Πόρος: Ένα Πράσινο Κόσμημα στον Αργοσαρωνικό

Kείμενο - φωτό: Δημήτρης Σταθόπουλος
- Ανακαλύπτοντας την τέλεια απόδραση, μια ανάσα από την Αθήνα
Το πρωινό πλοίο σχίζει τα κρυστάλλινα νερά του Αργοσαρωνικού, μεταφέροντας επισκέπτες προς αυτό που πολλοί θεωρούν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας. Καθώς το σκάφος πλησιάζει στο λιμάνι, οι καταπράσινες πλαγιές του Πόρου εμφανίζονται στον ορίζοντα—ένα πλούσιο σε βλάστηση νησί που φαίνεται να αψηφά την τυπική εικόνα των ηλιοκαμένων ελληνικών νησιών.
Τοποθετημένος σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, ο Πόρος προσφέρει το τέλειο αντίδοτο στην αστική ζωή. Δεν πρόκειται για ένα νησί, αλλά για δύο—τη Σφαιρία και την Καλαυρία—που χωρίζονται από ένα στενό κανάλι που δίνει στον προορισμό το όνομά του. Αυτό που προκύπτει από αυτή τη γεωλογική ιδιαιτερότητα είναι ένας τόπος όπου δάση πεύκων κατρακυλούν για να συναντήσουν τα γαλάζια νερά, δημιουργώντας ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς και γαλήνης.
Μια Πόλη Χτισμένη σαν Αμφιθέατρο
Η πόλη του Πόρου υψώνεται αμφιθεατρικά από το λιμάνι στο ηφαιστιογενές νησάκι της Σφαιρίας, με τα νεοκλασικά της κτίρια βαμμένα σε απαλές παστέλ αποχρώσεις που αιχμαλωτίζουν το μεσογειακό φως. Η περιπλάνηση στα στενά καλντερίμια είναι σαν να μπαίνεις σε μια ζωντανή καρτ ποστάλ—μπαλκόνια στολισμένα με μπουκαμβίλιες, κρυφές αυλές που ξεχειλίζουν από γιασεμί, και μικρά μαγαζάκια που πουλούν τα πάντα, από χειροποίητα κεραμικά μέχρι τοπικό μέλι.
Η παραλιακή προκυμαία, που εκτείνεται από τον Σταυρό μέχρι τη δυτική προβλήτα του νέου λιμανιού, σφύζει από ζωή κατά τις καλοκαιρινές βραδιές. Ντόπιοι και επισκέπτες κάνουν βόλτα δίπλα σε παραθαλάσσιες ταβέρνες όπου το άρωμα του ψητού χταποδιού αναμειγνύεται με τον αλμυρό αέρα, ενώ το απαλό φτερούγισμα των κυμάτων παρέχει ένα φυσικό soundtrack στον ανείρρυστο ρυθμό του νησιού.
Εκεί που τα Πεύκα Συναντούν τη Θάλασσα
Αυτό που ξεχωρίζει τον Πόρο από πολλά ελληνικά νησιά είναι οι εξαιρετικές παραλίες του, όπου η πυκνή βλάστηση φτάνει σχεδόν μέχρι την άκρη του νερού. Οι νότιες και δυτικές ακτές του νησιού προσφέρουν μια εντυπωσιακή ποικιλία από σημεία κολύμβησης, το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα.
Το Ασκέλι, η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής παραλία, συνδυάζει την ευκολία με τη φυσική ομορφιά. Εδώ, ευκάλυπτα προσφέρουν φυσική σκιά στους λουόμενους, ενώ οι πλήρως οργανωμένες εγκαταστάσεις εξυπηρετούν οικογένειες και λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Για όσους αναζητούν κάτι πιο απομακρυσμένο, ο όρμος της Βαγιωνιάς προσφέρει μια ματιά στο παρελθόν—κάτω από τα τιρκουάζ νερά της κρύβονται τα ερείπια μιας αρχαίας βυθισμένης πόλης, καθιστώντας την παράδεισο για snorkeling.
Ίσως η πιο ρομαντικά ονομασμένη είναι το Λιμανάκι της Αγάπης, όπου πανύψηλα πεύκα πλαισιώνουν ένα ημισέληνο χρυσής άμμου. Η παραλία ανταποκρίνεται στο ποιητικό της όνομα, ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα όταν το φως μεταμορφώνει το περιβάλλον δάσος σε έναν καμβά πράσινου και χρυσού.
Ένα Γαστρονομικό Ταξίδι στον Χρόνο
Η γαστρονομική σκηνή του Πόρου αντικατοπτρίζει τόσο τη ναυτική του κληρονομιά όσο και την αγροτική αφθονία. Η εγγύτητα του νησιού με την ηπειρωτική χώρα σημαίνει ότι φρέσκα υλικά φτάνουν καθημερινά, ενώ οι τοπικές σπεσιαλιτέ αναδεικνύουν τον πλούτο τόσο της γης όσο και της θάλασσας.
Οι παραδοσιακές ταβέρνες σερβίρουν σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα, μια τοπική λιχουδιά που μιλά για τις αλιευτικές παραδόσεις του νησιού. Τα φρέσκα θαλασσινά κυριαρχούν σε πολλά μενού, συνοδευόμενα από λαχανικά που καλλιεργούνται στο γόνιμο χώμα της κοντινής Τροιζήνας. Τα διάσημα λεμονοδάση του Γαλατά, ορατά στην απέναντι πλευρά του στενού διαύλου, παρέχουν φρούτα για τα περίφημα γλυκά του κουταλιού λεμόνι του νησιού—μια γλυκιά ανάμνηση της αγροτικής κληρονομιάς του Πόρου.
Για επιδόρπιο, οι ντόπιοι συστήνουν το χειροποίητο παγωτό στο ζαχαροπλαστείο Βεσσαλά στην παραλιακή, όπου οι συνταγές έχουν μεταδοθεί από γενιά σε γενιά.
Ποδηλατώντας στον Παράδεισο
Ο Πόρος αποκαλύπτει τα μυστικά του καλύτερα σε όσους εξερευνούν πέρα από το λιμάνι. Το δίκτυο ποδηλατόδρομων του νησιού περνά μέσα από δάση πεύκων προσφέροντας εντυπωσιακή θέα προς τον Κόλπο και προς την αρχαία γη της Τροιζήνας. Αυτά τα μονοπάτια, κατάλληλα για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων, παρέχουν πρόσβαση σε κρυμμένους κόλπους και πανοραμικά σημεία θέας που λίγοι επισκέπτες ανακαλύπτουν.
Το συμπαγές μέγεθος του νησιού το καθιστά τέλειο για εξερεύνηση με ποδήλατο, και πολλοί επισκέπτες φέρνουν τα ποδήλατά τους στο πλοίο ή τα νοικιάζουν τοπικά. Οι διαδρομές μέσα στο εσωτερικό προσφέρουν όχι μόνο άσκηση, αλλά και την ευκαιρία να βιώσει κανείς την αξιοσημείωτη βιοποικιλότητα του νησιού και να δει κλείσει μάτι στην άγρια ζωή στο φυσικό της περιβάλλον.
Εκεί που η Ιστορία Ψιθυρίζει
Κάτω από τη φυσική ομορφιά του Πόρου κρύβεται ένας πλούσιος ιστορικός καμβάς. Τα ερείπια του Ιερού του Ποσειδώνα, που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, υπενθυμίζουν στους επισκέπτες ότι αυτή η γη είναι ιερή εδώ και χιλιετίες. Αρχαιολογικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο ναός ήταν ένας σημαντικός θρησκευτικός χώρος στον αρχαίο κόσμο, προσελκύοντας προσκυνητές από όλες τις ελληνικές γαίες.
Η πιο πρόσφατη ιστορία του νησιού είναι εξίσου συναρπαστική. Τα ερείπια του Ρώσικου Ναυστάθμου, τώρα προστατευόμενο ιστορικό μνημείο, αφηγούνται την ιστορία της γεωπολιτικής ίντριγκας του 19ου αιώνα όταν ο Πόρος χρησίμευσε για λίγο ως βάση για τον ρωσικό στόλο.
Το εικονικό Ρολόι, ορατό από όλο το νησί, έχει γίνει το ανεπίσημο σύμβολο του Πόρου. Χτισμένο κατά την νεοκλασική περίοδο, στέκεται ως μαρτυρία της ευημερούς παρελθόντος του νησιού και συνεχίζει να μετρά τον χρόνο τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.
Μια Νύχτα Κάτω από τα Αστέρια
Καθώς το σκοτάδι πέφτει, ο Πόρος μεταμορφώνεται και πάλι. Η παραλιακή ζωντανεύει με τους ήχους της συνομιλίας και του γέλιου από ταβέρνες και μπαρ. Το υπαίθριο σινεμά "Διάνα" προσφέρει μια μοναδικά ελληνική εμπειρία—παρακολούθηση ταινιών κάτω από ένα φόντο αστεριών ενώ ο απαλός θαλασσινός αεράκι μεταφέρει το άρωμα του πεύκου και του αλατιού.
Για τους λάτρεις του πολιτισμού, το νησί χρησιμεύει ως πύλη προς το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο ή οργανωμένη εκδρομή. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν τη φυσική ομορφιά του Πόρου με το διαχρονικό δράμα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου.
Ένας Βιώσιμος Νησιωτικός Παράδεισος
Αυτό που κάνει τον Πόρο πραγματικά ξεχωριστό είναι το πώς εξισορροπεί την προσβασιμότητα με τη διατήρηση. Αρκετά κοντά στην Αθήνα για απόδραση του Σαββατοκύριακου, αλλά αρκετά μακριά για να νιώθει σαν γνήσια καταφύγιο, το νησί έχει καταφέρει να διατηρήσει τον αυθεντικό του χαρακτήρα ενώ καλωσορίζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Η αφθονία των πράσινων χώρων, η δέσμευση για διατήρηση των ιστορικών χώρων, και η αφοσίωση της τοπικής κοινότητας σε πρακτικές βιώσιμου τουρισμού κάνουν τον Πόρο πρότυπο για υπεύθυνα ταξίδια στη Μεσόγειο.
Καθώς το πλοίο αναχωρεί και ο Πόρος απομακρύνεται στην απόσταση, οι επισκέπτες κουβαλούν μαζί τους περισσότερα από απλές αναμνήσεις όμορφων παραλιών και εξαιρετικού φαγητού. Παίρνουν σπίτι μια κατανόηση του τι σημαίνει πραγματικά η ελληνική έννοια της "φιλοξενίας"—αγάπη για τους ξένους—που βιώθηκε σε ένα νησί όπου τα πεύκα ψιθυρίζουν αρχαία μυστικά και κάθε ηλιοβασίλεμα ζωγραφίζει τον ουρανό σε αποχρώσεις του χρυσού.
Σε έναν κόσμο που ορίζεται όλο και περισσότερο από τη βιασύνη και τον θόρυβο, ο Πόρος προσφέρει κάτι πολύτιμο: το δώρο του ίδιου του χρόνου, μετρημένου όχι από ρολόγια αλλά από τον ρυθμό των κυμάτων πάνω σε αρχαίες ακτές.
01/10 17:53
A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
01/10 15:54
01/10 15:45
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
01/10 15:34
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
01/10 15:29
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
01/10 13:40
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
01/10 13:36
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
01/10 13:29
01/10 13:13
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
01/10 11:00
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι
01/10 10:38
Η τροφή αναγνωρίζεται ως πολιτιστικός πόρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας του IGCAT
01/10 10:29
01/10 10:19
Πώς επηρεάζει ένα κυβερνητικό shutdown τον τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες;
01/10 10:13
Αξιολόγηση του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO
01/10 10:05
01/10 08:26
01/10 07:33
01/10 07:05
Μαρίνα Αλίμου: Ανοίγει ο δρόμος της ανάπλασης 100 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό και το yachting
01/10 07:00
Καθυστερήσεις, τριγμοί και αερομαχίες υπουργείου-ελεγκτών στα αεροδρόμια
01/10 06:52
01/10 06:45
01/10 06:26
01/10 06:24
01/10 06:21
Καρέτα-Καρέτα και βιώσιμος τουρισμός: Όροι για τη νέα κατασκήνωση Camping Thelia
01/10 06:16
Ο Ν. Χαραλάμπους στο ΤΝ | Το 2026 ξεκινούν τα υδροπλάνα - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο
01/10 06:15
01/10 06:10
30/09 20:33
H Όλγα Κεφαλογιάνη στη σύνοδο του WTTC | Έμφαση στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού
30/09 20:25
30/09 20:11
Αύξηση-ρεκόρ στις παγκόσμιες αερομεταφορές τον Αύγουστο - Ποιες περιοχές "απογειώθηκαν"
30/09 20:03
TUI Magic Life Candia Maris | Η καρδιά του ευρωπαϊκού Beach Volley χτυπά στην Κρήτη
30/09 18:04
30/09 17:35
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου- Αίτημα για αεροπορική σύνδεση
30/09 16:30
30/09 15:51
Γιατί η Ryanair δεν επανεκκινεί τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
30/09 15:19
Η Αθήνα φιλοξενεί την «καρδιά» του διεθνούς κινηματογράφου και της τηλεόρασης (4 - 7 Οκτωβρίου)
30/09 12:22
Δυναμική παρουσία της Κρήτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TOP Resa 2025 στο Παρίσι
30/09 12:18
ΕΟΤ Σερβίας: Ισχυρό ενδιαφέρον από τη Βοσνία για τουρισμό στην Ελλάδα
30/09 11:55
ForwardKeys | Διακοπές τον Σεπτέμβριο: Κυριαρχούν τα ζευγάρια και οι solo ταξιδιώτες
30/09 11:37
Το Radisson Hotel Group διπλασιάζει την παρουσία του στην Ελλάδα με 5 νέα ξενοδοχεία
30/09 11:28
Emirates | Open Days για την πρόσληψη νέων μελών πληρώματος καμπίνας στην Ελλάδα
30/09 11:13
30/09 11:00
Πιερία | Συνάντηση Π.Ο.Τ.Α.Π. με στελέχη του tour operator «Grecos» της Πολωνίας
30/09 10:42
Χανιά: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιεροπλοίων και επιβατών στο πρώτο εννιάμηνο του 2025
30/09 10:37
Τιμή στη μνήμη του Σπύρου Κοκοτού στο 6ο Cretan Street Cooking Festival
30/09 10:35
30/09 10:20
Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο από την Hersonissos Group στην Κρήτη
30/09 08:26
Στην καρδιά της ελληνικής άγριας φύσης: Τα Γρεβενά αποκαλύπτουν τα μυστικά
30/09 08:00
Το TikTok μπαίνει δυναμικά στον τουρισμό με νέα εργαλεία διαφημίσεων και κρατήσεων
30/09 07:51
Άμστερνταμ: Αγωγή κατά του Δήμου από κατοίκους για τον υπερτουρισμό
30/09 07:10
Πράσινο φως για τριώροφο πεντάστερο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο
30/09 07:05
Transavia & Condor | Νέες συνδέσεις με Κάρπαθο, Μυτιλήνη, Σκιάθο, Καλαμάτα και Ζάκυνθο
30/09 07:05
Play Airlines: Αιφνίδιο «στοπ» σε όλες τις πτήσεις - η σύνδεση με την Αθήνα
30/09 07:00
Η Κίμωλος δείχνει να «κερδίζει πρώτη» το στοίχημα της επιμήκυνσης της σεζόν
30/09 07:00
WTTC | «Ατμομηχανή» του παγκόσμιου τουρισμού η Ευρώπη με συμβολή 1,7 τρισ. στο ΑΕΠ
30/09 06:54
Aναβάθμιση υποδομών προσβασιμότητας σε παραλίες της Καρπάθου
30/09 06:35
Ο Παλμός της Ημέρας: Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού... άργησε μια μέρα
30/09 06:30
5ος Ροδάνθειος Δρόμος στο Ηράκλειο: Τρέχοντας στη μνήμη της Ροδάνθης Σπετσωτάκη
30/09 06:30
Η Τιανζίν ανοίγει τις πόρτες της στην ελληνική επιχειρηματικότητα (και στον τουρισμό)
30/09 06:21
«Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: Το φθινοπωρινό Φεστιβάλ της Νάξου επιστρέφει
30/09 06:15
29/09 20:17
Η γαστρονομία της θάλασσας στο επίκεντρο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στον Πειραιά
29/09 18:18
Εταιρία Ευβοϊκών Σπουδών: Διάλεξη από την Ιστορικό - Συγγραφέα Λένα Διβάνη στο Αλιβέρι
29/09 17:40
Προσλήψεις 80 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π
29/09 17:38
Συνάντηση Ν. Κεραμέως με εκπροσώπους εταιρειών ενόψει του "Rebrain Greece" στη Νέα Υόρκη
29/09 17:28
Κ. Πιερρακάκης: Με συμβόλαια ακόμα και εξαμήνου τα ενοίκια για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων
29/09 16:34
H Καλαμαριά «ζωντανεύει» το παρελθόν της Θεσσαλονίκης μέσω τέχνης και Τεχνητής Νοημοσύνης
29/09 16:09
Ολοκληρώθηκε το 4o Chios Festival - Από την Αρχαιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη
29/09 15:52
29/09 15:20
Το Hotel Experience επιστρέφει στις 18 & 19 Οκτωβρίου - Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι ομιλητές
29/09 15:01
BEST WESTERN | Σύμπραξη γραφείων Ελλάδας-Ιταλίας με "δυναμική" 200 ξενοδοχείων σε 15 χώρες
29/09 14:58
29/09 14:04
29/09 13:39
O νέος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC)
29/09 13:25
29/09 13:01
Δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης, ύψους 600.000 ευρώ, χρηματοδοτεί ο ΕΟΤ
29/09 12:45
Ρεκόρ Κινέζων ταξιδιωτών στο εξωτερικό για την Golden Week του 2025
29/09 12:42
Ο π. Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, στο Athens Democracy Forum 2025
29/09 12:40
Η Πιερία «ταξίδεψε» στο Παρίσι με δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού Top Resa 2025
29/09 12:10
Σύνοδος WTTC στη Ρώμη: Κυβερνήσεις και κολοσσοί του τουρισμού χαράζουν τον παγκόσμιο οδικό χάρτη
29/09 12:01
WTTC Global Summit στη Ρώμη: Η Ευρώπη στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουρισμού
29/09 11:54
29/09 11:41
29/09 11:36
Λιμένας Κέρκυρας | Ξεκινά το έργο ARGONAUT για τον βιώσιμο θαλάσσιο τουρισμό
29/09 11:28
Γαμήλιος προορισμός η Ιταλία | 15.000 γάμοι το χρόνο, 1 δισ. ευρώ έσοδα
29/09 11:19
Η Ελλάδα πέμπτος πιο ακριβός ευρωπαϊκός προορισμός το 2025 | Έρευνα: το top10 της ακρίβειας
29/09 11:14
29/09 10:50
Η Grecotel "συστήνει" την Ελλάδα στην ινδική αγορά πολυτελούς τουρισμού
29/09 10:25
Όλγα Κεφαλογιάννη | Στρατηγική η σημασία του Ιατρικού Τουρισμού
29/09 07:00
29/09 07:00
Πώς μια κακή κριτική μπορεί να απογειώσει τη φήμη ενός ξενοδοχείου
29/09 06:55
29/09 06:37
29/09 06:25
Eπετειακή έκδοση | «Ο Τουρισμός Της Δωδεκανήσου στην περίοδο των μεγάλων κρίσεων 2015 – 2023».
29/09 06:15
Η Πάρος στο προσκήνιο της πολυτελούς κρουαζιέρας | Iωάννης Μπρας
29/09 06:10
Εγκρίσεις αλλά και αναβολές για ξενοδοχειακές επενδύσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
28/09 19:40
28/09 17:08
Ένα εστιατόριο της Μάνης στον κατάλογο της Tripadvisor με τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια
28/09 11:30
Αττάλεια: Ορατός ο στόχος - ρεκόρ των 18 εκατ. τουριστών το 2025
28/09 10:54
Γιώργος Πελεκανάκης: «Η βιώσιμη μεταμόρφωση του τουρισμού είναι στρατηγική, όχι σύνθημα»
Μαρίνα Αλίμου: Ανοίγει ο δρόμος της ανάπλασης 100 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό και το yachting
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι
Καθυστερήσεις, τριγμοί και αερομαχίες υπουργείου-ελεγκτών στα αεροδρόμια
Πώς επηρεάζει ένα κυβερνητικό shutdown τον τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες;
Αξιολόγηση του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO
Ο Ν. Χαραλάμπους στο ΤΝ | Το 2026 ξεκινούν τα υδροπλάνα - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο
Καρέτα-Καρέτα και βιώσιμος τουρισμός: Όροι για τη νέα κατασκήνωση Camping Thelia
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
H Όλγα Κεφαλογιάνη στη σύνοδο του WTTC | Έμφαση στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
TUI Magic Life Candia Maris | Η καρδιά του ευρωπαϊκού Beach Volley χτυπά στην Κρήτη
Αύξηση-ρεκόρ στις παγκόσμιες αερομεταφορές τον Αύγουστο - Ποιες περιοχές "απογειώθηκαν"
Ένα εστιατόριο της Μάνης στον κατάλογο της Tripadvisor με τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια
Εγκρίσεις αλλά και αναβολές για ξενοδοχειακές επενδύσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
( 0 )