Πώς ο πόλεμος επηρεάζει τις διακοπές στην Ευρώπη – Μεγαλύτερες πτήσεις και πιο ακριβές διακοπές

Πώς ο πόλεμος επηρεάζει τις διακοπές στην Ευρώπη – Μεγαλύτερες πτήσεις και πιο ακριβές διακοπέςΠηγή φωτό: Pixabay

Χιλιάδες βρετανικές πτήσεις από και προς τη Ρωσία έχουν ακυρωθεί, την ώρα που περί τις 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προβαίνουν σε απαγόρευση των πτήσεων.

Την Κυριακή, ενώ πολλές χώρες είχαν ήδη επιβάλλει περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο για τις ρωσικές πτήσεις (Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Nορβηγία και Φινλανδία), η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, δήλωσε ότι η ΕΕ θα κλείσει τον εναέριο χώρο σε ρωσικά αεροσκάφη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, ανέφερε στο Twitter ότι η χώρα του απαγόρευσε τις προγραμματισμένες πτήσεων των ρωσικών αερομεταφορέων στον εναέριο χώρο του Ην. Βασιλείου ή σε βρετανικά εδάφη, χαρακτηρίζοντας αποτρόπαιες τις ενέργειες Πούτιν στην Ουκρανία, οι οποίες δεν θα αγνοηθούν. Η Ρωσία στη συνέχεια έκλεισε τον εναέριο χώρο της για όλες τις Βρετανικές αεροπορικές εταιρίες.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, η British Airways ανέστειλε τις πτήσεις στη Μόσχα αλλά και όσες χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο ενώ και η Virgin Atlantic αλλάζει τα δρομολόγια που περιελάμβαναν ρωσικό εναέριο χώρο και προειδοποιεί για ελαφρώς αυξημένη διάρκεια σε ορισμένα δρομολόγια, για λόγους ασφαλείας.

Το κλείσιμο του ρωσικού εναέριου χώρου και ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να έχουν πολλαπλές συνέπειες για τους Βρετανούς οι οποίοι προγραμματίζουν ταξίδια στο εξωτερικό. Η Telegraph, συνοψίζει μερικά από τα βασικότερα ερωτήματα που σχετίζονται με το ζήτημα αυτό...

-Ποιοι εναέριοι χώροι έχουν κλείσει;

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως και ο Καναδάς, έχει κλείσει για τους ρωσικούς αερομεταφορείς, αναγκάζοντας τον εθνικό αερομεταφορέα της Ρωσίας, Aeroflot, να προβεί σε ακυρώσεις τεράστιου αριθμού πτήσεων.

Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στους αερομεταφορείς του Ηνωμένου Βασιλείου και όλες οι διεθνείς αεροπορικές αρχές έχουν πλέον αλλάξει τα δρομολόγια πτήσεων ώστε να αποφεύγουν τον ουκρανικό εναέριο χώρο μετά τη ρωσική εισβολή. Σύμφωνα με την εικόνα από το Flightradar24, οι πτήσεις στην Ευρώπη έχουν είναι πολύ πυκνές, και αποφεύγονται οι πτήσεις στην Ουκρανία.

Η NOTAM του Καναδά που απαγορεύει τις ρωσικές πτήσεις δημιουργεί εξαίρεση για μεμονωμένες πτήσεις που αναζητούν και λαμβάνουν ειδική άδεια να διασχίσουν τον εναέριο χώρο του.

Η Μολδαβία έκλεισε επίσης μέρος του εναέριου χώρου της και ο βόρειος γείτονας της Ουκρανίας, η Λευκορωσία, έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου της την Πέμπτη.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν ήδη τον ουκρανικό εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη της πτήσης 17 της Malaysia Airlines το 2014, και από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία φέτος, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη σχεδιάσει εκ νέου τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν τον ρωσικό εναέριο χώρο.

-Οι πτήσεις θα ακριβύνουν;

Οι μεγαλύτεροι χρόνοι πτήσης είναι απίθανο να επηρεάσουν το κόστος του εισιτηρίου. Ωστόσο, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές καυσίμων σε όλη την Ευρώπη, κάτι που θα μπορούσε με τη σειρά του να σημαίνει υψηλότερους ναύλους, ανάλογα με το αν κάθε αεροπορική εταιρεία έχει αντισταθμίσει τις προμήθειες καυσίμων της.

Η Ryanair αναφέρει ότι οι πτήσεις της δεν θα επηρεαστούν βραχυπρόθεσμα, καθώς έχει αντισταθμίσει τον εφοδιασμό της για τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι η Wizz Air δεν αντισταθμίζει τις προμήθειες της και η EasyJet έχει «κλειδώσει» χαμηλότερους όγκους.

-Το κόστος των διακοπών θα αυξηθεί;

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θα μπορούσε πράγματι να επηρεάσει τις διακοπές. Οι αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου σε όλη την Ευρώπη σημαίνει ότι το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο εξωτερικό μπορεί να αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Η Ολλανδία και η Γερμανία είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού αργού πετρελαίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές μπορεί να είναι ιδιαίτερα υψηλές σε αυτές τις χώρες.

Η Ιταλία και η Σλοβακία εξαρτώνται ιδιαίτερα από τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία και είναι ευάλωτες σε αυξήσεις τιμών τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, που με τη σειρά τους θα μετακυλιθούν στο κόστος των διακοπών μέσω της αύξησης των τιμών των ξενοδοχείων και του κόστους των υπηρεσιών εστίασης.

-Μπορεί οι ταξιδιώτες να αντιμετωπίσουν απροσδόκητες επιβαρύνσεις στα πακέτα διακοπών;

Οι τουρ οπερέιτορ επιτρέπεται από το νόμο να προσθέτουν επιπλέον χρεώσεις στο κόστος των διακοπών, σε περιστάσεις εκτός του ελέγχου τους, όπως η αύξηση των τιμών των καυσίμων, όχι όμως ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τα ταξίδια, οι εταιρείες επιτρέπται να εφαρμόζουν αυξήσεις έως και 8% χωρίς να επιτρέπουν τη δωρεάν ακύρωση. Έτσι, ένα all inclusive πακέτου ύψους 2.000 λιρών για την Ελλάδα που μπορεί να έκλεισε κάποιος Βρετανός τον Ιανουάριο ενδέχεται να κοστίσει 2.160 λίρες, μετά τις νόμιμες προσαυξήσεις.

-Ποιες μακρινές πτήσεις θα αλλάξουν δρομολόγιο;

Παρότι οι British Airways και Virgin Atlantic δεν έχουν επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία μετά την πανδημία, ορισμένα από τα δρομολόγια που θα επηρεαστούν είναι τα Λονδίνο προς Μπανγκόκ, Δελχί, Σιγκαπούρη και Ισλαμαμπάντ, καθώς και δρομολόγια φορτίου προς την Κίνα και την Ιαπωνία (και τα δύο είναι κλειστά προς το παρόν για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ).

Ο John Grant της OAG λέει: «Σε κανονικές εποχές το κλείσιμο θα ήταν σοβαρό για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται από την Ευρώπη στη Βορειοανατολική Ασία και κάτω στη Νότια Ασία, και εξίσου σοβαρό για τη Ρωσία που χρεώνει τεράστια τέλη για την πρόσβαση στον εναέριο χώρο τους.

Ωστόσο, τόσο η Κίνα όσο και η Ιαπωνία παραμένουν ουσιαστικά κλειστές για επιβατικές πτήσεις, παρόλο που λειτουργούν υπηρεσίες εμπορευμάτων και η συχνότητα των δρομολογίων προς τη Νότια Ασία δεν έχει φτάσει ακόμη στα προ της Covid-19 επίπεδα.

Αυτό το γεγονός πιθανότατα θα επηρεάσει ελάχιστες πτήσεις την ημέρα αυτή τη στιγμή, αλλά μακροπρόθεσμα θα απογοητεύσει τις αεροπορικές εταιρείες, αν και έχουν εναλλακτικές λύσεις».

-Η διάρκεια των πτήσεων θα μεγαλώσει;

Αυτό είναι πολύ πιθανό. Η British Airways ανέφερε ότι η αλλαγή δρομολόγησης ορισμένων υπηρεσιών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερους χρόνους πτήσεων ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες της για την ταλαιπωρία.

Η Virgin έχει επίσης προειδοποιήσει για αυξημένους χρόνους πτήσεων, με τις πτήσεις προς την Ινδία ή το Πακιστάν να αναμένεται να διαρκούν 15 έως 60 λεπτά περισσότερο από το συνηθισμένο.

Ο John Grant της OAG λέει: «Οι πρόσθετες αποστάσεις που διανύονται είναι οριακές και έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στους χρόνους πτήσης αυτή τη στιγμή, επομένως δεν είναι μεγάλο ζήτημα για τις αεροπορικές εταιρείες».

-Θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει στη Ρωσία;

Η Ρωσία δεν έχει απαγόρευση για τους Βρετανούς πολίτες, αλλά για τις βρετανικές αεροπορικές εταιρίες. Οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Ρωσία μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

-Θα γίνει επιστροφή χρημάτων εάν επρόκειτο κανείς να πετάξει στη Μόσχα;

Ναι. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της British Airways, «ειδοποιούμε τους πελάτες ακυρωμένων πτήσεων για πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

- Τι γίνεται στις πτήσεις με ενδιάμεση στάση στη Ρωσία;

Καμία πτήση της British Airways ή της Virgin Atlantic δεν θα πετάει πάνω από ή θα προσγειώνεται στη Ρωσία. Καμία από αυτές τις αεροπορικές εταιρίες δεν θα έχει ενδιάμεση στάση σε ρωσικές πόλεις.

-Το Ην. Βασίλειο πρόσθεσε στην κόκκινη λίστα κάποια χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία;

Ναι, προστέθηκε η Ουκρανία, που σημαίνει ότι υπάρχει σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε αυτήν υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Οι τουριστικοί πράκτορες και οι εταιρείες κρουαζιέρας θα υποχρεωθούν να ακυρώσουν τυχόν επερχόμενα ταξίδια στη χώρα. Η Viking Cruises έχει ήδη ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις του 2022 στο δρομολόγιό της στο Κίεβο, τη Μαύρη Θάλασσα και το Βουκουρέστι.

Η Βρετανία συμβουλεύει τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία εάν είναι ασφαλές να το κάνουν. Όλη η εναέρια κυκλοφορία προς τη χώρα έχει ανασταλεί και η είσοδος στη χώρα θα ακυρώσει οποιαδήποτε ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να έχουν οι ταξιδιώτες.

Παρόλ’ αυτά, οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν στη Ρωσία, αλλά υπάρχουν περιοχές της κόκκινης λίστας που περιλαμβάνουν μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, καθώς και την Τσετσενία, την Ινγκουσετία και το Νταγκεστάν και τις περιοχές Budyonnovsky, Levokumsky, Neftekumsky, Stepnovsky και Kursky στο Κράι της Σταυρούπολης.

Η Ουκρανία συνορεύει με τη Λευκορωσία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία. Η Βρετανία συμβουλεύει για αποφυγή ταξιδιών στην Ουκρανία από οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες.

-Πρόκειται να μπουν άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Φινλανδία, στην κόκκινη λίστα;

Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία προειδοποίησε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα αντιμετώπιζαν «στρατιωτικές συνέπειες» εάν επιδίωκαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αφού η Σάνα Μάριν, η Φινλανδή πρωθυπουργός και η Μαγκνταλένα Άντερσον, η Σουηδή ομόλογός της, συμμετείχαν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν την κρίση.

Τέτοιες απειλές μπορεί να αποτρέψουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση για διακοπές στη Σκανδιναβία, καθώς και στις χώρες της Βαλτικής, αλλά η Βρετανία δεν έχει καμία προειδοποίηση σχετικά με τα ταξίδια σε αυτές τις δύο περιοχές. Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν να ακυρώσουν μονομερώς τις διακοπές τους, δεν θα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων. Η κράτηση πακέτου με προστασία Atol με αξιόπιστο ταξιδιωτικό πράκτορα είναι ο καλύτερος τρόπος για τους Βρετανούς να διασφαλίσουν την ασφάλεια των χρημάτων τους.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 22/02 16:01

  Ryanair: Νέα σύνδεση με Σκιάθο από το αεροδρόμιο Βουδαπέστης το καλοκαίρι του 2024

 2. 22/02 14:29

  Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

 3. 22/02 14:20

  Σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΟΤΑ) μετεξελίσσεται η ΕΑΤΑ | αποκτά Τεχνική Υπηρεσία για έργα

 4. 22/02 14:14

  Συνάντηση Φορέων στην Κρήτη για την απαθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας

 5. 22/02 13:11

  Focus Bari- Έρευνα | Τεχνητή Νοημοσύνη: Επιφυλακτικοί 2 στους 3 Έλληνες - 1 στους 3 χρησιμοποιεί το CHAT GPT!

 6. 22/02 13:04

  Γερμανικός Τύπος | «Τοξική ωρολογιακή βόμβα» στον βυθό της Σαντορίνης;

 7. 22/02 12:15

  ΕΛΣΤΑΤ | Αυξημένες κατά 6,2% οι αφίξεις σε καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια τον Δεκέμβριο

 8. 22/02 12:08

  Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα

 9. 22/02 11:33

  Σε διαβούλευση 5άστερη τουριστική επένδυση στη Μύκονο, με προϋπολογισμό 154 εκατ. ευρώ

 10. 22/02 11:22

  ΥΠΑ | +8,9% η επιβατική κίνηση Ιανουαρίου 2024

 11. 22/02 11:10

  Συνέδρια για yachting, αειφόρο τουρισμό, πολιτιστική κληρονομιά και προβολή υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 12. 22/02 10:45

  TripAdvisor | Φαλάσαρνα και Μύρτοs στις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο- Η παραλία Γαλησσά στις 10 καλύτερες αειφόρες

 13. 22/02 10:14

  Η United Airlines επιστρέφει στο Τελ Αβίβ με καθημερινές πτήσεις από τη Ν.Υόρκη

 14. 22/02 08:05

  Υψηλή ικανοποίηση δηλώνουν οι τουρίστες της Αθήνας - «Μust» προορισμός με όχημα τον πολιτισμό και το παραλιακό μέτωπο

 15. 22/02 08:05

  «Επιστρέφουν» αργά αλλά σταθερά τα Αθηναϊκά ξενοδοχεία – Κλειδί ο Δωδεκάμηνος τουρισμός

 16. 22/02 08:05

  Τουρισμός: Ποιες αγορές "απογείωσαν" την Αθήνα το 2023 - Αυτό είναι το προφίλ των επισκεπτών της

 17. 22/02 07:53

  Ελληνικά βιολογικά προϊόντα σε διεθνή έκθεση της Γερμανίας

 18. 22/02 07:48

  Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 19. 22/02 07:44

  Πως αντιμετωπίζει η Γερμανία το πρόβλημα της έλλειψης διαθέσιμων κατοικιών

 20. 22/02 07:41

  Δύο εικαστικές εκθέσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

 21. 22/02 07:01

  Απόφαση για ξενοδοχειακή μονάδα στην Κέρκυρα

 22. 21/02 20:33

  Κινητοποίηση - πορεία των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης την Πέμπτη στο Ηράκλειο

 23. 21/02 16:20

  Πόλος έλξης η Νότια Κρήτη – ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι πήραν άδειες για ανέγερση ξενοδοχείων

 24. 21/02 15:13

  Τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

 25. 21/02 14:43

  Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου

 26. 21/02 14:06

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | 20,5 δισ. ευρώ οι εισπράξεις, 32,7 εκατ. οι αφίξεις

 27. 21/02 12:50

  Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου - ΕΒΕΔ | Σεμινάριο για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης

 28. 21/02 12:44

  Το πρόγραμμα στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι

 29. 21/02 12:30

  Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Μελέτη για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό Συστήματος Μαρινών στην Ελλάδα

 30. 21/02 12:10

  Το κακόβουλο λογισμικό, ο μεγαλύτερος ψηφιακός κίνδυνος για τις ελληνικές εταιρείες

 31. 21/02 11:58

  ECDC | Ανησυχία προκαλεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη

 32. 21/02 11:01

  Τα ξενοδοχεία ανώτερης ποιότητας κυριαρχούν στις επενδύσεις στην Ευρώπη - πόσα ανοίγουν το 2024

 33. 21/02 10:23

  Ημέρες καριέρας τουρισμού 2024 από το Πανεπιστήμιο Πάτρας

 34. 21/02 10:19

  ΠΑΣΟΚ: Στη Βουλή τα αιτήματα των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης

 35. 21/02 10:00

  The Twist μια νέα σχεδιαστική αρχιτεκτονική πρόταση της Potiropoulos+Partners

 36. 21/02 07:10

  Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Σάμο και Λέσβο

 37. 21/02 07:07

  Η ελληνική παρουσία στην τουριστική έκθεση F.re.e του Μονάχου

 38. 21/02 07:05

  Οι αμερικανικές εταιρείες ενισχύουν την παρουσία τους στην Αλβανία

 39. 21/02 07:04

  Δήμος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης: Συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 40. 21/02 07:02

  Το εμπορικό έλλειμμα της Ισπανίας μειώθηκε κατά 40% το 2023

 41. 20/02 18:14

  Η Χαλκιδική πρώτη επιλογή των Ρουμάνων για τις διακοπές τους

 42. 20/02 18:08

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού

 43. 20/02 16:20

  Εγκαίνια νέων γραφείων και Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

 44. 20/02 16:16

  Στα δικαστήρια για greenwashing η TUI Cruises

 45. 20/02 15:41

  Σε ισχύ ο κανονισμός για τις επιγραμμικές πλατφόρμες στην ΕΕ

 46. 20/02 14:42

  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κρουαζιέρας στη Γένοβα

 47. 20/02 13:11

  Ελληνικός τουρισμός 2023: 2,8 δισ. ευρώ περισσότερες εισπράξεις από το 2022

 48. 20/02 12:48

  Τουρισμός: Anex Group και Coral Travel οι ανερχόμενες «δυνάμεις» στα πακέτα από τις γερμανόφωνες αγορές

 49. 20/02 12:04

  Τουρισμός | ACI World: Η παγκόσμια επιβατική κίνηση θα διπλασιαστεί σε 20 χρόνια (!)

 50. 20/02 11:45

  Kuoni: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ζήτησης για πολυτελή ταξίδια το 2024

 51. 20/02 11:29

  FedHATTA: Συνάντηση με την Πρέσβη της Λιθουανίας για την ενίσχυση των τουριστικών ροών

 52. 20/02 11:19

  TUI Airways: Διευρύνονται οι συνδέσεις με Κω και Ρόδο

 53. 20/02 10:38

  Γερμανικός τουρισμός | Υψηλή ζήτηση για τις σκανδιναβικές χώρες λόγω κλιματικής αλλαγής

 54. 20/02 10:31

  Lufthansa: Νέα απεργία μέχρι το πρωί της Τετάρτης

 55. 20/02 10:16

  Συνάντηση της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης «ΚΝΩΣΣΟΣ» με τον Δήμαρχο Σητείας

 56. 20/02 09:05

  Η Wyndham ανοίγει στο Μόναχο το μεγαλύτερο Ramada Encore σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική

 57. 20/02 07:30

  Impossible Mission και Ικανότητα Φέρουσα (II)

 58. 20/02 07:25

  Γερμανία: Πιλοτική εφαρμογή της 4ήμερης εργασίας από 45 επιχειρήσεις

 59. 20/02 07:20

  Πτήσεις της Ryanair από τα Τίρανα στην Reggio Calabria της Ιταλίας

 60. 20/02 07:15

  Γερμανία | 35.000 απολύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

 61. 20/02 07:10

  Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για 2 Σουηδούς δημοσιογράφους

 62. 20/02 07:05

  Νέα χρήση για το Αρχοντικό Νικολάου Δημητρακόπουλου της Καρύταινας

 63. 19/02 18:39

  This is Athens – CVB | Δυναμική παρουσία της Αθήνας στην έκθεση “Outbound Travel Market” στη Βομβάη

 64. 19/02 17:54

  Παγκόσμια προβολή της Αθήνας μέσω του τελικού του UEFA Europa Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ

 65. 19/02 17:33

  Δειλές ενδείξεις επιμήκυνσης στα Ελληνικά ξενοδοχεία το 2023 – Ποιες προκλήσεις την αναχαιτίζουν

 66. 19/02 15:46

  Παρίσι: Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω απεργίας

 67. 19/02 15:32

  Κυπριακός τουρισμός | ΣΤΕΚ: Προβληματισμός για το 2024- λιγότερες αεροπορικές θέσεις, ανησυχία για τον πόλεμο στη Γάζα

 68. 19/02 14:31

  Κοινή ανακοίνωση 8 περιβαλλοντικών οργανώσεων | Το Υπουργείο Οικονομικών καταργεί τη ζώνη παράκτιας προστασίας

 69. 19/02 13:00

  ΞΕΕ- ΙΤΕΠ | Οι επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων το 2023- στα 10,5 δισ. ευρώ ο τζίρος

 70. 19/02 12:31

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων Αν. Κρήτης «ΚΝΩΣΣΟΣ» | Συνάντηση με το Δλήμαρχο Αγίου Νικολάου

 71. 19/02 12:27

  H Ε.Ξ. Μαγνησίας και Δήμοι της περιοχής στην έκθεση TTR ROMEXPO στο Βουκουρέστι

 72. 19/02 12:25

  20th EAST MED MULTIHULL & YACHT CHARTER SHOW - EMMYS

 73. 19/02 11:35

  Τουρισμός | Η TripAdvisor εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης- το παρασκήνιο

 74. 19/02 11:18

  Η Ελλάδα κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως στα βραβεία GTA Σουηδίας

 75. 19/02 10:38

  Η Solmar Villas προσθέτει 18 βίλες στη Χαλκιδική και Ολυμπιακή Ριβιέρα | 530 βίλες συνολικά στην Ελλάδα

 76. 19/02 10:22

  DW | Η Ισπανία υποφέρει από τον υπερτουρισμό

 77. 19/02 07:59

  Δήμος Νέας Προποντίδας: Συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 78. 19/02 07:57

  Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού από το ΞΕΕ για προγράμματα κατάρτισης του υπ. Τουρισμού

 79. 19/02 07:16

  Νέες πισίνες σε ξενοδοχείο στην Κω - Εργασίες επισκευής σε ξενοδοχείο στη Μύκονο

 80. 19/02 07:07

  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει 3 πολιτιστικούς θεσμούς

 81. 19/02 07:03

  Ανοίγει την 1η Απριλίου το Ηφαιστειακό Πάρκο Νέας Καμένης

 82. 18/02 11:05

  Επίδειξη μόδας στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα | Οργισμένη δήλωση της Λίνας Μενδώνη

 83. 18/02 07:53

  Σημαντική συνεργασία ΞΕΕ και PricewaterhouseCoopers για το Ελληνικό Πρωϊνό

 84. 18/02 07:46

  Τουριστική προβολή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στο Βερολίνο

 85. 17/02 12:44

  Τουρισμός | 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις παραλίες | Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο

 86. 17/02 12:26

  Tηλεδιάσκεψη Ολ. Κεφαλογιάννη με την Επιτροπή Τουρισμού του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου

 87. 17/02 12:24

  Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών Οπωροκηπευτικών και Λαχανικών στη Θεσσαλονίκη

 88. 16/02 14:28

  ΕΣΠΑ | Παράταση αιτήσεων για νέες τουριστικές ΜμΕ και νέες ΜμΕ

 89. 16/02 14:18

  Ξενοδοχεία | Έρευνα: Η εξατομίκευση υπηρεσιών το κλειδί για πιο ικανοποιημένους επισκέπτες

 90. 16/02 13:31

  YΠΑ: Υπενθύμιση 6ήμερης αναστολής πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

 91. 16/02 13:15

  Χανιά | Ερευνα: Το 30% των τουριστών μένει σε δωμάτια/διαμερίσματα και airbnb

 92. 16/02 12:42

  ΕΣΠΑ για ΜμΕ σε Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη – Ποια ξενοδοχεία αφορά

 93. 16/02 12:15

  Airbnb: Σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ευρώπη – «Για κάθε πελάτη μας, 9 άλλοι επιλέγουν ξενοδοχείο»

 94. 16/02 11:46

  Numo Mykonos | Νέα άφιξη, που συνδυάζει την πολυτέλεια με τη γοητεία των 60s και 70s

 95. 16/02 11:35

  Τουρισμός: Το Ελληνικό νησί - "Outsider" που ανήκει στους 20 καλύτερους προορισμούς για διακοπές το 2024

 96. 16/02 11:04

  Το WTTC καλεί την ΕΕ να "ξεκλειδώσει" την πλήρη δυναμική του τουρισμού

 97. 16/02 10:57

  Gulf Air: Ποιος είναι ο προγραμματισμός για τη νέα σύνδεση με Ρόδο το καλοκαίρι του 2024

 98. 16/02 10:49

  Το Community Fund της Airbnb υποστηρίζει το Women on Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών στην Ελλάδα

 99. 16/02 10:38

  Η Fraport γιορτάζει τα 100 χρόνια της στο αεροδρόμιο Φραγκφούρτης

 100. 16/02 10:29

  Χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία