HORECA 2019 - Gastronomy Forum: στο επίκεντρο ο γαστρονομικός τουρισμός

Α Decrease font Enlarge font
HORECA 2019 - Gastronomy Forum: στο επίκεντρο ο γαστρονομικός τουρισμός

Ο Γαστροτουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο των events του Gastronomy Forum της 14ης HORECA με κύριο μέλημα των αρχιμαγείρων – εισηγητών να διατηρούν πάντοτε τους chefs σε επαφή με την ουσία της μαγειρικής τέχνης.

Η αυλαία του Forum άνοιξε χθες με μια σειρά εισηγήσεων και πάνελ γύρω από τον Γαστροτουρισμό, με εκπροσώπους της εστιατορικής σκηνής και του Τουρισμού από τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα, τους Λειψούς και την Κεφαλονιά. Μεταξύ τους και οι κ.κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης & Γεωργία Τσάρα, που μίλησαν για το εξαιρετικά επιτυχημένο εστιατόριο Selene στη Σαντορίνη, αλλά και η κα Καραγκούνη Αγγελική από τον ΣΕΤΕ, που μαζί με τις Αθανασοπούλου Μαρία και Κρασσά Χρύσα, World Food Travel Association Ambassadors, συζήτησαν για τα περιθώρια ανάπτυξης του Γαστροτουρισμού στη χώρα μας.

Σήμερα παρουσιάστηκαν οι γαστρονομικές ταυτότητες της Νάξου, της Ρόδου και της Τήνου ενώ σε ειδική εκδήλωση η Σίσσυ Αγγελοπούλου, υπεύθυνη του προγράμματος παρουσίασε το «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ και η Χρυσούλα Παπαλέξη από το Ξενοδοχείο Γανυμήδης παρουσίασε το πρότυπο πρωινό Φωκίδας.

Νέες τάσεις στην εστίαση

Το πρόγραμμα του Gastronomy Forum περιελάμβανε και τις παρουσιάσεις των executive chefs, Τάσου Ζησόπουλου και Τάσου Τόλη, γύρω από τα trends στο bread pairing, αλλά και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο του κ. Νίκου Γκιώνη, Τεχνολόγου Τροφίμων, Υπεύθυνου Επιστημονικής Επιτροπής ΠΕΤΕΤ για την Επικοινωνία των επιχειρηματιών εστίασης με τους καταναλωτές μέσω των καταλόγων. Στη διάρκειά του συζητήθηκαν τα σωστά και τα λάθη που συναντάμε συχνά στα μενού, αλλά και οι ενδείξεις που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά σε αυτά. 

Μεγάλο ενδιαφέρον στο σημερινό πρόγραμμα είχε η παρουσίαση της νέας τάσης «Veganισμός & Ωμοφαγία» που παρουσίασαν οι Άλκιστης Αλεξανδράτου, Ντέμμυ Γεωργίου από το Λάιμ Bistro.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

17:00 – 17:45

Νέες τάσεις – High End Gastronomy Masterclass

Psomopoulos Stavros – Chef

18:00 – 18:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Ήπειρος

Τάσος Τόλης, Δότσιος Άδαμος – ex. Chefs , Στάθης Σιούτης – Γ.Γ. Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00 – 11:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Σάμος

Μπιλιμπάς Ευάγγελος – ex. Chef, Ικαρίου Μαργαρίτα – ΕΟΣ Σάμου

12:00 – 12:45

Νέες τάσεις – Street food με ΠΟΠ προϊόντα

13:00 – 13:45

Νέες τάσεις – η εποχικότητα στο μενού

Αθανασιάδης Χρήστος συνιδιοκτήτης – Nice n easy

14:00 – 14:45

Νέες τάσεις – Brunch

Καπετανάκης Κώστας, Σμπίλη Μαρία, Μιχαλάκη Ιάνθη – Estrella

15:00 – 15:45

Νέες τάσεις – Μαγειρεύοντας με λουλούδια

Μπιλιμπάς Βαγγέλης – Afrodite Restaurant Σάμος

16:00 – 16:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Κρήτη

Σμαραγδακης Βαγγέλης – Epos Hotel

17:00 – 17:45

Right the wrongs – Προσφέροντας εμπειρία στον πελάτη

Χάτζη Σκευοφύλακα – Customer Experience Expert & Business Mentor

18:00 – 18:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Αρχαία Ελληνική διατροφή

Dr. Ντόρα Κατσονοπούλου – Καθηγήτρια Αρχαιολογίας, Cornell University, Κεχρής Δημήτρης – ex. Chef, Χάλαρης Λεωνίδας – ex. Pastry chef

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00 – 11:45

Κοινωνική ευαισθησία & διαχείριση τροφίμων – Μπορούμε

12:00 – 12:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Σκοπέλου γεύσεις

Μαίρη Διαμαντή – Πρόεδρος ξενοδόχων Σκοπέλου, Αθηνά Ντάκη & Μάχη Κλωνάρη – Αντιδήμαρχοι Σκοπέλου, Λιθαδιώτη Μερόπη – chef

13:00 – 13:45

Γαστροτουριστικοί προορισμοί

Κρεμέζη Αγλαΐα & Μωραΐτης Κώστας – Kea Artisanal Cooking Vacation

14:00 – 14:45

Νέες τάσεις – Τεχνικές ωμών θαλασσινών

Μίλτος Γιάννου – Ακροβόλι restaurant

15:00 – 15:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Πελοπόννησος

Μπουρτσουκλής Παναγιώτης – Τα κόκκινα πιθάρια, Arcadia resort

16:00 – 16:45

Γαστροτουριστικοί προορισμοί

Ξεκάλου Κατερίνα, Αριστέα Δαφνομίλη, Άντα Ζανά – Avli Hotel Κρήτη

17:00 – 17:45

Γαστροτουριστικοί προορισμοί – Θρησκευτικός τουρισμός

Έφη Γρηγοριάδου – Συγγραφέας λαογράφος, Χρήστος Μαντάς – Μηχανικός τροφίμων, Κοκκάλας Παναγιώτης – Εx. Chef

18:00 – 18:45

Γαστροτουριστικοί προορισμοί

Φραγκεδάκη Τέτα, Αντωνέλλη Χριστιάννα – Mykonian Spiti

  1. 22/10 18:06

    Μια γλυκιά ελληνογερμανική συνεργασία στη Θεσσαλονίκη

  2. 22/10 16:47

    384 αιτήσεις για ίδρυση και εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού στην Κ. Μακεδονία

  3. 22/10 16:34

    2 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του Radisson Βlu Park Hotel Athens

  4. 22/10 14:59

    TUI: Αύξηση αεροπορικών θέσεων σε 13 αεροδρόμια στο Ην. Βασίλειο- Θέσεις και για Ελλάδα

  5. 22/10 13:57

    TripAdvisor: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα πολυτελή εστιατόρια στην Ελλάδα

  6. 22/10 13:51

    FTI: Η Σκιάθος νέος προορισμός για το 2020- Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα

  7. 22/10 13:16

    TUI Ρωσίας: Η Ελλάδα στους top 5 προορισμούς στις κρατήσεις για το 2020

  8. 22/10 13:08

    Η On the Beach αξιοποιεί την κατάρρευση του Thomas Cook

  9. 22/10 12:42

    Ισπανικός τουρισμός: Thomas Cook, Brexit και Καταλονία δοκιμάζουν τις αντοχές του

  10. 22/10 12:28

    Η Άντζελα Γκερέκου στην τελετή λήξης του Rose of Charity Sailing Cup 2019

  11. 22/10 12:11

    ΕΣΠΑ: Παράταση του χρόνου υλοποίησης και υποβολής αιτήματος πληρωμής για την Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ

  12. 22/10 11:48

    Wizz Air: Νέες αεροπορικές συνδέσεις Βουδαπέστη - Θεσσαλονίκη το 2020

  13. 22/10 11:43

    Lauda: Νέα σύνδεση με Χανιά το 2020 | Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο χειμερινό πρόγραμμα

  14. 22/10 11:39

    Eurowings: Δύο νέες συνδέσεις με Κω και Σαντορίνη το 2020

  15. 22/10 11:29

    Marketing Greece: Η νέα καμπάνια Zero Waste λέει "ΟΠΑ" στις συνήθειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον (video)

  16. 22/10 11:27

    EOT: Ανοδικές τάσεις στις αφίξεις Δανών τουριστών στην Ελλάδα και το 2020

  17. 22/10 11:10

    Τουρισμός ευεξίας στην Ελλάδα: Συνέδριο της FEMTEC στη Χαλκιδική

  18. 22/10 11:01

    Τ.Ο. Πελοποννήσου: Εκπαίδευση στο χώρο εργασίας για εποχιακούς εργαζόμενους στη φιλοξενία

  19. 22/10 10:19

    Διαμορφώσεις και επισκευές σε ξενοδοχεία της Κω και των Ιωαννίνων

  20. 22/10 10:16

    Η γαστρονομία της Λέσβου παρουσιάζεται στο Βέλγιο

  21. 22/10 10:09

    Ισπανία: «Ψαρεύει» τουρίστες για αθλητικά γεγονότα και μουσικά φεστιβάλ

  22. 22/10 10:07

    Η υπεροχή στον τουρισμό των νησιών Νοτίου Αιγαίου με αριθμούς

  23. 22/10 10:05

    Τα νέα ξενοδοχεία ως πυλώνας ανάπτυξης του κέντρου της Αθήνας

  24. 21/10 20:07

    Στην Κέρκυρα Τρίτη και Τετάρτη Κόνσολας, Λούλης και Γκερέκου

  25. 21/10 16:18

    Έρευνα | Τουρισμός: Ένας στους 4 ταξιδιώτες απογοητευμένος από τις παροχές πιστότητας στα brand

  26. 21/10 15:43

    St.George Lycabettus Ηotel: To Νikkei Peruvian Restaurant-Bar εγκαινίασε τη σεζόν

  27. 21/10 15:31

    O μικρός παράδεισος 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

  28. 21/10 15:13

    ΟΛΠ: +18% το homeporting στο λιμάνι του Πειραιά

  29. 21/10 14:58

    ΤΑΙΠΕΔ: Πρόσκληση για την αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας

  30. 21/10 14:44

    Γαστρονομικός τουρισμός: Ο «λευκός χρυσός» της Ελλάδας στην 6η έκθεση AIT Expo

  31. 21/10 14:23

    TUI: 6 ελληνικές εμπειρίες διακοπών στις καλύτερες στον κόσμο για το 2019

  32. 21/10 13:48

    DER Touristik: Επανεξέταση των ασφαλιστικών αποζημιώσεων σε περίπτωση πτώχευσης

  33. 21/10 13:43

    Τουρκικός τουρισμός: Ρεκόρ 14 εκατ. τουριστών στην Αττάλεια μέχρι τις 15 Οκτωβρίου

  34. 21/10 12:58

    Xenia 2019: To Ηotel Megatrends Talks θα αποτελέσει πλατφόρμα έμπνευσης και ανταλλαγής ιδεών

  35. 21/10 12:46

    ΕΟΤ: Fam trip για Εσθονούς t.o's σε Αθήνα και Θεσσαλία – Αύξηση 5-7% στις αφίξεις Εσθονών το 2020

  36. 21/10 12:43

    Ελληνικός τουρισμός: + 16,1% οι εισπράξεις τον Αύγουστο, στα 4,18 δισ. ευρώ

  37. 21/10 11:37

    Περιφέρεια Κρήτης: Διασύνδεση με Ακαδημαϊκά ιδρύματα για την ενίσχυση της οικονομίας-επιχειρηματικότητας

  38. 21/10 11:20

    Costa Navarino: Στα 2 δισ. ευρώ η συμβολή του στην τοπική οικονομία

  39. 21/10 10:55

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Οι διεθνείς εκθέσεις και τα Workshops που θα συμμετάσχει το 2020

  40. 21/10 10:52

    Διαγωνισμός για υπηρεσίες ταξιδιού στο εξωτερικό

  41. 21/10 10:48

    Αδελφοποίηση της Καρύστου με το Grand Belfort της Γαλλίας

  42. 21/10 10:29

    Στην οικογένεια Καντιληεράκη μισθώνεται 6όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

  43. 21/10 10:26

    Πωλήσεις 4 ξενοδοχείων σε Αθήνα, Χαλκιδική και Λακωνία από τράπεζες

  44. 20/10 11:28

    Princess Cruises:Το νεότευκτο Sky Princess ξεκινά κρουαζιέρα από τον Πειραιά

  45. 20/10 11:21

    Πειραιώς Leasing: Πωλήσεις ή μισθώσεις ξενοδοχείων σε Ρόδο και Κορινθία και συγκροτημάτων κατοικιών στη Μύκονο

  46. 20/10 11:17

    Τρίτος δημοφιλέστερος μεσογειακός προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες η Ελλάδα

  47. 20/10 11:14

    Oι Βέλγοι αγοράζουν σπίτια στην Ισπανία – Προειδοποίηση για τις τιμές των ακινήτων στην Ευρώπη

  48. 19/10 15:14

    Κ.Μητσοτάκης: Αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μέσω σύμβασης παραχώρησης

  49. 19/10 14:21

    Αχ.Κωνσταντακόπουλος: 7 νέα ξενοδοχεία στο Costa Navarino, με 5.000 κλίνες- Πώς θα απογειωθεί ο τουρισμός στη Μεσσηνία

  50. 19/10 12:35

    Δίκτυο μονοπατιών στο Τρίκερι

  51. 19/10 12:23

    Οι εξαγωγικές πρακτικές της Ισπανίας στην Κίνα

  52. 19/10 12:20

    Oι εξαγωγές και οι προοπτικές των ελληνικών κρασιών στη Σιγκαπούρη

  53. 18/10 15:54

    Θεοχάρης: Η Σαντορίνη πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης στο νέο τουριστικό μοντέλο

  54. 18/10 15:05

    Τουρισμός/ IPK-ITB: Οι Ασιάτες ανερχόμενη δύναμη στα διεθνή ταξίδια

  55. 18/10 13:54

    Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

  56. 18/10 13:47

    FedHATTA: Η Ελλάδα προορισμός της χρονιάς για τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες της ASTA

  57. 18/10 13:44

    Η Βαρκελώνη καίγεται – Ανησυχία στους τουρίστες

  58. 18/10 13:06

    Η Marriott αγόρασε το εμβληματικό ξενοδοχείο W στη Ν. Υόρκη

  59. 18/10 13:06

    Ολοκληρώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμών για τη Ρόδο και Σαντορίνη

  60. 18/10 12:49

    Τουρισμός: Το 25% των Αμερικανών θα ταξιδέψει στο εξωτερικό τους επόμενους 18 μήνες

  61. 18/10 12:12

    Συνέδριο ΣΕΤΕ | Ελληνικός τουρισμός: Τώρα είναι η στιγμή των μεγάλων αλλαγών- όλες οι εισηγήσεις

  62. 18/10 12:00

    Virtuoso | Τουρισμός πολυτελείας: H Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για το 2020- Οι 6 τάσεις

  63. 18/10 11:19

    Προβολή της ηπειρωτικής Ελλάδας στη Ρωσία

  64. 18/10 10:58

    Με καθυστέρηση 2 ημερών η επιστροφή Γερμανών τουριστών της TUI από την Κρήτη

  65. 18/10 10:55

    Ο οινοτουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία- Προβολή στο Παρίσι

  66. 18/10 10:36

    Condor: Νέες πτήσεις προς Πάφο το καλοκαίρι του 2020

  67. 18/10 10:34

    Μεγάλες ζημιές για 40 ξενοδοχεία στην Τενερίφη από την πτώχευση του Thomas Cook

  68. 18/10 10:33

    Η οικογένεια Παπακαλιάτη… ξεπερνά την Thomas Cook με νέες συνεργασίες

  69. 18/10 10:23

    Λονδίνο: η επόμενη μέρα μετά τη συμφωνία

  70. 18/10 10:12

    Στο δίκτυο Network of Regional Hubs η Περιφέρεια Κρήτης

  71. 18/10 10:08

    All Star Greece Motocross στη Μύκονο

  72. 18/10 10:05

    Αναγνωρίστηκαν άλλες 3 Πηγές ως ιαματικές

  73. 18/10 10:04

    Με εντολή Θεοχάρη μειώθηκε το κόστος μίσθωσης του κτιρίου του ΕΟΤ

  74. 18/10 09:55

    O Kωνσταντίνος Λούλης στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βόλου

  75. 17/10 17:12

    Γ. Πατούλης: 12μηνος τουρισμός στην Αττική- Προβολή της Περιφέρειας σε ξένες αγορές

  76. 17/10 16:07

    TUI Destination Experiences: Ημέρες καριέρας για π.εργαζομένους του Thomas Cook - Και στην Ελλάδα

  77. 17/10 14:23

    Ο Thomas Cook Γερμανίας απέσυρε την αίτηση για κρατικό δάνειο - Αναζητούνται επενδυτές

  78. 17/10 13:58

    Α. Γκερέκου: Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους

  79. 17/10 13:54

    Δυνητικός κίνδυνος για την ψηφιακή ασφάλεια τα ρομπότ

  80. 17/10 13:13

    Η γαστρονομία της Σαλαμίνας και της Αλοννήσου στην Κίνα

  81. 17/10 12:56

    Jet2: Νέες πτήσεις το 2020 προς Σκιάθο, Πρέβεζα και Κεφαλονιά

  82. 17/10 12:27

    Αναζητώντας το ιδανικό κοινό για το ξενοδοχείο μας

  83. 17/10 12:10

    Α. Μανδρίνος: Εξαντλήθηκε η υπομονή των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης στην πολιτική εκμετάλλευση του Ο.Τ. Προβολής

  84. 17/10 11:41

    Κυπριακός τουρισμός: 8 νέες πτήσεις της Condor στην Πάφο το 2020

  85. 17/10 11:34

    Τα προβλήματα των ταξί σε συνάντηση με την ηγεσία του τουρισμού

  86. 17/10 11:03

    Συνέδριο ΣΕΤΕ | Ι.Ρέτσος: Διαχείριση, εμπειρίες και νέες τάσεις το στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό

  87. 17/10 10:45

    Τουρισμός: Με το λογότυπο της καρδιάς, λειτουργούν πάλι 127 καταστήματα π. Thomas Cook και Neckermann στη Γερμανία

  88. 17/10 10:25

    ΕΟΤ: Προβολή της Αττικής και της Πελοποννήσου σε Ολλανδία και Βέλγιο

  89. 17/10 10:20

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες στο εξωτερικό

  90. 17/10 10:17

    Δήμος Παγγαίου: Ενίσχυση της καινοτομίας στον παραθαλάσσιο τουρισμό

  91. 17/10 10:12

    Εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

  92. 17/10 10:11

    Έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα Πρέβεζας

  93. 17/10 10:02

    Επενδύσεις εκσυγχρονισμού σε ξενοδοχεία στην Ηγουμενίτσα και στο Ηράκλειο

  94. 17/10 09:50

    “Fashion & Luxury Law & Business”: Σεμινάριο για τη βιομηχανία της μόδας και της πολυτέλειας

  95. 16/10 18:21

    Διευθετείται η αδειοδότηση των Λουτρών Πόζαρ

  96. 16/10 18:10

    Λ.Μενδώνη: Καταδυτικά πάρκα και επισκέψιμοι ενάλιοι χώροι συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη

  97. 16/10 17:51

    Επιμελητήριο Ρεθύμνης: 12 εκατ. ευρώ οι απώλειες στο Ρέθυμνο από την Thomas Cook- Άμεσα μέτρα στήριξης

  98. 16/10 17:31

    Τουρισμός: Το πλάνο δράσεων για την προβολή της Τήνου

  99. 16/10 16:15

    3 εβδομαδιαίες πτήσεις Αθήνα-Πεκίνο όλο το χρόνο

  100. 16/10 15:22

    Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου στην έκθεση Senior Messe της Στοκχόλμης