Ευρωπαϊκός τουρισμός | Τεκτονικές αλλαγές φέρνει η κλιματική κρίση και οι καύσωνες- Μετατόπιση στον Βορρά

Ευρωπαϊκός τουρισμός | Τεκτονικές αλλαγές φέρνει η κλιματική κρίση και οι καύσωνες- Μετατόπιση στον ΒορράΗ Σικελία- Πηγή φωτο: pixabay.com

Η κλιματική αλλαγή φαίνεται ότι σταδιακά θα αλλάξει άρδην τον τουρισμό στην Ευρώπη. Ας φανταστούμε μόνο τι θα συμβεί εάν επιβεβαιωθεί μελέτη του 2029, που προβλέπει ότι το κλίμα στη Μαδρίτη το 2050 θα μοιάζει με αυτό του Μαρακές, το Λονδίνο θα μοιάζει περισσότερο με τη Βαρκελώνη και η Στοκχόλμη με τη Βουδαπέστη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

H μετατόπιση των τουριστικών προορισμών, σε μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι τεκτονική, με προφανείς επιπτώσεις στη γενικότερη οικονομία της Νότιας Ευρώπης.

Η τουριστική βιομηχανία μάλλον δεν έχει αποδεχθεί αυτές τις εκτιμήσεις. «Υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο μέρος της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας που κυριολεκτικά μόλις ξυπνά», δήλωσε η κα Catharina Martinez-Pardo, συνεργάτης του Boston Consulting Group, που ειδικεύεται στο κλίμα και τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία. «Δεν νομίζω ότι είναι πραγματικά έτοιμοι», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν σθεναρά τη συμφωνία του Παρισιού και τον στόχο της για διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε ασφαλή επίπεδα. Η ΕΕ φιλοδοξεί να έχει γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος, στον οποίο έχουν συμφωνήσει οι κυβερνήσεις, είναι να συγκρατήσουν την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη πολύ κάτω από τους 2°C άνω των προβιομηχανικών επιπέδων και να συνεχίσουν τις προσπάθειες να την περιορίσουν στον 1,5°C.

Φέτος, το 2023, με αύξηση μόλις 1,2°C της θερμοκρασίας από τα προβιομηχανικά επίπεδα βλέπουμε τι γίνεται. Μόνο στη χώρα μας οι πυρκαγιές μαίνονται και δύσκολα αντιμετωπίζονται, η Ακρόπολη κλείνει τα μεσημέρια....Στη Σικελία οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 46 βαθμούς Κελσίου την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί κανένας στους δρόμους κατά τη διάρκεια της συνήθως κορυφαίας τουριστικής περιόδου.

Επομένως, ακόμη και εάν επιτευχθεί ο στόχος για άνοδο της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2050.πώς θα είναι ο τουρισμός στη χώρα μας;

«Θα πρέπει να αλλάξει ο κλάδος πριν από τη συμπεριφορά των πελατών;» αναρωτήθηκε ο Tom Jenkins, διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρ Οπερέιτορ (European Tour Operator Association) και απάντησε μόνος του ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ περίεργο να συμβεί.

Η υπερθέρμανση, πάντως, επηρεάζει ήδη τους ταξιδιώτες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, οι επιβάτες έμειναν καθισμένοι σε ένα αεροπλάνο της Delta για ώρες μέσα στην απίστευτη ζέστη καθώς περίμεναν να απογειωθούν από το Λας Βέγκας στην Ατλάντα. Και βέβαια οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες. Προφανώς, κανείς ταξιδιώτης δεν θέλει να βιώσει τέτοιες εμπειρίες....

Η νότια Ευρώπη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τουριστικός τομέας της Ευρώπης εκτιμάται ότι θα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 3,3% έως το 2032. Η συχνότητα, ωστόσο, ακραίων γεγονότων στη νότια Ευρώπη μπορεί να ωθήσει τους ταξιδιώτες σε προορισμούς στο βόρειο τμήμα της ηπείρου. Υπενθυμίζεται ότι η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης συνεισέφερε 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ στην περιφερειακή οικονομία πέρυσι.

Τα κύματα καύσωνα μπορεί «να μειώσουν την ελκυστικότητα της νότιας Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού μακροπρόθεσμα ή τουλάχιστον να μειώσουν τη ζήτηση το καλοκαίρι», ανέφερε τη Δευτέρα η Moody's Investors Service.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν διαμορφώσει κάποια μοντέλα μέτρησης των επιπτώσεων. Έτσι, δεν λείπουν τα ακραία σενάρια, τα οποία στην περίπτωση της χώρας μας κάνουν λόγο για απότομη πτώση άνω του 9% του τουρισμού στα νησιά του Ιονίου, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε φέτος.

Το ίδιο σενάριο θα έβλεπε αύξηση στον τουρισμό κατά περίπου 16% στη δυτική Ουαλία.

Η νότια Ευρώπη δεν έχει μέλλον, λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις, που προκάλεσε tweet του υπουργού Υγείας της Γερμανίας, που ήταν για διακοπές στην Ιταλία πριν από λίγες ημέρες, που εκτίμησε ότι, λόγω καύσωνα, η νότια Ευρώπη «δεν έχει μέλλον» ως τουριστικός προορισμός. Έγραψε σχετικά η DW:

"Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, προβεβλημένο στέλεχος του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), αποφάσισε φέτος να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ιταλία. Ως εδώ τίποτα το παράξενο. Φτάνοντας όμως στις 13 Ιουλίου στη Γένοβα, με τελικό προορισμό την Τοσκάνη, έπεσε πάνω σε ένα αφόρητο κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε μία μάλλον αυθόρμητη αντίδραση ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής και θεωρείται ιδιαίτερα σχολαστικός σε θέματα υγείας και ευεξίας, διεμήνυσε μέσω Twitter ότι «είναι εντυπωσιακό αυτό το κύμα καύσωνα. Αν συνεχίσουμε έτσι, μακροπρόθεσμα δεν θα έχουν μέλλον αυτοί οι τουριστικοί προορισμοί. Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τον Νότο της Ευρώπης. Τέλος εποχής».

Προς επιβεβαίωση ο Λάουτερμπαχ παρέθετε έναν μετεωρολογικό χάρτη με επίκαιρες προβλέψεις για θερμοκρασίες 48 βαθμών Κελσίου στη Σικελία και τη Σαρδηνία, αλλά και «κόκκινες ζώνες» με υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ιταλία, την Ελλάδα, τη γαλλική Κυανή Ακτή και την Ιβηρική Χερσόνησο.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) μετέφερε το μήνυμα Λάουτερμπαχ στο ιταλικό υπουργείο Τουρισμού, ζητώντας ένα εμπεριστατωμένο σχόλιο. Λίγο αργότερα απάντησε η ίδια η υπουργός Ντανιέλα Σαντανκέ, αρχικά με διακριτικές αιχμές: «Ευχαριστώ τον Γερμανό υπουργό Υγείας που επέλεξε για τις διακοπές του την Ιταλία, που άλλωστε ήταν πάντα ο πιο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός για τους συμπατριώτες του. Ασφαλώς θα χαρούμε να τον ξαναϋποδεχθούμε και στο μέλλον».

Στη συνέχεια η Ντανιέλα Σαντανκέ αναφέρει ότι η Ιταλία έχει «πλήρη συναίσθηση» του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και το υπουργείο της επεξεργάζεται «μία στρατηγική, που θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε το τουριστικό προϊόν της Ιταλίας με βιωσιμότητα και διάθεση φιλοξενίας, για 365 ημέρες τον χρόνο». Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η υπουργός, «είμαστε βέβαιοι ότι οι Γερμανοί θα εκτιμούν όλο και περισσότερο τη δυνατότητα να περάσουν τις διακοπές τους στην Ιταλία».

Μέσω της FAZ παρεμβαίνει στη συζήτηση και ο πρόεδρος του Ιταλικού Οργανισμού Τουρισμού, επισημαίνοντας: «Διαβεβαιώνουμε τον κύριο υπουργό Κάρλ Λάουτερμπαχ, ότι εάν συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Νότο, στη Σικελία, την Απουλία ή την Καλαβρία, δύσκολα θα βρει δωμάτιο, ακόμη και με αυτόν τον καύσωνα».

ΕΤC | Ευρωπαϊκοί προορισμοί θα υποφέρουν το καλοκαίρι

Ορισμένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί θα «υποφέρουν» τους καλοκαιρινούς μήνες όταν δεν μπορεί κάποιος «να γλυτώσει από τη ζέστη», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Eduardo Santander, εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών.

Για τους ταξιδιώτες, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα κινηθούν βόρεια αντί για νότια στην Ευρώπη ή θα ταξιδεύουν την άνοιξη ή το χειμώνα αντί για το καλοκαίρι, είπε.

Οι άνθρωποι πιθανότατα θα κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, με βάση το πώς αναμένεται να είναι ο καιρός στο προορισμό που επιλέγουν να επισκεφτούν.

Μία από τις προβλέψεις του Santander έχει ήδη επαληθευτεί: Οι αναζητήσεις για προορισμούς της βόρειας Ευρώπης από άτομα που ζουν στη νότια Ευρώπη αυξήθηκαν κατά την τελευταία εβδομάδα σε σύγκριση με τις ίδιες ημέρες του προηγούμενου μήνα, με την Ιρλανδία να καταγράφει αύξηση άνω του 1.000%, σύμφωνα με τον ιστότοπο ταξιδιωτικών κρατήσεων eDreams Odigeo.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 05/03 07:18

  Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για 5άστερο ξενοδοχείο στα Μετέωρα

 2. 05/03 07:16

  ‘Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μύκονο και Πόρτο Χέλι

 3. 05/03 07:14

  Δήμος Τήνου: Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών στους τομείς του πολιτισμού και τουρισμού

 4. 05/03 07:12

  Υπ. Πολιτισμού: Μη έγκριση μελέτης και νέας χρήσης κτηρίου ως χώρο προβολής των κρητικών προϊόντων

 5. 05/03 07:10

  Βόρεια Μακεδονία | Το 55% των πολιτών δεν αντέχουν οικονομικά τις διακοπές

 6. 04/03 22:06

  "Digital Marketing Workshop" στη Ρόδο από την ΕΠΟΤ Τourism Think Tank

 7. 04/03 18:56

  Lufthansa | Νέα απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή

 8. 04/03 18:44

  «Επανάσταση» των συνταξιούχων: 13η σύνταξη στην Ελβετία

 9. 04/03 18:37

  Συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 10. 04/03 18:27

  Να απαγορευθούν οι νέες κλίνες στη Σαντορίνη

 11. 04/03 16:31

  ΕΞΑΑΑ | "Ζήτω το ελληνικό τραγούδι" δια νόμου και με ποσόστωση στα ξενοδοχεία

 12. 04/03 14:41

  Ε.Ξ. Ρόδου | Ρύθμιση στη νομοθεσία «περί αιγιαλού και παραλίας» που είναι διαφορετική στη Ρόδο

 13. 04/03 14:35

  Τα αιτήματα των τουριστικών καταλυμάτων στο υπουργείο Τουρισμού από την Συνομοσπονδία «ΔΙΑΜΟΝΗ»

 14. 04/03 13:49

  Αποκατάσταση των σχέσεων με τη διοίκηση της easyjet, με απονομή ευσήμων....

 15. 04/03 13:31

  ITB'24 | DRV: Η Ελλάδα τρίτη στις κρατήσεις των Γερμανών για το 2024- πρώτη η Τουρκία!

 16. 04/03 13:13

  ΠΟΞ | Δυσάρεστη έκπληξη η ποσόστωση στο δημόσια εκτελούμενο μουσικό ρεπερτόριο

 17. 04/03 13:04

  Athens Riviera | Η καλοκαιρινή εμπειρία με φόντο την Αθήνα

 18. 04/03 12:47

  Ρόδος: Επιταγή-voucher για 7 ημέρες δωρεάν διακοπών - Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για τα ξενοδοχεία

 19. 04/03 12:36

  Βρετανία: Αυξάνονται τα πρόστιμα στις σχολικές απουσίες για διακοπές

 20. 04/03 12:09

  Γερμανικός τουρισμός | ITB'24: Μαζική επιστροφή των προκρατήσεων – Παραμένει το χάσμα πωλήσεων - ταξιδιωτών

 21. 04/03 11:48

  Το ξενοδοχείο της Ρόδου που λανσάρει περιβαλλοντικό πρότζεκτ μετά τις πυρκαγιές του 2023

 22. 04/03 11:47

  Η Ελλάδα παραμένει o δημοφιλέστερος προορισμός των Δανών τουριστών

 23. 04/03 11:43

  Γερμανικός Τύπος | Αντιδράσεις προκαλεί ο νόμος για τις παραλίες στην Ελλάδα

 24. 04/03 11:12

  Τουρισμός 2024 | Η ισχυρή στερλίνα στηρίζει τα ταξίδια των Βρετανών- "τζάμπα" η Τουρκία (+113% η ισοτιμία στη διετία)

 25. 04/03 10:47

  Τουρισμός | +47% οι κρατήσεις για το καλοκαίρι στην DER Touristik - Υψηλή ζήτηση για Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία

 26. 04/03 10:31

  Ferie for Alle 2024 | Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των Δανών για τη Χαλκιδική

 27. 04/03 10:28

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 30ή έκθεση Ελληνικού Κρασιού «Οινόραμα»

 28. 04/03 07:51

  Ισπανία: Επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 2,8% τον Φεβρουάριο

 29. 04/03 07:45

  ΕΟΤ: Δράσεις στήριξης του διεθνούς αγώνα Ορειβατικού Σκι Pierra CRETA 2024

 30. 04/03 06:56

  Πειραιάς | Τα ακίνητα - φιλέτα που βγαίνουν σε διαγωνισμό για εκμίσθωση 10 ετών στην πλαζ Βοτσαλάκια

 31. 03/03 15:10

  Χειμώνας 2023-2024: Ο θερμότερος όλων των εποχών στην Ελλάδα

 32. 03/03 07:49

  Επέκταση του αεροδρομίου της Βιέννης

 33. 03/03 07:19

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σκόπελο και Κω

 34. 03/03 07:14

  8ο Panorama Charity Fun Run 2024 Μελίνα Λαζαρίδου

 35. 03/03 07:11

  Ημέρες Θάλασσας 2024 στον Πειραιά

 36. 02/03 12:46

  Νέος φωτισμός ανάδειξης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

 37. 02/03 07:59

  Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία

 38. 02/03 07:58

  Οι ελληνικές εξαγωγές στην Ισπανία το 2023

 39. 01/03 21:21

  Ευρωπαϊκός τουρισμός | Πραγματικό κατόρθωμα ο ψηφιακός και βιώσιμος μετασχηματισμός

 40. 01/03 16:44

  Κρήτη | Συνάντηση Αρναουτάκη- "Η Φιλοξενία": Kοινό brand name για τα τουριστικά καταλύματα

 41. 01/03 14:57

  Γερμανικός τουρισμός | Το 43% των τουριστών επέλεξε Μεσόγειο το 2023, το 4,2% Ελλάδα, το 14,4% Ισπανία...

 42. 01/03 14:38

  Σύσκεψη για τις κρουαζιέρες στη Μύκονο - τα προβλήματα

 43. 01/03 14:17

  Αποδίδονται στο καταδυτικό κοινό τα 4 επισκέψιμα ναυάγια στην Αλόννησο και στον Δυτικό Παγασητικό

 44. 01/03 13:19

  Αεροδρόμιο Αμβούργου: 5 Ελληνικοί προορισμοί στους 25 δημοφιλέστερους για το 2023

 45. 01/03 12:51

  Airbnb: “Win win” οι νέοι κανονισμοί για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη

 46. 01/03 12:44

  Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης στη Σερβία

 47. 01/03 12:33

  Από το Βερολίνο οι πρώτοι τουρίστες της φετινής σεζόν στη Ρόδο

 48. 01/03 12:22

  Οι Κινέζοι επιστρέφουν στην Ευρώπη; Τι δείχνουν οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

 49. 01/03 11:52

  Διπλή -gold- διάκριση για τον Όμιλο Sani/Ikos ως «Best Hotel to Work In»

 50. 01/03 11:17

  Νόμος | Οι 7 αλλαγές για την προστασία και τις παραχωρήσεις στις παραλίες

 51. 01/03 11:14

  Ανάλυση της Πολωνικής αγοράς από την Panadvert

 52. 01/03 11:05

  Μαζί ΕΑΤΑ και Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων - προωθούνται έργα στο κέντρο και τις γειτονιές

 53. 01/03 10:05

  Τον Απρίλιο ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Domes Novos Santorini

 54. 01/03 09:34

  Προβολή της Ελλάδας σε Μόναχο και Βιέννη - τιμώμενες περιοχές ο Βόλος και η Κρήτη

 55. 01/03 07:27

  Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Μοσχάτο και Ζάκυνθο

 56. 01/03 07:26

  Kατεδάφιση κτηρίων σε ξενοδοχείο της Πάργας

 57. 01/03 07:22

  H Επιτροπή Tουριστικής Aνάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου

 58. 01/03 07:17

  Προώθηση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού στην αγορά της Ιταλίας

 59. 29/02 21:11

  H Ελλάδα φιλικός και ασφαλής προορισμός για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες

 60. 29/02 19:05

  "Πράσινο φως" για ενιαίο κανονισμό στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη

 61. 29/02 18:51

  Άγονος ο διαγωνισμός για το ακίνητο στην περιοχή «Βερβερόντα», στο Πόρτο Χέλι

 62. 29/02 18:39

  ΤΑΙΠΕΔ | Επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στο ακίνητο «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

 63. 29/02 14:34

  Ξενοδοχεία Αθήνας | Θετικές επιδόσεις τον Ιανουάριο- αισιοδοξία για το 2024

 64. 29/02 13:47

  Σε εκκαθάριση τελικά ο σπεσιαλίστας tour operator για Ελλάδα Attika Reisen

 65. 29/02 13:26

  Νέο ρεκόρ συμμετοχών στον ένατο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου - Συμμετοχή από 52 χώρες

 66. 29/02 13:08

  Εθνική Τράπεζα | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να διεκδικήσει νέα ρεκόρ το 2024

 67. 29/02 12:37

  Υπ. Τουρισμού: Πρόσκληση στις επιχειρήσεις για την πρακτική άσκηση καταρτιζομένων στα ΙΕΚ και σπουδαστών ΑΣΤΕ

 68. 29/02 12:34

  Τεχνητή νοημοσύνη | Ο αντίκτυπος στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους

 69. 29/02 12:08

  Ο ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση ITB Berlin 2024

 70. 29/02 11:34

  Air Serbia: Περισσότερες πτήσεις προς Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη από το Βελιγράδι

 71. 29/02 11:27

  Transavia: Νέα σύνδεση με Κω το καλοκαίρι του 2024

 72. 29/02 11:27

  Η Ryanair ανέστειλε τις πτήσεις στο Τελ Αβίβ λόγω υψηλού κόστους του αεροδρομίου

 73. 29/02 11:07

  Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη του Κατάρ

 74. 29/02 10:27

  TUI Global Hotel Awards | 19 ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα στον κόσμο

 75. 29/02 10:19

  Wyndham Hotels & Resorts: Επιστρέφει ο Μήνας Μέλους του προγράμματος επιβράβευσης

 76. 29/02 07:34

  Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στη Μήλο | Νέες πισίνες σε ξενοδοχείο στη Ρόδο

 77. 29/02 07:33

  Δήμος Σιθωνίας: Συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 78. 29/02 07:26

  Υπουργείο Πολιτισμού: Δράσεις προστασίας και ανάδειξης στα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης

 79. 29/02 06:31

  Ψηφιακός Οδηγός της Ιστορίας και της Κληρονομιάς της Καλαμαριάς

 80. 29/02 06:18

  Ντουμπάι: Τα ρεκόρ του τουρισμού και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια

 81. 28/02 15:20

  FTI: 10% επάνω τα έσοδα πέρυσι, πολλά υποσχόμενο το 2024, περίπλοκη η αποτίμηση....

 82. 28/02 15:01

  Η Χαλκιδική είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Σέρβους

 83. 28/02 14:27

  Η Hilton προσφέρει πολυτελές Glamping σε εθνικά πάρκα - Συνεργασία με την AutoCamp

 84. 28/02 13:23

  Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα σε εκδήλωση του τουρ οπερείτορ Dertour στη Βιέννη

 85. 28/02 12:42

  Swan Hellenic: Νέα δρομολόγια με αναχώρηση και στάση στον Πειραιά

 86. 28/02 12:23

  Ένας νέος αερομεταφορέας κοντινών αποστάσεων έρχεται τον Ιούλιο στην Ευρώπη

 87. 28/02 12:22

  Το 41% ​​των Σκωτσέζων σχεδιάζει διακοπές στην Ευρώπη φέτος

 88. 28/02 12:12

  Hard Rock Hotel Athens: Κόνσεπτ εστιατορίου με υπογραφή της Major Food Group

 89. 28/02 11:44

  Κανονικά οι πτήσεις των Aegean και Olympic Air σήμερα Τετάρτη

 90. 28/02 11:37

  ΕΕ | Η εξοικονόμηση φυσικού αερίου συνέβαλε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

 91. 28/02 11:11

  Η Κωνσταντινούπολη δεν μπορεί πια να κρατήσει τον κόσμο της

 92. 28/02 10:51

  Παραιτήθηκε η Ελληνίδα Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Jumeirah

 93. 28/02 10:22

  ΠΟΤΑΠ | Από τις «Ανθισμένες Διαδρομές» του ΕΟΤ στις «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας»

 94. 28/02 10:15

  O νέος CEO της Wyndham Hotels για την αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

 95. 28/02 07:19

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κω και Κεφαλονιά

 96. 28/02 07:18

  Δήμος Φούρνων Κορσεών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 97. 28/02 07:16

  Κροατία: 108 εκατ. διανυκτερεύσεις το 2023

 98. 28/02 06:07

  Συνέδριο με θέμα Crete: Top Destination in Europe

 99. 27/02 22:11

  Το Γούρι για το 2025 στα πωλητήρια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων από το καλοκαίρι

 100. 27/02 18:06

  Ο Τουρισμός είναι ευλογία για την Ελλάδα