ΣΕΤΕΥΔ: Να διατηρηθεί ο όρος «Τουρισμός Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής»

Α Decrease font Enlarge font
ΣΕΤΕΥΔ: Να διατηρηθεί ο όρος «Τουρισμός Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής»

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (Πανελλαδική οργάνωση, μέλος του ΣΕΤΕ ) διαπιστώνει ότι στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με περιεχόμενο τον Θεματικό Τουρισμό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την καθολική υπαγωγή του συνόλου των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εταιρίες του Συνδέσμου στο άρθρο 6 παράγραφος 2, ως «Τουρισμός Αθλητικής Αναψυχής».

Η κατά γενική ομολογία λάθος και η αυθαίρετη υπαγωγή του επώνυμου κλάδου μας δηλαδή των Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής στην κατηγορία «Αθλητική Αναψυχή» δημιουργεί παρά πολλά προβλήματα, τονίζει ο Σύνδεσμος, ζητώντας να διατηρηθεί η χρήση του όρου «Τουρισμός Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής» (Outdoor Recreation Activities), για να προσδιορίσει τις δραστηριότητες που στο νομοσχέδιο υπάγονται στον όρο «Αθλητική Αναψυχή».

Ο Σύνδεσμος ζητεί τη σχετική διόρθωση, ώστε, όπως υπογραμμίζει:

Α) να συνάδει το νομοσχέδιο με την υπάρχουσα εδώ και 40 χρόνια Ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα αυτού του κλάδου που με το όνομα ««Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής» λειτουργεί στην Ελληνική και την Διεθνή Τουριστική Αγορά.

Β) να εναρμονίζεται η Ελληνική Τουριστική Νομοθεσία με τη διεθνή Νομοθεσία αλλά και επιχειρηματική και νομική πραγματικότητα.

Γ) να γίνει χρήση ενός όρου ο οποίος είναι γραμματικά σύμφωνος με την Ελληνική γλώσσα.

Δ) να ακολουθήσει τη Διεθνή ορολογία (Outdoor Recreation Activities)

Ε) να γίνεται χρήση της ίδιας ορολογίας με αυτή των Ελληνικών Α.Ε.Ι που διδάσκουν ειδικότητες σχετικές με τις δραστηριότητες μας.

Αναλύοντας το θέμα, ο Σύνδεσμος αναφέρει ακόμη:

Η αγορά αυτού του είδους τουριστικών υπηρεσιών λειτουργεί και προσδιορίζεται στην Ελλάδα ως Τουρισμός Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής εδώ και 40 χρόνια σε αρμονία με την ορολογία και πρακτική που χρησιμοποιούν αντίστοιχα στην Αμερική, την Αυστραλία (outdoor activities) και την Ευρώπη (activite de plain air ).

Είναι απορίας άξιο γιατί ο Νομοθέτης προτείνει την ένταξη των δραστηριοτήτων του Κλάδου μας σε μία συγγενή μεν αλλά ‘διάφορη’ στην αποστολή της τουριστική κατηγορία δραστηριοτήτων η οποία επί της ουσίας αλλά και ετυμολογικά δεν εκφράζει και δεν αντιπροσωπεύει τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουμε ως προμηθευτές της συγκεκριμένης αγοράς του «Τουρισμού Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής».

Θα πρέπει ο νομοθέτης να λάβει σοβαρά υπόψη μας τα παρακάτω :

Α) Ο Επαγγελματικός τομέας

 40 χρόνια προσφοράς υπηρεσιών στην αγορά του Τουρισμού της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής με αυτό τον τίτλο, γεγονός που σημαίνει πάνω από 5 εκατομμύρια μέχρι στιγμής ¨Έλληνες πελάτες και ανάλογος αριθμός αλλοδαπών  τουριστών πελατών οι οποίοι «αγόρασαν» το προϊόν σε Ελληνικό Έδαφος με το όνομα «Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής»

 Αναφερόμαστε σ’ ένα προϊόν που ξεκίνησε με το ίδιο όνομα, γιγαντώθηκε και πλέον έγινε «brand name» με αναγνωρισημότητα στη χώρα και το εξωτερικό.

 Η πιθανή αλλαγή του ονόματος του προϊόντος από «Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής» σε «Αθλητισμό Αναψυχής» αφήνει τον υπάρχοντα κλάδο εκτός του αντικειμένου που προωθεί ιστορικά από της ύπαρξής του.

 Σοβαρή είναι η περιπλοκή που δημιουργείται στον κλάδο του Εισαγόμενου Τουρισμού στην Ελλάδα. Επί δεκαετίες το κύριο μέλημα της Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής είναι η πρόσκληση αλλοδαπών τουριστών + με υψηλές ποιοτικές προσδοκίες συνεπώς και ανάλογου οικονομικού προφίλ.. Σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τα τελευταία 30 χρόνια ΟΛΕΣ οι εταιρίες του ΣΕΤΕΥΔ, όλες οι Τουριστικές Διευθύνσεις των τέως Νομών και νυν Περιφερειών της χώρας (Κρήτη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Μακεδονία κλπ) λαμβάνουν μέρος προωθούν και πωλούν υπηρεσίες διεθνώς κάτω από την ομπρέλα «Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής».

 Κανένας προμηθευτής της αγοράς της Υπαίθριας Αναψυχής σε διεθνές επίπεδο και κανένας πελάτης Αμερικάνος, Ισραηλινός, Γάλλος, Ρώσσος κλπ δεν επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα με την οικογένειά του για διακοπές για να αγοράσει υπηρεσίες «Αθλητικού Τουρισμού» οι οποίες εξ ορισμού αποβλέπουν στο κίνητρο της «διάκρισης» και της “νίκης”. 

 Ο διεθνής ανταγωνισμός της Ελλάδας σε Τουρισμό Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής με συγγενείς χώρες Σλοβενία, Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκόπια,Τουρκία και μικρότερες όπως Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν κλπ είναι εντονότατος σήμερα.

+ Η αντικατάσταση της επωνυμίας του ήδη δυνατού ελληνικού προϊόντος των «Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής’ με τον δύσκολο στην αντίληψη των ήδη υπαρχόντων τουριστών της χώρας όρο «Αθλητικός Τουρισμός» δημιουργεί σίγουρα σύγχυση και τοποθετεί άμεσα την Ελλάδα εκτός αγοράς.

Β) Ο Εκπαιδευτικός τομέας

 Δημιουργία Εγκεκριμένου από τη Ε.Ε Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σπουδών επιπέδου EQF 5 συνεργασίας 9 χωρών κάτω από τον τίτλο «Outdoor Animator» «Εμψυχωτής Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής» για την ίδια εκπαίδευση όλων των συνοδών Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής στην Ευρώπη. Το «Outdoor Animator» αποτελεί ένα νέο επάγγελμα στην Ευρώπη.

 Διδασκαλία από το 1998 του μαθήματος «Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής» σε επίπεδο Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο, Αριστοτέλειο).

 Διδασκαλία από το 2004 του μαθήματος «Διαχείριση Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής» με Μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών από το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 Συγγραφή δεκάδων Μεταπτυχιακών Διατριβών, Επιστημονικών άρθρων και ανάλογου Συγγραφικού έργου επάνω στο αντικείμενο «Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής»

 Αποφοίτηση χιλιάδων φοιτητών από Α. Ε. Ι. αλλά και Ι.Ε.Κ στη χώρα με αυτή την Ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους σε αυτό τον τομέα.

 Συνεργασίες με διεθνείς πάροχους εκπαίδευσης στην Ευρώπη (Training providers) o UC Leuven-Limburg (UCLL), Belgium; Dries De Ruytter * (assisted by Brenda De Fré)

o Coaching Ireland, Limerick, Ireland; Fiona Larkin

o University of Physical Education Budapest, Hungary; Gyongyver Lacza

o IDTOUR, University of Aveiro, Portugal; Nuno Lopes

o Institute of Health Sciences and Sports, University of Tallin, Estonia; Reeda Tuula

o Institute of Technology, Tralee, Ireland; Tomas Aylward

Γ) Ο Συνδικαλιστικός τομέας σε συνεργασίες κάτω από τον προσδιορισμό Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής:

 ΣΕΤΕΥΔ ( μέλος ΣΕΤΕ ) με πάνω από 65 μέλη, εκπροσωπεί το 70% του κλάδου

 Επίσημο μέλος στο European Confederation of Outdoor Employers (EC-OE), Belgium.

 Συνεργασίες με συνδικαλιστικά σωματεία στην Ευρώπη (Employer federations)

o France Plein Air (SNEPSALPA), France

o Swiss Outdoor Association (SOA), Switzerland

o Vereniging Buitensport Ondernemingen Nederland (VeBON), Netherlands

o Associacion Nacional de Empresas de Tourismo Activo (ANETA), Spain

o Associaçao Portuguesa de Empresas de Congressos, Animaçao Turistico e Eventos (APECATE), Portugal.

 Συμμετοχή και εκπροσώπηση σε διεθνή προγράμματα επαγγελματικών σύγκλισης ΕQF & NQF μέσω του SIQAF agenda (2016)

Ακόμη σε μια ακαδημαϊκής προσέγγισης εξέταση:

 Εννοιολογικά ο Αθλητισμός και η Αναψυχή δεν συνδυάζονται, αλλά διαφέρουν. Η μια λέξη περιέχει τον Αθλο – προσπάθεια / επιτυχία / κατόρθωμα/διάκριση. Η άλλη λέξη η Αναψυχή υπηρετεί άλλες αξίες την Ψυχή την ικανοποίηση / την ανάταση / τη διασκέδαση/ την ευζωία και τελικά την ποιότητα ζωής.

 Δεν είναι τυχαίο που στην καθημερνή ζωή τις δυο αυτές έννοιες δεν τις βρίσκουμε συνδυασμένες και φυσικά ούτε και στις επιχειρηματικές δράσεις.

 Είναι τόσο φανερή η διάκριση των δύο εννοιών που ακόμα και οι φορολογικοί κωδικοί δραστηριοτήτων σε Ευρωπαϊκό αλλά και Ελληνικό επίπεδο διαφοροποιούνται : 93.1 για τον Αθλητισμό και 93.2 για την Αναψυχή. Μια συνδυασμένη δραστηριότητα (Αθλητισμός + Αναψυχή) άραγε σε ποιο κεφάλαιο των ΚΑΔ θα ανήκει ?

 Το μπλέξιμο με τον Αθλητισμό και τους σχετικούς ΚΑΔ έχει πολύ πρακτικές συνέπειες, στα προγράμματα του ΕΣΠΑ όπου δεν προβλέπονται χρηματοδοτήσεις για αθλητικές δραστηριότητες αλλά και στην Στατιστική απεικόνιση (Eurostat) αυτής της σημαντικής τουριστικής δραστηριότητας που σε αντίθεση με όλα τα αλλά Ευρωπαϊκά κράτη στην Ελλάδα εμφανίζεται ανύπαρκτη λόγω της χαώδους ορολογίας και κατά συνέπεια λαθεμένων ΚΑΔ.

 Ακόμη από τα γραφόμενα σε αυτό το νομοσχέδιο και την χρήση της ορολογίας «Αθλητική Αναψυχή» διάφορα αξιοπερίεργα προκύπτουν όπως για παράδειγμα το γιωτινγκ δεν χαρακτηρίζεται «Αθλητική αναψυχή» παρόλο που σαν υπόβαθρό του έχει την Ιστιοπλοΐα, που είναι άθλημα και μάλιστα Ολυμπιακό ενώ χαρακτηρίζετα «Αθλητική αναψυχή» το ραφτινγκ και η πεζοπορία που δεν είναι καν αθλήματα και δεν ανήκουν σε αντίστοιχες Αθλητικές Ομοσπονδίες !! 

 

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
  1. 31/03 11:50

    MSC, Cunard και P&O Cruises παρατείνουν την έναρξη των προγραμμάτων κρουαζιέρας

  2. 31/03 11:11

    Η Airbnb στηρίζει τους οικοδεσπότες- Δίνει το 25% του ποσού της ακύρωσης και επιχορήγηση έως 5.000 δολάρια

  3. 31/03 10:54

    Το άγνωστο μικρό νησί της Αττικής με την φυσική πισίνα

  4. 31/03 10:50

    Στύλοι Ολυμπίου Διός: Το μυστήριο που πήρε χρόνια να λυθεί

  5. 31/03 10:17

    Netflix spoilers στους δρόμους της Γερμανίας για αποτροπή της κυκλοφορίας

  6. 31/03 10:14

    To σχέδιο της Σερβίας για τη στήριξη της οικονομίας και της Air Serbia

  7. 31/03 10:12

    Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 5 ξενοδοχεία στην Κρήτη

  8. 31/03 10:08

    Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Οι δυνατότητες αεροπορικής μετάβασης από Αθήνα για τους Αμερικανούς

  9. 31/03 10:03

    Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Iκαρία, Μέτσοβο, Κεφαλονιά, Κρήτη, Δ. Μάνη και Πάρο

  10. 30/03 18:59

    Κορωνοϊός: "Λουκέτο" για τον γερμανό σπεσιαλίστα Comtour

  11. 30/03 17:21

    ΙΑΤΑ: Κατά περίπτωση παράταση των πληρωμών των τουριστικών γραφείων

  12. 30/03 17:00

    Corissa Hotels: Δωρεάν διαμονή στην Κρήτη στους πράκτορες των γερμανόφωνων χωρών το 2021

  13. 30/03 16:44

    Κορωνοϊός: Οι πιστώσεις από τους αερομεταφορείς θα βάλουν λουκέτο στους μικρομεσαίους t.o’s

  14. 30/03 15:53

    Κ.Νοτοπούλου: Περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι στον Τουρισμό μένουν εκτός επιδοτήσεων

  15. 30/03 15:47

    Ryanair: Περιορισμένος αριθμός πτήσεων

  16. 30/03 15:21

    Ρωσικός τουρισμός | Ο τουρισμός στους πρώτους κλάδους του κρατικού πακέτου στήριξης στις επιχειρήσεις

  17. 30/03 14:59

    Τα επόμενα στάδια μετά τα μέτρα προστασίας επιχειρήσεων και εργαζομένων

  18. 30/03 14:55

    MMGY | Οι ταξιδιωτικές κρατήσεις θα επανέλθουν πιο γρήγορα από τις προβλέψεις

  19. 30/03 14:26

    Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνοντας τα μέτρα στήριξης

  20. 30/03 13:43

    Η ΕΕ αίρει τις απαιτήσεις για τα slot προκειμένου να βοηθήσει τους αερομεταφορείς

  21. 30/03 13:26

    ΑΒΤΑ: Οι πιστώσεις στα ταξίδια που ακυρώνονται έχουν προστασία ATOL

  22. 30/03 13:05

    "Η Φιλοξενία": webinar για τη διαχείριση της κρίσης στα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης

  23. 30/03 13:01

    H easyjet προσγειώνει τον στόλο της

  24. 30/03 12:44

    Φορέας Τουρισμού Χίου: Μέτρα για την τόνωση της τοπικής τουριστικής οικονομίας

  25. 30/03 12:25

    Expedia: Επιστροφή χρημάτων ανεξάρτητα από την πολιτική κράτησης του καταλύματος

  26. 30/03 11:00

    Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών

  27. 30/03 10:49

    Το άγνωστο ηφαίστειο που βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα

  28. 30/03 10:47

    Αττική: Ποιο είναι το βουνό που αποκαλούσαν παλιά οι Αθηναίοι «Τρελό»

  29. 30/03 10:32

    Κορωνοϊός: Νέα τάση στα πολυτελή ταξίδια με κρατήσεις σε απομονωμένες βίλες

  30. 30/03 10:30

    Κορωνοϊός: Αυξάνονται πωλήσεις και ενοικιάσεις τροχόσπιτων για καραντίνα

  31. 30/03 10:20

    Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε 6 προορισμούς

  32. 30/03 10:16

    Ο κορωνοϊός διαμορφώνει τάσεις για ιδιωτικότητα σε ξενοδοχειακή διαμονή και τουριστικές υπηρεσίες

  33. 29/03 13:38

    Ινδία: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης

  34. 29/03 13:36

    Τουρκία: Στον αέρα το σχέδιο για αφίξεις 250 εκατ. επιβατών στα αεροδρόμια το 2023

  35. 29/03 13:30

    Κορωνοϊός: Ποιο είναι το εργασιακό καθεστώς της τηλεργασίας στην Ισπανία

  36. 29/03 13:23

    Πρώτη Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Κρίσεων του ΠΟΤ με συμμετοχή και του κ.Θεοχάρη

  37. 29/03 13:20

    ΥΠΑ: Αναστολή πτήσεων έως τις 15 Απριλίου από και προς Ολλανδία και Γερμανία

  38. 28/03 15:22

    Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Νέα εκτίμηση για μείωση των διεθνών αφίξεων κατά 20-30% το 2020

  39. 28/03 15:06

    Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός": Πρόταση στα μέλη για ελαστική πολιτική ακύρωσης κρατήσεων

  40. 28/03 14:26

    TUI: Δάνειο ύψους 1,8 δισ.ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW

  41. 28/03 14:03

    Ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

  42. 28/03 13:57

    FedHATTA: Μαζί για τον Τουρισμό: Μηχανισμός στήριξης των τουριστικών γραφείων

  43. 28/03 13:44

    Έκτακτη επιδότηση ζητούν και οι ξεναγοί

  44. 28/03 13:32

    Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Τι δείχνει έρευνα για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία και τις επιχειρήσεις

  45. 28/03 13:23

    ΗΠΑ: Κλινικές δοκιμές σε φάρμακο και εμβόλιο κατά του ιού

  46. 28/03 13:21

    Κορωνοϊός | Ισπανία: Πάνω από 36 δισ. το πλήγμα στον τουρισμό - τα οικονομικά μέτρα

  47. 28/03 13:18

    Πώς επιστρέφονται τα ποσά συμμετοχής στην Mobile World Congress της Βαρκελώνης

  48. 28/03 13:13

    Μεγάλη προσφορά των αδερφών Δερβένη στο Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ Σκιάθου

  49. 28/03 11:17

    Το εκκλησάκι στο κέντρο της Αθήνας που ίσως δεν έχεις παρατηρήσει

  50. 28/03 11:15

    Θησείο: Η παρανόηση με το όνομα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες

  51. 27/03 20:20

    Μ. Κόνσολας: Ισχυρό μήνυμα από το υπουργείο και τον ΕΟΤ στους επισκέπτες από την ερχόμενη εβδομάδα

  52. 27/03 15:46

    Γερμανία | Η λύση για την επιβίωση των τουριστικών γραφείων: Δημιουργία ταμείου διαχείρισης οφειλών

  53. 27/03 15:31

    Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια προσφέρουν δωρεάν 10 πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού

  54. 27/03 15:24

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζητεί από τις επιχειρήσεις να προτείνουν λύσεις

  55. 27/03 15:06

    Κρουαζιέρα: Νέες ημερομηνίες επανεκκίνησης από εταιρείες

  56. 27/03 14:53

    Η Ε.Ξ. Κω στηρίζει τον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

  57. 27/03 14:46

    ΙΑΤΑ: Ανάγκη για ρευστότητα 200 δισ. δολ. στις αερομεταφορές

  58. 27/03 14:08

    SOS από τις αεροπορικές εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings, Orange2Fly

  59. 27/03 13:47

    Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού: Επιμόρφωση στελεχών με webinar

  60. 27/03 13:41

    Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον

  61. 27/03 13:33

    Οι Υπηρεσίες ΕΟΤ εξωτερικού αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά του κορωνοϊού

  62. 27/03 13:29

    Κορωνοϊός: Ποια μέτρα στήριξης ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο

  63. 27/03 13:12

    ΠΟΕΕΤ: Τα μέτρα δεν καλύπτουν όλους τους εργαζομένους στον τουρισμό - 6 νέες προτάσεις

  64. 27/03 13:09

    Υπεγράφη η νέα τοπική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

  65. 27/03 13:07

    Κορωνοϊός: Κλείνουν ξενοδοχεία και στη Ρωσία

  66. 27/03 13:07

    Κορωνοϊός: Η Qatar Airways αυξάνει τις πτήσεις από Αυστραλία για αποκλεισμένους επιβάτες - Σύνδεση και με Αθήνα

  67. 27/03 13:05

    Μάχη με το χρόνο για τα γερμανικά τουριστικά γραφεία – Άμεση κρατική στήριξη ζητεί η DRV

  68. 27/03 13:02

    Απόφαση: Οι ρυθμίσεις για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών

  69. 27/03 12:51

    Γερμανία: Αίτημα για απαλλαγή των αερομεταφορέων από τις πάγιες υποχρεώσεις τους στην κρίση

  70. 27/03 12:28

    "Κενά αέρος" στην εξαγορά της Condor

  71. 27/03 12:14

    Ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της Αθήνας που κατεδαφίστηκε

  72. 27/03 12:03

    Δεν βλέπω να ανοίγει η τουριστική σεζόν πριν από τον Ιούλιο

  73. 27/03 11:28

    Μεταφέρεται για το Μάιο του 2021 η Έκθεση DEFEA

  74. 27/03 11:11

    Συγγρού: Η ιστορία του δρόμου που ασφαλτοστρώθηκε σχεδόν σε 1 μέρα

  75. 27/03 10:52

    Το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας μελετά τις οριζόντιες συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία

  76. 27/03 10:49

    Κορωνοϊός: Οι πλούσιοι αγοράζουν ιδιωτικά νησιά για πολυτελή απομόνωση

  77. 27/03 10:38

    Ξενοδοχείο στην Ελβετία προσφέρει πακέτο πολυτελούς καραντίνας και τεστ για κορωνοϊό

  78. 27/03 10:36

    Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία στη Μύκονο

  79. 27/03 10:34

    Η επόμενη μέρα: Αλλαγή χρήσης 4 κτιρίων σε ξενοδοχεία σε Πάτρα, Χανιά και Ρόδο

  80. 26/03 20:26

    Γενναία κρατική στήριξη των εργαζομένων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες

  81. 26/03 19:53

    Καλά νέα για τη γρήγορη διάγνωση του κορωνοϊού

  82. 26/03 18:53

    Υπ. Τουρισμού: Νέα λίστα με 268 ξενοδοχεία που μένουν ανοικτά

  83. 26/03 18:15

    ΤΟ ΤΑΠ καλεί να… σερφάρουμε στον Πολιτισμό

  84. 26/03 17:27

    ΕΟΤ: Διαγωνισμός για την αναβάθμιση του visitgreece.gr

  85. 26/03 16:40

    Θετικά δέχονται οι καταναλωτές τις διαφημίσεις με επίκεντρο τον κορωνοϊό

  86. 26/03 15:40

    Το 10% του κανονικού αριθμού πτήσεων θα εκτελεί η KLM στο θερινό πρόγραμμα

  87. 26/03 14:49

    Ένα στα τρία αεροσκάφη στον κόσμο, καθηλωμένα στο έδαφος

  88. 26/03 14:21

    Ξενοδοχεία της Ασίας λειτουργούν ως καραντίνα για ταξιδιώτες που θέλουν απομόνωση!

  89. 26/03 14:12

    Ρωσία: Στοπ σε όλες τις επιβατικές πτήσεις – Καραντίνα σε Ρώσους που επαναπατρίζονται

  90. 26/03 14:01

    Γερμανία: 24 δισ. ευρώ οι απώλειες στους ταξιδιωτικούς προορισμούς το Μάρτιο και τον Απρίλιο

  91. 26/03 13:48

    Μετά την υγεία, ρευστότητα και επιτόκια για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  92. 26/03 13:45

    Πώς η κρίση επηρεάζει του ελέγχους οικονομικών καταστάσεων των εταιριών

  93. 26/03 13:32

    Ταξιδιωτικά γραφεία: Πόσο καλή λύση είναι τελικά η πίστωση για μελλοντικό ταξίδι;

  94. 26/03 13:15

    Ο ΣΕΤΕ στηρίζει τη δημόσια υγεία- Δωρεές και από επιχειρήσεις

  95. 26/03 13:11

    Προς μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία πολιτικής προστασίας;

  96. 26/03 13:04

    ΗΠΑ: Μέτρα στήριξης και των τουριστικών γραφείων - Μήνυμα της ASTA

  97. 26/03 13:02

    COSMOTE: "Από το σπίτι, καλύτερα για όλους", με δράσεις και συνεχείς ενημερώσεις

  98. 26/03 12:45

    Γερμανικός τουρισμός: Δραματικές οι συνέπειες για τους τουρ οπερέιτορ

  99. 26/03 12:35

    Η Royal Caribbean ακυρώνει όλες τις κρουαζιέρες μέχρι τα μέσα Μαϊου

  100. 26/03 12:21

    Πράσινο φως του ΚΑΣ για το Ελληνικό