Greek Travel Awards στη Σκανδιναβία για ελληνικά ξενοδοχεία και προορισμούς

Α Decrease font Enlarge font
Greek Travel Awards στη Σκανδιναβία για ελληνικά ξενοδοχεία και προορισμούς

Θα μπορούσαν να είναι τα «Νόμπελ» του Ελληνικού Τουρισμού μιας και απονέμονται στο Blue Hall του Δήμου της Στοκχόλμης, στις 14 Φεβρουαρίου 2019.  Ο λόγος για την πρώτη διοργάνωση Greek Travel Awards. Τι είναι όμως τα νέα βραβεία; Είναι ένα μέσο ανάδειξης των καλύτερων πρακτικών τουρισμού στην Ελλάδα και προώθησης των ανάλογων ξενοδοχείων και προορισμών στην Σκανδιναβική αγορά. 

Πίσω από τον θεσμό βρίσκονται γνωστοί διοργανωτές. Πρόκειται για τη North Events, την εξειδικευμένη εταιρία επικοινωνίας με αντικείμενο την προώθηση και την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού, κυρίως στην σκανδιναβική Αγορά, σε στρατηγική συνεργασία και με την επιμέλεια της εταιρείας παραγωγής Design Ambassador του Βασίλη Μπαρτζώκα. 

Η North Events είναι γνωστή και από τις αποκλειστικές εκθέσεις τουρισμού και γαστρονομίας «Grekland Panorama» που διοργανώνει στη Στοκχόλμη, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Σκοπός της – τι άλλο; - η προώθηση του brand name Ελλάδα σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικά τουριστικές αγορές.  

« Η σημασία της Σκανδιναβικής αγοράς στην εξέλιξη του Ελληνικού Τουρισμού είναι πολύ μεγάλη. Εάν αναλογιστούμε ότι οι Σκανδιναβοί είναι περίπου 20.000.000 - και ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει πάντα μία από τις πρώτες 5 θέσεις των προτιμήσεών τους, καταλαβαίνουμε το ρόλο τους για τον Ελληνικό Τουρισμό», λέει ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, CEO της North Events. « Η μέση δαπάνη του Σκανδιναβού είναι από τις υψηλότερες και σίγουρα το προφίλ τους ως επισκέπτη είναι αυτό που ζητούν τόσο οι ξενοδόχοι όσο και προορισμοί. Είναι οικογενειάρχες, ευγενικοί, μεσαίου-υψηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου και με ενδιαφέρον για την τοπική κουλτούρα και πολιτισμό», διευκρινίζει. Οι σχέσεις του με την τουριστική αγορά είναι αδιαπραγμάτευτα ποιοτική καθώς μέσω της έκθεσης «Grekland Panorama» συναντά κάθε χρόνο περισσότερους από 160 εκθέτες και όλους τους tour operators της Σκανδιναβίας. 

«Είναι η πρώτη φορά που βραβεύονται ξενοδοχεία και προορισμοί από κοινό και επαγγελματίες, στην Σκανδιναβία. Με την διοργάνωση των πρώτων Greek Travel Awards θέλουμε να «ευχαριστήσουμε», κατά κάποιον τρόπο, για την εμπιστοσύνη που μας δίνουν τόσα έτη και να έχουμε μία εκατέρωθεν ουσιαστική επικοινωνία και επιβράβευση μεταξύ των δύο πλευρών, Σκανδιναβίας - Ελλάδας. Μία τέτοια διοργάνωση απαιτεί εμπειρία όσο και ουσιαστικές συνεργασίες υψηλού επαγγελματικού επιπέδου». 

Αυτή η συνεργασία δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Design Ambassador, η οποία έχει αναλάβει και την επιμέλεια της διοργάνωσης. Η «ψυχή» της Design Ambassador, ο Βασίλης Μπαρτζώκας είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για μία σειρά από τους σπουδαιότερους θεσμούς της αρχιτεκτονικής, της επιχειρηματικότητας και της τέχνης στην Ελλάδας, όπως η ημερίδα αρχιτεκτονικής ΕΣΩ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το ετήσιο συνέδριο Leisure and Resorts Architecture και το αμερικάνικο Architecture and Design Film Festival για την Ελλάδα, στο Μουσείο Μπενάκη. Φέτος η Design Ambassador εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στη σχέση της με τον τουρισμό, μέσω του συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού στην πόλη της Ρόδου, το οποίο θα προηγηθεί των Greek Travel Awards και θα διοργανωθεί στις 20 με 21 Οκτωβρίου. 

Καθότι ο Σκανδιναβός επισκέπτης είναι από τους πλέον έμπειρους ταξιδιώτες (educated travellers), και από τους πρώτους στην Ελλάδα, παρατηρούμε ότι εκτός από τους παραδοσιακούς προορισμούς που επισκέπτεται, αναζητούν και νέους προορισμούς, που θα του προσφέρουν εμπειρίες. « Οι τάσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο hoteling ποικίλουν. Οι μικρές οικογενειακές μονάδες ανακαινίζονται και μετατρέπονται σε μπουτίκ ξενοδοχεία, τα οποία προστίθενται στη λίστα των νέων αφίξεων. Τα μεγάλα resorts εμπλουτίζουν τους χώρους τους με βίλες. Χώροι εστίασης, σπα, μαρίνες και upscale υπηρεσίες υποστηρίζονται από την κατάλληλη αρχιτεκτονική και ατμόσφαιρα για να μετατρέψουν το ίδιο το ξενοδοχείο σε προορισμό και να επεκτείνουν την τουριστική σεζόν», σχολιάζει ο κ. Μπαρτζώκας, CEO της Design Ambassador, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι εξελίξεις ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Σκανδιναβούς, οι οποίοι παραδοσιακά καλύπτουν την αρχή και το τέλος κάθε σεζόν.

Δεν παραλείπει να συμπληρώσει ακόμα, το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών αλλά και των επενδυτών για το κέντρο των πόλεων, όπου ολοένα και περισσότερα παλιά κτίρια μετατρέπονται σε urban chic ξενοδοχεία. « Οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν την “ψυχή” κάθε προορισμού, η οποία εκφράζεται στην πραγματική ροή της καθημερινότητας και τους ανθρώπους του. Γευματίζουν, πίνουν καφέ, ψωνίζουν, ζουν μαζί με την τοπική κοινότητα είτε αυτή αφορά την μεγαλούπολη, είτε κάποιο νησί. Το ξενοδοχείο αλλά και η γειτονιά ή ο τόπος γίνονται το όχημα για αυτή την επαφή», συμπληρώνει.

Η πράσινη τουριστική ανάπτυξη και οι κανόνες της είναι άλλη μία τάση την οποία ο κ. Μπαρτζώκας έχει διερευνήσει ενδελεχώς τα προηγούμενα χρόνια, φέρνοντας κοντά τους κανονισμούς που ισχύουν με το κονσεπτικό και εφαρμοσμένο έργο των γνωστότερων Ελλήνων αρχιτεκτόνων. Όπως επισημαίνει και ο κ. Μπαμπάνης εξάλλου ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελεί καθοριστικό κριτήριο για την επιλογή τόπου διακοπών στη συνείδηση των Σκανδιναβών τουριστών.   

Τι σκορ πιάνουν τα Ελληνικά ξενοδοχεία και προορισμοί σε όλα τα παραπάνω, θα το μάθουμε στις 14 Φεβρουαρίου, όπου επί σκηνής η παρουσιάστρια, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, θα παρουσιάσει τα βραβεία σε κατηγορίες όπως Boutique Hotel, Luxury Hotel/ Resort, All- inclusive Hotel/ Resort, Hotel Residences, City Hotel, Beach Hotel/ Resort, Spa Hotel/ Resort, Lifestyle & Sports Hotel Resort, Adults only Hotel / Resort, Eco- friendly Hotel / Resort, Design Hotel, Family Hotel, Best Chain Hotel. Θα βραβευτούν επίσης προορισμοί που έχουν κερδίσει το καλύτερο perception ως αγαπημένοι προορισμοί για οικογένειες, νησιωτικοί προορισμοί, city destinations, προορισμοί γαστρονομίας, life & spots, γνωστοί για τις καλύτερες παραλίες, για yachting αλλά και για οικολογικό, adventure τουρισμό. 

Την επιτροπή απαρτίζουν διακεκριμένα στελέχη του τουρισμού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Σκανδιναβίας. Η διαδικασία της ψηφοφορίας προβλέπει ποσοστό 50% των ψήφων από το κοινό της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας, που ψηφίζει από 30 Νοεμβρίου και το υπόλοιπο 50% από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο του τουρισμού, υπό την προεδρία του κ. Τάκη Φιλιππόπουλου, πρώην εμπορικός διευθυντής του tour operator Apollo και πρώην αντιπρόεδρος του tour operator Kuoni. Αρωγοί των πρώτων Greek Travel Awards είναι οι μεγάλοι εκδοτικοί οργανισμοί Reis και Vagabond.  

Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές για την απονομή των βραβείων αλλά και για τη συμμετοχή στην έκθεση Grekland Panorama στο πλαίσιο του Panorama World Festival, ανοιχτό στο κοινό στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στο Stockholmsmässan, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Στη σελίδα www.greektravelawards.org.

 

 

 1. 23/08 16:19

  Ρόδος: Τιμητικές διακρίσεις σε ξένους φίλους του νησιού

 2. 23/08 16:12

  To 24 Estate Villas Paros στο δίκτυο Homes & Villas by Marriott

 3. 23/08 16:05

  Τι συζήτησε ο FEDHATTA με τον Υπουργό Ναυτιλίας

 4. 23/08 11:55

  Πώς χαρακτηρίζουν οι Βρετανοί καταναλωτές την Ryanair, που ήρθε τελευταία στην αξιολόγηση εξυπηρέτησης

 5. 23/08 10:42

  Airbnb: Βραδιά ορόσημο η 10η Αυγούστου, με 4 εκατ. διανυκτερεύσεις- O Ξένιος Δίας το μυστικό της επιτυχίας!

 6. 23/08 10:11

  Λίνα Μενδώνη: Σήμερα Παρασκευή η Υπουργική Απόφαση για την επένδυση στο Ελληνικό

 7. 22/08 13:09

  Γεύσεις και εικόνες από τη Μύκονο και τη Λευκάδα στην Κίνα

 8. 22/08 13:00

  Η Booking.com επέστρεψε το ποσό στην ιδιοκτήτρια ξενώνα

 9. 22/08 12:39

  Ξενοδοχεία: Ανοιχτό όλο το χρόνο το νέο Cook’s Club στο κέντρο της Ρόδου

 10. 22/08 12:28

  Γερμανικός τουρισμός: Αυξήθηκαν οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής τον Ιούλιο

 11. 22/08 12:11

  Ξενοδοχεία: Ο ανταγωνισμός μόνο με βάση την τιμή δεν αποτελεί καλή στρατηγική

 12. 22/08 11:17

  Brexit: Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων;

 13. 22/08 10:48

  Τουρισμός: 6 σποτ για την προβολή της ενδοχώρας των Χανίων (video)

 14. 22/08 09:54

  Ο ελληνικός τουρισμός θα διατηρήσει και θα αυξήσει τη δυναμική του

 15. 21/08 20:00

  Υπουργείο Τουρισμού: Μέτρα για την στήριξη της τουριστικής κίνησης στη Σαμοθράκη

 16. 21/08 17:03

  Συνάντηση Γεωργιάδη με την ηγεσία των Brown Hotels

 17. 21/08 14:21

  Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένη κατά 16% η μέση δαπάνη ανά ταξίδι το α'εξάμηνο

 18. 21/08 13:55

  «Δρόμοι του κρασιού» το Σάββατο στο Ροδίνι της Ρόδου

 19. 21/08 13:33

  SEAJETS: Τα δρομολόγια προς Σαμοθράκη αύριο Πέμπτη

 20. 21/08 13:07

  Τουρισμός: 17,5 εκατ. Αμερικανοί θα ταξιδέψουν από τις 28 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου

 21. 21/08 11:22

  Νύχτα…Shock Price στις 4 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη

 22. 21/08 11:15

  Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Παρουσιάζονται σήμερα τα αρχιτεκτονικά σχέδια

 23. 21/08 11:03

  Δήμος Χερσονήσου: Τοπικό διαβατήριο με προνόμια στους πιστούς επισκέπτες και όσους παντρεύονται εκεί

 24. 21/08 10:47

  Α.Ανδρεάδης: Σημαντική εξέλιξη τα φορολογικά μέτρα για την προσέλκυση πλούσιων ξένων

 25. 21/08 10:20

  Τεχνική Ολυμπιακή: Ιδιοκτησία της "Πόρτο Καρράς" το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο

 26. 20/08 16:36

  Η Avianca Brasil αποχωρεί από τη Star Alliance

 27. 20/08 16:26

  Επιγραφή με το τοπωνύμιο «Αμάρυνθος» σε ανασκαφικές έρευνες

 28. 20/08 16:19

  Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ελληνικoύ Φεστιβάλ

 29. 20/08 16:03

  Θεοχάρης: ΦΠΑ 13% για όλο το τουριστικό πακέτο

 30. 20/08 15:48

  Δήμος Αθηναίων: Τριπλασιάστηκαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα

 31. 20/08 13:52

  Γρηγόρης Τάσιος: Μεγάλο στοίχημα η επαναφορά του οδικού τουρισμού- Το 2019 "χτυπά καμπανάκι" για το 2020

 32. 20/08 12:42

  +15,3% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο α' εξάμηνο, παρά τη μείωση των αφίξεων!

 33. 20/08 12:13

  Δυσκολίες στην εξαγορά του Thomas Cook "βλέπει" η Fosun

 34. 20/08 11:50

  HAPCO: Ανακλήθηκε η απόφαση για τα επιστημονικά συνέδρια

 35. 20/08 11:34

  Λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στη Μαγιόρκα το α' εξάμηνο

 36. 20/08 11:04

  Κρήτη: Η απειλή για μηνύσεις... και ο θόρυβος από τα τζιτζίκια

 37. 20/08 10:36

  Ζευγάρι Γάλλων απειλείται με φυλάκιση γιατί πήρε άμμο από τη Σαρδηνία

 38. 20/08 10:11

  Καταγγελία από ιδιοκτήτρια ξενώνα για αυθαίρετες αναλήψεις από την Booking.com

 39. 19/08 16:48

  Μέτρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης και την τουριστική προβολή της

 40. 19/08 14:48

  FAZ: Η ουσιαστική και συμβολική σημασία της επένδυσης στο Ελληνικό

 41. 19/08 14:34

  Στον όμιλο Philian Hotels & Resorts το ξενοδοχείο Γαλήνη στη Σκιάθο

 42. 19/08 13:01

  Rodos Palace: 45α γενέθλια με εικαστική αναβίωση του Μεσαιωνικού Δράκου της Ρόδου (φωτό)

 43. 19/08 12:54

  Η Πάρος επιχειρεί να γίνει το πρώτο νησί της Μεσογείου χωρίς πλαστικά

 44. 19/08 12:44

  Γαλλίδα φίλη της Ρόδου βοηθά πρόσφυγες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού

 45. 19/08 11:48

  ΠΟΞ: Άμεση λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση και στήριξη της Σαμοθράκης

 46. 19/08 10:57

  Το Brexit περιορίζει τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό

 47. 18/08 11:39

  Κως: Αντιδράσεις των ξενοδόχων για τις πινακίδες που προειδοποιούν για τσουνάμι

 48. 18/08 11:33

  Στα πρόθυρα παγκόσμιας ύφεσης;

 49. 18/08 11:25

  Ένατο open πρωτάθλημα σκακιού στο Καρπενήσι

 50. 18/08 11:20

  Ο αστροτουρισμός και το πλανητάριο της Σητείας

 51. 18/08 11:15

  Οι Ιππότες της Ρόδου «επιστρέφουν» στο νησί

 52. 17/08 18:26

  Το πάρτι-υπερπαραγωγή του μεγιστάνα Idan Ofer στη Μύκονο που κόστισε 5 εκατ. ευρώ

 53. 17/08 12:43

  Κύπρος: Στα σκαριά δέκα νέα ξενοδοχεία με χιλιάδες κλίνες

 54. 17/08 12:38

  Αγιορείτικα ψάρια και προϊόντα στο Skiathos Palace Hotel

 55. 17/08 12:31

  FAZ: Ωδή στην "Greek Salat"

 56. 17/08 12:29

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Ρόδου

 57. 17/08 12:26

  Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές στη Σίφνο

 58. 16/08 11:48

  Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

 59. 16/08 11:35

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Κω και Σίφνο

 60. 16/08 11:29

  Ποδηλατικός αγώνας 3rd Tour of Daphne - The Divine Ride! Από τα Τέμπη στους Δελφούς

 61. 16/08 11:27

  Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας στη Ρόδο

 62. 16/08 11:22

  Νέα διαδρομή ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου σε Κατάκολο και Πύργο

 63. 14/08 20:49

  Γ.Δαμουλάκης: Συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στη δήμαρχο Ελαφονήσου

 64. 14/08 13:38

  Προβολή του Βόλου στην Telegraph και το CNN travel

 65. 14/08 12:42

  Πρόταση: Πρόστιμα σε όσους καπνίζουν στην Ακρόπολη

 66. 14/08 11:51

  Α.Ανδρεάδης: Η Σαντορίνη θα καταρρεύσει χωρίς σχεδιασμό 10ετίας

 67. 14/08 10:57

  1,6 εκατ. περισσότεροι επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το 7μηνο

 68. 14/08 10:14

  Travelzoo: Οι παππούδες στηρίζουν τον τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο

 69. 14/08 10:07

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία

 70. 14/08 10:03

  ΕΟΤ: Εκδήλωση προβολής της Χαλκιδικής στην Ολλανδία

 71. 13/08 16:34

  Κινδυνεύουμε από ένα μεγάλο σεισμό;

 72. 13/08 16:30

  Σύμβαση για τη μελέτη δημιουργίας νέου ΧΥΤΥ Κέρκυρας

 73. 13/08 16:20

  Σημαντική αύξηση επισκεπτών και εισπράξεων στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους τον Απρίλιο

 74. 13/08 11:08

  Η Πανσέληνος στις 15 Αυγούστου- Εκδηλώσεις σε 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

 75. 13/08 11:00

  Επαναλειτουργεί το πωλητήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 76. 13/08 10:36

  Βιομηχανικό Μουσείο Σμύριδας στη Νάξο, υπό την αιγίδα της ΠτΔ

 77. 13/08 10:18

  Η TUI πούλησε δυο εξειδικευμένα τουριστικά πρακτορεία της στη Γερμανία

 78. 13/08 10:06

  Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις πισίνες των ξενοδοχείων

 79. 13/08 09:57

  Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού η Έκθεση της Κρεμαστής Ρόδου

 80. 13/08 09:37

  Παγκόσμια Ημέρα των Φάρων- 1309 φάροι βρίσκονται στην Ελλάδα

 81. 13/08 09:35

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Λέρο, Χαλκιδική, Βόλο και Μαλεβίζι

 82. 12/08 13:22

  Μεγάλες προοπτικές για τον τουρισμό της Λέσβου

 83. 12/08 13:08

  Thomas Cook: Σε αναζήτηση επιπλέον 150 εκατ. λιρών- "Ανοησίες" τα περί εξαγοράς από τον Anex Tour

 84. 12/08 11:59

  Ρωσικός τουρισμός: Οι κερδισμένοι προορισμοί το α' εξάμηνο- στους χαμένους η Ελλάδα

 85. 12/08 11:02

  Γαλλικός τουρισμός: Πώς θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης και στα τουριστικά έσοδα

 86. 12/08 10:29

  Η κλοπή στη βίλα του μοντέλου Τζίτζι Χαντίντ στη Μύκονο και τα σχόλια στο Instagram

 87. 12/08 09:56

  ΕΛΙΤΟΥΡ: Όχι στην ενδυνάμωση του ρόλου του ΕΟΠΠΥ στον τουρισμό υγείας

 88. 12/08 09:47

  Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Συστάσεις για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών στις διακοπές

 89. 12/08 09:23

  Λιγότερα ταξίδια των Γάλλων με γνώμονα την προστασία του κλίματος

 90. 12/08 09:17

  Περιφέρεια Κρήτης: Διαγωνισμός 1,3 εκατ. για εκδηλώσεις τουριστικής προβολής

 91. 12/08 09:08

  Υπαίθριο Cluedo το ιστορικό κέντρο της Αθήνας με επίδοξους ντετέκτιβ!

 92. 11/08 10:24

  Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε περιοχές της Χαλκιδικής μέχρι το πρωί της Τετάρτης

 93. 11/08 10:16

  Τουρισμός Υγείας: Μελέτη από την ΚΕΔΕ

 94. 11/08 10:08

  Mίσθωση ξενώνα στα Μετέωρα - Προς εκμίσθωση το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου

 95. 10/08 14:13

  Η "Γαλάζια Λίμνη" της Χαλκιδικής | Δρένια ή Γαϊδουρονήσια

 96. 10/08 14:01

  Τα άγνωστα τιρκουάζ νησάκια της Χαλκιδικής

 97. 10/08 11:44

  5 χρόνια «Θρόνος του Ήλιου»: Η ιστορία της Ρόδου μέσα από 9 Διαστάσεις

 98. 10/08 11:41

  Ελαφρά μείωση των ξένων τουριστών το 5μηνο στη Βόρεια Μακεδονία

 99. 10/08 11:32

  Λευκή Νύχτα στην Αμαλιάδα

 100. 09/08 17:21

  Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου η κατεδάφιση τουριστικών αυθαιρέτων κατασκευών