Τρίτο φεστιβάλ Γαστρονομίας Λέσβου

Ο Φορέας Τουρισμού Μόλυβου, η Κοι.Σ.Επ. ΜΟΔΟΥΣΑ, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου, ο Φυσιολατρικός‐Ανθρωπιστικός Σύλλογος Μανταμάδου "Ηλιαχτίδα", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου και ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας από 2 έως 7 Ιουλίου.
Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ
2 Ιουλίου
"Ιστορίες του Γεραγώτικου ελαιώνα"
19:30 Εγκαταστάσεις ΜΟΔΟΥΣΑΣ, Παπάδος Γέρας
Η Κοιν.Σ.Επ. ΜΟΔΟΥΣΑ μαζί με τοπικούς παραγωγούς κι επιχειρηματίες της Γέρας και του Πλωμαρίου, αφηγείται ιστορίες βιομηχανικών κτηρίων με έμφαση στα ελαιοτριβεία, τους ανθρώπους τους και τον «κίτρινο χρυσό». Γευσιγνωσίες, μεζεδάκια και μαγειρέματα αναδεικνύουν το ελαιόλαδο αλλά και το ούζο, σε ένα σύγχρονο γαστρονομικό πανηγύρι.
3 Ιουλίου
"Στη Σκάλα Πολιχνίτου με ουζομεζέδες του Κόλπου Καλλονής"
19:30 Λιμανάκι Σκάλας Πολιχνίτου
Στον τόπο που μοσχομυρίζουν τα θαλασσινά και φύεται ο ξακουστός γλυκάνισος, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου μας καλεί να με αυθεντικούς μεζέδες που συνοδεύουν ιδανικά το ούζο. Λέσβιοι chef και επαγγελματίες της περιοχής, σε συνεργασία με τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο ο "Μπάλος", το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Πολιχνίτου, τον Αθλητικό Σύλλογο Πολιχνίτου και τον Ιππικό Σύλλογο Πολιχνίτου, μας συστήνουν τη γαστρονομία της περιοχής με live μαγειρέματα, γευσιγνωσίες, πολύ χορό και μουσική.
4 Ιουλίου
"Οι δρόμοι του τυριού στο Μανταμάδο"
Θα ταξιδέψουμε απ’ το χτες στο σήμερα. Η παράδοση θα συναντήσει τη σύγχρονη γαστρονομική εξέλιξη με συνταγές βασισμένες στις πρώτες ύλες του τόπου. Η φρέσκια μυζήθρα, η διαχρονική φέτα, η άλλοτε γλυκιά και άλλοτε πικάντικη γραβιέρα και φυσικά το φημισμένο λαδοτύρι θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του γευστικού ταξιδιού.
10.30 Τυροκομεία Μανταμάδου
Ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα θα μας μυήσει στα μυστικά της τυροκόμισης και θα μας περπατήσει στους δρόμους του τυριού. Με αφετηρία τις σύγχρονες παραγωγικές μονάδες της περιοχής θα ξεκινήσει ένα οδοιπορικό που θα καταλήξει στην Πλατεία όπου θα εκπαιδευτούν οι μικροί μας μάγειρες.
11.30 Τα παιδιά τυροκομούν
Στήνουμε εργαστήρι τυροκόμισης στην πλατεία του χωριού, που θα διδάξει στα παιδιά πως να παρασκευάσουν το δικό τους τυρί και πώς οι αγνές πρώτες ύλες αποτελούν τον βασικό άξονα μίας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
19.30 Πολύκεντρο Μανταμάδου
Το απόγευμα ξεκινάει με γευσιγνωσία τυριού. Παρακολουθούμε δρώμενα με ζωντανή τυροκόμιση, παραδοσιακές και σύγχρονες μαγειρικές, που θα μας αφηγηθούν την ιστορία του τυριού στον ευλογημένο αυτόν τόπο.
21.30 Πλατεία Μανταμάδου
Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακή μουσική και ουζάκι με μεζέ στην πλατεία του χωριού.
5 Ιουλίου
"Γλυκά κεράσματα κουταλιού στην Πέτρα"
10:00 Παιδικά μαγειρέματα, Εκκλησία Αγίου Νικολάου, Πέτρα
Γλυκά παιδικά εργαστήρια θα διδάξουν στους μικρούς μας μάγειρες παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα της Λέσβου και θα τους ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ανακύκλωσης.
19:30 Πλατεία Ηρώου, Πέτρα
Με αφετηρία την Πλατεία Ηρώου παρακολουθούμε εργαστήρι παρασκευής γλυκών κουταλιού όπως τα φτιάχνουν οι Πετριανές νοικοκυρές αυτή την εποχή και διηγούμαστε ιστορίες από το τελετουργικό του κεράσματος των γλυκών στα παλιά Πετριανά σπίτια. Ένα "κέρασμα εποχής" που θα μας προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, που για το βραδάκι μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις...
6 Ιουλίου
"Street Food στον Μόλυβο"
19:30 Οδός "Μιχαήλ Γούτου", Μόλυβος
Μεταμορφώνουμε τοπικές συνταγές σε φαγητό δρόμου και κάνουμε γευσιγνωσία ντόπιων προϊόντων στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου μετά μουσικής και χορού. Μια γιορτή του δρόμου που πλαισιώνεται από εκπλήξεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια και μαγειρέματα προσαρμοσμένα σε σύγχρονες τάσεις γαστρονομίας. Τη δράση οργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.
7 Ιουλίου
"Γλυκιά σαν καραμέλα"
Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού θα προβάλει την παρασκευή της "καραμέλας" με την παραδοσιακή τεχνική, καθώς και την ανάδειξή της μέσα από νέες δημιουργικές συνταγές. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Ερεσίων «Φανίας» θα αναβιώσει τις "καντρίλιες" με μαθήματα χορού. Το 3ο Lesvos Food Fest θα κλείσει στην αμμουδιά της Σκάλας Ερεσού με τραγούδι και γλέντι.
Οι Ερέσιοι πάντα αγαπούσαν τη διασκέδαση, το χορό, το τραγούδι και το καλό φαγητό. Ταξίδεψαν ή μετανάστευσαν στο εξωτερικό και επιστρέφοντας έφεραν νέες ιδέες, που αφομοιώθηκαν από την τοπική παράδοση τόσο στη γαστρονομία όσο και στη διασκέδαση.
Κάπως έτσι, το "Dulce de leche" της Αργεντινής έγινε η παραδοσιακή "καραμέλα", χρησιμοποιώντας το εκλεκτό πρόβειο γάλα της περιοχής, και οι "καντρίλιες" της Δυτικής Ευρώπης εντάχθηκαν στη διασκέδαση ήδη από τα χρόνια του μεσοπολέμου.
11:00 ‐ Πλωτά μαγειρέματα στην πλατεία Παπανικολή
Διακεκριμένος chef προτείνει τρόπους ένταξης της καραμέλας στην σύγχρονη κουζίνα.
18:00 ‐ "Καραμέλα" στην αυλή της Φανής
Ερέσια νοικοκυρά θα δείξει την παρασκευή της "καραμέλας" με τον παραδοσιακό τρόπο.
19:30 ‐ “Καντρίλιες” στην πλατεία Παπανικολή
Το γλέντι θα ξεκινήσει χορεύοντας "καντρίλιες" με τραγούδια μιας άλλης εποχής.
Το 3o Lesvos Food Fest διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, είναι υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της ΓΣΕΒΕΕ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και με την πολύτιμη βοήθεια άλλων φορέων και χορηγών.
- 1) Επιχειρηματικά Ταξίδια: Τάσεις και Προβλέψεις για το 2025
- 2) «Συμμαχία» Ελλάδας - Ιταλίας σε τουρισμό, γαστρονομία και αγροδιατροφή
- 3) Πώς η Volkswagen επιμηκύνει την τουριστική σαιζόν στην Ελλάδα - ποιο ξενοδοχείο άνοιξε για χάρη της
- 4) Θεματικός τουρισμός στην Ελλάδα | Έως 7 φορές υψηλότερες δαπάνες ανά επισκέπτη από τον μέσο τουρίστα
26/03 21:01
To Επιμελητήριο Ηρακλείου για την πυρκαγιά στη ΒΙ.ΠΕ. | Άμεση διερεύνηση των υποδομών πυρασφάλειας
26/03 17:04
ΙΤΕΠ | Ελληνικά ξενοδοχεία: 1 δισ.ευρώ σε ανακαινίσεις το 2024 - αναλυτικά οι επιδόσεις της χρονιάς
26/03 16:11
Ελληνικός τουρισμός | +111% οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, -11% από τις ΗΠΑ τον Ιανουαρίο
26/03 13:31
Κέρκυρα | Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης με τους φορείς και επιστήμονες
26/03 12:55
Ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο; Χρειάζεστε ΕΤΑ από τις 2 Απριλίου
26/03 12:35
FedHATTA: Ενημέρωση των τουριστικών γραφείων και επιχειρηματιών Ρεθύμνης για κλαδικά ζητήματα
26/03 12:13
Βέλγιο: Καθηλωμένες οι εξερχόμενες πτήσεις στις 31 Μαρτίου λόγω απεργίας
26/03 12:03
26/03 10:05
Ημέρα Καριέρας στα Χανιά - ΔΥΠΑ: 800 θέσεις εργασίας σε 25 επιχειρήσεις
26/03 10:00
26/03 09:53
Δήμος Αθηναίων | Σταθμός ανεφοδιασμού νερού στην πλατεία Κοραή
26/03 08:02
26/03 07:21
26/03 07:19
Δήμος Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός για τη μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία
26/03 07:13
Celestyal Discovery: Επιστροφή στις κρουαζιέρες μετά την ανακαίνιση με νέες καμπίνες και σουίτες
26/03 07:05
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Πρωτοβουλία για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά
26/03 07:00
Δεύτερο InterContinental στην Κρήτη φέρνει ο Όμιλος Γελασάκη
26/03 06:57
Κατακόρυφη αύξηση των επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαράγεβο το δίμηνο του 2025
26/03 06:45
Ξενοδοχειακός «πυρετός» στην Αθήνα: Νέες επενδύσεις αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης
26/03 06:37
20 εκατ. ευρώ την αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας Πύργου, Ήλιδας και Αρχ. Ολυμπίας
26/03 06:30
25/03 20:46
Ελληνικός τουρισμός 2025: +11,4% οι αφίξεις, +7,5% τα έσοδα τον Ιανουάριο
25/03 12:21
ForwardKeys | Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές επιλογές για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το 2025
25/03 12:04
25/03 11:07
Αναβάθμιση λιμενικών εγκαταστάσεων Μυκόνου: Δύο σημαντικά έργα σε εξέλιξη
25/03 10:58
Σύσταση DMMO στους Δήμους Ιωαννιτών και Β. Τζουμέρκων - Συνεργασία με το Υπ.Τουρισμού
25/03 08:15
25/03 07:50
Aegean: Νέες χειμερινές συνδέσεις με Σαρμ Ελ Σέιχ και Λούξορ
25/03 07:38
25/03 07:37
Universal Air: Νέα σύνδεση Μάλτα – Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2025
25/03 07:05
25/03 06:52
55.000 είδη ξενοδοχειακού εξοπλισμού διανεμήθηκαν σε φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας
25/03 06:13
ΕΕ | Εξετάζονται αλλαγές στα δικαιώματα των επιβατών στις πτήσεις
24/03 17:56
24/03 15:47
Eπιμελητήριο Ηρακλείου | Ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
24/03 15:30
Επιμελητήριο | Στρατηγικό σχέδιο επανεκκίνησης για τη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες
24/03 13:34
«Air France, μια ιστορία κομψότητας» - Έκθεση, διάρκειας δύο ετών, στην Τολούζη
24/03 13:26
Οι Έλληνες φοιτητές του LSE επαναπροσδιορίζουν το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα
24/03 12:24
24/03 12:03
Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη (24-28 Μαρτίου)
24/03 11:35
Το προφίλ του τουρισμού στην Πάρο το 2024- Αύξηση Τούρκων και Αμερικανών τουριστών
24/03 10:42
Microsoft: Phishing καμπάνια στο χώρο της φιλοξενίας που μιμείται την Booking.com
24/03 10:29
Δήμος Ρεθύμνου: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την τουριστική σεζόν
24/03 10:16
Τουρκικός τουρισμός | Η έκρηξη των προκρατήσεων προμηνύει νέο ρεκόρ το 2025
24/03 10:11
Λέσβος: Στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας με επίσκεψη 37 Πρέσβεων
24/03 09:57
24/03 09:54
Τα brands Brooks Βrothers και REPLAY σε ισόγειο κατάστημα στο Electra Palace Thessaloniki
24/03 09:49
24/03 09:16
Ανάλυση της ανταγωνιστικότητας των προορισμών μέσω των Social Media
24/03 09:00
Πώς η Ισπανία θα εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό υψηλού επιπέδου τουρισμού
24/03 08:53
24/03 07:58
Η Κρήτη υποδέχεται μαθητές από την Ισπανία: Μια εκπαιδευτική και πολιτιστική γέφυρα
24/03 07:22
Η επιτυχημένη στρατηγική της Πορτογαλίας για διείσδυση σε μακρινές αγορές
24/03 07:15
Δ.Φραγκάκης | Ολιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής
24/03 07:15
Διαγωνισμός για τη μίσθωση ξενοδοχείου στο κέντρο της Λευκάδας
24/03 06:30
Τουρκικός τουρισμός: Σταθερές οι αφίξεις το πρώτο δίμηνο του 2025
24/03 06:14
Ελλάδα | Ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τον Φεβρουάριο | +18% οι κρατήσεις για το Πάσχα
23/03 19:11
TUI TRAVEL Star | Συνέδριο και έκθεση με 40 περίπτερα στην Κω
23/03 15:36
Προώθηση των Κρητικών προϊόντων στα τοπικά ξενοδοχεία - Ολοκληρώθηκε το 13ο Forum (video)
23/03 13:45
Αμερικανικός τουρισμός | Λιγότεροι ξένοι τουρίστες στις ΗΠΑ το 2025 λόγω πολιτικών Τραμπ
23/03 13:45
WTTC | Συνεργασία για τη βελτίωση της πολυτελούς ταξιδιωτικής εμπειρίας
23/03 13:40
23/03 08:37
ΗΠΑ: Αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι για Ευρωπαίους ταξιδιώτες
23/03 08:03
23/03 08:00
23/03 07:20
Καναδικός Τουρισμός: Το αδύνατο δολάριο αυξάνει τις αφίξεις και μειώνει τα ταξίδια στο εξωτερικό
23/03 07:01
Βιομηχανία πολυτελείας: Πιέσεις στη γαλλική αγορά λόγω αμερικανικών δασμών
22/03 22:25
Πολυτελή διαμερίσματα εν πλω (!) - Υψηλής αισθητικής κατοικίες σε κρουαζιερόπλοια
22/03 18:31
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης | Ηχηρό μήνυμα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του από τους φορείς
22/03 18:00
Tripadvisor | "Φραγμός" σε 2,7 εκατ. ψεύτικες κριτικές το 2024
22/03 13:34
Όλγα Κεφαλογιάννη | Μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό από το Λονδίνο
22/03 11:59
Ξεκίνησε το Παγκρήτιο Forum για την προώθηση κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία
22/03 11:50
Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Heathrow – Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις πτήσεων
22/03 09:37
22/03 08:26
22/03 07:53
Λήξη της Χιονοδρομικής Περιόδου 2024-2025 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου
22/03 07:26
Θερινή Ώρα 2025: Οικονομικές επιπτώσεις και οφέλη στον τουρισμό
22/03 07:10
22/03 07:10
Οι κρυφές επιπτώσεις της συναισθηματικής εργασίας στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων
22/03 07:05
Τον Οκτώβριο η έναρξη του ψηφιακού Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της ΕΕ
22/03 07:04
Νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων στη Νάξο – Στρατηγικές δράσεις για περαιτέρω ανάπτυξη
21/03 22:50
Επανεκκίνηση πτήσεων στο Heathrow μετά από τη διακοπή ρεύματος
21/03 16:48
“Athens Reimagined” | Η Αθήνα και οι γειτονιές της στο ψηφιακό περιοδικό iGreece
21/03 16:46
Συνεχείς διακρίσεις για το THE DOLLI: Βραβεύθηκε με 2 χρυσά κλειδιά από τον παγκόσμιο οδηγό Michelin
21/03 15:46
Η Κρητική Κουζίνα στον ΟΗΕ: Μια εβδομάδα γεμάτη γεύσεις και πολιτισμό στη Βιέννη
21/03 15:38
Η στρατηγική της Ελλάδας για βιώσιμο και καινοτόμο τουρισμό στο LSE Hellenic Conference
21/03 14:47
21/03 14:20
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου για ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο
21/03 14:15
Χάος στο Χίθροου: Οι πιλότοι προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ημέρες για την αποκατάσταση των πτήσεων
21/03 12:21
21/03 12:07
ΕΟΤ | Έκθεση στην Ύδρα με τις ιστορικές αφίσες του ελληνικού τουρισμού
21/03 11:49
TUI UK & Ireland | Προβληματισμός για την υπερπροσφορά θέσεων
21/03 11:30
Έρευνα της Amadeus: Πώς τα ξενοδοχεία θα αυξήσουν κατά 12% τα έσοδα ανά δωμάτιο
21/03 11:17
Virtuoso: Οι πωλήσεις πολυτελών ταξιδιών θα συνεχίσουν να αυξάνονται
21/03 10:30
Εκδήλωση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στον Τουρισμό στη Ρόδο
21/03 10:24
Ενίσχυση του προϋπολογισμού για νέες τουριστικές επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Ηρακλείου
21/03 10:17
21/03 10:10
Χάος στο Heathrow: Σχεδόν 300.000 επιβάτες επηρεάζονται από την ξαφνική διακοπή ρεύματος
21/03 09:59
21/03 08:45
Δεύτερο InterContinental στην Κρήτη φέρνει ο Όμιλος Γελασάκη
Ξενοδοχειακός «πυρετός» στην Αθήνα: Νέες επενδύσεις αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης
Δήμος Αθηναίων | Σταθμός ανεφοδιασμού νερού στην πλατεία Κοραή
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Πρωτοβουλία για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά
Δήμος Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός για τη μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία
Κέρκυρα | Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης με τους φορείς και επιστήμονες
20 εκατ. ευρώ την αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας Πύργου, Ήλιδας και Αρχ. Ολυμπίας
Βέλγιο: Καθηλωμένες οι εξερχόμενες πτήσεις στις 31 Μαρτίου λόγω απεργίας
Κατακόρυφη αύξηση των επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαράγεβο το δίμηνο του 2025
Ημέρα Καριέρας στα Χανιά - ΔΥΠΑ: 800 θέσεις εργασίας σε 25 επιχειρήσεις
Ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο; Χρειάζεστε ΕΤΑ από τις 2 Απριλίου
ΕΕ | Εξετάζονται αλλαγές στα δικαιώματα των επιβατών στις πτήσεις
Celestyal Discovery: Επιστροφή στις κρουαζιέρες μετά την ανακαίνιση με νέες καμπίνες και σουίτες
FedHATTA: Ενημέρωση των τουριστικών γραφείων και επιχειρηματιών Ρεθύμνης για κλαδικά ζητήματα
Ελληνικός τουρισμός 2025: +11,4% οι αφίξεις, +7,5% τα έσοδα τον Ιανουάριο
ΙΤΕΠ | Ελληνικά ξενοδοχεία: 1 δισ.ευρώ σε ανακαινίσεις το 2024 - αναλυτικά οι επιδόσεις της χρονιάς
Ελληνικός τουρισμός | +111% οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, -11% από τις ΗΠΑ τον Ιανουαρίο
Aegean: Νέες χειμερινές συνδέσεις με Σαρμ Ελ Σέιχ και Λούξορ
To Επιμελητήριο Ηρακλείου για την πυρκαγιά στη ΒΙ.ΠΕ. | Άμεση διερεύνηση των υποδομών πυρασφάλειας
( 0 )