11:03

  Μύκονος | Πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης για καταλύματα, εστιατόρια και δραστηριότητες

 63. 22/09 10:54

  Το Four Seasons Astir Palace στην 35η θέση των 50 καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο

 64. 22/09 10:40

  Ρόδος | Την παρέμβαση των τοπικών βουλευτών ζητούν οι φορείς για τον Φόρο Διαμονής

 65. 22/09 10:34

  Αλιευτικός Τουρισμός | Πρότυπο ανάπτυξης η Ιταλία

 66. 22/09 10:30

  Kοινές δράσεις μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και ΕΣΕΕ για την προβολή των τοπικών αγορών

 67. 21/09 17:13

  Η Selected Hideaways συμμετέχει στην IFTM Διεθνής & Γαλλική αγορά

 68. 21/09 17:05

  Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με τον ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

 69. 21/09 16:13

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Πρόσθετος φόρος διαμονής: νομοθέτηση στο πόδι ή συνειδητή επιλογή;

 70. 21/09 16:10

  ΙΝΣΕΤΕ: 9η Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τον σύγχρονο επαγγελματία του τουρισμού

 71. 21/09 16:04

  Έλενα Ράπτη | Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό

 72. 21/09 15:16

  Η Google αυξάνει της λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια

 73. 21/09 14:27

  Απειλή για τον Ελληνικό τουρισμό το «πράσινο» τέλος στα καταλύματα

 74. 21/09 13:42

  Γερμανικός τουρισμός: Κυριαρχία του all inclusive στις διαδικτυακές κρατήσεις διακοπών

 75. 21/09 13:28

  Τουρκικός τουρισμός | Τα ξενοδοχεία στην Αλικαρνασσό μείωσαν τις τιμές και αύξησαν τις πληρότητες

 76. 21/09 12:37

  Τουρισμός | Παρουσίαση ελληνικών προορισμών στην αγορά της Νότιας Αφρικής

 77. 21/09 12:22

  ΠΟΤ | Παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της βιωσιμότητας του τουρισμού

 78. 21/09 12:08

  ΣΔΟΕ: Παράνομες επιχορηγήσεις ύψους 2,6 εκατ. ευρώ σε 3 ξενοδοχεία στην Κω, τη Ρόδο και τα Τρίκαλα

 79. 21/09 11:23

  EasyJet holidays: Για πρώτη φορά επέκταση της σεζόν μέχρι το Νοέμβριο

 80. 21/09 11:11

  Transavia: Νέα καλοκαιρινή σύνδεση με Θεσσαλονίκη από τις Βρυξέλλες το 2024

 81. 21/09 10:54

  Εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050 εξαιτίας της κλιματικής κρίσης

 82. 21/09 10:50

  ΠΟΤ: Ανάκαμψη στο 80% έως 95% των επιπέδων 2019 στον παγκόσμιο τουρισμό το 2023

 83. 21/09 10:40

  Να μην χαθεί η ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων | Μανώλης Γιαννούλης

 84. 21/09 10:26

  Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

 85. 21/09 10:14

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις | Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες στην ΕΕ- Χαιρετίζει η Airbnb

 86. 21/09 09:53

  Κανονικά σήμερα οι πτήσεις - "Δεμένα" τα πλοία στον Πειραιά

 87. 20/09 17:03

  Διαχείριση Βιοαποβλήτων στα ξενοδοχεία του Δήμου Αθηναίων

 88. 20/09 15:26

  Η Μαγιόρκα θα εντοπίζει τις παράνομες μισθώσεις μέσω του οικολογικού φόρου

 89. 20/09 14:24

  Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου | Ζημιογόνα τα περισσότερα ξενοδοχεία - δεν αντέχουν άλλα βάρη!

 90. 20/09 13:41

  Αυτά είναι τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2023 – Ένα είναι Ελληνικό!

 91. 20/09 13:06

  IPK / ITB | Κινεζικός τουρισμός: Ανάκαμψη των εξερχόμενων ταξιδιών το 2024

 92. 20/09 12:41

  «Πολιτισμός - Τουρισμός: Ένα βήμα πιο κοντά» | Συζήτηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Marketing Greece

 93. 20/09 12:34

  Cunard: Νέα κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά το 2025

 94. 20/09 12:29

  Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

 95. 20/09 12:17

  Contiki: Νέα προγράμματα διακοπών στην Ελλάδα το 2024 για νέους και LGBTQIA+

 96. 20/09 12:02

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Στα 10,3 δισ. ευρώ οι εισπράξεις το 7μηνο, +13,2% έναντι του 2019

 97. 20/09 11:38

  Ηράκλειο: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ οι «Μέρες Γαστρονομίας 2023

 98. 20/09 11:19

  ΤΑΙΠΕΔ: Ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ακινήτων σε Ιεράπετρα και Θεσσαλονίκη

 99. 20/09 10:52

  JG Travel Group | Χειμερινές διακοπές 15, 22 και 29 ημερών σε ελκυστικές τιμές σε Κύπρο και Τουρκία

 100. 20/09 10:49

  Το Skiathos Palace Hotel φιλοξενεί το 6o Παγκόσμιο Συνέδριο Ογκολογίας ACTC2023

περισσότερα από ΤΑΣΕΙΣ
τελευταία άρθρα