Έτσι θα είναι τα ταξίδια το 2040 | Διαστημικές διακοπές, σαφάρι στις πόλεις, face check in και room service με... drone

Έτσι θα είναι τα ταξίδια το 2040 | Διαστημικές διακοπές, σαφάρι στις πόλεις, face check in και room service με... droneΠηγή φωτό: Pixabay

Το πώς θα είναι οι διακοπές το 2040 παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο καινοτόμες εξελίξεις που θα επηρεάσουν τον τρόπο που θα ταξιδεύουμε αλλά και θα βιώνουμε τις διακοπές σε μια εικοσαετία.

Δείτε τις 10 τάσεις οι οποίες θα επικρατήσουν το 2040...

-Πακέτα διακοπών στη Σαουδική Αραβία

Σε 20 χρόνια, οι προορισμοί που αυτή τη στιγμή είναι ανερχόμενοι θα αποτελέσουν τους δημοφιλέστερους στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Η Σαουδική Αραβία, η οποία σκοπεύει να δαπανήσει 1 τρισ. δολάρια για την προσέλκυση 100 εκατ. τουριστών ετησίως μέχρι το 2030, αναμένεται να γίνει το νέο Ντουμπάι, αλλά με περισσότερο πολιτισμό και ιστορία.

Ήδη ορισμένες μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων ανοίγουν τις μονάδες τους στην περιοχή, όπως η Nobu, η οποία ανήκει, μεταξύ άλλων, και στον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Ντενίρο, και μετά από ξενοδοχεία της στην Ίμπιζα, στο Μαλιμπού και στη Σαντορίνη, φέτος άνοιξε νέο στο Ριάντ.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για μεγάλης κλίμακας επέκταση του αεροδρομίου του Ριάντ με ορίζοντα το 2030.

-Τάση να κάνουμε καλό στον πλανήτη κατά τη διάρκεια των διακοπών

Οι τουρίστες τείνουν πλέον να προτιμούν υπηρεσίες στα ταξίδια που αντισταθμίζουν τις εκπομπές άνθρακα, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο μέλλον όμως, στο Svart Hotel της Νορβηγίας, το οποίο θα ανοίξει το 2023, θα προσφέρεται φιλοξενία που θα βασίζεται αποκλειστικά στην ηλικιακή ενέργεια ενώ το φαγητό θα προέρχεται απο αειφόρα καλλιέργεια.

Στόχος είναι η διαμονή των επισκεπτών να μην επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον, δηλαδή να γίνεται με ακόμη πιο αειφόρο τρόπο σε σχέση με την καθημερινότητα στο σπίτι.

Χάρη στις καινοτομίες στον κατασκευαστικό τομέα, αυτού του είδους το ξενοδοχείο μπορεί να αποτελεί τον κανόνα το 2040, ενώ ακόμη και οικονομικότερες αλυσίδες ξενοδοχείων αναζητούν ριζοσπαστικούς τρόπους ώστε να γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικά.

-Διακοπές στο metaverse

Ξεχάστε τα βιβλία και τα ντομιμαντέρ για την άγρια ζωή. Στο μέλλον τα εικονικά ταξίδια θα γίνονται μέσα από το παράλληλο σύμπαν του metaverse.

Τον Ιούνιο του 2022, το Pew Research Center και το Imagining the Internet Center του Πανεπιστημίου Elon αποκάλυψαν ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες θα απολαμβάνουμε «ταξίδια σε εξωτικές και διασκεδαστικές τοποθεσίες (π.χ. αρχαιολογικές ανασκαφές, βουνοκορφές, παραλίες, μουσεία, μακρινούς γαλαξίες και άλλα μέρη») μέσα από ένα ψηφιακό αντίγραφο του πραγματικού κόσμου μέχρι το 2040.

Πολλοί προορισμοί θα υιοθετήσουν την επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Με τα κινητά τηλέφωνα οι τουρίστες μπορούν ήδη να αξιοποιήσουν διαδραστικές εμπειρίες μέσω της τεχνολογίας, όπως περιηγήσεις σε μουσεία ή πόλεις. Το επόμενο βήμα είναι η αξιοποίηση γυαλιών τα οποία θα προσθέτουν στρώματα εμπειριών (όπως εγκαταστάσεις τέχνης ή εικονικούς κήπους) σε γειτονιές και αξιοθέατα.

-Ταξίδια στη διάστημα

Οι πρώτες επιδρομές στον διαστημικό τουρισμό ήταν δαπανηρές και ελιτίστικες. Ο Sir Richard Branson προχώρησε την ιδέα με τη Virgin Galactic το 2021 και το Blue Origin του Jeff Bezos δέχεται πλέον επιβάτες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά μεταξύ του ενός και 28 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα εισιτήριο ή είναι διάσημες προσωπικότητες. Μέχρι το 2040, ωστόσο, μια εβδομάδα σε ένα διαστημικό ξενοδοχείο θα μπορούσε να κοστίζει μόλις 10.000 ευρώ.

Η τάση για μαζικό διαστημικό τουρισμό υπάρχει. Πέρυσι, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 2.000 Αμερικανούς διαπίστωσε ότι το 49% από αυτούς είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε τροχιά γύρω από τη Γη εάν τους δινόταν η ευκαιρία.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο διαστημικά ξενοδοχεία από την Orbital Assembly Corporation με έδρα τις ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, με τεχνητή βαρύτητα.

-Σαφάρι στη... Βρετανία

Από την ασφάλεια του ηλεκτρικού σας οχήματος, θα μπορείτε να θαυμάσετε την άγρια ​​ζωή. Εισπνεύστε και μπορείτε να μυρίσετε το δάσος τριγύρω. Μπορεί να πετύχετε το ηλιοβασίλεμα με τους συνταξιδιώτες σας που κάνουν σαφάρι πριν επιστρέψετε στην πολυτελή σκηνή σας για διανυκτέρευση. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται καν να φύγετε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά οι κάστορες έχουν ήδη επανεισαχθεί στη Βρετανία αιώνες αφότου εξαφανίστηκαν, οι αγριόγατες περιφέρονται στα δάση της Σκωτίας και οι οικολόγοι ζητούν την επιστροφή περισσότερων ιθαγενών ειδών.

Με περισσότερους από τους μισούς τουριστικούς πράκτορες της Ευρώπης να πωλούν διακοπές για παρατήρηση της άγριας ζωής, η ευκαιρία να εντοπίσετε άγρια πλάσματα στη Βρετανία θα μπορούσε να φέρει έσοδα στην τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και οι ευκαιρίες είναι περιορισμένες επί του παρόντος, μπορείτε ήδη να κάνετε σαφάρι στη Σκωτία με την Rewilding Europe Travel, θαυμάζοντας κόκκινους σκίουρους, ελάφια και αετούς μέσα και γύρω από τα Affric Highlands.

- Απολαμβάνοντας τη φύση... στην πόλη

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo ετοιμάζεται να κάνει την πόλη την πιο πράσινη στην Ευρώπη έως το 2030, δημιουργώντας πάρκα στις όχθες του Σηκουάνα, δάση γύρω από τα σημαντικότερα ορόσημα, δαπανώντας 250 εκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή των Ηλυσίων Πεδίων σε έναν «εξαιρετικό κήπο».

Εν τω μεταξύ, η Σιγκαπούρη (ήδη μια από τις πιο κατάφυτες πόλεις στον κόσμο) θα γίνει πολύ πιο πράσινη μέχρι το 2030, καθώς σχεδιάζει να έχει φυτέψει ένα εκατομμύριο περισσότερα δέντρα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ήδη γεμάτες πανίδα πόλεις που σχεδιάζουν να αυξήσουν τη βλάστησή τους μέχρι το 2040: Φέτος το Ντουμπάι παρουσίασε ένα σχέδιο διπλασιασμού των πάρκων και των χώρων αναψυχής του στα επόμενα 18 χρόνια, με το 60% του Εμιράτου να χαρακτηρίζεται ως προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο. Υπάρχουν επίσης σχέδια ώστε να γίνει πιο βατή πόλη για περπάτημα και ποδηλασία, καθώς και για αύξηση της δημόσιας πρόσβασης στις παραλίες κατά 400%.

-Απογείωση με υδρογόνο

Η EasyJet ελπίζει να πετά με αεροσκάφη που θα αξιοποιούν καύσιμα υδρογόνου μέχρι το 2035, ενώ το Μάντσεστερ σκοπεύει να αποτελέσει το πρώτο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα έχει τη δική του προμήθεια υδρογόνου την ίδια περίπου περίοδο.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Rolls Royce και η EasyJet πραγματοποίησαν δοκιμή εδάφους σε κινητήρα αεροσκάφους που χρησιμοποιεί υδρογόνο. Ωστόσο, λόγω της τεράστιας ποσότητας που απαιτείται για την τροφοδοσία μεγάλων αεροπλάνων, γνώστες της βιομηχανίας πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει ποτέ βιώσιμη επιλογή για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Ωστόσο οι United, American και Virgin Atlantic είναι μεταξύ των αεροπορικών εταιριών που αγοράζουν αεροπλάνα από την Boom Supersonic και τα οποία θα λειτουργούν με βιώσιμα καύσιμα και θα μειώνουν τους χρόνους ταξιδιού στο μισό.

-Αποφυγή των μεγάλων ουρών στον έλεγχο διαβατηρίων

Αυτή την εβδομάδα, το Άμπου Ντάμπι ξεκίνησε τη πρώτη φάση μιας πρωτοβουλίας στο πλαίσιο της οποίας οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πρόσωπό τους αντί για τα διαβατήριά τους στα σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο, οδηγώντας τελικά σε μια εντελώς ανέπαφη εμπειρία check-in και επιβίβασης.

Εν τω μεταξύ, πολίτες, κάτοικοι και συχνοί επιβάτες στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης ήδη περνούν από τις πύλες αναχώρησης χάρη σε έναν συνδυασμό τεχνολογίας δακτυλικών αποτυπωμάτων και αναγνώρισης προσώπου.

Μέχρι το 2040, οι ταξιδιώτες στα περισσότερα αεροδρόμια θα μπορούν να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες ασφαλείας με την απλή περιπλάνησή τους στο αεροδρόμιο.

Στο αεροδρόμιο CPK της Πολωνίας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2028 και θα λειτουργήσει στην πλήρη δυναμικότητά του το 2060, η Foster + Partners οραματίστηκε ένα φιλόξενο, γεμάτο πράσινο αίθριο σχεδιασμένο έτσι ώστε οι επιβάτες πριν την επιβίβασή τους να χαλαρώνουν και να κοινωνικοποιούνται.

-Αειφόρα κρουαζιέρα

Μέχρι το 2026 το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών στον κόσμο θα πραγματοποιεί ταξίδια κρουαζιέρας χάρη στη νέα εταιρεία Northern Xplorer.

Τροφοδοτούμενο από ηλεκτρική πρόωση και υδρογόνο, το σκάφος χωρητικότητας 250 επιβατών θα είναι από τα λίγα που θα μπορούν να ταξιδεύουν στα φιόρδ της Νορβηγίας, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Unesco, καθώς την ίδια χρονιά θα απαγορευτούν τα πλοία με ορυκτά καύσιμα.

Η ισχυρή δήλωση της χώρας σε συνδυασμό με τη δέσμευση της βιομηχανίας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 θα οδηγήσουν σε μια κίνηση προς πιο βιώσιμα πλοία στο μέλλον.

-Εξάρτηση από τα ρομπότ;

Τα ξενοδοχεία ασχολούνται με το πώς να κατανείμουν το προσωπικό τους, διευκολύνοντας παράλληλα τη διαμονή των επισκεπτών. Μεταξύ των ιδεών του κλάδου σύμφωνα με το Hotel Technology News είναι το room service μέσω μιας αυτοματοποίησης που ενεργοποιείται με φωνή για την παράδοση κοκτέιλ ή φαγητού δίπλα στην πισίνα μέσω... drone. Τα φαγητά θα μπορούν να ετοιμάζονται με τρισδιάστατο εκτυπωτή του ξενοδοχείου.

Το σενάριο αυτό δεν είναι τόσο μακρινό όσο φαντάζει. Το 2020, η KFC διερεύνησε τη δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων εκτυπωμένων κοτομπουκιών στη Ρωσία.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 22/05 19:25

  Βράβευση του ιδρυτή και προέδρου της Grecotel Νίκου Δασκαλαντωνάκη

 2. 22/05 18:12

  H δωρεά οργάνων σώζει ζωές | Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στο Μαρούσι

 3. 22/05 17:41

  ΣΕΤΚΕ | Προβληματίζουν οι χαμηλές πληρότητες στα μικρά τουριστικά καταλύματα

 4. 22/05 16:36

  NJV Athens Plaza | 33 πλήρως ανακαινισμένα Classic Business δωμάτια

 5. 22/05 16:32

  Oι πολιτιστικές εμπειρίες συνεχίζονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Επόμενος προορισμός: Κίνα!

 6. 22/05 15:48

  Τουρισμός | Deloitte: Αυξημένος ο προϋπολογισμός διακοπών των Αμερικανών αυτό το καλοκαίρι - Λιγότεροι επιλέγουν ξενοδοχείο

 7. 22/05 14:08

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | 942 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις, 2,3 εκατ. οι αφίξεις το α' τρίμηνο

 8. 22/05 14:03

  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ΙΜΕΧ 2024 - Η θέση της Θεσσαλονίκης στον συνεδριακό τουρισμό

 9. 22/05 13:51

  Αναβιώνει το ιστορικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Mediterranean

 10. 22/05 13:23

  Αμερικανικός τουρισμός: Το 61% θα ταξιδέψει για αναψυχή μέσα στο ερχόμενο 4μηνο - Πόσοι επιλέγουν διαμονή σε ξενοδοχείο

 11. 22/05 12:08

  Booking.com: Το 54% των Αυστραλών θεωρούν σημαντικά τα αειφόρα ταξίδια αλλά όχι προτεραιότητα στην κράτηση

 12. 22/05 11:45

  Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour με συμμετοχές από 12 χώρες

 13. 22/05 11:10

  Τουρισμός | 15% πάνω από τον πληθωρισμό οι αεροπορικοί ναύλοι - γιατί θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν

 14. 22/05 10:33

  Ισπανικός τουρισμός | +13,6% οι αφίξεις το α' 4μηνο - Μεγάλη αύξηση από τις μακρινές αγορές

 15. 22/05 10:15

  Πιερία | Εύσημα από την τουριστική ηγεσία για τις δράσεις τουριστικής προβολής

 16. 22/05 10:10

  Προβολή της Κρήτης και της Χίου στη Νότια Ιταλία - εκδήλωση στη Νάπολη

 17. 22/05 07:20

  ΕΟΤ | Πρόσκληση για Προϊστάμενο στο Γραφείο Αυστραλίας

 18. 22/05 07:16

  Συνέδριο Πάρος-Αντίπαρος-Δεσποτικό στην Πάρο

 19. 22/05 07:13

  «Φόρουμ Εθελοντών 2024: Ενωμένες Καρδιές, Δυναμική Δράση» στην Πάτρα

 20. 22/05 07:03

  Υπ. Τουρισμού | Έκθεση φωτογραφίας με υλικό του Φιλέλληνα Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe

 21. 21/05 22:18

  Δήμος Ρεθύμνης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 22. 21/05 18:46

  Η Ryannair δεν ενδιαφέρεται για τα πακέτα διακοπών - Κοντά σε συμφωνία με 10 από τους 11 μεγαλύτερους OTAs

 23. 21/05 15:42

  Παράταση έως 25 Ιουνίου στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ

 24. 21/05 14:45

  ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο

 25. 21/05 14:26

  UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο

 26. 21/05 14:11

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας

 27. 21/05 14:03

  Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!

 28. 21/05 13:56

  ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία

 29. 21/05 12:54

  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός

 30. 21/05 12:11

  RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου

 31. 21/05 11:52

  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο | Αμφισβητείται η αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης λόγω έλλειψης προσωπικού στο αεροδρόμιο

 32. 21/05 11:46

  Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη του Ιράκ και την Πρέσβη της Σλοβακίας

 33. 21/05 11:33

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | +28,2% οι εισπράξεις, +24,5% οι αφίξεις το α΄τρίμηνο

 34. 21/05 10:39

  Μεσογειακός τουρισμός | Ελλάδα και Πορτογαλία οι πιο ανθεκτικοί προορισμοί στην κλιματική αλλαγή - η αντίληψη των τουριστών

 35. 21/05 09:50

  ΣΕΒΤ | Η βιομηχανία τροφίμων δεν τροφοδοτεί τον πληθωρισμό

 36. 21/05 09:42

  Domus Blanc Boutique Hotel | Το Γαλλικό Προξενείο των Χανίων έγινε 5αστερο ξενοδοχείο

 37. 21/05 09:38

  Η Όλ. Κεφαλογιάννη κεντρική ομιλήτρια στην τιμητική εκδήλωση για τον ιδρυτή της Grecotel Νίκο Δασκαλαντωνάκη

 38. 21/05 07:40

  Ταξιδιωτικά πακέτα για Ελλάδα προσφέρουν 2 μεγάλα τουριστικά γραφεία στην Ιαπωνία

 39. 21/05 07:38

  Τουριστική προβολή | Βρετανοί αρθρογράφοι στην Ήπειρο - Σέρβοι δημοσιογράφοι σε Πρέβεζα και Μετέωρα

 40. 21/05 07:37

  Δήμος Δυτικής Λέσβου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 41. 21/05 07:29

  Συναυλία Έντεχνου Ωδείου και String Demons στο Ηράκλειο

 42. 20/05 19:44

  «Ημέρες Θάλασσας 2024» στον Πειραιά | 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου

 43. 20/05 19:33

  Δημοπρασία για την μίσθωση του κάμπινγκ Καψαλίου Κυθήρων

 44. 20/05 19:21

  Στα Χανιά, για πρώτη φορά, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

 45. 20/05 19:15

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ποια θέματα συζητήθηκαν με τη νέα Γενική Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα

 46. 20/05 16:03

  Έτσι θα είναι το νέο 91 Athens Riviera στη Βούλα - Το υβριδικό μοντέλο Private Members Club και Glamping

 47. 20/05 15:53

  SKY express: Στρατηγική συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και Etihad

 48. 20/05 15:50

  UN Tourism: Νέο πρωτοποριακό εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών

 49. 20/05 14:56

  Μαγιόρκα: Αναβρασμός για τον υπερτουρισμό – Τοπικές οργανώσεις απειλούν με κατάληψη του αεροδρομίου

 50. 20/05 14:08

  Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν

 51. 20/05 13:27

  Corendon: 3 εκατ. θέσεις προς Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Μαρόκο και Αίγυπτο αυτό το καλοκαίρι

 52. 20/05 12:37

  Μεγάλη ανταπόκριση στο JOBmatch της ΔΥΠΑ για εργασία σε τουρισμό και εστίαση

 53. 20/05 12:08

  H Aegean γιορτάζει τα 25α γενέθλια της - Σε επίπεδα 2019 η συχνότητα κρατήσεων

 54. 20/05 11:51

  ΕΟΤ Σκανδιναβίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Ελλάδα

 55. 20/05 11:27

  Βρετανικός τουρισμός/ ΑΒΤΑ: Αύξηση των δαπανών στα ταξίδια στο εξωτερικό

 56. 20/05 11:19

  21 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 - 446 περιοχές Νatura στην Ελλάδα

 57. 20/05 10:21

  260 χωριά από 60 χώρες υπέβαλαν αίτηση για τα Best Tourism Villages 2024

 58. 20/05 09:46

  Ταξίδι εξοικείωσης με Βέλγους και Ολλανδούς τουριστικούς πράκτορες στην Αρκαδία

 59. 20/05 07:16

  Διαδικασίες ένταξης του Ζαγορίου στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

 60. 20/05 07:13

  ΕΟΤ: Προβολή των περιπατητικών διαδρομών της Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

 61. 20/05 07:12

  Δήμος Λήμνου: Παραχώρηση χρήσης ξενώνα για τις ανάγκες στέγασης του ΕΚΑΒ

 62. 20/05 07:11

  Δήμος Καρπάθου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 63. 20/05 07:07

  45ο Ράλλυ Κρήτης

 64. 19/05 13:48

  Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη;

 65. 19/05 07:02

  Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη

 66. 19/05 07:01

  Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 67. 18/05 19:18

  «Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης

 68. 18/05 19:01

  Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"

 69. 18/05 12:53

  Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024

 70. 18/05 12:27

  Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα

 71. 18/05 11:10

  Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων

 72. 18/05 11:08

  Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία

 73. 18/05 11:00

  Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 74. 17/05 17:43

  Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας

 75. 17/05 17:31

  «Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024

 76. 17/05 15:52

  Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους

 77. 17/05 14:34

  Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις

 78. 17/05 14:07

  Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας

 79. 17/05 13:37

  Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο

 80. 17/05 12:18

  Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών

 81. 17/05 11:44

  ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό

 82. 17/05 11:02

  Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες

 83. 17/05 10:26

  Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα

 84. 17/05 10:16

  Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Πρωτεύουσας

 85. 17/05 07:47

  Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας

 86. 17/05 07:42

  Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αίτημα προς το Υπ. Τουρισμού για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Τσούτσουρα

 87. 17/05 07:40

  ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη

 88. 17/05 07:37

  Παρουσίαση ενδυμασιών της συλλογής «Δόρα Στράτου» στον ιστορικό τόπο της Πλάκας

 89. 17/05 07:34

  Αυξημένες οι συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό στον 24ο Επετειακό Ευχίδειο άθλο

 90. 16/05 18:29

  Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά

 91. 16/05 15:37

  ΕΟΤ και SKY express | Συνδιαφήμιση για τουριστική προβολή 12 μηνών στις ευρωπαϊκές αγορές

 92. 16/05 14:49

  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market

 93. 16/05 14:33

  Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell

 94. 16/05 13:53

  Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024

 95. 16/05 12:45

  Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο

 96. 16/05 12:10

  Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | Οι δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο

 97. 16/05 11:39

  Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel

 98. 16/05 11:22

  Υπερ-τουρισμός | Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή

 99. 16/05 10:56

  TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της

 100. 16/05 10:42

  Ε.Ξ. Σαντορίνης | Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τις λιμενικές υποδομές