Τουρισμός | Οι 8 νέες μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν τους τρόπους με τους οποίους ταξιδεύουμε το 2023

Τουρισμός | Οι 8 νέες μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν τους τρόπους με τους οποίους ταξιδεύουμε το 2023Πηγή φωτό: Pixabay

Ο βρετανικός Independent αποκαλύπτει μερικές από τις νεότερες τάσεις που πρόκειται να επηρεάσουν τα ταξίδια του μέλλοντος με έναρξη από την εφετινή χρονιά.

Δείτε τις...

 • Εμπειρίες που θέτουν στο επίκεντρο τις ρίζες του προορισμού

Εάν η περασμένη χρονιά ήταν η χρονιά που έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ταξιδέψουν και πάλι, το 2023 θα έχει στο επίκεντρο τη γνώση σχετικά με τις πραγματικές ρίζες ενός προορισμού.

Σε όλο τον κόσμο παρατηρείται η εμφάνιση ξεναγήσεων και εμπειριών με επικεφαλής ιθαγενείς ξεναγούς, οι οποίοι κατευθύνουν τις τουριστικές δαπάνες σε κοινότητες που έχουν διατηρήσει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους ζωντανές για εκατοντάδες χρόνια.

Η Intrepid Travel πρόκειται να προσφέρει πάνω από 100 εμπειρίες του είδους το 2023. Στην περιοχή Γιουκατάν του Μεξικού, οι ομάδες τουριστών θα συναντώνται και θα περιηγούνται στο αγρόκτημα μιας οικογένειας των Μάγια, και θα ακολουθεί μάθημα μαγειρικής και κοινό γεύμα.

Στη Γιούτα, οι ταξιδιώτες μπορούν να μάθουν για τα τοπικά φυτά, τα ζώα και το τοπίο σε ταξίδια με ιθαγενείς Αμερικανούς οδηγούς. Άλλες εμπειρίες είναι υπό την ηγεσία της κοινότητας ιθαγενών του ποταμού Terraba της Κόστα Ρίκα και των Σάμι, της μοναδικής αυτόχθονης ομάδας της Ευρώπης που σώζεται μέχρι σήμερα, στη Λαπωνία.

Στη Γουιάνα, ένα νέο εξαήμερο ταξίδι στα Χάιλαντς καθοδηγείται από ανθρώπους της φυλής από το χωριό Pairuma.

 • Διακοπές... χειμερίας νάρκης

Οι διακοπές γίνονται μεγαλύτερης διάρκειας. Εκτός από τις τρεις εβδομάδες που προσφέρονται πλέον στα προγράμματα διακοπών, οι τουρ οπερέιτορ έχουν διαπιστώσει ότι ο αριθμός ημερών των διακοπών έχει αυξηθεί καθώς όλοι σχεδιάζουν μεγάλα ταξίδια μετά την ταξιδιωτική στέρηση που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το γεγονός αυτό ώθησε τη βρετανική Ένωση Ταξιδίων ΑΒΤΑ να ξεχωρίσει τις διακοπές «χειμερίας νάρκης» ως στυλ διακοπών που είναι πιο δημοφιλές κατά τους πρώτους λίγους ψυχρούς μήνες του 2023.

Η πρόθεση των ταξιδιωτών να αποφύγουν τα αυξημένα κόστη και τους τιμωρητικούς χειμώνες βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την κρίση του κόστους ζωής, όμως οι ταξιδιώτες αναζητούν όλο και περισσότερο προορισμούς με κορυφαίο value όπου η λίρα έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και όπου μπορούν να μείνουν με φθηνότερο κόστος ζωής σε υψηλότερες θερμοκρασίες για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες κάθε φορά.

Η τάση αυτή συμβαδίζει και με τους ψηφιακούς νομάδες οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη ευελιξία να επισκεφθούν έναν προορισμό για μια περίοδο εβδομάδων χωρίς να περιορίζονται από την ετήσια άδεια.

 • Ένα άλλο είδος διασκέδασης

Υπάρχουν  περισσότεροι από έναν τρόποι να διασκεδάσει κανείς στις διακοπές. Ενώ ο τυπικός ηδονιστικός τρόπος είναι άμεσος και αφορά την απόλαυση της στιγμής (ηλιοθεραπεία, κολύμβηση, παγωτό, γευσιγνωσία κρασιού), ο δεύτερος τρόπος είναι μια διαφορετική κατηγορία από μόνος του. Περιλαμβάνει την αίσθηση της πρόκλησης και πιθανόν ακόμα και της δυσανασχέτησης. Μπορεί να έχει μια κακή αίσθηση την ώρα που κανείς επιδίδεται σε αυτήν, όπως η ορειβασία βουνού σε μια παγωμένη νύχτα του χειμώνα ή το τρέξιμο σε αγώνα 100 μιλίων, όμως όταν τελειώσει η ανάμνηση σβήνει τα άσχημα τμήματα της εμπειρίας και προκαλεί τον ταξιδιώτη να θέλει να την ξαναζήσει, προφανώς για διασκέδαση.

Οι διακοπές προκλήσεων ήταν στο παρελθόν σε άνθηση, όμως τα δεδομένα δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν μικρότερες δόσεις αυτών ακόμη και στις παραδοσιακές διακοπές. Για παράδειγμα, το κολύμπι στον πάγο στη Σκανδιναβία ή η πεζοπορία ημερών σε ένα μονοπάτι. Είναι ένας από τους λόγους που αυξάνονται τα διαλείμματα περιπέτειας και δραστηριότητας στους παραδοσιακούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς που προσφέρουν διακοπές παραλίας και καλού φαγητού.

 • Ταξίδια χωρίς τζετ λαγκ

Τουρ οπερέιτορ όπως ο Original Travel έχουν εντοπίσει ένα επαναλαμβανόμενο αίτημα για ταξίδια σε μέρη με παρόμοιες ζώνες ώρας με το σημείο κατοικίας των ταξιδιωτών, που απαιτούν ελάχιστο χρόνο ανάκαμψης μετά το ταξίδι.

«Μετά από όλη την ταλαιπωρία που χρειάστηκε να περάσουν οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι τώρα απλώς αναζητούν οι διακοπές να είναι εύκολες. Ρωτούν όλο και περισσότερο για προορισμούς όπου η διαφορά ώρας είναι οριακή και δεν υπάρχει τζετ λαγκ», αναφέρει ο συνιδρυτής του Original, κ. Tom Barber.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους γονείς, οι οποίοι δεν θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους στην ταλαιπωρία μιας νέας ρουτίνας στις διακοπές και στη συνέχεια όταν επιστρέψουν στο σπίτι, αλλά και για όλους τους ταξιδιώτες οι οποίοι έτσι μπορούν να μεγιστοποιούν το χρόνο των διακοπών τους».

Ο Original προτείνει την Τανζανία (τρεις ώρες μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο), τη Νότια Αφρική (δύο ώρες μπροστά) και το Μαρόκο (μία ώρα μπροστά). Οι χώρες στην ίδια ζώνη ώρας με το Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν την Ισλανδία, την Πορτογαλία και τα Κανάρια Νησιά.

 • Αποδράσεις βιοποικιλότητας

Η φύση ως επίκεντρο των ταξιδιών βρίσκεται σε άνοδο εδώ και χρόνια, και γίνεται ορατή στα έργα ανακατασκευής κοραλλιών σε θέρετρα στις Μαλδίβες έως τις μέλισσες στις στέγες boutique ξενοδοχείων. Τώρα, όμως, το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε μια ευρύτερη αποστολή για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας με ευρύτερο τρόπο.

Φέτος, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), ο ΟΗΕ και η Sustainable Hospitality Alliance, συνασπίστηκαν σε έναν επίσημο στόχο για να μπει τέλος και να αντιστραφεί η απώλεια βιοποικιλότητας έως το 2030.

Οι ταξιδιώτες ήδη βλέπουν πρωτοβουλίες βιοποικιλότητας στις διακοπές τους: Κατασκηνώσεις Αποκατάστασης Οικοσυστήματος σχεδιάζουν δραστηριότητες βελτίωσης της βιοποικιλότητας σε προορισμούς όπως η Ισπανία και η Αίγυπτος.

Εναλλακτικά, η νέα συλλογή Citizen Science της Exodus σε περιοχές όπως η κοιλάδα Zambezi και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, προσφέρει διακοπές όπου οι παραθεριστές θα συλλέγουν δείγματα γλυκού νερού από όλο τον κόσμο για να φτιάξουν ένα eBioAtlas, που στοχεύει στην παρακολούθηση κάθε οικοσυστήματος στη γη.

 • Ταξίδια στο Metaverse

Οι περιπέτειες μέσω του Metaverse – ένας κόσμος εικονικής πραγματικότητας όπου μπορείτε να παρακολουθείτε φεστιβάλ, να πηγαίνετε στη δουλειά και να συναναστρέφεστε με άλλους μέσω avatars– είναι αναμφισβήτητα σε άνοδο, καθώς σε αυτό συμμετέχουν πλέον πολλές ξενοδοχειακές και ταξιδιωτικές εταιρείες.

Μετά το λανσάρισμα ενός πολυαναμενόμενου ακινήτου "IRL" στο Μάντσεστερ, το νέο brand LEVEN θα μεταφέρει το ξενοδοχειακό του κόνσεπτ στο Metaverse. Η CitizenM φέτος αγόρασε γη στον κόσμο του gaming, The Sandbox, ενώ η Σιγκαπούρη έχει αναδημιουργήσει αρκετά από τα μεγαλύτερα ορόσημα της πόλης-κράτους στον εικονικό κόσμο Decentraland. Εν τω μεταξύ, σε μια έρευνα χιλιάδων ανθρώπων σε 32 χώρες, η Booking.com διαπίστωσε ότι οι αποφάσεις του 43% των ανθρώπων επηρεάστηκαν από το Metaverse.

 • Δωμάτια-κάψουλες για ύπνο

Τα ξενοδοχεία της Ιαπωνίας με κάψουλες φαίνονταν στο παρελθόν σαν μακρινά σενάρια φαντασίας που προέρχονταν από διαστημικούς σταθμούς, αλλά οι κάψουλες ύπνου γίνονται τάση από φέτος και στα Ευρωπαϊκά ταξίδια.

Η Generator Hostels προσθέτει 50 κάψουλες ύπνου ιαπωνικού τύπου σε δύο από τα πιο δημοφιλή «poshtel» της τον επόμενο χρόνο – 31 επιπλέον κρεβάτια στο Βερολίνο και 19 στο Άμστερνταμ – που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα κρεβάτι (και κυριολεκτικά, μόνο αυτό) από € 25 (22 £) ανά διανυκτέρευση, αφήνοντας περιθώρια δαπανών από τον υπόλοιπο προϋπολογισμό του ταξιδιού για clubbing, ψώνια, περιηγήσεις και μουσεία.

Τα δωμάτια-κάψουλες («pods») της Generator Amsterdam ξεκινούν τη λειτουργία τους τον Ιανουάριο, και στο Βερολίνο στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το 2024 θα έρθουν ακόμη τα Skynest snoozing pods της Air New Zealand, για τα οποία θα μπορείτε να κάνετε κράτηση για περιόδους τεσσάρων ωρών σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Επίσης, η νέα εταιρεία Pop & Rest, που δημιουργεί συνθήκες ύπνου σε κάψουλα για εταιρείες, εργάζεται για τη δημιουργία ξενοδοχείου στο Λονδίνο μέσα στο 2023 που θα είναι ανοιχτό συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες της πόλης να νοικιάζουν ένα υπνοδωμάτιο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

 • Μεγαλύτερη διαφάνεια στα ταξίδια σε αργούς ρυθμούς

Ενώ το ταξιδιωτικό κοινό γνωρίζει τον αντίκτυπο των πτήσεων στους προορισμούς, οι συμπεριφορές μας δεν συνδυάζονται πάντα με τις προθέσεις μας να αφήσουμε μικρότερο αποτύπωμα στον πλανήτη. Ο Brian Young από την G Adventures δήλωσε: «Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι πελάτες αναγνωρίζουν ότι είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για αυτό. Υποθέτουν ότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας φροντίσει για τη βιωσιμότητα και τον αντίκτυπο του ταξιδιού και ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν».

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να σκεφτούμε τις ταξιδιωτικές μας επιλογές και να προσπαθήσουμε να ασκήσουμε ελάχιστη επίδραση στο κλίμα αυτή την κρίσιμη στιγμή. Οι ταξιδιωτικοί φορείς είναι αισιόδοξοι: μια μεγάλη τάση που προβλέπουν για το επόμενο έτος είναι οι πιο διαφανείς επιλογές ταξιδιών με αργούς ρυθμούς, όπως συνδέσεις με τρένο και φέρι, με τις ταξιδιωτικές εταιρείες να είναι πιο πιθανό να τους προσφέρουν και ακόμη και να προωθούν υπολογισμούς άνθρακα για να αναδεικνύουν πιο βιώσιμους τρόπους μεταφορών.

Το Intrepid Travel συνεργάζεται με την Byway για να αναδεικνύει στους τουρίστες τέτοιες επιλογές, από σιδηροδρομικά δρομολόγια μέσω Ιταλίας έως ταξίδια με τρένο και φέρι από τη νότια Ισπανία και προς το Μαρόκο.

Εν τω μεταξύ, η Direct Ferries μόλις λάνσαρε έναν υπολογισμό άνθρακα για να δείχνει τη διαφορά εκπομπών όσων ταξιδεύουν δια θαλάσσης σε σχέση με την πτήση.

Όσον αφορά τις πτήσεις, οι ταξιδιώτες αναμένεται να είναι πιο διστακτικοί στην επιλογή τους λόγω του αντίκτυπου στο περιβάλλον και ίσως να προτιμούν να ταξιδεύουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μέσω ξηράς.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 19/04 17:25

  Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

 2. 19/04 16:42

  «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

 3. 19/04 16:09

  ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

 4. 19/04 16:04

  Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

 5. 19/04 15:51

  Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

 6. 19/04 15:28

  Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

 7. 19/04 14:45

  Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

 8. 19/04 13:03

  ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

 9. 19/04 12:58

  X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

 10. 19/04 12:21

  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

 11. 19/04 11:43

  Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

 12. 19/04 11:34

  Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

 13. 19/04 11:30

  Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

 14. 19/04 11:19

  Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

 15. 19/04 10:56

  WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

 16. 19/04 10:21

  Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

 17. 19/04 07:14

  Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

 18. 19/04 07:10

  Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

 19. 19/04 07:09

  Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

 20. 19/04 07:07

  Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

 21. 19/04 07:04

  Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

 22. 18/04 16:45

  Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

 23. 18/04 15:55

  Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

 24. 18/04 15:13

  Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

 25. 18/04 15:09

  Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

 26. 18/04 15:03

  Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

 27. 18/04 14:22

  Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

 28. 18/04 13:53

  Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

 29. 18/04 13:05

  Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

 30. 18/04 12:33

  Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

 31. 18/04 12:19

  SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

 32. 18/04 12:17

  Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

 33. 18/04 12:03

  Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

 34. 18/04 11:57

  E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

 35. 18/04 11:45

  Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

 36. 18/04 11:29

  Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

 37. 18/04 11:22

  Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

 38. 18/04 11:18

  Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

 39. 18/04 11:17

  Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

 40. 18/04 11:06

  Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

 41. 18/04 10:30

  Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

 42. 18/04 10:25

  Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

 43. 18/04 10:12

  SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

 44. 17/04 19:57

  Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

 45. 17/04 19:16

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

 46. 17/04 16:48

  Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

 47. 17/04 16:33

  Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

 48. 17/04 15:28

  H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

 49. 17/04 14:36

  Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

 50. 17/04 14:22

  Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

 51. 17/04 13:35

  Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

 52. 17/04 13:20

  Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

 53. 17/04 11:52

  Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

 54. 17/04 11:43

  Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

 55. 17/04 11:35

  Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

 56. 17/04 11:19

  airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

 57. 17/04 11:18

  Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

 58. 17/04 10:42

  Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

 59. 17/04 10:40

  Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

 60. 17/04 10:22

  Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

 61. 17/04 09:49

  Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

 62. 16/04 19:56

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

 63. 16/04 16:00

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

 64. 16/04 15:41

  Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

 65. 16/04 13:00

  Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

 66. 16/04 12:41

  Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

 67. 16/04 11:42

  Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

 68. 16/04 11:39

  Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

 69. 16/04 11:22

  Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

 70. 16/04 10:49

  Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

 71. 16/04 10:41

  Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

 72. 16/04 10:30

  Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

 73. 16/04 06:00

  Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

 74. 15/04 19:50

  Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

 75. 15/04 19:44

  ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

 76. 15/04 17:25

  H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

 77. 15/04 14:59

  Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

 78. 15/04 14:27

  Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

 79. 15/04 13:34

  Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

 80. 15/04 13:03

  Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

 81. 15/04 12:45

  Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

 82. 15/04 11:37

  «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

 83. 15/04 11:21

  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

 84. 15/04 11:13

  TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

 85. 15/04 10:47

  Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

 86. 15/04 09:34

  Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

 87. 14/04 13:10

  meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

 88. 14/04 12:57

  Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

 89. 14/04 12:46

  Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

 90. 14/04 12:38

  Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

 91. 13/04 21:34

  Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

 92. 13/04 20:55

  Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

 93. 13/04 14:09

  Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

 94. 13/04 13:34

  Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 95. 13/04 12:53

  Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

 96. 13/04 12:39

  Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

 97. 12/04 21:52

  Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

 98. 12/04 21:43

  Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

 99. 12/04 21:37

  Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

 100. 12/04 19:40

  Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα