Vavoulas.com

Γαστρονομικός τουρισμός: Όλο το πρόγραμμα του KOUZINA 2018 στην Α. Χαλκιδική

Γαστρονομικός τουρισμός: Όλο το πρόγραμμα του KOUZINA 2018 στην Α. Χαλκιδική

Δραστηριότητες που προωθούν τη συλλογικότητα, τον εθελοντισμό, τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις, τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, τους ντόπιους chef και την υποδοχή των φιλοξενούμενων, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του KOUZINA 2018, το πρόγραμμα του οποίου έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το KOUZINA 2018 είναι έτσι δομημένο, ώστε να ακολουθεί πιστά τις προδιαγραφές και τα δεδομένα των 5 εβδομαδιαίων θεματικών ενοτήτων, που το συνθέτουν πάντα:

-          Της αρχαιοελληνικής κουζίνας,

-          Της θαλασσινής κουζίνας,

-          Της μοναστηριακής κουζίνας,

-          Της κουζίνας του Πόντου και της Μικρασίας

-          Της μεσογειακής κουζίνας.

Γαστρονομικά δρώμενα προώθησης της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής και αναβίωσης της ορεινής γαστρονομικής κληρονομιάς αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της «αρχαιοελληνικής εβδομάδας», η οποία υποδέχεται στην ορεινή ζώνη της Ανατολικής Χαλκιδικής το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας Κύπρου, τα μέλη του  Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και chef από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Μακεδονίας – Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος». Μια σειρά μαγειρικών συνεργειών και επιδείξεων, η οποία εναλλάσσει την παρουσίαση του ντόπιου στοιχείου με το εθνικό, έρχεται να συμπληρώσει τα αρχαιοελληνικά μενού των φιλοξενούμενων chef που συνεργάζονται με τους τοπικούς, δημιουργώντας πάντα οπτικά και γευστικά θαύματα. Η πρώτη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2018 είναι αφιερωμένη στην κρητική κουζίνα, ενώ οι δραστηριότητές της θα καταγραφούν από Κύπριους και Αυστριακούς εκπροσώπους Τύπου.

Θεσσαλονικείς chef εξάλλου πλαισιώνουν την επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου κατά τη διάρκεια της «θαλασσινής εβδομάδας», ενώ Βέλγοι και Γάλλοι εκπρόσωποι Τύποι αποτυπώνουν το αποτέλεσμα της εμπνευσμένης συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της «μοναστηριακής εβδομάδας» τα τοπικά ξωκλήσια αλλά και τα μετόχια ανοίγουν τις πύλες τους και προσφέρουν στους επισκέπτες νηστίσιμα «θρησκευτικά κουρπάνια», ενώ τα restaurants της προαθωνικής χερσονήσου παρουσιάζουν αυθεντικά αγιορείτικα δείπνα, εμπνευσμένα από τις τράπεζες των Ιερών Μονών της αθωνικής πολιτείας. Γερμανοί και Έλληνες δημοσιογράφοι δοκιμάζουν τις γεύσεις και περιγράφουν τις εμπειρίες τους σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις των χωρών που εκπροσωπούν.

Η «κουζίνα του Πόντου και της Μικρασίας» υποδέχεται τους chef της ξενοδοχειακής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αναμένεται να αναβιώσουν τα πλούσια προσφυγικά τραπέζια και να «φιλέψουν όπως παλιά» επισκέπτες αλλά και εκπροσώπους Τύπου από την ιταλική και ιβηρική χερσόνησο. Η συνεργασία όμως του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης δε σταματά εδώ. Ειδικές ενότητες παρουσιάζουν το thessbrunch στους ταξιδευτές της Ανατολικής Χαλκιδικής, αποδεικνύοντας στην άρρηκτη γαστρονομική σχέση της συμπρωτεύουσας με τις όμορες περιοχές.

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα του φεστιβάλ, η «μεσογειακή», είναι αφιερωμένη στην κουζίνα του Λιβάνου και παρουσιάζεται στο κοινό από την επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου, καθώς και από λιβανέζους chef, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή με πρωτοβουλία του ταξιδιωτικού οργανισμού Mid East.

Το KOUZINA 2018 διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα (15.5.18 – 15.6.18) και αποτελεί οδηγό για το πώς η γαστρονομία προωθεί τουριστικά και πολιτιστικά έναν μέχρι πρότινος άγνωστο προορισμό. Στις δραστηριότητές του συμμετέχουν 17 τοπικοί κοινωνικοί φορείς, 32 τοπικές επιχειρήσεις, 13 τοπικοί chef, 10 Έλληνες φιλοξενούμενοι chef, καθώς και Γάλλοι / Λιβανέζοι chef. Υπολογίζεται ότι ο φετινός αριθμός εθελοντών θα ξεπεράσει τους 800, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αύξηση του αριθμού των εκπροσώπων Τύπου που περιηγείται, συμμετέχει και καταγράφει τα δρώμενα.    

Ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα το βρείτε εδώ

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 22/04 18:16

    Oλοκληρώνεται η δράση της περιφέρειας Κρήτης «Πάμε για… Χόρτα»

  2. 22/04 18:10

    Ελληνικός τουρισμός: Μείωση των εισπράξεων από Γαλλία και Γερμανία το α’ δίμηνο

  3. 22/04 14:52

    Ο πιο συχνός εφιάλτης στον κόσμο: Να πέφτουν τα δόντια

  4. 22/04 14:26

    Τουρισμός | Η νοσταλγία καθοδηγεί τις ταξιδιωτικές επιλογές των Βρετανών

  5. 22/04 14:10

    «Η Τέχνη είναι η Γλώσσα μας»: Καμπάνια για τα 70 χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

  6. 22/04 13:48

    ΕOT Κίνας | Β2Β συναντήσεις με τους t.os της Chengdu - Πτήσεις προς την Αθήνα τον Ιούνιο

  7. 22/04 11:59

    Τουρισμός | Ρεκόρ στις πτήσεις με αερόστατο στην Τουρκία το 2024

  8. 22/04 11:47

    Yπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο στο Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο - επίσκεψη Κεφαλογιάννη

  9. 22/04 10:29

    Ταξίδια για όλα τα βαλάντια το 2025 | Οι 15 πιο φθηνές και οι 15 πιο ακριβές χώρες

  10. 22/04 09:32

    Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Μύκονο, Κω, Κάρυστο, Σύβοτα και Αμφιλοχία

  11. 22/04 09:28

    Δήμος Ζαγορίου: Συνεργασία με το Impact Hub Athens για βιώσιμο τουρισμό και καινοτομία στο Δεμάτι

  12. 22/04 07:21

    Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Ξάνθης, Τοπείρου και Κιλκίς

  13. 22/04 07:10

    Διπλό ντεμπούτο για τα πολυτελή brands της IHG στην Κρήτη

  14. 22/04 07:00

    Νέα ξενοδοχειακά openings για την DHR Services και την Domotel

  15. 22/04 06:50

    Πέντε κρουαζιερόπλοια στη Σούδα έως το Σάββατο

  16. 22/04 06:45

    Κως: Νέες διαφημιστικές καμπάνιες με Jet2 και National Geographic Traveller UK

  17. 22/04 06:42

    Πολιτιστικές Ημέρες και Διαδρομές Θάλασσας στον Πειραιά

  18. 22/04 06:19

    Imbros Trail Run & Hike 2025: Αθλητικός φόρος τιμής στην Ιστορία των Σφακίων

  19. 22/04 06:05

    Παγκόσμια αεροπορική κίνηση: Κοντά στο ορόσημο των 10 δισ. επιβατών

  20. 21/04 19:12

    Θρησκευτικός τουρισμός | Το πανεπιστήμιο του Παλέρμο έρχεται στην Παναγία τη Ναυπακτιώτισσα

  21. 21/04 12:15

    Πάπας Φραγκίσκος: «Στον Χριστιανισμό μετρούν οι πράξεις»

  22. 21/04 08:35

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο της Arabian Travel Market 2025

  23. 21/04 07:52

    Τι αλλαγές φέρνει ο νέος κανονισμός για τις αποζημιώσεις πτήσεων στην ΕΕ

  24. 21/04 07:35

    Μνημόνιο συνεργασίας Αναπτυξιακής Αθήνας με Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τον τουρισμό

  25. 21/04 07:28

    Ηχοπερίπατος στο γεωπάρκο της Σητείας: Μια διαφορετική εμπειρία εξερεύνησης στην Κρήτη

  26. 20/04 07:46

    Ευρωπαίοι εργοδότες υπέρ της δημιουργίας «Δεξαμενής Ταλέντων της ΕΕ»

  27. 20/04 07:24

    Ανάδειξη της Χίου και των ανθρώπων της μέσα από το "Ανάποδο Τάμα"

  28. 20/04 07:10

    Το μοντέλο της Καρπάθου δεν ευννοεί το all inclusive | Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και ο πρόεδρος των ξενοδόχων στο T.N.

  29. 20/04 07:05

    Βενετία: Ο φόρος δεν αποθαρρύνει τον υπερτουρισμό...

  30. 20/04 07:00

    Πάσχα στη Μαγιόρκα: Όλα στα ύψη! | Πληρότητες, πτήσεις και τιμές υψηλής σεζόν

  31. 20/04 06:46

    Η AEGEAN «απογειώνει» τη Λάρνακα με νέα απευθείας πτήση προς Ρώμη

  32. 19/04 21:21

    AEGEAN, Olympic Air και SKY express μεταφέρουν το Άγιο Φως σε όλη την Ελλάδα

  33. 19/04 11:38

    Longevity is the New Luxury: Όταν η φιλοξενία συναντά την επιστήμη της ζωής σε συνέδριο στη Λισαβόνα

  34. 19/04 07:04

    Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο T.Ν. | Υποδεχόμαστε την τουριστική σεζόν με αισιοδοξία και πασχαλινή ατμόσφαιρα

  35. 19/04 07:00

    Juneyao Airlines: Περισσότερες απευθείας πτήσεις από τη Σαγκάη στην Αθήνα το 2025

  36. 19/04 07:00

    Ο Δήμος Σίφνου αναζητεί 28 χώρους πάρκινγκ ενόψει της τουριστικής περιόδου

  37. 19/04 07:00

    Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου στο TN: Οι κρατήσεις για Πάσχα και καλοκαίρι προμηνύουν μια πολύ καλή σεζόν

  38. 19/04 00:05

    Το φαγητό ως μοχλός ευημερίας: 6 τάσεις που αναδιαμορφώνουν τη Φιλοξενία

  39. 18/04 18:12

    Το Nations Cup Beach Volleyball έρχεται στο TUI Magic Life Candia Maris

  40. 18/04 14:46

    Γερμανία: Ανοίγει ο δρόμος για απελάσεις στην Ελλάδα

  41. 18/04 14:28

    Παραδοσιακό Πάσχα στη Νάξο: Μοναδικά έθιμα και τοπική κουζίνα

  42. 18/04 11:57

    Αξέχαστο Πάσχα στη Σίφνο: Παράδοση, κατάνυξη και αυθεντικότητα

  43. 18/04 10:40

    Το Πάσχα στην Κάλυμνο και στους ναυτότοπους της Ελλάδας

  44. 18/04 08:42

    Πώς οι ευρωπαϊκές αεροπορικές χάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια όσο αυξάνονται οι επιβάτες

  45. 18/04 08:41

    Ελληνικός τουρισμός: Ισχυρό ρεύμα από τη Βρετανία το Πάσχα – Ποιοι προορισμοί επωφελούνται

  46. 18/04 07:56

    Αβδού: Ένα μικρό χωριό στο Ηράκλειο με μεγάλη ιστορία

  47. 18/04 07:47

    Δήμος Πάρου | Παρέμβαση υπέρ επαγγελματιών για πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης

  48. 18/04 07:15

    Η Σοφία Φλέγκα (Ε.Ξ. Καρπενησίου) στο T.N. | Γολγοθάς δίχως Ανάσταση για τους χειμερινούς προορισμούς

  49. 18/04 07:00

    Alltours: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ελλάδα για 250 ταξιδιωτικούς πράκτορες

  50. 18/04 06:51

    Ετήσια έσοδα άνω των 43.000 ευρώ για τα Airbnb σε Μύκονο και Σαντορίνη

  51. 18/04 06:46

    Η Χίος στο Μιλάνο – Μαστίχα, παράδοση, παραλίες και θρησκευτικός τουρισμός

  52. 18/04 06:29

    Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία των εργαζομένων από τα Koullias Hotels στην Κω

  53. 17/04 17:21

    Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στο Ηράκλειο- Συνεργασία με το υπ.Τουρισμού

  54. 17/04 12:51

    Ανάμεσα στην ομορφιά και την ασυδοσία – μια ανατομία της τουριστικής πραγματικότητας στο Βόρειο Αιγαίο

  55. 17/04 12:10

    Τουρκία | Στόχος τα 3 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας ετησίως

  56. 17/04 11:49

    Η αμερικανική Lyft «πατάει γκάζι» στην Ευρώπη με την εξαγορά της FreeNow

  57. 17/04 10:54

    Η Αθήνα το νέο hotspot στην Ευρώπη για ξενοδοχειακές επενδύσεις- 8η πιο ελκυστική πόλη το 2025

  58. 17/04 10:43

    Οι δασμοί Τραμπ προκαλούν ανησυχία στη διεθνή αγορά επαγγελματικών ταξιδιών

  59. 17/04 10:36

    Jet2: Τέσσερις νέοι ελληνικοί προορισμοί από το Λούτον το καλοκαίρι του 2026

  60. 17/04 10:04

    Σημαντική αύξηση άνω του 18% στις απευθείας κρατήσεις στα Ελληνικά ξενοδοχεία για το Πάσχα

  61. 17/04 09:54

    Πασχαλινές Παραδόσεις των Κυκλάδων: Ένα Μωσαϊκό Πίστης και Πολιτισμού

  62. 17/04 08:23

    Βραχυχρόνια μίσθωση: 1,15 εκατ. διαθέσιμες διανυκτερεύσεις το Μάρτιο στην Ελλάδα

  63. 17/04 08:21

    Γαστρονομικές αποδράσεις στο Ζαγόρι: Ανακαλύπτοντας τους  θησαυρούς της Ηπειρώτικης κουζίνας

  64. 17/04 07:32

    Mirum Hellas: Δωρεά μελετών για τη μαρίνα Αγίου Νικολάου

  65. 17/04 07:05

    Έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της η Ιθάκη για το Πάσχα και τη θερινή περίοδο

  66. 17/04 07:05

    Η Handwritten Collection της Accor επεκτείνεται στην Ευρώπη – Η πρώτη ελληνική συμμετοχή

  67. 17/04 06:42

    Μύκονος: Χαμόγελα για το Πάσχα, αισιοδοξία για ρεκόρ αφίξεων το 2025 | Η Μαρία Κουσαθανά στο T.N.

  68. 17/04 06:10

    CBRE Hotels | Γιατί η αξία των ξενοδοχείων στην Ελλάδα θα συνεχίσει να ανεβαίνει

  69. 16/04 20:23

    Τουρισμός περιπέτειας: Η Ελλάδα κερδίζει τους Βρετανούς ταξιδιώτες της δράσης

  70. 16/04 20:11

    Χερσόνησος: 33.000 τουριστικές κλίνες στο σύστημα «Πληρώνω Όσο Πετάω»

  71. 16/04 16:02

    ΟΛΠ | Σειρά αναβαθμίσεων στις υποδομές του λιμένα Πειραιά

  72. 16/04 15:57

    Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στο Ρέθυμνο | Συνεργασία υπ. Τουρισμού και Δήμου

  73. 16/04 14:45

    Για πρώτη φορά στη χώρα Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός

  74. 16/04 14:04

    Wizz Air: Εκστρατεία ιατρικής ενημέρωσης ενόψει της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης του Πάσχα

  75. 16/04 13:14

    Μαγιόρκα: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Πάλμα κατά την τουριστική περίοδο

  76. 16/04 12:41

    Expedia | O αθλητικός τουρισμός αντιπροσωπεύει το 10% της παγκόσμιας τουριστικής δαπάνης

  77. 16/04 11:32

    «Ώρα για ένα Παγκόσμιο Ταμείο Ανθεκτικότητας στον Τουρισμό»

  78. 16/04 11:17

    Αμερικανικός Τουρισμός | + 38% το κόστος ταξιδιού στην Ευρώπη το 2025 - Στροφή σε πιο προσιτούς προορισμούς

  79. 16/04 11:02

    Προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας στην Πολωνία - ξεκινούν απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη

  80. 16/04 10:54

    Συμβουλές ασφαλούς οδήγησης εν όψει της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα

  81. 16/04 10:45

    Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στη Χίο ενόψει του Πάσχα

  82. 16/04 10:41

    Το χανιώτικο λάδι ως μοχλός ανάπτυξης στην τουριστική οικονομία της Κρήτης

  83. 16/04 07:59

    Η Archirodon σε κοινοπρακτικό σχήμα για μεγάλη επένδυση σε νέο λιμάνι στην Αλβανία

  84. 16/04 07:53

    Το πρώην Δημαρχείο Γόρτυνας μετατρέπεται σε Κέντρο Τουριστικής και Πολιτιστικής Ενημέρωσης

  85. 16/04 07:49

    CHC Group: Η ελληνική αλυσίδα που φέρνει τη Hilton στην Ελούντα και την Κάρπαθο

  86. 16/04 07:43

    Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών: Διαγωνισμός για τη μίσθωση δωματίων στη Σκοτίνα Πιερίας

  87. 16/04 07:35

    Koziakas Mountain Race 2025: Η πρόκληση του βουνού στον Κόζιακα

  88. 16/04 07:12

    Τουρισμός: Περιζήτητα τα πακέτα της TUI για Ελλάδα στην Αυστρία – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

  89. 16/04 07:05

    Ξεκινά η μεγάλη αποκατάσταση των Ενετικών Νεωρίων Χανίων

  90. 16/04 07:00

    Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι επιλογή – είναι προϋπόθεση για τον ελληνικό τουρισμό

  91. 16/04 06:10

    Υπουργείο Τουρισμού | Λευκή Βίβλος για τον τουριστικό μετασχηματισμό- διαγωνισμός 766.000 ευρώ

  92. 16/04 06:05

    Ερέτρια: Παραθαλάσσιος παράδεισος για τις διακοπές του Πάσχα

  93. 15/04 23:15

    Κυβερνητικές δεσμεύσεις για την άμεση λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά

  94. 15/04 16:15

    Πάσχα στη Σύρο, Πάρο, Κίμωλο και Αλόννησο | Τι λένει στο ΤΝ φορείς των νησιών

  95. 15/04 15:51

    Παράδοση στα ψηλά βουνά: Ο στολισμός του Επιταφίου στο Οροπέδιο Λιμνάκαρου της Κρήτης

  96. 15/04 15:43

    Σταθερό το επενδυτικό ενδιαφέρον στον τουρισμό διεθνώς το α' τρίμηνο

  97. 15/04 15:19

    Επιβατική κίνηση α' τριμήνου | +9,1% στα αεροδρόμια της ΥΠΑ, +6,5% σε όλα

  98. 15/04 14:48

    Πώς θα είναι ο κόσμος μας το 2035; - Διαβάστε τι απάντησαν οι μετέχοντες στο Φόρουμ των Δελφών

  99. 15/04 14:12

    Μ.Βρετανία | Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ σε road show του Kuoni

  100. 15/04 13:58

    Η Norwegian Cruise Line βάφτισε το νέο της πλοίο- νέα αξιοθέατα στο ιδιωτικό νησί