Τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες στη 13η έκθεση East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας

Τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες στη 13η έκθεση East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας

Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου, η Συνέντευξη Τύπου για τη 18η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής “East Med Yacht Show 2019”, που θα διεξαχθεί από 10 έως και 13 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας (Προβλήτα Α) στον Πειραιά.

Η D-Marin, Marina Zea φιλοξενεί τη διοργάνωση για 4η συνεχή χρονιά και ως Event Host συμβάλει καθοριστικά στη διεξαγωγή της, εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους χώρους για τον ελλιμενισμό των σκαφών και την τοποθέτηση περιπτέρων, ενώ διαθέτει και το προσωπικό της για τις ανάγκες της έκθεσης. 

Τη διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση, που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων σαλονιών για το θαλάσσιο τουρισμό, διοργανώνει η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) σε συνεργασία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με  το Οργανωτικό - Συντονιστικό γραφείο Trinity Events. Στη φετινή διοργάνωση τιμώμενος Δήμος είναι ο Δήμος Κεφαλλονιάς.

Yπό την Αιγίδα τους έχουν θέσει το “18ο East Med Yacht Show”: το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.),  η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.), ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.), η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA) και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο κ. Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, πήρε πρώτος το λόγο και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι, όπως είπε “η πόλη εκπροσωπείται εδώ σε πολύ μεγάλο βαθμό”, γεγονός που δείχνει ότι ο Πειραιάς έχει “αγκαλιάσει” και θα συνεχίσει να “αγκαλιάζει” το East Med Yacht Show, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό θεσμό για την πόλη του Πειραιά. “Είναι μία ωραία έκθεση, δημιουργεί μία εξωστρέφεια στον Πειραιά, τη στηρίζει ο Δήμος και η Μαρίνα Ζέας”, ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε το διευθυντή της Μαρίνας Ζέας κ. Γιάννη Κουτσοδόντη για τη γενικότερα καλή συνεργασία. 

“Είναι αυτονόητο ότι το μέλλον του Πειραιά είναι στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στα σκάφη τα συγκεκριμένα, στον πάσης φύσεως εξειδικευμένο τουρισμό, που πρέπει και μπορούμε να τον αναπτύξουμε και περαιτέρω. Το East Med Yacht Show κάνει αυτή τη δουλειά”, τόνισε. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε και στο ότι το East Med Yacht Show συμπίπτει φέτος χρονικά με τις “Ημέρες Θάλασσας”, έναν άλλο θεσμό της πόλης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Πειραιά. “Όλο αυτό το πακέτο των εκδηλώσεων, που μία από τις ναυαρχίδες του είναι το “East Med Yacht Show”, θα δημιουργήσει ένα 

ωραίο κλίμα στην πόλη”. Για το περίπτερο “Destination Piraeus”, με το οποίο θα συμμετέχει φέτος ο Δήμος στη διοργάνωση, είπε ότι θα έχει στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με την πόλη του Πειραιά, τα αξιοθέατα, τις εκκλησίες και την ιστορία του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος Πειραιά, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους, συνεχάρη τον κ. Αντώνη Στελλιάτο, για τη γενικότερα πολύ καλή συνεργασία και κάλεσε όλους τους Πειραιώτες να επισκεφθούν τη Μαρίνα Ζέας, για να δουν τα υπέροχα σκάφη και ό,τι άλλο θα συμβεί εκεί.

Ο κ. Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, παίρνοντας το λόγο, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πριν από 17 χρόνια, μία παρέα επαγγελματιών, ο Λάκης Βενετόπουλος, ο Γιώργος Βερνίκος, ο Ερμής Βασιλάκης, ο Σταύρος Κυριακούλης και ο Απόστολος Παπαδόπουλος, ξεκινήσαμε το East Med Yacht Show στο νησί του Πόρου, με σκοπό να διαφημίσουμε το προϊόν μας, το ελληνικό επαγγελματικό σκάφος και όχι μόνο. Να αναδείξουμε στους ξένους τουρίστες ότι η Ελλάδα μας είναι ο μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και yachting, διότι πουθενά παγκοσμίως, σε καμία χώρα, δεν υπάρχουν 5.000 νησιά και βραχονησίδες,16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Και σε όποιο πέλαγος κι αν πλέεις, αναπνέεις αέρα ιστορίας και πολιτισμού, απολαμβάνεις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, τη μοναδική γαστρονομία μας και τέλος τη φιλοξενία που μόνο ο Έλληνας μπορεί να προσφέρει”. 

Επίσης, ευχαρίστησε συνολικά, αλλά και έναν έναν ξεχωριστά τους φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση, όλα αυτά τα χρόνια, την coordinator εταιρία του East Med Yacht Show Trinity Events και την CEO της, Καλλιόπη Ευσταθίου, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, “το Μανώλη Στεφανάκη, το Σταύρο Κυριακούλη, το Διογένη Βενετόπουλο, το Βασίλη Μαυρόγιαννη, τον Άκη Κανάρη, τον Απόστολο Παπαδόπουλο, τις κοπέλες της Ένωσης τη Λένα και την Αλίνα”. Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ε.Σ.Τ., ολοκλήρωσε την ομιλία του, εκφράζοντας τη βεβαιότητά ότι “το 18ο East Med Yacht Show θα είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα και το πιο πετυχημένο από κάθε άλλη φορά”. 

Η κ. Καλλιόπη Ευσταθίου, εκπρόσωπος του Trinity Events, Οργανωτικού & Συντονιστικού Γραφείου της έκθεσης, μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα του “18ου East Med Yacht Show”, τους φορείς, τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας, που συμμετέχουν σε αυτό, τους διαχρονικούς αλλά και τους νέους, τους οποίους ευχαρίστησε για την καθοριστική συμβολή τους στη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης. 

Ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ήταν ο πρώτος που απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου. Αρχικά μίλησε για την πολύπλευρη δράση της διοργάνωσης και στη συνέχεια για τα 4 βασικά σημεία παρέμβασης, που επεξεργάζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού. Μιλώντας γι αυτές τις παρεμβάσεις, ανέφερε ότι έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμά τους, με αποτέλεσμα οι φετινές κρατήσεις να αναμένονται εξίσου υψηλές με πέρυσι, που φτάσαμε σε σημείο να έχουμε ουσιαστικά πλήρη πληρότητα όσον αφορά στις ναυλώσεις. “Τα στοιχεία που είχαμε μέχρι το Γενάρη έδειχναν, ότι ήμασταν ακόμα και σε ανοδικότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά”, επισημαίνει. “Υπάρχει μια ελαφριά κάμψη το τελευταίο χρονικό διάστημα, που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, κυρίως του εξωτερικού. Νομίζω όμως ότι από το Πάσχα και μετά θα έχουμε την ίδια αυξητική τάση και κάνω την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι μπορούμε να πάμε ακόμα και καλύτερα σε σχέση με πέρσι”. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης, εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου, κατά το χαιρετισμό του στη συνέντευξη τύπου είπε χαρακτηριστικά: “Ο Πειραιάς υποδέχεται για ακόμα μια χρονιά αυτήν την εξαιρετική έκθεση, που διαδοχικά εξελίσσεται σε θεσμό και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θαλάσσιο τουρισμό”. Τόνισε, επίσης, ότι η Περιφέρεια Αττικής 

δίνει την Αιγίδα της και στηρίζει κάθε φορά τη διοργάνωση, γιατί προβάλει το θαλάσσιο τουρισμό, την ελληνική θάλασσα και την ελληνική ναυτιλία, γιατί μπορεί να αναδείξει το γαλάζιο συγκριτικό πλεονέκτημα της δικιάς μας χώρας. Γιατί είναι η αναγκαία συνθήκη για να επιτευχθούν διαδοχικά βήματα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, να παράχθούν νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. “Την καταλαβαίνουμε ως μία εξωστρεφή δράση και την εντάσσουμε σε μία στρατηγική επιλογή που θέλουμε να κατευθύνουμε σε στέρεα μονοπάτια, τη βιώσιμη ανάπτυξη στο χώρο της ναυτιλίας, που είναι ικανή να μεγεθύνει τη γαλάζια οικονομία και μπορεί να συνεισφέρει με το παραπάνω στην ανάταξη της οικονομίας”, είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κατά το σύντομο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στη ζωτική σημασία της συνέχισης του θεσμού του East Med Yacht Show για τον Πειραιά, αλλά και για τους γύρω δήμους. Ευχήθηκε, “όλοι μαζί να προσπαθήσουμε ο Πειραιάς, η θάλασσα, και το Ναυτικό αυτό Σαλόνι να δίνουν την αίσθηση της αισιοδοξίας, που τόσο έχουμε ανάγκη”. Ευχαρίστησε τον κ. Αντώνη Στελλιάτο, που όπως είπε “βάζει τη ψυχή του σε αυτήν την προσπάθεια”, το Δήμαρχο Πειραιά για τη συμπαράστασή του και την Περιφέρεια Αττικής που πάντα ήταν κοντά στη διοργάνωση. 

Ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, επισημαίνοντας ότι “Είναι υποχρέωση του Επιμελητηρίου να στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τέτοιου είδους ενέργειες, για να προβάλουν την ελληνική επιχειρηματικότητα, όχι μόνο στον Πειραιά και στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο”. Κάνοντας αναφορά στο ότι η χώρα μας έχει 1.068 λιμενικές εγκαταστάσεις και 400 λιμάνια εμπορικά, επιβατηγά και μικτής χρήσης, επεσήμανε πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας και όλων των φορέων, έτσι ώστε να μπορέσουν να τα αναβαθμίσουν, να τα διατηρήσουν και να τους δώσουν τη απαιτούμενη, σύγχρονη και σύμφωνη με τις απαιτήσεις της αγοράς, μορφή. 

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και η εκπρόσωπος του Οργανωτικού & Συντονιστικού Γραφείου της έκθεσης Trinity Events κ. Kαλλιόπη Ευσταθίου. Τη συνέντευξη τύπου για το “18ο East Med Yacht Show” συντόνισε ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Τοκάκης.

Χαιρετισμό απηύθυναν: ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης, εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) κ. Βασίλης Κορκίδης.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν, επίσης: ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Διευθυντής της Μαρίνας Ζέας κ. Γιάννης Κουτσοδόντης, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Ζέας Πλωτάρχης Λ.Σ. Αριστοτέλης Γιαννιώτης, εκ μέρους του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος ο Υποναύαρχος κ. Ιωάννης Ζήκας, ο Υποδιοικητής της Μαρίνας Ζέας Ανθυπασπιστής κ. Ιωάννης Βήχας, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε κ. Θεόδωρος Βώκος, ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ κ. Ελένη Γερολυμάτου και η κ. Όλγα Στεφανάκου, επίσης από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ.

H Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής “East Med Yacht Show”, θέτει για μία ακόμη φορά υψηλούς στόχους και αποσκοπεί στην: 

τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού 

αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής

βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

καθιέρωση της Ελλάδας ως μόνιμου και συνεχούς τουριστικού προορισμού

ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού 

δημιουργία συνεργασιών με φορείς από το εξωτερικό 

διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται με σεβασμό και σοβαρότητα στην ελληνική τουριστική αγορά

Για την επίτευξη αυτών των στόχων έχουν γίνει στρατηγικές κινήσεις, όπως η πρόσκληση Ευρωπαίων και Αμερικανών yacht brokers, καθώς και τουριστικών πρακτόρων των αγορών της Ρωσίας, των πρώην Ανατολικών χωρών, της Κίνας, αλλά και του Αραβικού Κόσμου, προσδοκώντας στη συμμετοχή 300 περίπου εταιριών από το εξωτερικό.

Φέτος, η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες και, θα έχει τρία σκέλη: 

• Έκθεση σκαφών: 60 και πλέον σκάφη - μέλη της Ε.Π.Ε.Σ.Τ. (επανδρωμένα motor yachts, sailing yachts, catamaran και bareboats) θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του “East Med Yacht Show” για το 2019, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά. Δυνατότητα πρόσβασης – επίσκεψης σε αυτό το τμήμα θα έχουν μόνο οι επαγγελματίες του κλάδου.

• Περίπτερα εκθετών: 40 περίπτερα ελληνικών εταιριών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού θα φιλοξενηθούν στη φετινή διοργάνωση. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

• Παράλληλες εκδηλώσεις: καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται, ποικίλες και  ειδικά σχεδιασμένες από την Trinity Events, θεματικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, για τους επαγγελματίες του κλάδου έχουν προγραμματιστεί στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος άκρως ενημερωτικά σεμινάρια, ενώ το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτότυπες δράσεις, όπως: Yoga on Deck, Σεμινάριο Καταδύσεων, Παρουσίαση & Ενημερωτική Δράση της Euro Green Sports, Ιστιοπλοϊκούς Aγώνες.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/03 12:44

    Η AEGEAN επεκτείνει τη χρήση βιώσιμων καυσίμων (SAF) στις πτήσεις της και στα αεροδρόμια της Ευρώπης

  2. 19/03 11:59

    Διακήρυξη HOTREC & EFFAT: Έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή φιλοξενία

  3. 19/03 11:15

    Celestyal | Περισσότερες κρουαζιέρες το 2025 λόγω εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης

  4. 19/03 10:58

    TUI: Νέες συνδέσεις με Κρήτη από Βιέννη και Βουδαπέστη

  5. 19/03 10:29

    Ισπανικός τουρισμός | 91 εκατ. τουρίστες και 125 δισ. ευρώ έσοδα το 2024

  6. 18/03 19:31

    Γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις για ισραηλινά ντοκιμαντέρ με θέμα τους Ρωμανιώτες Εβραίους

  7. 18/03 19:28

    Δήμος Νισύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  8. 18/03 19:25

    Σύνδεση της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες

  9. 18/03 11:46

    ΕΕ | Μεταναστευτική συμφωνία με την Αίγυπτο με οικονομική ενίσχυση 7,4 δισ. ευρώ

  10. 18/03 07:29

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Σύβοτα

  11. 18/03 07:26

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Άννας

  12. 18/03 07:13

    Ταξίδι εξοικείωσης Σουηδού δημοσιογράφου στην Αθήνα

  13. 17/03 20:43

    Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

  14. 17/03 12:17

    Περιφέρεια Κρήτης | To αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού και παραλιών να ξεκινά από τον Ιούνιο

  15. 17/03 12:09

    Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Οι μαθητές των Γαλλικών Σχολείων στο δρόμο για το Παρίσι

  16. 17/03 12:05

    Η Πιερία στην έκθεση «Holiday World & Region World» στην Πράγα

  17. 17/03 07:23

    Η συμβολή του ΕΟΤ στη διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου Κορυφής 2024 Women Political Leaders

  18. 17/03 06:20

    Μύκονος | Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών

  19. 16/03 22:48

    Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023

  20. 16/03 15:47

    Τουρισμός | Όλο και περισσότερα Airbnb στην Ελλάδα - ΙΝΣΕΤΕ: 212.000 καταλύματα τον Ιούλιο του 2023

  21. 16/03 12:21

    Γερμανικός Τύπος | «Ανεπαρκή» τα μέτρα της Ελλάδας για τις φυσικές καταστροφές

  22. 16/03 12:16

    ΕΕ | Κρατική ενίσχυση ύψους 8,48 εκατ. ευρώ στην Sky express για τις ζημιές από τον κορωνοϊό

  23. 16/03 12:08

    Πάνω από μισό εκατ. οι Ούγγροι τουρίστες στην Ελλάδα

  24. 15/03 19:48

    Κορυφαία θέρετρα της Ευρώπης το Sani Resort και τα Ikos Resorts | Νέες σουίτες στο Sani Asterias

  25. 15/03 19:46

    Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία

  26. 15/03 14:11

    Το Ελληνικό γιώτινγκ στην 20η έκθεση East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο - Και δεύτερο Yacht Show τον Οκτώβριο

  27. 15/03 14:06

    Ελληνικό: Lamda και Brook Lane προχωρούν στην κατασκευή του δεύτερου πύργου – Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο

  28. 15/03 12:40

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: «Μπίζνες πολλών δις με “Χρυσές Βίζες“»

  29. 15/03 12:37

    FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας πτήση Σανγκάη – Αθήνα

  30. 15/03 12:24

    Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην έκθεση κρασιού PROWEIN

  31. 15/03 11:56

    Ξενοδοχεία | Ανακαινισμένο και 5άστερο επαναλειτουργεί το Iberostar Selection Creta Marine

  32. 15/03 11:43

    Αθλητικές διοργανώσεις σε Αθήνα και Αρκαδία υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  33. 15/03 10:46

    Tουρισμός όλο το χρόνο στην Ελλάδα | Στο Costa Navarino τον Οκτώβριο το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

  34. 15/03 10:27

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί City Break προορισμός όλο το έτος

  35. 15/03 10:16

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Eurowings προς Ελληνικούς προορισμούς

  36. 15/03 10:09

    TAROM: Νέα εποχική σύνδεση Βουκουρέστι – Ηράκλειο

  37. 15/03 10:04

    El Al: Περισσότερες πτήσεις Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2024

  38. 15/03 06:41

    Δήμος Χερσονήσου: Παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

  39. 15/03 06:40

    Απευθείας πτήσεις από Τίρανα για Άμστερνταμ και Κολωνία

  40. 15/03 06:38

    Ρόδος: Διαγωνισμός για την υποστήριξη λειτουργίας των Ι. Π. Καλλιθέας και Κοιλάδας των πεταλούδων

  41. 15/03 06:34

    Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

  42. 15/03 06:28

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστική προβολή στην ολλανδική αγορά

  43. 14/03 19:44

    Κοινή δήλωση μελών ΠΟΞ: Θα αμφισβητήσουμε δικαστικά την ποσόστωση της μουσικής στα ξενοδοχεία

  44. 14/03 15:17

    To 4 αστέρων ξενοδοχείο “Elite” στη Ρόδο απέκτησε η Interlife

  45. 14/03 15:00

    Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό

  46. 14/03 14:25

    "Επιχειρηματίας της χρονιάς" ο CEO του Ομίλου Βασιλάκη

  47. 14/03 13:55

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου

  48. 14/03 12:49

    H πρώτη Ελληνίδα στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων

  49. 14/03 12:26

    Marketing Greece: Το ταξίδι του “Travel Reimagined | Tomorrow’s Content Today” για το 2023 ολοκληρώθηκε

  50. 14/03 11:15

    Τουρισμός | American Express Travel: Οι κορυφαίες τάσεις που καθοδηγούν τα ταξίδια το 2024

  51. 14/03 10:59

    TUI: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για τους Αυστριακούς το καλοκαίρι

  52. 14/03 10:57

    Προσβάσιμος τουρισμός στην Πιερία

  53. 14/03 10:39

    Costa Cruises | Εαρινές εκπτώσεις σε κρουαζιέρες της στη Μεσόγειο το 2024 (και με ελληνικά λιμάνια)

  54. 14/03 06:51

    Ταξίδι εξοικείωσης στη Μακεδονία για τουριστική προβολή στην ισπανική αγορά

  55. 14/03 06:47

    Βαλκανικά Χοροχρώματα στους Σοφάδες Καρδίτσας

  56. 14/03 06:09

    ΤΕΕ | Διαγωνισμός για πλατφόρμα και ιστότοπο Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

  57. 14/03 06:07

    Μη έγκριση προσθήκης πισίνας σε ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

  58. 14/03 06:03

    Κύπρος | Η αγορά ακινήτων το 2023- οι μεταβιβάσεις και τα πωλητήρια

  59. 13/03 18:06

    Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης | Νέος πρόεδρος ο Δήμαρχος Στ. Αγγελούδης, που απευθύνει κάλεσμα ενότητας

  60. 13/03 16:34

    Το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906” στο Μουσείο του Λούβρου

  61. 13/03 15:56

    Υπουργείο Τουρισμού | Τα ΔΙΕΚ μετατρέπονται σε ΣΑΕΚ - Οι έξι ειδικότητες σπουδών

  62. 13/03 15:35

    Έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο JW Marriott στην Ελλάδα | Ανοίγει το 2025 το JW Marriott Crete Resort & Spa

  63. 13/03 15:13

    Κρουαζιέρα | Οι παγκόσμιοι ηγέτες του κλάδου καλούν για παραγωγή βιώσιμων καυσίμων

  64. 13/03 15:08

    Norse Atlantic: Στις 30 Μαΐου η πρώτη πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

  65. 13/03 14:19

    Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  66. 13/03 14:01

    Τεχνητή νοημοσύνη | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό-ορόσημο

  67. 13/03 13:27

    Συνεργασία ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» για την ισότιμη προσβασιμότητα στο Χ. Κ. Παρνασσού

  68. 13/03 12:55

    Τουρισμός | GetYourGuide: Συνεργασία με την Primer για καινοτόμες πληρωμές στην αγορά εμπειριών

  69. 13/03 12:51

    Dertour | Βραβείο Red Star Quality Award στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach Kos

  70. 13/03 12:31

    Συνάντηση Ε.Ξ. Σαντορίνης με τον Δήμαρχο Ν. Ζώρζο | Κοινές θέσεις για τη διαχείριση του προορισμού και τις υποδομές

  71. 13/03 11:46

    Η Αθήνα στις 100 καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για το 2024

  72. 13/03 11:35

    Η Κρήτη στην ΙΤΒ | Θετικά μηνύματα, όμως θα χρειαστεί δουλειά για νέο ρεκόρ το 2024

  73. 13/03 11:31

    Στην Αθήνα το μεγάλο Διεθνές Συνέδριο IAPCO 2026

  74. 13/03 11:17

    Λιγότερα εμπόδια στα ταξίδια | Μειώνονται παγκοσμίως οι απαιτήσεις για visa

  75. 13/03 11:07

    UN Tourism | Αστικός τουρισμός: Προωθείται η παγκόσμια βάση δεδομένων στον τουρισμό πόλεων

  76. 13/03 10:55

    Τουρισμός | Κορυφώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για Αθήνα - Άνοδος-ρεκόρ της αξίας των ξενοδοχείων της το 2023

  77. 13/03 10:37

    Κ. Μητσοτάκης | Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb

  78. 13/03 10:30

    Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία και εστίαση τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

  79. 13/03 10:24

    Fred. Olsen Cruise Lines: Δύο νέα δρομολόγια κρουαζιέρας με Ελληνικά λιμάνια το 2025

  80. 13/03 10:12

    AEGEAN | Ισχυρές επιδόσεις το 2023 - 19,5 εκατ. θέσεις το 2024

  81. 13/03 10:01

    Τουρισμός | Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση: Ψηφιακή η υποβολή της δήλωσης απόδοσης

  82. 13/03 06:57

    Προβολή της Σκιάθου στο μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού και στο τραμ στο Βερολίνο

  83. 13/03 06:56

    Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

  84. 13/03 06:54

    Δήμος Σουφλίου: Ψήφισμα κατά της εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων σε χωριό της Βουλγαρίας

  85. 13/03 06:51

    Φιλοξενία μελών 10 ομίλων φουσκωτών σκαφών στη Χίο

  86. 13/03 06:45

    Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δασοχώρι Καρδίτσας

  87. 12/03 17:03

    Βρετανικός τουρισμός | ΤUI UK: 1.000 επιπλέον ξενοδοχεία προς κράτηση για το 2025 - και στην Ελλάδα

  88. 12/03 16:45

    123 άδειες στα Δωδεκάνησα για ταξί έξι έως εννέα θέσεων

  89. 12/03 15:13

    «Pierra Creta 2024» | Aθλητές από όλο τον κόσμο στον κρητικό αγώνα ορειβατικού σκι

  90. 12/03 14:57

    Η Γερμανία επιστρατεύει influencer τεχνητής νοημοσύνης για να προσελκύσει ταξιδιώτες

  91. 12/03 14:38

    Από τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024"- οι δικαιούχοι

  92. 12/03 11:53

    Τα θεαματικά φεστιβάλ λουλουδιών και οι πολιτιστικοί θησαυροί της Κορέας προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες

  93. 12/03 11:23

    Τουρκικός τουρισμός | 60 εκατ. τουρίστες, 60 δισ. δολ. έσοδα ο στόχος για το 2024

  94. 12/03 11:10

    Ο ΠΟΤ έρχεται στη Θάσο | Πρότζεκτ με συμμετοχή των κατοίκων για την τουριστική ανάκαμψη

  95. 12/03 11:10

    ΤΑΙΠΕΔ | Διαγωνισμός για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

  96. 12/03 10:39

    Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

  97. 12/03 10:32

    Airbnb: Τέλος οι κάμερες ασφαλείας στους εσωτερικούς χώρους

  98. 12/03 10:27

    Αντώνης Παγώνης - ΙΤΒ | Αυξημένη ζήτηση 7-10% για Ελλάδα φέτος- η Σαντορίνη χρειάζεται βοήθεια

  99. 12/03 10:02

    Amadeus: Αναβαθμισμένη εμπειρία πληρωμών με την εξαγορά της Voxel

  100. 12/03 07:14

    Αρνητική γνωμοδότηση για ΜΠΕ επένδυσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική