Posidonia: Ανεβαίνει ο θαλάσσιος τουρισμός, +7,5% η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2019

Α Decrease font Enlarge font
Posidonia: Ανεβαίνει ο θαλάσσιος τουρισμός, +7,5% η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2019Ο διευθύνων σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., κ. Θεόδωρος Βώκος

Aύξηση 7,5% αναμένεται να παρουσιάσουν οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικά λιμάνια το 2019, σε σύγκριση με το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Εφοπλιστών κρουαζερόπλοων & Φορέων Ναυτιλίας (EEKΦN) έπειτα από την αναζωπύρωση της ζήτησης για την ανατολική Μεσόγειο και την ένταξη τουρκικών λιμανιών στα προγράμματα μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας.

Επιπλέον, η Disney Cruise Line επιστρέφει το 2020 στην περιοχή με δρομολόγια ενώ σημειώνεται αύξηση της συνολικής διαθεσιμότητας κλινών.

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στο πλαίσιο του εφετινού Posidonia Sea Tourism Forum (28 & 29 Μαϊου στο Domotel Kastri), που θέτει για άλλη μια χρονιά στο επίκεντρο την εξέλιξη του θαλάσσιου τουρισμού στην ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή την κρουαζιέρα και το γιώτινγκ.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal στον Πειραιά, ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Γ. Τζιάλλας, επισήμανε τη σημασία του Posidonia Sea Tourism Forum για τον θαλάσσιο τουρισμό και τόνισε οτι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τα 5 εκατ. τουριστών κρουαζιέρας ετησίως.

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Βώκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., η ενίσχυση τη θέσης της Ελλάδας ως προορισμού κρουαζιέρας παγκόσμιου κύρους είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν από τους τουλάχιστον πενήντα ειδικούς της παγκόσμιας βιομηχανίας, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η σταδιακή επιστροφή της γεωπολιτικής σταθερότητας στην περιοχή.

Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος Κυβερνητικών και Δημοσίων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου της CLIA, κ. Μ. Δεληγιάννη, η Ελλάδα δέχθηκε το 2017 πάνω από 4 εκατ. επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας που απέφεραν πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα στη χώρα. Οι δαπάνες τους στη χώρα μας έχουν φθάσει τα 65 ευρώ ανά επιβάτη σε κάθε τράνσιτ λιμάνι και τα διπλάσια, 139 ευρώ, σε κάθε λιμάνι επιβίβασης. 

Στη διάρκεια του Φόρουμ θα τεθούν επί τάπητος οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο, οι συνεργασίες μεταξύ πλοίων, λιμανιών και προορισμών προς όφελος του αειφόρου τουρισμού, η δυνατότητα της περιοχής να προσφέρει προϊόντα κρουαζιέρας όλο τον χρόνο και ο συνολικός αντίκτυπος από την εντυπωσιακή αύξηση μεγέθους των κρουαζιερόπλοιων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Διεθνής Ένωση Εταιριών κρουαζιέρας CLIA Europe και η Ενωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας MedCruise θα διοργανώσουν σημαντικές συναντήσεις με παράγοντες του κλάδου. 

Συνολικά εκτιμάται ότι το Posidonia Forum θα προσελκύσει 600 και πλέον συνέδρους και εκθέτες από περισσότερες από 20 χώρες.

Στο διήμερο Φόρουμ, εκπρόσωποι από τις MSC Cruises, Carnival Group, Royal Caribbean Cruises, Holland America Group, Silversea Cruises, Disney Cruise Line, Fred Olsen Cruise Line και Celestval Cruises θα παρουσιάσουν τα σχέδια τους και θα συναντηθούν με εκπροσώπους περιφερειακών λιμανιών και προορισμών.

Οι συνέργειες βρίσκονται στην καρδιά της κρουαζιέρας, τόνισε ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρ. Λαμπρίδης και στόχος της Ελλάδας, όπως είπε, είναι η προσελκύσει περισσότερες εταιρίες κρουαζιέρας και να αυξήσει τα οφέλη της με συνεργασίες προς όλους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, κ. Θ. Κοντές επισήμανε οτι στόχος είναι να διευρυνθεί η περίοδος ώστε «να φτάσουμε το full year operation» στην κρουαζιέρα. Για να γίνει αυτό, τόνισε, χρειάζεται η βοήθεια λιμένων και κράτους ώστε όχι μόνο να βελτιωθούν οι υποδομές για ασφαλείς προσεγγίσεις αλλά να εφαρμοσθεί και μια ανταγωνιστική πολιτική σε κόστος και υπηρεσίες. Σε αυτή την κατεύθυνση, υπογράμμισε, το Το Cruise & Stay πρόγραμμα, αλλά και το Short Cruising σε διάφορες περιοχές με πιθανούς λιμένες Εκκίνησης εκτός του Πειραιά, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και ίσως την Αλεξανδρούπολη ή Καβάλα θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, στο σεμινάριο που διοργανώνουν οι Έλληνες κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) διευθυντές αγορών και τεχνικοί διευθυντές από τη Royal Caribbean Cruises και τη Silversea Cruises θα συζητήσουν διεξοδικά τις διαδικασίες προμηθειών του κλάδου με τους Ελληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού που ενδιαφέρονται να προμηθεύσουν τη βιομηχανία κρουαζιέρας με τα προϊόντα τους.

Τη σημασία της αναπτυξης της αγοράς κρουαζιέρας στην Ελλάδα θα αναλύσει η MSC Cruises στο πλαίσιο των σεμιναρίων για ταξιδιωτικούς πράκτορες που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (fedHATTA).

Η συνεισφορά του γιώτινγκ στην Ελλάδα ανέρχεται σε 5 έως 6 δισ. ευρώ και κάθε πλωτό μέσο που ανήκει στην κατηγορία του γιώτινγκ αφήνει στην ελληνική οικονομία 35.000 ευρώ ετησίως, τόνισε το μέλος ΔΣ του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γ. Αλεξανδράτος, αναδεικνύοντας τη σημασία προώθησης του γιώτινγκ, ιδιαίτερα μέσα από το πρώτο ναυτιλιακό cluster στην Ελλάδα, Maritime Hellas, πρωτοβουλία του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Ο κλάδος θα βρίσκεται στα κύρια θέματα της ατζέντας του Φόρουμ, με επίκεντρο τις μαρίνες και ειδικότερα τις διαδικασίες για επιτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις αλλά και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υποδομές και ζητήματα νομοθετικού πλαισίου.

Αλλο θέμα με ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η κατάσταση της βιομηχανίας ναυπήγησης, συντήρησης και επισκευής σκαφων στην περιοχή.

Η διοργάνωση συνεισφέρει επίσης, σημαντικά στην ανάδειξη των ευκαιριών καριέρας και των προοπτικων απασχόλησης στο συγκεκριμένο κλάδο για τη νέα γενια καθώς για άλλη μια φορά η Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.E. ενώνει τις δυνάμεις της με το Young Executives Shipping (YES) Forum. Επιπλέον, στην εκδήλωση Blue Growth, νέοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν επιχειρηματικά πλάνα με σκοπό την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων για τις νεοφυεις επιχειρήσεις τους. 

Το πέμπτο Posidonia Sea Tourism Forum διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υποστηρίζεται από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, τη Διεθνή Ενωση Εταιρειών κρουαζιέρας CLIA Europe, την Ενωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE), την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, την Ενωση Μαρίνων Ελλάδας, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, την Ενωση Εφοπλιστών κρουαζιερόπλοων & Φορέων Ναυπλίας και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (fedHATTA). 

Χρυσός χορηγος είναι ο ΕΟΤ. Αργυροί χορηγοί είναι ο Ορνανισμός Λιμένος Πειραιώς, η HEMEXPO και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης. 

 1. 24/07 09:53

  Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο

 2. 24/07 09:51

  Συμφωνία μεγάλου ισπανικού ομίλου με Alibaba για ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε Κινέζους

 3. 24/07 09:32

  Αυξήθηκαν οι τουρίστες στη Βόρεια Μακεδονία

 4. 24/07 09:25

  Ποια κρουαζιερόπλοια θα κατακλύσουν με 18.372 τουρίστες τη Σαντορίνη στις 6 Αυγούστου

 5. 24/07 09:22

  Mεγάλες ισραηλινές επενδύσεις σε ξενοδοχεία και ακίνητα στην Αθήνα

 6. 23/07 17:40

  Εντυπωσίασε η Θεσσαλονίκη των γεύσεων στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveller

 7. 23/07 16:06

  Ξενοδοχεία: Μειωμένες οι διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη το α' 6μηνο του 2019

 8. 23/07 15:32

  Στον όμιλο Caldera Collection το ξενοδοχείο Arota Exclusive Villas by Denaxia στη Σαντορίνη

 9. 23/07 15:29

  ΔΕΘ χωρίς τσιγάρο για 2η συνεχή χρονιά

 10. 23/07 15:04

  CLUB MED II: Οι Γάλλοι και Βέλγοι τουρίστες κρουαζιέρας στις ακτές του Θερμαϊκού

 11. 23/07 15:01

  FedHATTA: Συλλογή τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

 12. 23/07 14:08

  Εξυγίανση στη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων ζητεί η Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κέρκυρας

 13. 23/07 13:52

  Συνέντευξη στο Tornos News: Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΞ την πολιτική της Booking.com

 14. 23/07 13:02

  Στη Χαλκιδική τα καλλιστεία Mrs India Worldwide 2019- Τεράστια προβολή της Β.Ελλάδας στην αγορά της Ινδίας

 15. 23/07 12:31

  Airbnb: Νέα λειτουργία στιγμιαίας κράτησης χωρίς έγκριση του ιδιοκτήτη

 16. 23/07 12:13

  Η Booking.com αίρει περιορισμούς στις προσφορές διαμονής στη Google - Τι σημαίνει αυτό για τα ξενοδοχεία

 17. 23/07 11:59

  Εκδήλωση στο ξενοδοχείο Knossos Beach: Αυτοματισμοί στην αρχαία Ελλάδα και τεχνητή νοημοσύνη σήμερα

 18. 23/07 11:54

  Δίκτυο οικοτεχνίας στην Κρήτη, το πρώτο στην Ελλάδα

 19. 23/07 11:38

  Απεργίες τον Αύγουστο προαναγγέλουν οι πιλότοι της British Airways

 20. 23/07 11:23

  FedHATTA: Στρατηγική προώθηση του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού

 21. 23/07 10:11

  Πεδίον του Άρεως, κοιτίδα τέχνης και πολιτισμού

 22. 23/07 10:04

  H Paths of Greece και η Hikers Friendly Hotels στην 1η GREEK PANORAMA στο Ζάππειο για τον Εναλλακτικό Τουρισμό

 23. 23/07 09:22

  Ανοίγει τον Αύγουστο το νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα ibis Styles Athens Routes (φωτό)

 24. 23/07 09:15

  Αναβάθμιση σε 5άστερο του ξενοδοχείου Asteras Resort στην Κω- νέο κάμπινγκ στην Γόρτυνα

 25. 23/07 09:14

  Νέα διαδρομή ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

 26. 23/07 09:12

  «Λευκή Νύχτα» για τα καταστήματα του Ναυπλίου

 27. 23/07 09:08

  Αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο των Τιράνων

 28. 23/07 09:03

  Γιορτή Σαρδέλας στην Πρέβεζα

 29. 22/07 15:03

  Έρευνα διαΝΕΟσις | Πώς ο τουρισμός της γ' ηλικίας και ο τουρισμός ευεξίας θα αποφέρουν 27 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

 30. 22/07 14:56

  Akrogiali Hotel: Πράσινη μετακίνηση των επισκεπτών με ηλεκτρικό όχημα

 31. 22/07 14:54

  Ελληνικός τουρισμός: Αρνητικές επιδόσεις στο α΄5μηνο από τους Γερμανούς- Πάνω οι Αμερικανοί, Γάλλοι και Βρετανοί

 32. 22/07 14:44

  Έκθεση με τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Κέρο

 33. 22/07 13:47

  Το ιστιοπλοϊκό σκάφος του WWF “Blue Panda” στη Ζάκυνθο για την Caretta caretta

 34. 22/07 13:36

  Διεθνής Ακαδημία Τουρισμού στο Εστορίλ της Πορτογαλίας

 35. 22/07 12:56

  6η Athens International Tourism Expo: Νέες θεματικές ενότητες και διεθνείς συμμετοχές

 36. 22/07 12:49

  Φεστιβάλ blueFest Crete 19 στο ξενοδοχείο Minos Beach art

 37. 22/07 12:36

  Ακυρώνονται ευρωπαϊκές πτήσεις στην Αίγυπτο για λόγους ασφαλείας

 38. 22/07 12:22

  Βρετανικός τουρισμός: Ποιες υπηρεσίες χρεώνονται υπερβολικά στις διακοπές στο εξωτερικό

 39. 22/07 12:01

  Agoda: Νέα υπηρεσία για εντοπισμό της πιο οικονομικής διαμονής

 40. 22/07 11:46

  Λ. Μενδώνη: Υπερτοπικός πολιτιστικός πόλος το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολυτεχνείο

 41. 22/07 11:40

  Αυτές είναι οι 10 μεγαλύτερες αγορές εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο το 2019

 42. 22/07 11:24

  Έρευνα: Απογοητευμένοι οι Βρετανοί από τις υπηρεσίες των Thomas Cook, TUI και First Choice

 43. 22/07 10:57

  Τέλος το κάπνισμα σε 3 παραλίες της Μαγιόρκα

 44. 22/07 10:49

  TUI: Μεγάλες προσφορές σε πακέτα all in στην Ελλάδα τον Αύγουστο

 45. 22/07 10:27

  Η ομογενής τραγουδίστρια που νίκησε στον τελικό του The Voice All Star της Αυστραλίας (video)

 46. 22/07 10:14

  Ίμπιζα… όπως Μύκονος: Ενοίκια φωτιά στις Βαλεαρίδες

 47. 22/07 09:56

  Ιταλοί δημοσιογράφοι και παρουσιάστριες στη Σκιάθο

 48. 22/07 09:47

  Ξένοι δημοσιογράφοι και bloggers στην Ίο

 49. 22/07 09:37

  Γιορτή ψαροκασέλας στα Μεσάγγαλα Λάρισας

 50. 22/07 09:35

  Ένας στους έξι Ισπανούς παίρνει δάνειο για να πάει διακοπές

 51. 22/07 09:33

  Η Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών στο ECM Summer School

 52. 22/07 09:30

  Νέα διαδρομή ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου στο Ηράκλειο

 53. 22/07 09:28

  Άδειες για 2 νέες πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Χαλκιδική

 54. 21/07 20:29

  ΠΑΣΥΔΑ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

 55. 21/07 20:04

  Άδειες κατεδάφισης για 13 εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα

 56. 21/07 19:07

  Φέιγ βολάν την Κυριακή στους τουρίστες της Ακρόπολης από τον Ρουβίκωνα- Τι τους λέει

 57. 21/07 18:04

  Πελοπόννησος: Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός- προβολή στον απόδημο ελληνισμό

 58. 21/07 17:08

  Χάρης Θεοχάρης: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι του Υπουργείου Τουρισμού

 59. 21/07 13:20

  Φεστιβάλ με μουσικές του κόσμου στη Σιάτιστα

 60. 21/07 13:15

  Βρετανικός τουρισμός: Ανησυχία για ύφεση της οικονομίας και πτώση της στερλίνας

 61. 21/07 13:13

  Πράσινο φως για 2 ξενοδοχεία στη Μύκονο

 62. 20/07 10:11

  Ελασσόνα: Διαγωνισμός για μίσθωση μαθητικών κατασκηνώσεων

 63. 20/07 10:07

  Ρόδος: Βραδιά κλασικού τραγουδιού στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

 64. 20/07 10:01

  Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου

 65. 20/07 09:56

  Λειτουργούν κανονικά σήμερα Σάββατο το Μουσείο Ακρόπολης και άλλα Μουσεία- Κλειστή η Μονή Δαφνίου

 66. 19/07 21:35

  Πρώτη ταινία του Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία

 67. 19/07 20:51

  Προσοχή: Σε ποια σημεία στο κέντρο της Αθήνας κατέρρευσαν δομικά στοιχεία κτιρίων

 68. 19/07 20:26

  Υπουργείο Τουρισμού: Ενημέρωση των τουριστών για το σεισμό της Αθήνας

 69. 19/07 17:55

  Sunvil: Στροφή των Βρετανών σε πιο "ψαγμένα" ελληνικά νησιά

 70. 19/07 17:45

  Άκης Τσελέντης: Να αποψιλωθεί η Αθήνα από τα παλιά σπίτια

 71. 19/07 16:36

  Έφη Θεοδώρου: Φαίδρα του Ρακίνα στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

 72. 19/07 16:33

  Εκστρατεία ενημέρωσης των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά

 73. 19/07 16:31

  Θυγατρική της DER Touristik εξαγόρασε το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας

 74. 19/07 16:12

  Μητρώο κατόχων λεωφορείων για έκτακτες ανάγκες από φυσικές καταστροφές στην Αττική

 75. 19/07 15:27

  Comédie-Française - Ίβο βαν Χόβε: Ορέστης / Ηλέκτρα του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 76. 19/07 15:21

  Ήρεμη η αντίδραση στον σεισμό των τουριστών στην Ακρόπολη

 77. 19/07 14:19

  Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα- νεότερες πληροφορίες

 78. 19/07 13:19

  Η Αθήνα συντάσσεται με τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις για τη ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης

 79. 19/07 13:07

  Διευρύνονται τα όρια για την ηλεκτρονική χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας

 80. 19/07 13:06

  Πολύτιμα μαθήματα από το μπουρίνι στην Χαλκιδική

 81. 19/07 12:55

  ΕΤΑΔ: Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για 7 διαμερίσματα

 82. 19/07 12:10

  Λάρισα: Συμφωνία για συνέργειες Δημοσίου και ιδιωτών για την τουριστική ανάπτυξη

 83. 19/07 12:02

  ΤτΕ: Αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το Μάιο παρά τη μείωση των αφίξεων

 84. 19/07 11:50

  Όλο και περισσότεροι προορισμοί επιβάλουν τουριστικό φόρο- Δείτε τις χρεώσεις

 85. 19/07 11:36

  Μήπως το FaceApp δεν είναι απλή πλάκα;

 86. 19/07 10:51

  Thomas Cook: Απογείωση πτήσεων αυτό το Σαββατοκύριακο- 46 πτήσεις για Ελλάδα- Απόσταση ίση με το γύρο της γης 20 φορές!

 87. 19/07 10:33

  Συλλήψεις 11 οδηγών ταξί για επέμβαση στις ταμειακές μηχανές

 88. 19/07 09:52

  Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

 89. 19/07 09:48

  Το Sympossio μαγειρεύει ελληνικές συνταγές στο National Geographic Traveller Food Festival

 90. 19/07 09:45

  Το Ξενοδοχείο του Μέλλοντος, η βραβευμένη καινοτομία της Κωτσόβολος

 91. 19/07 09:41

  Δήμος Καλαμάτας: Διαγωνισμός για υπηρεσίες μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής

 92. 19/07 09:39

  Επιμελητήριο Σερρών: Διαγωνισμός προμήθειας τεχνολογικών μέσων για την τουριστική προβολή της πόλης

 93. 19/07 09:36

  Διαγωνισμός για ψηφιακό τουριστικό οδηγό στο Ρέθυμνο

 94. 19/07 09:12

  Η Κατερίνα Νοτοπούλου Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

 95. 19/07 09:06

  Θεσσαλονίκη: Ξενοδοχείο πολυτελείας γίνεται το Μανδαλίδειο Μέγαρο

 96. 19/07 09:00

  H υπουργοποίηση Κόνσολα και η ανάγκη απογραφής των τουριστικών αφίξεων

 97. 18/07 16:43

  Τουρισμός: Τι ζητούν οι Γερμανοί από τις διακοπές ανάλογα με την ηλικία τους

 98. 18/07 15:14

  Ιταλία: Πρόστιμο 100.000 ευρώ στην TripAdvisor για παραπλανητικές κριτικές

 99. 18/07 14:41

  Gfk: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις στη Βρετανία (και για Ελλάδα)

 100. 18/07 13:58

  Ελληνικός τουρισμός: Το 29% των τουριστών έρχεται οδικώς