Δρομείς από όλο τον κόσμο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Δρομείς από όλο τον κόσμο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας υπό τη διοργανωτική αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή-ρεκόρ περισσότερων από 55.000 δρομέων από 105 χώρες, οι οποίοιαπέδειξαν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής.

Κάτω από τον ηλιόλουστο αττικό ουρανό, 30.000 και πλέον θεατές όλων των ηλικιών απόλαυσαν έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών, χειροκρότησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες - επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς - και δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, τόσο στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου όσο και κατά μήκος της αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου.

Νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου 2018, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, ήταν ο Κενυάτης Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι, ενώ στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού η συμπατριώτισσά του, Σέλμιθ Μουριούκι. Πανελληνιονίκες αναδείχθηκαν ο Κώστας Γκελαούζος και η Ελευθερία Πετρουλάκη, αντίστοιχα.

Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξέλιξης του κορυφαίου αυτού αγώνα και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στήριξε τη διοργάνωση του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, ενώ για πρώτη φορά η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής ανέλαβε τη φιλοξενία σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον κόσμο του αθλητισμού, εξειδικευμένων tour operators και δημοσιογράφων, οι οποίοι θα προβάλλουν, με τη σειρά τους, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, την Αθήνα και την Αττική σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής, με τον ΣΕΓΑΣ, και των Εντεταλμένων Περιφερειακών Σύμβουλων, για τον Αθλητισμό κου Σπυρίδωνος Πάντζα και τον Τουρισμό κας Ελένης Δημοπούλου, καθώς και του Γενικού Συντονιστή του Μαραθωνίου Αθήνας, κο Μάκη Ασημακόπουλου, στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η φιλοξενία στην Αθήνα κορυφαίων ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων με αφορμή τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τέσσερις σημαντικές προσωπικότητες, ο καθένας έχοντας μια σημαντική ιστορία στο χώρο του διεθνούς δρομικού κινήματος και της δημοσιογραφίας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο κ. Μάκης Ασημακόπουλος και ο κ. Thom GilliganO Thom Gilligan, σημαντικός παράγοντας του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ένας από τους μεγαλύτερους touroperators στο χώρο του Μαραθωνίου και επικεφαλής της διεθνούς ένωσης σχετικών με το μαραθώνιο touroperators, της T.O.U.R.S., διοργανωτής και ο ίδιος πολλών μαραθωνίων διεθνώς, φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε στην Αθήνα, στη Μαρίνα του Φλοίσβου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στον Παρθενώνα και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, συναντήθηκε με στελέχη του Μαραθωνίου Αθήνας στην έκθεση ERGO Marathon EXPO που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο (TAEKWONDO) και εντυπωσιάστηκε από τα 150 περίπτερα των εκθετών αθλητικών ειδών και ειδών διατροφής. Τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα οργανωτικής τελειότητας και θεωρείται από τους κορυφαίους διεθνώς.

Ο Mario Antonio Catarino Machado, σημαντικός παλαίμαχος αθλητής της Πορτογαλίας με περισσότερους από 130 μαραθωνίους και υπερμαραθωνίους στο ενεργητικό του, σήμερα εκπροσωπεί ως δημοσιογράφος το εξειδικευμένο αθλητικό έντυπο SpiridonMagazine. Συμμετείχε, μάλιστα, και ως δρομέας στο μαραθώνιο τερματίζοντας με συγκίνηση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, εντυπωσιάστηκε από τον αριθμό, την εξυπηρέτηση και τη ζωντάνια των εθελοντών και δήλωσε ότι ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ίσως ένας από τους καλύτερα οργανωμένους μαραθωνίους που έχει ποτέ τρέξει στη ζωή του.

Ο έγκριτος Άγγλος δημοσιογράφος στο χώρο του διεθνούς αθλητισμού, David Lionel Owen, με μεγάλη εμπειρία στην κάλυψη θεμάτων των Ολυμπιακών και άλλων ηπειρωτικών Αγώνων για δεκαετίες, seniorcolumnist στο "InsidetheGames", το πιο διάσημο καθημερινό ηλεκτρονικό newsletter του Ολυμπιακού κινήματος με δεκάδες χιλιάδες decisionmakers ως αποδέκτες, συμμετείχε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενίας και διαπίστωσε και αυτός την αισθητή βελτίωση της οργάνωσης του μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και των γενικότερων τουριστικών και πολιτιστικών υποδομών της πόλης.

Τέλος, ο αθλητής/δημοσιογράφος και νέος συγγραφέας Miguel Calvo Anibarro από την Ισπανία, στέλεχος του γραφείου τύπου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Στίβου και αρθρογράφος στο RunnersMagazineSpain, φίλος της Ελλάδας και του Μαραθωνίου Αθήνας, στο πλαίσιο της φιλοξενίας από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΕΓΑΣ, άντλησε χρήσιμα στοιχεία και θετικές εντυπώσεις για το νέο, υπό έκδοση, βιβλίο του για την ιστορία του μαραθώνιου της Αθήνας.

Από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου, οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και να γνωρίσουν από κοντά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας και ολόκληρης της Αττικής, όσον αφορά τον αθλητικό και εναλλακτικό τουρισμό, ενώ έμειναν ενθουσιασμένοι από τον πλούσιο αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό και τη γαστρονομία του τόπου.

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας, ο γενικός συντονιστής του Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας, Μάκης Ασημακόπουλος, και η αν. Προϊσταμένη Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Δ/νσης Τουρισμού της Π.Α., Μαρία Παντελούς, με τους ξένους συμμετέχοντες στο fam tripΣε συνάντηση εργασίας των φιλοξενούμενων, του κ. Σπύρου Πάντζα, Εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, της κας Μαρίας Παντελούς, αν. Προϊσταμένης Τμ. Τουριστικής Προβολής της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, και του Γενικού Συντονιστή του Μαραθωνίου Αθήνας, κ. Μάκη Ασημακόπουλου, έγινε συζήτηση σε βάθος και ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω βελτίωση, τόσο σε ποιοτικά, όσο και σε ποσοτικά στοιχεία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και του γενικότερου πλαισίου φιλοξενίας των ξένων συμμετεχόντων και επισκεπτών στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού εξοικείωσης περιελάμβανε επισκέψεις στη Μαρίνα Φλοίσβου και στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Παραλιακής Ζώνης Φαλήρου, όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα ιστορικά μνημεία της περιοχής. Επισκέφθηκαν την έκθεση ERGO Marathon EXPO & το Κέντρο Εγγραφών ΑΜΑ στο Γήπεδο Tae-Kwon-Do, όπου διαπίστωσαν το εξαιρετικό επίπεδο οργάνωσης του κορυφαίου αυτού αθλητικού γεγονότος. Επίσης, μετά την επίσκεψη και την ξενάγηση στον Παρθενώνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι ξένοι αθλητικοί δημοσιογράφοι και εξειδικευμένοι touroperators περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές για τους συμμετέχοντες στο famtrip ήταν η τελετή έναρξης και η αφή της φλόγας του Μαραθωνίου, αλλά και ο τερματισμός των δρομέων στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Υπολογίζεται ότι η φετινή διοργάνωση, με ρεκόρ συμμετοχών 55.000 δρομέων (σε όλες τις διαδρομές), εκ των οποίων οι 9.000 από το εξωτερικό, πρόκειται να ξεπεράσει τα 30 εκ. Ευρώ σε έσοδα για την πόλη της Αθήνας, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι παρατείνει κατά δύο εβδομάδες τουλάχιστον την τουριστική σεζόν. Βασικό συμπέρασμα και σημαντική διαπίστωση όλων είναι ότι η πρωτοπορία και το επιτυχημένο μοντέλο διοργάνωσης ενός πολύ μεγάλου γεγονότος από μία αθλητική ομοσπονδία όπως ο ΣΕΓΑΣ δείχνει το δρόμο για το πως η σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα σε μία διοργάνωση μπορεί να αποτελεί τη βάση για μια υγιή, βιώσιμη, επιτυχημένη και παγκοσμίου κύρους αθλητική διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα.

Στην ίδια κατεύθυνση, της προβολής του Μαραθωνίου αλλά και του αθλητικού και όχι μόνο τουρισμού στην Αττική, κινείται το οκτασέλιδο διθυραμβικό αφιέρωμα για τον Κλασσικό Μαραθώνιο που φιλοξενεί στο "σαλόνι" του το δημοφιλέστερο ρωσικό τουριστικό περιοδικό "Vokrug Sveta" στο τεύχος Νοεμβρίου. Στο αφιέρωμα με τίτλο "Τρέχουμε όλοι", ο δημοσιογράφος του περιοδικού, KirillSidorov, που έτρεξε πέρυσι κι ο ίδιος στη διοργάνωση, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις εμπειρίες του, ενώ δηλώνει ενθουσιασμένος και για τη φετινή του συμμετοχή.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο δημοσίευμα σχετικά με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, που προέκυψε από τη δημοσιογραφική αποστολή του περιοδικού "Vokrug Sveta" στην Αττική, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα, με τη συνεργασία της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΓΑΣ, της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας και του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και τη συνδρομή της ΓΕΠΟΕΤ και της Aegean Airlines.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 23/09 22:15

  Καλλιτεχνική δράση Εκεί που Ζω στη Χίο

 2. 23/09 22:09

  Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων Animasyros στη Σύρο

 3. 23/09 22:05

  Mουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική ιστορία και στη σημασία του Φωτός στη Δήλο

 4. 23/09 12:43

  Καταστροφική η αύξηση του Φόρου Διαμονής - Ναι σε ένα τοπικό "Πράσινο Τέλος" επί του τζίρου

 5. 22/09 17:15

  ΞΕΕ | Το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής Νέα Θεσμοφόρια

 6. 22/09 17:10

  «Στοίχημα για εμάς το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο να είναι έτοιμο το 2030»

 7. 22/09 17:05

  Τουρισμός: Ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας-Ταϊλάνδης

 8. 22/09 16:00

  Dusit International: Σε αναζήτηση ξενοδοχείων στην Ευρώπη και τον κόσμο για τα 2 νέα brand Dusit Collection & Devarana

 9. 22/09 15:16

  1,3 εκατ. οι επισκέπτες της Ακρόπολης το α’ 5μηνο – Αύξηση 54,5% στα Μουσεία της χώρας

 10. 22/09 14:51

  Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων στη Θεσσαλία

 11. 22/09 14:20

  KAYAK: Αυτοί είναι οι Ελληνικοί προορισμοί με τα φθηνότερα πεντάστερα ξενοδοχεία για το φθινόπωρο

 12. 22/09 13:34

  HATTA - FedHATTA: Νέα ψηφιακή έκδοση iGreece για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

 13. 22/09 13:23

  Η Marketing Greece και τα Ikos Resorts αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας

 14. 22/09 13:06

  Κυριαρχία της Booking.com στις online ταξιδιωτικές κριτικές, αλλά χάνει έδαφος από τη Google

 15. 22/09 12:47

  Ανανεωμένη η ΙΤΒ 2024: Αλλαγές στην αισθητική των περιπτέρων – Επιμένει στο κόνσεπτ b2b

 16. 22/09 12:47

  ΕΞΑΑΑ | «Οι Πέτρες Μιλούν 2023» στην Ακαδημία Πλάτωνος

 17. 22/09 12:35

  Ομοσπονδία φοροτεχνικών | Προσοχή: Απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων

 18. 22/09 12:23

  Επενδύσεις | Σε διαβούλευση η ΣΜΠΕ για το ακίνητο Ακτή και Camping Ποσειδίου Καλάνδρας

 19. 22/09 12:20

  Ευρωκοινοβούλιο: Πρόταση για δωρεάν χειραποσκευή σε όλες τις Ευρωπαϊκές πτήσεις

 20. 22/09 12:07

  Τουρισμός | Η EasyJet προσθέτει τη Σκιάθο στο πρόγραμμα διακοπών στην Ελλάδα το 2024

 21. 22/09 11:22

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Ποιες αγορές πρωτοστάτησαν το 7μηνο - εντυπωσιακές οι επιδόσεις των Αμερικανών

 22. 22/09 11:10

  Accor | Η Julie White Chief Commercial Officer για την Ευρώπη και Β.Αφρική

 23. 22/09 11:03

  Μύκονος | Πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης για καταλύματα, εστιατόρια και δραστηριότητες

 24. 22/09 10:54

  Το Four Seasons Astir Palace στην 35η θέση των 50 καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο

 25. 22/09 10:40

  Ρόδος | Την παρέμβαση των τοπικών βουλευτών ζητούν οι φορείς για τον Φόρο Διαμονής

 26. 22/09 10:34

  Αλιευτικός Τουρισμός | Πρότυπο ανάπτυξης η Ιταλία

 27. 22/09 10:30

  Kοινές δράσεις μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και ΕΣΕΕ για την προβολή των τοπικών αγορών

 28. 21/09 17:13

  Η Selected Hideaways συμμετέχει στην IFTM Διεθνής & Γαλλική αγορά

 29. 21/09 17:05

  Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με τον ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

 30. 21/09 16:13

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Πρόσθετος φόρος διαμονής: νομοθέτηση στο πόδι ή συνειδητή επιλογή;

 31. 21/09 16:10

  ΙΝΣΕΤΕ: 9η Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τον σύγχρονο επαγγελματία του τουρισμού

 32. 21/09 16:04

  Έλενα Ράπτη | Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό

 33. 21/09 15:16

  Η Google αυξάνει της λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια

 34. 21/09 14:27

  Απειλή για τον Ελληνικό τουρισμό το «πράσινο» τέλος στα καταλύματα

 35. 21/09 13:42

  Γερμανικός τουρισμός: Κυριαρχία του all inclusive στις διαδικτυακές κρατήσεις διακοπών

 36. 21/09 13:28

  Τουρκικός τουρισμός | Τα ξενοδοχεία στην Αλικαρνασσό μείωσαν τις τιμές και αύξησαν τις πληρότητες

 37. 21/09 12:37

  Τουρισμός | Παρουσίαση ελληνικών προορισμών στην αγορά της Νότιας Αφρικής

 38. 21/09 12:22

  ΠΟΤ | Παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της βιωσιμότητας του τουρισμού

 39. 21/09 12:08

  ΣΔΟΕ: Παράνομες επιχορηγήσεις ύψους 2,6 εκατ. ευρώ σε 3 ξενοδοχεία στην Κω, τη Ρόδο και τα Τρίκαλα

 40. 21/09 11:23

  EasyJet holidays: Για πρώτη φορά επέκταση της σεζόν μέχρι το Νοέμβριο

 41. 21/09 11:11

  Transavia: Νέα καλοκαιρινή σύνδεση με Θεσσαλονίκη από τις Βρυξέλλες το 2024

 42. 21/09 10:54

  Εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050 εξαιτίας της κλιματικής κρίσης

 43. 21/09 10:50

  ΠΟΤ: Ανάκαμψη στο 80% έως 95% των επιπέδων 2019 στον παγκόσμιο τουρισμό το 2023

 44. 21/09 10:40

  Να μην χαθεί η ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων | Μανώλης Γιαννούλης

 45. 21/09 10:26

  Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

 46. 21/09 10:14

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις | Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες στην ΕΕ- Χαιρετίζει η Airbnb

 47. 21/09 09:53

  Κανονικά σήμερα οι πτήσεις - "Δεμένα" τα πλοία στον Πειραιά

 48. 20/09 17:03

  Διαχείριση Βιοαποβλήτων στα ξενοδοχεία του Δήμου Αθηναίων

 49. 20/09 15:26

  Η Μαγιόρκα θα εντοπίζει τις παράνομες μισθώσεις μέσω του οικολογικού φόρου

 50. 20/09 14:24

  Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου | Ζημιογόνα τα περισσότερα ξενοδοχεία - δεν αντέχουν άλλα βάρη!

 51. 20/09 13:41

  Αυτά είναι τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2023 – Ένα είναι Ελληνικό!

 52. 20/09 13:06

  IPK / ITB | Κινεζικός τουρισμός: Ανάκαμψη των εξερχόμενων ταξιδιών το 2024

 53. 20/09 12:41

  «Πολιτισμός - Τουρισμός: Ένα βήμα πιο κοντά» | Συζήτηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Marketing Greece

 54. 20/09 12:34

  Cunard: Νέα κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά το 2025

 55. 20/09 12:29

  Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

 56. 20/09 12:17

  Contiki: Νέα προγράμματα διακοπών στην Ελλάδα το 2024 για νέους και LGBTQIA+

 57. 20/09 12:02

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Στα 10,3 δισ. ευρώ οι εισπράξεις το 7μηνο, +13,2% έναντι του 2019

 58. 20/09 11:38

  Ηράκλειο: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ οι «Μέρες Γαστρονομίας 2023

 59. 20/09 11:19

  ΤΑΙΠΕΔ: Ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ακινήτων σε Ιεράπετρα και Θεσσαλονίκη

 60. 20/09 10:52

  JG Travel Group | Χειμερινές διακοπές 15, 22 και 29 ημερών σε ελκυστικές τιμές σε Κύπρο και Τουρκία

 61. 20/09 10:49

  Το Skiathos Palace Hotel φιλοξενεί το 6o Παγκόσμιο Συνέδριο Ογκολογίας ACTC2023

 62. 20/09 10:32

  TUI | Προειδοποίηση για αλλαγές στα ταξίδια στην Ευρώπη λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

 63. 19/09 19:54

  Η οριζόντια αύξηση του φόρου διαμονής υπονομεύει την Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό

 64. 19/09 19:41

  Κυβέρνηση | Ποια μέτρα οικονομικής και φορολογικής πολιτικής αποφασίστηκαν

 65. 19/09 19:16

  Ελληνικός Τουρισμός | Εξειδικεύτηκαν τα μέτρα: Τι πληρώνουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και Airbnb

 66. 19/09 19:04

  Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Βρετανό πρέσβη - Δρομολογείται η υπογραφή συμφωνίας

 67. 19/09 15:46

  ΥΠΑ | Ρεκόρ επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια τον Αύγουστο και το 8μηνο

 68. 19/09 14:49

  Hotelising: Απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2023

 69. 19/09 13:49

  DERTOUR: Η Ελλάδα στους πιο TOP προορισμούς διακοπών για οικογένειες & πολυτέλεια – Ανεβαίνει η ζήτηση για Φθινόπωρο

 70. 19/09 12:25

  Real Estate | έρευνα RE/MAX: Πού και τι αγοράζουν οι ξένοι στην Ελλάδα - στην πρώτη θέση οι Ισραηλινοί

 71. 19/09 12:08

  Βρετανικός τουρισμός | Υψηλότερες επιδόσεις από το 2019 φέτος - WTTC: Ανάκτηση των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη το 2024

 72. 19/09 12:05

  Νέα τάση late summer bookings: Στροφή των Βρετανών στις διακοπές τον Σεπτέμβριο & Οκτώβριο – Ποιο Ελληνικό νησί κερδίζει

 73. 19/09 12:00

  Διθυραμβικά σχόλια για τη Ρόδο σε ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης

 74. 19/09 11:42

  Τα Αρχαιολογικά Μουσεία Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου στον πολιτισμό της αμπέλου και του κρασιού

 75. 19/09 11:40

  Τουρισμός: Πάνω από το 2019 οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Αμερικανών – Ποιους μήνες ταξίδεψαν περισσότερο

 76. 19/09 11:32

  Παρουσιάζεται το Ψηφιακό Αποθετήριο Τουριστικού και Πολιτισμικού Περιεχομένου Δήμου Ηρακλείου

 77. 19/09 11:22

  Φεστιβάλ Φωτομετρίας στα Ιωάννινα

 78. 19/09 10:20

  TUI: Στο 95% του 2019 κλείνει το φετινό καλοκαίρι - Επέκταση σεζόν για Ελλάδα και Τουρκία

 79. 19/09 09:58

  Πρώτο βήμα για ίσους όρους ανταγωνισμού οι εξαγγελίες για τα Airbnb | Όχι οριζόντια το Πράσινο Τέλος

 80. 18/09 21:24

  10 Urban Roof @ Radisson Blu Park | Η νέα all day φυσική επιλογή του αθηναϊκού lifestyle 

 81. 18/09 19:04

  Το νέο Θέατρο του Λυκαβηττού αποκαλύπτεται μέσα από ένα ατμοσφαιρικό Timelapse 80 δευτερολέπτων

 82. 18/09 18:53

  Ρυθμίσεις για Airbnb και φόρο διαμονής | Το ΞΕΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις σε διάλογο με την κυβέρνηση

 83. 18/09 18:44

  ΑΑΔΕ | Tι προβλέπει η νέα συμφωνία συνεργασίας με τις πλατφόρμες Airbnb, Booking και Expedia Group/VRBO

 84. 18/09 16:03

  «Democracy & Wellbeing Weekend» στην Costa Navarino, στo πλαίσιo του Athens Democracy Forum      

 85. 18/09 14:19

  FedHATTA: Συνάντηση με Γ. Αποστολόπουλο και Ν.Κελαϊδίτη για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

 86. 18/09 14:09

  Δ.Καραλής | Τουρισμός: Η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία πληρώνουν την έλλειψη ενός σύγχρονου αεροδρομίου

 87. 18/09 12:38

  ForwardKeys | Ελληνικός τουρισμός 2023: Καλύτερες επιδόσεις το καλοκαίρι από το 2019 και το 2022

 88. 18/09 12:25

  Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Ενώσεων Μαρινών Ελλάδας και Λιμένων Ελλάδας

 89. 18/09 12:11

  Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου | Ενημερωτική εκδήλωση για την πυροπροστασία στα ξενοδοχεία

 90. 18/09 11:58

  Τουρίστες νοσηλεύονται μετά από κατανάλωση μολυσμένων ψαριών στη Γαλλία - η ασθένεια αλλαντίαση

 91. 18/09 11:48

  Πληγέντες: Παράταση και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών για πολίτες και επιχειρήσεις

 92. 18/09 11:22

  Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα στη φιλοξενία: Πιο ακριβά τα Airbnb από τα ξενοδοχεία! Τιμές-φωτιά στη Σαντορίνη

 93. 18/09 11:18

  ΕΕ | Ρεκόρ διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα το α΄εξάμηνο του 2023

 94. 18/09 10:46

  Μητσοτάκης | Δεν θα "σκοτώσουμε" την αγορά Airbnb - Κανένα πρόβλημα ανταγωνισμού με την αύξηση του φόρου διαμονής

 95. 18/09 10:14

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Άμεσα μέτρα στήριξης των ξενοδοχείων- εκατοντάδες ακυρώσεις πολύ μεγάλων ποσών

 96. 18/09 10:09

  Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων | Συναντήσεις στην Αθήνα με ΞΕΕ και Κεφαλογιάννη

 97. 18/09 10:00

  Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ξενώνα Αγίου Γεωργίου Μακρακώμης

 98. 18/09 07:57

  Αγροτουριστική Έκθεση Βαρθολομιού Ηλείας

 99. 18/09 07:54

  17ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων Ioannina Lake Run

 100. 17/09 14:03

  ΠΟΜΙΔΑ | Το σχόλιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη σχετικά με τα ακίνητα και τα Airbnb