Via Eurasia – Η πεζοπορική διαδρομή που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

Α Decrease font Enlarge font
Via Eurasia – Η πεζοπορική διαδρομή που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

Νέα υποψήφια διαδρομή για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η διαδρομή πεζοπορίας μήκους 4000 χιλιομέτρων «Via Eurasia» που ξεκινάει από τη Ρώμη, περνάει από τη Θεσσαλονίκη και καταλήγει στο Ντεμρέ της Τουρκίας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Via Eurasia υπέβαλε αίτηση για να λάβει πιστοποίηση ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή στη σειρά αιτήσεων που υποβλήθηκαν για το 2020. Εάν εγκριθεί η αίτηση της Via Eurasia, θα ενταχθεί στις υπόλοιπες 38 πιστοποιημένες διαδρομές.

Η Via Eurasia (VEa) υποστηρίζει τον αειφόρο τουρισμό:

Το δίκτυο της Via Eurasia περιλαμβάνει τη Via Francigena del Sud, (την πιο γνωστή διαδρομή πεζοπορίας της Ιταλίας), την Εγνατία Οδό, (που διασχίζει τα Βαλκάνια) και πολλές διαδρομές στην Τουρκία. Όλες αυτές οι διαδρομές συνδέουν ελκυστικά χωριά μέσω παλιών δρόμων στην ορεινή ή παράκτια εξοχή, δίνοντας την ευκαιρία στους περιπατητές να δοκιμάσουν τοπικά φαγητά και κρασιά και να μείνουν σε γοητευτικά χωριάτικα σπίτια.

Μια εφαρμογή για smartphones («Via Eurasia») καθοδηγεί τους περιπατητές στη διαδρομή και τους δείχνει σημεία ενδιαφέροντος στην πορεία. Η διαδρομή υποστηρίζεται από μια ολοκληρωμένη πολύγλωσση ιστοσελίδα και οδηγούς. 

Η Via Eurasia αναδεικνύει τους παλιούς δρόμους:

Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων βρίσκονται μερικά από τα πιο πολύτιμα αρχαία οδικά δίκτυα στον κόσμο, που αντιπροσωπεύουν πολλές κουλτούρες και πολιτισμούς, αλλά που βασίζονται σε τεχνικές που χρησιμοποιούσαν Ρωμαίοι μηχανικοί. Η Via Eurasia, μια διασυνοριακή πολιτιστική διαδρομή που διασχίζει πέντε χώρες, συνδέει την Ευρώπη από την Ιταλία μέσω των Βαλκανίων με τη Μικρά Ασία, για να επιτρέψει στους χρήστες να περιπλανηθούν σε αυτούς τους παλιούς δρόμους, να θαυμάσουν τις δεξιότητες μηχανικής των κατασκευαστών τους και να ζήσουν ταξίδια αναψυχής ανάμεσα σε αγροτικές περιοχές.

Η Via Eurasia δείχνει ότι οι δρόμοι είναι η βασική χερσαία υποδομή σύνδεσης τόσο εντός όσο και μεταξύ των εθνών. Περιλαμβάνει τμήματα του Βασιλικού Δρόμου των Περσών, προ-ρωμαϊκά τοπικά οδικά δίκτυα, κύριες ρωμαϊκές αρτηρίες και άλλους ρωμαϊκούς δρόμους, οι περισσότεροι από τους οποίους αργότερα υιοθετήθηκαν από διαδοχικούς πολιτισμούς (Βυζαντινοί, Οθωμανοί κτλ.). Αν και οι Ρωμαίοι θεωρούνται σωστά ως οι κατ 'εξοχήν, κατασκευαστές δρόμων, η Via Eurasia δείχνει ότι η ρωμαϊκή οδική μηχανική δεν ξεκίνησε από έναν άγραφο πίνακα, ότι οι ρωμαϊκές τεχνικές οικοδόμησης βελτιώθηκαν όσο η αυτοκρατορία επεκτεινόταν και ότι οι δρόμοι ρωμαϊκής μηχανικής αποτέλεσαν τη βάση του βυζαντινού και στη συνέχεια του οθωμανικού οδικού συστήματος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa) σχηματίστηκε για την προώθηση, έρευνα, συντήρηση και υποστήριξη της διαδρομής Via Eurasia. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa) περιλαμβάνει τις ακόλουθες διαδρομές στη Via Eurasia:

 • Από τη Ρώμη στο Μπάριουμ (Μπάρι) (περίπου 900 χλμ.), η VEa ακολουθεί τη Via Francigena del sud, η οποία ιχνηλατεί τους κύριους ρωμαϊκούς δρόμους Via Appia και Via Traiana. Στο Μπάρι βρίσκεται ο μεγάλος καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου.
 • Από το Δυρράχιο (Dürres), η VEa συνεχίζει στην Εγνατία Οδό διαμέσου της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας μέχρι τα τουρκικά σύνορα (περίπου 900 χλμ).
 • Από τα σύνορα, ακολουθεί το Μονοπάτι του Σουλτάνου (με βάση τη Διαγώνια Οδό) από την Αδριανούπολη (Edirne), μέχρι το Βόσπορο βόρεια της Κωνσταντινούπολης (200 χλμ).
 • Στη συνέχεια, ακολουθεί την ακτή της Μαύρης Θάλασσας προς τη Χηλή και στρίβει νότια μέσω της Νικομήδειας (Izmit), στη Νίκαια (Iznik), στον Δρόμο της Ανοχής, με βάση τη διαδρομή που διένυσε το Διάταγμα της Ανοχής (320μΧ) (320 χλμ).
 • Συνδέεται με τους Δρόμους της Μυσίας, ένα οθωμανικό εμπορικό δίκτυο μεταξύ της Προύσας (Bursa) και της θάλασσας του Μαρμαρά (περίπου 320 χλμ). 
 • Από το Μαρμαρά, η VEa ακολουθεί την Οδό του Εβλιγιά Τσελεμπή, τη διαδρομή που περιγράφεται στο «Βιβλίο των Ταξιδιών» αυτού του Οθωμανού τυχοδιώκτη. (416 χλμ).
 • Από το Κοτύαιον (Κιουτάχεια), ακολουθεί τη Φρυγική Οδό πάνω από τους Φρυγικούς δρόμους και τον Βασιλικό Δρόμο των Περσών (260 χλμ.) προς το Ακροϊνόν (Αφιόν).
 • Εδώ συνδέεται με την Αντιόχεια (Γιαλβάτς) και διασχίζει τα βουνά του Ταύρου στο Μονοπάτι του Αγίου Παύλου, στους δρόμους της Πισιδίας προς την Αττάλεια (Αντάλια), διασχίζοντας την Οδό της Σεβαστής (που πήρε το όνομά της από τον Αυτοκράτορα Αύγουστο). (500 χλμ).
 • Από την Αττάλεια, η VEa ακολουθεί τη Λυκία Οδό, χρησιμοποιώντας δρόμους που αναφέρονται σε ένα μνημείο αφιερωμένο στον Αυτοκράτορα Κλαύδιο, στη Μύρα (Ντέμρε) (περίπου 300 χλμ). Έδρα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η Μύρα φιλοξενεί επίσης το Μουσείο των Λυκίων Πολιτισμών.

Κάθε τμήμα της διαδρομής αναπτύχθηκε ξεχωριστά. Οι κατασκευαστές κάθε τμήματος αναφέρονται εδώ. 

Πώς ανέπτυξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa) τη Via Eurasia. 

Μέσα προβολής και πληροφόρησης για τη Via Eurasia:

Η διαδρομή παρουσιάζεται με τους εξής τρόπους:

Η ολοκληρωμένη ιστοσελίδα παρουσιάζεται στα Αγγλικά, στα Τουρκικά και στα Ελληνικά και σύντομα θα προστεθούν τα Ιταλικά και τα Αλβανικά. Οι χρήστες της διαδρομής μπορούν να ανακαλύψουν ποια τμήματα θα ήθελαν να εξερευνήσουν και να σχεδιάσουν το δρομολόγιο τους.

Οι δήμοι κατά μήκος της διαδρομής μπορούν να παρουσιάσουν τα τοπικά αξιοθέατα και τις εγκαταστάσεις τους προσθέτοντας πληροφορίες στη δική τους σελίδα. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας σημαντικός τρόπος σύνδεσης του Πολιτιστικού Συλλόγου του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa) με τους Δήμους κατά μήκος της διαδρομής. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες ολόκληρης της διαδρομής, με χάρτες, σχέδια ανύψωσης, περιγραφές διαδρομών και σημειώσεις για διαμονή ή υπηρεσίες. Επιπλέον, η ιστοσελίδα περιγράφει λεπτομερώς το έργο της Via Eurasia, με περιγραφές για κάθε τύπου οδικού δικτύου, επιστημονικών και διαχειριστικών εργασιών και το έργο των δήμων.

Η εφαρμογή μας για τα smartphones (Via Eurasia, διαθέσιμη δωρεάν στο Appstore και το Google Play) καλύπτει ολόκληρη τη διαδρομή από το Δυρράχιο στην Αλβανία έως το Ντεμρέ στην Τουρκία, και χωρίζεται σε τμήματα που παίρνουν το όνομά τους από τα εννέα διαφορετικά στοιχεία της διαδρομής. (Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος της Via Francigena έχει μια παρόμοια εφαρμογή για τη Via Francigena del Sud.) Για το κάθε ημερήσιο προτεινόμενο τμήμα πεζοπορίας, η εφαρμογή παρέχει: περιγραφή, διάγραμμα υψομέτρου, σημεία ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβάνει μέρη διαμονής, ιστορικές τοποθεσίες, υπηρεσίες μεταφοράς, κτλ). Η εφαρμογή υποστηρίζεται από υπηρεσίες τοποθεσίας, οπότε λειτουργεί και εκτός σύνδεσης. Οι χρήστες μπορούν να δουν έναν χάρτη, τα ίχνη τους κατά μήκος της διαδρομής, κοντινά σημεία ενδιαφέροντος κτλ. Όλη η εφαρμογή περιέχει περίπου 2.500 σημεία ενδιαφέροντος και 3.100 χλμ. πεζοπορίας. Συντηρείται από το γραφείο της Culture Routes Society στην Αττάλεια με την υποστήριξη μεμονωμένων μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa).

Οδηγοί για τη διαδρομή διατίθενται στις εξής γλώσσες: Αγγλικά, Τουρκικά και Ελληνικά στην ιστοσελίδα www.trekkinginturkey.com.

Οι Άνθρωποι πίσω από την Εγνατία Οδό:

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa): Holger de Bruin, ιδρυτής της Εγνατίας Οδού.

Διευθυντής: Kate Clow, Ιδρύτρια της Λυκίας Οδού και του Μονοπατιού του Αγίου Παύλου.

Ταμίας: Max Smits, συντονιστής του Μονοπατιού του Σουλτάνου.

Νομικός Αντιπρόσωπος: Φοίβος Τσαραβόπουλος, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece).

Γραμματέας: Luca Bruschi, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου της Via Francigena.

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 21/10 17:57

  Συνεργασία της ΥALCO με το Brown Acropol by Brown Hotels Collection

 2. 21/10 17:51

  Ryanair: Επιπλέον πτήσεις προς Κρήτη και Σαντορίνη για τις διακοπές half term

 3. 21/10 17:41

  H ZeniΘ χρηματοδοτεί την Εγκατάσταση Θέρμανσης με Φυσικό Αέριο!

 4. 21/10 15:58

  FedHATTA: Οι αποζημιώσεις ασπίδα των τουριστικών γραφείων στην εποχή COVID-19

 5. 21/10 15:33

  WTTC: Τα τεστ στα αεροδρόμια θα διασώσουν 20 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

 6. 21/10 14:54

  ΕΟΤ: Προβολή της Κεντρικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας στη Σουηδία

 7. 21/10 13:34

  Στήριξη από το Ταμείο Υποδομών σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία

 8. 21/10 13:19

  Έρευνα: Οι Έλληνες καταναλωτές δεν ανέχονται την κακή εξυπηρέτηση

 9. 21/10 13:07

  Αναστολή λειτουργίας του αεροδρόμιου Ηρακλείου μέχρι τις 16.30 λόγω κακοκαιρίας

 10. 21/10 13:04

  Celestyal Cruises: Ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς επιπλέον χρέωση, με κάλυψη και για COVID-19

 11. 21/10 12:08

  Ποιες αεροπορικές εταιρίες είναι οι καλύτερες στην επιστροφή χρημάτων για ακυρωμένες πτήσεις

 12. 21/10 12:06

  Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών μέσω τηλεδιάσκεψης

 13. 21/10 12:06

  Ανακαλύψτε την κρυφή μαγεία της Ακρόπολης με τα Athens Walking Tours

 14. 21/10 11:53

  Οι Πινακάτες είναι το μεγάλο φθινοπωρινό μυστικό του Πηλίου

 15. 21/10 11:52

  Μόλις 2,7 δισ.ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 8μηνο, έναντι 13,2 δισ. πέρυσι

 16. 21/10 11:51

  Η άγνωστη ελληνική νησίδα με το κρυμμένο μυστικό

 17. 21/10 11:50

  Amadeus: Ποιες δεξιότητες απαιτούνται για τα τουριστικά γραφεία του μέλλοντος

 18. 21/10 11:36

  Ταυτότητα προορισμού για τον Δήμο Κατερίνης

 19. 21/10 10:34

  Νέες φθινοπωρινές πτήσεις της Ryanair από Αγγλία σε Κρήτη και Σαντορίνη

 20. 21/10 10:03

  Πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας από την "Δανάλης Επενδυτική"

 21. 21/10 10:01

  Cathay Pacific: Mείωση 83,2% στην επιβατική κίνηση το 9μηνο

 22. 21/10 09:58

  Η πανδημία μεταμορφώνει και ταξιδιωτικά το Λονδίνο του μέλλοντος

 23. 21/10 09:57

  Αναβλήθηκε για τον Μάϊο η Fitur – Αίτημα για φοροαπαλλαγές στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις

 24. 21/10 09:55

  Στις 2 Νοεμβρίου ξεκινά το διδακτικό έτος των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης

 25. 20/10 16:33

  Το 77% των Ευρωπαίων ζητά σύνδεση των κονδυλίων της ΕΕ με το σεβασμό του κράτους δικαίου

 26. 20/10 15:32

  Νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα με το MSC Magnifica

 27. 20/10 14:10

  Το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ | Τάσιος: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να κερδίσουμε το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ξενοδοχείου

 28. 20/10 13:51

  ΣΕΤΚΕ: Κίνδυνος για λουκέτα σε μικρά τουριστικά καταλύματα

 29. 20/10 13:22

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων με 5.000 έως 30.000 ευρώ

 30. 20/10 13:03

  ΕΛΣΤΑΤ: "Βουτιά" στο τζίρο των καταλυμάτων το β' τρίμηνο του 2020

 31. 20/10 13:00

  Γερμανία: Χειροτερεύουν οι πωλήσεις στα τουριστικά γραφεία

 32. 20/10 12:07

  Προβολή της Πάρου στο Trip Reporter

 33. 20/10 12:05

  Κοινός παρονομαστής του τουρισμού & της οικονομίας το περιβάλλον - Επιτακτική η διατήρησή του

 34. 20/10 12:01

  Ελάχιστος ο κίνδυνος διασποράς κορωνοϊού στις πτήσεις, σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ

 35. 20/10 11:40

  Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. μετράει πλέον 70 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο!

 36. 20/10 11:33

  Βρετανία: Από 1η Δεκεμβρίου τα τεστ στα αεροδρόμια

 37. 20/10 11:23

  Pleiades - Group: Επαναστατική σειρά οθονών αφής ή οθονών No Touch για επαγγελματική χρήση

 38. 20/10 11:12

  Ματσεντάλες: Η φιγούρα της Παλιάς Αθήνας που άφησε εποχή

 39. 20/10 11:10

  Η Ροζ Βίλα, το Σπίτι του Λόφου και το Ιππικό Κέντρο της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στον Σκορπιό

 40. 20/10 11:10

  Ποια είναι η «Κοιμωμένη» που ανήκει και στην Ελλάδα και στην Αλβανία

 41. 20/10 11:08

  Έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στο Βερολίνο

 42. 20/10 11:07

  Νέα περιοριστικά μέτρα στην Αυστρία

 43. 20/10 11:04

  Κορωνοϊός: Ο Καναδάς κλείνει τα σύνορα με τις ΗΠΑ

 44. 20/10 11:01

  Η ημερήσια ταξιδιωτική κίνηση στις ΗΠΑ ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο για πρώτη φορά από την άνοιξη

 45. 20/10 10:42

  Διευθυντές Ξενοδοχείων Ρόδου: Τουρισμός μέχρι και τον Δεκέμβριο εάν σταματήσουν οι στάσεις εργασίας των υπαλλήλων της ΥΠΑ

 46. 20/10 10:34

  Πάνω από 1 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες- Πολύ καλά κινείται ο Οκτώβριος

 47. 19/10 17:40

  Πρόταση Θεοχάρη για rapid test αντιγόνου διεθνώς ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια οι πτήσεις

 48. 19/10 17:38

  Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Πίστωση 371,5 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 28.401 δικαιούχους

 49. 19/10 17:10

  -69% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 9μηνο

 50. 19/10 16:54

  Όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

 51. 19/10 16:48

  Ξενία Κομοτηνής: Στις 29 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για τα δικαιολογητικά στον διαγωνισμό μίσθωσης

 52. 19/10 15:49

  TUI: Επέκταση της σεζόν στην Ελλάδα ίσως μέχρι τα Χριστούγεννα- 1 εκατ. τουρίστες φέτος- ισχυρή ζήτηση για το 2021

 53. 19/10 13:25

  Βρετανία: Οι πρώτοι ταξιδιώτες με "διαβατήριο υγείας" – Αισιοδοξία για άνοιγμα των πτήσεων με ΗΠΑ

 54. 19/10 13:24

  Τηλεδιάσκεψη: Άμυνα κατά του Covid-19

 55. 19/10 13:02

  Η ασφάλεια και η ποιότητα τα κριτήρια κράτησης των Γερμανών για το 2021 και όχι η τιμή

 56. 19/10 12:56

  Επιστήμονας που επικαλείται η ΙΑΤΑ αμφισβητεί ότι ο κίνδυνος μετάδοσης κορωνοϊού στις πτήσεις είναι ελάχιστος

 57. 19/10 12:30

  Αντιπρόεδρος του SCA ο CEO της Coffee Island Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος

 58. 19/10 12:25

  Γερμανία: "Παράθυρο" στην καραντίνα για όσους επιστρέφουν από χώρες «ειδικής συμφωνίας» και με αρνητικό τεστ

 59. 19/10 12:04

  Wizz Air: Δύο νέες πτήσεις για Ηράκλειο από Αγγλία

 60. 19/10 11:59

  Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο κρουαζιέρες της Costa με το ίδιο πλοίο

 61. 19/10 11:57

  ΥΠΑ: Αυξάνεται σε 10.000 την εβδομάδα το όριο των Ισραηλινών τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια

 62. 19/10 11:46

  Press trips ΕΟΤ: Δυναμική προβολή της Αθήνας και του Πηλίου στη γαλλική αγορά

 63. 19/10 11:44

  O Ιωάννης Καλλιάς επανεκλέχτηκε Πρόεδρος της HELLASCERT

 64. 19/10 11:41

  Α. Μέρκελ στους Γερμανούς: Μην ταξιδεύετε αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο

 65. 19/10 11:29

  Επένδυση 300 εκατ. ευρώ για ψυχαγωγικό πάρκο Legoland στο Βέλγιο

 66. 19/10 11:12

  Jet2.com και Jet2holidays: Νέες προσθήκες πτήσεων και διακοπών στην Κρήτη

 67. 19/10 10:47

  City Unity College - Alpine Center: 34 Χρόνια Παρουσίας στην Ελλάδα

 68. 19/10 10:38

  Ευκαιρίες καριέρας στο ARGO TRAVEL

 69. 19/10 09:35

  Eνισχύσεις για νέα ξενοδοχεία σε Πήλιο και Σίφνο

 70. 19/10 09:26

  Η μάχη της εστίασης για επιβίωση - Καφές κάθε μέρα με μηνιαία συνδρομή…

 71. 19/10 09:23

  Δήμος Πόρου: Eγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2021

 72. 19/10 09:22

  Στα 4,6 δισ. οι απώλειες για καταλύματα και εστιατόρια στο 8μηνο

 73. 18/10 10:42

  Τι εκπληκτικό μπορεί να βρει κάποιος μια ώρα μακριά από την Ομόνοια

 74. 18/10 10:38

  Πέντε λόγοι για μια φθινοπωρινή απόδραση στο Καρπενήσι

 75. 18/10 10:33

  Το χωριό που χάρισε το όνομα στη θρυλική Μαρία Πενταγιώτισσα

 76. 18/10 10:18

  Η ΠΟΞ πρέπει να αναβαθμίσει το ρόλο και το λόγο της ξενοδοχίας

 77. 18/10 10:08

  Ε.Ξ. Σαντορίνης: Διαμαρτυρία για την ένταξη της Σαντορίνης στις πορτοκαλί περιοχές

 78. 18/10 10:03

  «Ετοιμάζουμε τη στρατηγική για το 2021»

 79. 18/10 10:01

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Χαλκιδική και Ιωάννινα

 80. 18/10 09:59

  Συμφωνία Νέας Ζηλανδίας -Αυστραλίας για ταξίδια χωρίς εισιτήριο επιστροφής

 81. 18/10 09:56

  Η πτώχευση της Pullmantur και το τρίτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας στην Ελλάδα που αναμένεται να διαλυθεί

 82. 18/10 09:54

  Eγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Χίο και Λήμνο

 83. 18/10 09:52

  Ισπανία: Μείωση 75% της κίνησης στα αεροδρόμια το τρίτο τρίμηνο

 84. 18/10 09:50

  Το σκάνδαλο που συγκλονίζει το Βέλγιο, η βρετανική εταιρεία φάντασμα και η βουλγαρική Τράπεζα που ξέπλενε μαύρο χρήμα

 85. 16/10 17:05

  Ελλάδα - Η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που θεωρείται ασφαλής για τους Γερμανούς

 86. 16/10 15:54

  Χαλκίδα: Ανακατασκευή και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς

 87. 16/10 15:31

  Στα καταλύματα και εστίαση η μεγαλύτερη μείωση τζίρου το β’ τρίμηνο του 2020

 88. 16/10 15:12

  Στην Ελλάδα το νέο Γραφείο του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για την Ποιότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης

 89. 16/10 14:27

  Νέα προϊόντα για ξενοδοχεία από τη NEF-NEF

 90. 16/10 14:17

  Επιμελητήριο Ηρακλείου: Επιστολή στον Περιφερειάρχη για τα κριτήρια του προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων

 91. 16/10 14:00

  Αεροπορική οδηγία για το αεροδρόμιο Κοζάνης

 92. 16/10 13:38

  Kuoni: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για γαμήλιο ταξίδι

 93. 16/10 13:28

  FTI: Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου η σεζόν σε ξενοδοχεία της Κρήτης και της Ρόδου

 94. 16/10 13:14

  Eurocontrol: Έντονος προβληματισμός για τον «σκοτεινό χειμώνα» που έρχεται στις Ευρωπαϊκές πτήσεις

 95. 16/10 13:12

  Στην Brown Hotels το ξενοδοχείο “Χανικιάν” στους Αγίους Θεοδώρους

 96. 16/10 12:44

  Αύξηση αφίξεων & διανυκτερεύσεων των Ελλήνων στα ξενοδοχεία & κάμπινγκ το 2019

 97. 16/10 12:36

  Συνεργασία ΠΟΤ - Expedia για την ανάκαμψη του τουρισμού

 98. 16/10 12:32

  Αυτή είναι η «Μικρή Ελβετία» της Ελλάδας

 99. 16/10 12:30

  Παρθενώνας: Το ελληνικό χωριό που μάλλον δεν γνωρίζεις

 100. 16/10 11:58

  CLIA: Εξαιρετική η συνεργασία για την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα