Ποιες χώρες ενδιαφέρονται για την ανοικοδόμηση του λιμένα Βηρυτού

Α Decrease font Enlarge font
Ποιες χώρες ενδιαφέρονται για την ανοικοδόμηση του λιμένα Βηρυτού

Μετά την έκρηξη που κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λιβάνου στις 4 Αυγούστου 2020, πολλές χώρες επέδειξαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ανοικοδόμηση του λιμένα Βηρυτού παράλληλα με την αποστολή των συλλυπητηρίων τους.

Αυτές οι προτάσεις αποτελούν στρατηγικές κινήσεις σε ένα γεωπολιτικό παιχνίδι για μεγαλύτερη επιρροή στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Γαλλία είναι πιθανό να ξεχωρίσει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό λόγω των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών της με τον Λίβανο, την τρέχουσα συμμετοχή της στην προώθηση μεταρρυθμίσεων στη χώρα και τη γεωπολιτική της θέση.

Η ανοικοδόμηση του λιμένα, που έχει επαναλάβει, εν μέρει, κάποιες δραστηριότητές, αποτελεί προτεραιότητα για τον Λίβανο, καθώς αποτελεί το κύριο σημείο πρόσβασης για τις εισαγωγές, από τις οποίες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η χώρα. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ήδη εκτιμήσει ότι οι οικονομικές απώλειες στον τομέα των μεταφορών και στις λιμενικές εισπράξεις που θα κυμαίνονται μεταξύ 580 και 710 εκατ. δολαρίων, επιπλέον του κόστους ανοικοδόμησης.

Ο λιμένας Βηρυτού συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 πιο σημαντικών λιμένων της Μεσογείου και θεωρείται από καιρό η πύλη προς τη Μέση Ανατολή. Δεδομένου ότι ο Λίβανος είναι πιθανό να υιοθετήσει ένα σχέδιο κατασκευής, λειτουργίας και μεταφοράς για τη διάσωση της στρατηγικά σημαντικής υποδομής, αυτό σημαίνει ότι όποιος είναι υπεύθυνος για την ανοικοδόμησή του θα την ελέγξει και θα είναι ο κύριος δικαιούχος των δραστηριοτήτων του για τα επόμενα χρόνια. Τόσο περιφερειακές όσο και διεθνείς δυνάμεις είναι μεταξύ των διεκδικητών:

Κουβέιτ

Το Κουβέιτ πρόσφερε γρήγορα τη βοήθειά του για επανεκκίνηση επιχειρήσεων στο λιμάνι και δεσμεύθηκε να ανοικοδομήσει το μεγάλο σιλό σιταριού του, το οποίο χρηματοδοτήθηκε αρχικά από ένα ταμείο ανάπτυξης του Κουβέιτ το 1969. Παρά την ταχεία ανταπόκριση της χώρας του Κόλπου, φαίνεται ότι οι φιλοδοξίες του σχετικά με το λιμάνι της Βηρυτού επεκτείνεται περαιτέρω.

Κίνα

Η Κίνα λέγεται επίσης ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Πριν από την έκρηξη, το China Merchants Port εξέταζε ιδιαίτερα τη νέα δημόσια προσφορά για την ανάληψη της διαχείρισης του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων της Βηρυτού από το 2020. Καθώς οι κινεζικές εταιρείες ασκούν έλεγχο σε πολλά λιμάνια της περιοχής - όπως η Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο, η Χάιφα στο Ισραήλ και ο Πειραιάς - η εξασφάλιση βάσης στο Λίβανο θα μπορούσε να εδραιώσει έτι περαιτέρω την κυριαρχία της Κίνας στις θαλάσσιες εμπορικές οδούς της Ανατολικής Μεσογείου. Μια τέτοια κίνηση θα ταιριάζει με την πρωτοβουλία one Belt one Road της Κίνας και θα της επιτρέψει να παρακάμψει τις επιπλοκές που προκαλούνται από ιστορικές πολιτικές εντάσεις κατά τη μεταφορά εμπορευμάτων σε αραβικές χώρες από τη Χάιφα του Ισραήλ. Η δεκτικότητα της Χεζμπολά στις κινεζικές φιλοδοξίες τοποθετεί επίσης τη χώρα σε ευνοϊκή θέση. Ωστόσο, πολλοί Λιβανέζοι αντιτίθενται στην Κίνα να διαχειρίζεται ένα από τα πιο βασικά έργα υποδομής της χώρας λόγω του ιστορικού προσανατολισμού του Λιβάνου προς τη Δύση.

Η αποδοχή μιας πιθανής πρότασης από την Κίνα διατρέχει επίσης τον προφανή κίνδυνο αποξένωσης από τις ΗΠΑ, οι οποίες προειδοποίησαν τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή κατά των κινεζικών επενδύσεων στις αρχές του θέρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη επίσημα το θέμα, δεδομένου ότι επωφελείται ήδη από την τρέχουσα κατάσταση όπου μεγάλο μέρος της θαλάσσιας κυκλοφορίας που συνήθως διέρχεται από τη Βηρυτό έχει ανακατευθυνθεί στον λιμένα Τρίπολης, τον οποίο το Πεκίνο έχει ήδη αποκαταστήσει για δική του χρήση. (Η Κινεζική China Harbour έχει εργαστεί για την αποκατάσταση του λιμένα Τρίπολης για να το προετοιμάσει για να δεχτεί όλους τους τύπους πλοίων, ειδικά VLCC, ενώ δημιούργησε αγκυροβόλιο για την υποδοχή εμπορευματοκιβωτίων εξοπλισμένο με προηγμένους κινεζικούς γερανούς ικανούς να μεταφορτώνουν περισσότερα από 700 εμπορευματοκιβώτια την ημέρα ή 480.000 εμπορευματοκιβώτια ετησίως).

Γαλλία

Ακολουθεί η Γαλλία, η πρώτη χώρα που έχει εκφράσει την προθυμία της να ανοικοδομήσει το λιμένα Βηρυτού. Την πληροφορία μετέφερε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CMA CGM, Γαλλο/Λιβανεζος κ. R. Saadé, ο οποίος ταξίδεψε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου μαζί με τον Πρόεδρο Macron. Πριν από την έκρηξη, ο γαλλικός παγκόσμιος ναυτιλιακός όμιλος ήταν ήδη ο πρωταρχικός ενδιαφερόμενος του διαγωνισμού 2020 για την διαχείριση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων.

Συνολικά, η Γαλλία ξεχωρίζει αναμφισβήτητα ως η φυσική επιλογή λόγω των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών της με τον Λίβανο και τις γαλλο-λιβανικές ρίζες της CMA CGM. Επιπλέον, το Παρίσι επιβλήθηκε ως ηγετική δύναμη στη διαχείριση της κρίσης: ανέπτυξε στρατιωτικές ικανότητες για να βοηθήσει τον Λίβανο μετά την έκρηξη, συνδιοργάνωσε μια διεθνή διάσκεψη βοήθειας με τα Ηνωμένα Έθνη και εξέδωσε σχέδιο πρότασης για μεταρρυθμίσεις στα πολιτικά κόμματα του Λιβάνου. Επιπλέον, οι γαλλικές επενδύσεις δεν θα προκαλούσαν εντάσεις με τις ΗΠΑ ή οργή από τον πληθυσμό. Έτσι, η Γαλλία είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί να αναλάβει την ανοικοδόμηση του λιμανιού και θα μπορούσε ενδεχομένως να ενώσει τις δυνάμεις της με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τουρκία

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας για το λιμένα Βηρυτού, αυξάνει περαιτέρω την πιθανότητα χρηματοδότησης από την Γαλλία για την ανοικοδόμηση. Δεδομένου ότι τα μόνα τουρκικά λιμάνια στην περιοχή βρίσκονται στην ίδια την Τουρκία, η Βηρυτός αποτελεί ευκαιρία για την Άγκυρα να διευρύνει και να ενισχύσει τη σφαίρα επιρροής της. Ωστόσο, η τουρκική επέκταση στην Ανατολική Μεσόγειο, από την υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας με την Κυβέρνηση της Λιβύης σε αυξημένες δραστηριότητες γεώτρησης φυσικών πόρων κοντά στην Κύπρο και την Ελλάδα, έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής από έντονη κριτική από το Παρίσι και αλλού. Η Γαλλία είναι επομένως εξαιρετικά πιθανό να κάνει μια κίνηση για να εμποδίσει την Τουρκία να προχωρήσει στα δικά της πιόνια.

Γερμανία

Σε μια παράλληλη, τέλος, εξέλιξη ο Λιβανικός Στρατός υπέγραψε την 13η /10/2020 συμφωνία με τη Γερμανία για την ανοικοδόμηση της Ναυτικής Βάσης της Βηρυτού, η οποία καταστράφηκε επίσης από τις εκρήξεις, ανέφερε δήλωση του λιβανικού στρατού. Το πρωτόκολλο υπογράφηκε από τον Γερμανό Πρέσβη στον Λίβανο κ. A Kindl και τον στρατηγό των δυνάμεων κ. Τζ. Αούν. Ο κ. Kindl είπε ότι η Γερμανία στέκεται με τον στρατό του Λιβάνου και σκοπεύει να αναπτύξει στο μέλλον συνεργασία σε διάφορους τομείς. Αναφέρεται συμπληρωματικά ότι η Γερμανία και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) (μέσω του Γερμανού αναπληρωτή περιφερειακού Διευθυντή κ. F. Hagemann) εγκαινίασαν πρόγραμμα εντατικής απασχόλησης (Employment Intensive Infrastructure Programme), δημιουργώντας μέχρι και σήμερα περί τις 200 θέσεις εργασίας για Λιβανέζους υπηκόους και πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι εργάζονται αποκλειστικά για τον καθαρισμό των συντριμμιών εντός του λιμένα Βηρυτού. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τη Γερμανία μέσω της Γερμανικής Τράπεζας Ανάπτυξης (KfW), η οποία το χρηματοδοτεί και μέσω πρόσθετης χρηματοδοτικής στήριξης που παρέχεται από τις Κάτω Χώρες.

 

 

 

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 26/01 18:00

  FVW, το Travel Talk λανσάρει την εικονική έκθεση τουρισμού 11-12 Φεβρουαρίου

 2. 26/01 17:51

  Βραβεία HolidayCheck Special Award στα Atrium Hotels στη Ρόδο

 3. 26/01 16:44

  "Επιτυχημένες πρακτικές προώθησης προορισμών": Δείτε το Webcast την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 16.00

 4. 26/01 16:20

  Νέα Safety Travel Kit

 5. 26/01 15:38

  Νέες υγειονομικές απαιτήσεις στα ταξίδια για Ολλανδία και Γαλλία 

 6. 26/01 15:26

  Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενιαίους κανόνες στις μεταφορές και υποχρεωτικά αρνητικά τεστ πριν από τα ταξίδια

 7. 26/01 14:54

  Η σημαντική συμβολή της Μarketing Greece για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό

 8. 26/01 14:28

  WTTC: Τα ξενοδοχεία καραντίνας θα καταστρέψουν τον τουρισμό και τα ταξίδια όπως τα γνωρίζαμε

 9. 26/01 14:10

  Ryanair: Έως δύο δωρεάν αλλαγές κράτησης για περιορισμένη περίοδο

 10. 26/01 13:40

  Δύο Γερμανοί επιστήμονες προβλέπουν πώς θα είναι τα ταξίδια μετά την πανδημία – "Προνόμιο για λίγους τα ταξίδια"

 11. 26/01 12:48

  ΕΟΤ- Γαλλία: Προβολή του Πηλίου στο Le Figaro Magazine

 12. 26/01 12:46

  ΝΕΤ: Η ανάκαμψη στα ταξίδια απαιτεί άμεσο συντονισμό των χωρών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 13. 26/01 12:26

  Ξενοδοχεία: Δωρεάν τεστ στο Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία

 14. 26/01 12:20

  Ξενοδοχεία: Τι προβλέπει η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

 15. 26/01 12:11

  DW: Δυναμικές οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας

 16. 26/01 11:52

  Η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική ελληνική λίμνη με την καθηλωτική ομορφιά

 17. 26/01 11:51

  Η τοποθεσία της Ελλάδας που έγινε viral μέσα από την επίσημη σελίδα του Instagram

 18. 26/01 11:10

  Website ξενοδοχείων με αξεπέραστη ταχύτητα

 19. 26/01 10:21

  Επιστροφή στην κανονικότητα στα τέλη της άνοιξης, αρχές του καλοκαιριού

 20. 26/01 09:17

  Η πρώτη γάτα θετική στον κορωνοϊό από επαφή με άνθρωπο στη Ν.Κορέα

 21. 26/01 09:16

  Κορωνοϊός: Και η Πορτογαλία υποστηρίζει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια

 22. 26/01 09:14

  ΗΠΑ: Φόβος για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

 23. 26/01 09:13

  Αυστρία: Υποχρεωτικές οι ιατρικές μάσκες στους δημόσιους χώρους

 24. 26/01 09:06

  Σαουδική Αραβία: Mega project με την ίδρυση νέας πόλης και προσέλκυση επενδύσεων ύψους 6 τρισ. δολ.

 25. 26/01 09:03

  Ευρωπαϊκά Αεροδρόμια: 'Εκκληση για αλλαγές στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ για τον κορωνοϊό

 26. 25/01 17:15

  «Εμβόλια κοντά μου» από τη Google Maps

 27. 25/01 16:08

  Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά

 28. 25/01 15:32

  ICAO: Η ενιαία πιστοποίηση τεστ & εμβολίων μπορεί να απελευθερώσει τα ταξίδια

 29. 25/01 15:08

  Ryanair: Απέσυρε διαφημιστική καμπάνια λόγω καταγγελιών για παραπλάνηση

 30. 25/01 14:02

  Nέα δεδομένα στην ταξιδιωτική βιομηχανία φέρνουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού - Κλείνει το αεροδρόμιο του Ισραήλ

 31. 25/01 13:15

  Γερμανία: Απαισιόδοξοι οι καταναλωτές για την άρση των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια μέχρι το Πάσχα

 32. 25/01 13:13

  Επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιακής μετάβασης το 2021

 33. 25/01 13:03

  Αποκάλυψη ναόσχημου μνημείου στην Παιανία

 34. 25/01 12:56

  Οι Γερμανικές αεροπορικές εταιρίες δεν θα δέχονται επιβάτες με υφασμάτινες μάσκες στις πτήσεις

 35. 25/01 12:40

  Από 28 Ιανουαρίου η δήλωση των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για την αποζημίωση αδείας των εργαζομένων

 36. 25/01 12:15

  Βρετανία: Πιέσεις για ξενοδοχεία καραντίνας – Γιατί «κινδυνεύουν» οι καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών

 37. 25/01 11:49

  Το ελληνικό χωριό που νομίζεις ότι ακουμπά στον ουρανό

 38. 25/01 11:48

  Ο Αιγυπτιακός Φάρος στην Ελλάδα που είναι από τους παλαιότερους στον κόσμο

 39. 25/01 11:45

  Tripadvisor: Οι 5 μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις που θα επικρατήσουν το 2021 - Πώς θα συμπεριφερθούν οι ταξιδιώτες

 40. 25/01 11:20

  Πώς το Μονακό προετοιμάζεται για να «αναστήσει» τον κλάδο MICE

 41. 25/01 10:46

  American Airlines: Καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα από Ν.Υόρκη το καλοκαίρι

 42. 25/01 10:28

  Τ.Ο. Πελοποννήσου: Έντονη διαμαρτυρία για τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου στο Μαίναλο

 43. 25/01 10:21

  Εποχή ηλεκτροκίνησης στην Αθήνα - Σε ποιες οδούς χωροθετούνται 25 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

 44. 25/01 10:20

  Τυνησία: Ομοιόμορφοι κανόνες για όλους τους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από την προέλευσή τους

 45. 25/01 10:18

  Οι προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας

 46. 25/01 10:12

  Ξεκλειδώνοντας τον κόσμο: Η Σρι Λάνκα ανοίγει τα σύνορα

 47. 25/01 10:10

  Ο ψηφιακός ξεναγός της Βόρειας Μακεδονίας

 48. 25/01 10:06

  ΥΠΑ: Συνεχίζονται οι περιορισμοί στις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού

 49. 24/01 09:19

  Τι είναι το συνθετικό κρέας και ποιες χώρες ερίζουν για να μπει στη ζωή μας

 50. 24/01 09:17

  Η πανδημία αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες -Τα 10 πιο δημοφιλή superfoods, που θα κυριαρχήσουν το 2021

 51. 24/01 08:14

  Νομιμοποίηση Ορειβατικού Καταφυγίου στο Πήλιο

 52. 23/01 13:31

  Πανδημίες και κλιματική αλλαγή απειλούν την ανθρωπότητα

 53. 23/01 13:08

  Τo Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή διαδικτυακή συνάντηση

 54. 23/01 13:05

  Tο εντυπωσιακό Ρολόι της Δράμας που όταν το βλέπεις από ψηλά σε αφήνει άφωνο

 55. 23/01 13:00

  Πού βρίσκεται ο μαγευτικός «δρόμος της αγάπης» στην Ελλάδα

 56. 23/01 12:53

  Δανία: Διακοπή πτήσεων από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 57. 23/01 12:51

  Η Γαλλία απαιτεί αρνητικό τεστ κορωνοϊού από ταξιδιώτες της ΕΕ

 58. 23/01 12:42

  Η ΔΟΕ αντικρούει τις φήμες περί ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

 59. 22/01 23:25

  Ο Επίτιμος Πρόεδρος της MSC Cruises αναλαμβάνει Πρόεδρος της CLIA

 60. 22/01 14:57

  Συνάντηση Yφυπουργού Τουρισμού και Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ

 61. 22/01 14:52

  Η μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της ΕΕ δεν περιλαμβάνει τους χειρότερους παραβάτες

 62. 22/01 14:03

  Ισπανία: Πιέσεις για ταχύτερους εμβολιασμούς – Προειδοποίηση των t.o’s οτι θα στείλουν τους τουρίστες στην Ελλάδα

 63. 22/01 13:53

  Ισπανός πρωθυπουργός: Δεν θα έχουμε διεθνή τουρισμό πριν τα τέλη του καλοκαιριού

 64. 22/01 13:02

  Σπάνια κειμήλια του Πολεμικού Μουσείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 65. 22/01 12:43

  Στην Αθήνα το πρώτο IAPCO Edge Education Seminar

 66. 22/01 12:32

  Βρετανία: Καθολικό κλείσιμο των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση

 67. 22/01 12:28

  ΥΠΑ: Χωρίς όριο ταξιδιωτών οι αφίξεις από το Ισραήλ - Παράταση της 7ήμερης καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις

 68. 22/01 12:23

  Κύπρος: Πρόσκληση για επιπλέον καταλύματα στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού»

 69. 22/01 12:05

  Το ελληνικό μικρό εκκλησάκι με τους πολλούς τρούλους

 70. 22/01 12:04

  Το άγνωστο και καταπράσινο «Μπαρουτάδικο» της Αθήνας

 71. 22/01 11:58

  Λέσβος: Αίτημα για ένταξη των 63 θετικά αξιολογημένων προτάσεων στο πρόγραμμα Leader

 72. 22/01 11:57

  Έρχεται κύμα πτωχεύσεων στην τουριστική αγορά της Γερμανίας

 73. 22/01 11:24

  Η Βρετανία συζητά την ιχνηλάτηση ταξιδιωτών για την τήρηση της καραντίνας

 74. 22/01 10:44

  E.E .| Αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών, ερωτηματικά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 75. 22/01 10:21

  «Όχι» της Άγκελα Μέρκελ σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού

 76. 22/01 10:05

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Παρνασσό και Παναιτώλιο

 77. 22/01 10:02

  Ισπανία: Αύξηση 40% στο ενδιαφέρον αγοράς ακινήτων από Βρετανούς

 78. 22/01 10:00

  Δωρεάν εφαρμογή μέτρησης κορωνοϊού σε κλειστούς χώρους και σε ξενοδοχεία

 79. 22/01 09:58

  Φινλανδία: Αναστολή πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Νότια Αφρική

 80. 22/01 09:56

  Η Σερβία με παροχή κινήτρων μπαίνει δυναμικά στον χώρο προσέλκυσης κινηματογραφικών ταινιών

 81. 22/01 00:10

  Ευρωκοινοβούλιο: Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται ψηφιακά από την εργασία

 82. 21/01 23:46

  «Τα διαβατήρια εμβολιασμού θα είναι αναπόφευκτα για τους ταξιδιώτες»

 83. 21/01 17:10

  Ο Κ. Μητσοτάκης μιλά για το rebranding της Ελλάδας σε συνέντευξη στο περιοδικό Monocle

 84. 21/01 16:51

  Σημαντικά ευρήματα στο ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο

 85. 21/01 16:38

  ITB Berlin NOW & Statista | Νέα ρεκόρ στον παγκόσμιο τουρισμό μετά το 2023

 86. 21/01 15:18

  Από τα 4,8 εκατ. Ευρωπαίων που ήρθαν στην Ελλάδα το 11μηνο, τα 3 εκατ. ήταν Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι

 87. 21/01 14:50

  Οι πρώτες χώρες που ακυρώνουν την καραντίνα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

 88. 21/01 13:37

  Λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τα ταξίδια το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 89. 21/01 13:20

  Λιγότεροι από 1 στους 10 Βρετανούς προβλέπουν "κανονικές" διακοπές στο εξωτερικό το 2021

 90. 21/01 13:11

  Η Emirates δοκιμάζει το «ψηφιακό διαβατήριο» IATA Travel Pass

 91. 21/01 12:37

  7,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πολιτισμού στην Αθήνα

 92. 21/01 12:36

  Κλείνουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία στο Ντουμπάι

 93. 21/01 12:11

  Το ελληνικό χωριό με το πιο παράξενο όνομα

 94. 21/01 12:10

  Η «θάλασσα του Παρνασσού» που σε μαγεύει όλες τις εποχές

 95. 21/01 12:07

  Έχει επηρεάσει η πανδημία την επιθυμία των Αμερικανών και Βρετανών για ταξίδια;

 96. 21/01 12:00

  Ρωσία: Πόσο το πιστοποιητικό εμβολιασμού εγγυάται υγιείς ταξιδιώτες;

 97. 21/01 11:37

  Πώς η Ρόδος διεκδικεί τους digital nomads

 98. 21/01 11:33

  ΠΟΤ: Επανεξελέγη γ.γ. ο Zurab Pololikashvili

 99. 21/01 11:19

  DRV: Ο τουρισμός το 2021 απαιτεί στρατηγική ασφαλούς επανεκκίνησης - Tι ζητούν τα τουριστικά γραφεία και οι t.o's

 100. 21/01 10:10

  Πρόεδρος ΠΟΞ για τουρισμό | Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι… η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας