Via Eurasia – Η πεζοπορική διαδρομή που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

Via Eurasia – Η πεζοπορική διαδρομή που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

Νέα υποψήφια διαδρομή για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η διαδρομή πεζοπορίας μήκους 4000 χιλιομέτρων «Via Eurasia» που ξεκινάει από τη Ρώμη, περνάει από τη Θεσσαλονίκη και καταλήγει στο Ντεμρέ της Τουρκίας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Via Eurasia υπέβαλε αίτηση για να λάβει πιστοποίηση ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή στη σειρά αιτήσεων που υποβλήθηκαν για το 2020. Εάν εγκριθεί η αίτηση της Via Eurasia, θα ενταχθεί στις υπόλοιπες 38 πιστοποιημένες διαδρομές.

Η Via Eurasia (VEa) υποστηρίζει τον αειφόρο τουρισμό:

Το δίκτυο της Via Eurasia περιλαμβάνει τη Via Francigena del Sud, (την πιο γνωστή διαδρομή πεζοπορίας της Ιταλίας), την Εγνατία Οδό, (που διασχίζει τα Βαλκάνια) και πολλές διαδρομές στην Τουρκία. Όλες αυτές οι διαδρομές συνδέουν ελκυστικά χωριά μέσω παλιών δρόμων στην ορεινή ή παράκτια εξοχή, δίνοντας την ευκαιρία στους περιπατητές να δοκιμάσουν τοπικά φαγητά και κρασιά και να μείνουν σε γοητευτικά χωριάτικα σπίτια.

Μια εφαρμογή για smartphones («Via Eurasia») καθοδηγεί τους περιπατητές στη διαδρομή και τους δείχνει σημεία ενδιαφέροντος στην πορεία. Η διαδρομή υποστηρίζεται από μια ολοκληρωμένη πολύγλωσση ιστοσελίδα και οδηγούς. 

Η Via Eurasia αναδεικνύει τους παλιούς δρόμους:

Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων βρίσκονται μερικά από τα πιο πολύτιμα αρχαία οδικά δίκτυα στον κόσμο, που αντιπροσωπεύουν πολλές κουλτούρες και πολιτισμούς, αλλά που βασίζονται σε τεχνικές που χρησιμοποιούσαν Ρωμαίοι μηχανικοί. Η Via Eurasia, μια διασυνοριακή πολιτιστική διαδρομή που διασχίζει πέντε χώρες, συνδέει την Ευρώπη από την Ιταλία μέσω των Βαλκανίων με τη Μικρά Ασία, για να επιτρέψει στους χρήστες να περιπλανηθούν σε αυτούς τους παλιούς δρόμους, να θαυμάσουν τις δεξιότητες μηχανικής των κατασκευαστών τους και να ζήσουν ταξίδια αναψυχής ανάμεσα σε αγροτικές περιοχές.

Η Via Eurasia δείχνει ότι οι δρόμοι είναι η βασική χερσαία υποδομή σύνδεσης τόσο εντός όσο και μεταξύ των εθνών. Περιλαμβάνει τμήματα του Βασιλικού Δρόμου των Περσών, προ-ρωμαϊκά τοπικά οδικά δίκτυα, κύριες ρωμαϊκές αρτηρίες και άλλους ρωμαϊκούς δρόμους, οι περισσότεροι από τους οποίους αργότερα υιοθετήθηκαν από διαδοχικούς πολιτισμούς (Βυζαντινοί, Οθωμανοί κτλ.). Αν και οι Ρωμαίοι θεωρούνται σωστά ως οι κατ 'εξοχήν, κατασκευαστές δρόμων, η Via Eurasia δείχνει ότι η ρωμαϊκή οδική μηχανική δεν ξεκίνησε από έναν άγραφο πίνακα, ότι οι ρωμαϊκές τεχνικές οικοδόμησης βελτιώθηκαν όσο η αυτοκρατορία επεκτεινόταν και ότι οι δρόμοι ρωμαϊκής μηχανικής αποτέλεσαν τη βάση του βυζαντινού και στη συνέχεια του οθωμανικού οδικού συστήματος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa) σχηματίστηκε για την προώθηση, έρευνα, συντήρηση και υποστήριξη της διαδρομής Via Eurasia. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa) περιλαμβάνει τις ακόλουθες διαδρομές στη Via Eurasia:

 • Από τη Ρώμη στο Μπάριουμ (Μπάρι) (περίπου 900 χλμ.), η VEa ακολουθεί τη Via Francigena del sud, η οποία ιχνηλατεί τους κύριους ρωμαϊκούς δρόμους Via Appia και Via Traiana. Στο Μπάρι βρίσκεται ο μεγάλος καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου.
 • Από το Δυρράχιο (Dürres), η VEa συνεχίζει στην Εγνατία Οδό διαμέσου της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας μέχρι τα τουρκικά σύνορα (περίπου 900 χλμ).
 • Από τα σύνορα, ακολουθεί το Μονοπάτι του Σουλτάνου (με βάση τη Διαγώνια Οδό) από την Αδριανούπολη (Edirne), μέχρι το Βόσπορο βόρεια της Κωνσταντινούπολης (200 χλμ).
 • Στη συνέχεια, ακολουθεί την ακτή της Μαύρης Θάλασσας προς τη Χηλή και στρίβει νότια μέσω της Νικομήδειας (Izmit), στη Νίκαια (Iznik), στον Δρόμο της Ανοχής, με βάση τη διαδρομή που διένυσε το Διάταγμα της Ανοχής (320μΧ) (320 χλμ).
 • Συνδέεται με τους Δρόμους της Μυσίας, ένα οθωμανικό εμπορικό δίκτυο μεταξύ της Προύσας (Bursa) και της θάλασσας του Μαρμαρά (περίπου 320 χλμ). 
 • Από το Μαρμαρά, η VEa ακολουθεί την Οδό του Εβλιγιά Τσελεμπή, τη διαδρομή που περιγράφεται στο «Βιβλίο των Ταξιδιών» αυτού του Οθωμανού τυχοδιώκτη. (416 χλμ).
 • Από το Κοτύαιον (Κιουτάχεια), ακολουθεί τη Φρυγική Οδό πάνω από τους Φρυγικούς δρόμους και τον Βασιλικό Δρόμο των Περσών (260 χλμ.) προς το Ακροϊνόν (Αφιόν).
 • Εδώ συνδέεται με την Αντιόχεια (Γιαλβάτς) και διασχίζει τα βουνά του Ταύρου στο Μονοπάτι του Αγίου Παύλου, στους δρόμους της Πισιδίας προς την Αττάλεια (Αντάλια), διασχίζοντας την Οδό της Σεβαστής (που πήρε το όνομά της από τον Αυτοκράτορα Αύγουστο). (500 χλμ).
 • Από την Αττάλεια, η VEa ακολουθεί τη Λυκία Οδό, χρησιμοποιώντας δρόμους που αναφέρονται σε ένα μνημείο αφιερωμένο στον Αυτοκράτορα Κλαύδιο, στη Μύρα (Ντέμρε) (περίπου 300 χλμ). Έδρα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η Μύρα φιλοξενεί επίσης το Μουσείο των Λυκίων Πολιτισμών.

Κάθε τμήμα της διαδρομής αναπτύχθηκε ξεχωριστά. Οι κατασκευαστές κάθε τμήματος αναφέρονται εδώ. 

Πώς ανέπτυξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa) τη Via Eurasia. 

Μέσα προβολής και πληροφόρησης για τη Via Eurasia:

Η διαδρομή παρουσιάζεται με τους εξής τρόπους:

Η ολοκληρωμένη ιστοσελίδα παρουσιάζεται στα Αγγλικά, στα Τουρκικά και στα Ελληνικά και σύντομα θα προστεθούν τα Ιταλικά και τα Αλβανικά. Οι χρήστες της διαδρομής μπορούν να ανακαλύψουν ποια τμήματα θα ήθελαν να εξερευνήσουν και να σχεδιάσουν το δρομολόγιο τους.

Οι δήμοι κατά μήκος της διαδρομής μπορούν να παρουσιάσουν τα τοπικά αξιοθέατα και τις εγκαταστάσεις τους προσθέτοντας πληροφορίες στη δική τους σελίδα. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας σημαντικός τρόπος σύνδεσης του Πολιτιστικού Συλλόγου του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa) με τους Δήμους κατά μήκος της διαδρομής. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες ολόκληρης της διαδρομής, με χάρτες, σχέδια ανύψωσης, περιγραφές διαδρομών και σημειώσεις για διαμονή ή υπηρεσίες. Επιπλέον, η ιστοσελίδα περιγράφει λεπτομερώς το έργο της Via Eurasia, με περιγραφές για κάθε τύπου οδικού δικτύου, επιστημονικών και διαχειριστικών εργασιών και το έργο των δήμων.

Η εφαρμογή μας για τα smartphones (Via Eurasia, διαθέσιμη δωρεάν στο Appstore και το Google Play) καλύπτει ολόκληρη τη διαδρομή από το Δυρράχιο στην Αλβανία έως το Ντεμρέ στην Τουρκία, και χωρίζεται σε τμήματα που παίρνουν το όνομά τους από τα εννέα διαφορετικά στοιχεία της διαδρομής. (Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος της Via Francigena έχει μια παρόμοια εφαρμογή για τη Via Francigena del Sud.) Για το κάθε ημερήσιο προτεινόμενο τμήμα πεζοπορίας, η εφαρμογή παρέχει: περιγραφή, διάγραμμα υψομέτρου, σημεία ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβάνει μέρη διαμονής, ιστορικές τοποθεσίες, υπηρεσίες μεταφοράς, κτλ). Η εφαρμογή υποστηρίζεται από υπηρεσίες τοποθεσίας, οπότε λειτουργεί και εκτός σύνδεσης. Οι χρήστες μπορούν να δουν έναν χάρτη, τα ίχνη τους κατά μήκος της διαδρομής, κοντινά σημεία ενδιαφέροντος κτλ. Όλη η εφαρμογή περιέχει περίπου 2.500 σημεία ενδιαφέροντος και 3.100 χλμ. πεζοπορίας. Συντηρείται από το γραφείο της Culture Routes Society στην Αττάλεια με την υποστήριξη μεμονωμένων μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa).

Οδηγοί για τη διαδρομή διατίθενται στις εξής γλώσσες: Αγγλικά, Τουρκικά και Ελληνικά στην ιστοσελίδα www.trekkinginturkey.com.

Οι Άνθρωποι πίσω από την Εγνατία Οδό:

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του δικτύου της Via Eurasia (CAVEa): Holger de Bruin, ιδρυτής της Εγνατίας Οδού.

Διευθυντής: Kate Clow, Ιδρύτρια της Λυκίας Οδού και του Μονοπατιού του Αγίου Παύλου.

Ταμίας: Max Smits, συντονιστής του Μονοπατιού του Σουλτάνου.

Νομικός Αντιπρόσωπος: Φοίβος Τσαραβόπουλος, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece).

Γραμματέας: Luca Bruschi, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου της Via Francigena.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 19/01 20:07

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Γενναία μέτρα ως "ανάχωμα" στο επερχόμενο σάρωμα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

 2. 19/01 19:43

  TUI | Διπλάσιοι τουρίστες το 2022 στην Ελλάδα - Καλύτερη από το 2019 η νέα χρονιά | Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Joussen (video)

 3. 19/01 19:35

  Σύσκεψη Κικίλια - Πλακιωτάκη για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

 4. 19/01 19:29

  Ομοσπονδίες "Κύκλος" και "Αριστοτέλης": Απογοήτευση για τον αποκλεισμό των καταλυμάτων από τον αναπτυξιακό νόμο

 5. 19/01 19:25

  ΓΕΠΟΕΤ: Έντονη δυσφορία για τον αποκλεισμό τουριστικών γραφείων και λεωφορείων από τον αναπτυξιακό νόμο

 6. 19/01 16:47

  Συνάντηση ΠΑΣΥΞΕ με τον πρέσβη του Ισραήλ

 7. 19/01 16:25

  Brussels Airlines: Νέες πτήσεις προς Αθήνα και ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2022

 8. 19/01 15:15

  ΥΠΑ: Στο - 44,2% έναντι του 2019 η επιβατική κίνηση το 2021 στα ελληνικά αεροδρόμια

 9. 19/01 13:54

  Η Grant Thornton καλωσορίζει τον Ernesto Di Giorgio στο τμήμα Financial Services

 10. 19/01 13:51

  ΠΟΤ: Αύξηση από 30% έως 78% των διεθνών αφίξεων το 2022 έναντι του 2021

 11. 19/01 13:16

  Έρευνα | Επιβαρυμένη η Ψυχική Υγεία και η Κοινωνικότητα των Ελλήνων από την Πανδημία

 12. 19/01 13:09

  Συνεργασία ΕΟΤ – Πολεμικού Μουσείου για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού 

 13. 19/01 13:00

  Tripadvisor: Ρόδος και Σαντορίνη στους 10 πιο "in" προορισμούς στον κόσμο το 2022 - Διακρίσεις για Αθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα

 14. 19/01 12:30

  Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

 15. 19/01 12:03

  Seabourn: Το Ην. Βασίλειο η αγορά με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης κρουαζιέρας το 2022

 16. 19/01 11:35

  Βαλεαρίδες: Πρόστιμο 24.000 στη Ryanair επειδή χρέωνε τις χειραποσκευές

 17. 19/01 11:32

  Δημόσια συγνώμη και μεγάλη αποζημίωση για αρνητική κριτική απαιτεί από πελάτισσα ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη

 18. 19/01 11:15

  ΔΩΔΕΚΑ: Επτά χρόνια Ελλάδα | Η πρωτοβουλία της FedHATTA για 12μηνο και θεματικό τουρισμό ανανεώνεται

 19. 19/01 10:24

  Βρετανικός τουρισμός | jet2: Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών φέρνει άλμα στις κρατήσεις

 20. 19/01 09:10

  Εγκρίσεις για ανέγερση νέων ξενοδοχείων σε Θάσο και Άνω Κουφονήσι

 21. 19/01 09:00

  ΟΣΕ: Διαγωνισμός 190.000 ευρώ για μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας

 22. 19/01 09:00

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

 23. 19/01 09:00

  Οι 9 χώρες της ΕΕ που μείωσαν την περίοδο ισχύος των πιστοποιητικών

 24. 19/01 08:55

  Θετική γνωμοδότηση για καταφύγιο σκαφών μπροστά από ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

 25. 19/01 08:16

  Η Όμικρον μετέθεσε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και στην Ιταλία

 26. 18/01 22:06

  Να ενταχθούν τα τουριστικά λεωφορεία στον αναπτυξιακό νόμο, ζητεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κρήτης

 27. 18/01 21:37

  Γιατί τα κίνητρα εκσυγχρονισμού των 3άστερων ξενοδοχείων πρέπει να παραμείνουν στον αναπτυξιακό νόμο

 28. 18/01 16:06

  Nobu: Το brand του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ανοίγει νέο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη – Θα ανοίξει το 2022 (video)

 29. 18/01 15:25

  Ένωση Λιμένων Ελλάδας: Στο 49,2% του 2019 η κίνηση κρουαζιερόπλοιων το 2021, αλλά μόλις στο 23,7% των επιβατών

 30. 18/01 15:14

  ΣΕΤΚΕ: Να ενταχθούν τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα στο νέο αναπτυξιακό νόμο

 31. 18/01 14:24

  Συνάντηση των εταίρων του TOURNET, που συμμετέχει το ΜΑΙΧ, για την αειφόρα ανάπτυξη του τουρισμού

 32. 18/01 12:43

  B.Κικίλιας | Στον αναπτυξιακό νόμο ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των ξενοδοχείων 3 αστέρων

 33. 18/01 12:38

  Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαουδάραβα ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων Four Seasons

 34. 18/01 11:57

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ψηφιακή μετάβαση και στις τουριστικές πληροφορίες 

 35. 18/01 11:47

  Μ.Κόνσολας: Εμπορικές επιχειρήσεις και οδηγοί ταξί σε τουριστικές περιοχές να ενταχθούν στα εποχικά επαγγέλματα

 36. 18/01 11:39

  Το 5G «προσγειώνει» τις πτήσεις – Παρεμβολές με τα συστήματα των αεροσκαφών

 37. 18/01 11:21

  Να ενταχθούν στον Aναπτυξιακό όλες οι κατηγορίες ξενοδοχείων, δωμάτια, τουριστικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις

 38. 18/01 11:08

  ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας

 39. 18/01 11:01

  Φορολογικές ελαφρύνσεις, ειδικά στο ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου, για τόνωση της ανταγωνιστικότητας

 40. 18/01 10:50

  45% περισσότεροι επισκέπτες στα Μουσεία το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021

 41. 18/01 10:30

  PWC | Στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας η αισιοδοξία των CEOs

 42. 18/01 09:49

  Δήμος Αθηναίων | 410 σύγχρονα πεζοδρόμια μέχρι το καλοκαίρι του 2023

 43. 18/01 09:45

  Πράσινο φως για κάμπινγκ στην Κάρυστο και συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων στην Κρήτη

 44. 18/01 09:42

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα

 45. 18/01 09:34

  Ενίσχυση του Μουσείου Τρίπολης με ψηφιακές δράσεις ανάδειξης των εκθεμάτων του

 46. 18/01 09:32

  Accor | Περισσότερα από 300 νέα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο το 2022 

 47. 18/01 09:31

  Σημαντικό πλεόνασμα της Ελλάδας στο εμπόριο υπηρεσιών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 48. 18/01 08:18

  Euromonitor International: Oι 10 παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις για το 2022

 49. 17/01 15:52

  Β. Κικίλιας: Στόχος μας να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της

 50. 17/01 15:51

  Ιταλία: Προβλήματα στις πτήσεις αύριο λόγω απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

 51. 17/01 15:35

  ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις των 350 εργαζομένων στο Hilton Αθήνας - Τι λέει η Ιονική Ξενοδοχειακή

 52. 17/01 15:09

  In-Crete, Καινοτόμος συνεργασία για την Κυκλική Οικονομία στην Κρήτη και τη Μεσόγειο

 53. 17/01 14:05

  Θάσος: Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο ξενοδοχείο Alexandra Beach

 54. 17/01 13:46

  “Βούλιαξε” το σαββατοκύριακο η Βασιλίτσα

 55. 17/01 13:33

  Barceló Hotel Group: Άνοιγμα 20 νέων ξενοδοχείων στην Ευρώπη το 2022

 56. 17/01 13:10

  SAS: Οι 6 τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2022

 57. 17/01 12:49

  Eλεγχόμενη αποβίβαση στη νήσο Χρυσή Ιεράπετρας και το 2022 εισηγείται η Επιτροπή

 58. 17/01 12:48

  Τέλος το «Revenge travel» - Ποιες είναι 10 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια για το 2022

 59. 17/01 12:30

  ΣΕΤΕ | Επέκταση των μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης

 60. 17/01 12:11

  ΠΟΞ | Διαγωνισμός για υπηρεσίες κατάρτισης – πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων 1.278 εργαζομένων

 61. 17/01 11:25

  ΣΥΡΙΖΑ | Αδικαιολόγητο να χαθούν θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο

 62. 17/01 10:59

  Eurocontrol: Ταχεία ανάκαμψη στην αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη μόλις υποχωρήσει η πανδημία

 63. 17/01 10:06

  Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Eνωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων

 64. 17/01 08:35

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Κω και Χαλκιδική

 65. 17/01 08:30

  Τσεχία: H απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ στη θέρμανση συγκράτησε τον πληθωρισμό

 66. 17/01 08:30

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Βόλο και Ρέθυμνο

 67. 17/01 08:20

  Σερβία: Ανάσα για τον τουρισμό η εορταστική περίοδος

 68. 17/01 08:15

  Πώς θα διεξαχθεί η έκθεση τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών Mobile World Congress στη Βαρκελώνη

 69. 16/01 14:34

  Πρόεδρος ΡΑΕ για ενεργειακή κρίση: Πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των τιμών

 70. 16/01 13:47

  Μήπως δεν είναι «προσωρινός» ο πληθωρισμός;

 71. 16/01 13:38

  Γιατί η Aegean ανέστειλε τις πτήσεις προς και από την Βηρυτό

 72. 16/01 13:35

  Η Πολωνία μηδενίζει τον ΦΠΑ σε τρόφιμα και φυσικό αέριο

 73. 16/01 13:34

  Ουκρανία: Διαγωνισμός για την ανακατασκευή του αεροδρομίου της Πολτάβα

 74. 16/01 13:32

  Τυνησία: Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 75. 16/01 13:29

  Κ.Νοτοπούλου: Ο χειμερινός τουρισμός στην «εντατική», ο υπουργός Τουρισμού «στον κόσμο του»

 76. 16/01 13:21

  Το Χ.Κ. Παρνασσού συμμετέχει στις δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού την Κυριακή

 77. 16/01 13:13

  Β.Κικίλιας: Επιμήκυνση περιόδου με χειμερινό τουρισμό, city break και κρουαζιέρα

 78. 16/01 13:03

  FVW |Travel Talk: Virtual COUNTER DAYS 2022, με τη συμμετοχή προορισμών, ξενοδοχείων και κρουαζιέρας

 79. 15/01 01:33

  GlobalData: Η Google αποτελεί συνεχή απειλή για τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία

 80. 15/01 01:28

  Swiss Education Academy: Εκδρομές σοκολάτας και πολιτισμού στην Ελβετία

 81. 15/01 01:27

  Στη Μαδρίτη αυτήν την εβδομάδα η προσοχή της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας

 82. 15/01 00:51

  Νέος Αναπτυξιακός Νόμος | Ο εναλλακτικός τουρισμός στο επίκεντρο - ποιες επενδύσεις ενισχύονται

 83. 14/01 21:25

  ΥΠΑ: Περιστατικό με αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Μήλου

 84. 14/01 16:34

  HolidayCheck Special Award 2022: Ποια ελληνικά ξενοδοχεία επιλέγουν οι περισσότεροι Γερμανοί

 85. 14/01 15:47

  Γερμανία | FUR: Ιστορικό ρεκόρ ζήτησης για διακοπές το 2022 – Ανάκαμψη χωρίς εμπόδια το 2023

 86. 14/01 14:55

  Ισπανικός τουρισμός: Περιμένουν φέτος ανάκαμψη στο 88% των επιδόσεων του 2019

 87. 14/01 13:36

  Skyscanner | Έρευνα: "Δίψα" για διακοπές το 2022 - Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις κρατήσεις

 88. 14/01 12:50

  Β. Κικίλιας: Αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας ο τουρισμός το 2022

 89. 14/01 12:10

  ΗΠΑ: Σε εθελοντικό σύστημα εφαρμογής πρωτοκόλλων COVID οι κρουαζιέρες

 90. 14/01 11:19

  trivago | 9 αποδοτικοί κανόνες για ξενοδοχεία και καταλύματα ώστε να χτίσουν την επωνυμία & online παρουσία τους

 91. 14/01 10:31

  Έκλεισε ο φάκελος της πτώχευσης του Thomas Cook, χωρίς ευθύνες για τον Peter Fankhauser

 92. 14/01 10:18

  Συνάντηση ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης και της Δωδεκανήσου με τον υφυπουργό Μεταφορών

 93. 14/01 10:08

  Ισπανία: Στο εξής κορωνοϊός όπως γρίπη

 94. 14/01 09:44

  Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων (και στον τουρισμό) για τον Ιανουάριο του 2022

 95. 14/01 09:39

  Αλλαγή χρήσης ενοικιαζόμενων δωματίων και κατοικίας σε ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο και στην Κρήτη

 96. 14/01 09:36

  Επιχορηγήσεις σε 2 ξενοδοχεία σε Βόλο και Χερσόνησο Ηρακλείου

 97. 14/01 09:33

  Έρευνα | Τι θέλουν να γνωρίζουν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες εν μέσω πανδημίας

 98. 14/01 09:31

  Marriott: Νέα υπηρεσία ταξιδιωτικής ασφάλισης με απευθείας κρατήσεις

 99. 14/01 09:29

  Υπό νέα πίεση ο ισπανικός τουριστικός τομέας λόγω Όμικρον

 100. 13/01 16:07

  TasteAtlas: Η Ελλάδα δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για την κουζίνα της- ποια πιάτα και προϊόντα ξεχωρίζουν