«Συμμαχία» Ελλάδας - Ιταλίας σε τουρισμό, γαστρονομία και αγροδιατροφή

- Οι ελληνικές και ιταλικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι αγορές τους, για αμοιβαίο όφελος και αειφορία, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και της καινοτομίας. ‘Ένα από τα πεδία που θα μπορούσε να υπάρξει γόνιμη συνεργασία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των δύο χωρών, είναι οι τουριστικές εμπειρίες και η γαστρονομία.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Μιλάνο, η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας στον τομέα του τουρισμού μπορεί να εστιάσει στη δημιουργία νέων τουριστικών εμπειριών και πακέτων που συνδυάζουν την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό των δύο χωρών.
Αυτή η συνεργασία μπορεί να επιτρέψει τη διεύρυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την αγροδιατροφή, όπως οι οινοποιητικές και γαστρονομικές διαδρομές, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Επιπλέον, η δημιουργία κοινών επενδυτικών προτάσεων και η ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των αγροτικών κοινοτήτων.
Το συμπέρασμα αυτό, σύμφωνα με την έρευνα, προκύπτει καθώς η Ελλάδα, με το μοναδικό κλίμα της και τη γόνιμη γη, παράγει μια ποικιλία από γεωργικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Από τα ελαιόλαδα και τα κρασιά μέχρι τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και το μέλι, τα αρωματικά φυτά και βότανα, η ελληνική γεωργία προσφέρει προϊόντα που αναγνωρίζονται για τη γεύση, τη διατροφική αξία και την ποιότητά τους.
Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία έχει μια μακρά παράδοση στην αγροτική παραγωγή και τη διατροφή, με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, τα ζυμαρικά, τα τυριά και τα κρασιά που είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως για την ποιότητά τους και τον πολιτιστικό τους πλούτο.
Προϊόντα και υπηρεσίες που ευνοούν τη διμερή επιχειρηματική συνεργασία
Ελληνικές και ιταλικές επιχειρήσεις και κλαδικοί φορείς μπορούν να συνεργαστούν σε μια ποικιλία προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τουρισμό και ιδιαίτερα τη γαστρονομία, όπως είναι τα εξής:
Ελιές και ελαιόλαδο:
Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δύο από τους μεγαλύτερους ελαιοπαραγωγούς παγκοσμίως. Η Ελλάδα είναι γνωστή για την παραγωγή ελιών και ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, ιδιαίτερα της ποικιλίας Καλαμών. Η Ιταλία παράγει επίσης ελιές και ελαιόλαδο, αλλά εστιάζει σε διαφορετικές ποικιλίες, όπως το ελαιόλαδο από την Τοσκάνη και την Απουλία.
Η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα, εκτός των εμπορικών ανταλλαγών που ήδη υπάρχουν, μπορεί σύμφωνα με την έρευνα να περιλαμβάνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για τη βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας του ελαιολάδου.
Τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα:
Οι δύο χώρες είναι γνωστές για την παραγωγή ποιοτικών τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Η Ελλάδα διαθέτει περί τα 800 τυροκομεία και ακολουθεί την Ιταλία, με 1.200 σε σύνολο περίπου 4.900 σε όλη την Ε.Ε., τα οποία, κατά 94%, συλλέγουν περίπου 5.000 τόνους γάλακτος ετησίως.
Η συνεργασία ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων μπορεί να περιλαμβάνει την ανταλλαγή τεχνικών γνώσεων και τη δημιουργία νέων προϊόντων που συνδυάζουν τις παραδόσεις και τις γεύσεις των δύο χωρών.
Οίνος και αμπελοοινικά προϊόντα:
Ελλάδα και Ιταλία αποτελούν δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κρασιού στον κόσμο. Η Ελλάδα παράγει κρασί από αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών όπως για παράδειγμα Ασύρτικο, Ξινόμαυρο και Μοσχοφίλερο. Η Ιταλία είναι γνωστή για ποικιλίες και τύπους οίνων, όπως το Sangiovese, Nebbiolo και Prosecco, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γεύσεων και τύπων κρασιού.
Λόγω των παραγωγικών ιδιαιτεροτήτων και ποσοτήτων οίνου που παράγονται στις δυο χώρες, το Ιταλικά κρασιά είναι συχνά μονοποικιλιακά, ενώ στην Ελλάδα συχνά συνδυάζονται περισσότερες από μία ποικιλίες.
Η ελληνοϊταλική συνεργασία σε αυτόν τον τομέα, μπορεί σύμφωνα με την έρευνα να περιλαμβάνει την ανταλλαγή εμπειριών στην παραγωγή, την εμφιάλωση και την προώθηση του οίνου, καθώς και τρόπους καταπολέμησης των ασθενειών της αμπέλου.
Φρούτα και λαχανικά:
Οι δύο χώρες παράγουν μια ευρεία ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Η συνεργασία μπορεί να εστιάσει στην ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών για την βελτίωση της καλλιέργειας, καθώς και την επεξεργασία και τη διανομή αυτών των προϊόντων.
Αλιεία και ιχθυοκαλλιέργειες:
Ο κλάδος εμφανίζει πολλές ευκαιρίες συνεργασίας. Η ελληνική παραγωγή αλιευμάτων και ιχθυοκαλλιέργειας μπορεί να προμηθεύσει την ιταλική αγορά καλύπτοντας τις ανάγκες της, μέσω εμπορικών ανταλλαγών και το αντίστροφο, ενισχύοντας την εμπορική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Επίσης, είναι δυνατόν να αναπτυχθούν κοινές προσπάθειες για τη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την προστασία των απειλούμενων ειδών, μέσω αειφορικών πρακτικών. Και τέλος, μέσω κοινών επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, θα ήταν εφικτό να βελτιωθούν οι τεχνικές αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας. Η συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας των αλιευτικών προϊόντων.
Η κοινή προσέγγιση των αγορών μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες εξαγωγών και ανάπτυξης και η εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών μπορεί να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου.
Μελισσοκομία και μελισσοκομικά προϊόντα:
Το μέλι έχει ιδιαιτερότητα και σπανιότητα ως εμπορεύσιμο προϊόν για αρκετούς λόγους: Η παραγωγή μελιού είναι περιορισμένη και εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες και τη διαθεσιμότητα ανθοφόρων φυτών, καθιστώντας την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα δύσκολη. Κάθε είδος μελιού έχει τις μοναδικές γευστικές και θρεπτικές του ιδιότητες ανάλογα με την περιοχή που παράγεται.
Είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν υφίσταται επεξεργασία ή χημική παρέμβαση κατά τη συλλογή του. Θεωρείται ως θρεπτικό και θεραπευτικό τρόφιμο, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά και άλλα φυτοχημικά συστατικά που συνδέονται με δυνητικά οφέλη για την υγεία. Λόγω αυτών των παραγόντων, το μέλι αποτελεί έναν εμπορεύσιμο πόρο με ιδιαίτερη αξία και σπανιότητα στην αγορά τροφίμων και θεραπευτικών προϊόντων.
Μέσω της ελληνοϊταλικής συνεργασίας δημιουργούνται προοπτικές για την επέκταση αγορών των μελισσοκομικών προϊόντων και για την εισαγωγή των ελληνικών και ιταλικών προϊόντων σε νέες αγορές.
Παράλληλα, η ανταλλαγή τεχνολογιών και γνώσεων μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Επιπλέον, μια κοινή προσπάθεια για την εφαρμογή αειφορικών μεθόδων, μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη του κλάδου με βιώσιμο τρόπο.
Εξαγωγές ελληνικών λαχανικών στην Ιταλία: Ελληνικές εταιρείες κατεψυγμένων τροφίμων εξάγουν συχνά προϊόντα όπως σπανάκι, μπρόκολο και αγγούρια στην Ιταλία για πελάτες και διανομείς που εξυπηρετούν την αγορά της Ευρώπης.
Παραδείγματα συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και ιταλικών εταιρειών στον τομέα των κατεψυγμένων προϊόντων θα μπορούσαν σύμφωνα με την έρευνα, να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
Κοινοί επεξεργαστικοί χώροι:
Ιταλικές εταιρείες επεξεργασίας κατεψυγμένων θαλασσινών θα μπορούσαν να συνεργαστούν με ελληνικές επιχειρήσεις για την επεξεργασία και τη συσκευασία ψαριών και θαλασσινών για εξαγωγή σε διεθνείς αγορές.
Ανάπτυξη νέων προϊόντων:
Ελληνικές και ιταλικές εταιρείες θα μπορούσαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων κατεψυγμένων γευμάτων ή γευστικών συνδυασμών που να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των διεθνών αγορών.
Διανομή και μάρκετινγκ:
Ιταλικές εταιρείες ειδικευμένες στη διανομή κατεψυγμένων προϊόντων θα μπορούσαν να συνεργαστούν με ελληνικές εταιρείες για την είσοδο και την προώθηση των προϊόντων τους στην ιταλική αγορά και αντίστροφα.
Προς αυτή την κατεύθυνση και λαμβάνοντας υπόψη τη μακρά ιστορία στη γεωργία και τη διατροφή, τόσο της Ελλάδος όσο και της Ιταλίας, παρατίθενται ορισμένες προτάσεις για τη συνεργασία μεταξύ Ελληνικών και Ιταλικών επιχειρήσεων, οι οποίες συνοψίζονται ενδεικτικά στους ακόλουθους τομείς:
Καινοτομία στην αγροδιατροφή:
Μια προτεραιότητα, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η δημιουργία μηχανισμών ανταλλαγής γνώσεων και τεχνογνωσίας μεταξύ ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων στον τομέα της αγροδιατροφής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανταλλαγή ειδικών γνώσεων και πρακτικών σχετικά με την αειφορία, την παραγωγικότητα και τη διαχείριση των πόρων. Οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων για τη βελτίωση της παραγωγής, της επεξεργασίας και της διαχείρισης στον αγροδιατροφικό τομέα. Η μεταφορά τεχνολογίας και γνώσης ανάμεσα σε ελληνικές και ιταλικές εταιρείες μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής και την αύξηση της απόδοσης.
Βιολογική γεωργία και προϊόντα:
Ειδικότερα, η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν αναπτύξει έναν αυξανόμενο αγροδιατροφικό τομέα βιολογικών προϊόντων. Η συνεργασία και η ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών για την οργανική γεωργία και την παραγωγή βιολογικών προϊόντων είναι σημαντική και θα μπορούσε να δημιουργήσει συνέργειες. Επίσης, μπορεί να ενισχύσει την προώθηση της βιώσιμης γεωργίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, προωθώντας πρακτικές που σέβονται τη φύση και τους πόρους.
Εξαγωγικές δραστηριότητες και εμπορία:
Οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεργαστούν για την προώθηση και εμπορία των προϊόντων τους σε διεθνές επίπεδο, αξιοποιώντας τους κοινούς πόρους και δίκτυα διανομής. Η συνεργασία μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για κοινές εξαγωγές προϊόντων σε διεθνείς αγορές, εκμεταλλευόμενη τη φήμη και το κύρος των ελληνικών και ιταλικών προϊόντων. Σύμφωνα με την έρευνα, η διμερής συνεργασία μπορεί να ενισχύσει τις εξαγωγικές δυνατότητες και των δύο χωρών, δημιουργώντας ενισχυμένες αγορές για προϊόντα αγροδιατροφής που έχουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη:
Συνεργατικά προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης μπορούν να δημιουργήσουν κοινά προγράμματα για την εκπαίδευση των εργαζομένων στον αγροδιατροφικό τομέα. Η δημιουργία συνεργατικών ερευνητικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών έργων μεταξύ ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων δύναται να οδηγήσει σε καινοτόμες λύσεις και προϊόντα στον τομέα της αγροδιατροφής, αξιώνοντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.
- 1) Γαμήλιος προορισμός η Ιταλία | 15.000 γάμοι το χρόνο, 1 δισ. ευρώ έσοδα
- 2) Υπερτουρισμός στο Άγιο Όρος: Συμβουλές στους ενδιαφερόμενους προσκυνητές
- 3) Οι Los Angeles Chargers γράφουν ιστορία με το πρώτο NFL Flag Football Event στην Ελλάδα
- 4) ΤΕΕ: Μεγάλος διαγωνισμός σχεδόν 5 εκατ. ευρώ για προώθηση και προβολή του ορεινού τουρισμού
01/10 17:53
A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
01/10 15:54
01/10 15:45
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
01/10 15:34
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
01/10 15:29
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
01/10 13:40
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
01/10 13:36
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
01/10 13:29
01/10 13:13
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
01/10 11:00
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι
01/10 10:38
Η τροφή αναγνωρίζεται ως πολιτιστικός πόρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας του IGCAT
01/10 10:29
01/10 10:19
Πώς επηρεάζει ένα κυβερνητικό shutdown τον τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες;
01/10 10:13
Αξιολόγηση του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO
01/10 10:05
01/10 08:26
01/10 07:33
01/10 07:05
Μαρίνα Αλίμου: Ανοίγει ο δρόμος της ανάπλασης 100 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό και το yachting
01/10 07:00
Καθυστερήσεις, τριγμοί και αερομαχίες υπουργείου-ελεγκτών στα αεροδρόμια
01/10 06:52
01/10 06:45
01/10 06:26
01/10 06:24
01/10 06:21
Καρέτα-Καρέτα και βιώσιμος τουρισμός: Όροι για τη νέα κατασκήνωση Camping Thelia
01/10 06:16
Ο Ν. Χαραλάμπους στο ΤΝ | Το 2026 ξεκινούν τα υδροπλάνα - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο
01/10 06:15
01/10 06:10
30/09 20:33
H Όλγα Κεφαλογιάνη στη σύνοδο του WTTC | Έμφαση στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού
30/09 20:25
30/09 20:11
Αύξηση-ρεκόρ στις παγκόσμιες αερομεταφορές τον Αύγουστο - Ποιες περιοχές "απογειώθηκαν"
30/09 20:03
TUI Magic Life Candia Maris | Η καρδιά του ευρωπαϊκού Beach Volley χτυπά στην Κρήτη
30/09 18:04
30/09 17:35
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου- Αίτημα για αεροπορική σύνδεση
30/09 16:30
30/09 15:51
Γιατί η Ryanair δεν επανεκκινεί τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
30/09 15:19
Η Αθήνα φιλοξενεί την «καρδιά» του διεθνούς κινηματογράφου και της τηλεόρασης (4 - 7 Οκτωβρίου)
30/09 12:22
Δυναμική παρουσία της Κρήτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TOP Resa 2025 στο Παρίσι
30/09 12:18
ΕΟΤ Σερβίας: Ισχυρό ενδιαφέρον από τη Βοσνία για τουρισμό στην Ελλάδα
30/09 11:55
ForwardKeys | Διακοπές τον Σεπτέμβριο: Κυριαρχούν τα ζευγάρια και οι solo ταξιδιώτες
30/09 11:37
Το Radisson Hotel Group διπλασιάζει την παρουσία του στην Ελλάδα με 5 νέα ξενοδοχεία
30/09 11:28
Emirates | Open Days για την πρόσληψη νέων μελών πληρώματος καμπίνας στην Ελλάδα
30/09 11:13
30/09 11:00
Πιερία | Συνάντηση Π.Ο.Τ.Α.Π. με στελέχη του tour operator «Grecos» της Πολωνίας
30/09 10:42
Χανιά: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιεροπλοίων και επιβατών στο πρώτο εννιάμηνο του 2025
30/09 10:37
Τιμή στη μνήμη του Σπύρου Κοκοτού στο 6ο Cretan Street Cooking Festival
30/09 10:35
30/09 10:20
Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο από την Hersonissos Group στην Κρήτη
30/09 08:26
Στην καρδιά της ελληνικής άγριας φύσης: Τα Γρεβενά αποκαλύπτουν τα μυστικά
30/09 08:00
Το TikTok μπαίνει δυναμικά στον τουρισμό με νέα εργαλεία διαφημίσεων και κρατήσεων
30/09 07:51
Άμστερνταμ: Αγωγή κατά του Δήμου από κατοίκους για τον υπερτουρισμό
30/09 07:10
Πράσινο φως για τριώροφο πεντάστερο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο
30/09 07:05
Transavia & Condor | Νέες συνδέσεις με Κάρπαθο, Μυτιλήνη, Σκιάθο, Καλαμάτα και Ζάκυνθο
30/09 07:05
Play Airlines: Αιφνίδιο «στοπ» σε όλες τις πτήσεις - η σύνδεση με την Αθήνα
30/09 07:00
Η Κίμωλος δείχνει να «κερδίζει πρώτη» το στοίχημα της επιμήκυνσης της σεζόν
30/09 07:00
WTTC | «Ατμομηχανή» του παγκόσμιου τουρισμού η Ευρώπη με συμβολή 1,7 τρισ. στο ΑΕΠ
30/09 06:54
Aναβάθμιση υποδομών προσβασιμότητας σε παραλίες της Καρπάθου
30/09 06:35
Ο Παλμός της Ημέρας: Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού... άργησε μια μέρα
30/09 06:30
5ος Ροδάνθειος Δρόμος στο Ηράκλειο: Τρέχοντας στη μνήμη της Ροδάνθης Σπετσωτάκη
30/09 06:30
Η Τιανζίν ανοίγει τις πόρτες της στην ελληνική επιχειρηματικότητα (και στον τουρισμό)
30/09 06:21
«Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: Το φθινοπωρινό Φεστιβάλ της Νάξου επιστρέφει
30/09 06:15
29/09 20:17
Η γαστρονομία της θάλασσας στο επίκεντρο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στον Πειραιά
29/09 18:18
Εταιρία Ευβοϊκών Σπουδών: Διάλεξη από την Ιστορικό - Συγγραφέα Λένα Διβάνη στο Αλιβέρι
29/09 17:40
Προσλήψεις 80 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π
29/09 17:38
Συνάντηση Ν. Κεραμέως με εκπροσώπους εταιρειών ενόψει του "Rebrain Greece" στη Νέα Υόρκη
29/09 17:28
Κ. Πιερρακάκης: Με συμβόλαια ακόμα και εξαμήνου τα ενοίκια για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων
29/09 16:34
H Καλαμαριά «ζωντανεύει» το παρελθόν της Θεσσαλονίκης μέσω τέχνης και Τεχνητής Νοημοσύνης
29/09 16:09
Ολοκληρώθηκε το 4o Chios Festival - Από την Αρχαιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη
29/09 15:52
29/09 15:20
Το Hotel Experience επιστρέφει στις 18 & 19 Οκτωβρίου - Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι ομιλητές
29/09 15:01
BEST WESTERN | Σύμπραξη γραφείων Ελλάδας-Ιταλίας με "δυναμική" 200 ξενοδοχείων σε 15 χώρες
29/09 14:58
29/09 14:04
29/09 13:39
O νέος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC)
29/09 13:25
29/09 13:01
Δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης, ύψους 600.000 ευρώ, χρηματοδοτεί ο ΕΟΤ
29/09 12:45
Ρεκόρ Κινέζων ταξιδιωτών στο εξωτερικό για την Golden Week του 2025
29/09 12:42
Ο π. Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, στο Athens Democracy Forum 2025
29/09 12:40
Η Πιερία «ταξίδεψε» στο Παρίσι με δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού Top Resa 2025
29/09 12:10
Σύνοδος WTTC στη Ρώμη: Κυβερνήσεις και κολοσσοί του τουρισμού χαράζουν τον παγκόσμιο οδικό χάρτη
29/09 12:01
WTTC Global Summit στη Ρώμη: Η Ευρώπη στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουρισμού
29/09 11:54
29/09 11:41
29/09 11:36
Λιμένας Κέρκυρας | Ξεκινά το έργο ARGONAUT για τον βιώσιμο θαλάσσιο τουρισμό
29/09 11:28
Γαμήλιος προορισμός η Ιταλία | 15.000 γάμοι το χρόνο, 1 δισ. ευρώ έσοδα
29/09 11:19
Η Ελλάδα πέμπτος πιο ακριβός ευρωπαϊκός προορισμός το 2025 | Έρευνα: το top10 της ακρίβειας
29/09 11:14
29/09 10:50
Η Grecotel "συστήνει" την Ελλάδα στην ινδική αγορά πολυτελούς τουρισμού
29/09 10:25
Όλγα Κεφαλογιάννη | Στρατηγική η σημασία του Ιατρικού Τουρισμού
29/09 07:00
29/09 07:00
Πώς μια κακή κριτική μπορεί να απογειώσει τη φήμη ενός ξενοδοχείου
29/09 06:55
29/09 06:37
29/09 06:25
Eπετειακή έκδοση | «Ο Τουρισμός Της Δωδεκανήσου στην περίοδο των μεγάλων κρίσεων 2015 – 2023».
29/09 06:15
Η Πάρος στο προσκήνιο της πολυτελούς κρουαζιέρας | Iωάννης Μπρας
29/09 06:10
Εγκρίσεις αλλά και αναβολές για ξενοδοχειακές επενδύσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
28/09 19:40
28/09 17:08
Ένα εστιατόριο της Μάνης στον κατάλογο της Tripadvisor με τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια
28/09 11:30
Αττάλεια: Ορατός ο στόχος - ρεκόρ των 18 εκατ. τουριστών το 2025
28/09 10:54
Γιώργος Πελεκανάκης: «Η βιώσιμη μεταμόρφωση του τουρισμού είναι στρατηγική, όχι σύνθημα»
Μαρίνα Αλίμου: Ανοίγει ο δρόμος της ανάπλασης 100 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό και το yachting
Καθυστερήσεις, τριγμοί και αερομαχίες υπουργείου-ελεγκτών στα αεροδρόμια
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι
Αξιολόγηση του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO
Ο Ν. Χαραλάμπους στο ΤΝ | Το 2026 ξεκινούν τα υδροπλάνα - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο
Καρέτα-Καρέτα και βιώσιμος τουρισμός: Όροι για τη νέα κατασκήνωση Camping Thelia
Πώς επηρεάζει ένα κυβερνητικό shutdown τον τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες;
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
H Όλγα Κεφαλογιάνη στη σύνοδο του WTTC | Έμφαση στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού
TUI Magic Life Candia Maris | Η καρδιά του ευρωπαϊκού Beach Volley χτυπά στην Κρήτη
Αύξηση-ρεκόρ στις παγκόσμιες αερομεταφορές τον Αύγουστο - Ποιες περιοχές "απογειώθηκαν"
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
Ένα εστιατόριο της Μάνης στον κατάλογο της Tripadvisor με τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
( 0 )