Πώς ο πόλεμος επηρεάζει τις διακοπές στην Ευρώπη – Μεγαλύτερες πτήσεις και πιο ακριβές διακοπές

Πώς ο πόλεμος επηρεάζει τις διακοπές στην Ευρώπη – Μεγαλύτερες πτήσεις και πιο ακριβές διακοπέςΠηγή φωτό: Pixabay

Χιλιάδες βρετανικές πτήσεις από και προς τη Ρωσία έχουν ακυρωθεί, την ώρα που περί τις 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προβαίνουν σε απαγόρευση των πτήσεων.

Την Κυριακή, ενώ πολλές χώρες είχαν ήδη επιβάλλει περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο για τις ρωσικές πτήσεις (Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Nορβηγία και Φινλανδία), η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, δήλωσε ότι η ΕΕ θα κλείσει τον εναέριο χώρο σε ρωσικά αεροσκάφη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, ανέφερε στο Twitter ότι η χώρα του απαγόρευσε τις προγραμματισμένες πτήσεων των ρωσικών αερομεταφορέων στον εναέριο χώρο του Ην. Βασιλείου ή σε βρετανικά εδάφη, χαρακτηρίζοντας αποτρόπαιες τις ενέργειες Πούτιν στην Ουκρανία, οι οποίες δεν θα αγνοηθούν. Η Ρωσία στη συνέχεια έκλεισε τον εναέριο χώρο της για όλες τις Βρετανικές αεροπορικές εταιρίες.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, η British Airways ανέστειλε τις πτήσεις στη Μόσχα αλλά και όσες χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο ενώ και η Virgin Atlantic αλλάζει τα δρομολόγια που περιελάμβαναν ρωσικό εναέριο χώρο και προειδοποιεί για ελαφρώς αυξημένη διάρκεια σε ορισμένα δρομολόγια, για λόγους ασφαλείας.

Το κλείσιμο του ρωσικού εναέριου χώρου και ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να έχουν πολλαπλές συνέπειες για τους Βρετανούς οι οποίοι προγραμματίζουν ταξίδια στο εξωτερικό. Η Telegraph, συνοψίζει μερικά από τα βασικότερα ερωτήματα που σχετίζονται με το ζήτημα αυτό...

-Ποιοι εναέριοι χώροι έχουν κλείσει;

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως και ο Καναδάς, έχει κλείσει για τους ρωσικούς αερομεταφορείς, αναγκάζοντας τον εθνικό αερομεταφορέα της Ρωσίας, Aeroflot, να προβεί σε ακυρώσεις τεράστιου αριθμού πτήσεων.

Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στους αερομεταφορείς του Ηνωμένου Βασιλείου και όλες οι διεθνείς αεροπορικές αρχές έχουν πλέον αλλάξει τα δρομολόγια πτήσεων ώστε να αποφεύγουν τον ουκρανικό εναέριο χώρο μετά τη ρωσική εισβολή. Σύμφωνα με την εικόνα από το Flightradar24, οι πτήσεις στην Ευρώπη έχουν είναι πολύ πυκνές, και αποφεύγονται οι πτήσεις στην Ουκρανία.

Η NOTAM του Καναδά που απαγορεύει τις ρωσικές πτήσεις δημιουργεί εξαίρεση για μεμονωμένες πτήσεις που αναζητούν και λαμβάνουν ειδική άδεια να διασχίσουν τον εναέριο χώρο του.

Η Μολδαβία έκλεισε επίσης μέρος του εναέριου χώρου της και ο βόρειος γείτονας της Ουκρανίας, η Λευκορωσία, έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου της την Πέμπτη.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν ήδη τον ουκρανικό εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη της πτήσης 17 της Malaysia Airlines το 2014, και από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία φέτος, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη σχεδιάσει εκ νέου τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν τον ρωσικό εναέριο χώρο.

-Οι πτήσεις θα ακριβύνουν;

Οι μεγαλύτεροι χρόνοι πτήσης είναι απίθανο να επηρεάσουν το κόστος του εισιτηρίου. Ωστόσο, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές καυσίμων σε όλη την Ευρώπη, κάτι που θα μπορούσε με τη σειρά του να σημαίνει υψηλότερους ναύλους, ανάλογα με το αν κάθε αεροπορική εταιρεία έχει αντισταθμίσει τις προμήθειες καυσίμων της.

Η Ryanair αναφέρει ότι οι πτήσεις της δεν θα επηρεαστούν βραχυπρόθεσμα, καθώς έχει αντισταθμίσει τον εφοδιασμό της για τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι η Wizz Air δεν αντισταθμίζει τις προμήθειες της και η EasyJet έχει «κλειδώσει» χαμηλότερους όγκους.

-Το κόστος των διακοπών θα αυξηθεί;

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θα μπορούσε πράγματι να επηρεάσει τις διακοπές. Οι αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου σε όλη την Ευρώπη σημαίνει ότι το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο εξωτερικό μπορεί να αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Η Ολλανδία και η Γερμανία είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού αργού πετρελαίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές μπορεί να είναι ιδιαίτερα υψηλές σε αυτές τις χώρες.

Η Ιταλία και η Σλοβακία εξαρτώνται ιδιαίτερα από τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία και είναι ευάλωτες σε αυξήσεις τιμών τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, που με τη σειρά τους θα μετακυλιθούν στο κόστος των διακοπών μέσω της αύξησης των τιμών των ξενοδοχείων και του κόστους των υπηρεσιών εστίασης.

-Μπορεί οι ταξιδιώτες να αντιμετωπίσουν απροσδόκητες επιβαρύνσεις στα πακέτα διακοπών;

Οι τουρ οπερέιτορ επιτρέπεται από το νόμο να προσθέτουν επιπλέον χρεώσεις στο κόστος των διακοπών, σε περιστάσεις εκτός του ελέγχου τους, όπως η αύξηση των τιμών των καυσίμων, όχι όμως ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τα ταξίδια, οι εταιρείες επιτρέπται να εφαρμόζουν αυξήσεις έως και 8% χωρίς να επιτρέπουν τη δωρεάν ακύρωση. Έτσι, ένα all inclusive πακέτου ύψους 2.000 λιρών για την Ελλάδα που μπορεί να έκλεισε κάποιος Βρετανός τον Ιανουάριο ενδέχεται να κοστίσει 2.160 λίρες, μετά τις νόμιμες προσαυξήσεις.

-Ποιες μακρινές πτήσεις θα αλλάξουν δρομολόγιο;

Παρότι οι British Airways και Virgin Atlantic δεν έχουν επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία μετά την πανδημία, ορισμένα από τα δρομολόγια που θα επηρεαστούν είναι τα Λονδίνο προς Μπανγκόκ, Δελχί, Σιγκαπούρη και Ισλαμαμπάντ, καθώς και δρομολόγια φορτίου προς την Κίνα και την Ιαπωνία (και τα δύο είναι κλειστά προς το παρόν για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ).

Ο John Grant της OAG λέει: «Σε κανονικές εποχές το κλείσιμο θα ήταν σοβαρό για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται από την Ευρώπη στη Βορειοανατολική Ασία και κάτω στη Νότια Ασία, και εξίσου σοβαρό για τη Ρωσία που χρεώνει τεράστια τέλη για την πρόσβαση στον εναέριο χώρο τους.

Ωστόσο, τόσο η Κίνα όσο και η Ιαπωνία παραμένουν ουσιαστικά κλειστές για επιβατικές πτήσεις, παρόλο που λειτουργούν υπηρεσίες εμπορευμάτων και η συχνότητα των δρομολογίων προς τη Νότια Ασία δεν έχει φτάσει ακόμη στα προ της Covid-19 επίπεδα.

Αυτό το γεγονός πιθανότατα θα επηρεάσει ελάχιστες πτήσεις την ημέρα αυτή τη στιγμή, αλλά μακροπρόθεσμα θα απογοητεύσει τις αεροπορικές εταιρείες, αν και έχουν εναλλακτικές λύσεις».

-Η διάρκεια των πτήσεων θα μεγαλώσει;

Αυτό είναι πολύ πιθανό. Η British Airways ανέφερε ότι η αλλαγή δρομολόγησης ορισμένων υπηρεσιών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερους χρόνους πτήσεων ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες της για την ταλαιπωρία.

Η Virgin έχει επίσης προειδοποιήσει για αυξημένους χρόνους πτήσεων, με τις πτήσεις προς την Ινδία ή το Πακιστάν να αναμένεται να διαρκούν 15 έως 60 λεπτά περισσότερο από το συνηθισμένο.

Ο John Grant της OAG λέει: «Οι πρόσθετες αποστάσεις που διανύονται είναι οριακές και έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στους χρόνους πτήσης αυτή τη στιγμή, επομένως δεν είναι μεγάλο ζήτημα για τις αεροπορικές εταιρείες».

-Θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει στη Ρωσία;

Η Ρωσία δεν έχει απαγόρευση για τους Βρετανούς πολίτες, αλλά για τις βρετανικές αεροπορικές εταιρίες. Οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Ρωσία μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

-Θα γίνει επιστροφή χρημάτων εάν επρόκειτο κανείς να πετάξει στη Μόσχα;

Ναι. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της British Airways, «ειδοποιούμε τους πελάτες ακυρωμένων πτήσεων για πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

- Τι γίνεται στις πτήσεις με ενδιάμεση στάση στη Ρωσία;

Καμία πτήση της British Airways ή της Virgin Atlantic δεν θα πετάει πάνω από ή θα προσγειώνεται στη Ρωσία. Καμία από αυτές τις αεροπορικές εταιρίες δεν θα έχει ενδιάμεση στάση σε ρωσικές πόλεις.

-Το Ην. Βασίλειο πρόσθεσε στην κόκκινη λίστα κάποια χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία;

Ναι, προστέθηκε η Ουκρανία, που σημαίνει ότι υπάρχει σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε αυτήν υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Οι τουριστικοί πράκτορες και οι εταιρείες κρουαζιέρας θα υποχρεωθούν να ακυρώσουν τυχόν επερχόμενα ταξίδια στη χώρα. Η Viking Cruises έχει ήδη ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις του 2022 στο δρομολόγιό της στο Κίεβο, τη Μαύρη Θάλασσα και το Βουκουρέστι.

Η Βρετανία συμβουλεύει τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία εάν είναι ασφαλές να το κάνουν. Όλη η εναέρια κυκλοφορία προς τη χώρα έχει ανασταλεί και η είσοδος στη χώρα θα ακυρώσει οποιαδήποτε ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να έχουν οι ταξιδιώτες.

Παρόλ’ αυτά, οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν στη Ρωσία, αλλά υπάρχουν περιοχές της κόκκινης λίστας που περιλαμβάνουν μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, καθώς και την Τσετσενία, την Ινγκουσετία και το Νταγκεστάν και τις περιοχές Budyonnovsky, Levokumsky, Neftekumsky, Stepnovsky και Kursky στο Κράι της Σταυρούπολης.

Η Ουκρανία συνορεύει με τη Λευκορωσία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία. Η Βρετανία συμβουλεύει για αποφυγή ταξιδιών στην Ουκρανία από οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες.

-Πρόκειται να μπουν άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Φινλανδία, στην κόκκινη λίστα;

Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία προειδοποίησε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα αντιμετώπιζαν «στρατιωτικές συνέπειες» εάν επιδίωκαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αφού η Σάνα Μάριν, η Φινλανδή πρωθυπουργός και η Μαγκνταλένα Άντερσον, η Σουηδή ομόλογός της, συμμετείχαν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν την κρίση.

Τέτοιες απειλές μπορεί να αποτρέψουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση για διακοπές στη Σκανδιναβία, καθώς και στις χώρες της Βαλτικής, αλλά η Βρετανία δεν έχει καμία προειδοποίηση σχετικά με τα ταξίδια σε αυτές τις δύο περιοχές. Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν να ακυρώσουν μονομερώς τις διακοπές τους, δεν θα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων. Η κράτηση πακέτου με προστασία Atol με αξιόπιστο ταξιδιωτικό πράκτορα είναι ο καλύτερος τρόπος για τους Βρετανούς να διασφαλίσουν την ασφάλεια των χρημάτων τους.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 18/07 07:00

  Τήλος: Παγκόσμια πρωτιά ως πιστοποιημένο νησί μηδενικών αποβλήτων ενεργειακής αυτονομίας

 2. 18/07 07:00

  Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: 2 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 3. 18/07 07:00

  Αλγερία: Σχέδιο δράσης για τουριστική ανάπτυξη

 4. 18/07 07:00

  Τσεχία: Συνεχώς αυξανόμενα τα έσοδα από τον τουρισμό

 5. 18/07 07:00

  Το Σινεμά στον Κήπο του Φεστιβάλ στο Χόρτο Πηλίου

 6. 17/07 18:14

  "Όχι" και από την Περιφέρεια στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για υπερδόμηση της Μαρίνας της Αρετσούς

 7. 17/07 16:16

  Ξενοδοχεία | Το The Lynx Mountain Resort στη Φλώρινα στα 50 καλύτερα του National Geographic «Lakes & Mountains 2024»

 8. 17/07 16:09

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση ‘‘Η χαρά της ζωής’’ στο Ρέθυμνο με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

 9. 17/07 15:00

  Κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Σαντορίνη και τουρνουά μπάσκετ στη Λήμνο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 10. 17/07 14:40

  Η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου - ADAC αγόρασε 70 ταξιδιωτικά γραφεία της Galeria

 11. 17/07 13:55

  Jet2.com: 11 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

 12. 17/07 13:09

  Άμστερνταμ εναντίον υπερτουρισμού: Τι κάνει ο δήμος για να επαναφέρει την ισορροπία

 13. 17/07 12:36

  ΥΠΑ | +11,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' εξάμηνο του 2024

 14. 17/07 12:16

  Condor: 6 νέες συνδέσεις με Ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2025

 15. 17/07 12:06

  ΔΥΠΑ: Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού-Φιλοξενίας

 16. 17/07 12:00

  Διακοπή λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου Ακρόπολης Αθηνών λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 17. 17/07 11:51

  Νέος ισχυρός όμιλος στον κλάδο του ελληνικού ελαιολάδου

 18. 17/07 11:43

  ECTAA: Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ για τρίτη φορά πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού

 19. 17/07 11:30

  Airbnb | Συμβουλές στους ταξιδιώτες στην Ελλάδα για να κλείσουν τη διαμονή τους με ασφάλεια

 20. 17/07 11:23

  "Travel and Leisure" | Δημοφιλέστερο νησί η Μήλος - διακρίσεις και για άλλα ελληνικά νησιά

 21. 17/07 11:05

  Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου | ΘΕΑΤΡΟ: Ανέστης Αζάς -Τα σκυλιά, Πειραιώς 260- Χώρος Η 19 – 21 Ιουλίου, 21.30

 22. 17/07 10:44

  ΥΠΑ: Δυνατότητα πρακτικής άσκησης και εκπόνησης πτυχιακής εργασίας σε φοιτητές

 23. 17/07 10:25

  Μοναδικές υπαίθριες δράσεις για όλους στο Navarino Challenge 2024

 24. 17/07 07:55

  Καταδυτικός τουρισμός | Σε ποιες περιοχές της χώρας βουλιάζουν αγάλματα, αεροπλάνα και βαπόρια για καταδύσεις

 25. 17/07 07:51

  Διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση έκτασης στη Νέα Καλλικράτεια με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχείου

 26. 17/07 07:41

  Δήμος Δελφών: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 27. 17/07 07:36

  Βόρεια Μακεδονία: Aυξημένη η τουριστική κίνηση στο 5μηνο

 28. 17/07 07:32

  Stefaniada Festival στην Αργιθέα Καρδίτσας

 29. 16/07 19:13

  Θετική γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του 5άστερου Knossos Royal Village

 30. 16/07 19:07

  Ηράκλειο | Προβολή από τον ΕΟΤ ως city break προορισμού όλο το χρόνο - Συναντήσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη

 31. 16/07 19:02

  Δήμος Αθήνας | Σε ισχύ η απόφαση για τα επιτρεπόμενα ύψη κτιρίων

 32. 16/07 15:54

  «loveHER | 5 Senses | 365 Days»: Παρουσιάζεται την Πέμπτη η νέα καμπάνια του Δήμου Ηρακλείου

 33. 16/07 15:26

  Αυξημένη τουριστική κίνηση διαπιστώνει η Uber στην Ελλάδα

 34. 16/07 14:02

  WWF: Για μια βιώσιμη διαχείριση αστικών αποβλήτων - στις χειρότερες θέσεις η Ελλάδα

 35. 16/07 13:58

  Γερμανικός τουρισμός: Ακριβότερα κατά 4,5% από πέρυσι τα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο

 36. 16/07 13:40

  Γερμανικός τουρισμός: “Πεθαίνουν” οι κλασικές διακοπές 2 εβδομάδων – Πώς η Gen Z αλλάζει τα δεδομένα

 37. 16/07 12:25

  Aegean / Air Canada: Διευρύνεται η συνεργασία κοινού κωδικού με 9 επιπλέον δρομολόγια

 38. 16/07 11:55

  Τουρισμός | Booking.com: Οι πηγές έμπνευσης των ταξιδιωτών και πώς θα τους προσελκύσουν τα καταλύματα

 39. 16/07 11:31

  Handelsblatt | Το φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο πλημμυρίζει τη νοτιοανατολική Ευρώπη

 40. 16/07 10:12

  Τουρισμός της Διασποράς: Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την προσέλκυση των ομογενών

 41. 16/07 07:59

  Δημιουργία πολυλειτουργικού χώρου στην Κοινότητα Δρεπάνου

 42. 16/07 07:56

  Δήμος Αλμυρού: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 43. 16/07 07:53

  Μελέτη για μετατροπή αλιευτικού καταφυγίου στο Παλούκι Αμαλιάδας σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών

 44. 16/07 07:52

  4η Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κηρήθρας στο Πουρί Πηλίου

 45. 16/07 07:03

  Δήμος Μετεώρων: Διαγωνισμός για εκμίσθωση 2 εκτάσεων για τουριστικούς σκοπούς

 46. 15/07 19:42

  Δεκτή η παραίτηση Φραγκάκη στον ΕΟΤ - προσωρινός γ.γ. ο Κ.Ζήκος

 47. 15/07 19:33

  Ο "υπερτουρισμός" άλλοθι για ανεπαρκείς υποδομές και υπηρεσίες;

 48. 15/07 19:29

  Η ακρίβεια στο επίκεντρο σύσκεψης των Περιφερειαρχών με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εσωτερικών

 49. 15/07 19:23

  Comédie-Française - Tiago Rodrigues Hecuba, not Hecuba 26 & 27 Ιουλίου | Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 50. 15/07 17:10

  Αποχώρηση Δημήτρη Φραγκάκη από Γ.Γ. του ΕΟΤ

 51. 15/07 14:38

  ACI Europe / Αερομεταφορές: Ρεκόρ αύξησης της διασυνδεσιμότητας Ελλάδας και Αθήνας

 52. 15/07 14:25

  ΕΟΤ Τουρκίας | Ταξίδι εξοικείωσης σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο

 53. 15/07 13:07

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 | Παράσταση Ετυμολογίες στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής

 54. 15/07 13:01

  Αυτή είναι η ώρα και ημέρα που όλοι κάνουν ξενοδοχειακές κρατήσεις

 55. 15/07 12:26

  Holidu: 2 Ελληνικές παραλίες στις 10 με τον περισσότερο κόσμο στην Ευρώπη

 56. 15/07 10:49

  Δήμος Αθηναίων | Διαχείριση απορριμμάτων λόγω υψηλών θερμοκρασιών για πολίτες και επιχειρήσεις

 57. 15/07 09:57

  Μόνο ο τουρισμός που υποστηρίζεται από τους ντόπιους είναι βιώσιμος - συνάντηση κορυφής στην Ισπανία

 58. 14/07 20:35

  Ειδικός Σύμβουλος τουρισμού για τον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων

 59. 14/07 20:30

  Δήμος Ελαφονήσου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 60. 14/07 20:20

  Γιορτή Ψαράδων στα Μεσάγγαλα Λάρισας

 61. 14/07 20:10

  Ποιον ωφελεί τελικά ο (υπερ)τουρισμός;

 62. 14/07 12:02

  Νυχτερινός φωτισμός κάστρου Χώρας Σαμοθράκης

 63. 14/07 07:43

  Δήμος Σύμης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 64. 14/07 06:44

  Κως: Μείωση των ορίων ταχύτητας στα 50 χλμ. όπου υφίσταται όριο 60 και 70 χλμ.

 65. 13/07 16:42

  Γιορτή Σαρδέλας στο Στόμιο Λάρισας

 66. 13/07 13:31

  Παρατεταμένο διάστημα πολύ υψηλών θερμοκρασιών τον φετινό Ιούλιο

 67. 13/07 10:18

  Συνεργασία Netflix – ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

 68. 13/07 10:15

  2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Πίτας του Πηλίου τα Ζυμώματα…της Συκής τα Ανταμώματα

 69. 13/07 10:14

  Γιορτή Πλιγουριού στους Χαλκιάδες Λάρισας

 70. 12/07 18:14

  Πτώχευση FTI | Το DRSF ξεκινά τη διαδικασία αποζημίωσης

 71. 12/07 14:43

  Hellenic Seaplanes | Πτήσεις γνωριμίας με υδροπλάνα πάνω από τις Σποράδες και τη Σκύρο

 72. 12/07 14:40

  Με ψηφιακά μέσα ο εντοπισμός της αυθαίρετης δόμησης

 73. 12/07 14:33

  Υπερψηφίστηκε το σ/ν του Υπουργείου Τουρισμού - οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου - η ρύθμιση για τους ξεναγούς

 74. 12/07 14:06

  Συνεργασία Aegeo Spas με την [comfort zone] ως αποκλειστικός spa operator στη Σαντορίνη στο Santo Collection Resorts & Villas

 75. 12/07 12:12

  Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του ακινήτου «Σάνη Κασσάνδρας»

 76. 12/07 11:52

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Δημήτρης Καλαντζής | Masters’ Voice - Μάνος Χατζιδάκις - Βασίλης Τσιτσάνης

 77. 12/07 11:37

  Η Κατερίνα Ευαγγελάτου παρουσίασε στην Κίνα performance επάνω στον Ιππόλυτο

 78. 12/07 11:32

  ΕΟΤ: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κέα προβάλλονται στη γαλλική αγορά

 79. 12/07 10:52

  Ευρωπαίοι πολίτες: «Δεν μισούμε τους τουρίστες, αλλά τον υπερτουρισμό»

 80. 12/07 10:34

  Ισπανικός τουρισμός | Εκρηκτική αύξηση αφίξεων παρά τις διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού

 81. 12/07 10:10

  Τουρισμός για όλους - Ο εσωτερικός τουρισμός ενισχύει τη βιωσιμότητα των προορισμών

 82. 12/07 10:07

  Αμερικανικός τουρισμός: Το 50% του χρόνου διακοπών ξοδεύεται σε κορυφαία αξιοθέατα

 83. 12/07 07:52

  Χαμηλές πτήσεις για τον τουρισμό στη Ρωσία

 84. 12/07 07:51

  Μειώθηκε η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ

 85. 12/07 07:49

  Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαγωνισμός για μίσθωση δωματίων στην πόλη του Αγρινίου

 86. 12/07 07:48

  Τρεις αρνητικές γνωμοδοτήσεις για πλωτές εξέδρες στην Πάρο

 87. 12/07 07:46

  Ιταλία: Ανάκαμψη με υποτονικούς ρυθμούς

 88. 11/07 21:01

  Τουρισμός | Marabu: Δυναμικό πρόγραμμα πτήσεων στη Μεσόγειο το 2025 - Ελλάδα και Ισπανία οι βασικές αγορές της

 89. 11/07 20:37

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Το νομοσχέδιο ανοίγει έναν νέο κύκλο ποιοτικής ανάπτυξης του τουρισμού

 90. 11/07 16:39

  Ο ΕΟΤ στο UEFA Euro 2024 με ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια στη Γερμανία

 91. 11/07 16:36

  Η Air France εγκαινίασε την απευθείας πτήση προς την Καλαμάτα

 92. 11/07 16:01

  Τουρισμός: «Μπουμ» στις αναζητήσεις των Αράβων για καλοκαίρι στην Αθήνα – Στα αγαπημένα τους νησιά η Μύκονος

 93. 11/07 13:26

  Σε ένα πράγμα έπεσα έξω με την Ελλάδα, δηλώνει ο Νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών

 94. 11/07 12:24

  Τουρισμός 2024 | Ανακατεύεται η τράπουλα στην Ευρώπη – Σε επιτάχυνση οι αφίξεις και οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα

 95. 11/07 12:21

  Βαλεαρίδες Νήσοι | Σχέδιο της κυβέρνησης για 3.000 σπίτια με ενοίκιο κάτω του 30% της αγοράς

 96. 11/07 11:36

  AEGEAN: Πάνω από 7,3 εκατ. επιβάτες το α' εξάμηνο, αύξηση 9% της επιβατικής κίνησης

 97. 11/07 11:30

  Έτσι είναι το One&Only Kéa Island που άνοιξε στην Τζιά

 98. 11/07 11:26

  Τουρισμός | Περισσότερα μικρής διάρκειας ταξίδια θέλουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι

 99. 11/07 11:05

  TUI Ηνωμένου Βασιλείου | Πρώτη η Ελλάδα στις αναζητήσεις για διακοπές μετά τις εκλογές

 100. 11/07 10:54

  Βρετανικός τουρισμός | Διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι θέλει το 83%- ο κακός καιρός οδηγεί σε κρατήσεις