Πώς ο πόλεμος επηρεάζει τις διακοπές στην Ευρώπη – Μεγαλύτερες πτήσεις και πιο ακριβές διακοπές

Πώς ο πόλεμος επηρεάζει τις διακοπές στην Ευρώπη – Μεγαλύτερες πτήσεις και πιο ακριβές διακοπέςΠηγή φωτό: Pixabay

Χιλιάδες βρετανικές πτήσεις από και προς τη Ρωσία έχουν ακυρωθεί, την ώρα που περί τις 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προβαίνουν σε απαγόρευση των πτήσεων.

Την Κυριακή, ενώ πολλές χώρες είχαν ήδη επιβάλλει περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο για τις ρωσικές πτήσεις (Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Nορβηγία και Φινλανδία), η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, δήλωσε ότι η ΕΕ θα κλείσει τον εναέριο χώρο σε ρωσικά αεροσκάφη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, ανέφερε στο Twitter ότι η χώρα του απαγόρευσε τις προγραμματισμένες πτήσεων των ρωσικών αερομεταφορέων στον εναέριο χώρο του Ην. Βασιλείου ή σε βρετανικά εδάφη, χαρακτηρίζοντας αποτρόπαιες τις ενέργειες Πούτιν στην Ουκρανία, οι οποίες δεν θα αγνοηθούν. Η Ρωσία στη συνέχεια έκλεισε τον εναέριο χώρο της για όλες τις Βρετανικές αεροπορικές εταιρίες.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, η British Airways ανέστειλε τις πτήσεις στη Μόσχα αλλά και όσες χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο ενώ και η Virgin Atlantic αλλάζει τα δρομολόγια που περιελάμβαναν ρωσικό εναέριο χώρο και προειδοποιεί για ελαφρώς αυξημένη διάρκεια σε ορισμένα δρομολόγια, για λόγους ασφαλείας.

Το κλείσιμο του ρωσικού εναέριου χώρου και ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να έχουν πολλαπλές συνέπειες για τους Βρετανούς οι οποίοι προγραμματίζουν ταξίδια στο εξωτερικό. Η Telegraph, συνοψίζει μερικά από τα βασικότερα ερωτήματα που σχετίζονται με το ζήτημα αυτό...

-Ποιοι εναέριοι χώροι έχουν κλείσει;

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως και ο Καναδάς, έχει κλείσει για τους ρωσικούς αερομεταφορείς, αναγκάζοντας τον εθνικό αερομεταφορέα της Ρωσίας, Aeroflot, να προβεί σε ακυρώσεις τεράστιου αριθμού πτήσεων.

Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στους αερομεταφορείς του Ηνωμένου Βασιλείου και όλες οι διεθνείς αεροπορικές αρχές έχουν πλέον αλλάξει τα δρομολόγια πτήσεων ώστε να αποφεύγουν τον ουκρανικό εναέριο χώρο μετά τη ρωσική εισβολή. Σύμφωνα με την εικόνα από το Flightradar24, οι πτήσεις στην Ευρώπη έχουν είναι πολύ πυκνές, και αποφεύγονται οι πτήσεις στην Ουκρανία.

Η NOTAM του Καναδά που απαγορεύει τις ρωσικές πτήσεις δημιουργεί εξαίρεση για μεμονωμένες πτήσεις που αναζητούν και λαμβάνουν ειδική άδεια να διασχίσουν τον εναέριο χώρο του.

Η Μολδαβία έκλεισε επίσης μέρος του εναέριου χώρου της και ο βόρειος γείτονας της Ουκρανίας, η Λευκορωσία, έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου της την Πέμπτη.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν ήδη τον ουκρανικό εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη της πτήσης 17 της Malaysia Airlines το 2014, και από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία φέτος, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη σχεδιάσει εκ νέου τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν τον ρωσικό εναέριο χώρο.

-Οι πτήσεις θα ακριβύνουν;

Οι μεγαλύτεροι χρόνοι πτήσης είναι απίθανο να επηρεάσουν το κόστος του εισιτηρίου. Ωστόσο, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές καυσίμων σε όλη την Ευρώπη, κάτι που θα μπορούσε με τη σειρά του να σημαίνει υψηλότερους ναύλους, ανάλογα με το αν κάθε αεροπορική εταιρεία έχει αντισταθμίσει τις προμήθειες καυσίμων της.

Η Ryanair αναφέρει ότι οι πτήσεις της δεν θα επηρεαστούν βραχυπρόθεσμα, καθώς έχει αντισταθμίσει τον εφοδιασμό της για τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι η Wizz Air δεν αντισταθμίζει τις προμήθειες της και η EasyJet έχει «κλειδώσει» χαμηλότερους όγκους.

-Το κόστος των διακοπών θα αυξηθεί;

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θα μπορούσε πράγματι να επηρεάσει τις διακοπές. Οι αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου σε όλη την Ευρώπη σημαίνει ότι το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο εξωτερικό μπορεί να αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Η Ολλανδία και η Γερμανία είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού αργού πετρελαίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές μπορεί να είναι ιδιαίτερα υψηλές σε αυτές τις χώρες.

Η Ιταλία και η Σλοβακία εξαρτώνται ιδιαίτερα από τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία και είναι ευάλωτες σε αυξήσεις τιμών τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, που με τη σειρά τους θα μετακυλιθούν στο κόστος των διακοπών μέσω της αύξησης των τιμών των ξενοδοχείων και του κόστους των υπηρεσιών εστίασης.

-Μπορεί οι ταξιδιώτες να αντιμετωπίσουν απροσδόκητες επιβαρύνσεις στα πακέτα διακοπών;

Οι τουρ οπερέιτορ επιτρέπεται από το νόμο να προσθέτουν επιπλέον χρεώσεις στο κόστος των διακοπών, σε περιστάσεις εκτός του ελέγχου τους, όπως η αύξηση των τιμών των καυσίμων, όχι όμως ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τα ταξίδια, οι εταιρείες επιτρέπται να εφαρμόζουν αυξήσεις έως και 8% χωρίς να επιτρέπουν τη δωρεάν ακύρωση. Έτσι, ένα all inclusive πακέτου ύψους 2.000 λιρών για την Ελλάδα που μπορεί να έκλεισε κάποιος Βρετανός τον Ιανουάριο ενδέχεται να κοστίσει 2.160 λίρες, μετά τις νόμιμες προσαυξήσεις.

-Ποιες μακρινές πτήσεις θα αλλάξουν δρομολόγιο;

Παρότι οι British Airways και Virgin Atlantic δεν έχουν επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία μετά την πανδημία, ορισμένα από τα δρομολόγια που θα επηρεαστούν είναι τα Λονδίνο προς Μπανγκόκ, Δελχί, Σιγκαπούρη και Ισλαμαμπάντ, καθώς και δρομολόγια φορτίου προς την Κίνα και την Ιαπωνία (και τα δύο είναι κλειστά προς το παρόν για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ).

Ο John Grant της OAG λέει: «Σε κανονικές εποχές το κλείσιμο θα ήταν σοβαρό για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται από την Ευρώπη στη Βορειοανατολική Ασία και κάτω στη Νότια Ασία, και εξίσου σοβαρό για τη Ρωσία που χρεώνει τεράστια τέλη για την πρόσβαση στον εναέριο χώρο τους.

Ωστόσο, τόσο η Κίνα όσο και η Ιαπωνία παραμένουν ουσιαστικά κλειστές για επιβατικές πτήσεις, παρόλο που λειτουργούν υπηρεσίες εμπορευμάτων και η συχνότητα των δρομολογίων προς τη Νότια Ασία δεν έχει φτάσει ακόμη στα προ της Covid-19 επίπεδα.

Αυτό το γεγονός πιθανότατα θα επηρεάσει ελάχιστες πτήσεις την ημέρα αυτή τη στιγμή, αλλά μακροπρόθεσμα θα απογοητεύσει τις αεροπορικές εταιρείες, αν και έχουν εναλλακτικές λύσεις».

-Η διάρκεια των πτήσεων θα μεγαλώσει;

Αυτό είναι πολύ πιθανό. Η British Airways ανέφερε ότι η αλλαγή δρομολόγησης ορισμένων υπηρεσιών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερους χρόνους πτήσεων ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες της για την ταλαιπωρία.

Η Virgin έχει επίσης προειδοποιήσει για αυξημένους χρόνους πτήσεων, με τις πτήσεις προς την Ινδία ή το Πακιστάν να αναμένεται να διαρκούν 15 έως 60 λεπτά περισσότερο από το συνηθισμένο.

Ο John Grant της OAG λέει: «Οι πρόσθετες αποστάσεις που διανύονται είναι οριακές και έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στους χρόνους πτήσης αυτή τη στιγμή, επομένως δεν είναι μεγάλο ζήτημα για τις αεροπορικές εταιρείες».

-Θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει στη Ρωσία;

Η Ρωσία δεν έχει απαγόρευση για τους Βρετανούς πολίτες, αλλά για τις βρετανικές αεροπορικές εταιρίες. Οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Ρωσία μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

-Θα γίνει επιστροφή χρημάτων εάν επρόκειτο κανείς να πετάξει στη Μόσχα;

Ναι. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της British Airways, «ειδοποιούμε τους πελάτες ακυρωμένων πτήσεων για πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

- Τι γίνεται στις πτήσεις με ενδιάμεση στάση στη Ρωσία;

Καμία πτήση της British Airways ή της Virgin Atlantic δεν θα πετάει πάνω από ή θα προσγειώνεται στη Ρωσία. Καμία από αυτές τις αεροπορικές εταιρίες δεν θα έχει ενδιάμεση στάση σε ρωσικές πόλεις.

-Το Ην. Βασίλειο πρόσθεσε στην κόκκινη λίστα κάποια χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία;

Ναι, προστέθηκε η Ουκρανία, που σημαίνει ότι υπάρχει σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε αυτήν υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Οι τουριστικοί πράκτορες και οι εταιρείες κρουαζιέρας θα υποχρεωθούν να ακυρώσουν τυχόν επερχόμενα ταξίδια στη χώρα. Η Viking Cruises έχει ήδη ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις του 2022 στο δρομολόγιό της στο Κίεβο, τη Μαύρη Θάλασσα και το Βουκουρέστι.

Η Βρετανία συμβουλεύει τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία εάν είναι ασφαλές να το κάνουν. Όλη η εναέρια κυκλοφορία προς τη χώρα έχει ανασταλεί και η είσοδος στη χώρα θα ακυρώσει οποιαδήποτε ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να έχουν οι ταξιδιώτες.

Παρόλ’ αυτά, οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν στη Ρωσία, αλλά υπάρχουν περιοχές της κόκκινης λίστας που περιλαμβάνουν μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, καθώς και την Τσετσενία, την Ινγκουσετία και το Νταγκεστάν και τις περιοχές Budyonnovsky, Levokumsky, Neftekumsky, Stepnovsky και Kursky στο Κράι της Σταυρούπολης.

Η Ουκρανία συνορεύει με τη Λευκορωσία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία. Η Βρετανία συμβουλεύει για αποφυγή ταξιδιών στην Ουκρανία από οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες.

-Πρόκειται να μπουν άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Φινλανδία, στην κόκκινη λίστα;

Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία προειδοποίησε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα αντιμετώπιζαν «στρατιωτικές συνέπειες» εάν επιδίωκαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αφού η Σάνα Μάριν, η Φινλανδή πρωθυπουργός και η Μαγκνταλένα Άντερσον, η Σουηδή ομόλογός της, συμμετείχαν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν την κρίση.

Τέτοιες απειλές μπορεί να αποτρέψουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση για διακοπές στη Σκανδιναβία, καθώς και στις χώρες της Βαλτικής, αλλά η Βρετανία δεν έχει καμία προειδοποίηση σχετικά με τα ταξίδια σε αυτές τις δύο περιοχές. Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν να ακυρώσουν μονομερώς τις διακοπές τους, δεν θα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων. Η κράτηση πακέτου με προστασία Atol με αξιόπιστο ταξιδιωτικό πράκτορα είναι ο καλύτερος τρόπος για τους Βρετανούς να διασφαλίσουν την ασφάλεια των χρημάτων τους.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 30/06 15:17

  B.Κικίλιας: Πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Ναύπακτο

 2. 30/06 15:12

  «Crete, Sense the authentic culture» | Το νέο σποτ για τον πολιτισμό της Κρήτης στο History Channel και το National Geographic

 3. 30/06 14:57

  Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΕΟT

 4. 30/06 14:51

  Ξενοδοχεία | Partnership Circle Award για το 2021 στην Domes Resorts από τη Marriott International

 5. 30/06 14:46

  Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών Επιδαυρίων!

 6. 30/06 13:05

  Ελληνικές διακρίσεις στα βραβεία Europa Nostra για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

 7. 30/06 12:52

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση παραθαλάσσιου ακινήτου (έκταση και κατάστημα) στις Αλυκές Αναβύσσου

 8. 30/06 12:29

  Tα τουριστικά έσοδα μπορεί να φτάσουν φέτος τα 20 δισ.ευρώ- Οι λύσεις στα προβλήματα των ξενοδοχείων

 9. 30/06 11:57

  H Xenia 2022 ετοιμάζει την πιο εντυπωσιακή της διοργάνωση

 10. 30/06 11:53

  Νοσταλγία! Οι διακοπές περνούν σε εποχή... πουριτανισμού;

 11. 30/06 11:14

  Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο καλεί τους επιβάτες να φτάνουν 4 ώρες πριν την πτήση

 12. 30/06 11:00

  Τουρισμός | Πόσο η ακρίβεια θα επηρεάσει τις πτήσεις στην Ευρώπη; - προβληματισμός στο συνέδριο του ACI Europe

 13. 30/06 10:46

  Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αττάλειας - πάνω από 4 εκατ. τουρίστες το α' εξάμηνο

 14. 30/06 10:22

  Στο έλεος του χάους στα γερμανικά αεροδρόμια | Αναμένονται εργαζόμενοι από την Τουρκία και άλλες χώρες

 15. 30/06 10:06

  Η Κομισιόν προτείνει την απαγόρευση των θερμαινόμενων προϊόντων αρωματισμένου καπνού

 16. 30/06 10:05

  Holiday Extras | Η μεγάλη πλειονότητα των ταξιδιών από το Ην. Βασίλειο διεξάγονται κανονικά παρά το «χάος»

 17. 30/06 09:40

  Τουρισμός | Χωρίς ουρές πλέον η είσοδος των Βρετανών στα ισπανικά αεροδρόμια

 18. 30/06 08:59

  Οικισμός παραθεριστικής κατοικίας, με δυναμικότητα 330 ατόμων, στον Δήμο Μεσσήνης

 19. 30/06 08:30

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Μύκονο

 20. 29/06 16:37

  Γερμανικός Τύπος | «Απλησίαστες οι διακοπές στην Ελλάδα»- Πόσο ακρίβυναν τα ξενοδοχεία

 21. 29/06 16:27

  Ελληνο-Κινεζική εκδήλωση για τον πολιτιστικό τουρισμό σε δημοφιλείς αρχαίες πόλεις - Το παράδειγμα της Πλάκας

 22. 29/06 14:23

  Όμιλος Sani/Ikos | Tα Sani Dunes και Ikos Aria παράδειγμα στην έκθεση της Deloitte για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος

 23. 29/06 13:53

  Ά. Γκερέκου για Δήμο Φυλής: Μπορεί να αναδειχθεί σε εναλλακτικό προορισμό της Αττικής

 24. 29/06 13:26

  Η Lufthansa δεν είναι πλέον πεντάστερη

 25. 29/06 13:17

  Οι «Αντιγονισμοί» συνεχίζονται στην Πειραιώς 260

 26. 29/06 12:55

  Γ,Τάσιος | Υπερηφάνεια για την Αρναία, που επελέγη στον διαγωνισμό “Best Tourism Villages”

 27. 29/06 12:52

  Γιούλα Μπούνταλη Άνοιξη | Τέσσερις μαθήτριες στο κυνήγι της δικής τους Άνοιξης

 28. 29/06 12:45

  Β. Κικίλιας: Εντυπωσιακές οι αφίξεις και οι δαπάνες, αν και δεν έχουμε τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας

 29. 29/06 12:32

  Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου

 30. 29/06 12:18

  Στήριξη του τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου | Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

 31. 29/06 12:02

  Η Σαρδηνία επιβάλλει ποινές στους τουρίστες που κλέβουν άμμο από τις παραλίες

 32. 29/06 11:46

  Η Airbnb απαγορεύει μόνιμα όλα τα πάρτι σε όλα τα σπίτια της

 33. 29/06 11:42

  700 ακυρώσεις πτήσεων και από την Swiss στο θερινό πρόγραμμα

 34. 29/06 11:11

  The Port Square Hotel | Το νέο ξενοδοχείο, που άνοιξε δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά

 35. 29/06 10:52

  Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ για την προκλητική τουριστική εκστρατεία της Τουρκίας

 36. 29/06 10:39

  ΕΟΤ | Ταξίδι γνωριμίας Γερμανών πρακτόρων με τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία

 37. 29/06 09:58

  Παράταση για τη συμμετοχή Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εταιριών στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

 38. 29/06 09:08

  Πληρωμές μέρους επιχορηγήσεων για 3 νέα ξενοδοχεία

 39. 29/06 08:56

  Φεστιβάλ τσακώνικης μελιτζάνας Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο

 40. 28/06 20:42

  Στρατηγική συνεργασία Emirates και SKY express

 41. 28/06 16:16

  Ά Γκερέκου: Η Μάνη μοναδικός προορισμός στο είδος του

 42. 28/06 15:22

  TUI Bελγίου: "Μεγάλη επιστροφή στην κανονικότητα" - Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς, εκτόξευση για Κρήτη και Ρόδο

 43. 28/06 13:22

  Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμη φιλοξενία στην πράξη μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες

 44. 28/06 12:56

  TUI: Σε αναζήτηση επιπλέον χωρητικότητας στην Ελλάδα – "Γεμίζουν Κως και Ρόδος, τα last minute ακριβαίνουν"

 45. 28/06 12:41

  Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στη χρήση του όρου Turkaegean

 46. 28/06 12:40

  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Lionel Bringuier – Mischa Maisky Έργα Ευαγγελάτου, Ντβόρζακ, Ραχμάνινοφ

 47. 28/06 12:26

  Airbnb: Οι 5 νέες τάσεις που αλλάζουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2022

 48. 28/06 12:09

  Ένα σπουδαίο θεατρικό γεγονός θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια!

 49. 28/06 11:51

  Προβολή της Τήνου στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας

 50. 28/06 11:44

  Διεθνής διαγωνισμός για το ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων - Περιλαμβάνει το ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ

 51. 28/06 11:42

  EF Go Ahead Tours: Εκπτωτικά προγράμματα για Ελλάδα μέχρι το 2024

 52. 28/06 11:37

  Γερμανία | Γυμνισμός μεταξύ αποδοχής και ...ντροπής

 53. 28/06 11:22

  Αγροτουρισμός | Ζαχαράκη: Η Ελλάδα, στον διεθνή διαγωνισμό “Best Tourism Village”, με τρεις υποψηφιότητες»

 54. 28/06 11:17

  Εκδήλωση ΕΟΤ στο Λονδίνο: Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» στο βρετανικό κοινοβούλιο

 55. 28/06 10:24

  Τουρισμός | Έρευνα: Η τεχνολογία ανέπαφων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία θα μειώσει δραστικά το προσωπικό

 56. 28/06 10:13

  Μια μουσική περιπλάνηση στις μουσικές του τόπου μας

 57. 28/06 10:01

  Φεύγει από τη Ρωσία και η αλυσίδα Intercontinental

 58. 28/06 09:52

  Μια γκροτέσκα δίκη εξετάζει όλες τις μορφές του κακού

 59. 28/06 09:27

  Μια διήμερη «μάχη» με πολύ χορό και ελεύθερη είσοδο

 60. 28/06 08:22

  Επενδύσεις | Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου στο Πήλιο και για ίδρυση νέου στο Ηράκλειο

 61. 28/06 08:15

  Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

 62. 27/06 18:29

  Β. Κικίλιας: Μέσα στο καλοκαίρι νέες αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό

 63. 27/06 16:26

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση συγκέντρωσης Fairfax/ Grivalia

 64. 27/06 16:14

  Ethiopian Airlines | Addis Ababa - Αθήνα με 3 πτήσεις την εβδομάδα

 65. 27/06 16:00

  Ξενοδοχεία Αθήνας- α' 5μηνο | Παρέμεινε η υστέρηση των επιδόσεων έναντι του 2019

 66. 27/06 15:31

  FedHATTA: Επαναληπτική συνάντηση φορέων με την Aegean Air

 67. 27/06 14:47

  ΗΠΑ: Εταιρίες-κολοσσοί θα καλύπτουν το κόστος ταξιδιών των εργαζομένων τους για αμβλώσεις

 68. 27/06 14:20

  H Celebrity Cruises γιορτάζει την επιστροφή όλου του στόλου της στις κρουαζιέρες ανά τον κόσμο

 69. 27/06 13:29

  Φέτος πάμε (και ξαναπάμε) Επίδαυρο! | Επέκταση των εκπτωτικών εισιτηρίων και προσφορών μέχρι 30 Ιουνίου!

 70. 27/06 13:28

  Το hyper-connectivity μεταμορφώνει τον ταξιδιωτικό κλάδο

 71. 27/06 13:14

  Ξενοδοχεία: Παρκόμετρο... στις ξαπλώστρες για να σταματήσουν τον πόλεμο της πετσέτας!

 72. 27/06 12:16

  Οι ταξιδιώτες Gen Z αναζητούν στις διακοπές τους καλό περιεχόμενο για τα social media

 73. 27/06 11:33

  Απεργιακή «ομίχλη» στις πτήσεις: Τουλάχιστον 1,8 εκατ. Βρετανοί θα ταλαιπωρηθούν τον Ιούλιο

 74. 27/06 10:50

  Η Ελλάδα πρώτη σε ζήτηση αεροπορικών πακέτων ταξιδιών στην Ουγγαρία

 75. 27/06 10:48

  Ισπανικά ξενοδοχεία: Εφοδιαστική αλυσίδα και ενέργεια εκτοξεύουν το κόστος κατά 30%

 76. 27/06 10:10

  Τουρισμός | Το κόστος διαμονής καθορίζει τον προορισμό διακοπών των Βρετανών- πρώτη επιλογή τo all-inclusive

 77. 27/06 09:42

  Τυπολογίες απάτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επενδύσεις | Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

 78. 27/06 09:22

  Αεροπορία μηδενικών εκπομπών | Η Κομισιόν δρομολογεί νέα συμμαχία για υδρογονοκίνητα και ηλεκτρικά αεροσκάφη

 79. 27/06 07:22

  13η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο

 80. 26/06 11:44

  Δεμένα στο έδαφος τα περισσότερα βρετανικά αεροπλάνα;

 81. 26/06 11:25

  Eγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Σκιάθο και Σπάρτη

 82. 26/06 11:18

  Β.Κικίλιας | Αυξημένη κατά 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η τουριστική κίνηση

 83. 26/06 11:16

  Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αφάντου προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων

 84. 25/06 12:26

  Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας- οι μειώσεις στα τιμολόγια

 85. 25/06 11:40

  Στις Σπέτσες η πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ταινία "H Χαμένη Κόρη|, παρουσία της σκηνοθέτιδας Maggie Gyllenhaal

 86. 25/06 11:30

  Η Airbnb χρηματοδοτεί τη δημιουργία παράξενων καταλυμάτων

 87. 25/06 11:28

  Έρευνα GBTA | Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που δυσκολεύει την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

 88. 25/06 11:26

  Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα»

 89. 24/06 16:31

  Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 90. 24/06 16:18

  Ανακοινώσεις για τα τουριστικά λεωφορεία υποσχέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος

 91. 24/06 16:08

  Deloitte | Το ξενοδοχείο του μέλλοντος - Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στον σχεδιασμό των resorts στη Μεσόγειο

 92. 24/06 15:19

  Η Alva Yachts Ελλάς αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο της Alva Yachts

 93. 24/06 14:33

  ACI: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ που επανέφερε τις πτήσεις σε επίπεδα 2019

 94. 24/06 13:26

  Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων - Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

 95. 24/06 12:39

  Από ακύρωση σε ακύρωση οι ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω απεργιών του προσωπικού

 96. 24/06 12:25

  Β. Κικίλιας | Αυξάνονται τα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα duty free σε σχέση με το 2019

 97. 24/06 12:07

  Νέος CEO στην TUI ο οικονομικός διευθυντής Sebastian Ebel

 98. 24/06 11:46

  Βρετανοί τουρίστες μηνύουν την TUI για γαστρικές διαταραχές σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου

 99. 24/06 11:25

  Ακρόπολη, καύσωνας και ξαφνικό κλείσιμο: Απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση

 100. 24/06 11:21

  ΕΟΤ: Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου