Τουρισμός: το μοντέλο του μέλλοντος- τι ειπώθηκε στο συνέδριο 5 Επιμελητηρίων

Α Decrease font Enlarge font
Τουρισμός: το μοντέλο του μέλλοντος- τι ειπώθηκε στο συνέδριο 5 Επιμελητηρίων

Ο «Τουρισμός: το μοντέλο του μέλλοντος» ήταν το θέμα του 4ου συνεδρίου Τουρισμού, που οργάνωσαν τα 5 διμερή Επιμελητήρια, το Ελληνο-Αμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι.Βελλίδης” στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα.

Το συνέδριο, το οποίο πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμός, παρακολούθησε πλήθος κόσμου από την τουριστική βιομηχανία και συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές του κλάδου οι οποίοι συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε  ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τονίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης ανέφερε ότι: «Κύλισε κάμποσο νερό από τότε που ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια. Συζητήσαμε τρόπους αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος εστιάζοντας σε εκπαίδευση, υποδομές, δίκτυα και σχεδιασμό καταλυμάτων, ενώ τονίσαμε την ανάγκη εμπλουτισμού του πέραν από το κλασσικό μοντέλο “ήλιος – θάλασσα” μέσω για παράδειγμα του τουρισμού υγείας. Παράλληλα πάντα αναδεικνύαμε τον καίριο ρόλο της τεχνολογίας στη διαμόρφωση της τελικής εμπειρίας». Και συνέχισε: «η φετινή μας εκδήλωση αποτελεί ίσως και την πιο καίριά μας παρέμβαση καθώς πραγματεύεται τα επίκαιρα θέματα της οικονομίας διαμοιρασμού και των χρηματοδοτήσεων, ενώ η τεχνολογία και ο εμπλουτισμός, αυτήν τη φορά μέσω του αθλητικού τουρισμού, παραμένουν σταθερές μας συνιστώσες».

Στην συνέχεια η κα. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής, Υπουργείο Τουρισμού, αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου Τουρισμού  το οποίο έχει συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στις νέες προοπτικές δηλώνοντας οτι: «Το επόμενο βήμα είναι η ψηφιακή μετάβαση του ελληνικού τουρισμού. Ενθαρρύνουμε την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και τις start-up στον τουρισμό με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Και ετοιμάζουμε ένα νέο ψηφιακό οικοσύστημα για τον ελληνικό τουρισμό, σε συνεργασία με το Υπουργείο ψηφιακής Πολιτικής, με στόχο να διευκολυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, αλλά και για να αξιοποιήσουμε τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, ώστε να προωθήσουμε στοχευμένα, δυναμικά και έξυπνα την Ελλάδα, μέσω του ΕΟΤ σε όλον τον κόσμο».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της η κα. Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης, Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης & Πρόεδρος Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι: «Η Θεσσαλονίκη βγαίνει από το στερεότυπο του καλοκαιρινού τουρισμού με πολλές μορφές τουρισμού και θέτει ως στόχο εφικτό τις 5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις για την επόμενη πενταετία»

 Τεχνολογία: μονόδρομος τουριστικής ανάπτυξης

Την πρώτη ενότητα του συνεδρίου συντόνισε η δημοσιογράφος και δημιουργός του ka-business.gr κα. Ραλλιώ Λεπίδου.  Στην ενότητα αυτή, μετείχαν ως ομιλητές οι: Κωνσταντίνος Λιβανος, Aruba Territory Manager Greece and Cyprus, Hewlett Packard Enterprise, ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής, CEO Avis, o κ. Θάνος Πασχάλης CEO Ellinair και ο κ. Γιώργος Φάσσας Καθηγητής, ACT a Division of Anatolia College.

Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντίνος Λίβανος ανέφερε ότι «Δημιουργούνται νέες μορφές παροχής υπηρεσιών σε όλους τους τομείς με τους χρήστες να αναζητούν διαδικτυακά οτιδήποτε τους ενδιαφέρει. Ένας από τους τομείς είναι και ο τουρισμός όχι μόνο ο κλασικός αλλά και νέες μορφές όπως ο αγροτουρισμός, ο εκπαιδευτικός και ο θρησκευτικός τουρισμός. Αυτό που θα επιτρέψει την ανάπτυξη, την διάδοση, την ενημέρωση, την αναζήτηση πληροφοριών από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, που χρειάζονται τα κατάλληλα μέσα ώστε να συγκρίνουν εύκολα, να ενημερώνονται για οτιδήποτε σχετικά με το ταξίδι τους είναι η σύγχρονη τεχνολογία. Οι επιχειρήσεις, από την άλλη, αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των επισκεπτών, βελτιώνονται, επεκτείνονται, αναδεικνύονται. Ο ηλεκτρονικός τουρισμός κερδίζει έδαφος καθημερινά στις προτιμήσεις και στα ενδιαφέρονται ενός μεγάλου κοινού που ταξιδεύει και επιθυμεί το καλύτερο αλλά και των επιχειρήσεων που παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές γι’ αυτό σήμερα η επιτυχία ενός μουσείου ή ενός ξενοδοχείου είναι πλέον συνυφασμένη με την τεχνολογία.

 Ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής τόνισε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας αλλά και μια από τις ισχυρότερες βιομηχανίες του πλανήτη και πιο συγκεκριμένα για τον κλάδο του rent a car εξήγησε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η τεχνολογία αναφέροντας ότι: «Για να αντιμετωπίσει κανείς τα προβλήματα του δικού μας κλάδου προφανώς η τεχνολογία είναι το μέσον το οποίο θα μας βοηθήσει να οδηγηθούμε  εκεί, όσο και η δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία να αναλύουμε μαζικά δεδομένα, που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις των πελάτων μας, με τις μετακινήσεις των τουριστών. Μόνο η Αvis έχει κάθε χρόνο από 2 εκ. ημέρες ενοικιάσεις, πάνω από 250 χιλιάδες συμβόλαια από τουρίστες σε διαφορετικούς προορισμούς». Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία του Smart Mobility  και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας ενοικίασης αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Θάνος Πασχάλης αναφερόμενος στις αερομεταφορές δήλωσε ότι: «πρόκειται για μια βιομηχανία η οποία το 2018 μετέφερε πάνω από 4,5 δις εκατομμύρια κόσμο. Αυτό που φαίνεται στο μέλλον είναι ότι θα αυξάνεται αυτό μεταξύ 100 και 150 εκατομμύρια το χρόνο. Άρα είναι μια πάρα πολύ σοβαρή βιομηχανία για όλους μας και ιδιαίτερα για την Ελλάδα όπως ειπώθηκε που μέσα στην κρίση φάνηκε ότι ήταν ο μόνος κλάδος που κρατήθηκε δυνατά και ανεβαίνει σε όλα τα επίπεδα, άρα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό». Τέλος κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στη συμβολή της τεχνολογίας όσον αφορά την εξέλιξη των υπηρεσιών και δήλωσε ότι: «ευελπιστούμε ότι μέσα στα επόμενα πέντε- εφτά χρόνια θα δούμε μεγάλες αλλαγές που θα βοηθήσουν τον ταξιδιώτη».

 Οικονομία διαμοιρασμού: αναδιατάσσοντας το τοπίο της τουριστικής αγοράς

Την δεύτερη ενότητα του συνεδρίου συντόνισε ο δημοσιογράφος του SKAI Media Group, κ. Νίκος Υποφάντης. Στην ενότητα αυτή, μετείχαν ως ομιλητές οι: Giulio Del Balzo, Public Policy Associate, Airbnb Italy, Greece and Croatia, ο κ. Κωνσταντίνος Σακελλαρίδης, Accout Manager, Booking.com, η κα. Έλενα Βαρελα, Partner Smartbnb και ο Χαράλαμπος Καριμαλης, Πρόεδρος Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

O κ. Giulio Del Balzo, υποστήριξε ότι μέσω της ενοικίασης του είδους ο ταξιδιώτης βιώνει μια διαφορετική εμπειρία, καθώς του δίνεται η δυνατότητα να ζήσει σαν ντόπιος και για λίγες μέρες να νιώσει σαν κάτοικος του προορισμού που επισκέπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στη Θεσσαλονίκη είναι εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα του AirBnB 2.200 καταλύματα, ενώ οι ενεργοί "οικοδεσπότες" στην πόλη υπολογίζεται πως είναι 1.600. Μόνο το 2018 οι αφίξεις αγγίζουν τις 127.000, με μέσο όρο διαμονής 3,4 μέρες.

 Ο κ. Κωνσταντίνος Σακελλαρίδης ανέφερε ότι: «Στο εγγύς μέλλον, ο αυτοματισμός και ο ρομποτισμός θα αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Πραγματικοί άνθρωποι θα αντικατασταθούν από τεχνολογίες διεπαφής πελατών, με οργανική μορφή και φυσική επεξεργασία γλωσσών, που θα προσομοιώνουν αποτελεσματικά την ανθρώπινη επικοινωνία. Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες εκτιμούν την ταχύτητα και την ευκολία που φέρνει η σύγχρονη τεχνολογία. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είναι η ανθρώπινη επαφή που τελικά μετατρέπει μια καλή εμπειρία ταξιδιώτη σε σπουδαία».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης ανέφερε ότι "Για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2018, στην κατανομή με βάση τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, η περιφέρεια Κεντρικής Mακεδονίας τερμάτισε δεύτερη, μετά την περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σημειώνοντας αύξηση 20,3% σε σχέση με το 2017. Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 16% σε σχέση με το 2017, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σημείωσε τη θεαματική αύξηση της τάξεως του 45,3%, από στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος".

 Χρηματοδοτήσεις τουριστικών έργων

Την τρίτη ενότητα του συνεδρίου συντόνισε η κα. Άννη Καρολίδου, Δημοσιογράφος- Οικονομική Συντάκτρια GRTimes.gr. Στην ενότητα αυτή, μετείχαν ως ομιλητές οι: Ηλίας Ξανθάκος, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμητρα Παπανδρέου, Principal Manager, Advice for Small Businesses, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, Γεωργία Μουρλά, Διευθύντρια Διεύθυνσης Εισηγμένων Τίτλων, Ελληνικά Χρηματιστήρια- Χρηματιστήριο Αθηνών, Παναγιώτης Λέκκας, Πρόεδρος CNL Capital και ο κ. Βασίλης Βολωνάκης, Επικεφαλής Τμήματος Ανάληψης Κινδύνων Μεγάλων Επιχειρήσεων, ΑΧΑ Ασφαλιστική.

Ειδικότερα η κα.  Γεωργία Μουρλά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της παρουσίασε τις λύσεις χρηματοδότησης μέσω των αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ειδικότερα το πρόγραμμα Roots – του ΧΑΑ σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο- μια συνεργατική, ελληνική πρωτοβουλία ανάδειξης διεθνώς ανταγωνιστικών και εμπορικά ώριμων επιχειρηματικών σχεδίων από νέες εταιρείες, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια με τους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βασίλης Βολωνάκης ανέφερε ότι: «Η τουριστική βιομηχανία, είναι εκ των πραγμάτων από τις πλέον εξωστρεφείς, αφού το τουριστικό προϊόν, σε μεγάλο βαθμό, απευθύνεται σε καταναλωτές εκτός των ελληνικών συνόρων. Η επαφή και συνεργασία των τουριστικών επιχειρήσεων με διαφορετικές κουλτούρες και συμπεριφορές καταναλωτών σε σχέση με τα εγχώρια πρότυπα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο τέτοιων απαιτήσεων. Η εξασφάλιση πόρων για την νομική στήριξη και χρηματική ικανοποίηση απαιτήσεων σε περιπτώσεις ατυχημάτων, προστατεύει το ύψος των ιδίων κεφαλαίων και συμβάλει στην ομαλή εξυπηρέτηση των άλλων μακροπρόθεσμων ή βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων. Σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο περιβάλλον, όπως αυτό της τουριστικής βιομηχανίας, η προστασία του θετικού λειτουργικού αποτελέσματος είναι εξίσου σημαντική για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, όσο και η προστασία των περιουσιακών της στοιχείων».

Διευρύνοντας το τουριστικό προϊόν: αθλητικός τουρισμός.

Την τέταρτη ενότητα του συνεδρίου συντόνισε η κα. Αθανασία Μπίδιου, αρχισυντάκτρια Voria.gr. Στην ενότητα αυτή, μετείχαν ως ομιλητές οι: Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής, Υπουργείο Τουρισμού, Μαρίνα Κουταρέλλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Communication Lab, Λάζαρος Τσαλίκης, Πρόεδρος, Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, Αlfredo Malcarne, President, Italian National Association “Assonautica”.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των: Στέφανος Τζιρίτης, Πρόεδρος Επιτροπής Β. Ελλάδος, Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό  Επιμελητήριο και Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Ο κ. Στέφανος Τζιρίτης τόνισε ότι τα ρεκόρ, που σημειώνονται στον ελληνικό τουρισμό είναι αποτέλεσμα υπεύθυνης δουλειάς των ανθρώπων που υπηρετούν τον τουρισμό. Οι επαγγελματίες του κλάδου σήμερα λειτουργούν με μία υπευθυνότητα και έναν επαγγελματισμό που μας αρμόζει, είπε. Για να διατηρηθεί το επίπεδο αυτό όμως οφείλουμε να διασφαλίσουμε την συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση του προϊόντος μας, ώστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας. Ο τομέας του Τουρισμού είναι σήμερα ο βασικότερος πρωταγωνιστής της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος ενισχύει κι άλλους τομείς με την σειρά του μέσα στην αλυσίδα της επιχειρηματικότητας, όπως π.χ. το real estate». 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στην Ελλάδα, ο κ. Τζιρίτης δήλωσε ότι «το Επιμελητήριο, τα τελευταία χρόνια, επενδύει στο θεσμό της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Πιο πρόσφατο εγχείρημα αποτέλεσε η οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Εκπαίδευσης, στην Γλυφάδα, το οποίο άρχισε τη δράση του, τον περασμένο Νοέμβριο, με το πρόγραμμα Dual Hellas για τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού, που αφορούν στον ειδικό εστιατορίου, τον ξενοδοϋπάλληλο και τον μάγειρα. Πρόκειται για τρεις σεμιναριακούς κύκλους που περιλαμβάνουν θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση κατά τη χειμερινή περίοδο στην Αθήνα και συνοδεύονται από ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν σε συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες εργάζονται οι εκπαιδευόμενοι με πλήρη μισθό και ασφάλιση. Με την ολοκλήρωση, δε, του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK)».

 

 1. 19/04 10:48

  Υποθαλάσσιο μουσείο στην Αλόννησο

 2. 19/04 10:37

  Άδειες για πλωτές εξέδρες σε Πόρτο Χέλι και Κέρκυρα

 3. 19/04 10:35

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής Δίου- Ολύμπου

 4. 19/04 10:22

  Κέντρο Τουριστικής Προβολής στο Δήμο Πύλης Τρικάλων

 5. 19/04 10:20

  Ξένοι φοιτητές στην Κρήτη

 6. 19/04 10:16

  Πολυχώρος επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και πολιτισμού στη Λάρισα

 7. 18/04 19:38

  Άνοιξε για τους επισκέπτες η Ακρόπολη

 8. 18/04 17:12

  Άφιξη του πρώτου ιδιωτικού υδροπλάνου στα Ιωάννινα

 9. 18/04 17:09

  Athens Marriott: Συμμετοχή στον φιλανθρωπικό αγώνα No Finsh Line

 10. 18/04 17:04

  Τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες στη 13η έκθεση East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας

 11. 18/04 16:46

  ΕΞΑ-ΑΑ: Αρνητικές οι επιδόσεις των αθηναϊκών ξενοδοχείων το α' τρίμηνο

 12. 18/04 16:44

  Οι Βρετανοί επιλέγουν προορισμό διακοπών από τη μεγάλη οθόνη

 13. 18/04 15:29

  Βιώσιμη φιλοξενία: Οικολογικές τάσεις και συμβουλές για ξενοδοχεία

 14. 18/04 15:06

  Ανακάμπτει ο μαθητικός τουρισμός στη Ρόδο

 15. 18/04 14:15

  ΝΔ: Πλαίσιο για Πολυκεντρική Τουριστική Ανάπτυξη

 16. 18/04 14:05

  Booking.com: Ο αειφόρος τουρισμός ζητούμενο για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο

 17. 18/04 14:01

  ΣΕΤΕ: Βραβείο για την καμπάνια «Τουρισμός Αξία για όλους»

 18. 18/04 13:16

  Κέρκυρα: Παρατήρηση και καταγραφή ειδών πεταλούδας

 19. 18/04 12:59

  Λουκέτο στην ινδική εταιρία Jet Airways

 20. 18/04 12:58

  Έρευνα: Πιο χαρούμενοι με τη ζωή τους οι αυθόρμητοι ταξιδιώτες

 21. 18/04 12:50

  Εκκένωση της Ακρόπολης σήμερα το μεσημέρι με τις πρώτες σταγόνες βροχής- τι λέει το Υπ.Πολιτισμού

 22. 18/04 12:22

  Φριχτός θάνατος δύο Βρετανών τουριστών στη Σαντορίνη

 23. 18/04 12:17

  Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσωση της Alitalia

 24. 18/04 12:13

  Παναγία των Παρισίων: Αλλαγές στις ξεναγήσεις αλλά ο τουρισμός της πόλης δεν επηρεάστηκε

 25. 18/04 11:52

  PHĀEA Resorts, η νέα ονομασία του ομίλου Sbokos Hotel

 26. 18/04 11:47

  Επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ

 27. 18/04 11:44

  Norwegian: Νέα προγράμματα κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά το 2021

 28. 18/04 10:29

  Ελεύθερη σήμερα η είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

 29. 18/04 10:18

  «Ωριμάζουν» τον διαγωνισμό για το Ξενία Χίου

 30. 18/04 10:13

  Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

 31. 18/04 10:10

  Μη δασικές εκτάσεις σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

 32. 18/04 10:07

  Διαγωνισμός για την οργάνωση καλλιτεχνικών δράσεων στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 33. 18/04 09:56

  Από τις 10-13 Μαΐου το εφετινό East Med Yacht Show

 34. 18/04 09:54

  Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για την παραχώρηση 23 αεροδρομίων

 35. 17/04 18:44

  Στην τουριστική αγορά του Κατάρ η Περιφέρεια Αττικής

 36. 17/04 18:30

  Κεραυνός χτύπησε σήμερα την Ακρόπολη- 4 ελαφρά τραυματίες

 37. 17/04 18:25

  Διακεκριμένοι Ρώσοι Κοσμοναύτες στο Creta Maris

 38. 17/04 17:26

  Corendon Airlines Europe: Δεκάδες νέες πτήσεις προς Ρόδο, Χανιά και Ηράκλειο το 2019

 39. 17/04 16:00

  Τουρισμός Πολυτελείας: To Four Seasons Astir Palace διεκδικεί θέση πρωταγωνιστή στη Μεσόγειο

 40. 17/04 15:25

  Corendon Airlines: Πτήσεις προς Ηράκλειο, Ρόδο και Κω από Βρέμη

 41. 17/04 15:12

  Προβολή της Ρόδου στη δυτική ακτή της Αμερικής

 42. 17/04 13:09

  Νυρεμβέργη: Έως 8 εβδομάδες το χρόνο η τουριστική μίσθωση σπιτιών

 43. 17/04 11:59

  Παράνομο καζίνο στην Αθήνα εντόπισε η Αστυνομία

 44. 17/04 11:32

  Δύο ακόμη ξενοδοχεία από την «Lemonakis A.E.»- το ένα στην Αθήνα

 45. 17/04 11:17

  Τουρισμός: Οι νέες τάσεις και καινοτομίες σε εκδήλωση του Ο.Τ. Θεσσαλονίκης

 46. 17/04 10:55

  Στην αλυσίδα Luxury Collection της Marriott το ξενοδοχείο Parklane στην Κύπρο

 47. 17/04 10:16

  Άδειες για γεωτρήσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία

 48. 17/04 10:11

  Kέρδη για την πορτογαλική Sonae Sierra από το Fashion City Outlet στη Λάρισα

 49. 17/04 10:06

  Γιορτή κρασιού Δραμοινογνωσία στη Δράμα

 50. 17/04 10:04

  Δήμος Σαρωνικού: To νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής

 51. 17/04 10:01

  «Τα παιδία παίζει» στους αρχαιολογικούς χώρους και στα ξενοδοχεία της Κρήτης

 52. 17/04 01:31

  Παραιτήσεων συνέχεια στον ΕΟT…

 53. 16/04 16:44

  Παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της K. Μακεδονίας στην 3η GREEK TRAVEL SHOW

 54. 16/04 16:42

  Παρουσίαση του Film Office της Περιφέρειας K. Μακεδονίας

 55. 16/04 16:39

  Marketing Greece: Σύμπραξη για την προβολή της Καβάλας-Θάσου

 56. 16/04 16:29

  Ένας χρόνος πτήσεων της Cyprus Airways στην Αθήνα

 57. 16/04 16:13

  Παναγία των Παρισίων: Θα επηρεάσει η πυρκαγιά τον τουρισμό του Παρισιού;

 58. 16/04 15:55

  FedHATTA: Μόνο με πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα μπορεί να ανθίσει ο τουρισμός στην Α. Μεσόγειο

 59. 16/04 15:04

  Περιφέρεια Κρήτης: Τρία νέα έργα πολιτισμού στο ΕΣΠΑ

 60. 16/04 14:47

  Η Ρόδος αγαπημένος προορισμός και των Ελλήνων τουριστών

 61. 16/04 14:39

  Η «Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ» προτιμητέος επενδυτής για τη μαρίνα Αλίμου

 62. 16/04 14:11

  ΑΒΤΑ: 3 εκατ. Βρετανοί θα ταξιδέψουν για το Πάσχα- Ζήτηση για κρουαζιέρες στην Ελλάδα

 63. 16/04 12:49

  24ωρη απεργία της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά

 64. 16/04 12:25

  Κυκλοφορεί το νέο Athens Map

 65. 16/04 12:05

  Βράβευση ξενοδοχείων στη γιορτή CHC Golden Night 2019

 66. 16/04 12:00

  Πράσινος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη Λευκάδα

 67. 16/04 11:51

  Ξενοδοχεία: Ποιές υπηρεσίες τεχνολογίας προτιμούν οι περισσότεροι επισκέπτες

 68. 16/04 11:50

  9% περισσότεροι επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το α΄τρίμηνο

 69. 16/04 11:29

  Airbnb: Φορολογία ανάλογη των διαδικτυακών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

 70. 16/04 11:26

  Μαρίνα Ναυπλίου: Ένα σημαντικό έργο στην ιστορική πρωτεύουσα της Ελλάδας

 71. 16/04 10:54

  Place Branding: Εργαλείο για τους Δήμους να προσελκύσουν επενδύσεις

 72. 16/04 10:27

  Ενημέρωση για τις αγορές από τους Δήμους Μήλου, Πάρου, Αστυπάλαιας, Σύρου και Καβάλας

 73. 16/04 10:11

  Θρήνος για την Παναγία των Παρισίων

 74. 16/04 09:55

  Πληρωμές επιχορηγήσεων σε ξενοδοχεία

 75. 16/04 09:52

  Κορεατικό κανάλι στην Κρήτη για την προώθηση του περιηγητικού τουρισμού

 76. 16/04 09:50

  Πορτογαλία: Κίνητρα για τον επαναπατρισμό των μεταναστών της κρίσης

 77. 16/04 09:48

  Ο εγχώριος τουρισμός κύριος στόχος στο νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Βέροιας

 78. 15/04 19:10

  Ε.Ξ.Θεσσαλονίκης: Προβληματίζει η ανασφάλεια των επισκεπτών

 79. 15/04 16:06

  Π. Τατούλης: To IRONMAN θέτει την Πελοπόννησο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος

 80. 15/04 15:22

  Περιφέρεια Κρήτης: Συναυλία στο Παρίσι με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων & την UNESCO

 81. 15/04 15:20

  Η Πάρος στην έκθεση Greek Travel Show

 82. 15/04 14:57

  H Thomas Cook παραδέχεται ότι παραβίασε τους όρους δανεισμού της

 83. 15/04 14:45

  Τοπική ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ηρακλείου μετά από 5 χρόνια

 84. 15/04 13:35

  Υποδοχή στους Φινλανδούς τουρίστες στη Ρόδο για τον Μαραθώνιο

 85. 15/04 13:31

  FedHATTA: Μεγάλες προοπτικές στην ισπανική αγορά- Επαφές τουριστικών γραφείων με Ισπανούς t.o's

 86. 15/04 13:15

  Διψήφια αύξηση των επισκεπτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους το 2018

 87. 15/04 12:34

  Τουρισμός ιστορικής μνήμης: Διάκριση για το «Μέτωπο Θεσσαλονίκης Α' Παγκόσμιου Πολέμου»

 88. 15/04 12:27

  Πρόγραμμα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στον Κυπαρισσιακό

 89. 15/04 12:26

  Λιγότεροι Βρετανοί επιβάτες κρουαζιέρας επέλεξαν την Α. Μεσόγειο το 2018

 90. 15/04 12:12

  Βρετανικός τουρισμός: Η κρουαζιέρα μετατρέπεται σε "σπορ" της τρίτης ηλικίας

 91. 15/04 11:42

  Π.Τατούλης: Το αεροδρόμιο Καλαμάτας καθιέρωσε την Πελοπόννησο ως τουριστικό προορισμό

 92. 15/04 11:27

  Ξενοδοχεία: Οι προτάσεις της ΠΟΞ για τον αιγιαλό

 93. 15/04 11:09

  ΕΤΙ: Η Σάμος νέος προορισμός στα προγράμματα του 2019

 94. 15/04 10:26

  Οι Δήμοι θα έχουν λόγο στους περιορισμούς για την τουριστική μίσθωση σπιτιών

 95. 15/04 09:42

  Πάρκο «Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο

 96. 15/04 09:39

  Ο τουρισμός το χειμώνα στην Κρήτη

 97. 15/04 09:38

  Επεκτάσεις ξενοδοχείων σε Σκόπελο και Δυτική Μάνη

 98. 15/04 09:34

  Αθλητικός τουρισμός στην Κορινθία

 99. 15/04 09:31

  Δήμος Φυλής: O αγροτουρισμός και οινοτουρισμός σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών

 100. 15/04 09:24

  Έπεσε στη δεύτερη θέση η Ελλάδα ως σημαντικότερος επενδυτής στην Αλβανία