Έτσι θα είναι τα ταξίδια το 2040 | Διαστημικές διακοπές, σαφάρι στις πόλεις, face check in και room service με... drone

Έτσι θα είναι τα ταξίδια το 2040 | Διαστημικές διακοπές, σαφάρι στις πόλεις, face check in και room service με... droneΠηγή φωτό: Pixabay

Το πώς θα είναι οι διακοπές το 2040 παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο καινοτόμες εξελίξεις που θα επηρεάσουν τον τρόπο που θα ταξιδεύουμε αλλά και θα βιώνουμε τις διακοπές σε μια εικοσαετία.

Δείτε τις 10 τάσεις οι οποίες θα επικρατήσουν το 2040...

-Πακέτα διακοπών στη Σαουδική Αραβία

Σε 20 χρόνια, οι προορισμοί που αυτή τη στιγμή είναι ανερχόμενοι θα αποτελέσουν τους δημοφιλέστερους στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Η Σαουδική Αραβία, η οποία σκοπεύει να δαπανήσει 1 τρισ. δολάρια για την προσέλκυση 100 εκατ. τουριστών ετησίως μέχρι το 2030, αναμένεται να γίνει το νέο Ντουμπάι, αλλά με περισσότερο πολιτισμό και ιστορία.

Ήδη ορισμένες μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων ανοίγουν τις μονάδες τους στην περιοχή, όπως η Nobu, η οποία ανήκει, μεταξύ άλλων, και στον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Ντενίρο, και μετά από ξενοδοχεία της στην Ίμπιζα, στο Μαλιμπού και στη Σαντορίνη, φέτος άνοιξε νέο στο Ριάντ.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για μεγάλης κλίμακας επέκταση του αεροδρομίου του Ριάντ με ορίζοντα το 2030.

-Τάση να κάνουμε καλό στον πλανήτη κατά τη διάρκεια των διακοπών

Οι τουρίστες τείνουν πλέον να προτιμούν υπηρεσίες στα ταξίδια που αντισταθμίζουν τις εκπομπές άνθρακα, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο μέλλον όμως, στο Svart Hotel της Νορβηγίας, το οποίο θα ανοίξει το 2023, θα προσφέρεται φιλοξενία που θα βασίζεται αποκλειστικά στην ηλικιακή ενέργεια ενώ το φαγητό θα προέρχεται απο αειφόρα καλλιέργεια.

Στόχος είναι η διαμονή των επισκεπτών να μην επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον, δηλαδή να γίνεται με ακόμη πιο αειφόρο τρόπο σε σχέση με την καθημερινότητα στο σπίτι.

Χάρη στις καινοτομίες στον κατασκευαστικό τομέα, αυτού του είδους το ξενοδοχείο μπορεί να αποτελεί τον κανόνα το 2040, ενώ ακόμη και οικονομικότερες αλυσίδες ξενοδοχείων αναζητούν ριζοσπαστικούς τρόπους ώστε να γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικά.

-Διακοπές στο metaverse

Ξεχάστε τα βιβλία και τα ντομιμαντέρ για την άγρια ζωή. Στο μέλλον τα εικονικά ταξίδια θα γίνονται μέσα από το παράλληλο σύμπαν του metaverse.

Τον Ιούνιο του 2022, το Pew Research Center και το Imagining the Internet Center του Πανεπιστημίου Elon αποκάλυψαν ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες θα απολαμβάνουμε «ταξίδια σε εξωτικές και διασκεδαστικές τοποθεσίες (π.χ. αρχαιολογικές ανασκαφές, βουνοκορφές, παραλίες, μουσεία, μακρινούς γαλαξίες και άλλα μέρη») μέσα από ένα ψηφιακό αντίγραφο του πραγματικού κόσμου μέχρι το 2040.

Πολλοί προορισμοί θα υιοθετήσουν την επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Με τα κινητά τηλέφωνα οι τουρίστες μπορούν ήδη να αξιοποιήσουν διαδραστικές εμπειρίες μέσω της τεχνολογίας, όπως περιηγήσεις σε μουσεία ή πόλεις. Το επόμενο βήμα είναι η αξιοποίηση γυαλιών τα οποία θα προσθέτουν στρώματα εμπειριών (όπως εγκαταστάσεις τέχνης ή εικονικούς κήπους) σε γειτονιές και αξιοθέατα.

-Ταξίδια στη διάστημα

Οι πρώτες επιδρομές στον διαστημικό τουρισμό ήταν δαπανηρές και ελιτίστικες. Ο Sir Richard Branson προχώρησε την ιδέα με τη Virgin Galactic το 2021 και το Blue Origin του Jeff Bezos δέχεται πλέον επιβάτες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά μεταξύ του ενός και 28 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα εισιτήριο ή είναι διάσημες προσωπικότητες. Μέχρι το 2040, ωστόσο, μια εβδομάδα σε ένα διαστημικό ξενοδοχείο θα μπορούσε να κοστίζει μόλις 10.000 ευρώ.

Η τάση για μαζικό διαστημικό τουρισμό υπάρχει. Πέρυσι, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 2.000 Αμερικανούς διαπίστωσε ότι το 49% από αυτούς είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε τροχιά γύρω από τη Γη εάν τους δινόταν η ευκαιρία.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο διαστημικά ξενοδοχεία από την Orbital Assembly Corporation με έδρα τις ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, με τεχνητή βαρύτητα.

-Σαφάρι στη... Βρετανία

Από την ασφάλεια του ηλεκτρικού σας οχήματος, θα μπορείτε να θαυμάσετε την άγρια ​​ζωή. Εισπνεύστε και μπορείτε να μυρίσετε το δάσος τριγύρω. Μπορεί να πετύχετε το ηλιοβασίλεμα με τους συνταξιδιώτες σας που κάνουν σαφάρι πριν επιστρέψετε στην πολυτελή σκηνή σας για διανυκτέρευση. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται καν να φύγετε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά οι κάστορες έχουν ήδη επανεισαχθεί στη Βρετανία αιώνες αφότου εξαφανίστηκαν, οι αγριόγατες περιφέρονται στα δάση της Σκωτίας και οι οικολόγοι ζητούν την επιστροφή περισσότερων ιθαγενών ειδών.

Με περισσότερους από τους μισούς τουριστικούς πράκτορες της Ευρώπης να πωλούν διακοπές για παρατήρηση της άγριας ζωής, η ευκαιρία να εντοπίσετε άγρια πλάσματα στη Βρετανία θα μπορούσε να φέρει έσοδα στην τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και οι ευκαιρίες είναι περιορισμένες επί του παρόντος, μπορείτε ήδη να κάνετε σαφάρι στη Σκωτία με την Rewilding Europe Travel, θαυμάζοντας κόκκινους σκίουρους, ελάφια και αετούς μέσα και γύρω από τα Affric Highlands.

- Απολαμβάνοντας τη φύση... στην πόλη

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo ετοιμάζεται να κάνει την πόλη την πιο πράσινη στην Ευρώπη έως το 2030, δημιουργώντας πάρκα στις όχθες του Σηκουάνα, δάση γύρω από τα σημαντικότερα ορόσημα, δαπανώντας 250 εκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή των Ηλυσίων Πεδίων σε έναν «εξαιρετικό κήπο».

Εν τω μεταξύ, η Σιγκαπούρη (ήδη μια από τις πιο κατάφυτες πόλεις στον κόσμο) θα γίνει πολύ πιο πράσινη μέχρι το 2030, καθώς σχεδιάζει να έχει φυτέψει ένα εκατομμύριο περισσότερα δέντρα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ήδη γεμάτες πανίδα πόλεις που σχεδιάζουν να αυξήσουν τη βλάστησή τους μέχρι το 2040: Φέτος το Ντουμπάι παρουσίασε ένα σχέδιο διπλασιασμού των πάρκων και των χώρων αναψυχής του στα επόμενα 18 χρόνια, με το 60% του Εμιράτου να χαρακτηρίζεται ως προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο. Υπάρχουν επίσης σχέδια ώστε να γίνει πιο βατή πόλη για περπάτημα και ποδηλασία, καθώς και για αύξηση της δημόσιας πρόσβασης στις παραλίες κατά 400%.

-Απογείωση με υδρογόνο

Η EasyJet ελπίζει να πετά με αεροσκάφη που θα αξιοποιούν καύσιμα υδρογόνου μέχρι το 2035, ενώ το Μάντσεστερ σκοπεύει να αποτελέσει το πρώτο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα έχει τη δική του προμήθεια υδρογόνου την ίδια περίπου περίοδο.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Rolls Royce και η EasyJet πραγματοποίησαν δοκιμή εδάφους σε κινητήρα αεροσκάφους που χρησιμοποιεί υδρογόνο. Ωστόσο, λόγω της τεράστιας ποσότητας που απαιτείται για την τροφοδοσία μεγάλων αεροπλάνων, γνώστες της βιομηχανίας πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει ποτέ βιώσιμη επιλογή για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Ωστόσο οι United, American και Virgin Atlantic είναι μεταξύ των αεροπορικών εταιριών που αγοράζουν αεροπλάνα από την Boom Supersonic και τα οποία θα λειτουργούν με βιώσιμα καύσιμα και θα μειώνουν τους χρόνους ταξιδιού στο μισό.

-Αποφυγή των μεγάλων ουρών στον έλεγχο διαβατηρίων

Αυτή την εβδομάδα, το Άμπου Ντάμπι ξεκίνησε τη πρώτη φάση μιας πρωτοβουλίας στο πλαίσιο της οποίας οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πρόσωπό τους αντί για τα διαβατήριά τους στα σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο, οδηγώντας τελικά σε μια εντελώς ανέπαφη εμπειρία check-in και επιβίβασης.

Εν τω μεταξύ, πολίτες, κάτοικοι και συχνοί επιβάτες στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης ήδη περνούν από τις πύλες αναχώρησης χάρη σε έναν συνδυασμό τεχνολογίας δακτυλικών αποτυπωμάτων και αναγνώρισης προσώπου.

Μέχρι το 2040, οι ταξιδιώτες στα περισσότερα αεροδρόμια θα μπορούν να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες ασφαλείας με την απλή περιπλάνησή τους στο αεροδρόμιο.

Στο αεροδρόμιο CPK της Πολωνίας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2028 και θα λειτουργήσει στην πλήρη δυναμικότητά του το 2060, η Foster + Partners οραματίστηκε ένα φιλόξενο, γεμάτο πράσινο αίθριο σχεδιασμένο έτσι ώστε οι επιβάτες πριν την επιβίβασή τους να χαλαρώνουν και να κοινωνικοποιούνται.

-Αειφόρα κρουαζιέρα

Μέχρι το 2026 το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών στον κόσμο θα πραγματοποιεί ταξίδια κρουαζιέρας χάρη στη νέα εταιρεία Northern Xplorer.

Τροφοδοτούμενο από ηλεκτρική πρόωση και υδρογόνο, το σκάφος χωρητικότητας 250 επιβατών θα είναι από τα λίγα που θα μπορούν να ταξιδεύουν στα φιόρδ της Νορβηγίας, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Unesco, καθώς την ίδια χρονιά θα απαγορευτούν τα πλοία με ορυκτά καύσιμα.

Η ισχυρή δήλωση της χώρας σε συνδυασμό με τη δέσμευση της βιομηχανίας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 θα οδηγήσουν σε μια κίνηση προς πιο βιώσιμα πλοία στο μέλλον.

-Εξάρτηση από τα ρομπότ;

Τα ξενοδοχεία ασχολούνται με το πώς να κατανείμουν το προσωπικό τους, διευκολύνοντας παράλληλα τη διαμονή των επισκεπτών. Μεταξύ των ιδεών του κλάδου σύμφωνα με το Hotel Technology News είναι το room service μέσω μιας αυτοματοποίησης που ενεργοποιείται με φωνή για την παράδοση κοκτέιλ ή φαγητού δίπλα στην πισίνα μέσω... drone. Τα φαγητά θα μπορούν να ετοιμάζονται με τρισδιάστατο εκτυπωτή του ξενοδοχείου.

Το σενάριο αυτό δεν είναι τόσο μακρινό όσο φαντάζει. Το 2020, η KFC διερεύνησε τη δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων εκτυπωμένων κοτομπουκιών στη Ρωσία.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 05/02 08:43

  Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί

 2. 05/02 08:41

  Αίγυπτος: Επενδυτικές ευκαιρίες 30 δισ. δολ. στον τουριστικό τομέα

 3. 04/02 18:44

  Η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης | Τελετή έναρξης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 4. 04/02 18:38

  Βασίλης Κικίλιας: “Η Δυτική Μακεδονία το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Υπ. Τουρισμού”

 5. 04/02 12:53

  TripAdvisor | Παγκόσμιος τουρισμός: Τα ταξίδια η απόλυτη προτεραιότητα των πολιτών - το 95% μειώνει άλλες δαπάνες για τις διακοπές

 6. 04/02 08:41

  Οι τιμές των εισιτηρίων στα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης για το 2023

 7. 04/02 08:40

  Ισπανία: 105 δισ. ευρώ οι δαπάνες για τρόφιμα, ποτά και καταναλωτικά προϊόντα τo 2022

 8. 03/02 18:19

  8 επενδυτικά σχέδια ενδιαφέρονται για το λιμάνι του Βόλου

 9. 03/02 18:01

  Ξενοδοχειακή Ημέρα Καριέρας 2023 στην Πιερία

 10. 03/02 17:46

  Άγριο μαλλιοτράβηγμα σε πτήση – Γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στο παράθυρο (βίντεο)

 11. 03/02 16:16

  FTI: Έμφαση σε μικρότερα ελληνικά νησιά το 2023 και προσθήκη νέων ελληνικών ξενοδοχείων

 12. 03/02 15:14

  Ιππικό υπερθέαμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Περήφανα άλογα κάλπασαν στους δρόμους (βίντεο – φωτογραφίες)

 13. 03/02 14:43

  Ελληνικός τουρισμός: Κατά 11,5% θα αναπτύσσεται κάθε χρόνο η αγορά πολυτελών ταξιδιών στην Ελλάδα μέχρι το 2030

 14. 03/02 14:06

  Mια Ελληνίδα που διαπρέπει στις ΗΠΑ, επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 15. 03/02 13:28

  Το Άμστερνταμ βάζει τέλος στα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης

 16. 03/02 12:29

  TUS Airways | Πτήσεις από Λάρνακα προς Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Κέρκυρα

 17. 03/02 11:58

  Emirates | Δοκιμαστική πτήση-ορόσημο με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο

 18. 03/02 11:52

  Κατώτατος μισθός: Οι προτάσεις των φορέων και η διαδικασία για την τελική εισήγηση

 19. 03/02 11:34

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Διαπραγματεύσεις για υπογραφή της νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 20. 03/02 10:25

  Τουρισμός 2023 | Η Ελλάδα στο top10 των ευρωπαϊκών χωρών για τους ταξιδιώτες από τις άλλες ηπείρους

 21. 03/02 08:52

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για δύο νέα ξενοδοχεία σε Μυτιλήνη και Σύβοτα

 22. 03/02 08:50

  Ολλανδία: Αύξηση ρεκόρ στους μισθούς αλλά το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε

 23. 03/02 08:47

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δράσεις για την προσέλκυση περισσότερων κινηματογραφικών παραγωγών

 24. 03/02 08:44

  Ισπανία: Στο 5,8% ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Ιανουάριο

 25. 03/02 08:41

  Γιατί μειώθηκε η ανεργία στη Γαλλία

 26. 02/02 18:16

  Ξυπνάει το ηφαίστειο Κολούμπος της Σαντορίνης

 27. 02/02 17:02

  Αθηναϊκά ξενοδοχεία 2022 | -10,7% η μέση πληρότητα έναντι του 2019, αλλά ο Δεκέμβριος ξεπέρασε τα προπανδημικά επίπεδα

 28. 02/02 15:37

  FedHATTA/ HATTA | Νέες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας με την Αλβανία

 29. 02/02 15:26

  Το παράδοξο της Τουρκίας: Στόχος για 90 εκατ. τουρίστες το 2028 αλλά και 100% επίτευξη των στόχων αειφόρου τουρισμού

 30. 02/02 14:50

  Η Crystal Cruises ξαναγεννιέται με νέα ονομασία και όραμα - Από την Αθήνα οι πρώτες κρουαζιέρες

 31. 02/02 13:26

  Βασίλης Κικίλιας: H σεζόν θα έχει ξεκινήσει σε όποιο χρόνο και αν πραγματοποιηθούν οι εκλογές

 32. 02/02 13:21

  Ευρωπαϊκός τουρισμός 2023: Σταδιακή επιστροφή των Κινέζων και επαναφορά των Αμερικανών το α’ τετράμηνο

 33. 02/02 12:50

  Dusit Suites Athens: Ανοίγει στην Αθήνα το πρώτο ξενοδοχείο της Ταϊλανδικής αλυσίδας Dusit Hotels στην Ευρώπη

 34. 02/02 12:10

  «Στον αέρα» η νέα αναβαθμισμένη εταιρική ιστοσελίδα του ΕΟΤ

 35. 02/02 10:39

  Το superyacht των 86 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί να «πετάξει» πάνω από το νερό - Φωτογραφίες

 36. 02/02 09:28

  Τουρισμός | Ονειρεμένα ταξίδια με οργανωμένα πακέτα διακοπών θέλουν το 2023 οι Βρετανοί- στις top επιλογές η Ελλάδα

 37. 02/02 08:58

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Καστροσυκιά

 38. 02/02 08:51

  Airbnb | Πώς τα πολιτιστικά ταξίδια ξεκλειδώνουν τουριστικά οφέλη για τις κοινότητες της ΕΕ

 39. 02/02 08:40

  Vegan τάσεις στα εστιατόρια της Ευρώπης, ακόμη και στα ελληνικά

 40. 02/02 08:32

  Ισπανία: Στα 1.080 ευρώ ο κατώτατος μισθός

 41. 02/02 06:43

  Κως και Ρόδος στους ρυθμούς του Καρναβαλιού

 42. 01/02 18:41

  Γερμανικοί φόβοι για πόλεμο και εκτός Ουκρανίας - το 34% φοβάται εισβολή της Ρωσίας στη Γερμανία

 43. 01/02 18:11

  Πτώχευσε η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flyr - είχε πτήσεις και προς Ελλάδα

 44. 01/02 17:35

  Νέα 3ετής συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας AEGEAN και TUI France για πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λιλ

 45. 01/02 15:57

  Ελλάδα - Αλβανία: Κοινές δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος τους 

 46. 01/02 14:14

  WWF: 15.000 νέα φυτά στο Σούνιο- Έργο πρότυπης αποκατάστασης

 47. 01/02 13:42

  Τουρκικός τουρισμός | Στα επίπεδα του 2019 οι αφίξεις το 2022- σχέδιο για ανάδειξη 9 προορισμών και 20 επιμέρους προϊόντων

 48. 01/02 13:29

  ΞΕΕ | Οι τελευταίες τάσεις στα ξενοδοχεία στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας

 49. 01/02 13:16

  Από τον ήλιο το 13% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2022 - Οι Top5 χώρες

 50. 01/02 13:05

  Ανακατασκευή του αναψυκτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

 51. 01/02 12:56

  Νέα Υπουργική Απόφαση για τα ύψη των κτιρίων

 52. 01/02 12:28

  4 ξενοδοχεία προβλέπει το Master Plan του Λιμένα Πειραιά

 53. 01/02 12:12

  «Τουρισμός για όλους» | 125.000 νέοι δικαιούχοι, 400.000 συνολικά

 54. 01/02 12:00

  Η κρουαζιέρα πολυτελείας αναδεικνύει νέους προορισμούς - Στη Θεσσαλονίκη το έβδομο Posidonia Sea Tourism Forum

 55. 01/02 11:04

  2013 – 2023: 10 χρόνια Marketing Greece

 56. 01/02 10:30

  Ευρωβαρόμετρο | Το μέσο ανάκαμψης NextGenerationEU ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών

 57. 01/02 10:04

  Παράταση NOTAM με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα.

 58. 01/02 09:50

  Πώς οι επιχειρήσεις επωφελούνται από τα συστήματα της Planet!

 59. 01/02 08:20

  Κατεδάφιση κτιρίου με χρήση ξενοδοχείου στην Κομοτηνή - Νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

 60. 01/02 08:18

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στους οικισμούς Πλαταριάς και Πογωνιάς

 61. 01/02 08:15

  Διαγωνισμός για λειτουργία καντίνα στον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής

 62. 01/02 08:13

  Διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας-Αφρικής

 63. 01/02 08:07

  Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στη Λάρισα

 64. 31/01 19:19

  Γερμανία: Ζήτηση-σοκ τον Ιανουάριο για διακοπές – Πωλήσεις πάνω από το 2019, με αμείωτο ρυθμό από τον Δεκέμβριο!

 65. 31/01 18:47

  Γερμανικός τουρισμός: Ακόμα και οι παντρεμένοι θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι το 2023! 7 στους 10 επιθυμούν μοναχικά ταξίδια

 66. 31/01 18:39

  Προσφορά, από τον Δ, Μελισσανίδη, για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο - Αθλητικές και ήπιες τουριστικές χρήσεις

 67. 31/01 18:22

  Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

 68. 31/01 18:15

  Στα Aria Hotels τo boutique ξενοδοχείο Villa Selena στη Σύρο

 69. 31/01 17:49

  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων: Ημέρα καριέρας 2023 στα Χανιά

 70. 31/01 17:43

  Η νέα διευθύντρια της έκθεσης ΙΤΒ

 71. 31/01 14:40

  Sunweb: Επέστρεψαν οι προκρατήσεις τον Ιανουάριο του 2023 – Η Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των Ολλανδών

 72. 31/01 14:29

  Apollo: Εάν οι πωλήσεις συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς, η Ελλάδα θα βγει sold out πριν το καλοκαίρι!

 73. 31/01 13:37

  Τουρισμός: Η κρίση ακρίβειας οδηγεί τους Βρετανούς σε διακοπές εκτός υψηλής σεζόν

 74. 31/01 13:25

  Βασίλης Κικίλιας: Αεροπορική σύνδεση 4 νέων ελληνικών προορισμών με Βελιγράδι

 75. 31/01 12:58

  Τουρισμός: Πού και με ποια κίνητρα θα ταξιδέψουν το 2023 οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες

 76. 31/01 12:28

  Τουρισμός | Γερμανοί συνταξιούχοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αττάλειας το χειμώνα

 77. 31/01 11:48

  Στις 18 Μαρτίου το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής

 78. 31/01 10:35

  “VILLA Π” Μια κατοικία στην καρδιά του Ελληνικού, σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos+Partners

 79. 31/01 10:20

  FedHATTA: Στον «αέρα» δεκάδες εργαζόμενοι Ελληνικών τουριστικών γραφείων που «δουλεύουν» με Ρωσία & Ουκρανία

 80. 31/01 10:16

  Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία

 81. 31/01 09:43

  Φαράγγι της Σαμαριάς | Πηγή ζωής, περιβαλλοντικό στολίδι και μεγάλο κεφάλαιο για την Οικονομία της Κρήτης

 82. 31/01 08:21

  Άδειες για ανακαίνιση δωματίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας και για ανέγερση κτισμάτων στο Club Med στο Γρεγολίμανο

 83. 31/01 08:18

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε Μύκονο και Σάμο

 84. 31/01 08:16

  Αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Αστέρα Βουλιαγμένης

 85. 31/01 08:13

  Οι διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Κίνας

 86. 31/01 08:11

  Ισπανία: Ρυθμός ανάπτυξης 5,5% το 2022

 87. 30/01 23:06

  Στο παγκόσμιο δίκτυο πόλεων με αστικούς αμπελώνες η Θεσσαλονίκη

 88. 30/01 18:01

  Ο κόσμος της εργασίας στην αρχαία Αθήνα

 89. 30/01 17:48

  Τιμητική διάκριση στον Γρηγόρη Τάσιο από το Υπουργείο Τουρισμού - «Η τιμή για τη βράβευσή μου ανήκει σε όλους τους Έλληνες»

 90. 30/01 17:41

  Ζητούνται προτάσεις για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας

 91. 30/01 17:16

  Η ΙΤΒ «στερεύει» από mega-εκθέτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά – Γιατί αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν

 92. 30/01 16:56

  Β. Κικίλιας | Πώς θα λειτουργούν οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών

 93. 30/01 16:45

  Costa Navarino | Έναρξη σεζόν στις 19 Φεβρουαρίου- ανοίγει το καλοκαίρι το Mandarin Oriental

 94. 30/01 15:34

  "Πράσινο φως" για υδατοδρόμιο στο λιμάνι Σκύρου

 95. 30/01 15:09

  Η Αθήνα στις 8 πιο ρομαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023

 96. 30/01 14:53

  Ryanair: Προσλαμβάνει προσωπικό στην Ουκρανία, με το βλέμμα στο τέλος του πολέμου

 97. 30/01 14:31

  Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία να βάλει STOP στις πτήσεις από τη Ρωσία

 98. 30/01 13:41

  Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα στη Φιλανδία - «Τιμώμενη Χώρα» 2023 στην έκθεση MATKA NORDIC TRAVEL FAIR

 99. 30/01 13:09

  Νέο μπουτίκ πεντάστερο ξενοδοχείο της Grecotel στην Πλάκα

 100. 30/01 12:44

  ΥΠΕΞ Βρετανίας: Προειδοποίηση για μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία