Ευρεία συμμαχία για την υπεύθυνη πώληση οινοπνευματωδών ποτών

Ευρεία συμμαχία για την υπεύθυνη πώληση οινοπνευματωδών ποτών

Για πρώτη φορά στη χώρα εκπρόσωποι από ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του ποτού ενώνονται σε μία πρωτοβουλία με στόχο την προαγωγή προτύπων υπεύθυνης κατανάλωσης και τη διασφάλιση της υπεύθυνης πώλησης οινοπνευματωδών ποτών στα σημεία διάθεσης, γιατί η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Στην πρωτοβουλία «Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών - Responsibility Alliance» συμμετέχουν επιχειρήσεις εισαγωγής, παραγωγής και διάθεσης ποτών και εκπρόσωποι του λιανεμπορίου και της επιτόπιας κατανάλωσης (μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία), με το πλεονέκτημα της εμπειρίας και της επιστημονικής γνώσης εξειδικευμένων φορέων σε ζητήματα πρόληψης και δημόσιας υγείας, οι οποίοι συμμετέχουν συμβουλευτικά. 

Οι εκπρόσωποι των επικεφαλής της πρωτοβουλίας, κύριος Ισίδωρος Ρεβάχ, πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) και κύριος Λάμπρος Πάσχο, αντιπρόεδρος  του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.), μίλησαν για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της κουλτούρας υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ στη χώρα, συνεχίζοντας μια προσπάθεια στην οποία πρωτοστατούν εδώ και χρόνια, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη μείωση των φαινομένων αλόγιστης κατανάλωσης. 

Την πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε χθες στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη, χαιρέτισαν από την πλευρά της Πολιτείας ο κύριος Αντώνης Σακελλάρης, εκπρόσωπος του Αναπληρωτή Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας και η κυρία Ευαγγελία Κούρεντα, Δ/ντρια Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Προώθησης Προϊόντων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης και ενημέρωσης των πολιτών, ενώ και ο κύριος Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αφού συνεχάρη τους ιδρυτικούς φορείς, ξεκαθάρισε ότι οι δράσεις για το αλκοόλ είναι πρωτίστως των κρατών-μελών και σημείωσε ότι η αξιοποίηση του δικτύου δασκάλων Teachers4Europe θα μπορούσε να συμβάλλει στην ενημέρωση των παιδιών. Ο κύριος Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) που συμμετέχει στην πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ασφαλής κατανάλωση αλκοόλ μας αφορά όλους. Το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. ήδη υλοποιεί εκστρατεία για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, ιδιαίτερα των νεαρών ενηλίκων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση καλής νοοτροπίας στο θέμα της ασφαλούς κατανάλωσης αλκοόλ και τη μείωση των ατυχημάτων, με βασικούς αρωγούς τους δήμους-μέλη του Δικτύου μας και ακολουθώντας πάντα τις κατευθύνσεις του Π.Ο.Υ. Με τον ίδιο γνώμονα συμμετέχουμε σε αυτή τη Συμμαχία».

Το ζήτημα της αποτελεσματικής προστασίας των ανηλίκων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, καθώς τονίστηκε η κρισιμότητα της ηλικίας έναρξης κατανάλωσης αλκοόλ. Σε αυτό το πλαίσιο, η καθηγήτρια Ελένη Πετρίδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, ανέφερε ότι εάν η ηλικία έναρξης της κατανάλωσης αλκοόλ είναι πριν τα 14 έτη, υπάρχει 4πλάσια πιθανότητα να κάνει κάποιος χρόνια κατανάλωση από κάποιον που αρχίζει να καταναλώνει μετά τα 20. «Κομβικό ρόλο παίζουν τα γονεϊκά πρότυπα και ο μηχανισμός του μιμητισμού στην προσχολική ηλικία. Ακολούθως το σχολείο, όπου θέλουμε καλά εκπαιδευμένους δασκάλους. Στην εφηβεία το βάρος των προτύπων φέρουν κυρίως τα ΜΜΕ», επεσήμανε.

Ο κύριος Αντώνης Πάριος, Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ, μίλησε για την επίδραση της οικογένειας και του κοινωνικού περιβάλλοντος στην ηλικία έναρξης και σημείωσε ότι η ενημέρωση στα σχολεία πρέπει να ξεκινάει από την Ε’ Δημοτικού, ενώ σχολίασε ότι το εθνικό πρόγραμμα δράσης για το αλκοόλ σταμάτησε το 2012 και έκτοτε δεν ανανεώθηκε.

Παράλληλα, εκτενής αναφορά έγινε στο ζήτημα Αλκοόλ & Οδήγηση. Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, ανέφερε ότι κατεγράφη μείωση κατά 53% των τροχαίων την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Για τη Συμμαχία συγκεκριμένα ανέφερε ότι με τέτοιες δράσεις και συνέργειες δημιουργείται μια κουλτούρα που μπορεί να είναι πιο σημαντική από τη νομοθεσία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία Παρατηρητηρίου οδικού πολιτισμού που θα δώσει μετρήσιμα και συγκρίσιμα αποτελέσματα.

Η κυρία Αναστασία Αγγελή, Δ/ντρια Εταιρικών Σχέσεων, Diageo Hellas, μίλησε για τον κώδικα αυτοδέσμευσης που ακολουθεί από το 2002 η βιομηχανία στη διαφήμιση και την εμπορική επικοινωνία των προϊόντων της, ενώ σχολίασε ότι η νομοθεσία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, η εκπαίδευση όμως των καταναλωτών μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματική στην υιοθέτηση υπεύθυνης στάσης σχετικά με το αλκοόλ, αποδομώντας το μύθο περί «σκληρών» και «μαλακών» ποτών, καθώς όπως αποσαφηνίστηκε στη διάρκεια της συζήτησης κάθε τυπική μονάδα ποτού περιέχει την ίδια περίπου ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης.

Ο κύριος Βαγγέλης Τακούλας, Δ/ντής Αγορών Αλλοιωσίμων ΜΕΤΡΟ-My Market στην τοποθέτησή του για το ρόλο του λιανεμπορίου στην επιτυχία του εγχειρήματος,  μίλησε για τις σχεδιαζόμενες δράσεις που στοχεύουν στο να λειτουργήσουν αποτρεπτικά με ειδικές σημάνσεις και εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ παρατήρησε την απουσία νομικού πλαισίου για την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους στην on-trade αγορά.

Ως εκπρόσωπος της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος, ο κύριος Στέλιος Μαγουλάς απαντώντας για τον έλεγχο της ποιότητας των ποτών, είπε ότι αυτό γίνεται με τυχαία δείγματα προς το ΓΧΚ και ότι ως Ένωση «δεν θέλουμε να συνεργαζόμαστε με μαγαζιά που πωλούν αμφίβολης ποιότητας αλκοόλ. Πουλάω υπεύθυνα μπορεί να σημαίνει ενδεχομένως πουλάω λιγότερο, αλλά σίγουρα πιο μακροπρόθεσμα», ενώ ο κύριος Αθανάσιος Καραθάνος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, αναφέρθηκε στη σημασία του μέτρου και της σύνεσης στην κατανάλωση οποιασδήποτε κατηγορίας οινοπνευματώδους ποτού, μία αξία αναγνωρισμένη από τον ίδιο τον Ιπποκράτη.

 

ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ “Responsibility Alliance”

Την πρωτοβουλία της Συμμαχίας είχαν οι:

 • Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) 
 • Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.)

Μέλη - Επιχειρήσεις και Ενώσεις Επαγγελματιών

 • ΑΒ Βασιλόπουλος
 • Ένωση Ελλήνων Οινολόγων
 • Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος
 • ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ (BARTENDERS.GR)
 • METRO My Market
 • Όμιλος Επιχειρήσεων Παπαθεοχάρη
 • Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel
 • Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)

Συμβουλευτικοί φορείς

 • Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.)
 • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (Κ.Ε.Π.Α.)
 • Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ.)
 • Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
 • Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.-ΑΛΦΑ)

Τη Συμμαχία στηρίζει το Ελληνικό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Eυθύνης (CSR Hellas).

 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 05/10 12:28

  SkyExpress: Νέα σύνδεση Αθήνα – Μιλάνο τον Οκτώβριο

 2. 05/10 12:04

  Το 87% των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ συνεχίζει να έχει έλλειψη προσωπικού

 3. 05/10 11:50

  Τέλος το ημερήσιο όριο των 100.000 επιβατών στο αεροδρόμιο του Χίθροου

 4. 05/10 11:35

  Eurowings | 24ωρη απεργία την Πέμπτη στη Γερμανία

 5. 05/10 11:22

  Alltours | Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2023- διευρύνεται η προσφορά για την Ελλάδα

 6. 05/10 10:51

  Με τη στήριξη του ΕΟΤ το Olympic Yacht Show 2022 στο Λαύριο

 7. 05/10 09:48

  Παγκόσμιος τουρισμός | Που θα φτάσουν τα έσοδα το 2022 και 2023 σε ξενοδοχεία, καταλύματα, πακέτα και κρουαζιέρα

 8. 05/10 09:18

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Νάξο και Σαντορίνη

 9. 05/10 09:16

  Aλλαγή χρήσης 2 ξενοδοχείων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και κατοικίες στο Ωραιόκαστρο και στην Καστέλα

 10. 05/10 09:14

  Τρεις άδειες για νέα τουριστικά καταλύματα σε Κρήτη και Εύβοια

 11. 05/10 09:12

  WΤΜ: Η σύνοδος κορυφής των υπουργών Τουρισμού καλεί τον κλάδο σε ολική επανεξέταση

 12. 05/10 09:04

  Κέντρο Ανάδειξης και Αξιοποίησης της Ιστορικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Ρήγα Φεραίου

 13. 04/10 18:35

  Η Travelotopos συμμετέχει ως έταιρος υλοποίησης για το Project Smart Island

 14. 04/10 17:05

  Autohellas: Ολοκλήρωση εξαγοράς της «HR Automóveis» (Hertz Franchisee)

 15. 04/10 16:58

  Γυναίκα έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης και έχασε τη ζωή της

 16. 04/10 15:42

  Conde Nast Traveller: Σάρωσαν η Ελλάδα και τα ξενοδοχεία της στα Readers' Choice Awards 2022 - Ποια βραβεύθηκαν

 17. 04/10 15:23

  Ισπανικός τουρισμός: Σχεδόν σε επίπεδα 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Αύγουστο, αλλά με λιγότερους τουρίστες

 18. 04/10 14:48

  Αεροδρόμιο Αθήνας | -16,3% οι διεθνείς επιβάτες έναντι του 2019 στο 9μηνο

 19. 04/10 14:42

  ΕΟΤ | Προβολή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στην Κύπρο

 20. 04/10 14:41

  Υποψήφιο για καλύτερο τουριστικό φιλμ στον κόσμο το βίντεο του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό - Πώς να ψηφίσετε

 21. 04/10 14:38

  Ευρωπαϊκός τουρισμός: Οι πλούσιοι Αμερικανοί τουρίστες απογειώνουν και την αγορά tax free προϊόντων το 2022

 22. 04/10 13:36

  Τουρκία | Η νέα εταιρία κρουαζιέρας που φιλοδοξεί να φέρει ευρωπαϊκό τουρισμό στα ελληνικά νησιά

 23. 04/10 12:46

  Τουρισμός: Με ρυθμούς χελώνας η ανάκαμψη των διεθνών αφίξεων στην Αίγυπτο - 5 εκατ. αφίξεις το α' 6μηνο

 24. 04/10 12:33

  ΑirBaltic: Νέες συνδέσεις με Ηράκλειο και Ρόδο το καλοκαίρι του 2023

 25. 04/10 12:20

  5.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο - Ξανά «πρωταθλήτρια» η Εύβοια

 26. 04/10 11:59

  Ισπανία: "Τρύπα" 11 εκατ. τουριστών ετησίως ανοίγουν οι πράσινες πτήσεις - "Ολέθριες συνέπειες στον τουρισμό"

 27. 04/10 11:33

  Επίσημη έναρξη λειτουργίας του Sandbox για πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης από τις επιχειρήσεις

 28. 04/10 11:20

  Club Med: Στροφή στη Γερμανική αγορά - Ποιες αλλαγές εξετάζονται για τα ξενοδοχεία

 29. 04/10 11:15

  ΕΟΤ | Δράσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ροής από Βέλγιο και Λουξεμβούργο

 30. 04/10 10:42

  To Αρνάκι Λήμνου γίνεται προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

 31. 04/10 10:35

  Ε.Ε. | Κατευθυντήριες γραμμές για βίζες και ελέγχους των Ρώσων στα σύνορα

 32. 04/10 09:29

  Τουρισμός Υγείας | Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

 33. 04/10 09:09

  Ξενοδοχεία | Επενδύσεις για επέκταση και αναβάθμιση κατηγορίας του Santa Marina Beach στο Μαλεβίζι Ηρακλείου

 34. 04/10 09:07

  Άδειες και εγκρίσεις για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Πάργα και Ανατολική Μάνη

 35. 04/10 09:05

  Άδειες για αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχεία στον Πειραιά και στη Χαλκίδα

 36. 04/10 09:04

  Aποκατάσταση παραδοσιακού κτίσματος στη Χάλκη για τη στέγαση του Αρχαιολογικού Μουσείου

 37. 04/10 09:01

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος | Προώθηση και προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής «Οιδίπους»

 38. 04/10 08:56

  Τα ιαματικά λουτρά Αιδηψού και Καϊάφα θα λειτουργούν καθημερινά και τον Οκτώβριο

 39. 03/10 15:31

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Σκιάθο και Τέμπη

 40. 03/10 15:31

  Τουρισμός: Το 76% των Βρετανών δεν αλλάζει τα σχέδια διακοπών του 2023 - Η Μεσόγειος στους top προορισμούς

 41. 03/10 15:00

  Διώρυγα της Κορίνθου: Αύξηση 26% των διελεύσεων κρουαζιερόπλοιων έναντι του 2019 - Στη δεύτερη φάση τα έργα αποκατάστασης

 42. 03/10 14:57

  To αφεντικό της EasyJet προειδοποιεί: Έρχονται λουκέτα το χειμώνα στις αερομεταφορές

 43. 03/10 14:13

  Η Ρόδος βραβεύει φίλους επισκέπτες από Ιταλία, Δανία και Αγγλία 

 44. 03/10 14:02

  ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση της διαδικασίας για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

 45. 03/10 13:50

  Τουρισμός: Αθήνα, Ακρόπολη και ελληνικά νησιά στη λίστα των ονειρικών διακοπών των Βρετανών

 46. 03/10 13:26

  Η εποχή Ebel στην TUI ξεκινά...

 47. 03/10 12:50

  3 στις 4 ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν επενδύσει σε AI για την εξυπηρέτηση πελατών

 48. 03/10 12:35

  Γερμανικός τουρισμός: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για το φθινόπωρο

 49. 03/10 12:12

  World Tourism Awards 2022: Τα διαμάντια του Ελληνικού τουρισμού στα καλύτερα Ευρωπαϊκά brand - Αθήνα, Χαλκιδική και Κυκλάδες κορυφαίοι προορισμοί

 50. 03/10 12:04

  Η Αττική αναδείχθηκε «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022» στα World Travel Awards

 51. 03/10 11:28

  Η Άντζελα Γκερέκου στο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίου Δράματος στην Σαλαμίνα

 52. 03/10 10:50

  Στην Panadvert η προώθηση της Κύπρου για λογαριασμό της Hermes Airports

 53. 03/10 10:36

  Τουρισμός | Έρευνα: Γιατί οι Ευρωπαίοι επιλέγουν την Ισπανία για διακοπές - Ποιες είναι οι "ανομίες" τους στα ξενοδοχεία

 54. 03/10 10:16

  Blue Air | Άγνωστο πότε θα επανέλθουν οι πτήσεις- συζητήσεις για κεφαλαιακή αναδιάρθρωση

 55. 03/10 09:34

  Ισπανικό προσκλητήριο για χειμώνα χωρίς θέρμανση- Εκστρατεία για προσέλκυση συνταξιούχων και ψηφιακών νομάδων

 56. 03/10 08:55

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Σέριφο

 57. 03/10 08:53

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Τήνο και Αριστοτέλη Χαλκιδικής

 58. 03/10 08:50

  O δήμος Χαλκίδας αδελφοποιείται με το Ρέτζιο Καλαβρίας μετά τη Γιουχάν της Κίνας

 59. 03/10 08:47

  Η νέα επιτροπή τουριστικής προβολής Τεμπών

 60. 03/10 08:43

  Ταξίδι στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι

 61. 02/10 11:31

  H Κρήτη είναι ένα ακλόνητο ελκυστικό, πανευρωπαϊκό και διεθνές brand

 62. 02/10 11:28

  Κάτω από 10% ο πληθωρισμός στην Ισπανία

 63. 02/10 11:27

  Το 2023 η Γαλλία θα πρέπει να δανειστεί 270 δισ. ευρώ στις διεθνείς αγορές

 64. 01/10 12:01

  Δημοσκόπηση | Η κυβέρνηση έχει την υψηλότερη επίδοση στον τουρισμό- Κικίλιας: Μπράβο στους ανθρώπους του τουρισμού

 65. 01/10 11:59

  1,2 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τον Λίβανο τη θερινή περίοδο

 66. 01/10 11:52

  Ισπανία: Αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος εργασίας από 18.000 σε 21.000 ευρώ

 67. 01/10 11:48

  Ο Γιώργος Βερνίκος στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

 68. 30/09 18:21

  Ανοίγουν οι αιτήσεις στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού | Ζαχαράκη: Δεύτερη ευκαιρία για δωρεάν σπουδές στους ειδικούς

 69. 30/09 15:52

  Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

 70. 30/09 14:54

  Ολομέλεια Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων | Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό

 71. 30/09 14:49

  Κύπρος: Αναστέλλεται το πρόγραμμα κινήτρων σε αεροπορικές εταιρίες έως το 2030 - Ανησυχία στα τουριστικά γραφεία

 72. 30/09 14:39

  O τουρισμός στο "Ελλάδα 2.0" - Δεύτερο αίτημα για συνολικά 3,56 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

 73. 30/09 14:07

  Condor: Θα χρεώνει την αποθήκευση χειραποσκευής στο χώρο επάνω από τα καθίσματα

 74. 30/09 13:17

  Τουρισμός: Βάλτε τους χρήστες των social media στο παιχνίδι του μάρκετινγκ της επιχείρησης - Τα σημαντικά οφέλη για τα brand

 75. 30/09 12:50

  E.E. | Χωρίς πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου - συμφωνία για 3 μέτρα

 76. 30/09 12:38

  Ο e-EFKA ενέκρινε την ονομασία του π.Εσπέρια σε NYX Esperia Palace Hotel

 77. 30/09 12:19

  Ταξίδια εξοικείωσης από ΕΟΤ Γερμανίας και Ρουμανίας σε Κάρπαθο και Κεφαλονιά

 78. 30/09 12:03

  Κωνσταντινούπολη | Τουριστική έκρηξη με 10,2 εκατ. τουρίστες στο 8μηνο- στο 90% οι πληρότητες

 79. 30/09 11:40

  Kλονίζεται η γερμανική συνταγή της επιτυχίας- στο 10% ο πληθωρισμός

 80. 30/09 10:56

  Να δοθεί άμεση λύση | Ζητείται από τουριστικά γραφεία η επιστροφή σχεδόν του συνόλου της επιδότησης κεφαλαίου κίνησης

 81. 30/09 10:31

  ΑΒΤΑ | Ο εξερχόμενος τουρισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί 15% την επόμενη 5ετία

 82. 30/09 09:17

  Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Σκιάθο και Δημητσάνα

 83. 30/09 09:16

  Πράσινο φως για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σαντορίνη και Ρέθυμνο

 84. 30/09 09:14

  Τρεις άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Άνδρο, Κρήτη και Σαντορίνη

 85. 30/09 09:11

  GReco Islands: Το 100% των τουριστικών καταλυμάτων θα χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για ζεστό νερό μέχρι το 2027

 86. 30/09 09:08

  Υπουργείο Τουρισμού: Έναρξη έτους κατάρτισης 2022-2023 των ΙΕΚ Τουρισμού

 87. 29/09 18:06

  Ξεκινά το δεύτερο Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας

 88. 29/09 16:12

  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Εθνική αρμόδια αρχή μπορεί να υποχρεώσει τους αερομεταφορείς να αποζημιώσουν τους επιβάτες

 89. 29/09 15:31

  Τουρισμός: Ισχυρότερη από τον πληθωρισμό η διάθεση για ταξίδια το 2023 – Οι 5 κορυφαίες τάσεις

 90. 29/09 15:29

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

 91. 29/09 14:54

  Κ.Μητσοτάκης | Η επένδυση της Google μπορεί να εισφέρει 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ και 20.000 νέες θέσεις εργασίας

 92. 29/09 14:22

  HOTREC | Τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία απειλούνται με λουκέτα λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους

 93. 29/09 13:20

  Cycladic: Νέα αεροπορική εταιρία ιδρύεται στην Ελλάδα, για πτήσεις στα νησιά του Αιγαίου

 94. 29/09 12:43

  Ε.Ξ. Ρόδου | Βραβεία σε εργαζόμενους στα ξενοδοχεία επί σχεδόν μισό αιώνα

 95. 29/09 11:49

  Διάκριση του Γραφείου ΕΟΤ στην Κίνα

 96. 29/09 10:34

  Η εντυπωσιακή διεθνής καριέρα στα ξενοδοχεία της Κατερίνας Γιαννούκα - Αναλαμβάνει τώρα CEO της Jumeirah Group

 97. 29/09 10:02

  Τουρισμός | Έρευνα: Οι Γερμανοί δεν θέλουν "τσιγκουνιές" στις διακοπές τους - το 59% δεν θα περιορίσει τις δαπάνες

 98. 29/09 09:27

  CEO Jet2: Τα σχέδια επέκτασης στην Κρήτη από το 2023

 99. 29/09 08:23

  Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κω

 100. 29/09 08:21

  Τρεις άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κάρπαθο, Κρήτη και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Θάσο