Ποσειδώνια 2020: Στο επίκεντρο οι περιβαλλοντικές πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στη ναυτιλία

Α Decrease font Enlarge font
Ποσειδώνια 2020: Στο επίκεντρο οι περιβαλλοντικές πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στη ναυτιλία

Νέα ρεκόρ σε αριθμούς επισκεπτών και σε έκταση εκθεσιακού χώρου ετοιμάζεται να καταγράψει η έκθεση Ποσειδώνια 2020, το σημαντικότερο εμπορικό γεγονός της παγκόσμιας ναυτιλίας, που έχει συμπληρώσει πέντε δεκαετίες συνεχούς προσφοράς στην ελληνική ποντοπόρο ναυτιλιακή κοινότητα και συνολικά στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Από την 1η έως τις 5 Ιουνίου, περισσότεροι από 2.000 εκθέτες από 90 χώρες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα περιηγηθούν στα 50.000 τετραγωνικά μέτρα του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, συγκεντρώνοντας στους χώρους της έκθεσης και των συνεδριακών αιθουσών τους κορυφαίους εκπροσώπους της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.

Αιχμή του δόρατος της συνεχούς επέκτασης των Ποσειδωνίων είναι τόσο η δυναμική ανάπτυξης της ελληνικής ναυτιλίας, όπως αποτυπώνεται στις τουλάχιστον 200 τρέχουσες παραγγελίες για νέες ναυπηγήσεις πλοίων, όσο και το αυξημένο ενδιαφέρον για τη συνεχή τεχνική και τεχνολογική αναβάθμιση του παγκόσμιου στόλου. 

Φυσικά, κυρίαρχη θέση στις συζητήσεις θα έχει το ζήτημα της εφαρμογής των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών. Ένα από τα βασικά ερωτήματα στα Ποσειδώνια 2020 θα είναι οι επιπτώσεις που θα έχει κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η εφαρμογή των κανονισμών για καύσιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο στο ηθικό ενός κατά τα άλλα ιδιαίτερα κερδοφόρου κλάδου, που διακινεί το 95% του παγκόσμιου εμπορίου. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης, δηλώνει σχετικά: «Τα Ποσειδώνια 2020 θα πραγματοποιηθούν σε μία χρονιά που σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Η εφαρμογή του παγκόσμιου ανώτατου ορίου θείου στα ναυτιλιακά καύσιμα, με τις όποιες προκλήσεις της, και οι συνεχιζόμενες συζητήσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UN IMO) σχετικά με την υιοθέτηση βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη μείωση των εκπομπών CO2 από τα πλοία, είναι δύο από τα πιο σημαντικά θέματα που η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών παρακολουθεί ενεργά. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η περιβαλλοντική ατζέντα των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο χρειάζεται επαγρύπνηση και προσοχή εκ μέρους της ναυτιλιακής βιομηχανίας».

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία, απαραίτητη για το διεθνές εμπόριο βασικών αγαθών και φορτίων, έχει πλήρως δεσμευθεί, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, για πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα και ήδη έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση μέσω των παγκόσμιων κανονισμών του UN ΙΜΟ. Ωστόσο, για την επίτευξη της πλήρους απεξάρτησης της ναυτιλίας από τον άνθρακα, απαιτούνται νέου τύπου καύσιμα και νέες τεχνολογίες πρόωσης πλοίων διαθέσιμα στην αγορά παγκοσμίως».

Και ο κ. Βενιάμης καταλήγει: «Είμαστε βέβαιοι ότι τα Ποσειδώνια 2020 θα αποτελέσουν για άλλη μία φορά μια πολύτιμη πλατφόρμα για εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τέτοια σημαντικά ζητήματα πολιτικής, εκτός από τους αμιγώς εμπορικούς και επιχειρηματικούς στόχους που εξυπηρετούν επιτυχώς εδώ και χρόνια».

Οι προβληματισμοί της ΕΕΕ αναμένεται να αναδειχθούν σε κορυφαίο θέμα συζήτησης στην ατζέντα των φετινών Ποσειδωνίων, τροφοδοτώντας ζωηρές συζητήσεις μεταξύ στελεχών της βιομηχανίας, κυβερνητικών αξιωματούχων και ρυθμιστικών φορέων για σειρά θεμάτων που διαμορφώνουν το μέλλον της βιομηχανίας.

Και ασφαλώς, στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθεί το φλέγον ζήτημα των κανονισμών μείωσης εκπομπών βλαβερών ρύπων, καθώς μένει να αποδειχθεί κατά πόσον οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν προσαρμοστεί πραγματικά στις προκλήσεις που θέτει η εφαρμογή τους.

Ο κ. Γεώργιος Πατέρας, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σχολιάζει από την πλευρά του: «Η συνολική επίπτωση της ναυτιλίας στη ρύπανση είναι ούτως ή άλλως μικρή, ωστόσο σύσσωμη η ναυτιλιακή κοινότητα θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και να υιοθετεί ρηξικέλευθες λύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και διοξειδίου του άνθρακα. Τα φετινά Ποσειδώνια θα δώσουν σε όλους τους παίκτες του κλάδου την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά εκκρεμών ακόμα ζητημάτων, όπως είναι ο καθορισμός ορίων στην ισχύ πρόωσης των πλοίων ή οι δασμοί που επιβάλλονται στις εταιρείες εφοδιασμού ‒χωρίς να ξεχνάμε την πιεστική αναζήτηση καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο, συμβατών με τους νέους κανονισμούς».

Το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα των καυσίμων αυξάνει και τη ζήτηση εκθεσιακού χώρου, καθώς τα Ποσειδώνια 2020 αναμένεται να καλωσορίσουν περισσότερους από 50 νέους εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων πετρελαϊκών ομίλων όπως η Total και ο τομέας λιπαντικών της, Total Lubmarine, αλλά και των εθνικών περιπτέρων της Σρι Λάνκα και της Ρουμανίας. Κι ενώ απομένουν ακόμα τέσσερις μήνες έως τα εγκαίνια της έκθεσης, η συγκυρία των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον 20 κατασκευαστών scrubbers (συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων πλοίων), οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στα φετινά Ποσειδώνια για να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο την αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα τους. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν ακόμα περίπου 15 εταιρείες bunkering και σύμβουλοι εταιρειών ανεφοδιασμού, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να δεχτούν τα ερωτήματα των παρευρισκόμενων, καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα της αγοράς σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα του VLSFO και του ULSFO.  

«Η ζήτηση για χώρο στα Ποσειδώνια 2020 αυξάνεται μέρα με την ημέρα, χάρη στους πολλούς νέους αλλά και στους ακόμη περισσότερους τακτικούς εκθέτες από κάθε τμήμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας», τονίζει ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε, που είναι οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

«Η ισχύς της ελληνικής ναυτιλίας λειτουργεί ως τεράστιος πόλος έλξης για εκθέτες από όλο τον κόσμο και αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που συντελεί στην πληθώρα συμφωνιών που κλείνονται σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων», προσθέτει ο ίδιος και καταλήγει: «Η βιομηχανία θα πρέπει να περπατήσει πάνω σε τεντωμένο σχοινί για να ισορροπήσει μεταξύ της υλοποίησης των κανονισμών για καύσιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο και του στόχου του ΙΜΟ για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 50% μέσα στα επόμενα χρόνια. Προκειμένου να συμμορφωθεί, η ναυτιλία βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού, για τον οποίο απαιτούνται επενδύσεις στην Έρευνα και Ανάπτυξη και στις νέες τεχνολογίες. Τα Ποσειδώνια είναι το ιδανικό μέρος για την παρουσίαση τέτοιων λύσεων και για τη δικτύωση με ένα ενθουσιώδες κοινό πιθανών αγοραστών, εταίρων και προμηθευτών».

Η βιωσιμότητα των φιλόδοξων ρυθμιστικών στόχων αλλά και η ετοιμότητα της βιομηχανίας να αναπτύξει τεχνολογίες και λύσεις που θα συμβάλουν στη συμμόρφωσή της με αυτούς, είναι ζητήματα που θα τεθούν και θα συζητηθούν στο πλαίσιο των συνεδρίων και σεμιναρίων που πλαισιώνουν την έκθεση. Τα σχετικά ζητήματα θα αναλυθούν ενδελεχώς στις δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.).

Το δημοφιλές αθλητικό πρόγραμμα των Posidonia Games θα φιλοξενήσει φέτος το 1ο Posidonia Squash Tournament, ανεβάζοντας σε συνολικά πέντε τον αριθμό των αθλητικών διοργανώσεων όπου μπορούν να λάβουν μέρος οι χιλιάδες συμμετέχοντες στην έκθεση. Το τουρνουά squash θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου 2020 στο ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο Wave Squash Sports Club, που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά. Με θέα την είσοδο του λιμανιού και τα διερχόμενα φέρι μποτ, πέντε νέα γήπεδα squash θα καλωσορίσουν τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα για ένα αθλητικό απόγευμα με πηγαίο ενθουσιασμό, ανταγωνισμό αλλά και ευκαιρίες για δικτύωση. Αρχάριοι αλλά και έμπειροι παίκτες από τον κλάδο της ναυτιλίας είναι ευπρόσδεκτοι στο τουρνουά, το οποίο θα κορυφωθεί με την τελετή απονομής των βραβείων και δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Squash Club.

Δε θα λείψουν φυσικά, όπως κάθε χρονιά, και τα υπόλοιπα τέσσερα αθλήματα: ο αγώνας ιστιοπλοΐας Posidonia Cup, το τουρνουά ποδοσφαίρου Posidonia Shipsoccer Tournament, ο αγώνας δρόμου Posidonia Running Event και το τουρνουά γκολφ Posidonia Golf Tournament, που θα φέρουν κοντά τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας το Σαββατοκύριακο πριν από την πολυάσχολη εβδομάδα των Ποσειδωνίων.

Η Έκθεση Ποσειδώνια τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας. 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

 1. 17/02 19:48

  Βραβείο επιχειρηματικής αριστείας στον ξενοδοχειακό όμιλο SANI/IKOS - Στα 168 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2018

 2. 17/02 19:45

  Growth Awards 2020 | Η Eurobank & η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία

 3. 17/02 15:33

  Ryanair: Νέα σύνδεση Κέρκυρα - Βρότσλαβ

 4. 17/02 15:29

  Ο γ.γ. του ΠΟΤ στο υπουργείο Τουρισμού

 5. 17/02 15:11

  ΙΤΕΠ: Τα ξενοδοχεία στηρίζουν την απασχόληση – 2,9 δισ. ευρώ επενδύσεις την τριετία

 6. 17/02 14:25

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κύκλος": 'Εντονη διαφωνία για την αύξηση στα τέλη παρεπιδημούντων

 7. 17/02 12:33

  Κρήτη: Θετικά μηνύματα από το Ισραήλ

 8. 17/02 12:26

  Η Κάρπαθος σε διεθνείς εκθέσεις

 9. 17/02 12:17

  Ημέρα Καριέρας και Σεμινάριο στον Τουρισμό από τα “Xenos Hotels & Resorts”

 10. 17/02 12:00

  Ακρόπολη: Απαξίωση των τουριστών και αδυναμία λειτουργίας των τουριστικών γραφείων φέρνει το νέο σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων

 11. 17/02 11:52

  To INΣΕΤΕ φέρνει στην Αθήνα την ΕΗL Advisory Services της Ecole hôtelière de Lausanne

 12. 17/02 11:37

  Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού με το 10ο Κυνήγι Θησαυρού στην Αθήνα

 13. 17/02 11:34

  Συλλυπητήρια επιστολή AOCTA για τον Σπύρο Σαλβάνο

 14. 17/02 10:06

  Χιονοδρομικά Κέντρα και τουρισμός τεσσάρων εποχών- Γράφει ο Νίκος Χατζηαλέξης (*)

 15. 17/02 09:56

  Κορωνοϊός: Τσουνάμι ακυρώσεων εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο-Ακύρωσε και το Facebook

 16. 17/02 09:54

  Πράσινο φως για 2 νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη

 17. 17/02 09:52

  Έμφαση στη γαστρονομία στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης

 18. 17/02 09:50

  Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Σύρου

 19. 17/02 09:39

  ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

 20. 16/02 15:29

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Χανιά και Κέρκυρα

 21. 16/02 15:27

  Ψηφιακές πολιτιστικές και τουριστικές διαδρομές στη Χίο - Η περίπτωση του Κάμπου

 22. 16/02 15:22

  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Να μεταφερθούν οι επίγειες ανεμογεννήτριες των νησιών στην θάλασσα

 23. 15/02 16:33

  Επιχορηγήσεις ξενοδοχείων στο Ηράκλειο της Κρήτης

 24. 15/02 16:23

  Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

 25. 15/02 16:19

  Η Κρήτη στην Freskon 2020 στη Θεσσαλονίκη

 26. 15/02 16:14

  Ποδηλατικός αγώνας Κίσσαβος Road Tour

 27. 15/02 16:05

  Έκθεση Γελοιογραφίας στην Καπναποθήκη Καβάλας

 28. 15/02 16:03

  Νέα ποδηλατική διαδρομή στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

 29. 15/02 16:01

  Η νέα επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Σκοπέλου

 30. 14/02 19:43

  Γιώργος Βερνίκος: Αύξηση των ναυλώσεων στο γιώτινγκ το 2020

 31. 14/02 16:09

  Eρώτηση ΚΙΝΑΛ για τη διαδικασία κατάταξης καταλυμάτων

 32. 14/02 16:07

  Ρωσικά MME: Η Booking.com χάνει έδαφος στα ελληνικά ξενοδοχεία

 33. 14/02 15:17

  Πειραιάς: Συνέδριο για την προστασία του λιμανιού από τρομοκρατικές επιθέσεις

 34. 14/02 15:00

  Κορωνοϊός: Αρμοδιότητες σε κινεζικά Επιμελητήρια για την αντιμετώπιση προβλημάτων

 35. 14/02 14:58

  Επίσημη επίσκεψη του γ.γ. του ΠΟΤ Zurab Pololikashvili στην Αθήνα

 36. 14/02 12:41

  ΙΜΤΜ Ισραήλ: Επιτυχημένο το πρώτο Β2Β workshop του ΕΟΤ

 37. 14/02 12:35

  Υπουργείο Πολιτισμού: Παρεμβάσεις που αναδεικνύουν το πολιτιστικό τοπίο της χώρας

 38. 14/02 12:31

  Επιχορηγήσεις για νέα ξενοδοχεία σε Χίο και Σάμο

 39. 14/02 12:28

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Σαντορίνης το 2020

 40. 14/02 12:09

  Βαρκελώνη: Σοβαρές επιπτώσεις στα ξενοδοχεία από την ακύρωση του Mobile World Congress

 41. 14/02 11:53

  Στερεά Ελλάδα: Εντυπωσιακή αύξηση σε αφίξεις και εισπράξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 42. 14/02 11:50

  Δυτική Μακεδονία: Αύξηση αφίξεων, μείωση εισπράξεων τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 43. 14/02 11:44

  Discover Greece: Τρία νέα βίντεο για τη διαφημιστική προώθηση της Ρόδου

 44. 14/02 11:43

  FedHATTA: Στην Αθήνα η Περιφερειακή Συνάντηση της ECTAA

 45. 14/02 11:40

  Βόρειο Αιγαίο: +19% οι αφίξεις την περίοδο 2016-2018 (γράφημα)

 46. 14/02 11:31

  Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης: +42% οι αφίξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 47. 14/02 11:25

  Το 2% των αφίξεων και τουριστικών εισπράξεων της χώρας στη Θεσσαλία (γράφημα)

 48. 14/02 11:19

  Ήπειρος: Πώς κινήθηκε ο τουρισμός τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 49. 14/02 11:13

  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Υψηλή αύξηση σε αφίξεις και εισπράξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 50. 14/02 11:07

  Πελοπόννησος: +28% οι εισπράξεις, μόλις +5% οι αφίξεις στη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 51. 14/02 11:02

  Κεντρική Μακεδονία: Θεαματική αύξηση αφίξεων και εισπράξεων στη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 52. 14/02 10:55

  Ιόνια νησιά: +29% οι αφίξεις και +12% οι εισπράξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 53. 14/02 10:49

  Νότιο Αιγαίο: Πρωταθλητής σε αφίξεις και τουριστικές εισπράξεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 54. 14/02 10:39

  Στην Κρήτη το 20% των τουριστικών εισπράξεων της χώρας το 2018 (γράφημα)

 55. 14/02 10:27

  Περιφέρεια Αττικής: +25% οι επισκέψεις τη διετία 2016-2018 (γράφημα)

 56. 14/02 10:16

  ΙΝΣΕΤΕ: H ακτινογραφία του τουριστικού τομέα στις 13 Περιφέρειες της χώρας

 57. 13/02 16:14

  ETC: Ο ευρωπαϊκός τουρισμός αντιστάθηκε στις κρίσεις το 2019- Χρειάζεται επαγρύπνιση για το 2020

 58. 13/02 15:28

  SiteMinder: Ποιά κανάλια φέρνουν τις περισσότερες κρατήσεις στα ξενοδοχεία

 59. 13/02 15:24

  Πάνω από 1 δισ. ευρώ για “πράσινες” επενδύσεις

 60. 13/02 14:57

  Corendon: Νέα σύνδεση με Ρόδο από τη Γερμανία το 2020

 61. 13/02 14:36

  Χάρης Θεοχάρης: Η εικόνα ασφάλειας πιο σημαντική από τις ακυρώσεις των Κινέζων

 62. 13/02 14:23

  ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση των επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το 10μηνο του 2019

 63. 13/02 14:00

  Μπουτίκ ξενοδοχεία σε Αθήνα και νησιά από την BriQ Properties ΑΕΕΑΠ του κ.Φέσσα, προέδρου του ΣΕΒ

 64. 13/02 13:53

  ForwardKeys: Λιγότεροι Κινέζοι στην Ευρώπη το Μάρτιο και Απρίλιο λόγω κορωνοϊού

 65. 13/02 13:15

  Έρευνα Four Seasons: Πρωτόγνωρες εμπειρίες αναζητούν οι ταξιδιώτες

 66. 13/02 12:40

  Υπ.Τουρισμού: Πρόσκληση για απασχόληση σπουδαστών σε τουριστικές επιχειρήσεις

 67. 13/02 12:31

  Οι Ιταλοί προτιμούν Ελλάδα και εναλλακτικούς προορισμούς το 2020

 68. 13/02 12:21

  Jet2holidays: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021- Στους προορισμούς και η Ελλάδα

 69. 13/02 12:04

  WTTC: Κορωνοϊός | Έκκληση να αποφευχθεί ο στιγματισμός των Κινέζων και Ασιατών επισκεπτών

 70. 13/02 12:04

  Το σήμα Thomas Cook επανέρχεται στα social media

 71. 13/02 11:02

  Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο GSMA στη Βαρκελώνη

 72. 13/02 10:46

  Η Hilton έκλεισε 150 ξενοδοχεία στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού

 73. 13/02 10:40

  Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού Thessaloniki Xmas Spirit (video)

 74. 13/02 10:02

  Προσθήκες κτιρίου ξενώνων στη Σύρο και κτιρίου σε ξενοδοχείο στη Νάξο

 75. 13/02 10:00

  Aegean: Πώς να μετατρέψετε τα μίλια σας σε γαστρονομία και τέχνη

 76. 13/02 09:45

  To παράδειγμα του Τελ Αβίβ στην καινοτομία: Μια Start-up ανά 118 κατοίκους

 77. 13/02 09:43

  Η νέα επιτροπή τουρισμού Λουτρακίου

 78. 13/02 09:40

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής των Λειψών το 2020

 79. 13/02 09:31

  Χάρης Θεοχάρης: Ανερχόμενη δύναμη οι Ισραηλινοί τουρίστες στη χώρα μας

 80. 12/02 19:34

  Νέα εποχή ανάπτυξης για την Aegean- Παρέλαβε τα 3 πρώτα Airbus A320neo (video)

 81. 12/02 17:23

  Μ. Κόνσολας: Η λαϊκή τέχνη αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού μας προϊόντος

 82. 12/02 16:08

  Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τον τουρισμό για τους δημότες της Κέας

 83. 12/02 14:41

  Air China: Ακυρώνονται μέχρι τέλη Μαρτίου οι πτήσεις Πεκίνο - Αθήνα

 84. 12/02 14:12

  Μαθητικός τουρισμός: Τι ισχύει στις εκπαιδευτικές εκδρομές- απόφαση

 85. 12/02 13:57

  Fraport Greece: Αύξηση 1,4% της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια τον Ιανουάριο

 86. 12/02 13:46

  Airbnb: Οι 5 κυρίαρχες τάσεις στα ταξίδια το 2020

 87. 12/02 12:42

  Γερμανικός τουρισμός: Μείωση κρατήσεων τον Ιανουάριο για Ελλάδα και Ισπανία

 88. 12/02 12:33

  Η ΕΕ θωρακίζεται κατά του κορωνοϊού

 89. 12/02 12:21

  Τουρισμός | Η Tripadvisor "ανεβάζει" τις τιμές των εμπειριών εισάγοντας ελάχιστη προμήθεια

 90. 12/02 11:39

  Αγαπημένος προορισμός και φέτος η Ρόδος για Βέλγους και Ολλανδούς τουρίστες

 91. 12/02 11:32

  Kuwait Airways: Νέες πτήσεις Κουβέιτ - Αθήνα το 2020

 92. 12/02 11:28

  Σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική το FVW workshop Greece 2020

 93. 12/02 11:26

  Διαφάνεια και εμπιστοσύνη στον ιατρικό τουρισμό

 94. 12/02 11:16

  Δήμος Λειψών: Οικολογικές καινοτομίες και νέες χρηματοδοτήσεις

 95. 12/02 11:11

  Dertour: Νέα ποιοτικά πακέτα διακοπών σε παραθαλάσσιους προορισμούς- Και στην Ελλάδα

 96. 12/02 10:41

  Πόσο τελικά κοστίζει το digital marketing για την τουριστική μου επιχείρηση;

 97. 12/02 10:40

  Τουρκικός τουρισμός: 31% περισσότεροι τουρίστες τον Ιανουάριο στην Αττάλεια

 98. 12/02 10:09

  Χαλκιδική: Θετικά μηνύματα από τις Κάτω Χώρες

 99. 12/02 10:07

  Δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Κω

 100. 12/02 10:02

  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο: Κέντρο Αριστείας για την Γαλάζια Ανάπτυξη