Ευρωπαϊκός τουρισμός | Τεκτονικές αλλαγές φέρνει η κλιματική κρίση και οι καύσωνες- Μετατόπιση στον Βορρά

Ευρωπαϊκός τουρισμός | Τεκτονικές αλλαγές φέρνει η κλιματική κρίση και οι καύσωνες- Μετατόπιση στον ΒορράΗ Σικελία- Πηγή φωτο: pixabay.com

Η κλιματική αλλαγή φαίνεται ότι σταδιακά θα αλλάξει άρδην τον τουρισμό στην Ευρώπη. Ας φανταστούμε μόνο τι θα συμβεί εάν επιβεβαιωθεί μελέτη του 2029, που προβλέπει ότι το κλίμα στη Μαδρίτη το 2050 θα μοιάζει με αυτό του Μαρακές, το Λονδίνο θα μοιάζει περισσότερο με τη Βαρκελώνη και η Στοκχόλμη με τη Βουδαπέστη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

H μετατόπιση των τουριστικών προορισμών, σε μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι τεκτονική, με προφανείς επιπτώσεις στη γενικότερη οικονομία της Νότιας Ευρώπης.

Η τουριστική βιομηχανία μάλλον δεν έχει αποδεχθεί αυτές τις εκτιμήσεις. «Υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο μέρος της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας που κυριολεκτικά μόλις ξυπνά», δήλωσε η κα Catharina Martinez-Pardo, συνεργάτης του Boston Consulting Group, που ειδικεύεται στο κλίμα και τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία. «Δεν νομίζω ότι είναι πραγματικά έτοιμοι», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν σθεναρά τη συμφωνία του Παρισιού και τον στόχο της για διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε ασφαλή επίπεδα. Η ΕΕ φιλοδοξεί να έχει γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος, στον οποίο έχουν συμφωνήσει οι κυβερνήσεις, είναι να συγκρατήσουν την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη πολύ κάτω από τους 2°C άνω των προβιομηχανικών επιπέδων και να συνεχίσουν τις προσπάθειες να την περιορίσουν στον 1,5°C.

Φέτος, το 2023, με αύξηση μόλις 1,2°C της θερμοκρασίας από τα προβιομηχανικά επίπεδα βλέπουμε τι γίνεται. Μόνο στη χώρα μας οι πυρκαγιές μαίνονται και δύσκολα αντιμετωπίζονται, η Ακρόπολη κλείνει τα μεσημέρια....Στη Σικελία οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 46 βαθμούς Κελσίου την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί κανένας στους δρόμους κατά τη διάρκεια της συνήθως κορυφαίας τουριστικής περιόδου.

Επομένως, ακόμη και εάν επιτευχθεί ο στόχος για άνοδο της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2050.πώς θα είναι ο τουρισμός στη χώρα μας;

«Θα πρέπει να αλλάξει ο κλάδος πριν από τη συμπεριφορά των πελατών;» αναρωτήθηκε ο Tom Jenkins, διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρ Οπερέιτορ (European Tour Operator Association) και απάντησε μόνος του ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ περίεργο να συμβεί.

Η υπερθέρμανση, πάντως, επηρεάζει ήδη τους ταξιδιώτες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, οι επιβάτες έμειναν καθισμένοι σε ένα αεροπλάνο της Delta για ώρες μέσα στην απίστευτη ζέστη καθώς περίμεναν να απογειωθούν από το Λας Βέγκας στην Ατλάντα. Και βέβαια οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες. Προφανώς, κανείς ταξιδιώτης δεν θέλει να βιώσει τέτοιες εμπειρίες....

Η νότια Ευρώπη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τουριστικός τομέας της Ευρώπης εκτιμάται ότι θα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 3,3% έως το 2032. Η συχνότητα, ωστόσο, ακραίων γεγονότων στη νότια Ευρώπη μπορεί να ωθήσει τους ταξιδιώτες σε προορισμούς στο βόρειο τμήμα της ηπείρου. Υπενθυμίζεται ότι η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης συνεισέφερε 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ στην περιφερειακή οικονομία πέρυσι.

Τα κύματα καύσωνα μπορεί «να μειώσουν την ελκυστικότητα της νότιας Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού μακροπρόθεσμα ή τουλάχιστον να μειώσουν τη ζήτηση το καλοκαίρι», ανέφερε τη Δευτέρα η Moody's Investors Service.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν διαμορφώσει κάποια μοντέλα μέτρησης των επιπτώσεων. Έτσι, δεν λείπουν τα ακραία σενάρια, τα οποία στην περίπτωση της χώρας μας κάνουν λόγο για απότομη πτώση άνω του 9% του τουρισμού στα νησιά του Ιονίου, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε φέτος.

Το ίδιο σενάριο θα έβλεπε αύξηση στον τουρισμό κατά περίπου 16% στη δυτική Ουαλία.

Η νότια Ευρώπη δεν έχει μέλλον, λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις, που προκάλεσε tweet του υπουργού Υγείας της Γερμανίας, που ήταν για διακοπές στην Ιταλία πριν από λίγες ημέρες, που εκτίμησε ότι, λόγω καύσωνα, η νότια Ευρώπη «δεν έχει μέλλον» ως τουριστικός προορισμός. Έγραψε σχετικά η DW:

"Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, προβεβλημένο στέλεχος του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), αποφάσισε φέτος να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ιταλία. Ως εδώ τίποτα το παράξενο. Φτάνοντας όμως στις 13 Ιουλίου στη Γένοβα, με τελικό προορισμό την Τοσκάνη, έπεσε πάνω σε ένα αφόρητο κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε μία μάλλον αυθόρμητη αντίδραση ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής και θεωρείται ιδιαίτερα σχολαστικός σε θέματα υγείας και ευεξίας, διεμήνυσε μέσω Twitter ότι «είναι εντυπωσιακό αυτό το κύμα καύσωνα. Αν συνεχίσουμε έτσι, μακροπρόθεσμα δεν θα έχουν μέλλον αυτοί οι τουριστικοί προορισμοί. Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τον Νότο της Ευρώπης. Τέλος εποχής».

Προς επιβεβαίωση ο Λάουτερμπαχ παρέθετε έναν μετεωρολογικό χάρτη με επίκαιρες προβλέψεις για θερμοκρασίες 48 βαθμών Κελσίου στη Σικελία και τη Σαρδηνία, αλλά και «κόκκινες ζώνες» με υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ιταλία, την Ελλάδα, τη γαλλική Κυανή Ακτή και την Ιβηρική Χερσόνησο.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) μετέφερε το μήνυμα Λάουτερμπαχ στο ιταλικό υπουργείο Τουρισμού, ζητώντας ένα εμπεριστατωμένο σχόλιο. Λίγο αργότερα απάντησε η ίδια η υπουργός Ντανιέλα Σαντανκέ, αρχικά με διακριτικές αιχμές: «Ευχαριστώ τον Γερμανό υπουργό Υγείας που επέλεξε για τις διακοπές του την Ιταλία, που άλλωστε ήταν πάντα ο πιο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός για τους συμπατριώτες του. Ασφαλώς θα χαρούμε να τον ξαναϋποδεχθούμε και στο μέλλον».

Στη συνέχεια η Ντανιέλα Σαντανκέ αναφέρει ότι η Ιταλία έχει «πλήρη συναίσθηση» του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και το υπουργείο της επεξεργάζεται «μία στρατηγική, που θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε το τουριστικό προϊόν της Ιταλίας με βιωσιμότητα και διάθεση φιλοξενίας, για 365 ημέρες τον χρόνο». Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η υπουργός, «είμαστε βέβαιοι ότι οι Γερμανοί θα εκτιμούν όλο και περισσότερο τη δυνατότητα να περάσουν τις διακοπές τους στην Ιταλία».

Μέσω της FAZ παρεμβαίνει στη συζήτηση και ο πρόεδρος του Ιταλικού Οργανισμού Τουρισμού, επισημαίνοντας: «Διαβεβαιώνουμε τον κύριο υπουργό Κάρλ Λάουτερμπαχ, ότι εάν συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Νότο, στη Σικελία, την Απουλία ή την Καλαβρία, δύσκολα θα βρει δωμάτιο, ακόμη και με αυτόν τον καύσωνα».

ΕΤC | Ευρωπαϊκοί προορισμοί θα υποφέρουν το καλοκαίρι

Ορισμένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί θα «υποφέρουν» τους καλοκαιρινούς μήνες όταν δεν μπορεί κάποιος «να γλυτώσει από τη ζέστη», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Eduardo Santander, εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών.

Για τους ταξιδιώτες, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα κινηθούν βόρεια αντί για νότια στην Ευρώπη ή θα ταξιδεύουν την άνοιξη ή το χειμώνα αντί για το καλοκαίρι, είπε.

Οι άνθρωποι πιθανότατα θα κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, με βάση το πώς αναμένεται να είναι ο καιρός στο προορισμό που επιλέγουν να επισκεφτούν.

Μία από τις προβλέψεις του Santander έχει ήδη επαληθευτεί: Οι αναζητήσεις για προορισμούς της βόρειας Ευρώπης από άτομα που ζουν στη νότια Ευρώπη αυξήθηκαν κατά την τελευταία εβδομάδα σε σύγκριση με τις ίδιες ημέρες του προηγούμενου μήνα, με την Ιρλανδία να καταγράφει αύξηση άνω του 1.000%, σύμφωνα με τον ιστότοπο ταξιδιωτικών κρατήσεων eDreams Odigeo.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 14/07 07:43

  Δήμος Σύμης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 2. 14/07 06:44

  Κως: Μείωση των ορίων ταχύτητας στα 50 χλμ. όπου υφίσταται όριο 60 και 70 χλμ.

 3. 13/07 16:42

  Γιορτή Σαρδέλας στο Στόμιο Λάρισας

 4. 13/07 13:31

  Παρατεταμένο διάστημα πολύ υψηλών θερμοκρασιών τον φετινό Ιούλιο

 5. 13/07 10:18

  Συνεργασία Netflix – ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

 6. 13/07 10:15

  2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Πίτας του Πηλίου τα Ζυμώματα…της Συκής τα Ανταμώματα

 7. 13/07 10:14

  Γιορτή Πλιγουριού στους Χαλκιάδες Λάρισας

 8. 12/07 18:14

  Πτώχευση FTI | Το DRSF ξεκινά τη διαδικασία αποζημίωσης

 9. 12/07 14:43

  Hellenic Seaplanes | Πτήσεις γνωριμίας με υδροπλάνα πάνω από τις Σποράδες και τη Σκύρο

 10. 12/07 14:40

  Με ψηφιακά μέσα ο εντοπισμός της αυθαίρετης δόμησης

 11. 12/07 14:33

  Υπερψηφίστηκε το σ/ν του Υπουργείου Τουρισμού - οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου - η ρύθμιση για τους ξεναγούς

 12. 12/07 14:06

  Συνεργασία Aegeo Spas με την [comfort zone] ως αποκλειστικός spa operator στη Σαντορίνη στο Santo Collection Resorts & Villas

 13. 12/07 11:52

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Δημήτρης Καλαντζής | Masters’ Voice - Μάνος Χατζιδάκις - Βασίλης Τσιτσάνης

 14. 12/07 11:37

  Η Κατερίνα Ευαγγελάτου παρουσίασε στην Κίνα performance επάνω στον Ιππόλυτο

 15. 12/07 11:32

  ΕΟΤ: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κέα προβάλλονται στη γαλλική αγορά

 16. 12/07 10:52

  Ευρωπαίοι πολίτες: «Δεν μισούμε τους τουρίστες, αλλά τον υπερτουρισμό»

 17. 12/07 10:34

  Ισπανικός τουρισμός | Εκρηκτική αύξηση αφίξεων παρά τις διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού

 18. 12/07 10:10

  Τουρισμός για όλους - Ο εσωτερικός τουρισμός ενισχύει τη βιωσιμότητα των προορισμών

 19. 12/07 10:07

  Αμερικανικός τουρισμός: Το 50% του χρόνου διακοπών ξοδεύεται σε κορυφαία αξιοθέατα

 20. 12/07 07:52

  Χαμηλές πτήσεις για τον τουρισμό στη Ρωσία

 21. 12/07 07:51

  Μειώθηκε η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ

 22. 12/07 07:49

  Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαγωνισμός για μίσθωση δωματίων στην πόλη του Αγρινίου

 23. 12/07 07:48

  Τρεις αρνητικές γνωμοδοτήσεις για πλωτές εξέδρες στην Πάρο

 24. 12/07 07:46

  Ιταλία: Ανάκαμψη με υποτονικούς ρυθμούς

 25. 11/07 21:01

  Τουρισμός | Marabu: Δυναμικό πρόγραμμα πτήσεων στη Μεσόγειο το 2025 - Ελλάδα και Ισπανία οι βασικές αγορές της

 26. 11/07 20:37

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Το νομοσχέδιο ανοίγει έναν νέο κύκλο ποιοτικής ανάπτυξης του τουρισμού

 27. 11/07 16:39

  Ο ΕΟΤ στο UEFA Euro 2024 με ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια στη Γερμανία

 28. 11/07 16:36

  Η Air France εγκαινίασε την απευθείας πτήση προς την Καλαμάτα

 29. 11/07 16:01

  Τουρισμός: «Μπουμ» στις αναζητήσεις των Αράβων για καλοκαίρι στην Αθήνα – Στα αγαπημένα τους νησιά η Μύκονος

 30. 11/07 13:26

  Σε ένα πράγμα έπεσα έξω με την Ελλάδα, δηλώνει ο Νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών

 31. 11/07 12:24

  Τουρισμός 2024 | Ανακατεύεται η τράπουλα στην Ευρώπη – Σε επιτάχυνση οι αφίξεις και οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα

 32. 11/07 12:21

  Βαλεαρίδες Νήσοι | Σχέδιο της κυβέρνησης για 3.000 σπίτια με ενοίκιο κάτω του 30% της αγοράς

 33. 11/07 11:36

  AEGEAN: Πάνω από 7,3 εκατ. επιβάτες το α' εξάμηνο, αύξηση 9% της επιβατικής κίνησης

 34. 11/07 11:30

  Έτσι είναι το One&Only Kéa Island που άνοιξε στην Τζιά

 35. 11/07 11:26

  Τουρισμός | Περισσότερα μικρής διάρκειας ταξίδια θέλουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι

 36. 11/07 11:05

  TUI Ηνωμένου Βασιλείου | Πρώτη η Ελλάδα στις αναζητήσεις για διακοπές μετά τις εκλογές

 37. 11/07 10:54

  Βρετανικός τουρισμός | Διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι θέλει το 83%- ο κακός καιρός οδηγεί σε κρατήσεις

 38. 11/07 10:36

  Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Νίκης Κεραμέως με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ και της ΕΣΕΕ

 39. 11/07 10:04

  Το Dolce by Wyndham Versailles άνοιξε τις πύλες του στο φημισμένο Domaine Du Montcel στη Γαλλία

 40. 11/07 09:12

  Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής

 41. 11/07 07:34

  Διαγωνισμός | Δράσεις προβολής του προορισμού Πελοπόννησος

 42. 11/07 07:33

  Πόσοι άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και γιατί

 43. 11/07 07:31

  Δήμος Καλυμνίων: Αγορά οικοπέδου για πάρκινγκ λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

 44. 11/07 07:30

  Παγκόσμια Τράπεζα: Χρηματοδότηση 80 εκατ. δολ. στην Αλβανία για βιώσιμο τουρισμό

 45. 10/07 19:28

  Τσεχία: Εκτιμήσεις για μικρή ανάκαμψη της οικονομίας το 2024 και το 2025

 46. 10/07 17:11

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Λουκάς Καρυτινός – Alexei Volodin | Ωδείο Ηρώδου Αττικού - 12 Ιουλίου

 47. 10/07 15:01

  Travel+Leisure Awards 2024: Διεθνείς διακρίσεις για 4 νησιά και 4 ξενοδοχεία της Ελλάδας

 48. 10/07 14:23

  Αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών στον Λιμένα Βόλου μετά τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias»

 49. 10/07 14:21

  Νυχτερινές εργασίες ασφαλτόστρωσης στον αρχαιολογικό χώρο Κνωσσού

 50. 10/07 13:27

  Κύπριοι δημοσιογράφοι γνώρισαν και γοητεύτηκαν την Εύβοια και τη Βοιωτία

 51. 10/07 13:05

  Ryanair: Νέα συνεργασία «εγκεκριμένου ΟΤΑ» με τον όμιλο Etraveli

 52. 10/07 12:29

  Hotel Experience: Νέα έκθεση και συνέδριο για τον κλάδο της φιλοξενίας 

 53. 10/07 12:27

  Τουρισμός: Ήρθε το τέλος του "Ήλιος-Θάλασσα" για τους Γάλλους; Η ζήτηση μετατοπίζεται σε Άνοιξη και Φθινόπωρο

 54. 10/07 12:13

  Εκτός του βασικού δείκτη του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης η Meliá Hotels International

 55. 10/07 12:03

  Αλεξία Βουλγαρίδου – Jan Roelof Wolthuis | Έρως, Αγάπη και Θάνατος | Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου - 13 Ιουλίου

 56. 10/07 11:56

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Τάνια Τσανακλίδου | 50 καλοκαίρια και χειμώνες - Ηρώδειο - 14 Ιουλίου

 57. 10/07 11:09

  Τουρκία: «Πληγή» τα Ελληνικά νησιά για τον τουρισμό φέτος – «Είναι της μόδας και κάνουν μόνο ένα πράγμα καλά...»

 58. 10/07 10:44

  Η Hilton επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με τα 400 ξενοδοχεία της Small Luxury Hotels of the World

 59. 10/07 10:38

  Αυτές είναι οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες στην Ευρώπη το 2024

 60. 10/07 09:57

  Γερμανία: Ρεκόρ δεκαετίας στις πτωχεύσεις

 61. 10/07 07:20

  Διαγωνισμός για μακροχρόνια μίσθωση έκτασης στην παραλία Αγίου Γεωργίου Νικήτης

 62. 10/07 07:17

  Πράσινο φως για την επένδυση στην Ακτή και Κάμπινγκ Ποσειδίου - ο επενδυτής πρέπει να βρει με ίδια μέσα πόσιμο νερό (!)

 63. 10/07 07:13

  Δήμος Καρπενησίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου με χρήσεις καφέ, μπαρ, εστιατορίου και ψησταριάς

 64. 10/07 07:11

  Πελοπόννησος | Διαγωνισμός για δράσεις Διεθνούς Δικτύωσης με στόχο την προβολή του προορισμού

 65. 10/07 07:06

  Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 66. 10/07 00:00

  Π. Αντωνίου | Τα ξενοδοχεία της μη αναπτυγμένης τουριστικά Ελλάδας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις

 67. 09/07 19:54

  Ο Christian Louboutin επενδύει στα ξενοδοχεία

 68. 09/07 18:44

  ΠΟΞΕΝ: Απεργία των ξεναγών την Πέμπτη από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

 69. 09/07 16:45

  Amari Green Festival | H μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού και της Παράδοσης του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνης

 70. 09/07 15:22

  Νέες απαιτήσεις προσβασιμότητας για τα Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία από το 2025

 71. 09/07 15:01

  Η Καλαμαριά είπε «όχι» στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την υπερδόμηση της Μαρίνας της Αρετσού

 72. 09/07 14:21

  Η Ρόδος τιμά τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες της

 73. 09/07 13:32

  Οι 35.000 τελικοί δικαιούχοι της δράσης «Thessaly Evros Pass 2024»

 74. 09/07 12:56

  Η Boeing παραδέχεται ότι εξαπάτησε τη κυβέρνηση των ΗΠΑ για αποφυγή ευθυνών στα 737 Max

 75. 09/07 12:30

  Θεσμοθετείται το βραβείο Olympus Riviera Ambassadors σε τουρίστες της Πιερίας

 76. 09/07 12:27

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την άγονη γραμμή Ιωάννινα-Ηράκλειο

 77. 09/07 12:07

  Τους μηχανισμούς προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές ενισχύουν οι Έλληνες ξενοδόχοι

 78. 09/07 12:05

  Αφιέρωμα στις Κυκλάδες από το γαλλικό περιοδικό «Désirs de Voyages»

 79. 09/07 11:59

  Νωρίτερα θα ολοκληρωθούν δύο εποχικές συνδέσεις των American και United με Αθήνα

 80. 09/07 11:46

  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απογειώνουν κρατήσεις και τιμές στα ξενοδοχεία της Γαλλίας

 81. 09/07 11:42

  Η απόλυτη αθλητική εμπειρία του Santorini Experience έρχεται στις 3-6 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη

 82. 09/07 11:30

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Jakub Józef Orliński – Il Pomo D’Oro | Ηρώδειο 16 Ιουλίου

 83. 09/07 11:23

  Ιταλία: Το αεροδρόμιο Malpensa μετονομάζεται σε «Σίλβιο Μπερλουσκόνι»

 84. 09/07 11:12

  Thomas Cook | 280 εκατομμύρια λίρες στους πιστωτές του πτωχευμένου ομίλου

 85. 09/07 10:53

  Το 43% των ταξιδιωτών δεν καταφέρνουν να ξεκουραστούν επαρκώς στις διακοπές

 86. 09/07 10:37

  Εκτεταμένοι έλεγχοι σε 14 παραλίες με τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών - Πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ

 87. 09/07 10:26

  Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Υπέρβαση 60% της μέγιστης χωρητικότητας - Αναβάθμιση των υποδομών από την ΥΠΑ

 88. 09/07 10:21

  Τουρισμός 2024: Ζήτηση ρεκόρ για διεθνείς πτήσεις, πολυτέλεια, κρουαζιέρα και “budget” διαμονή

 89. 09/07 09:46

  Ευρωπαϊκός τουρισμός | Forwardkeys: Νέο ρεκόρ διεθνών αφίξεων αυτό το καλοκαίρι - 21% αύξηση από τις ΗΠΑ

 90. 09/07 09:32

  Κομισιόν: Έρευνα σε βάθος για την κρατική βοήθεια των 6 δισ. ευρώ στη Lufthansa

 91. 09/07 07:06

  Υπ. Τουρισμού | Ενισχύσεις σε 3 επενδύσεις στις μαρίνες Φλοίσβου, Κλεοπάτρας και Σκοπέλου

 92. 09/07 07:05

  Δήμος Αργοστολίου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 93. 09/07 07:00

  Δωρεάν έρευνα της GBR CONSULTING για τον τουρισμό στον Δήμο Ναυπλίου

 94. 09/07 07:00

  Ισπανία: O τουρισμός αυξάνεται, η ανεργία πέφτει

 95. 08/07 19:03

  Κύπρος | 10 εκατ. ευρώ περισσότερα το 2025 για τουριστική προβολή στο εξωτερικό

 96. 08/07 16:17

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Μήδεια του Σάιμον Στόουν - Βασισμένο στον Ευριπίδη | 9-11 Ιουλίου Θέατρο Παλλάς

 97. 08/07 15:19

  Οι εξωτερικές απειλές για τον τουρισμό της Ελλάδας

 98. 08/07 15:15

  Στο Skiathos Palace παρέθεσαν οι Πατέρες της νήσου το επίσημο αποχαιρετιστήριο γεύμα σε τέσσερις μητροπολίτες

 99. 08/07 14:35

  Εκκίνηση διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας

 100. 08/07 14:13

  Τουρισμός: Αυξημένες 35% από πέρυσι οι κρατήσεις στα ΗΑΕ για διεθνή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι